Logo bg white

Individuele reis Vietnam

22-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 3.685,00 p.p.
December t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Individuele reis Vietnam 'hoogtepunten van Vietnam'

Tijdens deze individuele reis Vietnam bezoekt u het authentieke noorden in de omgeving van Sapa waar u kennis maakt met de inheemse bergstammen in het adembenemende hooggebergte. Ook maakt u een prachtige boottocht aan boord van een traditioneel jonk door de sprookjesachtige Halong Bay. Middels een korte vlucht gaat u naar de keizerlijke stad Hue waar u een bezoek brengt aan de keizerlijke citadel en enkele graftombes van grote namen als o.a. Keizer Tu Duc. In de gezellige toeristenstad Hoi An kunt u rondstruinen door de kleurrijke, met lampionnen gevulde straten. Per binnenlandse vlucht reist u naar Ho Chi Minh City. In de directe omgeving bij Cu Chi bezoekt u het bijzondere tunnelstelsel daterend uit de Vietnamoorlog en de tempel van de Cao Dai, één van de meest intrigerende geloofsstromingen van het land. Via de prachtig groene en zeer vruchtbare kanalen van de Mekongdelta bereikt u uiteindelijk de kust. Een gemotoriseerde boot brengt u naar het paradijselijke eiland Phu Quoc waar u deze heerlijke individuele reis Vietnam afsluit aan de hagelwitte stranden.


Bekijk het reisprogramma van deze individuele reis Vietnam.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Vietnam

Vandaag begint uw prachtige individuele reis Vietnam. U vertrekt ’s begin van de middag met Cathay Pacific vanaf Schiphol naar Hong Kong. Hier stapt u over op de vlucht van Dragon Air naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

2: Aankomst Hanoi

U arriveert ’s in de ochtend op de internationale luchthaven van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel. U verblijft in het bruisende oude stadskwartier. Indien u kiest voor een verblijf in het luxere Hotel de l’Opera of Sofitel Legend Metropole dan verblijft u net buiten het oude stadskwartier. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Essence Hotel (2n – deluxe kamer)
 • ★★★★ Hotel de l’Opera (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2n - grand luxury kamer)

Sofitel Legend Metropole

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. Uiteraard mag een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh (in de volksmond ook wel ‘Uncle Ho’ genoemd), niet ontbreken tijdens uw hoogtepunten reis Vietnam. Het is het meest bezochte museum van het land en vele bezoekers komen hier jaarlijks om hun respect voor Ho Chi Minh te tonen. Tevens brengt u een bezoek aan de One Pillar en de Tran Quoc Pagode. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Tempel der Literatuur (Van Mieu) en als afsluiter toert u per fietstaxi (cyclo) door de oude wijk, beter bekend als ‘The Old Quarter’.

Tran Quoc Pagode

4
4

4: Hanoi – Sapa

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald voor de transfer naar Sapa, gelegen in het prachtige noorden van Vietnam. De route voert over de onlangs aangelegde snelweg van Hanoi naar Lao Cai. Het laatste stuk reist u door een sprookjesachtige berglandschap. Onderweg kunt u genieten van de vergezichten op de eindeloos vele rijstterrassen. Rond het middaguur arriveert u in Sapa. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Indien u houdt van ultieme rust, dan is een verblijf in Topas Ecolodge zeer zeker aan te raden. Deze prachtige accommodatie ligt bijna een uur buiten Sapa. De uitzichten vanuit de lodge zijn spectaculair.

 • ★★★ Hmong Sapa Hotel (3n)
 • ★★★ Topas Ecolodge (3n)
 • ★★★★ Victoria Sapa Resort & Spa (3n)

Video Topas Ecolodge

5
5

5: excursie Sapa

In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids voor een indrukwekkende dag. U verlaat het toeristische Sapa en rijdt in ca. 1 uur naar Thanh Kim. Vanuit de auto krijgt u al een klein voorproefje op de adembenemende omgeving. Vanuit Thanh Kim start de ca. 3 uur durende wandeling (voornamelijk bergafwaarts) naar Thanh Phu. De omgeving is van ongekende schoonheid. Duizenden rijstvelden, prachtige bergen en beeldschone valleien komen allemaal aan u voorbij gedurende deze wandeling. De kans is groot dat u tevens buffels, geiten en bergvarkens onderweg zult tegenkomen. Deze dieren zijn eigendom van de Tay en Red Dao minderheden die in deze omgeving leven. Na de wandeling nuttigt u de lunch (inbegrepen), alvorens u nog een wandeling maakt langs de sprookjesachtige Muong Bo rivier naar het dropje Ban Ho. U bent in Ban Ho in de mogelijkheid om het dagelijks leven van de Tay minderheid te observeren. Na dit bezoek keert u weer terug naar Sapa.

6
6

6: excursie Sapa

In de ochtend komt u gids u bij uw verblijf ophalen voor een volgende interessante wandeling. Deze wandeling voert allereerst door het idyllische centrum van Sapa, vanuit waar u op een gegeven moment afslaat richting het platteland. Onderweg passeert u prachtige tuinen en rijstvelden. U bezoekt vandaag een Black H’mong dorpje, genaamd Ma Tra. Hier treft u de lokale bevolking gedurende hun dagelijkse bezigheden. Uw gids zal u veel vertellen over de gebruiken en gewoonte van deze ethische minderheid. Vergeet vandaag niet te genieten van de spectaculaire uitzichten op de omgeving. De kleurrijke klederdracht van de lokale bevolking, de buffels en de eindeloze rijstvelden doen vermoeden dat de tijd hier heeft stil gestaan. Tegen het einde van de ochtend eindigt u deze excursie bij de kerk van Ta Phin. Hier staat uw chauffeur op uw te wachten die u weer terug naar Sapa brengt. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

7
7

7: Sapa – Hanoi

Vandaag komt er een einde aan uw bezoek aan Sapa. U wordt opgehaald voor de transfer terug naar Hanoi, waar u rond het middag uur weer arriveert. Deze middag heeft u nog voldoende tijd om Hanoi verder op eigen gelegenheid te verkennen.

 • ★★★ Essence Hotel (1n)
 • ★★★★ Hotel de l’Opera (1n)
 • (optioneel) ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (1n)

"Wij kijken terug op een geweldige vakantie! Vietnam is een interessant en boeiend land met vele bezienswaardigheden en zowel Chinese, Franse als Amerikaanse invloeden en sporen. En daarnaast heerlijke stranden en restaurants om lekker te ontspannen."
N. Buijs
8
8

8: Hanoi – Halong Bay

’s Ochtends na het ontbijt heeft u een transfer van ca. 3 uur naar het sprookjesachtige Halong Bay. Halong Bay is een van de hoogtepunten tijdens uw individuele reis Vietnam. U checkt in bij de cruisemaatschappij en rond het middaguur gaat u aan boord van een goed verzorgde jonk waarmee u de komende anderhalve dag door de schitterende Halong bay vaart. U verblijft aan boord op basis van volpension in een kajuit met eigen sanitair.


Direct na afvaart krijgt u een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten. Wanneer het weer het toelaat, kunt u wellicht zwemmen in emerald kleurige water. ’s Avonds diner aan boord.

 • ★★★ Victory Cruise (1n - vp)
 • ★★★★ Au Co Cruise (1n– vp)

Au Co Cruise

9
9

9: Halong Bay – Hanoi – Hue

Wanneer u vroeg opstaat, kunt u de prachtige zonsopgang zien boven Halong Bay, een ervaring die u niet snel zal vergeten van uw individuele rondreis Vietnam. U vaart door Halong Bay in het vroege ochtendlicht. Het programma deze ochtend verschilt per cruisemaatschappij. In de loop van de ochtend eindigt de cruise in de haven van Halong waar u van boord gaat. Vanaf de haven is er een ca. 3 uur durende transfer geregeld naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de keizerlijke stad Hue. Na aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht. Kiest u voor verblijf in het superieure klasse Pilgrimage Village, dan verblijft u buiten Hue, op ca. 10 minuten rijden.

 • ★★★ Eldora Hotel (2n)
 • ★★★★ Pilgrimage Village (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ La Residence Resort & Spa (2n)
10
10

10: De Verboden Stad

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en chauffeur voor een bezoek aan de verboden paarse stad, ontstaan onder leiding van Keizer Gia Long in de 19de eeuw. Het is gesitueerd in de citadel van Hue, welke ernstig beschadigd is gedurende het Tet offensief in 1968. Rond het middaguur stopt u in een lokaal restaurant voor de lunch (inbegrepen). Na de lunch stapt u aan boord van een lokale boot voor een tochtje over de Parfumrivier. Onderweg bezoekt u de Thien Mu Pagoda. U sluit deze dag af met een bezoek aan de graftombe van keizer Tu Duc. Na dit bezoek wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.

11
11

11: Hue – Danang – Hoi An

Vandaag bezoekt u weer een aantal hoogtepunten van Vietnam! Na het ontbijt start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk ‘Zee Wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend. U bereikt de kustplaats Danang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek. In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij uw centraal gelegen hotel.


 • ★★★ Ancient House Resort (2n)
 • ★★★★ Anantara Resort (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Victoria Hoi An Resort (2n)
12
12

12: Hoi An

Vrije dag in het gezellige Hoi An. U kunt eenvoudig te voet het centrum van Hoi An verkennen. U kunt de vele Chinese tempels bezichtigen, genieten van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken of souvenir shoppen in de straten vol kleurrijke papieren lampions. Indien gewenst, kan Tico uiteraard een begeleide stadsexcursie voor u regelen (niet inbegrepen). Ook kunt u gedurende deze dag van uw individuele reis Vietnam een uitstap maken van een halve dag naar de Cham ruïnes My Son.

13
13

13: Hoi An – Saigon

Transfer van ca. 45 minuten naar de luchthaven van Danang voor de korte vliegreis met Vietnam Airlines naar Saigon (officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City) waar u wordt afgezet bij uw hotel. Indien u wenst te verblijven in het prachtige Villa Song, houdt u er dan rekening mee dat dit verblijf zich bevindt in district 2, gelegen aan de overzijde van de rivier. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★ Silverland Sakyo Hotel & Spa (3n)
 • ★★★★ Villa Song (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ Park Hyatt Saigon (3n)
 • (optioneel) ★★★★★ An Lam Saigon River (3n)

An Lam Saigon River

14
14

14: Vespatour Saigon

De ochtend en middag heeft u vandaag vrij te besteden. U kunt o.a. een bezoek brengen aan het Opera House, het postkantoor, de 19e eeuwse Notre Dame kathedraal of het Reunification Palace. Ook een bezoek aan het Remnants museum is zeer zeker de moeite waard tijdens uw individuele reis Vietnam.

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor een interessante stadstour door Saigon. U zal vanavond deze stad ervaren zoals de vele bewoners van deze metropool de stad ervaren. Achterop een Vespa wordt u meegenomen langs een aantal bijzondere plekjes in Saigon. U maakt een aantal stops waar u typische Vietnamese specialiteiten voorgeschoteld krijgt. Dit doet u in wijkjes waar toeristen normaliter niet komen. Tevens maakt u een stop bij een typisch koffiecafé. In een sfeervolle ruimte wisselen getalenteerde muzikanten elkaar in snel tempo af. Zij brengen prachtige muziek ten gehore. Deze tour sluit u af in een muziekcafé. Het eten en de drankjes zijn vanavond inbegrepen.

15
15

15: Excursie Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Vandaag staat er een excursie buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, stromen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom (Gepaste kleding is een vereiste. Hoofddeksels en korte broeken zijn niet toegestaan binnen in de tempel.) Na de lunch (inbegrepen), reist u door naar de Cu Chi tunnels, gelegen bij het gelijknamige plaatsje. Tijdens de beruchte Vietnam oorlog diende dit ingenieuze tunnelcomplex als schuilplaats voor de Vietcong gedurende de strijd tegen de Amerikanen. De tunnels bereiken gezamenlijk een lengte van wel 250 kilometer en bevinden zich op verschillende niveau’s.

16
16

16: Saigon – Can Tho (Mekongdelta)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een prachtige tocht zuidwaarts naar Can Tho, gelegen in het vruchtbaarste gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta. Het is tevens het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u Saigon verlaat, verandert het landschap drastisch; het is een labyrinth van rivieren en kanaaltjes. Bij het plaatsje Ben Tre stapt u aan boord van een sampan (een kleine gemotoriseerde houten boot) welke u door diverse kanalen vaart. Onderweg stopt u om een wandeling te maken langs de verschillende lokale werkplaatsen. Gedurende deze wandeling krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. U luncht vanmiddag in een restaurant met uitzicht over de rivier (inbegrepen). Na de lunch reist u per boot via de smalle kanalen weer verder. Op het moment dat u weer op het vaste land staat, staan er fietsen voor u klaar waarmee u een fietstocht maakt naar Mr. Khanh’s huis. Khanh is een gepassioneerde antiekverzamelaar en heeft een fascineerde collectie. Na dit bezoek fietst u weer terug naar de oevers en stapt u weer aan boord. Na een korte tocht stapt u weer aan wal, vanaf waar u uw reis naar Can Tho vervolgt. • ★★★ Nam Bo Boutique Hotel (1n)
 • ★★★★ Victoria Can Tho Resort (1n)

Vietnamese 'Pho' (soep)

17
17

17: Can Tho – Chau Doc

Na het ontbijt bezoekt u de bekende drijvende markt van Cai Rang aan boord van een sampan. Het is een kleurrijk tafereel. In de loop van de ochtend reist u verder naar het grensstadje Chau Doc, gelegen vlakbij de grens met Cambodja. Nadat u bent ingecheckt staat er een bezoek per boot aan een fascinerend ‘drijvend dorp’ waar men leeft van de viskwekerij op het programma. Ook bezoekt u de Sam berg, een populair bedevaartsoord; u kunt hier de bijzonder bezienswaardige overblijfselen bewonderen van o.a. Chinese, Khmer en Cham tempels. Aan het einde van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

 • ★★★ Nui Sam Lodge (1n)
 • ★★★★ Victoria Chau Doc Resort (1n)
18
18

18: Chau Doc – Phu Quoc

Na het ontbijt transfer (duur ca. 3 uur) naar de haven van Rach Gia, gelegen op zo’n 130 kilometer rijden van Chau Doc. Hier stapt u aan boord van een grote ferry die u in ca. 2½ uur varen naar het paradijselijke eiland Phu Quoc met haar hagelwitte zandstranden en azuurblauwe zee brengt. U sluit hier uw prachtige individuele reis door Vietnam in alle rust af. Uiteraard wordt u bij de pier opgewacht door een vertegenwoordiger van het hotel voor een korte transfer naar uw verblijfplaats. Indien u de totale rust wilt opzoeken, kunt u kiezen voor het hippe boutique Chen Sea Resort & Spa, gelegen bij Ong Lang Beach, zo’n 17 kilometer ten noorden van Duong Dong.

 • ★★★ Mango Bay Resort (3n)
 • ★★★★ MGallery La Veranda Resort (3n)
 • (optioneel) ★★★★ Chen Sea Resort & Spa (3n)

Video La Veranda Resort

19
19

19 & 20: Phu Quoc

Vrije dagen op het prachtige eiland Phu Quoc. U kunt deze laatste dagen van uw individuele reis Vietnam heerlijk relaxen bij uw accommodatie en genieten van de uitgebreide faciliteiten of het kristalheldere water al snorkelend verkennen. U kunt bij uw accommodatie kiezen uit vele georganiseerde excursiemogelijkheden (niet inbegrepen) als kayakken, windsurfen, duiken, snorkelen, en diverse boot- en zeiltours. Informeert u bij de hotelreceptie naar de mogelijkheden en prijzen.

21
21

21: Phu Quoc – Saigon & Vertrek

Vandaag komt er een eind aan de individuele reis Vietnam. Transfer naar de kleine luchthaven van het eiland (verzorgd door het hotel) voor de korte vliegreis met Vietnam Airlines terug naar Saigon. Op de luchthaven van Saigon claimt u uw bagage en checkt u in op de vliegreis van Cathay Pacific weer terug naar Amsterdam. U dient wederom over te stappen op de luchthaven van Hong Kong.

22
22

22: Aankomst

Aankomst Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze individuele reis Vietnam

Voor deze 22-daagse individuele reis Vietnam geldt een indicatie reissom van €3.685 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van €4.570 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze individuele reis Vietnam is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een individuele reis Vietnam maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw individuele reis Vietnam.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat