Logo bg white

Remote Argentinië | Terug naar de natuur

17-daagse rondreis door Argentinië
Vanaf € 13.900,00 p.p.
oktober t/m maart
Gemma
Heeft u vragen?
×

De verlaten plekken van Argentinië

Ontsnap aan de drukte en vermijd de grote mensenmassa tijdens deze ontspannen ruim 2-weekse reis naar enkele zeer verlaten plekken in Argentinië.

Na een comfortabele directe KLM vlucht vanaf Amsterdam landt u op Argentijns grondgebied. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u welkom geheten door uw chauffeur die u direct naar een kleinschalige estancia zal brengen, gelegen te midden van de uitgestrekte Argentijnse pampa's. U komt hier even helemaal tot rust na de lange vlucht en maakt kennis met het leven op het platteland. Na enkele dagen stapt u in het vliegtuig naar Comodoro Rivadavia waar u de huurauto ophaalt en de kustregio van de provincie Chubut verkent. U verblijft op 2 prachtige en zeer afgelegen locaties (Bahia Bustamente én het schiereiland Valdés) waar u omringd wordt door o.a. pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten, talloze vogels en (in het seizoen) zelfs walvissen en orka's. Deze kustregio is een waar paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers.


Na een verblijf van een week levert u de huurauto weer in en neemt u het vliegtuig naar El Calafate, uitvalsbasis voor een bezoek aan het Los Glaciares National Park. U verblijft hier een aantal aaneengesloten nachten in het sublieme en zeer luxueuze Explora El Chaltén Resort. U kunt hier schitterend wandelen door de ruige natuur, langs gigantische gletsjers en watervallen.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Argentinië

U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Amsterdam Schiphol Airport van waar u vanavond met een toestel van KLM naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zal reizen. Het is een directe (ca. 14 uur durende) vliegverbinding. De volgende ochtend arriveert u op Argentijnse bodem.

2
2

2: Aankomst in Buenos Aires - San Antonio de Areco

U arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar de auto zal begeleiden met uw bagage.

U verlaat direct de hectiek van de stad en reist in ruim anderhalf uur naar het plaatsje San Antonio de Areco, gelegen ten noordwesten van Buenos Aires. U verblijft hier de komende dagen in een heerlijke, kleinschalige estancia waar u even kunt bijkomen na de lange vliegreis en kunt kennis maken met het leven op het Argentijnse platteland.

Bij uw verblijf in de estancia zijn alle maaltijden en enkele activiteiten (in kleine groepjes) inbegrepen.

  • ★★★ Estancia La Bamba (2n)

Estancia La Bamba


3
3

3: San Antonio de Areco

Vrije dag bij Estancia La Bamba.

U kunt vandaag gaan paardrijden, vissen, golfen, wandelen, een rit maken met paard en wagen, ontspannen bij het zwembad of genieten van een typische Argentijnse barbecue.

4
4

4: San Antonio de Areco – Bahía Bustamente

U wordt opgehaald bij uw verblijf in San Antonio de Areco en in ongeveer 2 uurtjes naar de stadsluchthaven van Buenos Aires gebracht van waar u per binnenlandse vlucht naar Comodoro Rivadia zal reizen. Het is de grootste stad in Argentijns Patagonië en is gelegen aan de kust in de provincie Chubut.

Op de luchthaven volgt de oplevering van uw SUV welke deze dagen tot uw beschikking staat. U verlaat de luchthaven en rijdt in ca. 2 uur naar uw volgende onderkomen, gelegen op een prachtige geïsoleerde locatie. U verblijft de komende dagen in de zeer kleinschalige Bahia Bustamente Lodge, een locatie vol historie, te midden van de natuur. U komt hier helemaal tot rust en maakt kennis met het veelzijdige dierenleven.

Uw verblijf in de Bahía Bustamente Lodge is inclusief volpension. Dagelijks is er een activiteit inbegrepen. Het programma wordt samen met u ter plekke samengesteld.


  • ★★★ Bahía Bustamente Lodge (3n)

Bahía Bustamente Lodge


5
5

5 & 6: Bahía Bustamente

Vrije dagen in Bahía Bustamente. Het gebied wordt ook wel Argentinië's (verborgen) privé-Galápagos genoemd. U bevindt zich hier in een prachtig ongerept natuurgebied met een ongekende biologische diversiteit en er zijn dan ook maar maar weinig plekken ter wereld waar u zóveel verschillende soorten zeevogels en zeezoogdieren bij elkaar zal aantreffen. Pinguïns, rhea's (een soort struisvogel), guanaco's, zeeleeuwen en zeeolifanten; u komt ze ongetwijfeld allemaal tegen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het een waar paradijs is voor natuurliefhebbers. Bijzonder aan Bahía Bustamente, is dat maar weinig reizigers deze plek (vooralsnog) weten te vinden, ondanks dat de kleinschalige (en gelijknamige!) lodge hier al vele jaren te vinden is.

Gedurende uw vrije dagen maakt u schitterende wandelingen, een tocht te paard of per 4WD of een boottochtje. Voor sommige activiteiten dient een toeslag te worden betaald.

Veelzijdige fauna

7
7

7: Bahía Bustamente – Puerto Mádryn

Na het ontbijt legt u uw koffers in de huurauto en is het tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere plek. U rijdt vandaag noordwaarts in ca. 5 uur naar uw volgende onderkomen in Puerto Mádryn. De snelste route voert over de lange, rechte Ruta Nacional nummer 3. Maar u kunt er vandaag voor kiezen om over de niet-geasfalteerde 1 via het plaatsje Camarones te rijden waarbij u halverwege een bezoek kunt brengen aan het Punta Tombo reservaat, de grootste Magelhaese pinguïnkolonie van Zuid-Amerika. U overnacht vanavond in een aangenaam hotel net buiten Puerto Madryn.

  • ★★★★ Hotel Territorio (1n)

Hotel Territorio

8
8

8: Puerto Mádryn – Península Valdés

Na het ontbijt laat u het toeristische plaatsje Puerto Mádryn achter u en laat u zich meevoeren richting het Valdés schiereiland. Het is een rit van ca. 2,5 uur naar Estancia Rincón Chico, de fantastische accommodatie waar u de volgende dagen zal verblijven.

Bij uw verblijf in de estancia zijn al uw maaltijden inbegrepen, evenals enkele activiteiten.

  • ★★★★ Estancia Rincón Chico (3n) Blank

​Estancia Rincón Chico​


9
9

9 & 10: Península Valdés

Vrije dagen. Estancia Rincón Chico is gelegen op het oostelijke deel van het schiereiland Valdés, een prachtig natuurgebied wat door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed. In de omringende wateren leven o.a. walvissen, orka’s, pinguïns, zeeleeuwen en zeeolifanten en tijdens uw verblijf zullen de professionele gidsen u dan ook graag al het moois laten zien. Er worden dagelijks prachtige wandelingen georganiseerd over het terrein of u kunt samen met een gids naar één van de stranden gaan om o.a. zeeolifanten te observeren. U kunt eveneens gaan vogelen of gaan mountainbiken.

Een uitgebreid excursieprogramma is dan ook inbegrepen bij uw verblijf en het programma wordt helemaal ter plekke samen met u samengesteld.

11
11

11: Península Valdés – El Chaltén

U verlaat het schiereiland en rijdt in ongeveer 3 uur terug naar de luchthaven van Trelew waar u de huurauto inlevert. U vliegt vervolgens naar El Calafate, gelegen in het hart van Patagonië en uitvalsbasis voor een bezoek aan het Los Glaciares National Park.

Op de luchthaven van El Calafate wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van Explora voor de prachtige rit over een afstand van ruim 200 kilometer in noordelijke richting naar El Chaltén. Het is een reis van ca. 3 uur waarbij het landschap zeker na ongeveer een uur met de minuut indrukwekkender wordt. Is het landschap in de omgeving van El Calafate nog vrij vlak en uitgestrekt, komt u dichterbij El Chaltén, dan doemen in de verte de spectaculaire besneeuwde pieken van Mount Fitz Roy en Torre op. U zal beslist een keertje willen stoppen onderweg om dit onvergetelijke beeld vast willen te leggen.

De komende dagen verblijft u geheel verzorgd op All-Inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, (geselecteerde) drankjes (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) en een dagelijks excursieprogramma (in groepjes van maximaal 8 personen) zijn inbegrepen.

  • ★★★★★ Explora El Chaltén (4n)

Explora El Chaltén

12
12

12 t/m 14: Los Glaciares National Park

Vrije dagen in deze spectaculaire omgeving. Samen met het professionele en behulpzame team van Explora stemt u uw excursieprogramma voor de komende dagen af. De tours worden uitgevoerd in verschillende niveaus en in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het maken van werkelijk schitterende wandelingen, variërend van een dagdeel, tot een hele dag.

Er zijn wandelingen mogelijk over redelijk vlak terrein, voor de wat minder ervaren wandelaars, en zelfs tochten per auto, mocht u even geen zin hebben om de benen te strekken. U kunt een trekking maken over het ijs van de Cagliero gletsjer of zelfs gaan bergbeklimmen wanneer u hier reeds ervaring mee heeft.

De spectaculaire omgeving

15
15

15: El Chaltén – Buenos Aires

Vandaag komt er een einde van uw heerlijke verblijf in Explora El Chaltén. De lodge verzorgt een transfer terug naar de luchthaven van El Calafate, van waar u vandaag terug zal vliegen naar Buenos Aires.

Eenmaal gearriveerd op de stadsluchthaven brengt een chauffeur u naar uw hotel, gelegen in de prettige wijk Palermo.

  • ★★★★ Legado Mitico Buenos Aires (1n)

Legado Mitico Buenos Aires

16
16

16: Vertrek

De ochtend heeft u nog grotendeels vrij te besteden. Houdt u er rekening mee dat u officieel in de ochtend dient uit te checken.

Iets na het middaguur wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven Ezeiza gebracht. Deze namiddag vliegt u met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend zal arriveren.

17
17

17: Aankomst in Nederland

Aankomst op Amsterdam Schiphol Airport en einde van deze prachtige reis.

Prijsindicatie voor deze rondreis Argentinië

Voor deze 17-daagse reis door Argentinië dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 13.900 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de speciaal geselecteerde unieke en zeer kleinschalige accommodaties.


Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, hotelovernachtingen en autohuur inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u dan ook in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Maak deze reis compleet en breid het programma uit met een verblijf in de exclusieve Eolo Lodge, gelegen in een ander gedeelte van het Los Glaciares National Park. U kunt dan ook de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer bezoeken.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.350,– p.p.
Oktober t/m maart

Argentinië arrangement | EOLO - Patagonia's Spirit

Nabij het Los Glaciares National Park vindt u het zeer exclusieve EOLO - Patagonia's Spirit. Vanaf de prachtig gelegen lodge heeft u zicht op zowel het Torres del Paine bergmassief in Chili als op Lago Argentino in Argentinië. Een bezoek aan één van de mooiste lodges van Patagonië is zeker de moeite waard!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Argentinië naar de meeste verlaten plekken. Zij kennen de verschillende gebieden goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Genieten van Argentinië

Er rest u niet meer dan te genieten van uw fantastische vakantie in dit heerlijke land, de bezienswaardigheden, het fantastische eten en de uitstekende wijnen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat