Logo bg white

Het noorden van Argentinië en Chili

22-daagse rondreis door Chili & Argentinië
Vanaf € 13.900,00 p.p.
Maart t/m mei & september t/m november
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Het ongerepte noorden van Argentinië en Chili


Deze indrukwekkende 22-daagse rondreis door het ongerepte noorden van Argentinië en Chili heeft zowel de natuur- als de cultuurliefhebber veel te bieden. U vindt hier verstrekkende zoutvlaktes, beeldschone woestijnlandschappen, het machtige Andesgebergte en geroemde wijngebieden. Onderweg verblijft u in de mooiste accommodaties in de regio en zijn er verschillende interessante excursies inbegrepen.

Uw rondreis start in de bruisende Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Na een verblijf van enkele dagen vliegt u naar de aangename stad Salta, gelegen in het noordwesten van het land. Hier start uw avontuurlijke selfdrive door het zeer bijzondere gebied ten zuiden van de stad. Met een comfortabele 4WD huurauto rijdt u een prachtige route via nationaal park Los Cardones, Molinos en de Valle Calchaquíes naar het wijngebied bij Cafayate. U rijdt weer noordwaarts naar Purmamarca en bezoekt de Quebrada de Humahuaca en de Salinas Grandes, de grootste zoutvlakte van Argentinië. U levert de huurauto weer in en steekt de grens met Chili over voor een bezoek aan de buitenaardse aandoende woestijn bij San Pedro de Atacama. Na enkele avontuurlijke dagen in de woestijn reist u naar de prachtig groene Elquí Vallei. Hier kunt u de reis heel ontspannen afsluiten. Tot slot vliegt u naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile, om vanaf hier weer naar huis te reizen.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze Argentinië en Chili rondreis!


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië


U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol van waar u vanavond met een toestel van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zal reizen. Het is een directe vliegverbinding. De volgende ochtend arriveert u op Argentijnse bodem. Uw prachtige rondreis door Argentinië en Chili kan beginnen!

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires


U arriveert vroeg in de ochtend op de internationale luchthaven van Buenos Aires waar u wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een hartelijk welkom in Argentinië! Hierna volgt de transfer naar uw goed gelegen en zeer comfortabele hotel in de wijk Recoleta.

De komende dagen kunt u kennis maken met deze prachtige stad, de oude havenwijk La Boca, het mondaine Puerto Madero of de residentiële wijk Recoleta. Leuke boetiekjes en trendy restaurants vindt u in de gezellige wijk Palermo.

  • ★★★★ Casa Lucia (2 nachten)
"We hebben een droomreis gemaakt door Argentinië en Chili! Het was een intensieve reis maar tussendoor hadden we goede rustmomenten en prachtige accommodaties. We gaan zeker nog eens terug want we hebben lang nog niet alles gezien!"
Tico-reizigers

Casa Lucia

3
3

3: Buenos Aires per fiets verkennen


U gaat na het ontbijt op eigen gelegenheid naar Plaza San Martin waar u aan de voet van het standbeeld de privégids ontmoet waarmee u vanochtend per fiets de belangrijke bezienswaardigheden van de stad (duur ca. 3,5 - 4 uur) zal verkennen. U bezoekt o.a. aan iconische wijken Puerto Madero, La Boca en San Telmo en eindigt op de Plaza de Mayo waaraan o.a. het Roze Huis is gelegen. Een leuke manier om de stad te leren kennen!

Indien gewenst, is het ook mogelijk om vandaag per auto Buenos Aires te verkennen i.p.v. met de fiets. Mocht dit uw voorkeur hebben, dan horen we het graag.

4
4

4: Buenos Aires - Salta


In de ochtend wordt u opgehaald voor een transfer naar de stadsluchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar de aangename stad Salta, gelegen in het noordwesten van het land. Salta is wellicht één van de mooiste koloniale steden in Argentinië en tevens het culturele centrum van de streek. Op de luchthaven volgt de oplevering van de comfortabele 4WD huurauto die de komende dagen tot uw beschikking staat. U rijdt vervolgens naar uw heerlijke accommodatie voor de komende dagen. Het kleinschalige House of Jasmines ligt op ongeveer 6 kilometer ten zuidwesten van de luchthaven. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

  • ★★★★ House of Jasmines (2 nachten)

House of Jasmines

5
5

5: Salta


Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt wandelen, de mountainbikes gebruiken, paardrijden, ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de spa faciliteiten. Ook zou u een bezoek aan Salta kunnen brengen. House of Jasmines ligt op zo’n 20 minuten rijden van het koloniale centrum van Salta. Aanraders zijn de Kathedraal aan de Plaza, het archeologisch museum (MAAM), Casa Uriburu, El Convento San Bernardo, een prachtig gerestaureerd klooster in adobestijl, en de berg San Bernardo, met een mooi uitzicht over de stad.

6
6

6: Salta – Molinos


U rijdt vandaag naar Molinos, een reis over een afstand van ca. 225 kilometer wanneer u via Cachi rijdt. Trekt u voor vandaag gewoon de hele dag uit zodat u kunt stoppen onderweg waar u maar wilt.

De tocht gaat door een heuvelachtig landschap en vanaf Ruta 33 gaat de weg kilometerslang al slingerend door een kleurrijke en adembenemende vallei. Het hoogste punt is Piedra del Molino op 3.348 meter. Hier heeft u een mooi uitzicht op de vallei waardoor u net gereden heeft. Daarna gaat de reis door het Nationale Park Los Cardones met cactussen van wel 8 meter hoogte. Stop onderweg even in het plaatsje Cachi, een historisch en vredig dorpje met weverijen en andere ambachten. Het dorp dateert uit 1694 en ligt in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi. Hierna rijdt u in ongeveer anderhalf uur het laatste traject naar uw verblijfplaats voor de komende nachten: Estancia Colomé. U verblijft hier op halfpension basis.

  • ★★★★ Estancia Colomé (2 nachten)

Estancia Colomé

7
7

7: Molinos


Vrije dag bij Estancia Colomé. Wijnmakerij Colomé is een begrip in de omgeving; er worden hier fantastische wijnen geproduceerd. Op het terrein bevindt zich o.a. een interessant museum met kunstwerken van James Turrell wat u kunt bezoeken. Een bezoek aan de bodega zelf en een mooie wandeling door de wijngaarden behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. In de avond kunt u zich heerlijk in de watten laten leggen in het fantastische restaurant waar uw maaltijd wordt begeleid door de meest heerlijke, lokaal geproduceerde wijnen.

8
8

8: Molinos – Cafayate


Vandaag wordt de rondreis voortgezet naar Cafayate (ca. 130 km) via de Valle Calchaquíes. Het landschap is beeldschoon en de door eeuwenlange erosie uitgeslepen rotsformaties zijn een indrukwekkend gezicht.

Voorbij het dorpje El Cármen rijdt u door een schitterende kloof die de Indianen “Quebrada de las Flechas” noemen, ofwel kloof van de pijlen. Aan het einde van de tocht komt u aan in Cafayate, een leuk stadje gelegen in een gebied van uitgestrekte wijngaarden. Uw accommodatie ligt net buiten Cafayate, te midden van de wijnvelden.


  • ★★★+ Patios de Cafayate (2 nachten)

Patios de Cafayate

9
9

9: Cafayate


U kunt het stadje en de mooie omgeving vandaag op eigen gelegenheid verkennen. Cafayate werd begin 18e eeuw gesticht door missionarissen. Niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. Dit was niet zomaar, in het gebied heersen namelijk de ideale klimatologische omstandigheden voor de druiventeelt. In Cafayate bevinden zich enkele interessante musea en in één van de nabijgelegen bodega’s kunt u een rondleiding krijgen en de wijnen proeven. De grootste wijngaarden behoren tot Bodega Etchart (voorheen Finca La Rosa). Vergeet niet de Torontes te proeven, de wijn die typisch is voor deze streek.

10
10

10: Cafayate – Purmamarca


Er staat vandaag een lange maar mooie reisdag op het programma. U verlaat Cafayate en rijdt in zo'n 6 uur via Salta naar Purmamarca. U passeert de adembenemende Quebrada de las Conchas. Een kleurrijk schouwspel van grillige, door erosie in allerlei vormen geslepen, roodgekleurde rotsen. Nadat u Salta bent gepasseerd rijdt u verder in noordelijke richting via Jujuy (de hoofdstad van de gelijknamige provincie), naar uw verblijf in Purmamarca. El Manantial del Silencio heeft een prachtige ligging aan de voet van de zevenkleurige berg net buiten Purmamarca.

  • ★★★★ El Manantial del Silencio (2 nachten)

Vindt u deze reistijd te lang, dan is het eventueel mogelijk om de rit te breken en te overnachten in Salta.

11
11

11: Quebrada de Humahuaca


U kunt vandaag een fantastische autotocht maken via de ‘Quebrada de Humahuaca’ ofwel de route via de ‘vallei van de schilders’. In deze prachtige vallei bevinden zich interessante dorpjes die door mooie bergketens worden omringd. Een schilderachtig plaatsje is Tilcara, met als middelpunt Plaza Prado. Hier kunt u de ‘Pucará de Tilcara’ bezoeken, een goed behouden pre-inca fort. Het fort werd rond 1200 gebouwd door de Omaguac stam, en was een belangrijk administratief en militair centrum. Ook Humahuaca met een interessante kerk aan de plaza, is een bezoek waard. Het is een typisch Indiaanse nederzetting met adobe huisjes en smalle keienstraatjes. U kunt bij Tres Cruces omkeren en via de geasfalteerde weg terugrijden en onderweg nog diverse andere plaatsjes aandoen als Uquia en Maimará.

12
12

12: Purmamarca – Salinas Grandes


In de ochtend rijdt u in zo’n 1,5 uur naar het kleine plaatsje Tres Morros. Hier levert u de huurauto weer in bij een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf. Vervolgens wordt u door een gids van Pristine Camps in zo’n 30 minuten naar uw volgende accommodatie gebracht. De komende dagen verblijft u in het schitterende Pristine Salinas Grandes Luxury Camp, een zeer exclusief en kleinschalig tentenkamp gelegen op Argentinië's grootste zoutvlakte. U verblijft er op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, drankjes (non-alcoholisch én geselecteerde alcoholische) en activiteiten (in kleine groepjes) zijn inbegrepen.

  • ★★★+ Pristine Luxury Camp (2 nachten)

Pristine Salinas Grandes Luxury Camp

13
13

13: Salinas Grandes


Bij uw verblijf in Pristine Salinas Grandes zijn verschillende activiteiten (in kleine groepjes) inbegrepen. U maakt onder andere een schitterende tocht over de Salinas Grandes, brengt onder begeleiding van een gids een bezoek aan de zoutwinningen en gaat (als het weer het toelaat) sterrenkijken. De minimale lichtvervuiling op de zoutvlakte maakt het een ideale locatie voor het observeren van de kosmos. Verder staat er een excursie naar Barrancas op het programma, een klein dorpje op de 'puna' (hoogvlakte) waar verschillende archeologische vondsten te bewonderen zijn. Zo vindt u er o.a. rotsschilderingen van een oude beschaving.

14
14

14: Salinas Grandes – San Pedro de Atacama


In de ochtend wordt u teruggebracht naar Tres Morros. Hier staat een chauffeur te wachten die u naar San Pedro de Atacama in Chili zal brengen. De reis voert u over de hoogvlakte via de Paso de Jama (gelegen op ca. 4.200 meter) naar de Atacamawoestijn in Chili. Al met al duurt de rit ca. 5 uur, afhankelijk van de benodigde tijd (en drukte) bij de grens en de weersomstandigheden.

De Atacamawoestijn behoort tot de droogste ter wereld. De grillige rotsformaties, grote verscheidenheid aan kleuren en vulkaantoppen van ruim 5.000 meter hoogte geven het gebied een ongekende schoonheid. Het prachtige Nayara Alto Atacama is uw uitvalsbasis voor de komende dagen, gelegen net buiten de oaseplaats San Pedro de Atacama. U verblijft er op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, drankjes (non-alcoholisch én geselecteerde alcoholische) en activiteiten (in kleine groepjes) zijn inbegrepen.

  • ★★★★+ Nayara Alto Atacama (3 nachten)

Nayara Alto Atacama

15
15

15 & 16: De woestijn verkennen


Vrije dagen in de Atacamawoestijn. Tijdens uw verblijf bij Nayara Alto Atacama zijn alle excursies (in groepsverband) inbegrepen. U kunt per dag kiezen voor een volledige dagexcursie of twee maal een halve dagexcursie. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Valle de La Luna (de Vallei van de Maan) gelegen op enkele tientallen kilometers ten westen van San Pedro. Ook een bezoek aan de ‘Salar de Atacama’, de grootste zoutvlakte in Chili, behoort tot de mogelijkheden. Hier vindt u ook het nationale Flamingo reservaat waar honderden roze gekleurde flamingo’s zich waden door het zilte water. Natuurlijk zijn ook de stomende geisers bij El Tatio niet te missen. Deze prachtige geisers liggen op een hoogte van 4.320 meter hoogte en zijn in de ochtend het actiefst.

17
17

17: Atacama – Elquí Vallei

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en in ca. anderhalf uur naar de luchthaven van Caláma gereden. Per binnenlandse vlucht reist u vandaag naar La Serera, zo'n 500 kilometer ten noorden van Santiago. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw heerlijke verblijf in de Elquí Vallei zal brengen. Deze prachtig groene vallei begint vanaf de kust bij La Serena tot aan het Andesgebergte en is de geboortegrond van Chili’s nationale drank: Pisco, gedistilleerd uit druiven. Maar ook worden hier vele papaya’s, avocado’s en citroenen verbouwd. Doordat men hier gemiddeld 300 heldere nachten per jaar heeft, is het gebied één van de belangrijkste astronomische onderzoeksgebieden ter wereld.

De komende dagen verblijft u geheel verzorgd in de vallei op all-inclusive basis. Al uw maaltijden, en (geselecteerde) drankjes bij CasaMolle zijn inbegrepen, evenals enkele activiteiten in de omgeving van het hotel.

  • ★★★★ CasaMolle (3 nachten)

CasaMolle

18
18

18 & 19: Elquí Vallei


Vrije dagen in de Elquí Vallei die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. Bij uw verblijf zijn verschillende leuke activiteiten inbegrepen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan golfen, fietsen, wandelen of kajakken. Uiteraard kan er ook geluierd worden bij een van de zwembaden. In de avonden kunt u deelnemen aan de sterrenkijktours. De Elqui Vallei staat bekend om haar heldere nachten waarbij er duizenden sterren te zien zijn. Het is niet voor niks dat er hier vele sterrenwachten gestationeerd zijn.

20
20

20: Elqui Vallei – Santiago


In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van La Serena. U vliegt in ongeveer 1 uur naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw kleinschalige hotel zal brengen. Hotel Boutique Le Reve is gehuisvest in een elegant 19e-eeuws herenhuis in de wijk Providencia, een van de commerciële en gastronomische hotspots van Santiago. De rest van de dag kunt u vrij besteden om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.


  • ★★★★ Hotel Boutique Le Reve (1 nacht)
20
20

20: Vertrek


Vandaag komt uw prachtige reis dan helaas tot een einde. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht. Hier checkt u in op uw KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Buenos Aires, en u arriveert de volgende ochtend op Amsterdam Airport Schiphol.

21
21

21: Aankomst in Amsterdam


Aankomst in Amsterdam. U vervolgt het laatste stukje naar huis op eigen gelegenheid.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere rondreis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze individuele rondreis Argentinië en Chili


Voor deze 25-daagse Patagonië reis door het ongerepte noorden van Argentinië en Chili dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 13.900 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:

Bij deze prijsindicatie zijn alle vluchten (Economy Class), de benodigde transfers, autohuur, hotelovernachtingen en de in het programma vermelde excursies inbegrepen.

Bovengenoemde reissommen zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Prachtige aanvulling op deze Argentinië en Chili rondreis

Verleng deze prachtige individuele rondreis Argentinië en Chili met een bezoek aan de Cavas Wine Lodge nabij Mendoza.

Uniek arrangement
4 dagen
op aanvraag
September t/m mei

Argentinië arrangement | Cavas Wine Lodge

Verwen uzelf met een verblijf in de unieke Cavas Wine Lodge in het wijngebied bij Mendoza. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van heerlijke wijnen, deelnemen aan verschillende excursies in de regio en kunt u uiteraard genieten van de uitstekende faciliteiten van deze lodge van wereldklasse.

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen voor uw individuele rondreis Argentinië en Chili?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al vele jaren organiseren wij de mooiste reizen naar o.a. Chili en Argentinië. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring en assisteren u dan ook graag met het samenstellen van uw ideale reis door het noorden Argentinië en Chili. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw tijd in Argentinië en Chili.


Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat