Logo bg white

Familiereis Vietnam en Cambodja met de kerst

17-daagse rondreis door Cambodja & Vietnam
Vanaf € 10.360,00 p.p.
December t/m januari
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Familiereis Vietnam en Cambodja met de kerst


Een prachtige Familiereis Vietnam en Cambodja, die zeer geschikt is voor de kerstvakantie. Tijdens deze reis bezoekt u de plekken waar het gedurende dit seizoen niet zoveel regent in Vietnam en sluit u de reis af op een prachtig privé-eiland aan de kust van Cambodja om het nieuwe jaar samen met het gezien en met hopelijk stralend weer in te luiden. U begint uw reis in het meer ontwikkelde Vietnam waar u in de zuidelijke metropool Saigon arriveert. Vervolgens vliegt u naar de hoofdstad Hanoi in het noorden van het land en reist u naar de omgeving van Mai Chau, bekend vanwege weelderige bergen, rijstvelden en de fascinerende cultuur van de bergvolkeren. Per vliegtuig reist u naar Siem Reap in Cambodja waar u een bezoek brengt aan de eeuwenoude Tempels van Angkor. U reist vervolgens door naar de prachtige Cambodjaanse kust waar u in alle stijl verblijft op het privé-eiland Krabey. U sluit deze familiereis Vietnam en Cambodja met de kerst af in Phnom Penh.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

​1: Vliegreis naar Vietnam


Vanmiddag vertrekt u vanaf luchthaven Schiphol met een vlucht van Singapore Airlines (economy class) naar de zuidelijke metropool, Saigon. U dient over te stappen in Singapore en arriveert de volgende dag in Vietnam.

2
2

2: Aankomst in Saigon


U arriveert in de middag op de internationale luchthaven van Saigon, in het zuiden van Vietnam. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw aangename hotel. U verblijft in de centrale wijk District 1. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange reis.

  • ★★★★★ Hotel des Arts (2 nachten)

Hotel des Arts Saigon

3
3

3: Stadsexcursie Saigon


In de ochtend ontmoet u uw gids in het hotel, waarmee u vandaag de hoogtepunten van Saigon zal verkennen. De eerste stop is het herenigingspaleis, waar de presidenten van Zuid-Vietnam voor 1975 woonachtig waren, de Notre Dame Cathedral & het postkantoor. Het indrukwekkende oorlogsmuseum is de laatste stop. De stad kan worden beschreven als een verzoening van Chinese en Amerikaanse invloeden, met behoud van zijn uitgesproken Vietnamese charme en karakter. Moderne kantoorwolkenkrabbers naast Chinese pagodes, straatmarkten, voedselverkopers en imposante koloniale gebouwen - ze vormen allemaal een fascinerend dynamisch stedelijk landschap. De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

4
4

4: Saigon - Hanoi


Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Saigon gereden waar u incheckt op uw vlucht naar Hanoi, gelegen in het noorden van het land. Bij aankomst in Hanoi wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gereden. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en u kunt eventueel op eigen gelegenheid alvast de stad verkennen.

  • ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2 nachten)

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Sofitel Legend Metropole

5
5

5: Stadsexcursie Hanoi


Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. U zult vandaag verschillende Vietnamese specialiteiten proeven en het is dan ook aan te raden om het ontbijt in het hotel over te slaan. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks. Hierna wandelt u door het Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52-meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.
Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur en als afsluiter bezoekt u het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af onder het genot van een heerlijk Vietnamees biertje.

6
6

6: Hanoi - Mai Chau


Vanochtend wordt u na het ontbijt opgehaald voor de transfer van ca. 4 uur naar Mai Chau. Omringd door weelderige rijstvelden en groene heuvels, biedt Mai Chau een prachtig landschap dat uitnodigt tot verkenning. De etnische minderheidsgemeenschappen, waaronder de Witte Thai en de Hmong, dragen bij aan de charme van de regio en bieden een glimp van hun rijke tradities en ambachten. U arriveert rond de middag bij uw aangename accommodatie en heeft de rest van de dag vrij te besteden.

  • ★★★★ Avana Retreat (2 nachten)

Avana Retreat

7
7

7: Wandeling in de natuur


Vandaag laat u het moderne leven achter u en trekt u de bergen in naar een aantal Thai dorpjes. U wandeling begint in de middag bij het resort, vanaf hier loopt u door het nabijgelegen bos voordat u de top van een rustige berg bereikt waar u van het adembenemende uitzicht over de vallei kunt genieten.
Tijdens de wandeling passeert u lokale maïsvelden, cassavevelden, bamboebossen, rijstvelden en traditionele dorpen. Onderweg bezoekt u ook een lokaal huis om meer te leren over de traditionele Thai levensgewoonten van vroeger.
In de loop van de namiddag wordt u per privétransfer terug naar uw aangename accommodatie gebracht.

8
8

8: Mai Chau - Siem Reap


Na een vroeg ontbijt wordt u in ca. 4 uur naar de luchthaven van Hanoi gereden, waar u in checkt op uw vlucht naar Siem Reap in Cambodja, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde en eeuwenoude Tempels van Angkor.

Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Cambodja! U heeft een transfer naar uw verblijf waar u aan het begin van de avond arriveert.


  • ★★★★★ Phum Baitang (3 nachten)
"Wij hebben een prachtige, mooie en indrukwekkende reis naar Cambodja gemaakt, alles was perfect georganiseerd, zowel de gidsen, als de chauffeurs waren uitstekend."
Douwe & Jeannette Veltman

Phum Baitang

9
9

9: De tempels van Angkor


Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Het Angkor Archeologische Park is visueel, architectonisch en artistiek adembenemend en een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Zuidoost-Azië, zo niet ter wereld. Het park strekt zich uit over zo'n 400 km2 inclusief bebost gebied en bevat de prachtige overblijfselen van de verschillende hoofdsteden van het Khmer-rijk, van de 9e tot de 15e eeuw. U bezoekt onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U verkend o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.
Om de excursie compleet te maken, maat u aan het einde van de dag een boot rit op een traditionele 'Dragon Boat' op water rondom Angkor Thom, met lokale lekkernijen, waaronder frisdrank en champagne aan boord. Aan het einde van onze boottocht wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

10
10

10: Verkenning Tonle-Sap meer & Circus show in de avond


Vanochtend gaat u op stap met de lokale gids om het authentieke leven bij een familie in Kompong Khleang aan het Tonle Sap-meer, op ca. 45km afstand van Siem Reap, te ervaren. De houten huizen staan op 10 meter hoge palen en zijn omgeven door water tijdens het regenseizoen en op de overstroomde vlaktes van het meer tijdens het droge seizoen. Vanuit Kompong Khleang maakt u een boottocht naar het Tonle-Sap meer om drijvende huizen en de prachtige omgeving te bewonderen. ’s Middags brengt u een bezoek aan een training plaats voor landmijndetecterende ratten, bekend als "HeroRats" alvorens u teruggebracht wordt naar uw hotel om uit te rusten.

In de avond wordt u opgehaald en naar de Phare Circus-tent gebracht voor een unieke Cambodjaanse circusshow van Phare Ponleu Selpak. De getalenteerde artiesten hebben bijgedragen aan de heropleving van Cambodjaanse dans en cultuur.

Na afloop van deze bijzondere show wordt u weer keurig afgezet bij uw accommodatie.

Blank
11
11

​11: Siem Reap – Sihanoukville


Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven, waar u op de binnenlandse vlucht naar de kustplaats Sihanoukville incheckt. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Sihanoukville volgt korte een transfer naar de steiger van Six Senses. Hier wordt up opgewacht van per speedboat naar het schitterende privé-eiland Krabey gevaren. U verblijft de komende dagen in alle comfort en luxe in het prachtige Six Senses Krabey. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten en ontspannen aan de pool van uw eigen villa, het heerlijke privéstrand of gebruik maken van de faciliteiten van het resort.

  • ★★★★★ Six Senses Krabey Island (4 nachten)

Six Senses Krabey Island

12
12

12-14: Vrije dagen op Krabey Island


Vrije dagen op het dit heerlijke privé-eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad of gebruikmaken van de vele faciliteiten van het resort. Six Senses Krabey beschikt over een enorme spa met een breed aanbod aan behandelingen, workshops en gratis faciliteiten.

Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, de accommodatie verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u de omliggende eilanden per boot verkennen, snorkelen en kajakken. Informeert u bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

15
15

15: Krabey Island - Phnom Penh


Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf in het Six Senses Krabey resort. Na het ontbijt stapt u aan boord van de speedboot welke u in ca. 10 minuten naar het vaste land vaart. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor een transfer van ca. 2 uur naar Phnom Penh, waar u netjes wordt afgezet bij uw aangename accommodatie. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★★+ Rosewood Phnom Penh (1 nacht)

Rosewood Hotel

16
16

16: Vertrek


Vandaag eindigt u combinatiereis Vietnam en Cambodja tijdens de kerstvakantie. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de internationale luchthaven van Phnom Penh gereden. U checkt in op de vlucht terug naar huis, met overstap in Singapore, en arriveert de volgende dag in Amsterdam.

17
17

17: Aankomst


Aankomst op Schiphol International Airport in Amsterdam.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere reis naar Cambodja of Vietnam? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Familiereis Vietnam en Cambodja met de kerst

Voor deze 17-daagse familiereis Vietnam en Cambodja met de kerst geldt een indicatie reissom van € 10.360 per persoon (bij deelname van 4 personen) en op basis van de voorgestelde accommodaties.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (in economy class). De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van reizen naar Vietnam en Cambodja. Wij kennen de bestemmingen uit eigen ervaring goed, en kunnen voor u de perfecte reis samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat