Logo bg white

Luxe reis Cambodja

17-daagse rondreis door Cambodja
Vanaf € 7.275,00 p.p.
November t/m maart

Luxe reis Cambodja

Deze prachtige luxe reis Cambodja brengt u naar de mooiste plekken van het bijzondere Cambodja. U bezoekt de stad Siem Reap als uitvalsbasis voor de indrukwekkende tempels van Angkor. Een niet te missen onderdeel in uw reis door Cambodja. Na uw verblijf in de hoofdstad Phnom Penh bezoekt u de prachtige jungle van Koh Kong. U sluit de reis af op het spectaculaire eiland Song Saa, wat deze luxe reis Cambodja tot een absolute droomreis maakt. Uiteraard verblijft u in Tico’s favoriete exclusieve accommodaties.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja

Vandaag start uw luxe reis Cambodja. U vertrekt aan het einde van de middag vanaf Schiphol met een vlucht van KLM naar de Cambodjaanse stad Siem Reap, waar u de volgende ochtend arriveert. U dient over te stappen in Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Siem Reap

U arriveert aan het begin van de middag in Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw luxe hotel. De rest van de middag bent u vrij om wat uit te rusten van de reis of alvast het centrum van Siem Reap te verkennen. U verblijft in het exclusieve Park Hyatt hotel. Een prachtig hotel midden in het centrum van Siem Reap, welke absoluut een voorkeursaccommodatie is van Tico.

  • luxe klasse: Park Hyatt (4n)

"'Wij kijken terug op een heerlijke vakantie. De logistiek was perfect: de gids en chauffeur waren altijd op tijd en ook nam de vertegenwoordiger van het lokale agentschap regelmatig contact met ons op om te kijken of alles naar wens was. Prima geregeld dus.'"
Claar & Hans

Park Hyatt

3
3

3: Excursie Angkor Thom, Angkor Wat & Ta Prohm

Nog voor zonsopgang brengt u een bezoek aan de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de Khmer architectuur. Na het ontbijt bezoekt u onder begeleiding van een gids de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. U bezoekt o.a. de zuidelijke toegangspoort, de tempels van Bayon, Baphuon en Phimeanakas, de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning. In de namiddag bezoekt u de overwoekerde Ta Prohm tempel alvorens u terugkeert naar uw hotel in Siem Reap. Lunch is vandaag inbegrepen.

4
4

4: Excursie Banteay Srei, Kbal Spean & Bantey Samre

Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de kleine, uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Na dit bezoek reist u verder naar de Kulen bergketen waar u een mooie wandeling maakt door het woud naar Kbal Spean, een prachtige rivierbedding met vele steengravures van de Hindu god Shiva, een indrukwekkend gezicht. Onderweg terug naar Siem Reap brengt u nog een bezoek aan de tempel Bantey Samre, welke prachtig is gerestaureerd.

5
5

5: Siem Reap & omgeving

Vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuktuk gaan, of een dag een auto met chauffeur nemen. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt en dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels. U kunt er tevens voor kiezen om het Tonlé sap meer, bekend om de vele soorten watervogels, te ontdekken. Uiteraard kunt u er vandaag ook voor kiezen om de stad zelf te verkennen of te genieten van de faciliteiten die uw hotel te bieden heeft.

6
6

6: Siem Reap – Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar uw volgende bestemming tijdens deze luxe reis Cambdoja, de hoofdstad Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent, ca. 7 uur. Onderweg brengt u een bezoek aan Sambor Prei Kuk, de oude hoofdstad van Chenla in de 7e eeuw, bestaande uit ruim 100 tempels. Prei Kuk behoort tot de meest indrukwekkendste tempelcomplexen van Cambodja en werd gebouwd voor de Angkor periode. Door de jaren heen heeft de hevige regenval zijn tol geëist en zijn de bakstenen flink geërodeerd; juist dit aspect geeft Prei Kuk zijn charme.

U zult zien dat de tempelcomplexen van Angkor vaak tot in perfectie zijn gerestaureerd terwijl Prei Kuk authentiek is gebleven. Gedurende dit bezoek krijgt u een heerlijke picknick lunch geserveerd. Wanneer u uitgekeken bent reist u door het prachtige binnenland van Cambodja verder naar Phnom Penh. U wordt afgezet bij het kleinschalige, maar prachtige La Rose Suites.

  • superieure klasse: La Rose Suites (2n)

La Rose Suites

7
7

7: Excursie Phnom Penh & omgeving

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad. Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel.

’s Middags staat er een interessant, maar huiveringwekkend bezoek aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. U wordt tijdens dit tweede deel van de excursie geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode.

Tuol Sleng gevangenis

8
8

8: Phnom Penh – Koh Kong

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar uw volgende bestemming tijdens deze luxe reis Cambodja; Koh Kong, gelegen ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. In het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

  • superieure klasse: 4 Rivers Floating Ecolodge (3n)

4 Rivers Floating Ecolodge

9
9

9 & 10: Koh Kong & omgeving

Deze dagen staan er excursies op het programma. Afhankelijk van het dagschema van de lodge gaat u de volgende twee excursies doen in onbekende volgorde. In overleg met de lodge kunt u het programma wellicht aanpassen.

Optie 1:
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het emerald gekleurde kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kayaks aanwezig voor de liefhebber om de omgeving per kayak verder te verkennen. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij. U kijkt vanuit hier uit op prachtige rijstvelden en fruitbomen. Welke er in bloei staan hangt af van het seizoen.

Optie 2:
Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangroves in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. Hier leeft men puur en alleen van de visserij. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. U bereikt dit stuk via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte klim omhoog, vanuit waar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar de lodge.

Tatai waterval

11
11

11: Koh Kong – Song Saa Island

Vanochtend wordt u teruggevaren naar Tatai waar een transfer u op staat te wachten voor de rit van naar de haven van Sihanoukville. Hier gaat uw spectaculaire en onvergetelijke eiland arrangement van start. U stapt aan boord van een snelle boot van het Song Saa Island Resort die naar het resort zal brengen, verscholen pal voor de kust.

De komende dagen verblijft u in één van de 24 prachtige villa’s van dit zeer exclusieve resort, gelegen in de Golf van Thailand. U verblijft de komende dagen op basis van all-inclusive, wat wil zeggen dat alle maaltijden, drankjes, en diverse excursies inbegrepen. Tijdens uw verblijf zullen de medewerkers van het Song Saa Island resort hun uiterste best doen om u een onvergetelijke verblijf te bezorgen. Het is de ideale afsluiting van uw luxe reis Cambodja!

  • luxe klasse: Song Saa Island resort (3n – ai)

Jungle villa

12
12

12 t/m 14: Song Saa Island Resort

Vrije dagen op Song Saa. U kunt heerlijk genieten van uw luxe villaverblijf met zwembad. U kunt er ook voor kiezen te gaan snorkelen en met een beetje geluk komt u zelfs een groepje zeepaardjes of papegaaivissen tegen. Het is heerlijk vertoeven op uw eigen privé strandje als u verblijft in een van de beach villa’s. Vanuit uw villa kunt u een frisse duik nemen in het koraalblauwe water. Ook is het mogelijk per kayak of Stand Up Paddleboard op ontdekkingstocht te gaan in de prachtige omgeving van deze ongerepte eilandengroep.

Overwater villa

15
15

15: Song Saa Island Resort – Phnom Penh

Vandaag komt er een einde aan uw bijzondere verblijf in het exclusieve Song Saa Island Resort. Per boot gaat u weer terug naar Sihanoukville, waar u opgewacht wordt voor de transfer terug naar Phnom Penh waar u wordt afgezet bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • superieure klasse: La Rose Suites (1n )
16
16

16: Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw luxe reis Cambodja. ’s Ochtends heeft u nog vrij te besteden. ’s Middags wordt u opgehaald bij uw hotel in Phnom Penh en wordt u afgezet op de luchthaven. U vertrekt ’s avonds met KLM terug naar Amsterdam. U dient onderweg weer over te stappen in Bangkok.

17
17

17: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. Einde van uw luxe reis Cambodja.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Cambodja

Voor deze 17-daagse luxe reis Cambodja geldt een indicatie reissom van €7.275 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in luxe klasse accommodaties.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De luxe reis Cambodja is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u bij deze luxe reis Cambodja van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste luxe reizen naar Cambodja. Wij kennen de verschillende gebieden goed en kunnen u uitstekend adviseren over de beste reistijd.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Cambodja op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Cambodja

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis alleen maar te genieten van al het moois wat deze reis door Cambodja u te bieden heeft.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat