Logo bg white

Een prachtige vakantie Chili en Paaseiland 'Chili Delight'

18-daagse rondreis door Chili
Vanaf € 8.250,00 p.p.
Oktober t/m maart
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Van woestijn naar Paaseiland tijdens uw vakantie Chili

Deze 18-daagse Chili vakantie voert u langs de belangrijkste hoogtepunten van het uitgestrekte en zeer diverse land Chili. U brengt een bezoek aan de hoofdstad Santiago de Chile, bezoekt de Atacamawoestijn in het noorden, Torres del Paine in Chileens Patagonië in het zuiden van het land en het mysterieuze Paaseiland. Bent u op zoek naar een diverse vakantie langs Chili’s belangrijkste hoogtepunten? Dan is de ‘Chili Delight’ reis een uitstekende keuze!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Santiago de Chile

Vandaag begint uw Chili en Paaseiland vakantie! U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een vlucht van KLM naar de Chileense hoofdstad Santiago. Het toestel maakt een tussenlanding in Buenos Aires en u arriveert de volgende ochtend in Chili.

2
2

2: Aankomst in Santiago de Chile

U arriveert ’s ochtends op de internationale luchthaven van Santiago. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Hierna volgt de transfer naar uw hotel.

Diezelfde middag wordt u bij het hotel opgehaald voor een excursie van een halve dag naar diverse delen van Santiago. U bezoekt samen met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van de stad.

 • ★★★ CasaSur Charming (1n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (1n)

"Wij zijn terug en we hebben een onvergetelijke vakantie gehad. De weidsheid van het landschap, de leegte, de ruigte, de natuur, de gletsjers, de bergen, de beesten, de steden, het lekkere eten en de wijn… Top!"
Tico-reizigers

CasaSur Charming Hotel

3
3

3: Santiago – San Pedro de Atacama

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de luchthaven. U vliegt naar Calama, gelegen in het noorden van Chili. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar San Pedro de Atacama, een rit van zo’n 2 uur. In de namiddag maakt u een excursie naar de Valle de La Luna. Deze prachtige vallei ligt op enkele tientallen kilometers ten westen van San Pedro. Dit is een van de hoogtepunten tijdens uw vakantie in Chili!

 • ★★★ La Casa de Don Tomás (3n)
 • ★★★★ NOI Casa Atacama (3n)
4
4

4: Excursie Salar de Atacama

In de ochtend begint uw excursie naar de ‘Salar de Atacama’, de grootste zoutvlakte in Chili. Hier vindt u ook het nationale Flamingo reservaat waar honderden roze gekleurde flamingo’s zich waden door het zilte water. Hierna vervolgt u de tocht naar de meertjes Miscanti en Miñique, gelegen op 4.220 meter hoogte. Vlak voordat u wordt terug gebracht aar uw hotel in San Pedro, brengt u nog een bezoek aan het typische Atacama dorpje Toconao.

5
5

5: Excursie Tatio geisers & Machuca

’s Ochtends voor zonsopgang wordt u opgehaald voor de excursie naar de stomende geisers bij El Tatio. De geisers liggen op een hoogte van 4.320 meter en zijn vroeg in de ochtend het actiefst. Na de wandeling bij de geisers wordt het ontbijt verzorgd. Hierna brengt u een bezoek aan het dorpje Machuca. Aan het begin van de middag wordt u afgezet bij uw hotel in San Pedro en heeft de rest van de middag vrij te besteden.

6
6

6: San Pedro – Santiago de Chile

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in San Pedro. Het dorpje zelf is ook erg leuk om doorheen te wandelen en telt vele winkeltjes. Na de lunch wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer terug naar de luchthaven van Calama. U vliegt terug naar Santiago, waar u in de avond arriveert. Gezien uw vroege vertrek morgenochtend, verblijft u in een hotel gelegen nabij de luchthaven.

 • ★★★ Holiday Inn Aeropuerto (1n)
7
7

7: Santiago – Punta Arenas (Patagonië)

‘s Ochtend wandelt u terug naar de luchthaven. U vliegt hierna naar Punta Arenas in het zuiden van het land. Op de luchthaven volgt de oplevering van uw huurauto (2WD Toyota Hilux of gelijkwaardig) welke de komende 5 dagen van uw chili vakantie tot uw beschikking zal staan. U rijdt ermee naar uw hotel in het centrum van de Zuid-Chileense havenstad.

 • ★★★ Hotel Ilaia (1n)
 • ★★★★ Dreams del Estrecho (1n)
8
8

8: Punta Arenas – Torres del Paine

Na een goed ontbijt verlaat u Punta Arenas en rijdt u in ongeveer 5 uur naar het Torres del Paine National Park; één van de mooiste natuurparken van Latijns-Amerika! De reis voert via Puerto Natales. Indien de tijd het toelaat, is het erg de moeite om een stukje om te rijden via de pinguïnkolonie bij Seno Otway. In de Chileense zomermaanden (november t/m maart) nestelen hier wel 10.000 Magelhaen pinguïns.

U verblijft in het nationale park op twee verschillende locaties. Vanavond spendeert u de nacht in Hostería Lago Grey, prachtig gelegen in het westelijke gedeelte van het park, direct aan het gelijknamige meer en gletsjer. U kunt op eigen gelegenheid wandelen of optioneel (te boeken bij de receptie van uw hotel) een korte boottocht maken waarbij u de gletsjer van dichterbij kunt bekijken.

 • ★★★ Hostería Lago Grey (1n)

Hostería Lago Grey

9
9

9: Torres del Paine

U verlaat Lago Grey en rijdt vandaag naar de andere kant van het park richting hotel Las Torres, gelegen in het noorden. Dit hotel is wellicht wat groot, maar is zeer functioneel gelegen en in de directe omgeving zijn dan ook verschillende prachtige wandelingen te maken, zowel op eigen gelegenheid als met gids. De natuur is hier spectaculair en weer heel anders dan waar u vandaan kwam!

 • ★★★ Hotel Las Torres (2n)
10
10

10: Torres del Paine National Park

Vrije dag in het spectaculaire Torres del Paine National Park. De omgeving biedt fantastische wandelmogelijkheden. Daarnaast biedt uw accommodatie diverse excursies aan (niet inbegrepen), die u ter plaatse kunt boeken. U kunt in deze omgeving prachtig wandelen, paardrijden of een autotocht per 4WD maken.

11
11

11: Torres del Paine – Puerto Natales

De ochtend heeft u nog vrij te besteden in het park. In de middag rijdt u rustig terug richting Puerto Natales, een rit van ca. 2½ uur. U overnacht vanavond afhankelijk van uw hotelkeuze in of nabij het centrum van Puerto Natales.

 • ★★★ Hotel Weskar (1n)
 • ★★★★ NOI Indigo Patagonia (1n)
12
12

12: Puerto Natales – Santiago de Chile

U rijdt in ca. 2½ uur terug naar de luchthaven van Punta Arenas waar u de huurauto inlevert bij het kantoor van Hertz. U vliegt in de namiddag terug naar Santiago de Chile, waar u in de avond arriveert.

 • ★★★ Holiday Inn Aeropuerto (1n)
13
13

13: Santiago de Chile – Paaseiland

‘s Ochtend wandelt u terug naar de luchthaven. U vliegt met LAN Airlines in ca. 5½ uur naar Paaseiland. Het bezoeken van Paaseiland is een hoogtepunt tijdens uw vakantie in Chili. Op de luchthaven van Paaseiland start uw 4-daagse arrangement en wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Tico’s lokale agent. Een transfer brengt u naar uw hotel nabij Hanga Roa, het enige dorp op het eiland.

 • ★★★ La Pérouse Rapa Nui (3n)
 • ★★★★ Hangaroa Ecovillage (3n)
14
14

14: Excursie Moais & Anakena

Er staat vandaag een spectaculaire dagexcursie naar de belangrijkste en meest imposante ‘moais’ van het eiland op het programma, de beroemde mysterieuze beelden waar Paaseiland bekend om staat. Op Paaseiland zijn ruim zeshonderd enorme stenen beelden te vinden! De excursie vandaag laat u kennis maken met o.a. Ahu Vaihu, Ahu Akahanga, de vulkaan Rano Raraku en Ahu Tongariki. De dag wordt afgesloten bij het mooie strand Anakena waar u heerlijk kunt zwemmen.

15
15

15: Excursie Rano Kao, Orongo, Ana Kai Tangata & Ahu Akivi

‘s Ochtends staat er een bezoek aan de Rano Kao vulkaan op het programma. In de krater bevindt zich een enorm zoetwatermeer, bedekt met ‘totora’, een soort gras. Op de kraterrand bevindt zich de ceremoniële site Orongo waar u meer dan 100 petroglyfen kunt bewonderen. Vanaf Orongo heeft u een spectaculair uitzicht over Paaseiland. Ook brengt u vanochtend een bezoek aan Ana Kai Tangata, een grot waar u pre-historische rotsschilderingen kunt bekijken.

In de middag staat er een bezoek aan Ahu Akivi op het programma. Op deze plaats staan de zeven moai, bekend van de vele folders en eigenlijk hét symbool van Paaseiland. Een legende verhaalt over de zeven zonen van tovenaar Moai. Ze keken uit over deze plek omdat hier de eerste bewoners aan land zouden zijn gekomen. Nog steeds staan ze op de uitkijk, nu in de gedaante van een stenen beeld. Tenslotte bezoekt u de steenmijn waar de zogenaamde ‘Maori–hoeden’ uit steen werden vervaardigd.

De Rano Kao vulkaan

16
16

16: Paaseiland – Santiago de Chile

Uw bezoek aan Paaseiland komt vandaag tot een einde met een transfer terug naar de luchthaven. U vliegt met LAN Airlines in ruim 5 uur terug naar Santiago de Chile, waar u na aankomst een transfer naar uw hotel wacht. De rest van de middag en avond kunt u naar eigen inzicht besteden in Santiago.

 • ★★★ CasaSur Hotel (1n)
 • ★★★★ The Aubrey Santiago (1n)

Cerro Santa Lucía

17
17

17: Vertrek

Na veel hoogtepunten van Chili te hebben gezien, is de Chili vakantie aan een einde gekomen. ’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de internationale luchthaven van Santiago. U vliegt met KLM terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Buenos Aires.

18
18

18: Aankomst

Aankomst op luchthaven Schiphol Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Chili vakantie:


Voor deze 18-daagse Chili vakantie geldt een indicatie reissom van € 8.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse hotels. Voor verblijf in superieure klasse hotels geldt een indicatie van € 9.500 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Chili vakantie is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico op een Chili vakantie?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Chili vakantie.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat