Logo bg white

Beste reistijd Chili

Algemeen

De beste reistijd voor een reis naar Chili is in principe de Chileense zomer, welke loopt van november t/m maart. Er gelden echter uitzonderingen per regio. Onderstaand treft u een extra toelichting aan voor de volgende gebieden:

  • Centraal Chili
  • Zuid Chili
  • Noord Chili: San Pedro de Atacama
  • Noord Chili: Putre en Lauca
  • Paaseiland
  • Robinson Crusoe Eiland
Blank

Centraal Chili

In centraal Chili geldt een mediterraan klimaat met warme droge zomers en koelere winters met meer regenval. Hoe zuidelijker u komt des te meer regen er valt. De beste reistijd voor Centraal Chili loopt van oktober t/m maart. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en valt er weinig neerslag. Sneeuw valt er enkel wanneer u richting de Andes reist.

Het wijngebied is op zijn mooist in de laatste maanden van de beste reistijd, wanneer de velden groen kleuren en de druiven groeien. Vanaf maart tot mei worden de druiven geplukt.

Onderstaand de klimaattabel voor Santiago de Chile:

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 25 21 19 16 12 10 9 10 12 16 18 20
mm 1 2 4 10 40 70 70 45 22 10 8 2

Zuid Chili (Patagonië)

De beste reistijd voor een bezoek aan Chileens Patagonië loopt van november t/m maart, de Chileense zomer. Gedurende deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer, aangename temperaturen en weinig neerslag. Het is echter wel goed om te beseffen dat Patagonië een zeer onvoorspelbaar klimaat kent, ongeacht het seizoen. Ook al reist u in de Chileense zomer naar Patagonië, dan kan het even goed gebeuren dat u op één dag te maken krijgt met 4 seizoenen. Het ene moment is het stralend zonnig weer en is de gevoelstemperatuur 25 graden, het volgende moment verdwijnt de zon, steekt een stevige Patagonische wind op en is de gevoelstemperatuur 5 graden. In de winter is het koud in Patagonië en zijn door sneeuwval niet alle wegen begaanbaar. In deze maanden sluiten accommodaties vaak hun duren.

Blank

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama ligt op 2.450 meter boven zeeniveau is het gehele jaar door te bezoeken. Er valt weinig regen en doorgaans zijn de dagen erg zonnig. In de winter (juni t/m augustus) is het echter wel kouder, met name ’s avonds kan het dan flink afkoelen tot zelf onder nulpunt. Als beste reistijd kan daarom worden aangegeven: oktober t/m maart. De kanttekening moet echter worden geplaatst dat van december t/m februari het doorgaans het drukst is en in januari en februari kan de meeste (maar doorgaans vooral in de middag) regen vallen. Deze regio heeft dan ook iets meer last van bewolking in deze maanden.

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 24 24 23 22 18 17 17 18 20 20 22 22
mm 22 5 2 2 1 0 0 0 3 3 3 5

Putre en Lauca National Park

Putre en Lauca liggen in het noorden van Chili, op ca. 150 km ten oosten van Arica. In tegenstelling tot de ligging zou vermoeden valt er enkele maanden van het jaar veel regen. Het is daarom verstandig een bezoek aan dit gebied niet in januari en februari te plannen in verband met veel regenval en mist.

Paaseiland

Op Paaseiland heerst een subtropisch klimaat met warme zomermaanden en milde winters. Paaseiland kan in principe het hele jaar door prima worden bezocht. De beste periode voor een bezoek zijn de maanden november t/m maart. In de winter (april t/m september) valt er meer neerslag dan de rest van het jaar.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 24 22 20 18 15 12 10 12 14 18 20 22
mm 0 1 4 10 40 70 80 50 24 12 10 2

Robinson Crusoe Island

In september en oktober is de temperatuur al prima op Robinson Crusoe Island, maar kan het nog flink waaien. Hierdoor is het voor kleine vliegtuigjes lastiger te kunnen landen. De beste reistijd voor Robinson is de tweede week van november t/m eind maart.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat