Logo bg white

Familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie

22-daagse rondreis door Vietnam & Cambodja
Vanaf € 9.950,00 p.p.
November t/m augustus
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie


Een prachtige 22-daagse familiereis naar Angkor Wat & Vietnam die u ook goed in de zomervakantie kunt maken. In de zomervakantie heeft een groot deel van Zuidoost-Azië te maken met het regenseizoen. Tijdens deze reis bezoekt u de plekken waar gedurende dit seizoen niet zoveel regent en sluit u de reis af aan het strand in Centraal-Vietnam waar het gedurende deze periode over het algemeen stralend weer is!

U begint uw reis bij de betoverende tempels van Angkor, gelegen in Cambodja en vliegt vervolgens naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Hier verkent u tevens de prachtige bergen van Mai Chau en de bijzondere kalksteenformaties in Ninh Binh, ook wel het droge Halong Bay genoemd. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar Centraal-Vietnam waar u de historisch stad Hoi An bezoekt en prachtig aan het strand verblijft. U vervolgt de reis naar het het paradijselijke Ninh van Bay en sluit de reis af in de metropool Saigon, in het zuiden van Vietnam.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja


Vandaag begint u heerlijke familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie. U vertrekt met het vliegtuig naar Cambodja en dient over te stappen en arriveert de volgende dan in Siem Reap.

Blank
2
2

2: Aankomst Siem Reap


Vandaag arriveert u op de internationale luchthaven van Siem Reap in Cambodja. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw bijzondere hotel, net buiten de stad. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de vliegreis. U verblijft in een luxe Khmer huisje geheel ingericht in authentieke stijl.

  • ★★★★+ Phum Baitang (4 nachten)

Phum Baitang

3
3

3: De tempels van Angkor


U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Prohm tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

"Ontzettend bedankt voor de heerlijke vakantie die jullie voor ons georganiseerd hebben. We hebben werkelijk genoten van elk aspect, de plaatsen, hotels, gidsen en excursies en we hebben het idee dat we een mooie indruk hebben gekregen van de verschillende culturen en landschappen van Vietnam"
Familie van Veen

Ta Prohm tempel

4
4

4: Khmer kookworkshop en boeddhistische offers


In de ochtend wordt u opgehaald voor een rit door het schilderachtige platteland van Siem Reap. U bezoekt een kleurrijke lokale markt en gaat vervolgens naar het huis van een lokale familie om samen enkele typisch Cambodjaanse gerechten te bereiden en te genieten van een gezamenlijke lunch.
Na het koken brengt u een bezoek aan een nabijgelegen pagode, waar u offers kunt brengen aan boeddhistische monniken. Na uw offer ontvangt u een zegen van de monnik en is er voldoende tijd om vragen stellen over de Cambodjaanse cultuur en het boeddhisme. Terug bij de familie geniet u van de bereide lunch en neem u wat rust, terwijl u lokale drankjes zoals suikerriet sap proeft, een verfrissende favoriet onder de Cambodjanen, vooral op het platteland. Na deze smakelijke ervaring wordt u teruggereden naar Siem Reap en bij uw aangename hotel afgezet.

5
5

5: Fiets- en kajaktocht Tonlé Sap


Vroeg in de ochtend vertrekt u naar het platteland, waar u de dag begint met een fietsexcursie door de landelijke omgeving. Na een korte stop bij een lokale familie stapt u op de boot en vaart richting het kanaal waar kajaktocht naar het drijvende dorp Mechrey begint. U zult zien dat alle huisjes hier gebouwd zijn op bamboematten zodat de huisjes blijven drijven.
Al peddelend verkent u het Tonlé Sap meer, het grootste meer in Zuidoost-Azië. Het is een zeer vruchtbaar gebied met veel bomen waar watervogels nesten. Tijdens de excursie is een heerlijke lunch inbegrepen die u op de boot of in een lokaal familiehuis kunt nuttigen. In de namiddag wordt u teruggereden naar uw verblijf in Siem Reap.

6
6

6: Siem Reap - Hanoi


Vandaag vervolgt u de familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie naar Vietnam. Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gereden waar u incheckt op uw vlucht naar Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam. Bij aankomst in Hanoi wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner en naar uw accommodatie gereden. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en u kunt eventueel op eigen gelegenheid alvast de stad verkennen.

  • ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2 nachten)

Sofitel Legend Metropole

7
7

7: Stadsexcursie Hanoi


Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. U zult vandaag verschillende Vietnamese specialiteiten proeven en het is dan ook aan te raden om het ontbijt in het hotel over te slaan.

Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks. Hierna wandelt u door Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52-meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur en als afsluiter bezoekt u het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af onder het genot van een heerlijk Vietnamees biertje.

Hanoi's Old Quarter

8
8

8: Hanoi - Mai Chau


Vanochtend wordt u na het ontbijt opgehaald voor de transfer van ca. 4 uur naar Mai Chau. Omringd door weelderige rijstvelden en groene heuvels, biedt Mai Chau een prachtig landschap dat uitnodigt tot verkenning. De etnische minderheidsgemeenschappen, waaronder de Witte Thai en de Hmong, dragen bij aan de charme van de regio en bieden een glimp van hun rijke tradities en ambachten. U arriveert rond de middag bij uw aangename accommodatie en heeft de rest van de dag vrij te besteden.


  • ★★★★ Avana Retreat (2 nachten)

9
9

9: Wandeling in de natuur


Vandaag laat u het moderne leven achter u en trekt u de bergen in naar een aantal Thai dorpjes. U wandeling begint in de middag bij het resort, vanaf hier loopt u door het nabijgelegen bos voordat u de top van een rustige berg bereikt waar u van het adembenemende uitzicht over de vallei kunt genieten. Tijdens de wandeling passeert u lokale maïsvelden, cassavevelden, bamboebossen, rijstvelden en traditionele dorpen. Onderweg bezoekt u ook een lokaal huis om meer te leren over de traditionele Thai levensgewoonten van vroeger.

In de loop van de namiddag wordt u per privétransfer terug naar uw aangename accommodatie gebracht.

10
10

10:Mai Chau – Ninh Binh


Na het ontbijt wordt u vandaag opgehaald en in ca. 4 uur naar Ninh Binh gereden, waar u in de middag bij uw mooie accommodatie voor de komende nachten arriveert. In de namiddag wordt u bij de accommodatie opgewacht door uw gids voor een schilderachtige fietstocht langs rijstvelden, pagodes, kleine dorpjes en markten. De fietstocht leidt naar het Van Long natuurreservaat waar u overstapt op een boot. Van Long is het grootste wetland gebied in het noorden van Vietnam, waar veel lokale vogels, ooievaars en reigers leven. Dit indrukwekkende natuurreservaat nodigt uit om vogels te zien rondvliegen, zeldzame apen op berghellingen te bekijken en majestueuze kalksteenbergen, grotten en wilde vegetaties te bewonderen.

  • ★★★+ Tam Coc Garden Resort (2 nachten)

Tam Coc Garden

11
11

11: Boottocht & fietsexcursie


Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een bezoek aan Trang An, een sprookjesachtig gebied in de omgeving van Ninh Binh. Deze prachtige omgeving wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd. In Trang An maakt u een boottocht op de rivier. De route voert letterlijk door het karst gebergte heen, een bijzondere ervaring! De omgeving met haar vele rijstvelden is schitterend. U luncht in een lokaal restaurant.

In de middag stapt u op de fiets voor een mooie tocht naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Samen met uw gids verkent u de omgeving. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

12
12

12: Ninh Binh - Hoi An


Na het ontbijt wordt u in ca. 3 uur naar de luchthaven van Hanoi gereden. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij het schitterende The Nam Hai. Uw verblijf ligt direct aan het strand, en dus buiten het centrum van Hoi An.

  • ★★★★★ The Nam Hai (4 nachten)

Four Seasons The Nam Hai

13
13

13: Stadswandeling Hoi An


Na het ontbijt staat er een leuke stadswandeling op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt. Aan het einde van de ochtend heeft u de mogelijkheid om uw eigen Hoi An lampion en Vietnamees opera masker te maken. De lampion en het masker kunt u als souvenirs mee naar huis nemen.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden in deze gezellige stad.

14
14

14: Vietnamees koken


Vanochtend gaat u samen met uw gids, al fietsend op stap. U stopt bij de lokale en kleurrijke markt waar men hun goederen verkoopt. U leert hier meer over de lokale producten en ingrediënten die u later vanochtend zal gebruiken tijdens uw Vietnamese kookworkshop. Na een bezoek aan de markt fietst u verder naar het charmante dorpje Tra Que. Hier krijgt u een korte uitleg over de geschiedenis van het dorp en over de verbouwing van groeten in dit gebied. Uw gids neemt u mee naar de tuinen waar de groente wordt verbouwd, en waar u kennismaakt met de lokale boeren.
Samen met een lokale kok bereidt u een heerlijke Vietnamese lunch. U leert hoe u gerechten als ‘tam huu’ spring rolls en ‘Banh Xeo’, een type pannenkoek, kan maken. Een erg leuke en leerzame ervaring voor de hele familie! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereid. Vervolgens wordt u terug naar uw accommodatie gereden.

15
15

15: Snorkelen bij de Cham eilanden


Vandaag staat er een leuke dag op het programma! Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het plaatsje Cua Dai gereden. U stapt aan boord van een boot waarmee u naar de Cham Islands vaart, gelegen op zo’n 15 kilometer uit de kust. De eilandengroep is prachtig en u wandelt even rond langs rijstvelden en een honderd jaar oude tempel. Vervolgens zal de boot u naar een strandje varen waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. U luncht vandaag op het strand (inbegrepen) waarna u nog de tijd heeft om te ontspannen of te snorkelen. ‘s Middags wordt u weer teruggevaren naar Cua Dai vanwaar u een transfer heeft terug naar uw accommodatie.

16
16

16: Hoi An - Ninh van Bay


In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Dan Nang waar u incheckt op de vlucht naar Nha Trang. Vanuit het vliegveld volgt een transfer per auto en per boot naar het paradijselijke Ninh van Bay, waar u deze familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie in alle rust af kunt sluiten.

  • ★★★★★ Six Senses Ninh van Bay (3 nachten)

Six Senses Ninh van Bay

17
17

17 & 18: Vrije dagen


Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt zwemmen of snorkelen in het azuurblauwe water. Het resort biedt een overvloed aan dagelijkse activiteiten, variërend van eieren rapen op de boerderij, wandeltochten en klimavonturen tot massage-workshops, het maken van wierook en kaarsen, en gezellige bioscoopavonden. Voor ieder wat wils! Uiteraard kunt u zich tijdens deze familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie ook heerlijk laten verwennen in de prachtige spa van het resort.

19
19

19: Ninh van Bay - Saigon


Na het ontbijt wordt u opgehaald en teruggebracht naar de luchthaven van Con Dao. Hier check u in op uw binnenlandse vlucht naar Saigon, in het zuiden van Vietnam. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar uw accommodatie gebracht. U heeft de rest van de dag vrij te besteden.

  • ★★★★+ Hotel des Arts (1 nacht)

Hotel des Arts Saigon

20
20

20: Stadsexcursie Saigon


In de ochtend ontmoet u uw gids in het hotel, waarmee u vandaag de hoogtepunten van Saigon zal verkennen. U begint in het Tao Dan Park, waar lokale bewoners zich met ochtend oefeningen op hun dag voorbereiden. Vervolgens is er voldoende tijd om en een traditioneel Vietnamees ontbijt te proeven. Na het ontbijt verkent u de levendige straten en steegjes van Chinatown, Cho Lon, met hoogtepunten als een geheime bunker en het voormalige Revolutionaire Hoofdkwartier. Na deze ontdekkingstocht wordt er een lunch met heerlijke specialiteiten uit het zuiden van Vietnam verzorgd. Vervolgens maakt u een wandeling door het centrum van Saigon voordat u deze boeiende en smaakvolle stadsexcursie afsluit en weer keurig teruggebracht wordt naar uw accommodatie.

21
21

21: Vertrek


Vandaag komt deze prachtige familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie weer tot een einde. U heeft de ochtend nog vrij te besteden en wordt in de middag opgehaald en naar de luchthaven van Saigon gebracht, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis. U dient over te stappen in Kuala Lumpur en arriveert de volgende ochtend vroeg op luchthaven Schiphol.

22
22

22: Aankomst


Einde van deze familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie en aankomst op Amsterdam Schiphol International Airport.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Vietnam reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie

Voor deze 22-daagse familiereis Angkor Wat en Vietnam in de zomervakantie geldt een indicatie reissom van € 9.950 per persoon (bij deelname van 4 personen) en op basis van de voorgestelde accommodaties.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (in economy class). De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Angkor Wat & Vietnam?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van reizen naar Cambodja en Vietnam. Wij kennen de bestemmingen uit eigen ervaring goed, en kunnen voor u de perfecte reis samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat