Logo bg white

Beste reistijd Cambodja reizen

De beste reistijd voor Cambodja is november t/m maart. Van mei tot oktober is er de moesson, dit betekent dat er veel regen kan vallen wat overstromingen tot gevolg geeft. Hoewel een gemiddelde temperatuur van 30/31 graden heerlijk lijkt, kan het vanaf februari tot half mei soms wel 40 graden worden. Wij raden u dan ook aan om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en goed voor uzelf te zorgen wanneer u in deze periode naar Cambodja afreist.

Beste reistijd Cambodja

November t/m maart

In principe kan Cambodja gedurende het hele jaar goed worden bezocht. Echter wordt in principe als beste reistijd voor Cambodja de drogere, koelere periode van november t/m maart aangeduid. U heeft dan de minste kans op regen.

Het reizen in het moessonseizoen van mei t/m oktober heeft echter ook weer z’n voordelen. Het is dan minder druk, het landschap is groener en de rivieren en watervallen worden gevoed door veel water. De rijstvelden zijn in het ‘groene seizoen’ vele malen mooier en kleuren helder groen, in het droge seizoen liggen deze zelfde velden er vaak wat kleurloos bij. Daarbij dient te worden opgemerkt dat het gedurende de moessonperiode echt niet hele dagen aaneengesloten hoeft te regenen. Feitelijk kan men in Cambodja gedurende het hele jaar rekenen op veel neerslag.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 30 31 33 33 32 32 32 31 30 30 29 29
mm 8 10 33 72 148 148 150 158 230 260 128 37

Klimaat Cambodja

November t/m maart

Cambodja kent een tropisch klimaat en is gedurende het hele jaar warm en kent een hoge luchtvochtigheid door de vele neerslag. Het hogere noordoosten van het land is doorgaans iets koeler. Het land kent feitelijk twee ‘seizoenen’:

Het warme, vochtige seizoen, wat duurt van mei tot oktober met dagelijks hevige regenbuien (meestal in de namiddag), een hoge luchtvochtigheid hoge temperaturen. Tot natste periode behoren de maanden juni t/m september. De warmste maanden zijn april en mei.

Het koelere, drogere seizoen, wat duurt van november tot maart. In dit seizoen valt er beduidend minder neerslag en liggen de temperaturen gemiddeld iets lager. Strakblauwe luchten hoeft u echter niet automatisch te verwachten in deze periode. De laagste temperaturen worden bereikt in de maanden november – januari. Koud wordt het echter nooit in Cambodja; temperaturen zakken zelden onder de 20 graden.

Blank

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat