Logo bg white

Rondreis Cambodja Delight

17-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 2.920,00 p.p.
November t/m maart
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Hoogtepunten Rondreis Cambodja

Deze afwisselende rondreis door Cambodja laat u de hoogtepunten zien van het bijzondere land. U bezoekt de stad Siem Reap als uitvalsbasis voor de indrukwekkende tempels van Angkor. Een niet te missen onderdeel in uw reis door Cambodja. Vanuit de stad reist u naar Battambang, waar u echt kennis maakt met de countryside van Cambodja. Na een tussenstop in Kampong Thom, brengt u een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh. Een bezoek aan deze hectische metropool mag namelijk niet ontbreken. Na de drukte zult u ultieme rust ervaren in de jungle van Koh Kong. De afsluiting in het onontdekte strandplaatsje Kep, maakt deze veelzijdige Cambodja rondreis helemaal compleet.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja

De rondreis Cambodja gaat vandaag van start! U vertrekt aan het begin van de middag vanaf Schiphol met een vlucht van Cathay Pacific naar de Cambodjaanse stad Siem Reap, waar u de volgende ochtend arriveert. U dient over te stappen in Hong Kong.

2
2

2: Aankomst in Siem Reap

U arriveert aan het begin van de ochtend in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw hotel. De rest van de middag bent u vrij om wat uit te rusten van de reis, of alvast het centrum van Siem Reap te verkennen.

 • toeristenklasse: Natura Resort (3n)
 • superieure klasse: Shinta Mani Club (3n)
 • superieure klasse - A: Heritage Suites (3n)


""We zijn blij dat je ons naar Cambodja hebt gestuurd. Angkor Wat is iets wat we niet hadden willen missen. We hebben heel erg genoten van de tempels en vonden het heerlijk om dit op eigen gemak op de fiets te doen. Twee geweldige dagen waarvan we er best 3-4 van hadden kunnen maken. ""
Roel & Jantien

Video Heritage Suites

3
3

3: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom, & Ta Prohm

U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (niet inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Prohm tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

Ta Prohm

4
4

4: Siem Reap & omgeving

Vrije dag om andere tempels verder op eigen gelegenheid te verkennen. Tijdens uw rondreis door Cambodja is het ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kleine, prachtig gedecoreerde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Wanneer u een beetje avontuurlijk bent ingesteld, vraagt u een lokale tuk-tuk chauffeur om u deze dag naar enkele complexen te brengen. Het is ook mogelijk om dit middels een georganiseerde excursie te doen.

Banteay Srei

5
5

5: Siem Reap – Battambang

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Battambang. Bij aankomst in Battambang wordt u afgezet bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • toeristenklasse: Battambang Resort Hotel (2n)

Battambang Resort

6
6

6: Excursie Battambang & omgeving

Vandaag staat er een lange en prachtige fietsexcursie op het programma. U maakt deze dag kennis met het platteland van Cambodja en u zal veel leren over de geschiedenis en hedendaagse gebruiken en gewoonten van de lokale bevolking. U bezoekt verschillende lokale families die allen gespecialiseerd zijn in het produceren van lokale, traditionele producten, zoals bijvoorbeeld rijstpapier, gedroogde bananen, bamboeplakrijst en rijstwijn.

U luncht onderweg tevens bij een lokale familie (inbegrepen). Na de lunch brengt u nog een bezoek aan een boeddhistische tempel, waar u meer zal leren over het kloosterleven.

Aan het eind van de dag brengt u een bezoek aan het oosten van Battambang waar u een rit maakt met de beroemde bamboetrein. Deze trein werd ooit gebouwd door de Fransen om goederen te transporteren.

Bamboetrein

7
7

7: Battambang – Kampong Thom

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Kompong Thom. Houdt u rekening met een lange rit.

 • toeristenklasse: Sambor Village (1n )
8
8

8: Kampong Thom – Phnom Penh

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. Na een lunch (niet inbegrepen) reist u door de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.

 • toeristenklasse-A: Aquarius Hotel (2n)
 • superieure klasse: La Rose Suites (2n)

La Rose suites

9
9

9: Phnom Penh

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

De middag kunt u besteden om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields. Hier wordt u geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode in de geschiedenis van dit land.

U kunt zich gemakkelijk met een lokale tuk – tuk naar de Killingfields laten brengen. Hier zijn audio tours beschikbaar in verschillende talen, waardoor u zelf zoveel tijd op deze locatie kunt doorbrengen als u zelf wenst. Uiteraard is het ook mogelijk om beide bezoeken met een gids te doen, welke Tico voor u kan organiseren (niet inbegrepen in de Cambodja rondreis).

Royal Palace

10
10

10: Phnom Penh – Koh Kong

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Koh Kong, gelegen op zo’n 270 km. ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. Bij aankomst in het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

 • superieure klasse: 4 Rivers Floating Lodge (3n – hp)

4 Rivers Floating Lodge

11
11

11 & 12: Koh Kong & omgeving

Deze dagen staan er excursies op het programma. Afhankelijk van het dagschema van de lodge gaat u de volgende twee excursies doen in onbekende volgorde. In overleg met de lodge kunt u het programma wellicht aanpassen.

Mogelijkheden tijdens deze dagen van uw rondreis Cambodja:

Optie 1:
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het emerald gekleurde kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kayaks aanwezig voor de liefhebber om de omgeving per kayak verder te verkennen. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij. U kijkt vanuit hier uit op prachtige rijstvelden en fruitbomen. Welke er in bloei staan hangt af van het seizoen.

Optie 2:
Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangroves in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. Hier leeft men puur en alleen van de visserij. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. U bereikt dit stuk via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte klim omhoog, vanuit waar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar de lodge.

Tatai waterval

13
13

13: Koh Kong – Kep

Na het ontbijt wordt u terug gevaren naar Tatai waar u wordt opgewacht voor de transfer zuidwaarts naar Kep. In de middag arriveert u in Kep, voorheen een belangrijke luxe badplaats voor de Frans-koloniale elite. U verblijft in het Flamboyant Resort. Wanneer u kiest voor verblijf in het Veranda Natural Resort, verblijft u in een mooi verborgen resort met prachtig uitzicht over zee. Wanneer u ervoor kiest om in het Knai Bang Chatt te verblijven, dan ligt uw hotel direct aan zee.

 • toeristenklasse: Le Flamboyant Resort (3n)
 • superieure klasse: Veranda Natural Resort (3n)
 • superieure klasse: Knai Bang Chatt (3n)

Video Knai Bang Chatt

14
14

14: Excursie Elephant Cave, Secret Lake en Peper plantage

Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de Phnom Kampong Trach grot, ook wel bekend als de ‘Elephant cave’. Deze prehistorische limestenen ruïnes worden door de lokale bevolking als gedenkplek gebruikt. U vervolgt uw trip naar een peperplantage. De peper die gemaakt wordt in Kampot wordt gezien als een van de beste ter wereld.

U maakt kennis met de omgeving van Kep en Kampot en u leert over de geschiedenis van dit indrukwekkende land. Onderweg bezoekt u oude koloniale gebouwen en de zeezoutvlakte, waarna u typische Khmer-koffie kunt proeven in een lokaal restaurant aan de Kampotrivier. Na de picknicklunch vervolgt u rustig uw weg terug, terwijl u nog een paar korte stops maakt. U wordt weer afgezet bij uw hotel.

Elephant cave

15
15

15: Kep

Vrije dag in dit kleine gezellig badplaatsje. U kunt er zelf op uit trekken, of gebruik maken van de faciliteiten van het resort. U kunt bij de receptie van uw resort vragen of u rondgereden kan worden met een tuk tuk om de omgeving te verkennen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de crabmarket of het algemene strand. Vraagt u bij uw hotel naar de mogelijkheden.

16
16

16: Vertrek

Vandaag komt uw rondreis Cambodja ten einde. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier stapt u op de vlucht van Cathay Pacific terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Hong Kong.

17
17

17: Einde rondreis Cambodja

Aankomst in Amsterdam. Uw Cambodja rondreis komt hiermee ten einde.

Prijsindicatie voor deze rondreis Cambodja

Voor deze 17-daagse rondreis Cambodja geldt een indicatie reissom van €2.920 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €3.490 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief de vluchten en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Arrangement waarmee u deze rondreis Cambodja kunt uitbreiden

Deze reis is uiteraard nog aan te passen en/of uit te breiden. U zou kunnen denken aan een uitbreiding van de reis met een uniek verblijf bij het Banteay Cchmar tempelcomplex.

Uniek arrangement
2 dagen
Vanaf € 460,– p.p.
November t/m maart

Cambodja arrangement | Banteay Cchmar

Het is nu mogelijk om te overnachten bij een van de bijzondere tempelcomplexen in Cambodja. Het Banteay Cchamer tempelcomplex is voor een groot deel overwoekerd door de natuur, wat het extra bijzonder maakt om hier te verblijven.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Cambodja rondreizen. Zij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd en mooiste plekjes.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Cambodja op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Cambodja u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat