Logo bg white

Luxe rondreis Vietnam

19-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 10.995,00 p.p.
December t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Luxe rondreis Vietnam

U start deze luxe rondreis Vietnam in de bruisende hoofdstad Hanoi. Per watervliegtuigje vliegt u vervolgens naar het sprookjesachtige Halong Bay waar u een prachtige cruise maakt door Bai Tu Long, het minder toeristische gebied van Halong Bay.

Vervolgens vliegt u verder naar Centraal-Vietnam waar u een bezoek brengt aan de interessante keizerlijke stad Hué en het gezellige Hoi An. U verblijft nabij Hoi An in een zeer luxe verblijf gelegen aan een mooi wit zandstrand.

Na dit bezoek reist u verder naar het zuiden van Vietnam waar u kennismaakt met de vruchtbare Mekongdelta. U verblijft u geheel in stijl in het Six Senses, gelegen op het idyllische eiland Con Dao, alvorens u de reis afsluit in de indrukwekkende metropool Saigon. Een heerlijke luxe rondreis Vietnam waar u nog lang met veel plezier aan zult terugdenken!

Bekijk het reisprogramma van deze luxe rondreis Vietnam.


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Start luxe rondreis Vietnam

Vandaag start uw reisprogramma van uw luxe rondreis Vietnam. U vertrekt aan het begin van de middag met Cathay Pacific (economy class) vanaf Schiphol naar Hongkong. Hier stapt u over op de vlucht naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Hanoi

Vanochtend arriveert u op de luchthaven van Hanoi waar u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. U wordt naar uw aangename hotel gebracht, gelegen nabij het oude stadskwartier. Houdt u er rekening mee dat u officieel pas in de middag kunt inchecken. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u de stad op eigen gelegenheid alvast verkennen of bijkomen van de vlucht alvorens uw luxe rondreis Vietnam echt begint.

  • ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (3n) Blank

Sofitel Legend Metropole

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie Blank onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. U zult vandaag verschillende Vietnamese specialiteiten proeven en het is dan ook aan te raden om het ontbijt in het hotel over te slaan. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks. Hierna wandelt u door Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52-meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur en als afsluiter bezoekt u het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af onder het genot van een heerlijk Vietnamees biertje.

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk

Tempel der literatuur

4
4

4: Fietsexcursie omgeving Hanoi

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf door uw gids voor een interessante fietsexcursie Blank. U verkent vandaag het gebied ten noorden van Hanoi per fiets. Langs achterafstraatjes en langs de oever van de Red River bereikt u kleine dorpjes waar u gewezen wordt op de dagelijkse activiteiten van de lokale bewoners. U stopt bij het huis van een beroemde lokale artiest waar u kennis maakt met populaire trends in de hedendaagse Vietnamese kunst. Vervolgens fietst u naar Red River Island waar u verschillende bananen- en groenteboerderijen aanschouwt. Ook bezoekt u vandaag een dorp waar ze leven van de pottenbakkerij. In dit dorpje staan de potten te wachten om per fiets vervoerd te worden naar Hanoi. Verder zal u tijdens deze fietstocht de drijvende huizen in de rivier zien liggen. Een bijzonder gezicht! U fietst via West Lake weer terug naar het startpunt van deze fietstocht.

5
5

5: Hanoi – Halong Bay

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven. Hier stapt u aan boord van een klein watervliegtuigje waarmee u in ca. 45 minuten naar Halong Bay vliegt. U arriveert in de haven waar u wordt opgewacht door de crew van Emperor Cruises. U wordt naar de Hon Gai-pier gereden en omstreeks 12:30 uur start uw 3-daagse (2 nachten) cruise. Bij dit arrangement zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.

Na afvaart krijgt u een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten, de uitzichten zijn adembenemend. Na de lunch brengt u een bezoek aan het vissersdorpje Vung Vieng. U stapt aan boord van een bamboe bootje waarmee u door de parelkwekerij wordt gevaren. Eenmaal weer aan boord van de Emperor, vaart het schip naar Cong Do waar het voor anker zal gaan. U kunt de omgeving per kajak verkennen of ontspannen aan boord.

  • ★★★★ Emperor Cruise (2n)

Video Emperor Cruises


6
6

6: Bai Tu Long

Voor de vroege vogels is er met zonsopgang de mogelijkheid tot het volgen van een Tai Chi les op het zonnedek. Indien u vroeg opstaat kunt u tevens genieten van een mooie zonsopkomst over de baai. Na het ontbijt gaat u aan boord van een kleinere boot waarmee u door de prachtige en minder bezochte Bai Tu Long wordt gevaren.

U kunt per kajak de Thay-grot ontdekken, de grootste en goed verborgen grot van de Bai Tu Long baai. U zult vandaag nog vele verborgen lagunes ontdekken. Na een lunch heeft u alle tijd om te ontspannen aan boord of in en op het water. Ook vandaag kunt u weer een kookdemonstratie bijwonen en dineert u aan boord van de Emperor.

7
7

7: Halong – Hué

Indien u vroeg opstaat kunt u genieten van een mooie zonsopkomst over de baai. Na het ontbijt verkent u de omgeving van het Hon Co-eiland en de Co-grot. Het Hon Co-eiland heeft een mooi strand waar u heerlijk kunt ontspannen. Terwijl het schip terug vaart geniet u nog van een smakelijke lunch. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur voor de transfer van ca. 3 uur naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht naar Hué.

  • ★★★★ Azerai Hué (2n)
8
8

8: Fietsexcursie Hué & omgeving

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bijzondere fietsexcursie Blank (ca. 29 km.) onder begeleiding van een gids waarbij u kennismaakt met het leven op het platteland. Allereerst fietst u langs rijstvelden naar het dorpje Thanh Toan waar u de lokale markt bezoekt. Tevens bezoekt u hier de Thanh Toan-brug bekend om haar unieke architectuur. Vlakbij de brug bevindt zich een klein museum waar u meer leert over het dagelijkse leven van de mensen op het platteland. Vervolgens fietst u langs het Nhu Y kanaal verder naar het stadhuis van Chiet Bi en het huis waar Ho Chi Min ooit heeft gewoond. U fietst verder naar het dorpje Thanh Tien dat bekend staat om de vele papieren bloemen die hier worden gemaakt.

Begin van de middag fietst u terug naar Hué waar u de rest van de middag vrij te besteden heeft. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie.

9
9

9: Via de Hai Van Pass naar Hoi An

Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Verboden Stad waarna u luncht in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Vervolgens start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk vertaald ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend. U bereikt de kustplaats Da Nang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek. In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij een van de mooiste accommodaties van Vietnam: The Nam Hai.

  • ★★★★★ Four Seasons The Nam Hai (3n)

Four Seasons The Nam Hai

10
10

10: Hoi An wandelexcursie

De ochtend heeft u vrij te besteden en kun u heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie.

In de middag staat er een leuke wandeling Blank onder begeleiding van een gids door Hoi An op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan de Japanse brug, het pottenbakkersmuseum, het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt. Onderweg proeft u een aantal heerlijke lokale lekkernijen proeven zoals Banh Trang Kep, kokos pannenkoeken en meer! Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

11
11

11: Vietnamese kookworkshop

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids, al fietsend Blank op weg naar het charmante dorpje Tra Que. Hier krijgt u een korte uitleg over de geschiedenis van het dorp en over de verbouwing van groenten in dit gebied. Uw gids neemt u mee naar de tuinen waar de groenten worden verbouwd, en waar u kennismaakt met de lokale boeren. Samen met de boeren bereidt u een lokale lunch voor. U leert hoe u gerechten als ‘tam huu’ spring rolls en ‘Banh Xeo’, een type pannenkoek, kan maken. Een erg leuke ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereidt, alvorens u weer terug fietst naar Hoi An.

12
12

12: Hoi An - Mekongdelta

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Da Nang. Hier checkt u in op de vlucht van Vietnam Airlines, waarmee u naar Can Tho vliegt, een klein stadje midden in de Mekongdelta. U verblijft hier in het prachtige Azerai.

In de middag stapt u samen met een gids op de fiets Blank voor een verkenning van dit bijzondere gebied. U fietst samen met een lokale gids door charmante dorpjes, tropische tuinen en over kleine zandstraatjes en bruggetjes over de kleine kanalen. U bereikt uiteindelijk een organic cacaoboerderij, waar uw gids u interessante verhalen zal vertellen over Mr. Cacao en het productieproces van chocola, wijn en cosmetica. De cacaomelk en wijn kunt u uiteraard proeven. Na dit bezoek keert u weer terug naar uw verblijf.


  • ★★★★ Azerai Can Tho (1n)

Azerai Can Tho

13
13

13: Mekongdelta – Con Dao Island

‘s Ochtends vroeg staat er een bezoek aan de bekende drijvende markt Blank van Cai Rang op het programma. Al varend leert u meer over de geschiedenis van de markt en het leven op de Mekong. Het is een kleurrijk tafereel! U bezoekt een traditioneel noedelhuisje waar verse noedels worden gemaakt. U kunt nog even ontspannen bij uw accommodatie alvorens u naar de luchthaven van Can Tho wordt gebracht waar u incheckt op uw binnenlandse vlucht naar het paradijselijke eiland Con Dao.

Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het Six Senses Con Dao Resort voor de transfer naar uw prachtige hotel. U verblijft de komende dagen in het zeer exclusieve Six Senses Con Dao Resort, wat zonder twijfel een van de mooiste resorts van Vietnam is!

  • ★★★★★ Six Senses Con Dao Resort (3n) Blank

Six Senses Con Dao

14
14

14 & 15: Con Dao Island

Vrije dagen op het eiland die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt zwemmen of snorkelen in het azuurblauwe water. Con Dao kent een mooie onderwaterwereld. Ook kunt u een bezoek brengen aan de oude gevangenis, of het nabijgelegen dorpje verkennen waar het lokale leven zich afspeelt.

In de maanden mei t/m oktober leggen de zeeschildpadden eieren op het eiland en u kunt dan ook in de avonduren (indien u geluk heeft) wellicht een schildpad haar eieren zien leggen. Uiteraard kunt u zich tijdens deze luxe rondreis Vietnam ook heerlijk laten verwennen in de prachtige spa van het resort.

Sunset Cruise

16
16

16: Con Dao – Saigon

Na het ontbijt wordt u opgehaald en teruggebracht naar de luchthaven van Con Dao. Hier check u in op uw binnenlandse vlucht naar Saigon, in het zuiden van Vietnam. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar uw accommodatie gebracht.

Vervolgens staat er een leuke excursie op het avondprogramma. U begint de avond op een terras met een heerlijke cocktail waarna u samen met uw gids door een chauffeur door de stad wordt gereden. Onderweg stopt u op verschillende plekken om heerlijke Vietnamese snacks te proeven. Na een aantal snacks te hebben genuttigd, rijdt u verder door de stad waarbij u op plaatsen komt waar u de enige toerist zult zijn. Hier ziet u het echte leven van Saigon. U sluit de excursie af in een bar met Vietnamese muziek alvorens u terug wordt gebracht naar uw accommodatie.

Indien u avontuurlijk bent aangelegd dan kunt u ook achterop een vespa stappen waarmee u door de stad wordt gereden. De brommer is in Azië het meest gebruikte vervoersmiddel en uw verspachauffeur weet dan ook probleemloos door het verkeer te rijden.


  • ★★★★ Villa Song (2n)
  • optioneel ★★★★+ An Lam Saigon River (2n)

Villa Song

17
17

17: Excursie Tay Ninh & Saigon

Vandaag staat er een excursie deels buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, stromen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen.

Na de lunch reist u terug naar Saigon waar u het interessante oorlogsmuseum bezoekt. Vervolgens bezoekt u het stadhuis, de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en de lokale markt Ben Thanh. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggereden naar uw accommodatie.

18
18

18: Vertrek

Vandaag komt deze prachtige reis weer tot een einde. U wordt terug gebracht naar de luchthaven van Saigon, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis. U dient over te stappen in Hongkong en arriveert de volgende ochtend vroeg op luchthaven Schiphol.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam en einde van uw luxe rondreis Vietnam.

Prijsindicatie voor deze luxe rondreis Vietnam

Voor deze 19-daagse luxe rondreis Vietnam geldt een indicatie reissom van € 10.995 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe rondreis Vietnam is uiteraard volledig naar wens aan te passen. Zo kunt u de reis uit te breiden of juist inkorten. Ook kunt u er voor kiezen om tegen een toeslag businessclass te vliegen. Laat u ons al uw wensen weten?


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Breid uw luxe rondreis Vietnam uit met een paradijselijk verblijf!

Voeg dan het arrangement 'het eilandgevoel in Ninh Van Bay' toe aan uw programma. Het exclusieve Six Senses Ninh Van Bay is gelegen op het vaste land van Vietnam maar heeft een waar eilandgevoel. U begeeft zich hier in een prachtige natuurrijke omgeving met wit zandstrand en omringd door bergen. In de omgeving van de baai kunt u snorkelen, duiken, kajakken, wandelen, eilandhoppen en meer!

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 3.105,– p.p.
December t/m april

Vietnam arrangement | Het eilandgevoel in Ninh Van Bay

Het exclusieve Six Senses Ninh Van Bay ligt nabij de bekende badplaats Nha Trang. Hoewel, Nha Trang erg druk en toeristisch is, kunt u in Ninh Van Bay heerlijk genieten van de rust. Vanuit uw villa met eigen zwembad, gelegen boven de rotsen heeft u prachtig uitzicht en kunt u heerlijk ontspannen.

Lees meer

Wat kunt u van ons verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van luxe rondreizen naar Vietnam. Uw transport, de bijzondere accommodaties en unieke ervaringen worden voor u tot in de puntjes verzorgd zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe rondreis Vietnam.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat