Logo bg white

Onze werkwijze

Wij laten u op deze pagina graag zien hoe uw prachtige en unieke reis wordt samengesteld en wat u gedurende het gehele proces van ons kunt verwachten.

Blank

Onze website is een directe afspiegeling van onze favoriete bestemmingen. We laten een selectie zien van onze mooiste reizen en voorkeursaccommodaties, waarmee we vaak al vele jaren samenwerken. Vrijwel alle accommodaties kennen we persoonlijk. We hebben er zelf gelogeerd of een uitvoerige rondleiding gehad tijdens één van onze inspectiereizen. De routes zijn samengesteld op basis van de juiste logistiek, waardoor de verschillende bezienswaardigheden in het programma mooi op elkaar aansluiten. Er wordt rekening gehouden met bestaande vliegverbindingen, diversiteit in het programma, maar er is ook voldoende tijd voor ontspanning en tijd voor bezinning. De lengte van het verblijf ter plaatse en de reistijd die nodig is om er te komen, is mooi in balans.


Onze voorbeeldreizen en speciaal geselecteerde arrangementen dienen ter inspiratie en zijn dan ook geen vaststaande programma's. Ze kunnen eindeloos met elkaar worden gecombineerd. Ons aanbod beperkt zich daarnaast ook zeker niet tot wat u op onze website kunt vinden. Vindt u een specifieke bestemming of een bepaald hotel waar u graag zou willen verblijven niet terug op onze website, laat het ons dan weten zodat we de mogelijkheden voor u kunnen bekijken.

Unieke ervaringen

In al onze voorbeeldreizen ziet u altijd een aantal unieke ervaringen terug. Excursies waarvan we zeker weten dat u ze niet had willen missen. Ervaringen die het programma verrijken en zorgen voor een onvergetelijke herinnering. Tours waaraan we zelf met een warm gevoel terug denken. Een ballonvaart met zonsopgang boven dat reusachtige tempelgebied, een gastronomische wandeling in de vroege avond door de stad onder leiding van een expert om kennis te maken met de lokale keuken of een bezoek aan de watervallen nog voor het park de deuren opent voor het grote publiek. Het zijn juist deze ervaringen waarover nog lang zal worden gesproken en die het verschil maken!

Blank

Spreken onze reizen en onze voorkeursaccommodaties u aan en zou u graag een reisvoorstel ontvangen, dan horen we dit natuurlijk graag! Dit kan zowel via e-mail, telefonisch als via ons overzichtelijke offerte-formulier waarin u al uw wensen en voorkeuren kunt doorgeven.

U wordt hierna spoedig gecontacteerd door uw persoonlijke reisspecialist. Op iedere bestemming zijn weer andere specialisten actief en we kijken op basis van uw specifieke wensen en voorkeuren welke specialist u het beste van dienst kan zijn. Deze specialist zal u blijven assisteren vanaf het ontwerp van uw droomreis, tot aan het laatste contact na terugkomst. U kunt met al uw vragen bij hem/haar terecht.

Ons team is klein en onze lijntjes zijn kort. Zo werken we allemaal op een vrij identieke wijze en is er onderling ook veel overleg. Heeft u de voorkeur voor een specifieke specialist, laat het ons weten! U vindt alle informatie over ons team, en uit welke personen ons team bestaat, terug op onze Team-pagina.

Blank

Om een goed beeld te kunnen vormen van uw wensen, zullen we de ontvangen informatie doornemen en waarschijnlijk wat aanvullende vragen stellen. Dit eerste contact kan uiteraard per e-mail plaatsvinden, al hebben we zelf de voorkeur voor een persoonlijker contact. Een telefoontje werkt vaak al verhelderend, maar we kunnen natuurlijk ook een digitale ontmoeting regelen via bv. Skype of Zoom. Indien gewenst is het ook mogelijk om een bezoek te plannen aan ons kantoor aan de Keizersgracht te Amsterdam. Aangezien niet alle specialisten dagelijks aanwezig zijn op kantoor, is het van belang dat er eerst een afspraak wordt gemaakt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat uw specialist ook daadwerkelijk beschikbaar is.

Bij het samenstellen van de reis wordt o.a. gekeken naar:

  • gewenste reisdata
  • specifieke interesses (bijvoorbeeld kunst & cultuur, architectuur, wellness, culinair, natuur)
  • accommodatie voorkeur (3, 4 óf 5 of bv. kleinschalig en authentiek, design of zeer luxueus)
  • voorkeur voor transport (bijvoorbeeld privé-vervoer met chauffeur of autohuur)
  • gewenste totale reisduur en reistempo
  • beschikbare reisbudget


Nadat uw reisspecialist alle wensen en voorkeuren duidelijk voor ogen heeft, zal deze aan de slag gaan met het eerste reisvoorstel. Zo wordt een logische route voor u geschetst, worden accommodaties speciaal voor u geselecteerd, en zullen er ook een aantal bijzondere ervaringen centraal staan die in het plaatje passen. Een reis is dan ook op vele wijzen in te vullen en geen enkele reis die wij verzorgen is hetzelfde. Zo gaat de een graag koken met een chef tussen de rijstvelden op Bali en verkent een ander hetzelfde gebied liever met de fiets. We streven ernaar een reis te ontwerpen waar u gelukkig van wordt en waar u over 5 jaar nog met een warm gevoel aan terugdenkt!

Is er na het eerste voorstel een aanpassing nodig? Geen probleem, dan volgt er geheel vrijblijvend een volgend voorstel. En zo gaan we net zo lang door totdat uw droomreis is ontstaan!

Blank

Is er eenmaal een reis tot stand gekomen die helemaal aan sluit bij uw wensen, dan gaan we natuurlijk graag van start met de boeking van de reis. Van uw reisspecialist ontvangt u hiervoor een boekingsformulier. Op dit formulier kunt u verdere wensen en voorkeuren doorgeven, zoals stoel- en bedvoorkeur, evt. diëten en/of allergieën, gegevens van de thuisblijvers, etc. Na ontvangst van dit ingevulde formulier, zullen we alle reisonderdelen definitief gaan vastleggen en zullen de benodigde aanbetalingen door ons worden gedaan.

Beschikbaarheid van hotels

Vaak is beschikbaarheid van accommodaties al gecheckt tijdens het samenstellen van de reis, maar toch kan het voorkomen dat een voorgestelde accommodatie niet langer het gewenste kamertype vrij heeft of dat het hele hotel is volgeboekt. In dat geval zoeken wij naar een mooie oplossing. De reisdata worden in overleg (iets) aangepast of er wordt gekeken naar een vergelijkbaar alternatief. Pas nadat de gehele reis is bevestigd, ontvangt u van ons de factuur en de andere documenten ter bevestiging van de reis.

Veilig boeken met zekerheden

Een bij Tico geboekte reis bevat vele zekerheden voor u als consument. Zo is Tico Reizen aangesloten bij de ANVR (Algemene Vereniging van Reisondernemingen), SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) én het Calamiteitenfonds, de belangrijkste kwaliteitskeurmerken binnen de reisbranche. Daarnaast geniet u vele voordelen doordat u een zgn. 'pakketreis' boekt waardoor u o.a. geen financieel risico loopt wanneer uw reis door een onvoorziene omstandigheid op de bestemming geen doorgang zal kunnen vinden. Als uw reisorganisator staan wij te allen tijde voor u klaar voor hulp en bijstand onderweg en passen uw reis aan, indien de situatie ter plaatse daarom vraagt.

Alle voordelen van het boeken van een reis bij Tico zijn terug te lezen in deze informatieve blog.

Blank

Korter voor vertrek lopen wij alle geboekte reisonderdelen voor u na. We controleren de reserveringen, de exacte vluchttijden en zorgen dat we op de hoogte zijn van de laatste ins en outs ter plaatse die van invloed zouden kunnen zijn op uw programma. Ongeveer 2 weken voor vertrek ontvangt u van ons zowel digitaal als per post uw reisdocumenten. Gebundeld in een aantrekkelijke gepersonaliseerde map krijgt u uw definitieve reisprogramma, een uitdraai van de vluchten en de volledige contactgegevens van Tico Reizen, én onze partners ter plaatse. Uiteraard zijn we gedurende het gehele proces bereikbaar indien u vragen heeft.

Blank

De reis is rond en u heeft uw reisbescheiden zowel per post als per e-mail van ons ontvangen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u te allen tijde bij ons terecht. Zorgen over de planning of organisatie hoeft u zich niet te maken: de gehele reis is tot in de puntjes verzorgd en alle belangrijke zaken zijn door ons geregeld. Vanaf het moment dat u bent vertrokken, hoeft u alleen nog maar te genieten van alles wat er op u af komt. U volgt het programma wat wij met zoveel zorg hebben samengesteld en geniet van alle bezienswaardigheden en unieke ervaringen onderweg.

Altijd assistentie ter plaatse

Tijdens een reis kan er altijd iets gebeuren waarbij u wellicht wat assistentie kunt gebruiken. Op het moment dat u arriveert op de bestemming, neemt onze uitstekende lokale partner de eerste zorg van ons over. Ze opereren doorgaans in dezelfde tijdzone en zijn in staat om u goed en snel van dienst te zijn. Al onze lokale partners spreken uitstekend Engels. Komt u er niet uit met onze partner ter plaatse, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met uw reisspecialist (bereikbaar tijdens Nederlandse kantooruren) of met ons noodnummer, wat u bij uw reisbescheiden heeft ontvangen. Het noodnummer kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week contacteren bij een noodgeval of daar waar acute assistentie vereist is.

"Wat hebben we een fantastisch mooie reis gehad! Jullie onderscheiden je van de andere organisaties door telkens de unieke hotels eruit te pikken, de fantastische gidsen vertellen gepassioneerd en weten je telkens te verrassen met bijzondere locaties, professionele chauffeurs die keurig op tijd klaar staan en je netjes naar je bestemming brengen, een handig en mooi verzorgde map met alle reisbescheiden, de kleine details tijdens de reis, een attentie hier en daar en een verrassing bij thuiskomst!"
Liesbet & Dirk

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat