Logo bg white

Prachtige Chili vakantie 'Merengebied & wijnstreek'

20-daagse rondreis door Chili
Vanaf € 16.380,00 p.p.
November t/m maart
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Fantastische Chili vakantie in het merendistrict en de wijnregio


Tijdens deze 20-daagse Chili rondreis verkent u met een comfortabele huurauto het betoverende merengebied en de geroemde wijnregio ten zuiden van hoofdstad Santiago de Chile. U verblijft onderweg in enkele van de mooiste accommodaties van het land en zijn vele fantastische activiteiten inbegrepen. Indien gewenst kan de reis ook op basis van transfers in plaats van een huurauto worden aangeboden.

U start de reis in Santiago de Chile, waarna u naar Temuco in het Chileens merendistrict vliegt. Hier haalt u een huurauto op en rijdt naar het prachtige andBeyond Vira Vira nabij Pucón. Na enkele dagen vol bijzondere activiteiten reist u verder zuidwaarts naar Parque Futangue bij het Ranco meer. Dit prachtige privéreservaat is een geweldige plek voor natuurliefhebbers. U vervolgt de rit naar het schilderachtige Puerto Varas aan de oevers van het prachtige Llanquihue-meer en verblijft daarna volledig verzorgd op het betoverende eiland Chiloé met zijn unieke cultuur en traditionele palafitos. De laatste stop in het merengebied is Mari Mari aan de prachtige kustlijn van de Stille Oceaan. U sluit de reis af tussen de weelderige wijngaarden en glooiende heuvels van de Colchagua-vallei, bekend om zijn uitstekende wijnen en adembenemende landschappen.

Bekijk het volledige reisprogramma van van deze prachtige Chili vakantie!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Santiago de Chile


U reist vandaag op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol waar u incheckt voor de KLM vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Het toestel maakt onderweg een korte tussenlanding in Buenos Aires. U arriveert de volgende ochtend op Chileense bodem.

2
2

2: Aankomst in Santiago de Chile


U arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven van Santiago Merino Benitez. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Er volgt een transfer naar uw hotel in het centrum van Santiago. De middag kunt u vrij besteden om bij te komen van de vliegreis of de stad te verkennen.

  • ★★★★ The Singular Santiago (1 nacht)

"Wij zijn terug en we hebben een onvergetelijke vakantie gehad. De weidsheid van het landschap, de leegte, de ruigte, de natuur, de gletsjers, de bergen, de beesten, de steden, het lekkere eten en de wijn… Top!"
Tico-reizigers

The Singular Santiago

3
3

3: Santiago – Temuco – Pucón


In de ochtend wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt naar Temuco, gelegen in het Chileens merengebied. Op de luchthaven Temuco volgt de oplevering van de comfortabele huurauto die tot aan Puerto Montt tot uw beschikking staat. U rijdt vervolgens in zo’n 2 uur naar andBeyond Vira Vira. Uw prachtige accommodatie ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Pucón, in een bosrijke omgeving aan de Liucura rivier. Vira Vira biedt een all-inclusive concept inclusief een indrukwekkende lunch en diner, drankjes en dagelijkse excursies die worden uitgevoerd in kleine groepjes.

  • ★★★★★ andBeyond Vira Vira (3 nachten)


Reisspecialiste Gemma schreef een blog over haar verblijf bij het prachtige Vira Vira.

andBeyond Vira Vira

4
4

4 & 5: Vira Vira


U kunt deze dagen gebruiken om kennis te maken met deze prachtige groene en veelzijdige omgeving door middel van het uitgebreide aanbod excursies (welke zijn inbegrepen bij uw verblijf). U kunt bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids te voet, te paard of per mountainbike een bezoek brengen aan de vele nationale parken in de omgeving. Nabij Pucón bevinden zich de prachtige, beschermde Nationale Parken Parque Nacional Huerquehue en Parque Nacional Villarrica. Ook raften, floaten, suppen, (vlieg)vissen en het volgen van een yogales behoren tot de mogelijkheden!

Aanrader is ook de haciënda tour, waarbij u een rondleiding krijgt langs de moestuinen, kas, kaasfabriek en schapen. Tussen de activiteiten door worden heerlijke maaltijden geserveerd in het restaurant en bij de barbeque nabij de rivier. Vira Vira probeert met verse, gezonde en lokale ingrediënten te werken die bij voorkeur van eigen grond komen.

6
6

6: Pucón – Futangue


U rijdt naar uw volgende accommodatie, gelegen in Parque Futangue bij het Ranco meer. Tijdens deze rit van ongeveer 4 uur kunt u genieten van de wonderschone landschappen die u vandaag doorkruist. De komende dagen kunt u vrij besteden in het prachtige Futangue privéreservaat. Het park is de perfecte plek voor natuurliefhebbers. De inheemse bossen zijn nog onaangetast en het ongerept ecosysteem herbergt een ongelooflijke biodiversiteit van flora en fauna, met veel endemische soorten.

  • ★★★★ Futangue Hotel & Spa (2 nachten)

Futangue Hotel & Spa

7
7

7: Parque Futangue


Vrije dag in dit schitterende privé natuurreservaat. Futangue is een door een familie gerund natuurbeschermingsproject dat een aantal jaar geleden zijn deuren heeft geopend voor toeristen. Het park heeft gecontroleerd toegang, en er zijn geen campings in de beschermde gebieden of grote groepen toeristen die de paden verdringen. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 13.500 hectare, omgeven door prachtige bergen en inheemse bossen, en u vindt hier zo’n 100 km aan wandelpaden. Verder zijn er in het park allerlei andere soorten buitenactiviteiten te ondernemen: vogelen, mountainbiken, paardrijden, kajakken, natuurfotografie en zwemmen in warmwaterbronnen zijn er slechts enkele van.

8
8

8: Futangue – Puerto Varas


Vandaag vervolgt u uw weg zuidwaarts naar Puerto Varas, het zusterstadje van Puerto Montt. Het is een rit van zo’n 3-4 uur. Wanneer u de oostelijke route rijdt kunt u een kleine omweg maken naar het Puyehue National Park. Het park biedt een ongekende variëteit aan flora en fauna en er zijn diverse wandelmogelijkheden bieden in het bijzondere vulkaanlandschap. Vanaf Puyuhue is het nog zo’n 2 uur rijden naar uw volgende accommodatie. Hotel AWA ligt ongeveer 30 minuten rijden ten oosten van Puerto Varas aan de oevers van Lago Llanquihue, het op drie na grootste meer van Zuid-Amerika. Het hotel biedt prachtige uitzichten op de omliggende vulkanen zoals de Osorno en de Puntiagudo. De komende dagen is naast het ontbijt ook het diner inbegrepen.

  • ★★★★ Hotel AWA (2 nachten)

Hotel AWA

9
9

9: Vrije dag in Puerto Varas


U heeft een vrije dag om Puerto Varas en omgeving te verkennen. Het pittoreske stadje Puerto Varas ligt prachtig aan het Lago Llanquihue meer, en kent een Europese sfeer. Duitse immigranten hebben een grote invloed gehad in Puerto Varas en dit is zichtbaar in de huizenbouw en de aanwezige lekkernijen in de winkels. Naast een bezoek aan het stadje kunt u er met uw huurauto op uit trekken en een bezoek brengen aan één van de vele nationale parken in de omgeving. Zo kunt u richting Petrohué rijden via de oevers van Lago Llanquihue. Dit plaatsje ligt aan het sprookjesachtige Todos los Santos meer. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het prachtige nationale park Vicente Peréz Rosales.

10
10

10: Puerto Varas – Chiloé


In de ochtend rijdt u naar de luchthaven van Puerto Montt, waar u de huurauto weer inlevert. Vanaf de luchthaven is een transfer georganiseerd naar uw volgende verblijf op het bijzondere eiland Chiloé. U verblijft de komende nachten in Tierra Chiloé op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden en (geselecteerde) drankjes zijn inbegrepen, evenals dagelijkse excursies die worden uitgevoerd in kleine groepjes.

  • ★★★★+ Tierra Chiloé (3 nachten)
11
11

11 & 12: Chiloé


Vrije dagen om Chiloé te verkennen. Bij uw verblijf in Tierra Chiloé zijn alle excursies (in groepsverband) inbegrepen. U kunt kiezen voor een volledige dagexcursie of twee maal een halve dagexcursie.

Op Chiloé lijkt de tijd stil te hebben gestaan. In de loop der tijd hebben zich vele eigen (muziek)tradities en kunstnijverheden ontwikkeld. Het eiland heeft een heel eigen cultuur die sterk verbonden is met de zee. Van oudsher leven de bewoners van de visserij. Het harde leven en het onstuimige klimaat hebben inspiratie geleverd voor talloze mythen en sagen over Chiloé. Overal kunt u afbeeldingen treffen van wonderlijke figuren, zoals ‘traucos’ en ‘caleuches’. In de plaats Ancud is een museum aan hen gewijd. De bewoners hebben hun houten huizen op palen boven het water gebouwd, de zogenaamde ‘palafitos’. De vele kerken en kapelletjes op het eiland, gebouwd door de jezuïeten, hebben een bijzonder fraaie architectuur.

13
13

13: Chiloé - Los Muermos


Na het ontbijt wordt u in zo’n 3,5 uur terug naar Puerto Montt gebracht. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Mari Mari die u in zo’n 1,5 uur over land naar uw volgende accommodatie zal brengen*. Hotel Mari Mari ligt aan een adembenemend stuk kust in Chileens Patagonië. Elk van de zes privévilla's met prachtige inrichting aan de oceaan heeft een strak, elegant ontwerp dat naadloos aansluit bij de ongerepte natuurlijke omgeving.

U verblijft de komende dagen op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, (geselecteerde) dranken en excursies onder begeleiding van een privé-gids zijn inbegrepen.

* Het is eventueel ook mogelijk om (tegen een toeslag) van Puerto Montt naar Mari Mari af te reizen door middel van een spectaculaire helikoptervlucht.

  • ★★★★★ Hotel Mari Mari (3 nachten)

Hotel Mari Mari

14
14

14 & 15: Mari Mari


Deze dagen maakt u onvergetelijke excursies onder begeleiding van uw persoonlijke privé-gids. De deskundige gidsen van Mari Mari hebben een uitvoerige kennis van het unieke ecosysteem van deze regio en ze staan voor u klaar om een ervaring samen te stellen die helemaal aansluit bij uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan wandelen, paardrijden of kanoën Ook kunt u op zoek gaan naar pinguïnkolonies, zeeleeuweneilanden en walvissen met de boot van Mari Mari. Wanneer u met kinderen reist stelt uw gids graag een programma samen wat leuk is voor jong en oud.

Na de excursies kunt u natuurlijk ontspannen in uw heerlijke en zeer comfortabele villa en genieten van het fantastische gastronomisch aanbod van Mari Mari.

16
16

16: Los Muermos - Santiago – Valle de Colchagua


Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht. U vliegt vandaag terug naar Santiago de Chile. Op de luchthaven volgt de oplevering van de huurauto die de rest van de reis tot uw beschikking staat. U rijdt in ongeveer 2,5 uur naar de laatste accommodatie van deze reis, gelegen in de Valle de Colchagua ten zuiden van de hoofdstad. Deze prachtige vallei is een van Chili's meest befaamde wijnstreken.

Het zeer kleinschalige Clos Apalta Residence beschikt over slechts 4 verblijven en is lid van het prestigieuze Relais & Châteaux. De ruime villa’s liggen verscholen in de heuvels in het hart van de Apalta-wijngaarden. Vanaf uw terras heeft u een spectaculair uitzicht over de vallei. De komende dagen is naast het ontbijt ook een heerlijk 5-gangen diner inbegrepen. Het diner is inclusief fantastisch wijnarrangement, uiteraard met wijnen uit eigen wijngaard. Clos Apalta is de ideale plek om uw reis op een hele ontspannen manier af te sluiten!

  • ★★★★★ Clos Apalta Residence (3 nachten)

Clos Apalta Residence

17
17

17 & 18: Valle de Colchagua


Vrije dagen bij Clos Apalta. Bij uw verblijf is een privé rondleiding in de Clos Apalta wijnmakerij inbegrepen. U neemt een kijkje in de wijnkelders en komt alles te weten over de heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd. Na de rondleiding heeft u de mogelijkheid verschillende bijzondere wijnen te proeven. De rest van uw tijd kunt u vrij naar eigen inzicht besteden. Er zijn vanuit Clos Apalta verschillende leuke (optionele) activiteiten te ondernemen. U kunt bijvoorbeeld gaan wandelen, paardrijden, mountainbiken of een van de vele andere wijngaarden in de buurt bezoeken.

19
19

19: Vertrek


Vandaag komt uw fantastische tijd in Chili helaas ten einde. U rijdt zeer vroeg in de ochtend terug naar de luchthaven van Santiago. Hier checkt u in op uw KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel maakt nog een tussenlanding in Buenos Aires, en u arriveert de volgende ochtend op Amsterdam Airport Schiphol.

20
20

20: Aankomst


Aankomst in Amsterdam. U vervolgt het laatste stukje naar huis op eigen gelegenheid.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Chili reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Chili vakantie:


Voor deze Chili vakantie dient u rekening te houden met een indicatie reissom van € 16.380 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen:

Bij deze prijsindicatie zijn alle vluchten (Economy Class), de benodigde transfers, autohuur, hotelovernachtingen en de in het programma vermelde excursies inbegrepen.

Bovengenoemde reissommen zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Chili reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Chili

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze Chili vakantie

U kunt uw rondreis door Chili perfect uitbreiden met een bezoek aan het het prachtige Torres del Paine. Dit Nationale Park in het diepe zuiden van Patagonië behoort tot Latijns-Amerika’s mooiste en meest indrukwekkende natuurparken.

Uniek arrangement
4 dagen
op aanvraag
Oktober t/m april

Chili arrangement | Explora Torres del Paine

Het zeer exclusieve Explora ligt spectaculair ín Torres del Paine National Park aan het Pehoemeer en is met stip de mooiste locatie voor een verblijf (én verkenning van) misschien wel het meest indrukwekkende nationale park van Chili.

Lees meer

Waarom met Tico op een Chili vakantie?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw Chili vakantie.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Chili reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Chili reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat