Logo bg white

Rondreis Patagonië 'El Sur'

23-daagse rondreis door Chili & Argentinië
Vanaf € 8.695,00 p.p.
Oktober t/m maart
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

'El Sur', een unieke rondreis Patagonië

Patagonië kent een schitterende ongerepte natuur, prachtige blauwe meren, grillige bergtoppen, gletsjers, steppe en regenwoud en beslaat het zuiden van Chili en Argentinië. Deze Patagonië reis laat u kennismaken met de Carretera Austral (een avontuurlijk traject in het centrale deel), het spectaculaire nationale park Torres del Paine en de prachtige fjorden van Vuurland tijdens een volledig verzorgde 5-daagse Australis cruise. U sluit de Patagonië rondreis af in Argentinië met een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer bij El Calafate en een glas Malbec op een heerlijk terras in Buenos Aires.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Patagonië rondreis!

De mooiste Patagonië reizen

Al vele jaren verzorgt Tico de allermooiste reizen naar Patagonië. Wij durven onszelf best echte kenners te noemen. Meerdere specialisten reisden af naar dit unieke gebied in het diepe zuiden van Chili en Argentinië en werden op slag verliefd. Kiest u ook voor deze unieke Patagonië reis? Neem contact op met één van onze specialisten voor een gepersonaliseerde offerte voor úw ideale rondreis Patagonië. We maken met alle plezier aanpassingen waar u dit wenst.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Santiago de Chile

U vertrekt ‘s avonds vanuit Amsterdam met een vlucht van KLM naar Santiago de Chile (tussenlanding in Buenos Aires). Het is de start van een onvergetelijke Patagonië reis.

2
2

2: Santiago de Chile

In de ochtend arriveert u op de luchthaven van Santiago de Chile, de officiële start van deze unieke rondreis Patagonië. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u uitrusten van de reis en naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ CasaSur Charming Hotel (2n)
 • ★★★★ Lastarria Boutique Hotel (2n)

Onze reizigers aan het woord over hun unieke Patagonië reis

"We zijn aan het bijkomen zijn van een fantastische 5 weken trekken door Chili en Argentinië, willen wij onze dank overbrengen voor de door jullie georganiseerde reis. In één woord geweldig! Het mag dan zijn dat door Tico een schitterende reis beloofd wordt, als het dan in de praktijk ook zo uitpakt, is dat dubbel genieten."
Laura en Ernst

CasaSur Charming Hotel

3
3

3: Stadsexcursie Santiago de Chile

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt samen met een privé-gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda en het treinstation. De wijken Las Condes en Providencia zijn de moeite waard, evenals de bekende O’Higgins Avenue en het Plaza de Constitución.

De middag heeft u vrij te besteden.

4
4

4: Santiago de Chile – Coyhaique

In de loop van de ochtend laat u Santiago de Chile achter zich en reist u naar de volgende bestemming in deze prachtige Patagonië reis: de Carretera Austral! Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Balmaceda.

Op de luchthaven van Balmaceda wordt uw huurauto opgeleverd (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 4 dagen tijdens de tocht door over de Carretera Austral tot uw beschikking zal staan. Hierna rijdt u de 50 km naar Coyhaique, de hoofdstad van Región Aisén.

 • ★★★ Patagonia House (1n)
 • ★★★★ Nomades Hotel (1n)
5
5

5: Coyhaique – Puerto Guadal

Vandaag rijdt u de circa 300 km in zuidelijke richting naar Lago General Carrera, over een van de mooiste trajecten van de Carretera Austral. Vandaag start de rondreis Patagonië dan ook écht! Onderweg trekt een enorme afwisseling aan landschappen voorbij: vanuit steppe en lengabossen door dicht regenwoud naar de bergen en gletsjers van de ‘Campo de Hielo’, langs het azuurblauwe Lago General Carrera en langs kleine nederzettingen van kolonisten. U logeert op een prachtige locatie bij Puerto Guadal, aan het Lago General Carrera dat in het Argentijnse deel uitkomt in het Lago Buenos Aires.

 • ★★★ El Mirador de Guadal (3n)

Mirador de Guadal

6
6

6 & 7: Puerto Guadal

Vrije dagen tijdens deze unieke Patagonië reis om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving en er op uit te trekken. U kunt een bezoek brengen aan kleine nederzettingen als Puerto Tranquillo of op zoek gaan naar de rotstekeningen die in dit gebied te vinden zijn. Het hotel biedt diverse activiteiten en excursies aan zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, varen, raften en wandeltochten (trekkings) in de omgeving. Alle excursies kunnen, indien gewenst, begeleid worden door een Engelstalige gids. Ook kunt u richting Baker Rivier rijden, een paradijs voor vissers.

8
8

8: Puerto Guadal – Punta Arenas

Vroeg in de ochtend verlaat u de lodge en rijdt u terug naar de luchthaven van Balmaceda waar u de huurauto inlevert. Een directe vlucht brengt u naar de volgende stop in deze Patagonië reis: Punta Arenas. Bij aankomst oplevering van uw huurauto (4WD Nissan X-trail of gelijkwaardig) die de komende 5 dagen tot uw beschikking zal staan. Hierna rijdt u naar het centrum van Punta Arenas waar u overnacht.

 • ★★★ Ilaia Hotel (1n)
 • ★★★★ Dreams del Estrecho (1n)
9
9

9: Punta Arenas – Torres del Paine

Vandaag rijdt u over geasfalteerde wegen naar Torres del Paine, één van de mooiste parken die u tijdens deze Patagonië reis zal tegenkomen. Hotel Lago Grey is prachtig gelegen in het westen van het park, direct aan het gelijknamige meer met gletsjer. Bij de receptie van het hotel kunt een prachtige boottocht boeken waarbij u over het gletsjermeer vaart.

 • ★★★ Hostería Lago Grey (1n)
10
10

10: Torres del Paine

U kunt ’s ochtends eventueel nog een wandeling maken in de prachtige omgeving. Hierna verlaat u Lago Grey en doorkruist u het prachtige park terwijl u op weg bent naar uw volgende accommodatie, gelegen in het noorden van het park. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende wandelingen te maken, zowel op eigen gelegenheid als met gids. De natuur is hier spectaculair.

 • ★★★ Hotel Las Torres (2n)

Hotel Las Torres

11
11

11: Torres del Paine

Vrije dag in dit prachtige park, één van de hoogtepunten van deze Patagonië rondreis. De omgeving biedt fantastische wandelmogelijkheden. Daarnaast biedt uw hotel diverse excursies aan, die u ter plaatse kunt boeken (niet inbegrepen). U kunt o.a. wandelen, paardrijden of een autotocht per 4x4 maken.

12
12

12: Torres del Paine – Puerto Natales

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in de omgeving van Las Torres. In de loop van de middag rijdt u in ca. 3 uur terug naar Puerto Natales.

 • ★★★ Hotel Weskar (1n)
 • ★★★★ Hotel Indigo Patagonia (1n)
 • ★★★★★ The Singular Patagonia (1n)

The Singular Patagonia

13
13

13: Puerto Natales – Australis Cruise

U rijdt terug naar Punta Arenas en levert de huurauto in bij het autoverhuurbedrijf. Hierna kunt u inchecken bij het kantoor van cruisemaatschappij Cruceros Australis. De komende dagen staat u een prachtige ervaring te wachten, wederom een bijzonder onderdeel van deze Patagonië reis!

De cruise begint met een welkomst receptie en uitleg over de gang van zaken aan boord. Hierna vertrekt het schip door de Straat van Magelhaen richting Zuid Patagonië en Vuurland. U verblijft aan boord op full inclusive basis: alle maaltijden, drankjes, lezingen en excursies zijn inbegrepen.

 • ★★★★ Stella óf Ventus Australis (4n – fi)

Cruceros Australis

14
14

14: Ainsworth Bay & Tuckers eiland

’s Ochtends vroeg vaart u door de Almirantazgo inham, waarna u de Baai van Ainsworth bereikt. Ainsworth Bay ligt in het Alberto Agostini National Park. Bij goed weer ziet u de Marinelli Gletsjer liggen welke ontspringt in de Darwin Mountain Range. In zodiakboten vaart u langs de Marinelli gletsjer en u gaat bij een strandje aan land waar zich doorgaans een kolonie zeeolifanten bevindt. Onder begeleiding van gidsen maakt u een wandeling door een nabijgelegen Magelhaens woud waar u kunt zien hoe bevers het landschap naar hun hand gezet hebben.

’s Middags vaart het schip verder naar Tuckers Islet. Na de lunch gaat u aan boord van de zodiacs en kunt u de Magelhaenspinguïn- en aalscholver kolonies die de rotsen bevolken observeren.

Magelhaenspinguïn kolonie

15
15

15: Pia gletsjer & ‘Avenida Glaciares’

U vaart verder door het Beagle kanaal en bereikt het Pia fjord en de Pia gletsjer. In de zodiac boten wordt u vlak bij de gletsjer aan land gebracht. Een korte wandeling brengt u naar een uitkijkpunt waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de Pia gletsjer en de bergketen van waaruit de gletsjer ontspringt. Na deze onvergetelijke ervaring vaart u verder door de noordwestelijke tak van het Beagle kanaal waarna de boot de zgn. ‘Avenida Glaciares’, de majestueuze ‘Gletsjer Laan’ bereikt.

16
16

16: Kaap Hoorn & Wulaia Baai

De boot navigeert verder door het Murray kanaal en de Nassau Baai naar het Nationale Park Kaap Hoorn, het punt waar de Atlantische en Stille oceaan samenkomen. Deze 425 meter hoge klif is vernoemd naar het Nederlandse stadje Hoorn, het vertrekpunt van een Nederlandse expeditie onder leiding van Isaac Le Maire, die in 1616 Kaap Hoorn ontdekte. Wanneer het weer het toelaat gaat u aan land op Kaap Hoorn en bezoekt u het monument.

’s Middags bezoekt u de historische Wulaia Baai, eens de grootste nederzetting van Indianen in dit gebied. Onder leiding van de gidsen wandelt u door een Magelhaens oerbos vol varens en inheemse plantensoorten als Lengas, Coihues en Canelos naar een uitkijkpunt vanwaar u een spectaculair uitzicht over de omgeving heeft.

Wulaia Bay

17
17

17: Ushuaia – El Calafate (Argentinië)

In de vroege ochtend, na het ontbijt, komt de cruise tot een einde in de haven van Ushuaia. U verlaat het schip en reist op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Ushuaia van waar u per binnenlandse vlucht naar El Calafate reist. Het is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan o.a. de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer, het volgende hoogtepunt in deze unieke individuele rondreis door Patagonië. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Santa Monica Aparts (3n)
 • ★★★+ Alto El Calafate (3n)
18
18

18 & 19: El Calafate

Een van deze dagen maakt u een excursie (inbegrepen) naar de spectaculaire en wereldberoemde gletsjer Perito Moreno. Voortdurend wisselt de gletsjer van kleur, variërend van zachtroze tot helwit of lichtblauw. Met regelmaat brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in het water vallen. Op de rotsachtige oevers van het meer groeien struiken, waaraan calafates hangen, bessen waarvan o.a. jam gemaakt wordt. Bij de excursie is eveneens een korte boottocht inbegrepen waarbij u de prachtige muur van ijs van dichterbij kunt bekijken.

De andere vrije dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U kunt wandelen langs de oevers van het Lago Argentino of een excursie maken naar de Argentijnse estancia Cristina.

Cruise langs de gletsjer

20
20

20: El Calafate – Buenos Aires

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van El Calafate van waar u per binnenlandse vlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires reist, de laatste stop in deze Patagonië reis. Vanaf de luchthaven is uiteraard transport geregeld naar uw aangename en zeer centraal gelegen hotel.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden in deze prachtige stad.

 • ★★★ Hotel El Tanguero (2n)
 • ★★★★ LOI Suites Recoleta (2n)
21
21

21: Fietsexcursie Buenos Aires

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin. Hier verzamelt u en vertrekt u voor de fietsexcursie langs enkele belangrijke bezienswaardigheden van de stad (duur ca. 3½ - 4 uur). Een leuke manier om de stad te leren kennen! De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden. Op zondag is een bezoek aan San Telmo zeker de moeite waard vanwege de aanwezige antiek markt en vele tango dansers.

22
22

22: Vertrek

De ochtend heeft u vrij te besteden.

Aan het begin van de middag brengt een vertegenwoordiger van onze lokale partner u naar de internationale luchthaven van Buenos Aires. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam, een directe verbinding.

23
23

23: Aankomst

U arriveert vandaag op Amsterdam Schiphol Airport waarmee deze prachtige Patagonië rondreis tot een einde komt.

Prijsindicatie voor deze rondreis Patagonië

Voor deze 23-daagse Patagonië reis door het diepe zuiden van Chili en Argentinië dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 8.695 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Wenst u in de vermelde superieure klasse hotels te verblijven, houdt u dan rekening met een indicatie reissom van € 9.495 per persoon.

Inbegrepen

In bovengenoemde reissommen zijn alle vluchten, transport, hotelovernachtingen inclusief ontbijt en vermelde excursies inbegrepen.

Bovengenoemde reissommen zijn gebaseerd op laagseizoentarieven.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een rondreis Patagonië maken?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen naar Patagonië. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte Patagonië reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat