Logo bg white

Latijns-Amerika

Bolivia reizen

Beste reistijd Mei t/m september/oktober

Bolivia is de uitgelezen bestemming voor avonturiers en reizigers op zoek naar een authentieke ervaring. U vindt hier de indrukwekkende hoogvlakte van de Altiplano, de Amazone, zoutwoestijn bij Uyuni, het Titicacameer, koloniale steden als La Paz en Sucre en prachtige inheemse indiaanse bevolking.

Onze unieke Bolivia reizen

In onze Bolivia reizen komen deze aspecten aan bod. Van de surrealistische hoogvlakten op de Boliviaanse ‘Altiplano’, omgeven door besneeuwde bergtoppen tot wel 6.000 meter hoog, tot het extreem ruige en sprookjesachtige landschap bij de magnifieke zoutvlakte van Uyuni. Van het Amazonegebied bij het Madidi National Park tot het zeer unieke ecosysteem van het Amboro National Park waar u prachtig kunt wandelen. Breng een bezoek aan ’s werelds hoogste bevaarbare meer ter wereld: Lago Titicaca of struin door de straten van koloniale steden als La Paz en Sucre. De lokale markten van Bolivia (waaronder die van Tarabuco) voelen als die in Peru en Ecuador van 15-20 jaar geleden. Haar prachtige inheemse indiaanse bevolking, vaak nog gekleed in de authentieke klederdracht, geven het land net even iets extra’s. Kortom: Bolivia heeft het allemaal!

Bolivia reizen en arrangementen

De reisspecialisten van Tico hebben enkele prachtige reizen en arrangementen samengesteld om u een idee te geven van de mogelijkheden. Deze programma's dienen ter inspiratie en kunnen volledig op uw specifieke wensen worden aangepast. Authentieke Bolivia reizen zijn ook uitstekend te combineren met buurlanden Peru, Brazilië, Chili of Argentinië.

Sorteren op reisduur
Sorteren op prijs
22 dagen
Vanaf € 5.175,– p.p.
Mei t/m september

Bolivia reizen | Cerro Rico

De ‘Cerro Rico’ is een zeer gevarieerde en bijzondere rondreis waarbij u grotendeels over land reist door dit authentieke en geïsoleerde stukje Zuid-Amerika. U maakt dus zéér weinig gebruik van binnenlandse vluchten!

Lees meer
21 dagen
Vanaf € 8.690,– p.p.
april, mei, september & oktober

Combinatiereis | Argentinië, Bolivia & Chili 'Circuito Andino'

Tijdens deze 21-daagse 'Circuito Andino' Andes rondreis bezoekt u de hoogvlakten van Argentinië, Bolivia en Chili. De reis start in de Argentijnse stad Buenos Aires. U vliegt naar Salta voor een prachtige selfdrive naar Cachi en Cafayate. Via de Quebrada de Humahuaca reist u naar de Salar de Uyuni in Bolivia. Hier verblijft u onder andere in de exclusieve Kachi Lodge. Via de Boliviaanse 'Altiplano' vervolgt u de reis naar San Pedro de Atacama in Chili, om uiteindelijk via Lima in Peru weer naar huis te vliegen.

Lees meer
21 dagen
Vanaf € 5.150,– p.p.
Mei t/m september

Combinatiereis | Bolivia & Chili

Zeer gevarieerde en bijzondere rondreis Bolivia en Chili langs de hoogtepunten van het authentieke en geïsoleerde Bolivia en het mooie noorden van Chili. De reis sluit af in de Colchagua vallei nabij Santiago, waar Chili’s meest gerenommeerde wijnhuizen te vinden zijn.

Lees meer
Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 2.050,– p.p.
Gehele jaar

Bolivia arrangement | Exclusieve koepeltenten op de zoutvlakte van Uyuni

Een verblijf in de zeer kleinschalige Kachi Lodge, bestaande uit slechts 6 exclusieve koepeltenten, gelegen aan de noordzijde van de gigantische Uyuni zoutvlakte, vormt beslist een hoogtepunt van uw reis door Bolivia. Niet alleen is deze lodge uniek, ook is de omgeving waarin ze zich bevindt, buitenaards mooi.

Lees meer

Er zijn voor Bolivia nog 6 voorbeeldreizen en arrangementen te bekijken.

Alle voorbeeldreizen en arrangementen bekijken

De zoutvlaktes van Uyuni

De beroemde ‘Salar de Uyuni'is een enorme zoutvlakte in het zuidwesten van Bolivia op 3.650 meter hoogte in de Boliviaanse ‘altiplano’. Door haar oppervlakte van ruim 10.000 vierkante kilometer is deze zoutvlakte de grootste ter wereld. Naar men zegt is de zoutvlakte ontstaan doordat ze vroeger een deel van het Minchinmeer was, een reusachtig prehistorisch meer. Toen dit meer opdroogde bleven er twee meren over, de Poopó en de Uru Uru, en twee zoutvlakten, de Salar de Uyuni en de Salar de Coipasa.

Beste reistijd Mei t/m oktober
1 / 3

Waarom een van Tico's Bolivia reizen maken?

Alle reizen die Tico organiseert zijn individueel. Dit betekent dat u in overleg met ons een geheel eigen reis samenstelt en deze maakt in uw eigen gezelschap. Wij kennen de bestemmingen en de accommodaties goed en adviseren u graag.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Vrijblijvend contact

Wilt u meer weten over de aangeboden reizen of over de werkwijze van Tico, dan kunt u ons altijd telefonisch of per e-mail benaderen.

Welke expert zou u willen spreken?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat