Logo bg white

De medewerkers van Tico Reizen

Ons team bestaat uit enkele reisexperts met stuk voor stuk vergaande passie voor reizen. Wij vinden het een genot om dagelijks met die passie bezig te zijn. En dat zult u merken in het contact.

Het Tico team


Ons team bestaat uit vier enthousiaste reisexperts Alexander Paalman, Charissa Martens, Fraukje van Nes en Gemma Hanrath. Oprichter Fred van Doorn is verantwoordelijk voor de financiële zaken van Tico Reizen en doorgaans werkt bij ons (als 'erkend leerbedrijf') een stagiair. Stuk voor stuk hebben de medewerkers een vergaande passie voor reizen. Wij vinden het een genot om dagelijks met die passie bezig te zijn en dat zult u merken in het contact.

Interesse in het versterken van ons team? Openstaande vacatures zijn terug te vinden op de pagina:

Vacatures bij Tico Reizen

Blank


Alexander Paalman - Reisexpert


“Tijdens een studiereis van drie maanden naar Tanzania in 2012 is mijn passie voor verre reizen begonnen. Na het afronden van mijn studie ben ik gestart met werken, maar de drang naar reizen bleef toch bestaan. Ik heb altijd al een buitengewone interesse in Latijns-Amerika gehad en een reis naar dit deel van de wereld stond dan dus ook bovenaan mijn lijstje. In 2017 heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik in het vliegtuig gestapt voor een avontuur naar Zuid-Amerika. In zes maanden tijd heb ik dit prachtige continent doorkruist en daarmee de meest bijzondere plekken mogen bezoeken. Een reis die mij voor altijd bij zal blijven! Eenmaal terug in Nederland besefte ik dat het reisvirus nog steeds aanwezig was en ik mijn passie voor Latijns-Amerika met iedereen wilde delen. Als reisexpert voor Tico Reizen ben ik dagelijks bezig met de meest prachtige bestemmingen en hoop ik nog veel meer mensen enthousiast te kunnen maken voor het maken van schitterende reizen!

Ik ben reisspecialist op de volgende bestemmingen: Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Italië en Peru. Mijn favoriete bestemmingen zijn Patagonië, Peru en Brazilië, waar de natuur zo ontzettend ruig, ongerept en wonderschoon kan zijn.”

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Blank


Charissa Martens - Reisexpert


“In 2003 pakte ik het voor het eerst mijn rugzak en reisde ik voor mijn studie (NHTV, International Tourism Management & Consultancy) alleen richting Ecuador in Latijns-Amerika; het was de start van een zeer reislustig bestaan. Een jaar later schreef ik mijn scriptie op het Argentijnse platteland en woonde ik een tijdje in Buenos Aires. Latijns-Amerika had mijn hart gestolen. In de jaren na mijn afstuderen reisde ik zowel privé, als als reisleider voor één van Nederlands grotere reisorganisaties naar vele bestemmingen wereldwijd.

Sinds 2007 ben ik onderdeel van het kleine en zeer gedreven team van Tico en ben ik werkzaam als productmanager voor veel van onze bestemmingen.Tijdens mijn jaarlijkse inspectiereizen voor Tico heb ik o.a. Argentinië, Australië, Brazilië, Peru en Bolivia mogen bezoeken. Ik had ook het voorrecht om een schitterende Fly-cruise te maken naar Antarctica. Sinds 2010 ben ik gestart met de verkenning van veel van onze Aziatische reisbestemmingen en reisde ik o.a. af naar Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Indonesië, Sri Lanka, de Malediven, West-Maleisië en Borneo om ook deze te kunnen etaleren als prachtige Tico-bestemmingen. Enkele jaren geleden heb ik hier ook mijn topfavoriet Japan aan mogen toevoegen. En ik ben nog lang niet uitgereisd!

Na al die jaren vind ik het nog steeds fantastisch om voor een ieder een uniek programma te ontwerpen waarin de persoonlijke wensen en voorkeuren van de reiziger centraal staan. Geen mens is hetzelfde, en zo zijn onze reizen dat ook niet. We streven ernaar om iedereen een onvergetelijke ervaring te bezorgen."

Ik ben reisspecialist op de volgende bestemmingen: Antarctica, Argentinië, Australië, Borneo, Brazilië, Chili, IJsland, Indonesië, Japan, Lapland, Malediven, Peru, Portugal, Sri Lanka en West-Maleisië.

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Blank


Fraukje van Nes - Reisexpert


"Al van jongs af aan wist ik dat ik een wereldreis wilde maken en direct nadat ik het VWO had afgerond, reisde ik dan ook vol enthousiasme voor langere tijd af naar Midden-Amerika. Vanaf dat moment werd de drang om te reizen steeds groter en enkele maanden na thuiskomst vertrok ik dan ook voor een half jaar naar Australië & Zuidoost-Azië.

Begin 2013 ben ik, nadat ik de Hogere Hotelschool heb afgerond, aan de slag gegaan bij Tico. Tijdens mijn studie en nu ook voor Tico heb ik nog vele andere kortere, maar tevens zeer indrukwekkende reizen mogen maken. De reis voor Tico naar Nieuw-Zeeland is mij het meeste bijgebleven. Wat een ongekend mooi land! Daarnaast behoren ook Myanmar & Zuid-Afrika tot mijn favorieten en het is dan ook fantastisch om als productmanager voor Tico op dagelijkse basis te mogen werken met deze bijzondere reisbestemmingen.”

Ik ben reisspecialist op de volgende bestemmingen: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Ecuador, Griekenland, Ierland, Indonesië, Laos, Myanmar, Nieuw-Zeeland, Panama, Peru, Thailand, Verenigde Staten, Vietnam, West-Maleisië, en Zuid-Afrika.

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!

Blank


Fred van Doorn


“Na mijn studie aan de NHTV (in mijn tijd heette het nog NWIT…) besloot ik een jaar lang op wereldreis te gaan. Dit ‘jaartje weg’ liep uiteindelijk uit tot bijna 3 jaar. Nog steeds beschouw ik deze periode als een van de mooiste ervaringen in mijn leven.

Deze reis vormde de aanleiding om deze schat aan ervaringen verder in praktijk te brengen. Na eerst een aantal jaren bij een touroperator en luchtvaartmaatschappij te hebben gewerkt, heb ik samen met een compagnon in 1993 Tico opgericht. In de beginjaren was Tico gespecialiseerd in het aanbod van vliegtickets wereldwijd en maatwerkreizen naar Latijns-Amerika. Al gauw werd het aanbod uitgebreid naar andere exotische bestemmingen in Zuidelijk Afrika, Zuidoost-Azië, Oceanië en de Poolgebieden.

Mijn favoriete bestemmingen zijn Brazilië waar ik al ruim 30 jaar kom en mijn tweede ‘thuis’ is geworden, Namibië, Patagonië en Antarctica. Ik ben sinds begin 2018 niet meer als reisexpert aan het werk, maar neem met veel plezier alle financiële zaken van Tico voor mijn rekening."

Blank


Gemma Hanrath - Reisexpert


“Het ‘reisvirus’ begon voor mij met een prachtige reis van 5 maanden door Midden-Amerika vlak na mijn afstuderen. Hierna had ik de smaak te pakken en volgde een periode als reisbegeleider van groepsreizen (onder andere ook voor familiereizen) en vele privé gemaakte reizen in Midden en Zuid-Amerika. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Tico als productmanager en is mijn reiservaring uitgebreid met enkele schitterende bestemmingen. Zo heb ik in Latijns-Amerika tijdens inspectiereizen onder andere Chili, Argentinië, Uruguay, Colombia, Ecuador, Costa Rica en Panama beter leren kennen. In Afrika volgde er prachtige reizen naar Botswana, Mauritius, Namibië en Zuid-Afrika en tijdens een Antarctica en een Arctic cruise heb ik kennis gemaakt met de poolgebieden. Ik ben nog steeds met veel plezier werkzaam als productmanager voor deze prachtige en afwisselende bestemmingen!

Bij Tico kan ik als productmanager mijn kennis van en liefde voor Latijns-Amerika, Zuidelijk Afrika, Mauritius, de Seychellen én de poolgebieden overbrengen en mijn uiterste best doen te zorgen voor onvergetelijk mooie reisprogramma’s en ervaringen.

Ik ben reisspecialist op de volgende bestemmingen: Antarctica, Arctic, Argentinië, Botswana, Chili, Colombia, Costa Rica, Italië, Mauritius, Namibië, Panama, Seychellen en Zuid-Afrika.”

Bent u benieuwd naar mijn reiservaringen? Lees dan hier mijn blogs!"

Blank


Ons kantoor


Wij werken vanaf ons prettige kantoor aan de centraal gelegen Amsterdamse Keizersgracht. Ons kantoor is verdeeld over de eerste en tweede verdieping en bevindt zich op de Keizersgracht nummer 75. Wij werken op werkdagen vanaf 9:30 uur tot 17:30 uur. Het is mogelijk uw reis bij ons op kantoor met een van onze reisexperts door te spreken. Maakt u hiervoor van tevoren wel een afspraak zodat de desbetreffende reisspecialist aanwezig en beschikbaar is?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat