Logo bg white

Rondreis Vietnam & Cambodja

23-daagse rondreis door Vietnam & Cambodja
Vanaf € 4.285,00 p.p.
November t/m april
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Zuid Vietnam & Cambodja

De reis start in Vietnam, in metropool Ho Chi Minh City waar u even kunt acclimatiseren alvorens u verder zuidwaarts doorreist richting de grens met Cambodja. Aan boord van het kleinschalige cruiseschip de Bassac verkent u op luxe wijze de vruchtbare Mekongdelta alvorens u bij Chau Doc de grens passeert en doorreist naar Phnom Penh in Cambodja. Over land reist u vervolgens door naar Siem Reap, uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor. Erg bijzonder in deze voorbeeldreis is een verblijf in de luxueuze tenten van de 4 Rivers Floating Ecolodge, een bijzonder complex in de provincie Koh Kong. U maakt kennis met de uitbundige flora en fauna van dit gebied terwijl u verblijft in een erg comfortabele, volledig uitgeruste tent op de rivier! Deze reis wordt afgesloten met een verblijf aan de stranden van Koh Rong eiland, een heerlijke afsluiter van deze enerverende veelzijdige rondreis door Zuid Vietnam en Cambodja!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Vietnam

Begin van de middag vertrekt u met Malaysia Airlines vanaf Schiphol naar Kuala Lumpur waar u overstapt op de vlucht naar Ho Chi Minh, gelegen in Zuid-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Ho Chi Minh

In de loop van de ochtend arriveert u in deze hectische metropool. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een transfer naar uw hotel, gelegen in het welvarende District 1. Indien u wenst te verblijven in het prachtige Villa Song, houdt u er dan rekening mee dat dit verblijf zich bevindt in district 2, gelegen aan de overzijde van de rivier. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • toeristenklasse: Silverland Sakyo Hotel & Spa (3n)
 • superieure klasse: Villa Song (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: Park Hyatt Saigon (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: An Lam Saigon River (3n)

3
3

3: Vespatour Saigon

De ochtend en middag heeft u vandaag vrij te besteden. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Opera House, het postkantoor, de 19e eeuwse Notre Dame kathedraal of het Reunification Palace. Ook een bezoek aan het Remnants museum is zeer zeker de moeite waard.

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een interessante stadstour door Saigon. U zal vanavond deze stad ervaren zoals de vele bewoners van deze metropool de stad ervaren. Achterop een Vespa wordt u meegenomen langs een aantal bijzondere plekjes in Saigon. U maakt een aantal stops waar u typische Vietnamese specialiteiten voorgeschoteld krijgt. Dit doet u in wijkjes waar toeristen normaliter niet komen. Tevens maakt u een stop bij een typisch koffiecafé. In een sfeervolle ruimte wisselen getalenteerde muzikanten elkaar in snel tempo af. Zij brengen prachtige muziek ten gehore. Deze tour sluit u af in een muziekcafé. Het eten en de drankjes zijn vanavond inbegrepen.

4
4

4: Excursie Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Vandaag staat er een excursie buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, stromen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom (Gepaste kleding is een vereiste. Hoofddeksels en korte broeken zijn niet toegestaan binnen in de tempel.) Na de lunch (inbegrepen), reist u door naar de Cu Chi tunnels, gelegen bij het gelijknamige plaatsje. Tijdens de beruchte Vietnam oorlog diende dit ingenieuze tunnelcomplex als schuilplaats voor de Vietcong gedurende de strijd tegen de Amerikanen. De tunnels bereiken gezamenlijk een lengte van wel 250 kilometer en bevinden zich op verschillende niveau’s.

5
5

5: Ho Chi Minh – My Tho - Tra On

Vandaag start een bijzondere 3-daagse boottocht door de Vietnamese Mekongdelta aan boord van Bassac Cruiser. De komende dagen zijn alle maaltijden, uitstapjes onder begeleiding van professionele gidsen inbegrepen. In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar My Tho pier, gelegen in het hart van de Mekongdelta. Hier stapt u aan boord van de Bassac. Na het verlaten van de haven maakt u tijdens een welkomstdrankje kennis met de crew en checkt u in bij uw cabin. U vaart via de Tien Giang rivier in de richting van Cho Lach, terwijl u kunt genieten van uw lunch. Aangekomen in het Cho Lach kanaal ziet u de drukte van het rivier-‘verkeer’ om u heen. Er speelt zich hier een druk leven af op de rivierbanken, maar ook op de rivier zelf. U bezoekt een dorpje aan de Mang Thit rivier, waar u de kans krijgt om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te ervaren. Vervolgens bezoekt u dichtbijgelegen rijstvelden en boomgaarden. U cruiset naar Tra On terwijl u de zonsondergang vanaf het dek kunt bewonderen. Hier gaat u voor anker en heeft u een diner en overnachting aan boord.

 • toeristenklasse: Bassac Cruiser (2n – vp)

Bassac Cruise

6
6

6: Tra On - Can Tho

Na het ontbijt zet de boot koers richting Can Tho. Onderweg passeert u bij Tra On een kleine drijvende markt. Wanneer u bij de drijvende markt van Cai Rang aankomt, heeft u een transfer met een lokale boot om deze markt te bezoeken. Tegen het einde van de ochtend keert u terug bij de pier van Ninh Kieu. Uw lunch wordt geserveerd terwijl u stroomafwaarts over de Hau rivier vaart. Er wordt een bezoek gebracht aan het Nicolai kanaal. U kunt gedurende deze tocht heerlijk genieten op het upper-deck terwijl u zich in een landschap van rijstvelden bevindt.

Tegen het einde van de middag gaat u aan land voor een korte excursie bij de lokale bevolking. Eenmaal terug aan boord kunt u genieten van een drankje aan de bar, of van de prachtige zonsondergang. Uw diner wordt geserveerd terwijl u vaart over de Mang Thit rivier. U kunt vandaag genieten van een 1-uur durende voetmassage of nagelbehandeling aan boord van de boot.

7
7

7: Can Tho - Cai Be - Chau Doc

’s Ochtends zet de boot koers terug naar Cai Be, waar deze prachtige cruise tot een einde komt. Op de pier wordt u opgewacht door uw Engelssprekende gids en chauffeur voor de doorreis naar het grensstadje Chau Doc, gelegen vlakbij de grens met Cambodja. Voordat deze doorreis van start gaat maakt u eerst nog een tocht op een klein lokaal bootje door de kleine kanalen van de Mekong delta. Op een klein eilandje in de rivier staat er een paard en wagen op u te wachten, waar u het eiland mee verkent. U bezoekt o.a. een bijenboerderij, een kokosnootfabriek en een lokaal dorpje. Na de tour start de lange reis naar Chau Doc, waar u aan het einde van de middag arriveert.

 • toeristenklasse: Nui Sam Lodge (1n)
 • superieure klasse: Victoria Chau Doc Resort (1n)

8
8

8: Chau Doc – Phnom Penh (Cambodja)

’s Ochtends vroeg transfer naar de pier, waar u aan boord stapt van een snelle boot die u in ca. 5 uur naar Phnom Penh brengt, de hoofdstad van Cambodja. U arriveert hier rond het middaguur. Transfer naar uw hotel. De rest van de middag bent u vrij.

 • toeristenklasse: Rambutan Resort (2n)
 • superieure klasse: Auarius Hotel (2n)

Rambutan Resort

9
9

9: Phnom Penh

Vandaag staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u per cyclo de hoogtepunten van het centrum van de stad. U bezoekt o.a. het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad.

Optioneel (niet inbegrepen)
In de middag brengt u een bezoek aan de interessante, maar huiveringwekkende voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields, waar u wordt geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstoepa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Voor de avond is het zeer zeker aan te raden om naar een van de gezellige terrasjes aan de boulevard langs de Tonlé Sap rivier te gaan. Deze boulevard komt vooral tegen het eind van de dag tot leven.

Killing fields

10
10

10: Phnom Penh – Kampong Cham – Kompong Thom

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Kampong Cham. Onderweg bezoekt u Wat Nokor, een prachtige 11e eeuwse Angkoriaanse tempel met een zeer kleurrijke pagode. U heeft tevens de gelegenheid om rond te kijken in het elegante koloniale centrum van Kampong Cham. Na de lunch (niet inbegrepen) reist u verder naar Kompong Thom, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • toeristenklasse: Sambor Village Hotel (1n)
 • toeristenklasse-A: Sambor Village Hotel (1n – grand suite)

Lokaal eten

11
11

11: Kompong Thom – Siem Reap

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. Deze ochtend kunt u het tempelcomplex per fiets verkennen. Tevens fietst u met uw gids naar een aantal van de omliggende dorpjes, waar u kennis maakt met de lokale bevolking.

Begin van de middag reist u door naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor. Onderweg kunt u in overleg met uw chauffeur nog stoppen bij enkele typische Cambodjaanse dorpjes en stopt u bij de Naga brug, een oude Angkoriaanse brug welke nog altijd in gebruik is. In Siem Reap wordt u afgezet bij uw hotel.

 • toeristenklasse: Siddharta Boutique Hotel (3n)
 • superieure klasse: Shinta Mani Club (3n)
 • luxe klasse: Herigate Suites (3n)

Heritage Suites

12
12

12: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom, & Ta Phrom

Nog voor zonsopgang bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de rest van de ochtend de tijd om dit zeer indrukwekkende complex te verkennen.

In de loop van de ochtend brengt u een bezoek aan de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Phrom tempel alvorens u terugkeert naar uw hotel.

Angkor Wat

13
13

13: Siem Reap & omgeving

Vrije dag om andere tempels verder op eigen gelegenheid te verkennen. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de kleine maar prachtig gedecoreerde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Wanneer u een beetje avontuurlijk bent ingesteld, vraagt u een lokale tuk-tuk chauffeur om u deze dag naar enkele complexen te brengen. Uiteraard kan Tico ook een georganiseerde excursie onder begeleiding van een gids voor u regelen. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden en extra kosten.

14
14

14: Siem Reap – Battambang

Er staat vandaag een lange maar bijzondere rit naar Battambang op het programma. Houdt u er rekening mee dat u vandaag vrijwel de hele dag onderweg bent. Onderweg maakt u enkele bijzondere stops waaronder bij het tempelcomplex Banteay Chhmar. In de loop van de ochtend arriveert u bij de afgelegen tempel Banteay Chhmar, daterend uit de 12e-13e eeuw. In de namiddag bereikt u Battambang waar u wordt afgezet bij uw hotel. De lunch is vandaag inbegrepen.

 • toeristenklasse: Battambang Resort Hotel (2n)
 • toeristenklasse-A: Battambang Resort Hotel (2)

Battambang Resort

15
15

15: Battambang

Vrije dag in de omgeving. Op eigen gelegenheid kunt u een bezoek brengen aan de tempels Wat Ek Phnom, Wat Banan en Wat Phnom Sampeau. Het bezoek aan Wat Banan kunt u eventueel ook combineren met een bezoek aan Kamping Poy, een klein meer waar veel Cambodjanen verkoeling zoeken. In de avond kunt u in Battambang het straatleven aan u voorbij zien trekken op een van de vele gezellige terrassen bij de rivier. Uiteraard kan Tico, indien gewenst, een excursie voor u organiseren in Battambang en omgeving. Wij informeren u graag naar de extra kosten.

Bamboo Train

16
16

16: Battambang – Koh Kong

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Koh Kong, gelegen op zo’n 270 ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. In Koh Kong stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij.

 • superieure klasse: 4 Rivers Floating Ecolodge (3n)

4 Rivers Floating Ecolodge

17
17

17: Koh Kong & omgeving

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het emerald gekleurde kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kayaks aanwezig voor de liefhebber om de omgeving per kayak verder te verkennen. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag paddelt u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij. U kijkt vanuit hier uit op prachtige rijstvelden en fruitbomen. Welke er in bloei staan hangt af van het seizoen.

Tatai Waterval

18
18

18: Koh Kong & omgeving

Na het ontbijt staat er opnieuw een boottocht op het programma. U vaart diep de mangroves in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. Hier leeft men puur en alleen van de visserij. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. U bereikt dit stuk via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte klim omhoog, vanuit waar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar de lodge.

19
19

19: Koh Kong – Koh Rong Island

Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een transfer u op staat te wachten voor de rit naar de haven van Sihanoukville. Hier stapt u op de boot die u in minder dan een uur naar uw accommodatie op het eiland Koh Rong brengt. U verblijft de komende dagen aan het strand. • toeristenklasse: Sok San Beach Resort (3n)

Sok San Resort

20
20

20 & 21: Koh Rong

Vrije dagen in Koh Rong welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt heerlijk genieten van het prachtige strand waar uw accommodatie aan ligt. Vraagt u bij uw hotel naar de mogelijkheden indien u interesse heeft in het ondernemen van activiteiten.

22
22

22: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende reis door Vietnam & Cambodja. U wordt met de boot van het resort teruggevaren naar Sihanoukville waar een transfer u op staat te wachten om u naar het vliegveld van Phnom Penh te brengen. Hier checkt u in op de vlucht van Malaysia Airlines waarmee u naar Kuala Lumpur vliegt. In Kuala Lumpur stapt u over op de rechtstreekse vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Vietnam & Cambodja

Voor deze 23-daagse Vietnam reis geldt een indicatie reissom van €4.285 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristen klasse hotels. Verblijft u liever in superieure klasse hotels? Dan dient u rekening te houden met een reissom van €4.860 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Vietnam & Cambodja?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor ú perfecte Indonesië reis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat