Logo bg white

De hoogtepunten van Vietnam

22-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 8.430,00 p.p.
maart & april
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Reis langs de hoogtepunten van Vietnam


Een complete 22-daagse individuele reis Vietnam waarin u een bezoek brengt aan de hoogtepunten van dit veelzijdige land. U start deze reis in de bruisende hoofdstad Hanoi, waar u in de huid kruipt van een local tijdens een vermakende dagexcursie. Vervolgens reist u verder naar het bergdorpje Sapa, gelegen in het uiterste noorden van Vietnam. De omgeving van Sapa is prachtig en leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Tijdens het wandelen leert u meer over de etnische minderheden in dit gebied en wordt u getrakteerd op een aantal prachtige vergezichten. Uw laatste stop in het noorden van Vietnam is het prachtige Ninh Binh, ook wel het droge Halong Bay genoemd. Al varend en fietsend verkent u het landschap dat gekenmerkt wordt door de overweldigende kalkstenen bergen.

Vervolgens vliegt u naar Centraal-Vietnam waar u een bezoek brengt aan de keizerlijke stad Hué en haar indrukwekkende Verboden Stad. Over de Hai Van Pass reist u vervolgens naar het gezellige stadje Hoi An, prachtig versierd met de welbekende lampionnen.

Per binnenlandse vlucht reist u uiteindelijk naar het zuiden van Vietnam waar u verblijft in de metropool Saigon, en in haar omgeving de indrukwekkende Cao Dai tempel bezoekt. Al fietsend en varend verkent u de Mekongdelta, het meest vruchtbare en welvarende gedeelte van Vietnam. U sluit deze bijzondere individuele reis Vietnam af op het paradijselijke eiland Phu Quoc.

Bekijk het reisprogramma van deze individuele reis Vietnam.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Vietnam


Vandaag gaat uw reis langs de hoogtepunten van Vietnam van start! U vertrekt aan met een vlucht van KLM (economy class) naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. U dient over te stappen in Bangkok en arriveert de volgende dag in Vietnam.

2
2

2: Aankomst Hanoi


U arriveert vandaag op de internationale luchthaven van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw aangename hotel. U verblijft nabij het bruisende oude stadskwartier. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange reis.

  • ★★★★★ Sofitel Legend Grand Metropole (2 nachten)


Sofitel Legend Metropole

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi


Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. U zult vandaag verschillende Vietnamese specialiteiten proeven en het is dan ook aan te raden om het ontbijt in het hotel over te slaan. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks. Hierna wandelt u door het oude stadskwartier waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52 meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch bezoekt u de Tempel der Literatuur en als afsluiter bezoekt u een deel van het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af onder het genot van een heerlijk Vietnamees drankje.

Het treinspoor pal langs de huizen

4
4

4: Hanoi – Sapa


‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald voor de transfer naar Sapa, gelegen in het prachtige noorden van Vietnam. Het laatste stuk reist u door een sprookjesachtig berglandschap. Onderweg kunt u genieten van de vergezichten op de eindeloos vele rijstterrassen. Rond het middaguur arriveert u in Sapa en wordt u naar uw aangename accommodatie net buiten de stad gereden. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

  • ★★★★ Ville de Mont Mountain Resort (3 nachten)

Ville de Mont Mountain Resort

5
5

5: Bezoek Sapa & wandeling


In de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie door uw gids, er staat vanochtend een interessante wandeling op het programma! De wandeling voert u allereerst door het idyllische centrum van Sapa, vanwaar u op een gegeven moment afslaat richting het platteland. Onderweg passeert u prachtige tuinen, dennenbossen en rijstvelden. U bezoekt vandaag een Black H’mong dorpje, genaamd Ma Tra. Hier treft u de lokale bevolking aan gedurende hun dagelijkse bezigheden. Uw gids zal u veel vertellen over de gebruiken en gewoonte van deze ethische minderheid. Vergeet vandaag niet te genieten van de spectaculaire uitzichten op de omgeving. De kleurrijke klederdracht van de lokale bevolking, de buffels en de eindeloze rijstvelden doen vermoeden dat de tijd hier heeft stil gestaan.

6
6

6: Wandelen in de omgeving


Vandaag staat er een wandeling op het programma van ca. 7,1 kilometer. ‘s Ochtends wordt u bij uw accommodatie opgehaald voor een excursie naar een afgelegen gebied in de omgeving van Sapa. U zult vandaag veel te weten komen over het leven van de etnische minderheden die hier in de bergen leven. Allereerst wordt u verder in het Hoang Lien National Park gereden waar de wandeling van start gaat. U wandelt over onverharde weggetjes en geniet van de prachtige uitzichten hier hoog in de bergen. U heeft uitzicht op de bergen, de vallei en op diverse watervallen. Het pad leidt naar het dorpje Nam Nhiu waar de Red Dao wonen. U heeft hier de mogelijkheid om meer te weten te komen over het dagelijks leven van de bevolking.

Na het bezoek slaat u een weggetje in en laat u het dorpje achter u. U wandelt verder en heeft een prachtig uitzicht over de vallei met verschillende bamboehutjes. Deze hutten worden door de boeren gebruikt om tijdens het oogstseizoen te overnachten. Nadat u langs verschillende rijstterrassen bent gewandeld, arriveert u in het Red Dao dorpje Nam Chang. Hier luncht u in de Topas Riverside Lodge. De vrouwen dragen hier kleurrijke traditionele kledij en samen met uw gids verkent u na de lunch het dorpje. Indien het weer het toelaat kunt u hier ook heerlijk zwemmen in de rivier alvorens u terug wordt gereden naar Sapa.

Een geweldig uitzicht

7
7

7: Sapa – Hanoi


Vandaag komt er een einde aan uw bezoek aan Sapa. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Hanoi, waar u rond het middag uur weer arriveert. De middag heeft u vrij te besteden en eventueel kunt u Hanoi op eigen gelegenheid verder verkennen.

  • ★★★★★ Sofitel Legend Metropole Hotel (1 nachten)
8
8

8: Hanoi – Ninh Binh


Na het ontbijt kunt wordt u vandaag opgehaald voor de ca. 2 uur durende transfer naar Ninh Binh. Eenmaal aangekomen in wordt u naar uw aangename accommodatie voor de komende dagen gebracht. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de gratis fietsen om de omgeving te verkennen of een ontspannende behandeling in de spa van het hotel boeken.


  • ★★★+ Tam Coc Garden (2 nachten)

Tam Coc Garden

9
9

9: Boottocht & fietsexcursie


Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een bezoek aan Trang An, een sprookjesachtig gebied in de omgeving van Ninh Binh. Deze prachtige omgeving wordt ook wel het droge Halong Bay genoemd. In Trang An maakt u een boottocht op de rivier. De route voert letterlijk door het karst gebergte heen, een bijzondere ervaring! De omgeving met haar vele rijstvelden is schitterend. U luncht in een lokaal restaurant.

In de middag stapt u op de fiets voor een mooie tocht naar Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. Samen met uw gids verkent u de omgeving. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

10
10

10: Ninh Binh - Hué


Na het ontbijt wordt u in ca. 3 uur naar de luchthaven van Hanoi gereden. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de keizerlijke stad Hué. Na aankomst in Hué wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar uw hotel gebracht.

  • ★★★★ Azerai La Residence (2 nachten)

Azerai La Residence

11
11

11: Fietsen door het platteland


Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bijzondere fietsexcursie (ca. 29 km.) onder begeleiding van een gids waarbij u kennismaakt met het leven op het platteland. Allereerst fietst u langs rijstvelden naar het dorpje Thanh Toan waar u de lokale markt bezoekt. Tevens bezoekt u hier de Thanh Toan brug bekend om haar unieke architectuur. Vlakbij de brug bevindt zich een klein museum waar u meer leert over het dagelijkse leven van de mensen op het platteland. Vervolgens fietst u langs het Nhu Y kanaal verder naar het stadhuis van Chiet Bi en het huis waar Ho Chi Min ooit heeft gewoond. U fietst verder naar het dorpje Thanh Tien dat bekendstaat om de vele papierenbloemen die hier worden gemaakt.

Aan het begin van de middag fietst u terug naar Hué en heeft u de rest van de middag vrij te besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie.

12
12

12: Hue – Danang – Hoi An


Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Verboden Stad waarna u luncht in een lokaal restaurant (inbegrepen). Vervolgens start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk vertaald ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend. U bereikt de kustplaats Da Nang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek. In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij het schitterende The Nam Hai. Uw verblijf ligt direct aan het strand, en dus buiten het centrum van Hoi An.

  • ★★★★★ The Nam Hai (2 nachten)

The Nam Hai

13
13

13: Hoi An wandelexcursie


De ochtend heeft u vrij te besteden en kun u heerlijk ontspannen bij uw prachtige accommodatie.

In de middag staat er een leuke wandeling onder begeleiding van een gids door Hoi An op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan de Japanse brug, het pottenbakmuseum, het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt. Onderweg mag u een aantal heerlijke lokale lekkernijen proeven zoals Banh Trang Kep, kokos pannenkoeken en meer! Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

14
14

14: Hoi An – Saigon


De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Aan het einde van de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids en naar de luchthaven van Da Nang gereden. Hier check u in op uw binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines naar Saigon (officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City) in het zuiden van Vietnam. Bij aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar uw aangename accommodatie gebracht.

Vervolgens staat er een leuke excursie op het avondprogramma. U stapt achter op een vespa waarmee u vanavond door de stad wordt gereden. De brommer is in Azië het meest gebruikte vervoersmiddel en uw chauffeur weet dan ook probleemloos door het verkeer te rijden. Indien gewenst kan deze excursie ook met privétransport uitgevoerd worden.
Onderweg stopt u op verschillende plekken om heerlijke Vietnamese snacks te proeven. Na een aantal snacks te hebben genuttigd, wandelt u door de stad waarbij u op plaatsen komt die niet veel door toeristen wordt aangedaan. Hier ziet u het echte leven van Saigon. Aan het einde van de excursie wordt u getrakteerd op nog een aantal heerlijke gerechten en een heerlijk Vietnamees drankje.

  • ★★★★ Hotel des Arts (2 nachten)

Hotel des Arts

15
15

15: Tay Ninh & Saigon


Vandaag staat er een excursie deels buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, stromen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom.

Na de lunch (inbegrepen) reist u terug naar Saigon waar u het interessante oorlogsmuseum bezoekt. Vervolgens bezoekt u het stadhuis, de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en de lokale markt Ben Thanh. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggereden naar uw aangename accommodatie.

Het standbeeld van Ho Chi Minh

16
16

16: Saigon – Can Tho (Mekongdelta)


Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een prachtige tocht zuidwaarts naar Can Tho, gelegen in het vruchtbaarste gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta. Het is tevens het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u Saigon verlaat, verandert het landschap drastisch; het is een labyrint van rivieren en kanaaltjes. Na ca. 2 uur stapt u bij het plaatsje Ben Tre aan boord van een sampan (een kleine gemotoriseerde houten boot) welke u door diverse kanalen vaart. Onderweg stopt u om wandelingen te maken langs de verschillende lokale werkplaatsen. Gedurende deze wandelingen krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Zo ziet u hoe rijstpapier wordt gemaakt, bezoekt u een kokosnotenplantage, en een bijentuin.

Na een bezoek aan deze werkplaatsen, staan er fietsen voor u klaar waarmee u een fietstocht maakt door de omgeving. Na de tocht stapt u aan boord van een roeibootje waarmee u over een schaduwrijk kanaal vaart naar uw lunchplek. U luncht vanmiddag in een restaurant met uitzicht over de rivier (inbegrepen). Na de lunch stapt u weer aan boord en wordt u naar de pier gevaren vanwaar u een ca. 3 uur durende transfer heeft naar Can Tho en wordt afgezet bij uw hotel

  • ★★★★ Azerai Can Tho (2 nachten)

Azerai Can Tho

17
17

17: Boot- en fietstocht


In de ochtend na het ontbijt staat een indrukwekkende boot- en fietstocht op het programma. U bezoekt een traditioneel noodle house en krijgt de kans om de huisgemaakte noodle pizza te proeven.

Hierna stapt u op de fiets om de Mekongdelta verder te verkennen. Deze fietstocht is de beste manier om de "lokale schoenen" aan te trekken om in het lokale leven te stappen en buiten de toeristische paden te treden. In de loop van de vroege middag keert u terug naar uw aangename accommodatie.

"Wij kijken terug op een geweldige vakantie! Vietnam is een interessant en boeiend land met vele bezienswaardigheden en zowel Chinese, Franse als Amerikaanse invloeden en sporen. En daarnaast heerlijke stranden en restaurants om lekker te ontspannen."
N. Buijs

Mekongrivier

18
18

18: Can Tho – Phu Quoc


Vandaag reist u naar de luchthaven van Can Tho waar u incheckt op uw binnenlandse vlucht naar het paradijselijke eiland Phu Quoc met haar hagelwitte zandstranden en azuurblauwe zee. Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het resort en naar uw aangename verblijf gebracht. U sluit hier uw prachtige Vietnam Delight reis in alle rust af.

  • ★★★★ Salinda Resort (3 nachten)

Salinda Resort Phu Quoc

19
19

19 & 20: Phu Quoc


Vrije dagen op het prachtige eiland Phu Quoc. U kunt deze laatste dagen van uw individuele reis Vietnam heerlijk ontspannen bij uw accommodatie en genieten van de uitgebreide faciliteiten. Tevens kunt u het kristalheldere water al snorkelend verkennen. Bij uw accommodatie kunt u kiezen uit vele georganiseerde excursiemogelijkheden zoals kajakken, windsurfen, duiken, snorkelen, en diverse boot- en zeiltours.

21
21

21: Vertrek


Vandaag komt er een eind aan deze bijzondere reis langs de hoogtepunten van Vietnam. Transfer naar de kleine luchthaven van het eiland. Hier checkt u in op uw vlucht terug naar huis. U dient over te stappen op de luchthaven van Saigon en Singapore.

22
22

22: Aankomst


Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Vietnam reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze individuele reis Vietnam

Voor deze 22-daagse individuele reis Vietnam geldt een indicatie reissom van € 8.430 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de eerstgenoemde accommodaties. Voor verblijf in Sofitel Legend Metropole Hanoi geldt een toeslag.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (in economy class) en zijn gebaseerd op schouderseizoentarieven. Deze individuele reis Vietnam is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Neem contact met één van onze specialisten op voor een passend voorstel!


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een individuele reis Vietnam maken?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door het veelzijdige Vietnam. Zij kennen het land en de accommodaties uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos uw ideale individuele reis Vietnam voor u samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat