Logo bg white

Luxe Indochina rondreis 'Indochina Deluxe'

23-daagse rondreis door Vietnam, Cambodja & Laos
Vanaf € 12.560,00 p.p.
november t/m april
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Luxe reis 'Indochina Deluxe'


Deze indrukwekkende 23-daagse luxe rondreis 'Indochina Deluxe' brengt u langs een aantal bijzondere hoogtepunten van Laos, Cambodja & Vietnam. Gedurende deze luxe Indochina rondreis verblijft u in de meest bijzondere en exclusieve accommodaties ter plekke en geniet u tegelijkertijd van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van deze drie prachtige bestemmingen.

U start deze luxe Indochina rondreis in de Thaise hoofdstad Bangkok waar u verblijft in een prachtig boetiekhotel. Hier kunt u bijkomen van de lange reis alvorens u doorvliegt naar Luang Prabang, gelegen aan de prachtige Mekong-rivier in Laos. Gedurende uw verblijf in Luang Prabang en haar prachtige omgeving maakt u kennis met de Laotiaanse bevolking en cultuur. U vervolgt uw reis per vliegtuig naar Siem Reap, de uitvalbasis voor een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Angkor. Vanuit hier vliegt u naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam waar u enkele dagen verblijft alvorens u afreist naar het prachtige Mai Chau. Vervolgens vliegt u naar Centraal-Vietnam waar u het gezellige keizerlijke Hué en het gezellige stadje Hoi An verkent. In Hoi An overnacht u in een van de meest exclusieve accommodaties van het land: The Nam Hai. Vanuit Hoi An reist u naar de prachtige kust van Phu Yen. Deze schitterende luxe Indochina rondreis komt in de metropool Saigon tot een einde.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Indochina rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand


U vertrekt ’s middags vanaf Schiphol met een directe KLM-vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend in Bangkok waar uw luxe Indochina rondreis van start gaat.

"Het was een geweldige ervaring om op de Tico manier kennis te maken met Zuid-Oost Azië. Terugkijkend was het een unieke reis en hebben we in korte tijd een indruk gekregen van drie landen door te reizen met het vliegtuig, auto, boot en trein."
Roel & Jantien
2
2

2: Aankomst in Bangkok


U komt aan het begin van de middag aan op de luchthaven van Bangkok. Vandaag gaat uw luxe Indochina rondreis echt van start! Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Thailand. Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de middag en avond kunt u bijkomen van de lange reis.

  • ★★★★★ The Siam (2 nachten)

The Siam

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok


Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst het Koninklijk Paleis met als hoogtepunt de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew). Vervolgens bezoekt u Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. Let op: gepaste kleding is verplicht, schouders en knieën dienen bedekt te zijn.

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van watertaxi waarmee u over de rivier naar de tempel van de Dageraad (Wat Arun) vaart. Na een bezoek aan deze prachtige tempel wordt u weer bij uw accommodatie afgezet en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

Wat Arun

4
4

4: Bangkok – Luang Prabang (Laos)


Vanochtend vroeg heeft u een transfer naar de luchthaven van Bangkok. Hier checkt u in op uw vlucht naar het gezellige stadje Luang Prabang in Laos, de volgende bestemming van deze luxe Indochina rondreis. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw sfeervolle accommodatie.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid vast kennismaken met deze charmante stad.

  • ★★★★ Sofitel Luang Prabang ( 3 nachten)

Sofitel Luang Prabang

5
5

5: Stadswandeling Luang Prabang


De ochtend heeft u vrij en kunt u naar eigen inzicht invullen. Via uw verblijf staan er fietsen tot uw beschikking.

In de middag staat er een leuke stadswandeling op het programma door het centrum van Luang Prabang. Uw gids laat u kennismaken met enkele verborgen plekjes en zal u wegwijs maken in deze bijzondere stad. U loopt door kleine straatjes en brengt een bezoek aan verschillende tempels en het Nationale Museum, het voormalig koninklijk paleis. Bij dit museum kunt u ook de Phousi-berg beklimmen. Een klim van 328 treden zal u hier een prachtig uitzicht bezorgen over het gebied. Uiteraard kunt u uw programma geheel in overleg aanpassen.

6
6

6: Omgeving Luang Prabang


In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een interessante dag. Allereerst wordt u vandaag per transfer naar misschien wel de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië gebracht, Kuang Si. De waterval bestaat uit verschillende niveaus die u kunt bezichtigen en waar u eventueel ook een verkoelende duik kunt nemen.

Hierna kunt u indien gewenst samen met uw gids een bezoek brengen aan het sun bear-opvangcentrum om meer te leren over deze bedreigde diersoort. Vervolgens is het tijd voor een heerlijke picknicklunch in de buurt van de watervallen. Per fiets zal u vandaag terugkeren naar Luang Prabang. Het is een prachtige route over het platteland. Onderweg stopt u bij de Buffalo Dairy Farm, waar u veel zal leren over het lokale boerenleven. U zal het voeden van de buffels, kippen, varkens en konijnen bijwonen en krijgt uitleg over hoe de lokale bevolking hier te werk gaat. In de namiddag keert u weer terug bij uw verblijf.

Kuang Si waterval

7
7

7: Luang Prabang – Siem Reap (Cambodja)


Indien u vroeg opstaat, bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een zeer bijzondere ervaring.

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Luang Prabang. Hier checkt u in op uw vlucht naar Siem Reap, de uitvalbasis voor een bezoek aan de eeuwenoude tempels van Angkor en de volgende bestemming tijdens uw luxe Indochina rondreis. Na aankomst aan de luchthaven van Siem Reap volgt een transfer naar uw aangename hotel.


  • ★★★★ Jaya House River Park Hotel (3 nachten)

Jaya House River Park

8
8

8: Excursie Angkor Wat tempels


Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm-tempel, de tempel is prachtig in het late middaglicht, wanneer de grote groepen de tempel hebben verlaten.

Om de excursie compleet te maken, maakt u aan het einde van de dag een boottocht op een traditionele 'Dragon Boat' op het water rondom Angkor Thom, met lokale lekkernijen, waaronder frisdrank en champagne. Aan het einde van de boottocht wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

Ta Prohm-tempel

9
9

9: Tempel-safari in West Baray


Vandaag staat er een avontuurlijke excursie naar een afgelegen enclave binnen het Angkor Archeologisch Park op het programma. Terwijl Angkor bekend staat als een van de wereldwonderen en elk jaar miljoenen bezoekers trekt, krijgt u de kans om tempels te verkennen die verborgen blijven voor de meeste toeristen.

Na het ontbijt wordt u in een open jeep opgehaald en naar Angkor Thom gebracht, de koninklijke stad uit de Angkor-periode, gebouwd onder Jayavarman VII. Hier beklimt u de stadsmuren voor een uniek uitzicht en stapt u vervolgens weer in de jeep om de opmerkelijke Banteay Thom-tempel met zijn prachtige Apsara-beeldhouwwerken te verkennen. Na een korte stop rijdt u verder naar de Chan Ta Oun-tempel en gaat u de jungle in om de drakentandenruïnes van Prasat Cha en Wat Tol Kpuos aan de oevers van de Baray te ontdekken. U bezoekt Kok Po, een oud tempelcomplex uit de Chenla-periode en sluit deze avontuurlijke tempelsafari af bij Spean Memay. Deze locatie staat ook bekend als de Brug der Spiegels, die naar de Westelijke Baray leidt. De Westelijke Baray was ooit het grootste door mensen gemaakte waterreservoir ter wereld, gebouwd door 20.000 arbeiders meer dan een millennium geleden.

Onderweg worden hapjes en drankjes verzorgd. Na afloop van de tour wordt u weer keurig afgezet bij uw aangename accommodatie.

Angkor Archeologisch Park

Blank
10
10

10: Siem Reap - Hanoi (Vietnam)


Vandaag vervolgt u deze luxe Indochina reis naar de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gereden en checkt u in op de ca. 2 uur durende vlucht naar Hanoi. Aan de luchthaven van Hanoi wordt u opgehaald en naar uw luxe hotel gebracht. U heeft de rest van de dag vrij te besteden.


  • ★★★★★ Capella Hanoi (2 nachten)

Capella Hanoi

11
11

11: Stadsexcursie Hanoi


Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem-meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is gebruikelijk in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son-tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks (inbegrepen). Hierna wandelt u door Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep-meer, beter bekend als het B-52-meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Tempel der Literatuur (Van Mieu) en het treinspoor in Hanoi. Het is bijzonder om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen. U sluit de dag af met heerlijke verkoelende drankjes op een terras.

12
12

12: Hanoi - Hué


Na het ontbijt wordt naar de luchthaven van Hanoi gereden. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de keizerlijke stad Hué. Na aankomst in Hué wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids en naar uw aangenaam hotel gelegen aan de Perfume River gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


  • ★★★★ Azerai La Residence (2 nachten)

"'Wij kijken terug op een heerlijke vakantie. De logistiek was perfect: de gids en chauffeur waren altijd op tijd en ook nam de vertegenwoordiger van het lokale agentschap regelmatig contact met ons op om te kijken of alles naar wens was. Prima geregeld dus.'"
Claar & Hans

Azerai La Residence

13
13

13: Fietsen door het platteland


Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bijzondere fietsexcursie (ca. 29 km.) onder begeleiding van een gids waarbij u kennismaakt met het leven op het platteland. Allereerst fietst u langs rijstvelden naar het dorpje Thanh Toan waar u de lokale markt bezoekt. Tevens bezoekt u hier de Thanh Toan brug bekend om haar unieke architectuur. Vlakbij de brug bevindt zich een klein museum waar u meer leert over het dagelijkse leven van de mensen op het platteland. Vervolgens fietst u langs het Nhu Y kanaal verder naar het stadhuis van Chiet Bi en het huis waar Ho Chi Min ooit heeft gewoond. U fietst verder naar het dorpje Thanh Tien dat bekendstaat om de vele papierenbloemen die hier worden gemaakt.

Aan het begin van de middag fietst u terug naar Hué en heeft u de rest van de middag vrij te besteden. U kunt heerlijk ontspannen bij uw accommodatie.

14
14

14: Hué- Danang - Hoi An


Vanochtend brengt u eerst een bezoek aan de Verboden Stad. Het keizerlijke complex Tu Cam Thanh, heet ook wel de Verboden Stad omdat het vroeger streng verboden was om als gewone burger in dit deel van de stad te komen. Na dit bezoek luncht u in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Vervolgens start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk vertaald ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend. U bereikt de kustplaats Da Nang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek. In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij het schitterende The Nam Hai. Uw verblijf ligt direct aan het strand, en dus buiten het centrum van Hoi An.

  • ★★★★★ Four Seasons The Nam Hai (3 nachten)

The Nam Hai

15
15

15: Stadswandeling Hoi An


In de ochtend staat er een leuke stadswandeling door Hoi An op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt.

Aan het einde van de ochtend wordt u teruggebracht naar uw accommodatie, waar u heerlijk kunt genieten van het strand en de faciliteiten van uw verblijf. U kunt er ook voor kiezen om Hoi An en omgeving verder op eigen gelegenheid te verkennen.

16
16

16: Vietnamese kookworkshop


Vandaag gaat u onder begeleiding van een lokale gids op een smakelijke verkenningstocht in Hoi An! Vanuit uw hotel wordt u per privétransfer naar het 'The Market Restaurant' gebracht. Van daaruit stapt u over op een boot naar Hoi An's kleurrijke en bruisende centrale markt waar u over het gebruik en de bereiding van verschillende verse noedels, soorten rijst, verse vis, gedroogde kruiden en specerijen leert. U ziet en proeft hier ook veel exotisch fruit. Vervolgens keert u per boot terug naar het restaurant, waar u wordt rondgeleid langs de eetkraampjes om verschillende traditionele gerechten te zien, ruiken en proeven, waaronder banh mi, dumplings, augurken, zoete lekkernijen en nog veel meer.

Samen met een lokale kok bereidt u een heerlijke Vietnamese lunch. Een erg leuke en leerzame ervaring! Na de lunch keert u terug naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

17
17

17: Hoi An - Phu Yen


In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het treinstation van Da Nang. Hier stapt u aan bord van de luxe Vietage trein, waarmee u in ca. 6 ½ uur naar Quy Nhon rijdt. Tijdens deze bijzondere treinreis zijn alle drankjes, een korte massage, evenals een heerlijk 3-gangen menu inbegrepen. Onderweg passeert u prachtig groene vlaktes, beboste bergen en de sprankelende kusten van Centraal-Vietnam. Eenmaal aangekomen in Quy Nhon volgt een transfer naar uw prachtige accommodatie. U verblijft de komende dagen in een heerlijke pool villa direct aan het strand.


  • ★★★★★ Zannier Bai San Ho (3 nachten)


Blank

Zannier Bai San Ho

18
18

18: Local lifestyle excursie


Vandaag staat een boeiende kennismaking met het lokale leven in Phu Yen op het programma. De dag begint met een bezoek aan een levendige lokale markt, waar u meer te weten komt over de diverse producten en handel in Phu Yen, met de nadruk op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna maakt u kennis met de ambacht van het maken van traditionele kreeftenvallen van bamboe en ontmoet u een familie van rijstpapiermakers. Geniet van een korte koffiepauze in een lokaal café met een prachtig uitzicht op de kustlijn voordat u een lokale viskwekerij bezoekt. Hier krijgt u de kans om zelf vis te vangen en te genieten van een heerlijke lunch op het water. In de loop van de middag wordt u teruggebracht naar uw comfortabele accommodatie.

19
19

19: Fietstocht in de omgeving


Vandaag staat een indrukwekkende verkenning van de omgeving op het programma. Phu Yen wordt gekenmerkt door zijn minder drukke karakter in vergelijking met andere plekken in Vietnam, wat een authentieke blik biedt op het lokale en traditionele leven in Centraal-Vietnam. U maakt vandaag een fietstocht vanaf het resort en bezoekt onder andere lokale zoutvelden om meer te leren over het productieproces. Tijdens de tocht is een heerlijke picknicklunch inbegrepen.


20
20

20: Phu Yen – Saigon


In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Quy Nhon. Hier checkt u in op de vlucht naar Saigon, de bruisende metropool in het zuiden van Vietnam. Eenmaal aangekomen aan de luchthaven van Saigon wordt u naar uw prachtige accommodatie voor de komende nachten gereden.

Vanavond staat een avontuurlijke excursie op het programma: U stapt later op de dag achter op een Vespa waarmee u vanavond door de stad wordt gereden. De brommer is in Azië het meest gebruikte vervoersmiddel en uw chauffeur weet dan ook probleemloos door het verkeer te rijden.

Onderweg stopt u op verschillende plekken om heerlijke Vietnamese snacks te proeven. Na een aantal snacks te hebben genuttigd, wandelt u door de stad waarbij u op plaatsen komt die niet veel door toeristen wordt aangedaan. Hier ziet u het echte leven van Saigon. Aan het einde van de excursie wordt u getrakteerd op nog een aantal heerlijke gerechten en een heerlijk Vietnamees drankje. U sluit de dag af in een bar met Vietnamese muziek alvorens u terug wordt gebracht naar uw accommodatie.


  • ★★★★+ Hotel des Arts (2 nachten)

Hotel des Arts

21
21

21: Stadsexcursie Saigon


Vandaag staat er een excursie deels buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, komen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom. (Gepaste kleding is een vereiste. Hoofddeksels en korte broeken zijn niet toegestaan in de tempel.)

Na de lunch (inbegrepen) reist u terug naar Saigon waar u het interessante oorlogsmuseum bezoekt. Vervolgens bezoekt u het stadhuis, de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en de lokale markt Ben Thanh. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggereden naar uw aangename accommodatie.

22
22

22: Vertrek


Vandaag komt deze luxe Indochina rondreis weer tot een einde. U wordt terug gebracht naar de luchthaven van Saigon, waar u incheckt op uw vlucht terug naar huis. U dient onderweg over te stappen in Singapore en arriveert de volgende ochtend op luchthaven Schiphol.

23
23

23: Aankomst


U arriveert op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe Indochina rondreis.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere voorbeeldreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe Indochina rondreis

Voor deze 23-daagse luxe Indochina rondreis geldt een indicatie reissom van € 12.560 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe Indochina rondreis!Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen door Indochina. Zij kennen de verschillende gebieden en accommodaties goed, en kunnen uitstekend de voor u ideale reis naar Laos, Cambodja en Vietnam verzorgen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Indochina!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat