Logo bg white

Remote Bolivia, Chili & Peru

24-daagse rondreis door Chili, Bolivia & Peru
Vanaf € 15.950,00 p.p.
mei t/m november
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Ontdek de afgelegen plekken van Bolivia, Chili en Peru!

Tijdens deze 24-daagse rondreis bezoekt u enkele van de mooiste hoogtepunten van de Zuid-Amerikaanse landen Bolivia, Chili en Peru terwijl verblijft in kleinschalige en voornamelijk afgelegen accommodaties, ver van drukte en mensenmassa's.

Uw reis start in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Hier haalt u de comfortabele huurauto op waarmee u naar de prachtige Millahue vallei ten zuiden van de stad rijdt. U verblijft hier enkele dagen in een exclusief wijnresort om vervolgens noordwaarts te vliegen voor een bezoek aan de zeer indrukwekkende Atacama woestijn. U steekt de grens met Bolivia over en rijdt door het Eduardo Avaroa National Reserve over de Boliviaanse hooglanden naar de buitenaardse zoutvlakte van Uyuni. U verblijft hier enkele dagen in een van de exclusieve koepeltenten van de Kachi Lodge. U vliegt naar La Paz vanuit waar u naar de zeer bijzondere Amantica Lodge reist, één van de meeste exclusieve hotels van Peru. De lodge ligt op het eiland Amantani in het Ticacameer, en is gebouwd op een klif met direct uitzicht op het water. Met de comfortabele Andean Explorer trein reist u over de hoogvlakte naar Cuzco. Hier start uw 4-daagse luxe Incatrail naar de beroemde Incastad Machu Picchu. U sluit de reis af met een ontspannen verblijf in de prachtige en zeer rustgevende Heilige Vallei.

Bekijk hier het volledige reisprogramma van deze rondreis Bolivia, Chili en Peru!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Chili

U reist vandaag op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol waar u incheckt op de KLM vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Het toestel maakt onderweg een korte tussenlanding in Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend in Chili.

2
2

2: Santiago - Millahue vallei

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago de Chile (Merino Benitez). Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Samen gaat u naar het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van uw huurauto (Hyundai Creta of gelijkwaardig). Deze auto staat de komende 3 dagen tot uw beschikking. U rijdt vervolgens in ongeveer 2 uur naar uw prachtige accommodatie, gelegen in de Millahue Vallei ten zuiden van de hoofdstad.

De komende dagen verblijft u in VIK Chile. Dit exclusieve wijnresort telt 22 unieke kamers en is gelegen op een heuvel met een schitterend uitzicht over de 11,000 hectare grond en wijngaarden die behoren aan het hotel. Het resort biedt een all-inclusive concept. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, geselecteerde drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) en activiteiten (in kleine groepjes) inbegrepen.

  • ★★★★★ VIK Chile (3n)


VIK Chile

3
3

3 & 4: Millahue vallei

U maakt de komende dagen gebruik van het activiteitenprogramma van VIK. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit wijnproeverijen, paardrijden, mountainbiken of het bezoeken van andere in de buurt gelegen wijngaarden. Ook zou u kunnen ontspannen in de sauna van het resort of gebruik kunnen maken van het zwembad of de fitnessruimte.

Mountainbiken door de wijngaarden

5
5

5: Millahue - San Pedro de Atacama

Na het ontbijt rijdt u in zo’n 2 uur terug naar de luchthaven van Santiago, waar u de huurauto weer inlevert. U vliegt vandaag naar Calama, gelegen in het prachtige noorden van Chili. Op de luchthaven wordt u van harte welkom wordt geheten door een vertegenwoordiger van Awasi Atacama.

Per comfortabele 4WD pick-up truck reist u naar San Pedro de Atacama, gelegen in de Atacamawoestijn. Het is een rit van zo’n 2 uur en u wordt afgezet bij het exclusieve Awasi Atacama waar u de komende dagen op all-inclusive basis zult verblijven. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, geselecteerde drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) en activiteiten op privébasis inbegrepen.

  • ★★★★★ Awasi Atacama (3n)

Awasi Atacama

6
6

6 & 7: San Pedro de Atacama

Deze dagen maakt u onvergetelijke excursies onder begeleiding van uw persoonlijke privé-gids. Samen met uw gids wordt het programma voor deze dagen bepaald.

Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Atacama zoutvlakte, gaan mountainbiken in de maanvallei, of een van de vele vulkanen in de omgeving beklimmen. Laat u zich ter plekke uitstekend adviseren door uw gids.

Bijzondere privé-excursies

8
8

8: Atacama - Villamar (Bolivia)

In de ochtend wordt u in ongeveer een uur naar de grens met Bolivia gebracht. Hier wordt u opgewacht door de Engels sprekende gids waarmee u de spectaculaire reis over de Boliviaanse ‘Altiplano’ onderneemt. De komende dagen zijn alle maaltijden en excursies op privébasis inbegrepen.

Na de grensformaliteiten stapt u in een comfortabele 4WD Toyota Land Cruiser en start uw avontuur in het Eduardo Avaroa National Reserve. U rijdt eerst naar het surrealistische groen gekleurde meer ‘Laguna Verde’. Hierna volgt een bezoek aan de warmwaterbronnen van Chalviri en de ‘Sol de Mañana’ geisers. De volgende stop is ‘Laguna Colorada’, een prachtig roodgekleurd meer. Het meer heeft deze rode kleur door de aanwezigheid van een specifieke algensoort, de favoriete maaltijd van flamingo’s; grote kans dat u deze hier dan ook ziet. Aan het eind van de dag rijdt u naar het plaatsje Villamar waar u overnacht in een eenvoudig maar sfeervol pension.

  • ★★ Jardines de Mallku Cueva (1n)


Buitenaardse zoutmeren

9
9

9: Villamar - Kachi Lodge

Vroeg in de ochtend vervolgt u uw rondreis in noordelijke richting naar de zoutvlakte van Uyuni. U rijdt via de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen, naar de Alota vallei. Hier bezoekt u de prachtige Cañapa, Chiarkota en Hedionda lagunes. U passeert indrukwekkende bergketens, valleien en rotsformaties, en betreedt bij het plaatsje Chuvica de zoutvlakte. U rijdt over de zoutvlakte naar de unieke accommodatie waar u de komende dagen zal verblijven: de exclusieve Kachi Lodge, gelegen nabij de nederzetting Jirira aan de noordzijde van de zoutvlakte.

De komende dagen verblijft u op basis van volpension. Bij uw verblijf zijn eveneens een aantal activiteiten inbegrepen. Zo kunt u bijvoorbeeld een prachtige wandeling op de Tunupa vulkaan maken, met zonsopgang ontbijten op het puntje van een eiland vol cactussen, of ‘s avonds met een telescoop de zeer indrukwekkende sterrenhemel afspeuren.

  • ★★★★ Kachi Lodge (2n)

Kachi Lodge

10
10

10: Salar de Uyuni

Deze dag spendeert u aan de noordzijde van de zoutvlakte van Uyuni. Bij uw verblijf in de Kachi Lodge zijn een aantal schitterende excursies inbegrepen waaruit u kunt kiezen vandaag. Zo kunt u een mooie ochtendwandeling maken naar “Incahuasi”, het surrealistische cactuseiland wat boven de vlakte uittorent. Een andere optie is een bezoek aan het charmante dorpje “Coquesa” waar zich een 600 meter lange grot bevindt met meerdere mummies. Ook hier kunt u weer genieten van zeer indrukwekkende vergezichten op de zoutvlakte.

Op ruim een uur rijden van de lodge ligt de zeer interessante archeologische site “Alcaya” van waar een 2 uur durende wandeling gemaakt kan worden naar de voet van de Tunupa vulkaan.

Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om met een mountainbike de eenzaamheid en grootsheid van de uitgestrekte zoutvlaktes rondom de lodge te ervaren. In de nacht zijn er telescopen beschikbaar om de hemel boven de “altiplano” af te speuren. Tenslotte bestaat er gedurende het regenseizoen (december t/m maart) de mogelijkheid om, indien het waterniveau dit toelaat, een mooie boottocht te maken over de ondergelopen vlaktes.

De indrukwekkende sterrenhemel

11
11

11: Uyuni - La Paz

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de kleine luchthaven van Uyuni gebracht. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar La Paz, Bolivia’s administratieve hoofdstad. U arriveert op de internationale luchthaven El Alto, gelegen op ruim 4.000 meter boven zeeniveau. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw aangename hotel in het zuiden van de stad gebracht.

In de middag wordt u opgehaald door de gids waarmee u La Paz gaat verkennen. De excursie start in het koloniale deel van de stad waar u onder andere een bezoek aan het Plaza Murillo, het goudmuseum en de koloniale kerk San Francisco brengt. Vervolgens rijdt u naar de ‘Valle de la Luna’ (maanvallei). Hier maakt u een wandeling in de vallei welke bestaat uit een bizar landschap van stenen kloven en pieken, gevormd door erosie. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

  • ★★★★ Atix Hotel (1n)

Valle de la Luna

12
12

12: La Paz - Titicacameer (Peru)

U reist vandaag naar één van de mooiste, meest kleinschalige en meest unieke hotels in Peru: de Amantica Lodge op het eiland Amantani in het Titicacameer.

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald en brengt allereerst onderweg een bezoek aan de ruïnes van Tiwanaku, een indrukwekkende archeologische vindplaats op zo’n anderhalf uur rijden van La Paz. U rijdt in zo’n 3-4 uur verder naar de Peruaanse plaats Puno, prachtig gelegen aan de rand van het Titicacameer. In Puno ligt de boot klaar waarmee u in zo’n 3 uur naar de Amantica Lodge op een rustig deel van het eiland Amantani wordt gevaren.

De lodge garandeert absolute exclusiviteit: indien u slechts alleen of met z'n tweeën reist, zal de tweede kamer niet worden gebruikt tijdens uw verblijf. U verblijft dan ook altijd geheel privé in deze unieke accommodatie! Bij uw verblijf is volpension inbegrepen, evenals een aantal speciaal door de lodge geselecteerde activiteiten.

  • ★★★★★ Amantica Lodge (2n)Amantica Lodge

13
13

13: Titicacameer

Vrije dag op dit schitterende eiland. U kunt een mooie wandeling maken over het eiland Amantani of gaan kajakken in het meer. De Amantica Lodge verzorgt eveneens leuke kooklessen onder leiding van een ervaren chef. Naast het brede aanbod aan activiteiten, probeert men u ook op cultureel en historisch vlak een en ander bij te brengen. U kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over de traditionele Pachamama ceremonie en het gebruik van de coca bladeren.

Uw heerlijke terras

14
14

14: Andean Explorer trein naar Cuzco

Vroeg in de ochtend verlaat u Amantani eiland en vaart u terug naar Puno. Een vertegenwoordiger van de Amantica Lodge brengt u vanaf de pier naar het treinstation van Puno vanaf waar om 11:00 uur de exclusieve Andean Explorer trein vertrekt waarmee u vandaag naar Cuzco reist (aankomst in Cuzco morgenochtend).

U verlaat de omgeving van Titicaca en reist door het spectaculaire landschap van de Peruaanse hooglanden naar Cuzco. De trein maakt een stop bij La Raya waar u een mooi uitzicht heeft op de omliggende bergtoppen. U overnacht in een comfortabele coupé met eigen sanitair. Uiteraard is volpension inbegrepen bij uw verblijf aan boord.


  • ★★★★★ Belmond Andean Explorer (1n)Belmond Andean Explorer

15
15

15: Stadsexcursie in Cuzco

’s Ochtends na het ontbijt arriveert u op het treinstation van Cuzco waar u uiteraard netjes wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw prachtige kleinschalige hotel zal brengen.

Aan het begin van de middag ontmoet u uw gids in de lobby van het hotel. U verkent vandaag alle hoogtepunten van de stad. De dag start met een spectaculair uitzicht op deze indrukwekkende stad vanaf het punt San Cristobal. Hierna gaat u naar de San Pedro markt in het hart van de stad waar u goed kunt zien wat voor producten de lokale bevolking verhandelt. Vervolgens gaat u naar de Koricancha tempel, een oude Inca tempel en belangrijke ceremonieplek voor de aanbidding van de Zonnegod. Het is bizar om te zien hoe de Dominicanen hier hun katholieke kerk bouwden bovenop de funderingen van deze voor de Inca's zó heilige plaats. Via de artistieke wijk San Blas met veel kleine ateliers, bars en restaurants, arriveert u bij Cuzco's kathedraal waar deze excursie eindigt.


  • ★★★★ Inkaterra La Casona (2n)


Inkaterra La Casona

16
16

16: Ruïnes net buiten Cuzco

Deze ochtend trekt u er met een gids op uit in de directe omgeving van Cuzco. U verkent de spectaculaire Inca ruïnes die net buiten de stad liggen: Sacsayhuaman, Puka Pukara, Tambomachay en Qenko. Al deze ruïnes hadden ten tijde van het Inca imperium een andere functie en zijn beslist een bezoek waard.

De middag kunt u vrij naar eigen inzicht besteden.

17
17

17: Camino del Inka

Vandaag gaat de spectaculaire Incatrail naar Machu Picchu van start. De komende dagen wandelt u met uw eigen gezelschap (op privé-basis) geheel verzorgd over de historische paden van de Inca’s naar Machu Picchu. Deze luxe incatrail is zeer goed verzorgd. Alle maaltijden, drankjes, dagelijkse massages, dragers voor zowel het kampeergerei als uw persoonlijke uitrusting en entreegelden zijn inbegrepen. U overnacht in comfortabele tweepersoonstenten op stevige stretchers en kunt zelfs iedere avond een douche nemen. Dit is de meest comfortabele manier om de Incatrail te lopen!

In de ochtend wordt u bij uw hotel in Cuzco opgehaald voor een transfer naar de heilige vallei waar bij kilometerpaal 82 de wereldberoemde ‘Camino del Inka’ van start gaat. U wandelt vandaag ongeveer 6 uur over een relatief eenvoudig traject waarbij u geleidelijk zo’n 500 meter stijgt. Het kamp wordt vanavond opgezet nabij Huayllabamba (2.760 meter).

Camino del Inka

18
18

18: Huayllabamba - Pacaymayo

Vandaag staat het zwaarste traject op het programma, de beklimming van de hoogste pas op de route de Huarmihuañusca (4.200 meter), ook wel de ‘Death Woman’s Pass’ genoemd. Onderweg volgt u de linkeroever van de Llulluchayoc rivier omhoog, door het nevelwoud van Yunkachimpa en Corralpunku met een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Vanaf de bergpas daalt u af naar 3.600 meter, naar de Pacaymayovallei. U gebruikt de lunch bij de bergpas of in de vallei. Het kampement bevindt zich vanavond in de vallei.

19
19

19: Pacaymayo – Wiñay Wayna

Na het ontbijt wandelt u in ongeveer een uur naar de Incaruïne van Runkurakay (3.800 meter), een aparte ronde constructie die waarschijnlijk heeft gediend als een tambo, een herberg voor de chasquis, de zogenaamde boodschappers die in korte tijd grote afstanden over de oude Inca paden aflegden om berichten door te geven. Vervolgens volgt u de trail naar beneden richting Phuyupatamarca (3.600m), de meest indrukwekkende ruïne tot nu toe en de naam betekent letterlijk ‘stad in de wolken’. Hierna wandelt u nog zo'n 3 uur verder naar uw volgende overnachtingsplaats, gelegen nabij de Wiñay Wayna Incaruïne (2.700 meter).

"Wat een top reis had Charissa samengesteld. Echt alleen maar hoogtepunten met natuurlijk de Deluxe Incatrail als topper. Het programma leek wat vol met veel reizen maar is meer dan prima verlopen."
Bart Wigman

Wiñay Wayna

20
20

20: Machu Picchu - Heilige Vallei

Vandaag bereikt u het einddoel van de Camino del Inka: het fameuze uitzicht op het wereldberoemde Incacomplex Machu Picchu. Nog voor zonsopgang verlaat u het kampement en wandelt u naar de Zonnepoort ‘Inti Punku’. Hier wacht u in alle rust totdat de zon opkomt. U heeft de hele ochtend de tijd om op uw gemak Machu Picchu te verkennen en eventueel de berg Huayna Picchu te beklimmen.

In de middag gaat u per bus (of lopend) naar Aguas Calientes. Vanuit hier reist u per Vistadome trein naar het plaatsje Ollantaytambo. Hier wordt u opgewacht door een medewerker van onze lokale agent die u naar uw prachtige hotel zal brengen. Het hotel is spectaculair gelegen in de Heilige Vallei, nabij Urubamba. De komende dagen kunt u hier heerlijk ontspannen uw prachtige rondreis afsluiten.


  • ★★★★★ Belmond Hotel Rio Sagrado (3n)


Belmond Hotel Rio Sagrado

21
21

21 & 22: Heilige Vallei

Vrije dagen in deze prachtige en zeer rustgevende omgeving. U kunt even bijkomen van alle indrukken en genieten van de uitgebreide faciliteiten van uw fantastische en zeer exclusieve accommodatie. Bewust heeft Tico besloten op deze dagen vrij te laten. Deze sprookjesachtige vallei leent zich echter uitstekend voor het maken van prachtige excursies in de omgeving.

U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de surrealistische zoutpannen van Maras. Het gebied bestaat uit zo’n 3000 zoutpoelen, ieder zo’n 5 m2 groot. De zoutpannen werden vroeger beheerd door de Inca’s die het zout gebruikten als ruilmiddel. Nog altijd werkt de lokale bevolking in deze zoutmijnen. Even verderop vindt u de oude landbouwterrassen van Moray, ook beslist een bezoek waard. Ook deze in cirkels gebouwde terrassen werden voorheen gebruikt door de Inca’s, vermoedelijk als experiment om nieuwe gewassen te laten groeien.

Ook erg leuk is een bezoek aan de bijzondere ruïnes van Pisac. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook enorm spectaculair! Ook het nabijgelegen fort van Ollantaytambo, wat ooit door de Inca’s werd gebruikt als ‘rustplaats’ en om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken, is beslist een bezoek waard. De vallei biedt eveneens uitstekende mogelijkheden voor het maken van tochten per mountainbike of per paard.

Zoutpannen van Maras

23
23

23: Vertrek

De ochtend kunt u nog vrij besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u ’s ochtends dient uit te checken uit uw hotelkamer.

In de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Cuzco. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Vroeg in de avond vliegt u vanuit hier met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

24
24

24: Aankomst in Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar deze schitterende rondreis Bolivia, Chili en Peru tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Latijns-Amerika reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze rondreis Bolivia, Chili & Peru

Voor deze 24-daagse Remote Bolivia, Chili & Peru rondreis geldt een indicatie reissom vanaf € 15.950 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, genoemde excursies, hotelovernachtingen en autohuur inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.


Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u dan ook in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Deze reis door Peru en Bolivia wordt nóg specialer met een bezoek aan het Amazonegebied. Reis af naar het ongerepte Manu National Park in Peru.

Uniek arrangement
6 dagen
Vanaf € 1.995,– p.p.
April t/m oktober

Peru arrangement | Manu National Park

Reis over land vanuit Cuzco in het Andesgebergte naar het ongerepte Manu National Park in de Peruaanse Amazone. Dit beschermde natuurreservaat biedt een zeer authentieke jungle ervaring voor de ware natuurliefhebber.

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen voor een reis door Bolivia, Chili en Peru?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al vele jaren organiseren wij de mooiste reizen naar Zuid-Amerika. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring en assisteren u dan ook graag met het samenstellen van uw ideale reis. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw reis door Zuid-Amerika.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Unieke accommodaties

Wij selecteren voor u bijzondere accommodaties met een authentieke sfeer. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat