Logo bg white

Zuidoost-Azië Exclusief reis

21-daagse rondreis door Cambodja, Laos & Thailand
Vanaf € 24.650,00 p.p.
November t/m april
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Zuidoost-Azië Exclusief reis


Deze schitterende 21-daagse rondreis ‘Zuidoost-Azië Exclusief’ laat u kennismaken met de meest exclusieve accommodaties van Thailand, Laos en Cambodja.

Uw reis begint in de bruisende Thaise hoofdstad Bangkok, waar u verblijft in een heerlijk hotel, gelegen aan de Chao Phraya-rivier. Vervolgens vliegt u naar de Gouden Driehoek in het Noorden van Thailand, nabij de grens met Myanmar en Laos. U overnacht in een luxe tent, spectaculair gelegen en middenin de natuur. Vanaf uw terras heeft u een prachtig uitzicht over de sprookjesachtige omgeving. Tijdens uw verblijf zijn er diverse activiteiten in de omgeving inbegrepen. Een werkelijk unieke ervaring!

Vanuit de Gouden Driehoek stapt u op een indrukwekkende luxe cruise richting Luang Prabang. Gedurende drie nachten verblijft u aan boord van de romantische Gypsy, een prachtig 41-meter lange boot terwijl u onderweg kunt genieten van het uitzicht op het leven aan de oevers van de machtige Mekong rivier.

In Luang Prabang, de hoofdstad van Laos, maakt u kennis met de Laotiaanse bevolking en cultuur. U vervolgt uw reis per vliegtuig naar Siem Reap, de uitvalbasis voor een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Angkor. Vanuit hier vliegt u naar de hoofdstad Phnom Penh waar u de huiveringwekkende Tuol Sleng gevangenis uit de tijd van de Rode Khmer bezoekt.

De volgende stop is de prachtige jungle van het Cardamom National Park. U overnacht in het park in een luxe tent al uitkijkend over de rivier. U sluit deze reis af op het heerlijke Song Saa Island waar u goed tot rust kunt komen in een schitterend resort. Kortom, een prachtige én volledige exclusieve reis naar Thailand, Laos en Cambodja om nooit te vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Zuidoost-Azië Exclusief reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand


U vertrekt ’s middags vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend in Bangkok waar uw Zuidoost-Azië exclusief reis van start gaat.

2
2

2: Aankomst in Bangkok


U komt aan het begin van de middag aan op de luchthaven van Bangkok. Vandaag gaat uw Zuidoost-Azië exclusief reis echt van start! Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Thailand. Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw luxueus en centraal gelegen hotel in het levendige stadsdeel Sathorn. De rest van de middag en avond kunt u bijkomen van de lange reis.

  • ★★★★★ Capella Bangkok (2 nachten)

Capella Bangkok

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok


Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst het Koninklijk Paleis met als hoogtepunt de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew). Vervolgens bezoekt u Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. Let op: gepaste kleding is verplicht, schouders en knieën dienen bedekt te zijn.

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van watertaxi waarmee u over de rivier naar de tempel van de Dageraad (Wat Arun) vaart. Na een bezoek aan deze prachtige tempel wordt u weer bij uw accommodatie afgezet en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

4
4

4: Bangkok – Gouden Driehoek


Vandaag reist u door naar het noorden van Thailand richting de Gouden Driehoek, wat de grens is tussen Myanmar en Laos. In de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Vanaf hier vliegt u in ca. 1 ½ uur naar Chiang Rai. Na aankomst op het vliegveld van Chiang Rai wordt u door een gids en chauffeur ontvangen en naar Four Seasons Tented Camp Golden Triangle gereden.

Deze exclusieve accommodatie is gelegen in de jungle aan de oevers van de Ruak rivier en nabij de Mekong rivier die Thailand, Myanmar en Laos van elkaar scheidt. U overnacht in een luxueuze tent vanuit waar u een spectaculair uitzicht heeft op de schitterende omgeving. U verblijft deze dagen op basis van volpension en tevens zijn een selectie van non-alcoholische drankjes, huiswijnen, sterke dranken en de minibar inbegrepen.


  • ★★★★★ Four Seasons Tented Camp (2 nachten)

Four Seasons Tented Camp

5
5

5: Omgeving Gouden Driehoek


Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten (in internationaal gezelschap). Zo kunt deelnemen aan de Mahout training waarbij u veel leert over olifanten. Bij deze olifantenopvang worden de dieren niet gefokt of getraind maar met respect verzorgd en opgevangen. Daarnaast is er een bezoek aan de mooiste tempels en bezienswaardigheden in de omgeving inbegrepen bij uw verblijf. U kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar & Laos elkaar ontmoeten. Tijdens dit bezoek maakt u ook een boottocht over de Mekong rivier en bezoekt u een lokale tempel, een lokale markt en het uitzichtpunt. Tevens kunt u tijdens uw verblijf eenmalig genieten van een 90 minuten durende spa behandeling. 's Avonds biedt het resort de mogelijkheid om deel te nemen aan een wijn- en kaasproeverij.

6
6

​6: Gouden Driehoek – Gypsy privé cruise


Vanochtend stapt in de vroege ochtend bij het plaatsje Chiang Saen aan boord van de Gypsy waarmee u de komende dagen over de Mekong rivier naar Luang Prabang vaart. Nadat u een kort uitleg heeft gekregen over uw verblijf, vaart u richting Pak Tha. Pak Tha bevindt zich op de plek waar de Nam Tha-rivier uitmondt in de Mekong. Dit markeert het punt waar de Mekong zijn rol als de grens tussen Thailand en Laos verlaat en uitsluitend door Laos stroomt. U geniet van een heerlijke lunch aan boord terwijl de boot verder vaart. Bij zonsondergang arriveert u in Ban Pak Tha, waar u de nacht zult doorbrengen.

  • ★★★★+ Gypsy Cruise (2 nachten)

"Het was een geweldige ervaring om op de Tico manier kennis te maken met Zuid-Oost Azië. Terugkijkend was het een unieke reis en hebben we in korte tijd een indruk gekregen van drie landen door te reizen met het vliegtuig, auto, boot en trein."
Roel & Jantien

Gypsy Cruise

7
7

​7: Ban Huay Palam & Ban Kook Eak


De boot zet vanochtend koers naar het Khmu dorpje Ban Huay Palam waar u na het ontbijt arriveert. De Khmu-stam is de grootste etnische minderheid in Laos en leeft voornamelijk in Noord-Laos. De Khmu zijn de inheemse bewoners van Noord-Laos en leven ook in gebieden in China, Thailand, Myanmar en Vietnam. Gedurende uw bezoek aan Ban Huay Palam leert u meer over deze bijzondere stam en hun eeuwenoude tradities. Na het bezoek stapt u weer aan boord en vaart de boot verder naar het plaatsje Ban Kook Eak waar de boot voor anker gaat. Vanavond heeft u wederom een heerlijk diner aan boord.

8
8

​8: Aankomst in Luang Prabang (Laos)


Terwijl u vanochtend ontbijt aan boord, vaart de boot richting het dorpje Ban Baw. Samen met uw Engelssprekende gids wandelt u door het dorpje en krijgt u een inkijkje in het leven van de lokale bevolking. U kunt leert hier hoe de traditionele Laotiaanse whiskey (Lao Lao) wordt gemaakt. Eenmaal terug aan boord wordt er een heerlijke lunch geserveerd en vaart u verder naar de Pak Ou- grotten, een van de heiligste plaatsen in Laos. Terwijl u de grot verkent, vertelt u gids u meer over de geschiedenis van de Boeddha’s en hoort u hoe de grot een belangrijke bedevaartsplaats is geworden voor lokale boeddhisten.

De Gypsy cruise maakt een laatste stop bij de Wat Dohn Kuhn-tempel waar u genoeg tijd hebt voor een bezichtiging alvorens u verder vaart naar Luang Prabang waar deze prachtige privé cruise tot een einde komt. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw luxe accommodatie.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid vast kennismaken met deze charmante stad.

  • ★★★★★ Rosewood Luang Prabang ( 3 nachten)

Rosewood Luang Prabang

9
9

​9: Stadswandeling Luang Prabang


De ochtend heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht invullen.

In de middag staat er een leuke stadswandeling op het programma door het centrum van Luang Prabang. Uw gids laat u kennismaken met enkele verborgen plekjes en zal u wegwijs maken in deze bijzondere stad. U loopt door tempels, en kleine straten en brengt u een bezoek aan het Nationale Museum, het voormalig koninklijk paleis. Bij dit museum kunt u ook de Phousi-berg beklimmen. Na een klim van 328 traptreden wordt u beloond met een prachtig uitzicht over het gebied. Uiteraard kunt u het programma geheel naar wens aanpassen.

10
10

​10: Omgeving Luang Prabang


In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een interessante dag. U gaat eerst per transfer naar misschien wel de mooiste waterval van Zuidoost-Azië gebracht, Kuang Si. De waterval bestaat uit verschillende niveaus waar u eventueel ook een verkoelende duik kunt nemen. Hierna brengt u een bezoek aan het sun bear-opvangcentrum om meer te leren over deze bedreigde diersoort. Na een heerlijke picnic lunch in de buurt van de watervallen keert u per fiets terug naar Luang Prabang. Het is een prachtige route over het platteland. Onderweg stopt u bij de Buffalo Dairy Farm, waar u veel zal leren over het lokale boerenleven. U woont het voeden van de buffels, kippen, varkens en konijnen bij en krijgt uitleg over hoe de lokale bevolking hier te werk gaat. In de namiddag keert u weer terug bij uw verblijf.

11
11

​11: Laos – Siem Reap (Cambodja)


Wanneer u vandaag vroeg opstaat kunt u getuige zijn van een bijzonder dagelijks ritueel: de ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een zeer bijzondere ervaring.

In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Luang Prabang. Hier checkt u in op uw vlucht naar Siem Reap, de uitvalbasis voor een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Angkor. Na aankomst op de luchthaven van Siem Reap volgt een transfer naar uw prachtige hotel.


  • ★★★★+ Raffles Grand Hotel d’Angkor (3 nachten)

Raffles Grand Hotel d'Angkor

12
12

​12: Excursie Angkor Wat tempels


Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel om te ontbijten.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U verkent o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de melaatse koning.

Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm-tempel, de tempel is prachtig in het late middaglicht en wanneer de grote groepen het complex hebben verlaten. Om de excursie compleet te maken, maakt u aan het einde van de dag een boottocht op een traditionele 'Dragon Boat' op het water rondom Angkor Thom. Aan het einde van de boottocht wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

13
13

​13: Siem Reap & diner bij Villa Chandara


Het grootste deel van de dag kunt u vrij naar eigen inzicht besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, mocht u vandaag liever gereden worden door een chauffeur, dan organiseert Tico dit graag. De verder weg gelegen Roluos tempels zijn ook zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels. Uiteraard kunt u er vandaag ook voor kiezen om de stad zelf te verkennen of te genieten van de faciliteiten van uw hotel.

Vanavond staat er een speciaal diner op het programma. U dineert bij Villa Chandara, gelegen in een rustige omgeving nabij Siem Reap. Het diner is de ideale balans tussen authenticiteit en luxe in een prachtige en intieme setting. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het West Baray-meer gebracht. Hier vaart u per bootje (afhankelijk van het warterpijl) naar het restaurant waar u wordt verwelkomd met een glas prosecco. U wandelt door rustige dorpjes en geniet uiteindelijk van een 5-gangen Khmer of Westers menu in de villa. Tijdens het diner wordt er live traditionele Khmer muziek gespeeld en zijn geselecteerde dranken (huiswijnen, bier, cocktails en frisdranken) inbegrepen.

Diner bij Villa Chandara

14
14

​14: Siem Reap- Phnom Penh


Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u lang onderweg bent, ca. 7 uur.

Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode.

Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. U luncht vandaag in een lokaal restaurant.

Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.


  • ★★★★+ Rosewood (1 nacht)

Rosewood Hotel

15
15

​15: Excursie Phnom Penh & Cardamom National Park


Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. In de ochtend verkent u de hoogtepunten in het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

In de middag staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis als zeer schokkend kan worden ervaren.

In de middag vervolgd u uw reis naar het bijzondere Shinta Mani Wild, gelegen in de jungle. U wordt bij uw verblijf in Phnom Penh door een vertegenwoordiger van het resort opgehaald voor een transfer naar het Cardamom National Park. Hier verblijft u de komende nachten in een luxe tent aan de oevers van de Thmor Rung rivier. Tijdens uw verblijf in het exclusieve Shinta Mani Wild zijn alle maaltijden, drankjes, privé-excursies en privé-transfers inbegrepen. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van dit werkelijk fantastische verblijf!


  • ★★★★★ Shinta Mani Wild (2 nachten)

Shinta Mani Wild

16
16

​16: Shinta Mani Wild & omgeving


Shinta Mani Wild is een werkelijk unieke accommodatie gelegen in de ongerepte wildernis van Cambodja. Het tentenkamp is gelegen in het Cardamom National Park op de grens met het Bokor National Park en het Kirirom National Park. Samen maken deze parken deel uit van één van de grootste wildernissen in Zuidoost-Azië.

Het
gebied bestaat uit met jungle bedekte bergketens en is de thuisbasis voor wilde olifanten, beren, gibbons, tijgers en vele andere diersoorten. Tijdens uw verblijf maakt u schitterende excursies onder begeleiding van professionele gidsen. Zo kunt u o.a. gaan wandelen, birdwatchen, mountainbiken, een tocht maken per boot, kajakken op gaan ziplinen. Voor de ultieme ontspanning kunt u onbeperkt gebruik maken van de fantastische spabehandelingen.

Er worden dagelijkse 'sundowners' (drankjes bij zonsondergang) georganiseerd op verschillende buitenlocaties en picknicks in de natuur zoals op een berg, bij een waterval, aan boord van een boot of tijdens een expeditie.

17
17

​17: Cardamom National Park - Song Saa Island


Vandaag komt uw heerlijke verblijf in het Shinta Mani Wild ten einde. U wordt door een vertegenwoordiger van het resort naar Sihanoukville gereden voor het vervolg van uw rondreis door Zuidoost-Azië.

In Sihanoukville wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het Song Saa Island resort. U gaat aan boord van een speedboot en wordt in ca. 45 minuten naar het prachtige resort gevaren, gelegen op het privé-eiland Song Saa. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw prachtige accommodatie gebracht waar u de laatste nachten van deze reis verblijft. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de mooie omgeving en locatie.


  • ★★★★★ Song Saa Private Island (3 nachten)

Song Saa Private Island

18
18

​18 & 19: Song Saa Island


Vrije dagen op het dit schitterende privé-eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad of gebruikmaken van een spa-behandeling (niet inbegrepen).

Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, de accommodatie verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u de omliggende eilanden per boot verkennen, snorkelen en kajakken. Tevens is het mogelijk een lokaal dorp op het buurteiland Koh Rong te bezoeken en meer te leren over de verschillende projecten van de Song Saa Foundation die de lokale bevolking ondersteunen. Informeert u bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

20
20

​20: Vertrek


Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf in het Song Saa Island resort. Na het ontbijt stapt u aan boord van de speedboot welke u in ca. 45 minuten naar het vaste land vaart. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor een transfer van ca. 2 uur naar Phnom Penh, waar u netjes wordt afgezet op de luchthaven. U checkt in op de vlucht terug naar huis, waar u de volgende dag zal arriveren

21
21

​​21: Aankomst


In de ochtend arriveert u op Amsterdam Airport Schiphol, waar deze Zuidoost-Azië exclusief reis tot een einde komt. U vervolgt op eigen gelegenheid uw weg naar huis.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Zuidoost-Azië reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Zuidoost-Azië Exclusief reis


Voor deze 21-daagse exclusieve reis geldt een indicatie reissom van € 24.650 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en gebaseerd op laagseizoentarieven.

Deze Zuidoost-Azië Exclusief reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Wenst u bijvoorbeeld Premium Comfort Class of Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in het reisplan.


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Zuidoost-Azië?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen naar Zuidoost-Azië. Zij kennen de verschillende gebieden en accommodaties goed, en kunnen uitstekend de voor u ideale reis naar Zuidoost-Azië verzorgen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Zuidoost-Azië.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat