Logo bg white

Zorgeloos op reis

Tico Reizen is aangesloten bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR en SGRZ) en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.


Zorgeloos op reis met Tico


Wij vinden het belangrijk al onze klanten een goed georganiseerde, veilige en uiteraard ook onbezorgde reis te bezorgen. Daarom zijn wij aangesloten bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de aangeboden reizen en de informatievoorziening. Tico is tevens aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) waardoor u bij een faillissement alsnog op reis kunt of de volledige reissom terugbetaald wordt, ongeacht de bestemming of de hoogte van uw reissom. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Calamiteitenfonds, waardoor - voor al onze in Nederland woonachtige klanten - een Calamiteitenfonds garantie van toepassing is. Mocht zich tijdens uw reis een natuurramp voordoen op uw bestemming of breken ernstige onlusten uit, dan kan het Calamiteitenfonds dit uitroepen tot calamiteit waardoor de extra kosten die ontstaan doordat een reis moet worden aangepast worden betaald door het Calamiteitenfonds.

Eerlijke reissommen


Wij zijn in onze reisprogramma's zeer volledig en transparant over alle zaken die inbegrepen en (nog) niet inbegrepen zijn. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en heeft u direct een goed beeld van het ontvangen reisaanbod.

Uitstekende partners ter plaatse


De reis is tot in de puntjes verzorgd en al het transport is geregeld. Wij werken al vele jaren naar grote tevredenheid van zowel onszelf, als onze klanten samen met uitstekende partners ter plaatse. Bij de reisbescheiden, die enkele weken voor vertrek worden toegestuurd, bevindt zich een volledige adressenlijst met contactgegevens. Op deze lijst staan ook de noodnummers vermeld van zowel onze partner ter plaatse, als van Tico Reizen zelf. Mocht u dan ook onderweg vragen hebben of problemen ondervinden, dan kunt u altijd rekenen op assistentie. Het is voor u puur een kwestie van genieten van een volledig georganiseerde reis, verblijf in de leukste accommodaties en prachtige bezienswaardigheden.Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)


Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Onze reizen worden aangeboden onder de ANVR-reizigersvoorwaarden, echter zijn enkele afwijkende Tico- reisvoorwaarden van toepassing welke expliciet in onze algemene reisvoorwaarden terug te vinden zijn. U kunt de aanvullende Tico-reisvoorwaarden (welke afwijken van de ANVR-Reizigersvoorwaarden) vinden op onze website. U ontvangt onze reisvoorwaarden ook samen met uw eerste reisvoorstel.

Op het boekingsformulier, wat u op de laatste pagina's van uw reisvoorstel aantreft, dient u aan te vinken dat u voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reizigersvoorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden), overige ANVR-informatie en de aanvullende Tico- reisvoorwaarden.

De ANVR heeft voor Tico Reizen een officieel bedrijfscertificaat uitgegeven. Certificering vindt jaarlijks plaats, waardoor u altijd de garantie heeft dat u zorgeloos uw reis bij ons kunt boeken.


Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR en SGRZ)

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR en SGRZ)


Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Vanaf 1 juli 2018 zal de SGR enkel dekking bieden voor natuurlijke personen. Tico Reizen is daarom tevens aangesloten bij SGRZ. Hierdoor kunnen we ook zakelijke klanten (bedrijven en instellingen) dezelfde garanties bieden.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds


Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”


Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.


Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat