Logo bg white

Latijns-Amerika

Antarctica cruise

Beste reistijd November t/m maart

Bij Tico kunt u prachtige cruises boeken naar Antarctica, de Falklandeilanden en South Georgia. Met een luxe en kleinschalig schip vaart u vanuit Argentinië naar het zevende continent of (wanneer u de dagen op zee graag overslaat) kunt u kiezen voor een vlucht naar Antarctica vanuit Chili. Wacht niet langer en maak kennis met dit unieke gebied en het fantastische dierenleven!

Luxe cruises naar Antarctica inclusief prachtige excursies


Antarctica is het zuidelijkste continent op aarde en kent extreme klimatologische omstandigheden. Het landschap op de zuidpool is uniek en biedt panorama’s van onvoorstelbaar grote ijsbergen. Naast het unieke landschap en de prachtige vergezichten, is een belangrijke reden voor een bezoek aan het Zuidpoolgebied uiteraard het aanwezige dierenleven. Vanaf november tot en met begin maart zijn de condities het gunstigst en worden prachtige cruises aangeboden naar Antarctica, eventueel in combinatie met de Falklandeilanden en South Georgia.

Alle cruises worden uitgevoerd door onze cruisepartner Quark Expeditions en vinden plaats aan boord van luxe en kleinschalige expeditieschepen. De cruises beginnen in Zuid-Amerika vanuit Ushuaia (Argentinië) of Punta Arenas (Chili). Geweldige excursies zijn inbegrepen en u kunt optioneel unieke 'Adventure' opties toevoegen waardoor u kunt kajakken of suppen. Daarnaast is aan boord van de Ultramarine voor iedereen een helikoptertrip van 10 - 15 minuten inbegrepen! Een unieke kans op zeer comfortabele manier kennis te maken met het 7e continent!

Boekt u een nieuwe reis, dan gelden er afhankelijk van het vertrek kortingen van 10 tot wel 40%! Op het moment dat u een offerte bij ons opvraagt, contoleren wij de beschikbaarheid en de kortingen die van toepassing zijn. Klik hier voor een overzicht van alle vertrekken 2023 - 2024 (nog zonder doorberekende kortingen)

In februari/maart 2023 maakte reisspecialiste Gemma aan boord van het schip de Ultramarine een cruise naar South Georgia en Antarctica. Lees hier haar ervaringen.


Prachtige Antarctica cruise per luxe expeditieschip

Wij bieden de mooiste Antarctica cruises aan, georganiseerd door Quark Expeditions; een zeer ervaren poolspecialist met hart voor het continent, het dierenleven en een zeer hoog serviceniveau. Wenst u een aanvullend programma voorafgaand of aansluitend aan uw cruise en/of zijn bijpassende vluchten gewenst. Laat het ons weten en we werken een prachtig programma voor u uit.

Sorteren op reisduur
Sorteren op prijs
Favoriet
11 dagen
Vanaf € 9.800,– p.p.
November t/m maart

Antarctica Cruise | Antarctic Explorer

Tijdens deze 11-daagse cruise bezoekt u in de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch schiereiland. Het programma begint in Buenos Aires of Ushuaia. De afvaart vindt in alle gevallen plaats vanuit Ushuaia (Argentinië). Nadat u de Drake Passage bent gepasseerd verblijft u in een schitterende omgeving met gigantische ijsbergen, pinguïns en met sneeuw bedekte bergketens. U overnacht aan boord van een zeer comfortabel schip van Quark Expeditions.

Lees meer
Favoriet
20 dagen
Vanaf € 21.400,– p.p.
November en februari

Falklands, South Georgia & Antarctica cruise

Deze onwaarschijnlijk mooie cruise laat u in 20 dagen kennismaken met de Falklandeilanden, South Georgia, de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland. Dit is dé cruise voor vogelliefhebbers, mensen die naast Antarctica ook koningspinguïns willen zien en die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Falklandeilanden.

Lees meer
8 dagen
Vanaf € 13.000,– p.p.
December, januari en februari

Antarctica cruise | Fly the Drake

Tijdens dit Antarctica cruise programma vliegt u vanuit Punta Arenas (gelegen in het zuiden van Chili) met een 2 uur durende vlucht naar Antarctica. Hiermee slaat u de oversteek over de Drake Passage over en bespaart u dus 4 dagen varen! U kunt direct beginnen aan de cruise en genieten van het Antarctisch Schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden!

Lees meer
14 dagen
Vanaf € 22.000,– p.p.
Maart

Antarctica cruise | Crossing the Circle

Tijdens deze 14-daagse cruise aan boord van de Ultramarine heeft u meer dagen te besteden bij het Antarctisch Schiereiland dan tijdens de klassieke Antarctic Explorer cruise. Dankzij die extra dagen, brengt het luxe expeditieschip u zuidelijker en zet u tijdens deze cruise niet alleen voet op het 7e continent, maar passeert u ook de zuidpoolcirkel op 66°33' ZB!

Lees meer

Er zijn voor Antarctica nog 7 voorbeeldreizen en arrangementen te bekijken.

Alle voorbeeldreizen en arrangementen bekijken

Een onvergetelijke Antarctica cruise!

Antarctica (ook het zevende continent genoemd) is bijna geheel bedekt met ijs. De enorme ijsschotsen, waarvan het grootste gedeelte onder water ligt, bieden de bezoeker een spectaculair panorama. De vergezichten zijn indrukwekkend en tijdens wandelingen verkent u prachtige baaien. Niet alleen het landschap, ook het aanwezige dierenleven is natuurlijk uniek!

"Mijn reis naar Antarctica was toch wel de meest bijzondere reis die ik ooit heb gemaakt. Het was in alle opzichten geweldig. Het Antarctisch schiereiland met de vele eilanden en ijsbergen heen is overweldigend; desolaat en weids met schitterende gletsjers, ijsformaties in alle soorten en maten en imposante kliffen en rotsformaties. Wat het echt bijzonder maakte is de uiterst professionele organisatie en het zeer toegewijde expeditieteam."
Philippe

Ondanks het feit dat Antarctica slechts een beperkt aantal inheemse diersoorten kent, zijn deze zeer speciaal en specifiek voor dit gebied: het zijn immers deze unieke dieren die kunnen overleven in dit extreme klimaat. Antarctica, South Georgia en de Falklandeilanden kennen enorme pinguïnkolonies tot wel tienduizenden per kolonie waaronder o.a. ezels-, kinband-, adélie-, konings- en keizerspinguïns. Maar u vindt hier ook walvissen, orka’s, dolfijnen, zeehonden en -olifanten, diverse zeevogels en het zeldzame zeeluipaard.

Wat kunt u van Tico verwachten?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en kennen de landen die wij aanbieden goed. Wij hebben de schoonheid van Antarctica zelf ervaren en kennen de verschillende schepen. Wij helpen u dan ook deskundig en vol enthousiasme met het verzorgen van een unieke Antarctica cruise. Ook voor bijbehorende vluchten en aanvullende reisarrangementen zijn we u graag van dienst. U hoeft enkel te genieten van de prachtige Antarctica cruise.

Comfortabele expeditieschepen

De luxe expeditieschepen van Quark Expeditions zijn kleinschalig en van alle gemakken voorzien. Uw dagen zijn gevuld met geweldige excursies, goede maaltijden en interessante lezingen. U bent in goede handen bij de ongelooflijk bekwame, enthousiaste, getalenteerde en deskundige Quark staff en crew!

Aanvullend programma

Niet alleen assisteren we met het vinden van de best passende Antarctica cruise, ook helpen we u (wanneer gewenst) graag met de vluchten en een schitterende Argentinië programma. Afhankelijk van uw wensen ontvangt u van ons een reisprogramma gebaseerd op de mooiste Argentijnse lodges.

Genieten van de cruise

Tijdens de cruise geniet u van de heerlijke faciliteiten aan boord, het unieke landschap en het uitbundige dierenleven. U maakt excursies per zodiac, geniet van goede maaltijden, maakt landingen en aan boord van de Utramarine maakt u tevens helikoptertrips!

Vrijblijvend contact

Wilt u meer weten over de aangeboden reizen of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Welke expert zou u willen spreken?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat