Logo bg white

Zorgeloos op reis

Tico Reizen is aangesloten bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR en SGRZ) en Stichting Calamiteitenfonds Reizen.


Zorgeloos op reis met Tico


Wij vinden het belangrijk al onze klanten een goed georganiseerde, veilige en uiteraard ook onbezorgde reis te bezorgen. Daarom zijn wij aangesloten bij de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de aangeboden reizen en de informatievoorziening. Tico is tevens aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) waardoor u bij een faillissement alsnog op reis kunt of de volledige reissom terugbetaald wordt, ongeacht de bestemming of de hoogte van uw reissom. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Calamiteitenfonds, waardoor - voor al onze in Nederland woonachtige klanten - een Calamiteitenfonds garantie van toepassing is. Mocht zich tijdens uw reis een natuurramp voordoen op uw bestemming of breken ernstige onlusten uit, dan kan het Calamiteitenfonds dit uitroepen tot calamiteit waardoor de extra kosten die ontstaan doordat een reis moet worden aangepast worden betaald door het Calamiteitenfonds.

Eerlijke reissommen


Wij zijn in onze reisprogramma's zeer volledig en transparant over alle zaken die inbegrepen en (nog) niet inbegrepen zijn. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en heeft u direct een goed beeld van het ontvangen reisaanbod.

Uitstekende partners ter plaatse


De reis is tot in de puntjes verzorgd en al het transport is geregeld. Wij werken al vele jaren naar grote tevredenheid van zowel onszelf, als onze klanten samen met uitstekende partners ter plaatse. Bij de reisbescheiden, die enkele weken voor vertrek worden toegestuurd, bevindt zich een volledige adressenlijst met contactgegevens. Op deze lijst staan ook de noodnummers vermeld van zowel onze partner ter plaatse, als van Tico Reizen zelf. Mocht u dan ook onderweg vragen hebben of problemen ondervinden, dan kunt u altijd rekenen op assistentie. Het is voor u puur een kwestie van genieten van een volledig georganiseerde reis, verblijf in de leukste accommodaties en prachtige bezienswaardigheden.Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR)


Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (ANVR Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Op al onze reizen zijn (naast de ANVR-Reizigersvoorwaarden), enkele afwijkende Tico-reisvoorwaarden van toepassing welke expliciet in onze algemene reisvoorwaarden terug te vinden zijn. U kunt de aanvullende Tico-reisvoorwaarden (welke afwijken van de ANVR-Reizigersvoorwaarden) vinden op onze website. U ontvangt onze reisvoorwaarden ook altijd samen met uw eerste reisvoorstel.
Deze navolgende bepalingen zijn door Tico Reizen zelf vastgesteld. Hierover heeft wat betreft de inhoud van deze artikelen geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad.

Op het boekingsformulier - wat u van ons ontvangt wanneer het reisvoorstel geheel naar wens is - dient u aan te vinken dat u voor boeking kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de specifieke voorwaarden uit de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op uw boeking (ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen en/of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden), overige ANVR-informatie en de aanvullende Tico- reisvoorwaarden.

De ANVR heeft voor Tico Reizen een officieel bedrijfscertificaat uitgegeven. Certificering vindt jaarlijks plaats, waardoor u altijd de garantie heeft dat u zorgeloos uw reis bij ons kunt boeken.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR en SGRZ)

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR en SGRZ)


Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Vanaf 1 juli 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. Jarenlang was de garantie op uw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor u zijn, zodat u onbezorgd op reis kunt blijven gaan.

De SGR biedt enkel dekking voor natuurlijke personen. Tico Reizen is daarom tevens aangesloten bij SGRZ. Hierdoor kunnen we ook zakelijke klanten (bedrijven en instellingen) dezelfde garanties bieden.

Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds


Tico Reizen (Kamer van Koophandel nummer 34187242) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”


Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat