Logo bg white

Luxe reis Cambodja

16-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 9.990,00 p.p.
November t/m maart
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Cambodja

Deze veelzijdige luxe reis Cambodja laat u kennismaken met de mooiste plekken en accommodaties van het bijzondere Cambodja. U begint uw reis in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de indrukwekkende tempels van Angkor. Een niet te missen en onvergetelijk onderdeel van uw luxe vakantie Cambodja.

Vervolgens reist u over land verder naar de hoofdstad Phnom Penh, waar u de huiveringwekkende Tuol Sleng gevangenis en Choeung Ek, de velden des doods uit de tijd van de Rode Khmer, bezoekt. Hier wordt u geconfronteerd met de verschrikkelijke geschiedenis van dit land. Een bezoek aan deze twee plaatsen zullen ervoor zorgen dat u de hedendaagse Cambodjaan beter begrijpt.

Het volgende reisonderdeel is een verblijf in de prachtige jungle van het Cardamom National Park. U overnacht in het park in een unieke luxe tent al uitkijkend over de rivier. Een zeer exclusieve ervaring!

U sluit deze reis af op het heerlijke Krabey Island waar u goed tot rust kunt komen in een schitterend resort. Kortom, een prachtige én veelzijdige luxe reis Cambodja om nooit te vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Cambodja!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja

Vandaag start uw luxe reis Cambodja. U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de Cambodjaanse stad Siem Reap, waar u de volgende middag arriveert. U dient over te stappen in Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Siem Reap

U arriveert ‘s middags in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw unieke verblijf. U overnacht deze eerste dagen namelijk in een luxe Khmer huisje met eigen zwembad. Deze accommodatie ligt aan de rand van Siem Reap tussen de groene rijstvelden. De rest van de middag kunt u vrij besteden om uit te rusten van de reis.

Bent u op zoek naar een nog exclusiever verblijf? Dan zal het Amansara, onderdeel van de luxe Aman-keten, zonder twijfel aanspreken. Indien gewenst nemen wij dit verblijf voor u mee in een offerte.

  • ★★★★ Phum Baitang (4n)


Phum Baitang

3
3

3: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Prohm

Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Tevens bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.


"Wij hebben een prachtige, mooie en indrukwekkende reis naar Cambodja gemaakt, alles was perfect georganiseerd, zowel de gidsen, als de chauffeurs waren uitstekend."
Douwe & Jeannette Veltman

Ta Prohm

4
4

4: Khmer kookworkshop en bezoek Banteay Srei

Vanochtend wordt u na het ontbijt naar het dorpje Treak gereden. Hier neemt u deel aan een gezellige en leerzame kookcursus. U leert hoe u authentieke gerechten uit de Khmer keuken bereidt zoals mango salade en vis amok. Amok is een typisch Khmer gerecht en is zeer populair onder de lokale bevolking. Het huisje waarin de kookcursus plaatsvindt is prachtig gelegen tussen de rijstvelden en de palmbomen.

Nadat u uw zelfbereide lunch heeft genuttigd, reist u verder naar de kleine, uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Deze tempel is geheel anders t.o.v. de wereldberoemde tempels van Angkor die u eerder heeft bezocht. Na het bezoek aan deze prachtige tempel, wordt u teruggereden naar Siem Reap en bij uw aangename hotel afgezet.

Beelden in de Banteay Srei tempel

5
5

5: Siem Reap & diner bij Villa Chandara

Vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, mocht u vandaag liever gereden worden door een chauffeur, dan boekt Tico dit graag. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels. Uiteraard kunt u er vandaag ook voor kiezen om de stad zelf te verkennen of te genieten van de faciliteiten van uw hotel.

Vanavond staat er een speciaal diner op het programma. U dineert bij Villa Chandara gelegen in een rustige omgeving nabij Siem Reap. Het diner is de ideale balans tussen authenticiteit en luxe in een prachtige en intieme setting. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar het West Baray meer gebracht. Hier vaart u per bootje (afhankelijk van het warterpijl) naar het restaurant waar u wordt verwelkomd met een glas prosecco. U wandelt door rustige dorpjes en geniet uiteindelijk van een 5-gangen Khmer of Westers menu. Tijdens het diner wordt er live traditionele Khmer muziek gespeeld en zijn geselecteerde dranken (huiswijnen, bier, cocktails en frisdranken) inbegrepen.

Buiten dineren bij Villa Chandara

6
6

6: Siem Reap – Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode.

Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.

  • ★★★★ Rosewood (2n)

Sambor Prei Kuk

7
7

7: Excursie Phnom Penh & omgeving

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. In de ochtend verkent u de hoogtepunten in het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

In de middag staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan zowel de voormalige Tuol Sleng gevangenis, als de Killing Fields nabij Choeung Ek als zeer schokkend kan worden ervaren.

8
8

8: Phnom Penh – Cardamom National Park

Vandaag vervolgd u uw luxe reis Cambodja naar het bijzondere Shinta Mani Wild, gelegen in de jungle. U wordt bij uw verblijf in Phnom Penh door een vertegenwoordiger van het resort opgehaald voor een transfer naar het Cardamom National Park. Hier verblijft u de komende nachten in een luxe uitgevoerde tent aan de oevers van een rivier. Tijdens uw verblijf in het exclusieve Shinta Mani Wild zijn alle maaltijden, drankjes, privé-excursies en privé-transfers inbegrepen. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van dit werkelijk fantastische verblijf!


  • ★★★★★ Shinta Mani Wild (3n)

Shinta Mani Wild

9
9

9 & 10: Shinta Mani Wild & omgeving

Vrije dagen in de omgeving die u geheel naar eigen inzicht en in overleg met de accommodatie kunt invullen. Bij uw verblijf zit een onbeperkt aantal spa-behandelingen inbegrepen, tevens kunt u kiezen uit een aantal privé-activiteiten.

Daarnaast kunt u kiezen voor drankjes tijdens zonsondergang op verschillende pop-up locaties. Ook kunt u er voor kiezen om op een bijzondere locatie te picknicken. Bijvoorbeeld naast een waterval, op de top van een berg, aan boord van een boot of tijdens een expeditie.

Schitterende omgeving

11
11

11: Cardamom National Park - Krabey Island

Vandaag komt uw heerlijke verblijf in het Shinta Mani Wild ten einde. U wordt door een vertegenwoordiger van het resort naar Sihanoukville gereden voor het vervolg van uw luxe reis Cambodja.

In Sihanoukville wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het Six Senses Krabey Island resort. U gaat aan boord van een speedboot en wordt in ca. 15 minuten naar het prachtige resort gevaren, gelegen op het privé-eiland Krabey. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw prachtige accommodatie gebracht waar u de laatste nachten van deze luxe Cambodja reis verblijft. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de mooie omgeving en locatie.


  • ★★★★★ Six Senses Krabey Island (4n)Six Senses Krabey Island

12
12

12 - 14: Krabey Island

Vrije dagen op het dit heerlijke privé-eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad of gebruikmaken van een spa-behandeling (niet inbegrepen).

Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, de accommodatie verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u de omliggende eilanden per boot verkennen, snorkelen en kajakken. Tevens is het mogelijk om een kookcursus bij te wonen waarbij u de fijne kneepjes uit de Khmer-keuken leert en zelf heerlijke lokale gerechten bereidt. Informeert u bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

Uitstekende spa

15
15

15: Krabey Island – Phnom Penh & Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf in het Six Senses Krabey Island resort. Na het ontbijt stapt u aan boord van de speedboot welke u in ca. 15 minuten naar het vaste land vaart. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor een transfer van ca. 4,5 uur naar Phnom Penh, waar u netjes wordt afgezet op de luchthaven. U checkt in op de vlucht terug naar huis, waar u de volgende dag zal arriveren.


16
16

16: Aankomst

In de ochtend arriveert u op Amsterdam Schiphol, waar deze luxe reis Cambodja defitnief tot een einde komt. U vervolgt op eigen gelegenheid uw weg naar huis.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Cambodja

Voor deze 16-daagse luxe reis Cambodja geldt een indicatie reissom van € 9.990 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe reis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Vliegt u graag businessclass? Laat het ons gerust weten. Met alle plezier doen wij een voorstel voor de vluchten.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Cambodja!


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Maak uw luxe reis Cambodja nog exclusiever!

Maak uw luxe reis Cambodja nog exclusiever en verblijf in het unieke Song Saa Island Resort op een privé-eiland aan de Cambodjaanse kust.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 3.540,– p.p.
November t/m april

Cambodja arrangement | Song Saa Private Island

Het paradijselijke Song Saa Private Island ligt vlak voor de Cambodjaanse kust. Het kleinschalige en exclusieve resort wordt omringd door parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. U kunt hier helemaal tot rust komen in uw eigen villa en zich afsluiten van de buitenwereld. Een verblijf in het Song Saa Private Island Resort is een zee exclusieve afsluiting van uw reis door Cambodja.

Lees meer

Wat kunt u bij deze luxe reis Cambodja van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen naar Cambodja. Zij kennen de verschillende gebieden en accommodaties goed, en kunnen uitstekend de voor u ideale reis naar Cambodja verzorgen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Cambodja

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat