Logo bg white

Patagonië reis door Chili & Argentinië 'El Sur'

23-daagse rondreis door Chili & Argentinië
Vanaf € 6.775,00 p.p.
Oktober t/m maart

De unieke schoonheid van Patagonië

Patagonië kent een schitterende ongerepte natuur, prachtige blauwe meren, grillige bergtoppen, gletsjers, steppe en regenwoud. Deze reis laat u kennismaken met de Carretera Austral (een avontuurlijk traject in het centrale deel van Patagonië), Torres del Paine en de prachtige fjorden van Vuurland tijdens een volledig verzorgde Australis cruise. U sluit de reis af in Argentinië met een bezoek aan El Calafate en een glas Malbec op een heerlijk terras in Buenos Aires..

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Santiago de Chile

U vertrekt ‘s avonds vanuit Amsterdam met een vlucht van KLM naar Santiago de Chile (tussenlanding in Buenos Aires).

2
2

2: Santiago de Chile

In de ochtend arriveert u op de luchthaven van Santiago de Chile. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van de reis en naar eigen inzicht besteden.

 • toeristenklasse: CasaSur Charming Hotel (2n)
 • superieure klasse: Lastarria Boutique Hotel (2n)

"We zijn aan het bijkomen zijn van een fantastische 5 weken trekken door Chili en Argentinië, willen wij onze dank overbrengen voor de door jullie georganiseerde reis. In één woord geweldig! Het mag dan zijn dat door Tico een schitterende reis beloofd wordt, als het dan in de praktijk ook zo uitpakt, is dat dubbel genieten."
Laura en Ernst

CasaSur Charming Hotel

3
3

3: Stadsexcursie Santiago de Chile

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt met een Engelssprekende gids diverse hoogtepunten van de stad en bezoekt bijvoorbeeld het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda en/of het treinstation. De wijken Las Condes en Providencia zijn de moeite waard, evenals de bekende O’Higgins Avenue en het Plaza de Constitución. De middag heeft u vrij te besteden.

4
4

4: Santiago de Chile – Coyhaique

In de loop van de ochtend heeft u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Balmaceda. Op de luchthaven van Balmaceda wordt uw huurauto opgeleverd (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 4 dagen tijdens de tocht door over de Carretera Austral tot uw beschikking zal staan. Hierna rijdt u de 50 km naar Coyhaique, de hoofdstad van Región Aisén.

 • toeristenklasse: El Reloj (1n)
 • superieure klasse: Nomades Hotel (1n)
5
5

5: Coyhaique – Puerto Guadal

Vandaag rijdt u de circa 300 km in zuidelijke richting naar Lago General Carrera, over een van de mooiste trajecten van de Carretera Austral. Onderweg trekt een enorme afwisseling aan landschappen voorbij: vanuit steppe en lengabossen door dicht regenwoud naar de bergen en gletsjers van de ‘Campo de Hielo’, langs het azuurblauwe Lago General Carrera en langs kleine nederzettingen van kolonisten. U logeert op een prachtige locatie bij Puerto Guadal, aan het Lago General Carrera dat in het Argentijnse deel uitkomt in het Lago Buenos Aires.

 • toeristenklasse: El Mirador de Guadal (3n)

Mirador de Guadal

6
6

6 & 7: Puerto Guadal

Vrije dagen om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving en er op uit te trekken. U kunt een bezoek brengen aan kleine nederzettingen als Puerto Tranquillo of op zoek gaan naar de rotstekeningen die in dit gebied te vinden zijn. Het hotel biedt diverse activiteiten en excursies aan zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, varen, raften en wandeltochten (trekkings) in de omgeving. Alle excursies kunnen, indien gewenst, begeleid worden door een Engelstalige gids. Ook kunt u richting Baker Rivier rijden, een paradijs voor vissers.

8
8

8: Puerto Guadal – Punta Arenas

Vroeg in de ochtend verlaat u de lodge en rijdt u terug naar de luchthaven van Balmaceda waar u de huurauto inlevert. Een directe vlucht brengt u naar Punta Arenas. Bij aankomst oplevering van uw huurauto (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 5 dagen tot uw beschikking zal staan. Hierna rijdt u naar het centrum van Punta Arenas waar u overnacht.

 • toeristenklasse: Ilaia Hotel (1n)
 • superieure klasse: Dreams del Estrecho (1n)
9
9

9: Punta Arenas – Torres del Paine

Vandaag rijdt u over geasfalteerde wegen naar Torres del Paine. Hotel Lago Grey is prachtig gelegen in het westen van het park, direct aan het gelijknamige meer met gletsjer. Bij de receptie van het hotel kunt een prachtige boottocht boeken waarbij u over het gletsjermeer vaart.

 • toeristenklasse: hostería Lago Grey (1n)
10
10

10: Torres del Paine

U kunt ’s ochtends eventueel nog een wandeling maken in de prachtige omgeving. Hierna verlaat u Lago Grey en doorkruist u het prachtige park terwijl u op weg bent naar uw volgende accommodatie, gelegen in het noorden van het park. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende wandelingen te maken, zowel op eigen gelegenheid als met gids. De natuur is hier spectaculair.

 • toeristenklasse: hotel Las Torres (2n)
11
11

11: Torres del Paine

Vrije dag in Torres del Paine. De omgeving biedt fantastische wandelmogelijkheden. Daarnaast biedt uw hotel diverse excursies aan, die u ter plaatse kunt boeken (niet inbegrepen). U kunt o.a. wandelen, paardrijden of een autotocht per 4x4 maken.

12
12

12: Torres del Paine – Puerto Natales

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in de omgeving van Las Torres. In de loop van de middag rijdt u in ca. 3 uur terug naar Puerto Natales.

 • toeristenklasse: hotel Weskar (1n)
 • superieure klasse: hotel Indigo Patagonia (1n)
 • luxe klasse: The Singular Patagonia (1n)
13
13

13: Puerto Natales – Australis Cruise

U rijdt terug naar Punta Arenas en levert de huurauto in bij het autoverhuurbedrijf. Hierna kunt u inchecken bij de cruisemaatschappij. De cruise begint met een welkomst receptie en uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna vertrekt het schip door de Straat van Magelhaen richting Zuid Patagonië en Vuurland. U verblijft aan boord op full inclusive basis: alle maaltijden, drankjes, lezingen en excursies zijn inbegrepen.

 • superieure klasse: Stella Australis (4n – fi)
14
14

14: Ainsworth Bay & Tuckers eiland

’s Ochtends vroeg vaart u door de Almirantazgo inham, waarna u de Baai van Ainsworth bereikt. Ainsworth Bay ligt in het Alberto Agostini National Park. Bij goed weer ziet u de Marinelli Gletsjer liggen welke ontspringt in de Darwin Mountain Range. In zodiakboten vaart u langs de Marinelli gletsjer en u gaat bij een strandje aan land waar zich doorgaans een kolonie zeeolifanten bevindt. Onder begeleiding van gidsen maakt u een wandeling door een nabijgelegen Magelhaens woud waar u kunt zien hoe bevers het landschap naar hun hand gezet hebben.

’s Middags vaart het schip verder naar Tuckers Islet. Na de lunch gaat u aan boord van de zodiacs en kunt u de Magelhaenspinguïn- en aalscholver kolonies die de rotsen bevolken observeren.

Magelhaenspinguïn kolonie

15
15

15: Pia gletsjer & ‘Avenida Glaciares’

U vaart verder door het Beagle kanaal en bereikt het Pia fjord en de Pia gletsjer. In de zodiac boten wordt u vlak bij de gletsjer aan land gebracht. Een korte wandeling brengt u naar een uitkijkpunt waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de Pia gletsjer en de bergketen van waaruit de gletsjer ontspringt. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u verder door de noordwestelijke tak van het Beagle kanaal waarna de boot de zgn. ‘Avenida Glaciares’, de majestueuze ‘Gletsjer Laan’ bereikt.

16
16

16: Kaap Hoorn & Wulaia Baai

De boot navigeert verder door het Murray kanaal en de Nassau Baai naar het Nationale Park Kaap Hoorn, het punt waar de Atlantische en Stille oceaan samenkomen. Deze 425 meter hoge klif is vernoemd naar het Nederlandse stadje Hoorn, het vertrekpunt van een Nederlandse expeditie onder leiding van Isaac Le Maire, die in 1616 Kaap Hoorn ontdekte. Wanneer het weer het toelaat gaat u aan land op Kaap Hoorn en bezoekt u het monument.

’s Middags bezoekt u de historische Wulaia Baai, eens de grootste nederzetting van Indianen in dit gebied. Onder leiding van de gidsen wandelt u door een Magelhaens oerbos vol varens en inheemse plantensoorten als Lengas, Coihues en Canelos naar een uitkijkpunt vanwaar u een spectaculair uitzicht over de omgeving heeft.

Wulaia Bay

17
17

17: Ushuaia – El Calafate (Argentinië)

s Ochtends vroeg aankomst in Ushuaia. Om ongeveer 8:00 uur in de ochtend verlaat u het schip en komt deze onvergetelijke cruise tot een einde. U gaat op eigen gelegenheid (per taxi) naar het vliegveld van Ushuaia voor uw vlucht naar El Calafate. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.

 • toeristenklasse: Santa Monica Aparts (3n)
 • toeristenklasse-A: Alto El Calafate (3n)
18
18

18 & 19: El Calafate

Een van deze dagen maakt u een excursie naar de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno, die met haar hoge verblindend witte muren als een ijsschuiver het water van het Lago Argentino indringt. Voortdurend wisselt de gletsjer van kleur. Nu eens is ze zachtroze, dan weer helwit of lichtblauw. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Op de rotsachtige oevers van het meer groeien struiken, waaraan calafates hangen, bessen waarvan o.a. jam gemaakt wordt. Tevens inbegrepen: een korte boottocht waarbij u de prachtige muur van ijs van dichterbij kunt bekijken. De andere vrije dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt wandelen langs de oevers van het Lago Argentino of een excursie maken naar de Argentijnse estancia Cristina.

Cruise langs de gletsjer

20
20

20: El Calafate – Buenos Aires

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van El Calafate. Vliegreis naar Buenos Aires, waar u een transfer heeft naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

 • toeristenklasse: Hotel Babel (2n)
 • superieure klasse: LOI Suites Recoleta (2n)
21
21

21: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier verzamelt u en vertrekt u voor de fietsexcursie langs enkele belangrijke bezienswaardigheden van de stad (duur ca. 3½ - 4 uur). Een leuke manier om de stad te leren kennen! De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiek markt en vele tango dansers.

22
22

22: Vertrek

Vrije ochtend. Aan het begin van de middag transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires. U vliegt met KLM (nonstop) terug naar Amsterdam.

23
23

23: Aankomst

Aankomst op luchthaven Schiphol van Amsterdam

Prijsindicatie voor deze Patagonië reis:


Voor deze 23-daagse rondreis door Chili en Argentinië geldt een indicatie reissom van € 6.775 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van € 7.075 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De voorbeeldreis is uiteraard nog volledig op uw wensen aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een heerlijke aanvulling op deze reis

Met dit extra arrangement wordt uw reis nog specialer! U kunt dit arrangement gebruiken aan het begin van de reis zodat u enkele dagen in het wijngebied kunt ontspannen alvorens u aan de reis begint. De duur van het arrangement kan op uw wensen worden aangepast.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 815,– p.p.
November t/m maart

Chili arrangement | La Casona at Matetic

U kunt vanuit Santiago de Chili een bezoek brengen aan de schitterende wijnstreek. Het mooie koloniale landhuis La Casona ligt in de Rosario vallei (ca. 1 uur rijden ten westen van Santiago) en biedt u een heerlijk ontspannen en culinair verblijf!

Lees meer

Wat kunt u verwachten van uw Patagonië reis met Tico?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Chili. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat