Logo bg white

Luxe reis Cambodja

16-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 12.300,00 p.p.
November t/m maart
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Cambodja

Deze veelzijdige luxe reis Cambodja laat u kennismaken met de mooiste plekken en accommodaties van het bijzondere Cambodja. U begint uw reis in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de indrukwekkende tempels van Angkor. Een niet te missen en onvergetelijk onderdeel van uw luxe vakantie Cambodja.

Vervolgens reist u over land verder naar de hoofdstad Phnom Penh, waar u de huiveringwekkende Tuol Sleng gevangenis en Choeung Ek, de velden des doods uit de tijd van de Rode Khmer, bezoekt. Hier wordt u geconfronteerd met de verschrikkelijke geschiedenis van dit land. Een bezoek aan deze twee plaatsen zullen ervoor zorgen dat u de hedendaagse Cambodjaan beter begrijpt.

Het volgende reisonderdeel is een verblijf in de prachtige jungle van het Cardamom National Park. U overnacht in het park in een unieke luxe tent al uitkijkend over de rivier. Een zeer exclusieve ervaring!

U sluit deze reis af op het heerlijke Song Saa Island waar u goed tot rust kunt komen in een schitterend resort. Kortom, een prachtige én veelzijdige luxe reis Cambodja om nooit te vergeten!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Cambodja!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja


Vandaag start uw luxe reis Cambodja. U vertrekt vandaag vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de Cambodjaanse stad Siem Reap, waar u de volgende middag arriveert. U dient over te stappen in Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Siem Reap


U arriveert ‘s middags in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw heerlijke verblijf. De rest van de middag kunt u vrij besteden om uit te rusten van de reis.


  • ★★★★ Jaya House River Park Hotel (4 nachten)

Jaya House River Park

3
3

3: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom & Ta Prohm


Nog voor zonsopkomst brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. U keert terug naar uw hotel voor een ontbijt.

Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. Tevens bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel en geniet u van een prachtige zonsondergang bij de Pre Rup of de Srah Sarong tempel.
Om de excursie compleet te maken, maat u aan het einde van de dag een boot rit op een traditionele 'Dragon Boat' op water rondom Angkor Thom, met lokale lekkernijen, waaronder frisdrank en champagne aan boord. Aan het einde van onze boottocht wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.

"Wij hebben een prachtige, mooie en indrukwekkende reis naar Cambodja gemaakt, alles was perfect georganiseerd, zowel de gidsen, als de chauffeurs waren uitstekend."
Douwe & Jeannette Veltman

Ta Prohm

4
4

4: Khmer kookworkshop en bezoek Banteay Srei


Vanochtend wordt u na het ontbijt naar het dorpje Treak gereden. Hier neemt u deel aan een gezellige en leerzame kookcursus. U leert hoe u authentieke gerechten uit de Khmer keuken bereidt zoals mango salade en vis amok. Amok is een typisch Khmer gerecht en is zeer populair onder de lokale bevolking. Het huisje waarin de kookcursus plaatsvindt is prachtig gelegen tussen de rijstvelden en de palmbomen.

Nadat u uw zelfbereide lunch heeft genuttigd, reist u verder naar de kleine, uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Deze tempel is geheel anders t.o.v. de wereldberoemde tempels van Angkor die u eerder heeft bezocht. Na het bezoek aan deze prachtige tempel, wordt u teruggereden naar Siem Reap en bij uw aangename hotel afgezet.

Beelden in de Banteay Srei tempel

5
5

5: Temple safari


Vandaag staat er een avontuurlijke excursie naar een afgelegen enclave binnen het Angkor Archeologisch Park op het programma. Terwijl Angkor bekend staat als een van de wereldwonderen en elk jaar miljoenen bezoekers trekt, krijgt u de kans om tempels te verkennen die verborgen blijven voor de belangrijkste toeristische routes. Slechts een paar honderd meter scheiden u van deze zelden bezochte juweeltjes. Na het ontbijt wordt u in een open jeep opgehaald en naar Angkor Thom gebracht, de koninklijke stad uit de Angkor-periode, gebouwd onder Jayavarman VII. Hier beklimt u de stadsmuren voor een uniek uitzicht en stapt u vervolgens weer in de jeep om de opmerkelijke Banteay Thom-tempel met zijn prachtige Apsara-beeldhouwwerken te verkennen.

Na een korte stop rijdt u verder naar de Chan Ta Oun-tempel en gaat u de jungle in om de drakentandenruïnes van Prasat Cha en Wat Tol Kpuos aan de oevers van de Baray te ontdekken. U bezoekt Kok Po, een oud tempelcomplex uit de Chenla-periode en sluit deze avontuurlijke tempelsafari af bij Spean Memay. Deze locatie staat ook bekend als de Brug der Spiegels, die naar de Westelijke Baray leidt. De Westelijke Baray was het grootste door mensen gemaakte reservoir ter wereld, gebouwd door 20.000 arbeiders meer dan een millennium geleden. Onderweg worden lichte hapjes en drankjes verzorgd. Na afloop van de tour wordt u weer keurig afgezet bij uw aangename accommodatie.

Angkor Archeologisch Park

6
6

6: Siem Reap – Phnom Penh


Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode.

Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme. U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij uw aangename accommodatie.

  • ★★★★ Rosewood (2 nachten)

Rosewood Hotel

7
7

7: Excursie Phnom Penh & omgeving


Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. In de ochtend verkent u de hoogtepunten in het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

In de middag staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.
Houdt u er rekening mee dat een bezoek aan zowel de voormalige Tuol Sleng gevangenis, als de Killing Fields nabij Choeung Ek als zeer schokkend kan worden ervaren.

8
8

8: Phnom Penh – Cardamom National Park


Vandaag vervolgd u uw luxe reis Cambodja naar het bijzondere Shinta Mani Wild, gelegen in de jungle. U wordt bij uw verblijf in Phnom Penh door een vertegenwoordiger van het resort opgehaald voor een transfer naar het Cardamom National Park. Hier verblijft u de komende nachten in een luxe uitgevoerde tent aan de oevers van een rivier. Tijdens uw verblijf in het exclusieve Shinta Mani Wild zijn alle maaltijden, drankjes, privé-excursies en privé-transfers inbegrepen. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van dit werkelijk fantastische verblijf!


  • ★★★★★ Shinta Mani Wild (3 nachten)

Shinta Mani Wild

9
9

9 & 10: Shinta Mani Wild & omgeving


Vrije dagen in de omgeving die u geheel naar eigen inzicht en in overleg met de accommodatie kunt invullen. Bij uw verblijf zit een onbeperkt aantal spa-behandelingen inbegrepen, tevens kunt u kiezen uit een aantal privé-activiteiten.

Daarnaast kunt u kiezen voor drankjes tijdens zonsondergang op verschillende pop-up locaties. Ook kunt u er voor kiezen om op een bijzondere locatie te picknicken. Bijvoorbeeld naast een waterval, op de top van een berg, aan boord van een boot of tijdens een expeditie.

11
11

11: Cardamom National Park - Song Saa Island


Vandaag komt uw heerlijke verblijf in het Shinta Mani Wild ten einde. U wordt door een vertegenwoordiger van het resort naar Sihanoukville gereden voor het vervolg van uw luxe reis Cambodja.

In Sihanoukville wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van het Song Saa Island resort. U gaat aan boord van een speedboot en wordt in ca. 45 minuten naar het prachtige resort gevaren, gelegen op het privé-eiland Song Saa. Bij aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw prachtige accommodatie gebracht waar u de laatste nachten van deze luxe Cambodja reis verblijft. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de mooie omgeving en locatie.


  • ★★★★★ Song Saa Private Island (4 nachten)Song Saa Private Island

12
12

12 - 14: Song Saa Island


Vrije dagen op het dit heerlijke privé-eiland. U kunt heerlijk ontspannen bij uw eigen zwembad of gebruikmaken van een spa-behandeling (niet inbegrepen).

Indien u liever iets wilt ondernemen is dit ook mogelijk, de accommodatie verzorgt verschillende activiteiten (niet inbegrepen). Zo kunt u de omliggende eilanden per boot verkennen, snorkelen en kajakken. Tevens is het mogelijk een lokaal dorp op het buurteiland Koh Rong te bezoeken en meer te leren over de verschillende projecten van de Song Saa Foundation die de lokale bevolking ondersteunen. Informeert u bij de accommodatie naar de mogelijkheden.

Blank
15
15

15: Song Saa Island – Phnom Penh & Vertrek


Vandaag komt er een einde aan uw heerlijke verblijf in het Song Saa Island resort. Na het ontbijt stapt u aan boord van de speedboot welke u in ca. 45 minuten naar het vaste land vaart. Hier wordt u opgewacht door uw chauffeur en gids voor een transfer van ca. 2 uur naar Phnom Penh, waar u netjes wordt afgezet op de luchthaven. U checkt in op de vlucht terug naar huis, waar u de volgende dag zal arriveren.


16
16

16: Aankomst


In de ochtend arriveert u op Amsterdam Schiphol, waar deze luxe reis Cambodja definitief tot een einde komt. U vervolgt op eigen gelegenheid uw weg naar huis.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Cambodja reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Cambodja

Voor deze 16-daagse luxe reis Cambodja geldt een indicatie reissom van € 12.300 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze luxe reis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.

Vliegt u graag businessclass? Laat het ons gerust weten. Met alle plezier doen wij een voorstel voor de vluchten.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Wij assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale reis door Cambodja!


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u bij deze luxe reis Cambodja van Tico verwachten?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen naar Cambodja. Zij kennen de verschillende gebieden en accommodaties goed, en kunnen uitstekend de voor u ideale reis naar Cambodja verzorgen. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Cambodja.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Cambodja reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat