Logo bg white

Latijns-Amerika

Individuele rondreizen door Costa Rica

Beste reistijd December t/m april

Costa Rica is een schitterende bestemming voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele rondreis boordevol prachtige natuur, indrukwekkend dierenleven, afwisselende excursies, prachtige stranden en heerlijke accommodaties!

Schitterende luxe privéreizen naar Costa Rica!


Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ wat een zeer toepasselijke naam is voor dit groene Latijns-Amerikaanse land met zijn rijke flora en fauna en eindeloze kust. In dit kleine land treft u nevelwouden, koraalriffen, mangrovebossen, (actieve) vulkanen en schitterende stranden. Omdat afstanden niet groot zijn, maar de diversiteit enorm is hoeft u geen lange afstanden te rijden. Costa Rica is een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele rondreis boordevol prachtige natuur, een rijk dierenleven, stranden en heerlijke accommodaties!

Een groot deel van het land wordt beschermd door middel van Nationale Parken en reservaten. Hierdoor zijn de meeste natuurgebieden gemakkelijk te bereiken en zijn ze in geweldige staat. De rondreizen die Tico samenstelt zijn op basis van 4WD huurauto, transfer en/of vluchtjes. Met een 4WD huurauto of binnenlands vluchtje reist u gemakkelijk van de ene prachtige accommodatie naar de andere en verkent u op eigen gelegenheid het land terwijl de leukste tours (passend bij uw gezelschap) zijn inbegrepen!

Costa Rica reizen & arrangementen

De Costa Rica experts van Tico hebben enkele prachtige voorbeeldreizen uitgewerkt. Zo krijgt u een goed beeld van enkele prachtige reisroutes en wat u kunt verwachten van een Tico reis. In de arrangementen vindt u accommodaties terug die wij van harte kunnen aanbevelen. U kunt de voorbeeldreizen en arrangementen uiteraard naar hartenlust combineren en in uw aanvraag altijd afwijken van de uitgewerkte routes.

Sorteren op reisduur
Sorteren op prijs
20 dagen
Vanaf € 13.500,– p.p.
Gehele jaar

Costa Rica reis | Natuurreis Costa Rica

Deze rondreis brengt u langs de mooiste natuurparken van Costa Rica! Natuur en het verblijven in de mooiste (eco) lodges staat centraal. U begint de reis met een verblijf in Heredia, de unieke Pacuare Lodge (welke u per raft bereikt) en Nationaal Park Tortuguero. Een binnenlands vluchtje brengt u naar La Fortuna en de rest van de reis legt u per 4WD huurauto af. Na een verblijf in Monteverde rijdt u naar de Pacifische kust voor een verblijf bij Uvita en de prachtige Lapa Rios Lodge. U sluit de reis af in San Gerardo de Dota.

Lees meer
21 dagen
Vanaf € 11.150,– p.p.
Gehele jaar

Costa Rica reis | Familiereis Costa Rica

U maakt tijdens deze 21-daagse familiereis Costa Rica in ontspannen tempo kennis met de meest indrukwekkende bestemmingen van van dit Latijns-Amerikaanse land. U start de reis ontspannen in de vruchtbare hooglanden van Alajuela. Hierna staat een bezoek aan het waterrijke Nationaal Park Tortuguero op het programma. Via La Fortuna bij de Arenal Vulkaan rijdt u naar Bagaces waar u kunt tuben en raften. Aan de Pacific verblijft u aan de mooiste stranden van Santa Teresa, Manuel Antonio en Piedras Blancas National Park. Onderweg verblijft u in de leukste, familievriendelijke accommodaties en maakt u geweldige excursies.

Lees meer
18 dagen
Vanaf € 13.700,– p.p.
Gehele jaar

Costa Rica reis | Costa Rica Deluxe

Tijdens deze reis verblijft u in de meest luxe en exclusieve accommodaties van Costa Rica. U begint met een bezoek aan de prachtige Hacienda AltaGracia, gelegen in de glooiende hooglanden. Na dit bezoek rijdt u naar de kust waar u verblijft bij Kura Boutique Hotel nabij Uvita. Via de wellness accommodatie The Retreat rijdt u verder naar de Arenal vulkaan waar u overnacht in het schitterende Nayara Tented Camp. Hierna staat de Origens Luxury Lodge op het programma. De reis wordt afgesloten aan de stranden van Guanacaste. Genieten van de mooiste bestemmingen en de mooiste accommodaties die het land te bieden heeft!

Lees meer
20 dagen
Vanaf € 16.600,– p.p.
Gehele jaar

Combinatiereis | Panama en Costa Rica

Deze luxe reis brengt u langs vele hoogtepunten van Panama en Costa Rica. U begint de reis in Panama-Stad en vliegt hierna naar de heerlijke eilandengroep Bocas del Toro. Per boot en transfer wordt u naar het Caribische kustplaatsje Puerto Viejo gebracht waar u een leuke excursie wacht. Na oplevering van de 4WD huurauto verkent u La Fortuna, Uvita en Piedras Blancas National Park. Nadat u de grens met Panama bent overgestoken verblijft u de laatste dagen van uw reis bij Isla Palenque voordat u terugvliegt naar huis.

Lees meer

Er zijn voor Costa Rica nog 4 voorbeeldreizen en arrangementen te bekijken.

Alle voorbeeldreizen en arrangementen bekijken

Corcovado Nationaal Park

Het afgelegen Corcovado National Park is het laatste onaangetaste regenwoud van Midden Amerika en het park en de directe omgeving vormt een van de mooiste natuurgebieden van Costa Rica. Het park werd opgericht in 1975 en beslaat een oppervlakte van ruim 54.000 hectare op het schiereiland Osa. Jaarlijks valt er zo’n 500 centimeter regen, wat de weelderige flora en fauna verklaart.

Beste reistijd December t/m april
1 / 3

Met Tico naar Costa Rica

Costa Rica is voor iedere natuur- en dierenliefhebber een geweldige reisbestemming. Kikkers, apen, vogels, luiaarden en schildpadden zult u met een beetje geluk allemaal zien tijdens uw individuele rondreis door Costa Rica. Gelukkig is dit kleine land in Midden Amerika daarnaast rijk bedeeld met prachtige stranden en zijn er veel comfortabele en kleinschalige accommodaties te vinden. Alle ingrediënten voor een heerlijke reis: weg van drukke steden en op zoek naar rust, natuur en ontspanning.

"Tico heeft voor ons een gevarieerde, avontuurlijke en prachtige reis georganiseerd. Geheel op maat en precies zoals we het wilden. Ter plekke gingen alle transfers vlekkeloos en toen al onze bagage bleek te zijn achtergebleven op Schiphol hebben ze alles op alles gezet om alles z.s.m. bij ons te hebben. Costa Rica is een geweldig land voor kinderen en die van ons van 7, 9 en 10 jaar hebben een onvergetelijke trip gehad vol hoogtepunten met gave dieren, spannende activiteiten en mooie omgevingen. De hotels en lodges waren allemaal net wat anders, en die afwisseling zorgde ervoor dat we steeds weer zin hadden in de volgende bestemming terwijl we ook niet weg wilden waar we zaten. Wij bevelen Tico van harte aan en weten wie we bellen als we weer op pad gaan. "
Tico reizigers

Waarom met Tico naar Costa Rica?

De reisspecialisten van Tico zijn groot fan van Costa Rica en hebben tijdens diverse reizen de verschillende gebieden en vele accommodaties bezocht. Ze gebruiken deze reiservaring tijdens het uitwerken van de mooiste reizen. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw individuele rondreis Costa Rica!

Een unieke privé rondreis

Wij stippelen een prachtige Costa Rica reis voor u uit waarin al het benodigde vervoer (de vluchten en/of 4WD huurauto) en de mooiste, kleinschalige accommodaties en excursies zijn inbegrepen. Wij creëren in overleg uw eigen, unieke reis.

Inclusief excursies

We bieden uw rondreis graag aan inclusief vele prachtige excursies (doorgaans op privébasis) die aansluiten op uw wensen. Doordat de leukste tours reeds inbegrepen zijn, weet u dat u niets mist. Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te ontspannen.

Genieten tijdens de reis

Alle reisonderdelen zijn voor u geboekt en de lokale agent zorgt voor perfecte conciërge service tijdens uw reis. U hoeft enkel te genieten van de accommodaties, de excursies, de geweldige natuur en het indrukwekkende dierenleven dat Costa Rica u te bieden heeft!

Vrijblijvend contact

Wilt u meer weten over de aangeboden reizen of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Welke expert zou u willen spreken?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat