Logo bg white

Luxe rondreis Vietnam

19-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 6.515,00 p.p.
December t/m april
Jelisa davids
Heeft u vragen?
×

Luxe rondreis Vietnam

U start deze luxe rondreis Vietnam in de bruisende hoofdstad Hanoi. Met een klein vliegtuigje vliegt u vervolgens naar het sprookjesachtige Halong Bay. Hier stapt u aan boord van een luxe jonk waar u de komende dagen het indrukwekkende gebied mee ontdekt. Bij terugkomst op het vast land verblijft u in een waanzinnig mooi resort in Ninh Binh, alvorens u naar het zuidelijker gelegen Hoi An vliegt. U verblijft hier de komende dagen in een zeer luxe verblijf aan de prachtige stranden van Hoi An. In de zeer vruchtbare Mekong-Delta maakt u kennis met het dagelijks leven van de lokale bevolking. In Saigon verblijft u in het bijzonder prettige An Lam Saigon River. Dit luxueuze resort ligt aan de rivier op ca. 20 minuten van het centrum. U sluit deze rondreis geheel in stijl af op het idyllische eiland Con Dao. In het Six Senses Con Dao resort zal u niets te kort komen, zodat u ultiem ontspannen weer op huis aan kunt.


Bekijk het reisprogramma van deze luxe rondreis Vietnam.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Vietnam

Vandaag start uw reisprogramma van uw luxe rondreis Vietnam. U vertrekt begin van de middag met Cathay Pacific vanaf Schiphol naar Hong Kong. Hier stapt u over op de vlucht van Dragon Air naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Hanoi

U arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven van Hanoi. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel. U verblijft in het centrum van Hanoi net buiten het bruisende oude stadskwartier. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen alvorens uw luxe rondreis Vietnam echt begint.

  • ★★★★ Hotel de l’Opera (2n)
  • (optioneel) ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2n)

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk

Sofitel Legend Metropole

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. Uiteraard mag een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (in de volksmond ook wel ‘Uncle Ho’ genoemd), niet ontbreken. Het is het meest bezochte museum van het land en vele bezoekers komen hier jaarlijks om hun respect voor Ho Chi Minh te tonen. Tevens brengt u een bezoek aan de One Pillar en de Tran Quoc Pagode. Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur (Van Mieu) en als afsluiter toert u per fietstaxi (cyclo) door de oude wijk, beter bekend als ‘The Old Quarter’.

4
4

4: Hanoi – Halong Bay

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Hanoi voor de transfer naar de luchthaven van Hanoi. Hier stapt u aan boord van een klein watervliegtuigje waarmee u in ca. 45 minuten naar Halong Bay vliegt. U arriveert in de haven waar u wordt opgewacht door de crew van Paradise Cruises. Aan boord wordt een buffet-lunch geserveerd terwijl het jonk navigeert door de wateren van Halong Bay. Deze dag bezoekt u een fascinerende grot en een idyllische strandje. Onderweg kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten op de rotsformaties en de drijvende dorpjes. In de namiddag gaat het jonk voor anker en heeft u de tijd om te zwemmen of te kayakken in deze sprookjesachtige omgeving. ‘s Avonds diner aan boord.

  • ★★★★ Paradise Luxury Junk (2n- vp)

Video Paradise Luxury Junk

5
5

5: Cat Ba Island

Voor de vroege vogels is er met zonsopgang de mogelijkheid tot het volgen van een Tai Chi les op het zonnedek. Na het ontbijt start de tocht per boot naar Cat Ba eiland waar u prachtig kunt fietsen in de mooie natuur. Onderweg bezoekt u enkele dorpjes en kunt u kennis maken met het lokale leven op dit nog redelijk rustige eiland.

In de namiddag kunt u heerlijk relaxen, kayakken of zwemmen bij een van de vele strandjes, of uiteraard aan boord van de Paradise Luxury. ‘s Avonds wederom diner en overnachting aan boord.

6
6

6: Halong – Ninh Binh

’s Ochtends na het ontbijt brengt u nog een bezoek aan enkele bijzondere grotten in de baai. In de loop van de ochtend arriveert u weer in de haven van Halong, waar u wordt opgewacht voor de ca. 3 uur durende transfer naar Ninh Binh. De rest van de dag kunt u heerlijk ontspannen in het prachtige resort waar u de komende dagen verblijft.  • ★★★★ Emeralda Resort (2n)

Emeralda Resort

7
7

7: Ninh Binh

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een bezoek aan Trang An, een sprookjesachtig gebied in de omgeving van Ninh Binh. Deze prachtige omgeving wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd. In Trang An maakt u een boottocht op de rivier. De route voert letterlijk door het karstgebergte heen. Een bijzondere ervaring! De omgeving met haar vele rijstvelden is schitterend.

In de middag stapt u op de fiets voor een mooie tocht naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10de en 11de eeuw. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

8
8

8: Ninh Binh – Danang – Hoi An

In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines naar Danang. Na aankomst in Danang heeft u een transfer naar het prachtig gelegen The Nam Hai Resort. U verblijft de komende dagen nabij de historische stad Hoi An, een mooie bestemming tijdens uw luxe rondreis Vietnam.  • ★★★★★ The Nam Hai (3n)

The Nam Hai

9
9

9 & 10: Hoi An

Vrije dagen in het gezellige Hoi An. U kunt eenvoudig te voet het centrum van Hoi An verkennen. U kunt de vele Chinese tempels bezichtigen, genieten van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken of souvenir shoppen in de straten vol kleurrijke papieren lampions. Indien gewenst, kan Tico uiteraard een begeleide stadsexcursie voor u regelen tijdens de luxe rondreis door Vietnam (niet inbegrepen). Ook kunt u een uitstap maken van een halve dag naar de Cham ruïnes My Son.

11
11

11: Hoi An – Saigon – Can Tho

Transfer van naar de luchthaven van Danang voor de korte vliegreis met Vietnam Airlines naar Saigon (officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City.) Na aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de prachtige tocht zuidwaarts naar Can Tho, gelegen in het vruchtbaarste gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta. Het is tevens het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u Saigon verlaat, verandert het landschap drastisch; het is een labyrint van rivieren en kanaaltjes. Bij het plaatsje Ben Tre stapt u aan boord van een sampan (een kleine gemotoriseerde houten boot) welke u door diverse kanalen vaart. Onderweg stopt u om een wandeling te maken langs de verschillende lokale werkplaatsen. Gedurende deze wandeling krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. U luncht vanmiddag in een restaurant met uitzicht over de rivier. Na de lunch reist u per boot via de smalle kanalen weer verder. Op het moment dat u weer op het vaste land staat, staan er fietsen voor u klaar waarmee u een fietstocht maakt naar Mr. Khanh’s huis. Khanh is een gepassioneerde antiekverzamelaar en heeft een fascineerde collectie. Na dit bezoek fietst u weer terug naar de oevers en stapt u weer aan boord. Na een korte tocht stapt u weer aan wal, vanaf waar u uw luxe Vietnam reis naar Can Tho vervolgt.  • ★★★★ Victoria Can Tho Resort (1n)

Mekong delta

12
12

12: Can Tho – Chau Doc

Na het ontbijt bezoekt u de bekende drijvende markt van Cai Rang aan boord van een sampan. Het is een kleurrijk tafereel. In de loop van de ochtend reist u verder naar het stadje Chau Doc, gelegen vlakbij de grens met Cambodja. Nadat u bent ingecheckt staat er een bezoek per boot aan een fascinerend ‘drijvend dorp’ waar men leeft van de viskwekerij op het programma. Ook bezoekt u de Sam berg, een populair bedevaartsoord; u kunt hier de bijzonder bezienswaardige overblijfselen bewonderen van o.a. Chinese, Khmer en Cham tempels. Aan het einde van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

  • ★★★★ Victoria Chau Doc Resort (1n)
13
13

13: Chau Doc – Saigon

In de ochtend brengt u nog een bezoek aan het bijzondere Tra Su Cajuput bos, alvorens u weer terug reist naar Saigon. U verblijft de komende dagen in een rustige omgeving, op ca. 20 minuten varen van het centrum van Saigon. Het fantastische luxe resort waar u de komende dagen verblijft biedt een aantal keer per dag een gratis shuttleboot naar de stad aan. De rest van de dag kunt u indien gewenst al een bezoek brengen aan Saigon. Daarnaast kunt u ontspannen bij het prachtige zwembad of heerlijk dineren in een fantastisch restaurant vanuit waar u uitzicht heeft op de rivier.  • ★★★★★ An Lam Saigon River (2n)

An Lam Saigon River

14
14

14: Stadsexcursie Saigon

In de ochtend neemt u de shuttleboot naar het centrum waar u wordt u opgewacht door uw gids voor een interessante stadstour door Saigon. In de stad zijn de Franse invloeden nog altijd duidelijk zichtbaar. U bezoekt o.a. het Reunification Palace (van buiten) en de voormalige ambtswoning van de president. Daarna kunt u het postkantoor en de 19e eeuwse Notre Dame kathedraal bewonderen. De dag eindigt op de de kleurrijke Ben Thanh markt. U kunt hier een hoop bijzondere souvenirs kopen. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

15
15

15: Saigon – Con Dao Island

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Saigon voor de vlucht naar de laatste bestemming van uw luxe rondreis Vietnam. Een binnenlandse vlucht van Vietnam Airlines van nog geen uur brengt u vandaag naar het prachtige eiland Con Dao, gelegen in de Zuid-Chinese zee. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het Six Senses Con Dao Resort voor de transfer naar uw prachtige hotel. U verblijft de komende dagen in het zeer exclusieve Six Senses Resort, een van de mooiste resorts van Vietnam!

  • ★★★★★ Six Senses Con Dao Resort (3n – ocean view deluxe pool villa)
  • (optioneel) ★★★★★ Six Senses Con Dao Resort (3n – ocean front deluxe pool villa)

Six Senses Con Dao

16
16

16 & 17: Con Dao Island

Vrije dagen op het eiland die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt zwemmen of snorkelen in het azuurblauwe water. Con Dao kent een mooie onderwaterwereld. Ook kunt u een bezoek brengen aan de oude gevangenis, of het nabijgelegen dorpje verkennen waar het lokale leven zich afspeelt.

In de maanden mei t/m oktober/november leggen de zeeschildpadden eieren op het eiland en u kunt dan ook in de avonduren (indien u geluk heeft) wellicht een schildpad haar eieren zien leggen. Uiteraard kunt u zich tijdens deze luxe rondreis Vietnam ook heerlijk laten verwennen in de prachtige spa van het resort (spa behandelingen zijn niet inbegrepen). Informeert u bij de receptie van het Six Senses Resort naar de mogelijkheden.

18
18

18: Con Dao Island – Saigon

Vandaag komt er een einde aan uw luxe rondreis Vietnam. Het resort verzorgt een transfer terug naar de luchthaven. U vliegt in een uurtje met Vietnam Airlines terug naar Saigon. Hier claimt u uw bagage en checkt u in op de vlucht van Cathay Pacific. In de loop van de avond vliegt u via Hong Kong weer terug naar Amsterdam.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam en einde van uw luxe rondreis Vietnam.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Vietnam

Voor deze 19-daagse luxe rondreis Vietnam geldt een indicatie reissom van € 6.515 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in superieure en luxe klasse accommodaties.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe rondreis Vietnam is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Jelisa Davids • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van exclusieve privé reizen door deze prachtige bestemming. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe rondreis Vietnam. Contacteer Tico voor een op maat gemaakte vrijblijvende offerte voor deze luxe rondreis Vietnam.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat