Logo bg white

Luxe Indochina rondreis 'Indochina Deluxe'

25-daagse rondreis door Vietnam, Cambodja & Laos
Vanaf € 11.495,00 p.p.
November t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Luxe reis 'Indochina Deluxe'

Deze aangename 25-daagse luxe rondreis 'Indochina Deluxe' brengt u langs een aantal bijzondere hoogtepunten van Laos, Vietnam & Cambodja. Gedurende deze luxe Indochina rondreis verblijft u in fantastische en luxe accommodaties en geniet u tegelijkertijd van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van deze drie prachtige bestemmingen.

U start deze luxe Indochina rondreis in de Thaise hoofdstad Bangkok waar u verblijft in een prachtig hotel. Hier kunt u even bijkomen van de lange reis alvorens u doorvliegt naar Luang Prabang, gelegen aan de prachtige Mekong rivier in Laos. In Luang Prabang en haar prachtige omgeving maakt u kennis met de Laotiaanse bevolking en cultuur. U vervolgt uw reis per vliegtuig naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en bezoekt in het noorden ook het sprookjesachtige Halong Bay. Vervolgens vliegt u naar Centraal-Vietnam waar u het gezellige stadje Hoi An bezoekt. Per binnenlandse vlucht reist u verder naar het zuiden van Vietnam voor een bezoek aan Saigon en de bruisende Mekongdelta. U reist vervolgens naar Siem Reap in Cambodja waar u de eeuwenoude tempels van Angkor bezoekt. Tevens bezoekt u de hoofdstad Phnom Penh. U sluit uw luxe Indochina rondreis af op een privé-eiland aan de Cambodjaans kust.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Indochina rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

U vertrekt ’s middags vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend in Bangkok waar uw luxe Indochina rondreis van start gaat.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U komt aan het begin van de middag aan op de luchthaven van Bangkok. Vandaag gaat uw luxe Indochina rondreis echt van start! Bij aankomst wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een warm welkom in Thailand! Vanaf de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u pas in de middag kunt inchecken. De rest van de middag en avond kunt u bijkomen van de lange reis.

 • ★★★★★ The Siam (2n)

Bangkok

3
3

3: Stadsexcursie Bangkok

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst het Koninklijk Paleis met als hoogtepunt de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew). Vervolgens bezoekt u Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. Let op: gepaste kleding is verplicht, schouders en knieën dienen bedekt te zijn.

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van watertaxi waarmee u over de rivier naar de tempel van de Dageraad (Wat Arun) vaart. Na een bezoek aan deze prachtige tempel wordt u weer bij uw accommodatie afgezet en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

Wat Arun

4
4

4: Bangkok – Luang Prabang (Laos)

Vanochtend vroeg heeft u een transfer naar de luchthaven van Bangkok. Hier checkt u in op uw vlucht met Bangkok Airways (economy class) naar het gezellige stadje Luang Prabang in Laos, de volgende bestemming van uw luxe Indochina rondreis. Bij aankomst transfer naar uw sfeervolle accommodatie. Houdt u er rekening mee dat de uw accommodatie zich buiten het centrum van Luang Prabang bevindt.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid vast kennismaken met deze charmante stad.

 • ★★★★★ Rosewood Luang Prabang (3n)

Video Rosewood Luang Prabang

5
5

5: Stadswandeling Luang Prabang

Na het ontbijt staat er een interessante stadswandeling door Luang Prabang op het programma. Het compacte centrum van Luang Prabang is uitstekend te voet te verkennen. Met uw gids brengt u eerst een bezoek aan Luang Prabang’s mooiste tempel: Vat Xieng Thong. Hierna wandelt u door kleinere straatjes, routes die de meeste toeristen niet weten te vinden en leert u het ware gezicht van Luang Prabang kennen. Ook bezoekt u vandaag het nationale museum wat ooit het Koninklijk Paleis was. De wandeling wordt afgesloten met een klim naar de top van de heuvel Phu Si voor een mooi uitzicht op de omgeving.

De middag heeft u vrij te besteden en kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Langs de Mekong zijn er diverse restaurantjes waar u vanmiddag kunt lunchen.

6
6

6: Omgeving Luang Prabang

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids en chauffeur. Vanochtend brengt u een eerst een bezoek aan het Traditional Arts en Ethnology centrum, een museum waar u meer leert over de etnische minderheden in Laos. Vervolgens rijdt u naar het rustgevende platteland in de omgeving van Luang Prabang. Onderweg bezoekt u diverse stammen zoals de Hmong en de Khmu en komt u meer te weten over hun geloof, tradities en levensstijl. In een aantal dorpjes zal een lokale gids u rondleiden (die de taal van de stammen spreekt) en kunt u enkele huisjes van binnen bekijken.

‘s Middags brengt u een bezoek aan een van de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië, Kuang Si. Eenmaal aangekomen bij de prachtige waterval, die bestaat uit verschillende niveaus, kunt u een verkoelende duik in het turquoise water nemen. Aan het einde van de middag wordt u weer naar uw accommodatie gereden. Onderweg stopt u nog bij een buffelboerderij, een nieuw concept in Laos. Hier leert u meer over deze belangrijke dieren.

Kuang Si waterval

7
7

7: Luang Prabang – Hanoi (Vietnam)

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Luang Prabang. Hier checkt u in op uw vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en de volgende bestemming tijdens uw luxe Indochina rondreis. Transfer naar uw aangename hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u de stad op eigen gelegenheid al een beetje verkennen.

 • ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2n)
8
8

8: Stadsexcursie Hanoi

Vandaag staat er een uitgebreide stadsexcursie onder begeleiding van een lokale gids door Hanoi op het programma. Als eerste brengt u samen met uw gids een bezoek aan het Hoan Kiem meer waar u een wandeling maakt en het lokale leven observeert. Het is een traditie in Vietnam om vroeg op te staan en de dag te beginnen met wat beweging. Na een bezoek aan de Ngoc Son tempel, gelegen in het midden van het meer, is het tijd voor een typisch Vietnamees bakje koffie en heerlijke Vietnamese snacks (inbegrepen). Hierna wandelt u door Old Quarter waar u Franse architectuur terug kunt vinden in de Vietnamese gebouwen. Aan het einde van de ochtend bezoekt u het Huu Tiep meer, beter bekend als het B-52 meer waar een oud B-52 bom wrak in het meer ligt.

Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de Tempel der Literatuur (Van Mieu) en als afsluiter bezoekt u een deel van het treinspoor in Hanoi. Het is erg speciaal om te zien hoe het spoor soms maar enkele meters verwijderd is van de ingang van huizen! U sluit de dag af met heerlijke verkoelende drankjes op een terras.

Treinspoor in Hanoi

9
9

9: Hanoi - Halong Bay

Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ca. 3 uur naar Halong Bay gereden. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op het platteland. Bij aankomst wordt u welkom geheten door de crew van Emperor Cruises. Omstreeks 12:30 uur start uw 2-daagse (1 nacht) cruise. Bij dit arrangement zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen.

Na afvaart krijgt u een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten, de uitzichten zijn adembenemend. Na de lunch brengt u een bezoek aan het vissersdorpje Vung Vieng. Het dorpje staat ook bekend om haar parelkwekerij. U stapt aan boord van een bamboe bootje waarmee u door de kwekerij wordt gevaren. Eenmaal weer aan boord van de Emperor, vaart het schip naar Cong Do waar het voor anker zal gaan. U kunt de omgeving per kajak verkennen of ontspannen aan boord. Aan het begin van de avond kunt u een kookdemonstratie bijwonen waarbij de chef u uitlegt geeft hoe u échte Vietnamese gerechten kunt maken. ’s Avonds diner aan boord.

 • ★★★★+ Emperor Cruises (1n)

Halong Bay

10
10

10: Halong Bay - Hoi An

Wanneer u vanochtend weer vroeg opstaat, kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de baai. Na het ontbijt kunt u de omgeving van het Hon Co eiland en de Co grot verkennen. Tevens heeft u nog de tijd om eventueel te zwemmen en te ontspannen op het strand.Aan het einde van de ochtend vaart het schip terug naar de haven terwijl u geniet van een smakelijke brunch. Bij aankomst in de haven wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor de ca. 3 uur durende transfer naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht (economy class) naar Da Nang, gelegen in Centraal-Vietnam. Bij aankomst wordt u naar uw verblijf gereden. • ★★★★★ Four Seasons The Nam Hai (3n)
11
11

11: Stadswandeling Hoi An

In de ochtend staat er een leuke stadswandeling door Hoi An op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt.

Aan het einde van de ochtend wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid het stadje verder te verkennen.

12
12

12: Vietnamese kookworkshop

Na het ontbijt gaat u samen met uw gids, al fietsend op stap. U stopt bij de lokale en kleurrijke markt waar men hun goederen verkoopt. U leert hier meer over de lokale producten en ingrediënten die u later vanochtend zal gebruiken tijdens uw Vietnamese kookworkshop. Na een bezoek aan de markt fietst u verder naar een charmant dorpje.

Samen met een lokale kok bereidt u een heerlijke Vietnamese lunch. Een erg leuke en leerzame ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereid. Aan het begin van de middag keert u terug naar uw accommodatie en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

13
13

13: Hoi An - Saigon

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Da Nang waar u incheckt op uw binnenlandse vlucht naar Saigon, uw volgende bestemming tijdens deze luxe Indochina rondreis.

Bij aankomst wordt u naar uw aangename accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen in een rustige omgeving, op ca. 20 minuten varen van het centrum van Saigon.

 • ★★★★★ An Lam Saigon (2n)

14
14

14: Excursie Tay Ninh & Saigon

Vandaag staat er een excursie buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, stromen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen.

Na de lunch (inbegrepen) reist u terug naar Saigon waar u het interessante oorlogsmuseum bezoekt. Vervolgens bezoekt u het stadhuis, de Notre Dame kathedraal, het historische postkantoor en de lokale markt Ben Thanh. Aan het einde van de middag wordt u weer teruggereden naar uw aangename accommodatie.

15
15

15: Saigon – Can Tho

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een prachtige tocht zuidwaarts naar Can Tho, gelegen in het vruchtbaarste gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta. Het is tevens het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u Saigon verlaat, verandert het landschap drastisch; het is een labyrint van rivieren en kanaaltjes.Onderweg stopt u om een wandeling te maken langs de verschillende lokale werkplaatsen. Gedurende deze wandeling krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Vervolgens stapt u op de fiets voor een rit door het platteland, langs akkers en door rijstvelden. U vervolgt de reis weer per (roei) bootje waarna u heerlijk luncht (inbegrepen) in een lokaal restaurant aan het water. Na de lunch vervolgt u uw reis naar Can Tho, u arriveert aan het einde van de middag • ★★★★+ Azerai Can Tho Resort (1n)16
16

16: Can Tho - Siem Reap (Cambodja)

Na het ontbijt bezoekt u de bekende drijvende markt van Cai Rang aan boord van een sampan. Het is een kleurrijk tafereel. In de loop van de ochtend reist u naar de luchthaven van Saigon. Hier checkt u in op uw vlucht naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw luxe hotel. U verblijft in het exclusieve Park Hyatt hotel. Een prachtig hotel middenin het centrum van Siem Reap.

 • ★★★★★ Park Hyatt (3n)


Bent u op zoek naar een bijzondere ervaring? Verblijf dan in een Khmer huisje gebouwd in authentieke stijl en gelegen tussen de rijstvelden. Bekijk ons arrangement hier.

17
17

17: Excursie Angkor Wat tempels

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Na de lunch (inbegrepen) bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel, de tempel is prachtig tegen het late middaglicht en wanneer de grote groepen de tempel hebben verlaten.

"'Wij kijken terug op een heerlijke vakantie. De logistiek was perfect: de gids en chauffeur waren altijd op tijd en ook nam de vertegenwoordiger van het lokale agentschap regelmatig contact met ons op om te kijken of alles naar wens was. Prima geregeld dus.'"
Claar & Hans

Ta Prohm tempel

18
18

18: Siem Reap & diner bij Villa Chandara

Vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken.

Aan het einde van de middag staat er een speciaal diner op het programma. U dineert bij Villa Chandara gelegen in een rustige omgeving nabij Siem Reap. Het diner is de ideale balans tussen authenticiteit en luxe in een prachtige en intieme setting. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het West Baray meer gebracht. Hier vaart u per bootje (afhankelijk van het warterpijl) naar het restaurant waar u wordt verwelkomd met een glas prosecco. U wandelt door rustige dorpjes en geniet uiteindelijk van een 5-gangen Khmer of Westers menu. Tijdens het diner wordt er live traditionele Khmer muziek gespeeld en zijn geselecteerde dranken (huiswijnen, bier, cocktails en frisdranken) inbegrepen.

19
19

19: Siem Reap - Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

Wanneer u uitgekeken bent, reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.

 • ★★★★★ Rosewood Phnom Penh (2n)

Rosewood Phnom Penh

20
20

20: Stadsexcursie, Tuol Sleng & Choeng Ek

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. U luncht vandaag in een lokaal restaurant (inbegrepen).

’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Tuol Sleng gevangenis

21
21

21: Phnom Penh - Krabey Island

Vanochtend wordt u in ca. 4,5 uur naar de havenplaats Sihanoukville gereden waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van het Six Senses Krabey Island resort. U gaat aan boord van een speedboot en wordt in ca. 15 minuten naar het prachtige resort gevaren, gelegen op het privé-eiland Krabey. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw prachtige accommodatie gebracht waar u de komende drie nachten verblijft. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de prachtige locatie. U kunt hier uw heerlijke luxe Indochina rondreis in alle rust afsluiten.

 • Six Senses Krabey Island (3n)

Krabey Island

22
22

22 & 23: Krabey Island

Vrije dagen op het prachtige privé-eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad of gebruikmaken van een spa-behandeling (niet inbegrepen). Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, de accommodatie verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u de omliggende eilanden per boot verkennen, snorkelen en kajakken. Tevens is het mogelijk om een kookcursus bij te wonen waarbij u de fijne kneepjes uit de Khmer keuken leert en zelf heerlijke lokale gerechten bereid. Informeert u bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

24
24

24: Krabey Island - Phnom Penh

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf in het Six Senses Krabey Island resort. Na het ontbijt stapt u aan boord van de speedboot welke u in ca. 15 minuten naar het vaste land vaart. Eenmaal terug op het vaste land wordt u opgewacht voor de ca. 4,5 uur durende reis terug naar Phnom Penh. Bij aankomst heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

 • ★★★★★ Rosewood Phnom Penh (1n)

25
25

25: Vertrek & aankomst

Vanochtend vroeg heeft u een transfer naar de luchthaven van Phnom Penh. Hier checkt u in op uw vlucht terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Bangkok en arriveert vanavond op luchthaven Schiphol. Einde van uw luxe Indochina rondreis.

Prijsindicatie voor deze luxe Indochina rondreis

Voor deze 25-daagse luxe Indochina rondreis geldt een indicatie reissom van €11.495 per persoon (bij deelname van 2 personen) en is op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe Indochina rondreis!Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Maak uw luxe Indochina rondreis nog exclusiever

Maak uw luxe rondreis Indochina nog exclusiever en verblijf op het Song Saa Private Island, gelegen op een privé-eiland aan de Cambodjaanse kust.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 3.245,– p.p.
November t/m april

Cambodja arrangement | Song Saa Private Island

Het paradijselijke Song Saa Private Island ligt vlak voor de Cambodjaanse kust. Het kleinschalige en exclusieve resort wordt omringd door parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. U kunt hier helemaal tot rust komen in uw eigen villa en zich afsluiten van de buitenwereld. Een verblijf in het Song Saa Private Island Resort is een zee exclusieve afsluiting van uw reis door Cambodja.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen door Indochina. Zij kennen de verschillende gebieden en accommodaties goed, en kunnen uitstekend de voor u ideale reis naar Laos, Vietnam en Cambodja verzorgen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe Indochina rondreis!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat