Logo bg white

Patagonië Exclusief

22-daagse rondreis door Argentinië & Chili
Vanaf € 25.400,00 p.p.
Oktober t/m maart
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Exclusieve Patagonië reis met verblijf in de mooiste lodges


Patagonië, gelegen in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, spreekt met zijn ruige landschappen en ongerepte schoonheid bij veel reizigers tot de verbeelding. De regio, die zich uitstrekt over het zuiden van Argentinië en Chili, wordt gekenmerkt door besneeuwde bergtoppen, verstrekkende vlaktes, felblauwe meren en indrukwekkende gletsjers. De natuurlijke schoonheid van dit gebiedt maakt het een onvergetelijke bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Tijdens onze zeer luxe 22-daagse 'Patagonië Exclusief' reis verkent u op een zeer ontspannen tempo deze spectaculaire regio terwijl u verblijft in de mooiste en meest exclusieve lodges. U start de reis in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile waarna u naar het beeldschone Patagonia National Park reist. Per chartervluchtje vliegt u verder zuidwaarts naar Torres del Paine, één van de mooiste natuurparken van Latijns-Amerika. U steekt de grens over naar Argentinië en verblijft nabij El Calafate, waar u een bezoek brengt aan de indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer. Uw laatste stop in Patagonië is El Chaltén, wereldberoemd bij wandelaars en bergbeklimmers. Via Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië, vliegt u uiteindelijk weer huiswaarts. Het is een zeer volledige reis waarbij op de meeste plekken alle maaltijden, drankjes én activiteiten zijn inbegrepen.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze exclusieve Patagonië reis!


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Chili


Vandaag gaat uw exclusieve Patagonië reis van start! U reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol waar u incheckt voor de KLM-vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago de Chile. Het toestel maakt onderweg een korte tussenlanding in Buenos Aires en u arriveert de volgende ochtend in Chili.

2
2

2: Aankomst in Santiago de Chile


U arriveert vroeg in de ochtend op Merino Benitez, de internationale luchthaven van Santiago. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Chili! Er volgt een transfer naar uw heerlijke hotel in Lastarria, het culturele en historische centrum van de stad. Vanaf het dakterras van The Singular heeft u een prachtig uitzicht over Santiago. De middag kunt u vrij besteden om alvast op eigen gelegenheid de stad te gaan verkennen of bij te komen van de vliegreis.

  • ★★★★ The Singular Santiago (2 nachten)
""Wij hebben een fantastische reis door Argentinië & Chili gehad! Alles klopte. Jullie lokale partners ter plaatse waren stuk voor stuk uitstekend. Veel dank voor de goede organisatie! Wij zullen jullie zeker aanbevelen en hopen nog eens met jullie te gaan reizen.""
Merel & Marc

The Singular Santiago

3
3

3: Santiago met een gids verkennen


U wordt na het ontbijt bij uw hotel opgehaald voor excursie naar diverse delen van Santiago. U bezoekt samen met een privé-gids diverse hoogtepunten van de stad waaronder het klooster van San Francisco, het stadhuis, het paleis La Moneda en het treinstation. U bezoekt eveneens de wijken Las Condes en Providencia, O’Higgins Avenue en het Plaza de Constitución.

De middag heeft u vrij te besteden. U zou bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het ‘Museo Nacional de Bellas Artes’, het nationale museum voor beeldende kunst. U vindt hier een grote collectie Chileense en internationale kunst. Ook een bezoek aan het 'Museo de Arte Contemporaneo', het museum voor hedendaagse kunst, behoort tot de mogelijkheden.

4
4

4: Santiago – Patagonia National Park


In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht. U vliegt vandaag naar Balmaceda, gelegen in de regio Aysén in het zuiden van het land. Aangekomen in Balmaceda stapt u over op een gechartered vliegtuigje, waarmee u in zo’n 45 minuten naar Aeródromo Cochrane vliegt, een klein vliegveld ten zuiden van Patagonia National Park. Vanuit de lucht heeft u bij helder weer mooi zicht op ruige bergketens, verstrekkende bossen en het helderblauwe Lago General Carrera, het twee na grootste meer van Zuid-Amerika. Een prachtige eerste kennismaking met het gebied!

Op de luchthaven staat een vertegenwoordiger van Explora te wachten die u in zo’n 30 minuten naar uw verblijf voor de komende dagen zal brengen. Explora Patagonia National Park ligt vlakbij het hoofdkwartier van het Nationale Park en is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan dit beeldschone natuurgebied. De lodge telt slechts 13 kamers en is dus zeer kleinschalig en exclusief. De komende dagen verblijft u geheel verzorgd op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, geselecteerde drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) en een dagelijks excursieprogramma (in kleine groepjes) is inbegrepen.


  • ★★★★ Explora Patagonia National Park (4 nachten)

Explora Patagonia National Park

5
5

5 t/m 7: Patagonia National Park verkennen


Vrije dagen om dit spectaculaire park te verkennen. Samen met het professionele en behulpzame team van Explora stemt u uw excursieprogramma voor de komende dagen af. Er zijn meer dan 30 verschillende activiteiten om uit te kiezen, welke worden uitgevoerd in kleine groepjes in verschillende niveaus. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van werkelijk schitterende wandeltochten, maar u kunt bijvoorbeeld ook fietsen, kajakken of een tocht per 4WD maken. In het park kunt u met een beetje geluk het bijzondere, typisch Patagonische wildlife observeren. Zo vindt u hier onder andere guanaco’s, Huemul-herten, vossen, gordeldieren, ibissen, condors en Magelhaen spechten. Zelfs poema’s komen voor in het park, al moet u voor deze laatste soort wat meer geluk hebben.

8
8

8: Patagonia National Park – Torres del Paine


Vandaag vervolgt u uw exclusieve Patagonië rondreis verder zuidwaarts. U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Cochrane van waar u met een klein gechartered vliegtuigje (maximaal 8 personen) in zo’n 1,5 uur naar Puerto Natales vliegt. Dit kuststadje is dé toegangspoort tot het Torres del Paine National Park. Op de luchthaven van Puerto Natales wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Awasi voor de transfer naar het Torres del Paine National Park, één van de mooiste natuurparken van Latijns-Amerika.

U verblijft de komende dagen in Awasi Patagonia, gelegen in een privéreservaat aan de noordoostelijke grens van het Torres del Paine National Park. Vanuit uw villa heeft u een schitterend uitzicht op het Torres del Paine bergmassief en het Sarmientomeer. U verblijft de komende dagen op all-inclusive basis, wat wil zeggen dat bij uw verblijf alle maaltijden, geselecteerde drankjes (alcoholisch en non-alcoholisch) en activiteiten op privébasis zijn inbegrepen.


  • ★★★★ Awasi Patagonia (4 nachten)

Awasi Patagonia

9
9

9 t/m 11: Op avontuur in Torres del Paine


Deze dagen maakt u onvergetelijke excursies onder begeleiding van uw persoonlijke privé-gids. Samen met uw gids wordt het programma voor deze dagen bepaald. Torres del Paine wordt gekenmerkt door een ruig landschap met heldere bergmeren, indrukwekkende gletsjers en imposante bergtoppen. Het park biedt fantastische wandelmogelijkheden, variërend in lengte en zwaarte. U kunt daarnaast onder andere mountainbiken, paardrijden of tochten maken per 4WD.

12
12

12: Torres del Paine – El Calafate


U laat Chili achter u en reist vandaag per transfer in zo'n 5 uur naar uw volgende accommodatie in El Calafate in Argentinië. De exacte duur van de rit is afhankelijk van de eventuele wachtrijen bij de grensovergang. EOLO is spectaculair gelegen in de La Anita vallei, aan de weg richting de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer. Vanuit deze locatie heeft u zicht op zowel het Torres del Paine bergmassief in Chili als op Lago Argentino. Bij uw verblijf is volpension inbegrepen, evenals enkele activiteiten in de omgeving van de lodge. Zo kunt u gaan wandelen of gaan mountainbiken.

  • ★★★★ EOLO - Patagonia´s Spirit (3 nachten)

EOLO - Patagonia´s Spirit

13
13

13: Perito Moreno gletsjer


Tijdens uw verblijf in deze desolate regio mag een bezoek aan Argentinië's meest indrukwekkende gletjser, de Perito Moreno, niet ontbreken. Na het ontbijt ontmoet u de privé-gids waarmee u vandaag een bezoek zal brengen aan deze gigantische ijsmassa, gelegen in het hart van het Los Glaciares National Park. U kunt via een netwerk van loopbruggen de gletsjer van verschillende kanten aanschouwen. Al bent u op veilige afstand van het ijs, tóch hoort u het regelmatig flink kraken. Met een beetje geluk stort er af en toe een groot stuk ijs met veel geweld in het water, wat soms een flinke golfslag tot gevolg kan hebben. In de loop van de middag keert u terug bij EOLO.

14
14

14: Vrije dag bij EOLO


U heeft vandaag een vrije dag bij EOLO. Bij uw verblijf zijn al enkele activiteiten (in groepsverband) inbegrepen in de directe omgeving van de lodge. Zo kunt u onder begeleiding van een gids gaan wandelen of gaan mountainbiken. Voor de meeste activiteiten (waaronder een tocht per 4WD op het terrein, paardrijden of een bezoek aan Estancia Cristina) geldt een toeslag. Mocht u uw activiteiten tijdens uw verblijf al van tevoren willen boeken, dan horen we het graag. U kunt ze ook ter plekke boeken bij de Eolo Lodge.

15
15

15: El Calafate – El Chaltén


Vandaag wordt u van EOLO terug naar El Calafate gebracht. Hier wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van Explora voor de prachtige rit over een afstand van ruim 200 kilometer in noordelijke richting naar El Chaltén. Het is een reis van ca. 3 uur waarbij het landschap zeker na ongeveer een uur met de minuut indrukwekkender wordt. Is het landschap in de omgeving van El Calafate nog vrij vlak en uitgestrekt, komt u dichterbij El Chaltén, dan doemen in de verte de spectaculaire besneeuwde pieken van Mount Fitz Roy en Torre op. U zal beslist een keertje willen stoppen onderweg om dit onvergetelijke beeld vast willen te leggen.

Explora El Chaltén ligt op ca. 17 kilometer buiten het dorpje in het hart van het Los Huemules privéreservaat. De prachtige lodge bestaat uit slechts 20 kamers, allen met spectaculair uitzicht op o.a. de Marconi gletsjer, de omliggende bergtoppen of de Eléctrico vallei. De komende dagen verblijft u wederom geheel verzorgd op all-inclusive basis, al uw maaltijden, (geselecteerde) drankjes (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) en een dagelijks excursieprogramma (in groepjes van maximaal 8 personen) zijn inbegrepen.


  • ★★★★★ Explora El Chaltén (4 nachten)

Explora El Chaltén

16
16

16 t/m 18: Los Glaciares National Park


De omgeving van El Chaltén is wereldberoemd bij wandelaars en bergbeklimmers. U bevindt zich hier in het hart van het Los Glaciares National Park. De natuur is hier ruig en zeer ongerept en bestaat uit gletsjers, bergmeren, rivieren en besneeuwde bergtoppen.

Explora zorgt (net als op alle andere locaties) voor een uniek en onvergetelijk verblijf waarbij u dagelijks fantastische excursies maakt welke geheel op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren worden aangeboden. Er zijn fantastische wandelmogelijkheden, in verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn ook wandelingen mogelijk over redelijk vlak terrein, voor de wat minder ervaren wandelaars, en zelfs tochten per auto, mocht u even geen zin hebben om de benen te strekken. U kunt een trekking maken over het ijs van de Cagliero gletsjer of zelfs gaan bergbeklimmen wanneer u hier reeds ervaring mee heeft.

19
19

19: El Chaltén – Buenos Aires


Vandaag komt er een einde van uw heerlijke verblijf in Explora El Chaltén. De lodge verzorgt een transfer (in groepsverband) terug naar El Calafate, waar u bij de luchthaven wordt afgezet. U neemt afscheid van Patagonië en vliegt noordwaarts naar Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar uw hotel brengt. Het exclusieve Four Seasons Hotel is gelegen in de statige en zeer centrale wijk Recoleta en is een heerlijke en zeer comfortabele uitvalsbasis voor een bezoek aan Buenos Aires. De rest van de dag kunt u vrij besteden om alvast op eigen gelegenheid de stad te bekijken.


  • ★★★★★ Four Seasons Buenos Aires (2 nachten)

Four Seasons Buenos Aires

20
20

20: Culinaire tour


De ochtend heeft u vrij te besteden. In de middag wordt u door uw privégids opgehaald voor een bijzondere excursie naar enkele van de mooiste historische cafés en barretjes van Buenos Aires, ook wel 'Bares Notables' genoemd. Dit alles onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. U start in een typisch Argentijns koffiehuis, waar de lokale bevolking aan het eind van de middag vaak een kop koffie of thee drinkt. Deze statige cafés stammen uit de economische glorietijd van het land en dat ziet u nog terug aan de prachtige pilaren, glas-in-lood ramen en betegelde vloeren. Vervolgens gaat u naar een traditioneel hoekcafeetje waar u kunt genieten van een aperitiefje en een heerlijke empanada. U eindigt in een sfeervol literair café met een goed glas rode wijn. Een leuke alternatieve manier om de stad te leren kennen.

21
21

21: Vertrek


Vandaag komt uw exclusieve Patagonië reis ten einde. In de loop van de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven Ezeiza gebracht. Deze middag vliegt u met een KLM-vlucht terug naar Amsterdam.

22
22

22: Aankomst


U arriveert in de ochtend op Amsterdam Airport Schiphol. U haalt de ruimbagage op en vervolgt u de laatste rit naar huis op eigen gelegenheid.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een van onze andere prachtige bestemmingen? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze exclusieve Patagonië reis


Voor deze 22-daagse exclusieve Patagonië reis dient u (bij deelname van 2 personen) rekening te houden met een reissom vanaf € 25.400 per persoon.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale en binnenlandse vluchten in Economy Class, twee chartervluchtjes, de vermelde transfers, de overnachtingen in de speciaal geselecteerde exclusieve accommodaties en de beschreven excursies inbegrepen.

Bovengenoemde reissommen zijn gebaseerd op schouderseizoentarieven. Deze Patagonië rondreis is volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.
Wenst u bijvoorbeeld Premium Comfort Class of Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in het reisplan.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Argentinië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Een perfecte aanvulling op deze rondreis

Uniek arrangement
5 dagen
op aanvraag
September t/m maart

Chili & Argentinië arrangement | Australis Cruise

De Stella Australis en Ventus Australis zijn twee kleinschalige, luxe cruiseschepen die u op een zeer comfortabele manier kennis laten maken met het zuidelijkste puntje van Chili en Argentinië. U vaart door de Straat van Magelhaen en het Beaglekanaal via Kaap Hoorn van de Chileense havenstad Punta Arenas naar Ushuaia op Vuurland, gelegen in het diepe zuiden van Argentinië. Er zijn verschillende prachtige routes mogelijk!

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Al sinds 1993 organiseert Tico Reizen prachtige reizen naar vele bestemmingen wereldwijd welke tot in de puntjes zijn verzorgd en geheel op uw wensen en voorkeuren worden afgestemd. Sleutel op al onze bestemmingen is onze partner, welke we met veel zorg selecteren.

Reisvoorstel op maat

Iedere reiziger is uniek en heeft weer andere wensen. Wij stippelen een prachtige route voor u uit en selecteren bij u passende accommodaties.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren bijzondere en unieke accommodaties die daadwerkelijk bijdragen aan uw ervaring. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat