Logo bg white

Luxe Indochina 20-daagse rondreis

20-daagse rondreis door Vietnam, Cambodja, Laos & Thailand
Vanaf € 4.795,00 p.p.
November t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Indochina

U start deze luxe Indochina rondreis in de Thaise hoofdstad Bangkok. U kunt hier in een prachtig hotel even bijkomen van de lange reis. Via de indrukwekkende stad Luang Prabang, gelegen aan de machtige Mekong rivier in Laos, reist u naar het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. Vanuit de historische stad Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, vliegt u naar Saigon, waar u enkele dagen spendeert om de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom te stad te bewonderen. Via de Mekongdelta bereikt u uw laatste bestemming van deze reis: de paradijselijke stranden van Phu Quoc, gelegen in zuid Vietnam!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Thailand

U vertrekt einde van de middag vanaf Schiphol met een directe vlucht van KLM naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende dag in Bangkok waar uw luxe Indochina rondreis van start gaat.

2
2

2: Aankomst in Bangkok

U komt in de loop van de ochtend aan op de luchthaven van Bangkok vanwaar een transfer is geregeld naar uw hotel. Vandaag gaat uw luxe reis Indochina echt van start! De rest van de dag bent u vrij om de stad alvast op eigen gelegenheid te verkennen. Uiteraard kunt u ook ontspannen bij uw hotel en bijkomen van de lange reis. • superieure klasse: Chatrium Suites Bangkok (2n)

"'Wij kijken terug op een heerlijke vakantie. De logistiek was perfect: de gids en chauffeur waren altijd op tijd en ook nam de vertegenwoordiger van het lokale agentschap regelmatig contact met ons op om te kijken of alles naar wens was. Prima geregeld dus.'"
Claar & Hans

Bangkok

3
3

3: Bangkok ‘Old Town’ wandeling

Bezoekers zien Bangkok vaak als een gigantische moderne metropool, vol snelwegen, hoge gebouwen en gigantische warenhuizen. Echter gaat er een hoop traditie schuil achter al dit groots. Vroeg in de ochtend gaat u samen met uw gids op pad en bezoekt u de ‘verborgen’ plekjes van Bangkok’s ‘Old Town’. Van de grote Rode Schommel, via het gevangenis park wandelt u door smalle steegjes. U bewondert interessante houten huizen en bezoekt lokale marktjes. Op de amuletmarkt leert u veel over oude bijgeloven. De excursie eindigt in een lokaal restaurant met uitzicht over de rivier, waar u een heerlijke maaltijd geserveerd krijgt (inbegrepen). U wordt vervolgens netjes bij uw verblijf afgezet.

4
4

4: Bangkok – Luang Prabang

In de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vliegreis met Bangkok Airways naar Luang Prabang in Laos, de volgende bestemming van uw luxe Indochina rondreis. Op de luchthaven van Luang Prabang wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze Laotiaanse agent voor de transfer naar uw centraal gelegen hotel. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid vast kennis maken met deze charmante stad.

 • superieure klasse: Mekong River View (3n)
 • superieure klasse-A: The Luang Say Residence (3n)

Video The Luang Say Residence

5
5

5: Excursie Wat Xieng Thong & Pak Ou

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan wellicht Luang Prabang’s mooiste tempel: Wat Xieng Thong. Vervolgens rijdt u samen met uw gids door het prachtige platteland naar de boeddhistische grotten van Pak Ou, gelegen op zo’n 25 kilometer ten noorden van Luang Prabang. U bezoekt o.a. de heilige grotten Tham Ting en Tham Phoum waarin zich honderden boeddhabeelden bevinden. Vervolgens stapt u aan boord van een traditionele boot voor een prachtige ca. 2 uur durende boottocht over de Mekong rivier terug naar Luang Prabang. Onderweg stopt u in verschillende dorpjes welke gelegen zijn aan de oevers van de Mekong. Hier ziet u o.a. hoe Laotiaanse rijst whisky wordt gemaakt.

Pak Ou grotten

6
6

6: Luang Prabang

Vrije dag om geheel op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Alle belangrijke bezienswaardigheden liggen op loopafstand of u kunt een fiets huren. In de kleine straatje vindt u leuke winkeltjes en overal komt u kleine stoepa’s en tempeltjes tegen. Langs de oever van de Mekong vindt u diverse leuke terrassen waar het goed toeven is. Wanneer u vroeg opstaat bent u getuige van een bijzonder dagelijks ritueel: de zogenaamde ‘bedelprocessie’. Lange rijen monniken wandelen vanaf ca. 06.00 uur met hun bedelnap langs de huizen en winkels om voedsel en andere giften in ontvangst te nemen. Het geheel gebeurt in stilte en is een indrukwekkend gezicht. Ook erg bijzonder is een bezoek aan de Vat Siphouthabath tempel gedurende de zonsondergang. Tevens is het mogelijk om een uitstap te maken naar de prachtige KuangSi watervallen. Bij de ingang van deze watervallen vindt u een berenopvang en een mooie vlindertuin.

Kuang Si waterval

7
7

7: Luang Prabang – Siem Reap

Vandaag vervolgt u uw luxe vakantie Indochina per vlucht naar Siem Reap (Cambodja), de uitvalsbasis voor uw bezoek aan het beroemde tempelcomplex Angkor. Bij aankomst in Siem Reap heeft u een transfer naar uw schitterende verblijf voor de komende dagen. Indien gewenst kunt u met zonsondergang al een bezoek brengen aan het indrukwekkende Angkor Wat. • superieure klasse: Shinta Mani Resort (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: Park Hyatt (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: Phum Baitang (3n)

Video Phum Baitang

8
8

8: Excursie Angkor Thom, Angkor Wat & Ta Prohm

Nog voor zonsopgang bezoekt u de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. Na het ontbijt brengt u vervolgens een bezoek onder begeleiding van een gids aan de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. In de namiddag bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel alvorens u terugkeert naar uw hotel in Siem Reap. Lunch is vandaag inbegrepen.

9
9

9: Siem Reap

Vrije dag om de tempels op eigen gelegenheid verder te verkennen. Erg leuk is een bezoek per tuk-tuk aan de prachtig gedecoreerde roze gekleurde tempel Banteay Srei, gelegen op zo’n 30 kilometer van Siem Reap. Alleen de rit op zich is al de moeite waard! Ook kunt u indien gewenst een excursie naar het Tonlé Sap meer maken.

Tonlé Sap

10
10

10: Siem Reap – Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Phnom Penh. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. Gedurende dit bezoek krijgt u een heerlijke picknick lunch geserveerd. U maakt nog een stop in Skun Village, waar ze wel een heel bijzonder lekkernij serveren: gefrituurde vogelspinnen. Aan het einde van de middag wordt u afgezet bij uw hotel in Phnom Penh.

 • superieure klasse: La Rose Suites (2n)

Sambor Prei Kuk

11
11

11: Excursie Phnom Penh & Killing Fields

Vandaag staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u per cyclo de hoogtepunten van het centrum van de stad. U bezoekt o.a. het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. De lunch is vandaag inbegrepen en wordt genuttigd in een bijzonder restaurant. De minder bevoorrechte kinderen uit Phnom Penh worden in dit restaurant opgeleid tot ware horeca specialisten. Het eten is heerlijk en daarnaast wordt de winst geïnvesteerd in trainingen voor de kinderen.

's Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Killing fields

12
12

12: Phnom Penh – Saigon

Transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor de korte vliegreis met Vietnam Airlines naar Saigon (officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City), uw volgende bestemming tijdens deze luxe reis Indochina. U wordt afgezet bij uw hotel, het prachtige Villa Song. Houdt u er rekening mee dat dit verblijf zich bevindt in district 2, een sfeervolle residentiele wijk. Tussen district 1, waar zicht het centrum bevindt en district 2 bevindt de Saigon rivier. Indien u verblijft in het optionele Hotel des Arts of Park Hyatt, dan verblijft u in het bruisende hart van de stad. De rest van de middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • superieure klasse: Villa Song (3n)
 • (optioneel) superieure klasse: Hotel des Arts (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: Park Hyatt Saigon (3n)
13
13

13: Stadsexcursie Saigon

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een interessante excursie door het centrum van Saigon. U brengt o.a. een bezoek aan het Opera House, het postkantoor, de 19e eeuwse Notre Dame kathedraal of het Reunification Palace. Dit zijn erg interessante plekken om te bezoeken tijdens uw luxe Indochina reis. Ook brengt u een bezoek aan het Remnants museum. De middag bent u vrij en kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

14
14

14: Excursie Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Vandaag staat er een excursie buiten Saigon op het programma. Allereerst reist u naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende religieuze groeperingen van Vietnam: de Cao Dai. Iedere dag om precies 12:00 uur, stromen hier honderden gelovigen in witte gewaden samen voor de dienst. De priesters zijn het meest indrukwekkend, gekleed in geel, rood en blauw; een zeer fotogeniek schouwspel. Het is dan ook erg bijzonder om deze dienst bij te wonen. Bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom (Gepaste kleding is een vereiste. Hoofddeksels en korte broeken zijn niet toegestaan binnen in de tempel.) Na de lunch (inbegrepen), reist u door naar de Cu Chi tunnels, gelegen bij het gelijknamige plaatsje. Tijdens de beruchte Vietnam oorlog diende dit ingenieuze tunnelcomplex als schuilplaats voor de Vietcong gedurende de strijd tegen de Amerikanen. De tunnels bereiken gezamenlijk een lengte van wel 250 kilometer en bevinden zich op verschillende niveau’s.

15
15

15: Saigon – Can Tho

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een prachtige tocht zuidwaarts naar Can Tho, gelegen in het vruchtbaarste gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta. Het is tevens het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u Saigon verlaat, verandert het landschap drastisch; het is een labyrinth van rivieren en kanaaltjes. Bij het plaatsje Ben Tre stapt u aan boord van een sampan (een kleine gemotoriseerde houten boot) welke u door diverse kanalen vaart. Onderweg stopt u om een wandeling te maken langs de verschillende lokale werkplaatsen. Gedurende deze wandeling krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. U luncht vanmiddag in een restaurant met uitzicht over de rivier (inbegrepen). Na de lunch reist u per boot via de smalle kanalen weer verder. Op het moment dat u weer op het vaste land staat, staan er fietsen voor u klaar waarmee u een fietstocht maakt naar Mr. Khanh’s huis. Khanh is een gepassioneerde antiekverzamelaar en heeft een fascineerde collectie. Na dit bezoek fietst u weer terug naar de oevers en stapt u weer aan boord. Na een korte tocht stapt u weer aan wal, vanaf waar u uw reis naar Can Tho vervolgt.

 • superieure klasse: Victoria Can Tho Resort (1n)
16
16

16: Can Tho – Phu Quoc

Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven van Can Tho. Met Vietnam Airlines vliegt u naar het paradijselijke eiland Phu Quoc met haar hagelwitte zandstranden en azuurblauwe zee . U sluit hier uw prachtige luxe Indochina rondreis in alle rust af. Uiteraard wordt u bij de pier opgewacht door een vertegenwoordiger van het hotel voor een korte transfer naar uw verblijfplaats.

 • superieure klasse: MGallery La Veranda Resort (3n)
 • (optioneel) luxe klasse: Salinda Premium Resort & Spa (3n)

La Veranda Resort

17
17

17 & 18: Phu Quoc

Vrije dagen op het prachtige eiland Phu Quoc. U kunt heerlijk relaxen bij uw accommodatie en genieten van de uitgebreide faciliteiten of het kristalheldere water al snorkelend verkennen. U kunt bij uw accommodatie kiezen uit vele georganiseerde excursiemogelijkheden (niet inbegrepen) als kayakken, windsurfen, duiken, snorkelen, en diverse boot- en zeil activiteiten. Informeert u bij de hotelreceptie naar de mogelijkheden en prijzen.

19
19

19: Phu Quoc – Saigon & Vertrek

Vandaag komt er een eind aan het paradijselijke verblijf en uw luxe reis Indochina. Transfer naar de kleine luchthaven van het eiland voor de korte vliegreis met Vietnam Airlines terug naar Saigon. Hier stapt u over op de vlucht van Malaysia Airlines waarmee u naar Kuala Lumpur vliegt. Vanuit Kuala Lumpur vliegt u direct met KLM weer terug naar Amsterdam.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, einde van uw luxe reis Indochina.

Prijsindicatie voor deze luxe Indochina rondreis

Voor deze 20-daagse luxe Indochina rondreis geldt een indicatie reissom van €4.795 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in superieure klasse accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en is gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw perfecte luxe Indochina rondreis!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng uw luxe reis Indochina door een verblijf op het prachtige Con Dao

Verleng uw luxe reis Indochina aan de prachtige standen van het eiland Con Dao, door wat extra nachten bij te boeken in het door Tico speciaal geselecteerde Six Senses Resort.

Uniek arrangement
5 dagen
Vanaf € 1.810,– p.p.
December t/m april

Vietnam arrangement | Six Senses Con Dao Island Resort

Het gerenommeerde en uiterst exclusieve Six Senses Con Dao Resort op het nog ongerepte eiland Con Dao biedt de luxe reiziger een heerlijke locatie om de reis door Vietnam in alle rust en comfort af te sluiten.

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte luxe Indochina rondreis samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat