Logo bg white

Tico blog

Verhalen en informatieve artikelen van onze reisexperts.

05 januari 2018

Mooiste treinreis Sri Lanka

Door velen wordt het ook wel één van de mooiste treinreizen ter wereld genoemd. Toen ik afgelopen zomer in Sri Lanka was, moest ik de treinrit van Nuwara Eliya naar Ella dan ook maken. En, de meningen liegen er niet om, wat een prachtige tocht!

Lees verder
Blank
Door: Jelisa Davids
15 augustus 2017

In de zomer op expeditiecruise naar Spitsbergen

Begin augustus mocht ik voor Tico Reizen op expeditiecruise naar Spitsbergen, dus vloog ik bepakt met een tas vol dikke sokken, thermo ondergoed, sjaal en wanten, naar het grootste eiland van de Svalbard archipel. In de winter blijft de zon hier maandenlang weg en worden de eilanden omringd door ijs, maar vanaf mei worden de dagen langer, het ijs minder en komen de natuur (en de eilanders) weer tot leven; tijd voor een bezoek!

Lees verder
Blank
Door: Gemma Hanrath
21 juli 2017

Luxe treinreis Belmond Andean Explorer

Afgelopen juni heb ik de nieuwe luxe Belmond Andean Explorer kunnen ervaren. Dit is een 3-daagse treinreis over de hooglanden van Peru van Cusco naar het wereldberoemde Titicacameer en naar de 'witte stad' Arequipa. Het was een geweldige belevenis met onderweg een top service aan boord en interessante uitstapjes. Het is tevens heel bijzonder om op een luxe manier Zuid Peru te ‘ontdekken’. Van harte aanbevolen dus!

Lees verder
Blank
Door: Fred van Doorn
30 juni 2017

Indrukwekkend Cambodja

Eind 2016 maakte onze Cambodja specialist Lonneke van der Meer een zeer bijzondere inspectiereis door Vietnam en Cambodja. Vooral Cambodja had haar op alle vlakken enorm verrast. De vriendelijke mensen, de prachtige natuur, de gastvrijheid. En dat alles na de heftige burgeroorlog van de jaren ’70 waar het land door getekend is. Wat een bijzonder indrukwekkend land!

Lees verder
Blank
Door: Charissa Martens
16 september 2016

De exclusieve Belmond Hotels

Al vele jaren werkt Tico naar grote tevredenheid van onze reizigers samen met Belmond Hotels, Trains & Cruises. Deze gerenommeerde kleine keten van luxe hotels wereldwijd is hét boegbeeld van gastvrijheid en biedt haar gasten op iedere locatie een onvergetelijke ervaring.

Lees verder
Blank
Door: Charissa Martens

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat