Logo bg white

Rondreis Cambodja Delight

18-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 7.500,00 p.p.
November t/m maart
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Hoogtepunten rondreis Cambodja Delight


Deze afwisselende rondreis door Cambodja, leidt u langs de hoogtepunten van dit bijzondere land. U start in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de adembenemende Tempels van Angkor. De eeuwenoude tempels zullen u betoveren met hun schoonheid en grootsheid. Een bezoek aan dit tempelcomplex is dan ook niet weg te denken uit uw rondreis Cambodja en zal voor vele hét hoogtepunt zijn van hun tijd in dit bijzondere land. Hierna vervolgt u uw reis naar Battambang, de tweede stad van Cambodja. De stad is ideaal per fiets te verkennen.

Een mooie rit brengt u naar de hoofdstad Phnom Penh waar u meer leert over de huiveringwekkende geschiedenis van het land ten tijde van de Rode Khmer. Door meer over deze periode te weten te komen, zult u tijdens het vervolg van deze rondreis Cambodja de Cambodjaanse bevolking beter begrijpen.

Via Phnom Penh reist u vervolgens naar de jungle van Koh Kong. U verblijft hier in een bijzondere tent, gebouwd op palen boven de rivier. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. Zo kunt u een heerlijke boottocht maken en een bezoek brengen aan de grootste watervallen van het gebied.

U eindigt op het paradijselijke eiland Koh Rong, wat een prachtige plek is om deze reis in alle rust af te sluiten. Deze rondreis Cambodja is een zeer veelzijdige reis die u niet snel zal vergeten!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Cambodja!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Amsterdam - Siem Reap


Vandaag gaat uw rondreis langs de hoogtepunten Cambodja van start! Aan het einde van de middag vertrekt u vanaf de luchthaven Schiphol met een KLM vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Hier stapt u over op uw vlucht naar Phnom Penh, u arriveert de volgende middag.

2
2

2: Aankomst Siem Reap


Vandaag arriveert u op de luchthaven van Siem Reap. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde en eeuwenoude Tempels van Angkor. Na aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor een warm welkom in het prachtige Cambodja! Er volgt een transfer naar uw charmante verblijf voor de komende dagen. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u gebruiken om bij te komen van de lange reis.

  • ★★★★ Shinta Mani Angkor (4 nachten)
3
3

3: Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Phrom


Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.

"We zijn blij dat je ons naar Cambodja hebt gestuurd. Angkor Wat is iets wat we niet hadden willen missen. We hebben heel erg genoten van de tempels en vonden het heerlijk om dit op eigen gemak op de fiets te doen. Twee geweldige dagen waarvan we er best 3-4 van hadden kunnen maken."
Roel & Jantien
Blank
4
4

4: Gastronomische fietstocht


Overdag heeft u vrij te besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, mocht u vandaag liever gereden worden door een chauffeur, dan boekt Tico dit graag. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels. Uiteraard kunt u er vandaag ook voor kiezen om de stad zelf te verkennen of te genieten van de faciliteiten van uw hotel. Uiteraard kan Tico, indien gewenst, voor u een excursie verzorgen.

Net voor zonsondergang wordt u opgehaald door uw gids voor een smakelijke excursie. Aan het einde van de dag komen de vele eetstalletjes tot leven. U zal kennis maken met vreemde en fantastische gastronomische gerechten. Tijdens deze tour zal u gerechten proeven die niet op de toeristische menu’s te vinden zijn. Samen met uw gids bezoekt u per fiets de achterstraatjes van de stad. Hier zijn vele kleurrijke eetstalletjes, eigenzinnige restaurantjes en lokale avondmarkten te vinden. Deze excursie eindigt met een speciaal diner in een groentetuin van een van de leden van de lokale community. Houdt u er rekening mee dat deze tour niet geschikt is voor mensen met een voedselallergie.

Preah Khan

5
5

5: Tonlé Sap & Prek Toal-reservaat


Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar Mechhrey waar u aan boord stapt van een boot. U verkent het Tonlé Sap-meer en het Prek Toal-reservaat wat ieder jaar in het regenseizoen geheel onder water komt te staan. Het is een zeer vruchtbaar gebied met veel bomen waar watervogels nesten. U beklimt een platform voor een mooi uitzicht op de omgeving. In Prek Toal vindt u verschillende reigersoorten, ibissen, pelikanen en adelaars.

Eenmaal terug in het drijvende dorp Prek Toal, krijgt u een heerlijke lunch (inbegrepen) voorgeschoteld, gemaakt door vrouwen uit het dorp. Na de lunch zal u per roeiboot het dorp verkennen. U zult zien dat alle huisjes hier gebouwd zijn op bamboematten zodat de huisjes blijven drijven. In de namiddag wordt u teruggereden naar uw verblijf in Siem Reap.

6
6

6: Siem Reap - Battambang


Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de ca. 3 uur durende transfer naar Battambang. Bij aankomst in Battambang wordt u afgezet bij uw verblijf. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★ Battambang Resort (2 nachten)
7
7

7: Omgeving Battambang & bamboetrein


Vandaag staat er een lange maar prachtige fietsexcursie op het programma. U maakt deze dag kennis met het platteland van Cambodja en zal veel leren over de geschiedenis en hedendaagse gebruiken en gewoonten van de lokale bevolking. U fietst vandaag ca. 35-40 kilometer en bezoekt verschillende families die allen gespecialiseerd zijn in het produceren van lokale, traditionele producten, zoals bijvoorbeeld rijstpapier, gedroogde bananen, bamboeplakrijst en rijstwijn.

U luncht onderweg bij een lokale familie (inbegrepen). Na de lunch brengt u nog een bezoek aan een boeddhistische tempel, waar u meer zal leren over het kloosterleven. Aan het eind van de dag brengt u een bezoek aan het oosten van Battambang waar u een rit maakt met de beroemde bamboetrein. Deze trein werd ooit gebouwd door de Fransen om goederen te transporteren. In de loop van de middag arriveert u weer bij uw verblijf.

Rijstpapier maken

8
8

8: Battambang - Phnom Penh


Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een transfer naar Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat het een lange rit is van ca. 6 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Udong, de oude hoofdstad van Cambodja uit de 17e-19e eeuw. Udong was de hoofdstad van Cambodja voordat Phnom Penh dat werd. In Udong vindt u een aantal tempels, stoepa’s en andere gebouwen die verspreid zijn over drie heuvels. U heeft hier een prachtig uitzicht op de omgeving. Na deze stop vervolgt u uw reis naar de hedendaagse hoofdstad Phnom Penh waar u wordt afgezet bij uw accommodatie.

  • ★★★★ Rosewood (2 nachten)Blank
9
9

9: Phnom Penh


Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. In de ochtend verkent u de hoogtepunten in het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

In de middag staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Choeung Ek. In de herdenkingsstoepa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan zowel de voormalige Tuol Sleng gevangenis, als de Killing Fields nabij Choeung Ek als zeer schokkend kan worden ervaren.

Tuol Sleng gevangenis

10
10

10: Pnhom Penh - Koh Kong


In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een transfer naar Koh Kong, gelegen op zo’n 270 km. ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan het bijzondere Canvas & Orchids Resort. Bij aankomst in het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor een transfer (verzorgd door de accommodatie) naar de lodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies (in groepsverband), het ontbijt en de lunches inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

  • ★★★+ Canvas & Orchids (3 nachten)

11
11

11 & 12: Koh Kong


Na het ontbijt staat er vandaag een boeiende boottocht op het programma. U vaart diep de mangrove in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. Na de lunch maakt u een korte klim omhoog, vanwaar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan.

13
13

13: Koh Kong - Koh Rong


Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een chauffeur u staat op te wachten voor een rit van ca. 3 uur naar de haven van Sihanoukville. Hier wordt u opgewacht door het personeel van The Royal Sands voor een boottocht naar het paradijselijke eiland Koh Rong, gelegen op ca. 45 minuten varen van de kust.

De rest van de middag en avond heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk genieten en ontspannen aan het prachtige witte zandstrand. Een verblijf op het eiland Koh Rong is een heerlijke afsluiter van uw rondreis Cambodja.

  • ★★★★ The Royal Sands (4 nachten)

14
14

14 - 16: Koh Rong


Vrije dagen op het eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie aan het zwembad, of in de spa. Indien u liever iets wilt ondernemen is dat ook mogelijk, het hotel verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen).

Zo kunt u het eiland per fiets verkennen, kajakken door de mangrove, duiken, snorkelen, of de omliggende eilandjes verkennen. Bij Koh Rong kunt u ook het unieke fenomeen van bioluminescente (lichtgevende) plankton ervaren. Informeert u bij Tico of de receptie ter plaatse naar de mogelijkheden.

Kajakken op zee

17
17

17: Koh Rong - Phnom Penh & Vertrek


Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf op Koh Rong. U checkt uit en wordt per boot teruggevaren naar de haven van Sihanoukville. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 5 uur durende transfer terug naar Phnom Penh. Hier wordt u netjes afgezet op de luchthaven, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis. Uw reis langs de hoogtepunten van Cambodja komt hier helaas alweer tot een einde.


18
18

18: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Cambodja reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze rondreis Cambodja Delight

Voor deze 18-daagse rondreis Cambodja Delight geldt een indicatie reissom van € 7.500 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicaties is inclusief de vermelde vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Cambodja!


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u bij deze rondreis Cambodja van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Cambodja rondreizen. Zij kennen de verschillende gebieden uit eigen ervaring en kunnen u uitstekend adviseren. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Cambodja!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat