Logo bg white

Luxe Indochina rondreis 'Indochina Deluxe'

23-daagse rondreis door Vietnam, Cambodja & Laos
Vanaf € 10.810,00 p.p.
november t/m april
Fraukje 4888
Heeft u vragen?
×

Luxe reis 'Indochina Deluxe'

Deze aangename 23-daagse luxe rondreis 'Indochina Deluxe' brengt u langs een aantal bijzondere hoogtepunten van Laos, Vietnam & Cambodja. Gedurende deze luxe Indochina rondreis verblijft u in de meest bijzondere en exclusieve accommodaties ter plekke en geniet u tegelijkertijd van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van deze drie prachtige bestemmingen.

U start deze luxe Indochina rondreis in de Thaise hoofdstad Bangkok waar u verblijft in een prachtig boutique hotel. Hier kunt u bijkomen van de lange reis alvorens u doorvliegt naar Luang Prabang, gelegen aan de prachtige Mekong-rivier in Laos. Gedurende uw verblijf in Luang Prabang en haar prachtige omgeving maakt u kennis met de Laotiaanse bevolking en cultuur. U vervolgt uw reis per vliegtuig naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam waar u enkele dagen verblijft alvorens u afreist naar het sprookjesachtige Halong Bay. Vervolgens vliegt u naar Centraal-Vietnam waar u het gezellige stadje Hoi An verkent en zal overnachten in een van de meest exclusieve accommodaties van het land: The Nam Hai. De reist sluit af het prachtige Cambodja. Allereerst verkent u hier Siem Reap, de uitvalbasis voor een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Angkor. Tevens bezoekt u de hoofdstad Phnom Penh. Op een privé-eiland aan de Cambodjaans kust komt deze schitterende luxe Indochina rondreis tot een einde.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Indochina rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

U vertrekt ’s middags vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend in Bangkok waar uw luxe Indochina rondreis van start gaat.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U komt aan het begin van de middag aan op de luchthaven van Bangkok. Vandaag gaat uw luxe Indochina rondreis echt van start! Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Thailand. Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de middag en avond kunt u bijkomen van de lange reis.

  • ★★★★★ The Siam (2n)

The Siam

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst het Koninklijk Paleis met als hoogtepunt de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew). Vervolgens bezoekt u Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. Let op: gepaste kleding is verplicht, schouders en knieën dienen bedekt te zijn.

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van watertaxi waarmee u over de rivier naar de tempel van de Dageraad (Wat Arun) vaart. Na een bezoek aan deze prachtige tempel wordt u weer bij uw accommodatie afgezet en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

Wat Arun

4
4

4: Bangkok – Luang Prabang (Laos)

Vanochtend vroeg heeft u een transfer naar de luchthaven van Bangkok. Hier checkt u in op uw vlucht met Bangkok Airways (economy class) naar het gezellige stadje Luang Prabang in Laos, de volgende bestemming van deze luxe Indochina rondreis. Bij aankomst transfer naar uw sfeervolle accommodatie. Houdt u er rekening mee dat de uw accommodatie zich buiten het centrum van Luang Prabang bevindt.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid vast kennismaken met deze charmante stad.

  • ★★★★ The Luang Say Residence
  • Optioneel ★★★★★ Rosewood Luang Prabang (3n)


Optioneel kunt u verblijven in een unieke hilltop tent in het Rosewood Luang Prabang:

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.775,– p.p.
november t/m april

Laos arrangement | Overnachten in een luxe hilltop tent

Gedurende 3 nachten overnacht u in het luxe Rosewood Luang Prabang hotel. Tijdens deze dagen verblijft u in een unieke hilltop tent, al uitkijkend over de prachtige natuurrijke omgeving. Uw accommodatie ligt op een heerlijke rustige plek op slechts 10 minuten afstand van het gezellige stadje Luang Prabang. Een zeer bijzondere accommodatie in Laos!

Lees meer

The Luang Say Residence

5
5

5: Stadswandeling Luang Prabang

De ochtend heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht invullen. Via uw verblijf staan er fietsen tot uw beschikking.

In de middag staat er een leuke stadswandeling op het programma door het centrum van Luang Prabang. Uw gids laat u kennismaken met enkele verborgen plekjes en zal u wegwijs maken in deze bijzondere stad. U loopt door tempels, en kleine straten. Ook brengt u een bezoek aan het Nationale Museum, het voormalig koninklijk paleis. Bij dit museum kunt u ook de Phousi-berg beklimmen. Een klim van 328 treden zal u hier een prachtig uitzicht bezorgen over het gebied. Uiteraard kunt u uw programma geheel in overleg aanpassen.

In de avond kunt u bijvoorbeeld heerlijk dineren bij Paste.

6
6

6: Omgeving Luang Prabang

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een interessante dag. Allereerst wordt u vandaag per transfer naar misschien wel de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië gebracht, Kuang Si. De waterval bestaat uit verschillende niveaus die u kunt bezichtigen en waar u eventueel ook een verkoelende duik kunt nemen. Hierna kunt u indien gewenst samen met uw gids een bezoek brengen aan het sun bear-opvangcentrum om meer te leren over dit bedreigde diersoort. Vervolgens is het tijd voor een heerlijke picnicklunch in de buurt van de watervallen. Per fiets zal u vandaag terugkeren naar Luang Prabang. Het is een prachtige route over het platteland. Onderweg stopt u bij de Buffalo Dairy Farm, waar u veel zal leren over het lokale boerenleven. U zal het voeden van de buffels, kippen, varkens en konijnen bijwonen en u zal uitleg krijgen over hoe de lokale bevolking hier te werk gaat. In de namiddag keert u weer terug bij uw verblijf.

Kuang Si waterval

7
7

7: Luang Prabang – Hanoi (Vietnam)

Indien u vroeg opstaat, bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een zeer bijzondere ervaring.

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Luang Prabang. Hier checkt u in op uw vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en de volgende bestemming tijdens uw luxe Indochina rondreis. Transfer naar uw aangename hotel.


  • ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2n)
8
8

8: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is gebruikelijk in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks (inbegrepen). Hierna wandelt u door Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52-meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Tempel der Literatuur (Van Mieu) en het treinspoor in Hanoi. Het is bijzonder om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af met heerlijke verkoelende drankjes op een terras.

Treinspoor in Hanoi

9
9

9: Hanoi - Halong Bay

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven. Hier stapt u aan boord van een klein watervliegtuigje waarmee u in ca. 45 minuten naar Halong Bay vliegt. Vervolgens vliegt u nog ca. 15 minuten boven de baai en heeft u een prachtig uitzicht op het gebied. U landt spectaculair op het water. Indien gewenst kunt u dit traject ook over land reizen.

Bij aankomst wordt u opgewacht door de crew van Emperor Cruises en naar de Hon Gai pier gereden. Omstreeks 12:30 uur start uw 3-daagse (2 nachten) cruise. Bij dit arrangement zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.

Na afvaart krijgt u een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten, de uitzichten zijn adembenemend. Na de lunch brengt u een bezoek aan het vissersdorpje Vung Vieng. Het dorpje staat ook bekend om het parelkweken. U stapt aan boord van een bamboe bootje waarmee u door de kwekerij wordt gevaren.

Vervolgens zet het schip koers richting Cong Do waar het vanavond voor anker gaat. Geniet aan boord van een ondergaande zon, of trek er per kajak op uit. Diner en overnachting aan boord.


  • ★★★★+ Emperor Cruises (2n)

Halong Bay

10
10

10: Halong Bay

Indien u vroeg opstaat kunt u genieten van een mooie zonsopkomst over de baai. Na het ontbijt gaat u aan boord van een kleinere boot waarmee u door de prachtige en minder bezochte Bai Tu Long wordt gevaren. U kunt per kajak de Thay-grot ontdekken, de grootste en goed verborgen grot van de Bai Tu Long baai. U zult vandaag nog vele verborgen lagoons ontdekken. Na een lunch heeft u heerlijk de tijd om te ontspannen aan boord of in en op het water. In de avond kunt u een kookdemonstratie bijwonen en dineert u aan boord van de Emperor.

11
11

11: Halong Bay - Hoi An

Wanneer u vanochtend weer vroeg opstaat, kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de baai. Na het ontbijt kunt u de omgeving van het Hon Co-eiland en de Co-grot verkennen. Tevens heeft u nog de tijd om eventueel te zwemmen en te ontspannen op het strand.

Aan het einde van de ochtend vaart het schip terug naar de haven terwijl u geniet van een smakelijke brunch. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 3 uur durende transfer naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht (economy class) naar Da Nang, gelegen in Centraal-Vietnam. Bij aankomst wordt u naar uw schitterende verblijf gereden.


  • ★★★★★ Four Seasons The Nam Hai (3n)

The Nam Hai

12
12

12: Stadswandeling Hoi An

In de ochtend staat er een leuke stadswandeling door Hoi An op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt.

Aan het einde van de ochtend wordt u teruggebracht naar uw accommodatie, waar u heerlijk kunt genieten van het strand en de faciliteiten van uw verblijf. U kunt er ook voor kiezen om Hoi An en omgeving verder op eigen gelegenheid te verkennen.

13
13

13: Vietnamese kookworkshop

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids, al fietsend op stap. U stopt bij de lokale en kleurrijke markt waar men hun goederen verkoopt. U leert hier meer over de lokale producten en ingrediënten die u later vanochtend zal gebruiken tijdens uw Vietnamese kookworkshop. Na een bezoek aan de markt fietst u verder naar een charmant dorpje.

Samen met een lokale kok bereidt u een heerlijke Vietnamese lunch. Een erg leuke en leerzame ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereid. Aan het begin van de middag keert u terug naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

14
14

14: Hoi An - Siem Reap (Cambodja)

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de loop van de middag heeft u een transfer naar de luchthaven van Da Nang waar u incheckt op de vlucht naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Na aankomst in Siem Reap wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar een bijzondere accommodatie. U verblijft in een luxe Khmer huisje geheel ingericht in authentieke stijl.

  • ★★★★ Phum Baitang (3n)


Phum Baitang

15
15

15: Excursie Angkor Wat tempels

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm-tempel, de tempel is prachtig in het late middaglicht en wanneer de grote groepen de tempel hebben verlaten.

"'Wij kijken terug op een heerlijke vakantie. De logistiek was perfect: de gids en chauffeur waren altijd op tijd en ook nam de vertegenwoordiger van het lokale agentschap regelmatig contact met ons op om te kijken of alles naar wens was. Prima geregeld dus.'"
Claar & Hans

Ta Prohm tempel

16
16

16: Siem Reap & diner bij Villa Chandara

Vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. Indien gewenst kan Tico een excursie voor u organiseren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Aan het einde van de middag staat er een speciaal diner op het programma. U dineert bij Villa Chandara gelegen in een rustige omgeving nabij Siem Reap. Het diner is de ideale balans tussen authenticiteit en luxe in een prachtige en intieme setting. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het West Baray-meer gebracht. Hier vaart u per bootje (afhankelijk van het waterpijl) naar het restaurant waar u wordt verwelkomd met een glas prosecco. U wandelt door rustige dorpjes en geniet uiteindelijk van een 5-gangen Khmer of Westers menu. Tijdens het diner wordt er live traditionele Khmer muziek gespeeld en zijn geselecteerde dranken (huiswijnen, bier, cocktails en frisdranken) inbegrepen.

17
17

17: Siem Reap - Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Wanneer u uitgekeken bent, reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.

  • ★★★★ Rosewood Phnom Penh (2n)

Rosewood Phnom Penh

18
18

18: Stadsexcursie, Tuol Sleng & Choeng Ek

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Tuol Sleng gevangenis

19
19

19: Phnom Penh - Krabey Island

Vanochtend wordt u in ca. 4,5 uur naar de havenplaats Sihanoukville gereden waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van het Six Senses Krabey Island resort. U gaat aan boord van een speedboot en wordt in ca. 15 minuten naar het prachtige resort gevaren, gelegen op het privé-eiland Krabey. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw prachtige accommodatie gebracht waar u de komende drie nachten verblijft. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de prachtige locatie. U kunt hier deze bijzondere Indochina rondreis in alle rust afsluiten.

  • ★★★★★ Six Senses Krabey Island (3n)

Krabey Island

20
20

20 & 21: Krabey Island

Vrije dagen op het prachtige privé-eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad of gebruikmaken van een spa-behandeling (niet inbegrepen). Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, de accommodatie verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u de omliggende eilanden per boot verkennen, snorkelen en kajakken. Tevens is het mogelijk om een kookcursus bij te wonen waarbij u de fijne kneepjes uit de Khmer-keuken leert en zelf heerlijke lokale gerechten bereidt. Informeert u bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

22
22

22: Krabey Island - Phnom Penh & Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf in het Six Senses Krabey Island resort. Na het ontbijt stapt u aan boord van de speedboot welke u in ca. 15 minuten naar het vaste land vaart. Eenmaal terug op het vaste land wordt u opgewacht voor de ca. 4,5 uur durende reis terug naar Phnom Penh. Hier checkt u in op uw vlucht terug naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

Vandaag arriveert u op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe Indochina rondreis.

Prijsindicatie voor deze luxe Indochina rondreis

Voor deze 23-daagse luxe Indochina rondreis geldt een indicatie reissom van € 10.810 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe Indochina rondreis!Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen door Indochina. Zij kennen de verschillende gebieden en accommodaties goed, en kunnen uitstekend de voor u ideale reis naar Laos, Vietnam en Cambodja verzorgen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Indonchina!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat