Logo bg white

Luxe rondreis Vietnam

19-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 10.350,00 p.p.
December t/m april
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Luxe rondreis Vietnam


U start deze luxe rondreis Vietnam in de bruisende hoofdstad Hanoi. U reist vervolgens naar de weelderige bergen van de Mai Chau vanuit waar u doorvliegt naar Centraal-Vietnam waar u een bezoek brengt aan het gezellige Hoi An. U verblijft nabij Hoi An in een zeer luxe verblijf gelegen aan een mooi wit zandstrand.

Na dit bezoek reist u per trein verder naar Phu Yen en verblijft geheel in stijl in het schitterende Zannier Resort. Vanuit hier vervolgt u de luxe reis Vietnam naar het zuiden van het land waar u kennismaakt met de vruchtbare Mekongdelta. U sluit de reis af in de indrukwekkende metropool Saigon. Een heerlijke luxe rondreis Vietnam waar u nog lang met veel plezier aan zult terugdenken!

Bekijk het reisprogramma van deze luxe rondreis Vietnam.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start luxe rondreis Vietnam


Vandaag start uw reisprogramma van uw luxe rondreis Vietnam. U vertrekt aan het begin van de middag met KLM (economy class) vanaf Schiphol naar Bangkok. Hier stapt u over op de vlucht naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Hanoi


Vandaag arriveert u op de luchthaven van Hanoi waar u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. U wordt naar uw aangename hotel gebracht, gelegen nabij het oude stadskwartier. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u de stad op eigen gelegenheid alvast verkennen of bijkomen van de vlucht alvorens uw luxe rondreis Vietnam echt begint.

  • ★★★★★ Capella Hanoi (3 nachten)

Capella Hanoi

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi


Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. U zult vandaag verschillende Vietnamese specialiteiten proeven en het is dan ook aan te raden om het ontbijt in het hotel over te slaan. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks. Hierna wandelt u door Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52-meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur en als afsluiter bezoekt u het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af onder het genot van een heerlijk Vietnamees biertje.

Blank
4
4

4: Fietsexcursie omgeving Hanoi


In de ochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf door uw gids voor een interessante fietsexcursie. U verkent vandaag het gebied ten noorden van Hanoi per fiets. Langs achterafstraatjes en langs de oever van de Red River bereikt u kleine dorpjes waar u gewezen wordt op de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners. U stopt bij het huis van een beroemde lokale artiest waar u kennis maakt met populaire trends in de hedendaagse Vietnamese kunst. Vervolgens fietst u naar Red River Island waar u verschillende bananen- en groenteboerderijen aanschouwt. Ook bezoekt u vandaag een dorp waar ze leven van de pottenbakkerij. In dit dorpje staan de potten te wachten om per fiets vervoerd te worden naar Hanoi. Verder zal u tijdens deze fietstocht de drijvende huizen in de rivier zien liggen. Een bijzonder gezicht! U fietst via West Lake weer terug naar het startpunt van deze fietstocht.

5
5

5: Hanoi – Mai Chau


Vanochtend wordt u na het ontbijt opgehaald voor de transfer van ca. 4 uur naar Mai Chau. Omringd door weelderige rijstvelden en groene heuvels, biedt Mai Chau een prachtig landschap dat uitnodigt tot verkenning. De etnische minderheidsgemeenschappen, waaronder de Witte Thai en de Hmong, dragen bij aan de charme van de regio en bieden een glimp van hun rijke tradities en ambachten. U arriveert rond de middag bij uw aangename accommodatie en heeft de rest van de dag vrij te besteden.


  • ★★★★ Avana Retreat (3 nachten)

Avana Retreat

6
6

6: Wandeling naar een Hmong dorp


Vandaag begint u aan één van de meest iconische bergtrekkingen in Mai Chau. De wandeling begint achter het Avana Resort direct bergopwaarts de bergen in tot u de top van een berg bereikt. Vanaf hier kunt u van een fantastisch uitzicht over het resort en de hele vallei eronder genieten. Na een korte stop gaat de wandeling verder naar een dorp waar u de kans krijgt om etnische Hmong-groepen in hun oorspronkelijke omgeving te bezoeken. Door de interactie met de lokale bevolking kunt u niet anders dan verliefd worden op de cultuur, maar ook op de mensen en hun traditionele manier van leven in de bergen.
Hierna wandelt u verder berafwaarts om andere etnische Thaise dorpen te bezoeken. De wandeling biedt de gelegenheid van spectaculaire graslanden, heuvels, valleien en het plaatselijke landschap te genieten. Onderweg is er een gastronomische picknicklunch inbegrepen.

In de loop van de namiddag keert u terug bij het resort.

7
7

7: Wandeling in de natuur


Vandaag laat u het moderne leven achter u en trekt u de bergen in naar een aantal Thai dorpjes. U wandeling begint in de middag bij het resort, vanaf hier loopt u door het nabijgelegen bos voordat u de top van een rustige berg bereikt waar u van het adembenemende uitzicht over de vallei kunt genieten.

8
8

8: Mai Chau – Hoi An


Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en in ca. 5 uur naar de luchthaven van Hanoi gereden. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij het schitterende The Nam Hai. Uw verblijf ligt direct aan het strand, en dus buiten het centrum van Hoi An.

  • ★★★★★ The Nam Hai (3 nachten)

Four Seasons The Nam Hai

9
9

9: Hoi An wandelexcursie


De ochtend heeft u vrij te besteden en kun u heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie.

In de middag staat er een leuke wandeling onder begeleiding van een gids door Hoi An op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan de Japanse brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt. Onderweg proeft u een aantal heerlijke lokale lekkernijen proeven zoals Banh Trang Kep, kokos pannenkoeken en meer! Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

10
10

10: Vietnamese kookworkshop


Na het ontbijt vertrekt u samen met uw gids naar het charmante dorpje Tra Que. U stopt bij de lokale en kleurrijke markt waar men de goederen verkoopt. U leert hier meer over de lokale producten en ingrediënten die u later vanochtend zal gebruiken tijdens uw Vietnamese kookworkshop. Vervolgens maakt u een korte bootreis naar het lokale restaurant waar de kookworkshop plaatsvindt. U bereidt samen met een lokale kok een heerlijke Vietnamese lunch en leert hoe u lokale gerechten kunt bereiden en krijgt een goed begrip van de ingrediënten en de smaken die in de Vietnamese keuken worden gebruikt. Een erg leuke en leerzame ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereid. Aan het begin van de middag keert u terug naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

11
11

11: Hoi An – Phu Yen


In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Da Nang. Hier stapt u aan bord van de luxe Vietage trein, waarmee u in ca. 6 ½ uur naar Quy Nhon rijdt. Tijdens deze bijzondere treinreis zijn alle drankjes, een korte massage, evenals een heerlijk 3-gangen menu inbegrepen. Onderweg passeert u prachtig groene vlaktes, beboste bergen en de sprankelende kusten van Centraal-Vietnam. Eenmaal aangekomen in Quy Nhon volgt een transfer naar uw prachtige accommodatie. U verblijft de komende dagen in een heerlijke pool villa direct aan het strand.

Blank

Zannier Bai San Ho

12
12

12: Local lifestyle excursie


Vandaag staat een boeiende kennismaking met het lokale leven in Phu Yen op het programma. De dag begint met een bezoek aan een levendige lokale markt, waar u meer te weten komt over de diverse producten en handel in Phu Yen, met de nadruk op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna maakt u kennis met de ambacht van het maken van traditionele kreeftenvallen van bamboe en ontmoet u een familie van rijstpapiermakers. Geniet van een korte koffiepauze in een lokaal café met een prachtig uitzicht op de kustlijn voordat u een lokale viskwekerij bezoekt. Hier krijgt u de kans om zelf vis te vangen en te genieten van een heerlijke lunch op het water.

In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar uw comfortabele accommodatie.

13
13

13: Fietstocht in de omgeving


U maakt vandaag een fietstocht vanaf het resort om de omgeving te verkennen. Phu Yen wordt gekenmerkt door zijn minder drukke karakter in vergelijking met andere plekken in Vietnam, wat een authentieke blik biedt op het lokale en traditionele leven in Centraal-Vietnam. U bezoekt onder anderede lokale zoutvelden om meer te leren over het productieproces. Tijdens de tocht is een heerlijke picknicklunch inbegrepen.

14
14

14: Phu Yen - Mekongdelta


In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Quy Nhon. Hier checkt u in op de vlucht naar Can Tho, een klein stadje midden in de Mekongdelta. Eenmaal aangekomen aan de luchthaven van Can Tho wordt u naar uw prachtige accommodatie voor de komende nachten gereden.


  • ★★★★ Azerai Can Tho (2 nachten)

Azerai Can Tho

15
15

15: Boot- en fietstocht


In de ochtend na het ontbijt staat een indrukwekkende boot- en fietstocht op het programma.U bezoekt een traditioneel noodle house en krijgt de kans om de huisgemaakte noodle pizza te proeven.


Hierna stapt u op de fiets om de Mekongdelta verder te verkennen. Deze fietstocht is de beste manier om de "lokale schoenen" aan te trekken om in het lokale leven te stappen en buiten de toeristische paden te treden. In de loop van de vroege middag keert u terug naar uw aangename accommodatie.

16
16

16: Mekongdelta – Saigon


Vandaag vertrekt u richting Saigon. Onderweg maakt u een interessante stop in Cai Be, een plaatsje die u na ca. 2 ½ uur rijden bereikt. U stapt hier op de boot richting het eilandje Tan Phot. Eenmaal aangekomen op Tan Phot verkent u de omgeving per fiets samen met uw gids. Gedurende deze tocht krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Zo bezoekt u o.a. verschillende werkplaatsen, ziet u hoe rijstpapier wordt gemaakt en dakpanelen uit kokosnoten worden gebouwd.

Na de tocht stapt u aan boord van een roeibootje waarmee u over een schaduwrijk kanaal vaart terug naar uw boot. U luncht vanmiddag in een restaurant met uitzicht over de rivier (inbegrepen).

Na de lunch vervolgt u uw reis naar uw verblijf in Saigon, waar u in de namiddag arriveert.


  • ★★★★+ Hotel des Arts (2 nachten)

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk

Hotel des Arts Saigon

17
17

17: Excursie Saigon & Vespa tour


In de ochtend ontmoet u uw gids in het hotel, waarmee u vandaag de hoogtepunten van Saigon zal verkennen. De eerste stop is het herenigingspaleis, waar de presidenten van Zuid-Vietnam voor 1975 woonachtig waren, de Notre Dame Cathedral & het postkantoor. Het indrukwekkendeoorlogsmuseum is de laatste stop. De stad kan worden beschreven als een verzoening van Chinese en Amerikaanse invloeden, met behoud van zijn uitgesproken Vietnamese charme en karakter. Moderne kantoorwolkenkrabbers naast Chinese pagodes, straatmarkten, voedselverkopers en imposante koloniale gebouwen - ze vormen allemaal een fascinerend dynamisch stedelijk landschap. De rest van de middag heeft u vrij te besteden alvorens u in de vroege avond opgehaald wordt voor een leuke excursie.

U stapt vanavond achter op een vespa waarmee u vanavond door de stad wordt gereden. De brommer is in Azië het meest gebruikte vervoersmiddel en uw chauffeur weet dan ook probleemloos door het verkeer te rijden.

Onderweg stopt u op verschillende plekken om heerlijke Vietnamese snacks te proeven. Na een aantal snacks te hebben genuttigd, wandelt u door de stad waarbij u op plaatsen komt die niet veel door toeristen wordt aangedaan. Hier ziet u het echte leven van Saigon. Aan het einde van de excursie wordt u getrakteerd op nog een aantal heerlijke gerechten en een heerlijk Vietnamees drankje. U sluit de dag af in een bar met Vietnamese muziek alvorens u terug wordt gebracht naar uw accommodatie.

18
18

18: Vertrek


Vandaag komt deze prachtige reis weer tot een einde. U wordt terug gebracht naar de luchthaven van Saigon, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis. U dient onderweg over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend op luchthaven Schiphol.

19
19

19: Aankomst


Aankomst in Amsterdam en einde van uw luxe rondreis Vietnam.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Vietnam reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Vietnam

Voor deze 19-daagse luxe rondreis Vietnam geldt een indicatie reissom van € 10.350 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe rondreis Vietnam is uiteraard volledig naar wens aan te passen. Zo kunt u de reis uit te breiden of juist inkorten. Ook kunt u er voor kiezen om tegen een toeslag businessclass te vliegen. Laat u ons al uw wensen weten?


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van ons verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van luxe rondreizen naar Vietnam. Uw transport, de bijzondere accommodaties en unieke ervaringen worden voor u tot in de puntjes verzorgd zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe rondreis Vietnam.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat