Logo bg white

Noord-Vietnam en Cambodja reis

23-daagse rondreis door Cambodja & Vietnam
Vanaf € 4.055,00 p.p.
November t/m april
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Noord-Vietnam en Cambodja reis

Deze Noord Vietnam en Cambodja reis start in Hanoi waar u even kunt acclimatiseren alvorens u verder reist naar het prachtige karstgebergte van Halong Bay. Met een binnenlandse vlucht bezoekt u vervolgens centraal Vietnam. De authentieke plaatsjes Hue en Hoi An geven u een goede indruk van dit bijzondere land. Vervolgens reist u per vlucht naar Siem Reap, de tempelstad van Cambodja. Vanuit Siem Reap maakt u een excursie naar de beroemde tempels van Angkor.
Alvorens u de hoofdstad Phnom Penh bezoekt, brengt u een bezoek aan de countryside van Cambodja, te vinden in Battambang. Na een indrukwekkende kennismaking met de geschiedenis van Cambodja, reist u verder naar de jungle van Koh Kong. Hier verblijft u op een unieke locatie midden op de rivier in de jungle. U sluit deze reis af een de stranden van het nog onontdekte Kep. Een pareltje aan de zuid-kust van Cambodja.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Vietnam

Begin van de middag vertrekt u met Cathay Pacific vanaf Schiphol naar Hong Kong waar u overstapt op de vlucht naar Hanoi, gelegen in Noord-Vietnam. U arriveert de volgende dag.

2
2

​2: Aankomst Hanoi (Noord-Vietnam)

U arriveert in de ochtend op de internationale luchthaven van Hanoi. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw hotel. U verblijft aan het Hoan Kiemmeer, midden in het centrum van Hanoi. Ook wanneer u kiest voor verblijf in het Apricot Hotel. Indien u kiest voor een verblijf in het La Siesta Hotel, dan verblijft u in het bruisende oude stadskwartier. Kiest u voor verblijf in Hotel de L’Opera of het Sofitel Legend hotel, dan verblijft u een paar straten achter het Hoan Kiemmeer. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. U kunt ervoor kiezen om even bij te komen van de lange reis of alvast de stad op eigen gelegenheid verkennen.

 • ★★★ Silk Path Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ Hotel de L’Opera (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Sofitel Legend Metropole (2n)

Sofitel Legend Metropole

3
3

3: Stadsexcursie Hanoi like a local

Vandaag verkent u de stad Hanoi onder begeleiding van een gids. In plaats van de gebruikelijke highlights zal u deze dag een kijkje nemen in het dagelijkse leven van de lokale bewoners van Hanoi. Dit betekent vroeg uit de veren. Rond de klok van 07:00 uur wordt u opgehaald voor de korte wandeling naar het Hoan Kiem meer. Het is gebruikelijk voor de Vietnamezen in Hanoi om te sporten voordat de drukke dag van start gaat. U bezoekt de Ngoc Son tempel, alvorens u plaats neemt in een traditioneel en charmant koffietentje, waar u de typische lokale koffie kunt proeven. Vervolgens duikt u dieper in de geschiedenis van Hanoi. Zo bezoekt u o.a. de St Joseph Cathedral, de Hoa Lo gevangenis en het Huu Tiep meer, beter bekend als het B-52 meer. Rond het middaguur krijgt u een typische Vietnamese lunch geserveerd in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoekt u de tempel van de literatuur, alvorens u de dag afsluit op het spoor van Hanoi. Dit is een zeer interessante plek en daarbij typisch voor Hanoi. De lokale huizen staan slechts enkele meters van het spoor vandaan. Samen met uw gids wandelt u langs het spoor en u zal zien dat dit prachtige plaatjes oplevert. U sluit de dag af als een ware ‘local’, met een lokaal biertje in een welbekende Bia Hoi.

tempel van de literatuur

4
4

4: Hanoi – Halong Bay

Na het ontbijt heeft u een transfer naar Halong Bay. U checkt in bij de cruisemaatschappij en rond het middaguur gaat u aan boord van een goed verzorgde jonk waarmee u de komende anderhalve dag door de sprookjesachtige Halong baai vaart. U verblijft aan boord op basis van volpension in een kajuit met eigen sanitair.

Direct na afvaart krijgt u een voortreffelijke lunch geserveerd terwijl u door de baai vaart langs diverse eilanden, lagunes en grotten. U komt aan bij de Dark & Bright Lagoon waar u het gebied verkent per roeiboot. Wanneer het weer het toelaat, kunt u wellicht zwemmen in het emeraldkleurige water. In de avond kunt u deelnemen aan een kookdemonstratie en staat er een heerlijk Vietnamees diner voor u klaar.

 • ★★★ Bhaya Classic Cruise (2n – vp)
 • (optioneel) ★★★ Bhaya Premium Cruise (2n – vp)
 • (optioneel) ★★★★★ Au Co Cruise (2n – Au Co suite – vp)

  LET OP:
  Wanneer u kiest voor een verblijf op de Au Co Cruise, heeft u een afwijkend programma. Deze luxe boot heeft een exclusiever programma.

Au Co Cruise

5
5

5: Halong Bay

Vanochtend kunt u tijdens het ontbijt genieten van de prachtige omgeving. De cruisemaatschappij heeft verschillende programma’s afhankelijk van de weersomstandigheden. ’s Middags staat er een bezoek aan de ‘surprise cave’ op het programma. Dit is een van de grootste grotten in heel Halong Bay vol met stalagmieten en stalagtieten. ’s Avonds diner aan boord.

6
6

6: Halong Bay – Hue

Wanneer u vroeg opstaat, kunt u de prachtige zonsopgang zien boven Halong Bay, een ervaring die u niet snel vergeet. U kunt zelfs deelnemen aan een Tai Chi les. U vaart door Halong Bay in het vroege ochtendlicht. Het programma deze ochtend verschilt per cruisemaatschappij. In de loop van de ochtend eindigt de cruise in de haven van Halong waar u van boord gaat. Vanaf de haven is er een transfer geregeld naar de luchthaven van Hanoi. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht met Vietnam Airlines naar de keizerlijke stad Hue. Na aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht. Kiest u voor verblijf in het superieure klasse Pilgrimage Village, dan verblijft u buiten Hue, op ca. 10 minuten rijden per shuttlebusje (aangeboden door het hotel).

 • ★★★ Eldora Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Pilgrimage Village (2n)
 • (optioneel) ★★★★+ La Residence Resort & Spa (2n)

Pilgrimage Village

7
7

7: De Verboden Stad

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids en chauffeur voor een bezoek aan de verboden paarse stad, ontstaan onder leiding van Keizer Gia Long in de 19de eeuw. Het is gesitueerd in de citadel van Hué, welke ernstig beschadigd is gedurende het Tet offensief in 1968. Rond het middaguur stopt u in een lokaal restaurant voor de lunch (inbegrepen). Na de lunch stapt u aan boord van een lokale boot voor een tochtje over de Parfumrivier. Onderweg bezoekt u de Thien Mu Pagoda. U sluit deze dag af met een bezoek aan de graftombe van keizer Tu Duc. Na dit bezoek wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.

8
8

8: Hue – Danang – Hoi An

Na het ontbijt start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk ‘Zee Wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend. U bereikt de kustplaats Danang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek. In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij uw centraal gelegen hotel. • ★★★★ Victoria Hoi An Beach Hotel (2n), aan het strand buiten Hoi An
 • ★★★★ Royal Hoi An (2n )
 • (optioneel) ★★★★ Anantara Resort (2n)
9
9

9: Hoi An

Vrije dag in het gezellige Hoi An. U kunt eenvoudig te voet het centrum van Hoi An verkennen. U kunt de vele Chinese tempels bezichtigen, genieten van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken of souvenirshoppen in de straten vol kleurrijke papieren lampions.

Optioneel (niet inbegrepen): Cham Ruïnes My Son
In de ochtend staat er een bezoek aan de mysterieuze Cham ruïnes bij My Son op het programma. U bevindt zich hier bij Vietnam’s belangrijkste culturele erfgoed en zal dan ook opmerken dat ook My Son niet voor niets een plekje op UNESCO’s lijst van Werelderfgoed heeft gekregen. Onder begeleiding van een gids verkent u het indrukwekkende complex met haar prachtige details. Uw gids zal u hier de overblijfselen van een aantal opmerkelijke torens laten zien. Deze torens zijn tussen de 4e en 14e eeuw gebouwd door de koningen van Champa. De tempels zijn gewijd aan de god Shiva, welke lokaal bekend staat onder verschillende andere namen, waarvan Bhadresvara de meest belangrijke is.

Optioneel (niet inbegrepen): Tra Que Vegetable villages
Na het ontbijt gaat u samen met uw gids, al fietsend op weg naar het charmante dorpje Tra Que. Hier krijgt u een korte uitleg over de geschiedenis van het dorp en over de verbouwing van groeten in dit gebied. Uw gids neemt u mee naar de tuinen waar de groente wordt verbouwd, waar u kennis maakt met de lokale boeren. Samen met de boeren bereidt u een lokale lunch voor. U leert hoe u gerechten als ‘tam huu’ spring rolls en ‘Banh Xeo’, een type pannenkoek, kan maken. Een erg leuke ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch bereid heeft, alvorens u weer terug fietst naar Hoi An.

My Son

10
10

10: Hoi An – Siem Reap

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de vliegreis met Vietnam Airlines naar Siem Reap, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde tempelcomplexen van Angkor. U arriveert in de middag. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap voor de transfer naar uw hotel, gelegen in het midden van het centrum van Siem Reap.

 • ★★★ Natura Resort (3n)
 • (optioneel) ★★★★ Shinta Mani Club (3n)
 • (optioneel) ★★★★+ Park Hyatt (3n)

""We zijn blij dat je ons naar Cambodja hebt gestuurd. Angkor Wat is iets wat we niet hadden willen missen. We hebben heel erg genoten van de tempels en vonden het heerlijk om dit op eigen gemak op de fiets te doen. Twee geweldige dagen waarvan we er best 3-4 van hadden kunnen maken. ""
Roel & Jantien

Park Hyatt

11
11

11: Excursie Angkor Wat, Angkor Thom, & Ta Phrom

U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (niet inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Phrom tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

Angkor Wat

12
12

12: Siem Reap & omgeving

Vrije dag om andere tempels verder op eigen gelegenheid te verkennen. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de kleine, prachtig gedecoreerde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Wanneer u een beetje avontuurlijk bent ingesteld, vraagt u een lokale tuk-tuk chauffeur om u deze dag naar enkele complexen te brengen. Het is ook mogelijk om dit middels een georganiseerde excursie te doen.

13
13

13: Siem Reap – Battambang

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Battambang. Bij aankomst in Battambang wordt u afgezet bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

 • ★★★ Battambang Resort Hotel (2n)

14
14

14: Excursie Battambang & omgeving

Vandaag staat er een lange en prachtige fietsexcursie op het programma. U maakt deze dag kennis met het platteland van Cambodja en u zal veel leren over de geschiedenis en hedendaagse gebruiken en gewoonten van de lokale bevolking. U fietst vandaag ca. 35-40 kilometer. U bezoekt vandaag verschillende lokale families die allen gespecialiseerd zijn in het produceren van lokale, traditionele producten, zoals bijvoorbeeld rijstpapier, gedroogde bananen, bamboeplakrijst en rijstwijn.

U luncht onderweg tevens bij een lokale familie (inbegrepen). Na de lunch brengt u nog een bezoek aan een boeddhistische tempel, waar u meer zal leren over het kloosterleven. Aan het eind van de dag brengt u een bezoek aan het oosten van Battambang waar u een rit maakt met de beroemde bamboetrein. Deze trein werd ooit gebouwd door de Fransen om goederen te transporteren. In de loop van de middag arriveert u weer bij uw verblijf.

Bamboetrein

15
15

15: Battambang – Phnom Penh

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Houdt u er rekening mee dat u een lange dag onderweg bent. Via de verlaten koningsstad Udong waar u de belangrijkste tempels en stupa’s bezoekt welke prachtig zijn gelegen tegen de heuvels, reist u door naar Phnom Penh waar u wordt afgezet bij uw hotel. • ★★★ Rambutan Hotel (2n – deluxe kamer)
 • (optioneel) ★★★+ Aquarius Hotel (2n)
 • (optioneel) ★★★★ La Rose Suites (2n)

Rambutan Hotel

16
16

16: Phnom Penh

Vanochtend staat er een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Phnom Penh op het programma, uiteraard onder begeleiding van een gids. ’s Ochtends verkent u de hoogtepunten van het centrum van de stad en bezoekt u het Nationale museum, het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagoda en Wat Phnom, een tempel gelegen op een heuvel en feitelijk de officiële naam van de stad.
Rond lunchtijd keert u terug bij uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. De middag kunt u besteden om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan de voormalige Tuol Sleng gevangenis en de Killing Fields . Hier wordt u geconfronteerd met de gruwelijkheden die zich afspeelden onder het bewind van de Rode Khmer. De ‘Killing Fields’ liggen op zo’n 15 kilometer buiten de stad nabij het dorpje Cheung Ek. In de herdenkingsstupa staan 8.000 schedels tentoongesteld, stille getuigen van een zwarte periode in de geschiedenis van dit land. U kunt zich gemakkelijk met een lokale tuk – tuk naar de Killingfields laten brengen. Hier zijn audio tours beschikbaar in verschillende talen, waardoor u zelf zoveel tijd op deze locatie kunt doorbrengen als u zelf wenst.

Uiteraard is het ook mogelijk om beide bezoeken met een gids te doen, welke Tico voor u kan organiseren (niet inbegrepen).

Killing Fields

17
17

17: Phnom Penh – Koh Kong

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Koh Kong, gelegen op zo’n 270 km. ten westen van Phnom Penh aan de kust van de Golf van Thailand. Hier start uw 4-daagse bezoek aan de bijzondere 4 Rivers Floating Ecolodge. Bij aankomst in het dorpje Tatai stapt u aan boord van een kleine boot voor de transfer naar de Ecolodge. Bij uw verblijf zijn enkele excursies inbegrepen. De rest van de middag heeft u vrij. Aan het begin van de avond kunt u deelnemen aan de Sunset cruise.

 • ★★★★ 4 Rivers Floating Ecolodge (3n –tent – hp)
18
18

18 & 19: Koh Kong & omgeving

Deze dagen staan er excursies op het programma. Afhankelijk van het dagschema van de Lodge gaat u de volgende twee excursies doen in onbekende volgorde. In overleg met de lodge kunt u het programma wellicht aanpassen.

Optie 1: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Tatai waterval, één van de grootste watervallen in deze regio. U kunt hier heerlijk zwemmen in het emerald gekleurde kristalheldere water aan de voet van de waterval. Ook zijn er kayaks aanwezig voor de liefhebber om de omgeving per kayak verder te verkennen. Een picknicklunch is vandaag inbegrepen. In de middag vaart u weer richting de lodge. Onderweg stop u bij een traditionele Cambodjaanse boerderij. U kijkt vanuit hier uit op prachtige rijstvelden en fruitbomen. Welke er in bloei staan hangt af van het seizoen.

Optie 2: Na het ontbijt staat er een boottocht op het programma. U vaart diep de mangroves in waar u een goed beeld krijgt van het leven aan de rivieroevers. Hier leeft men puur en alleen van de visserij. De uitzichten onderweg zijn prachtig. In het dorp wandelt u rustig rond en maakt u kennis met het dagelijkse leven van de lokale vissers terwijl ze hun netten repareren en onderhoud plegen aan hun houten boten. Ook bezoekt u het Cham (moslims) gedeelte van het dorp. U bereikt dit stuk via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch (inbegrepen) maakt u een korte klim omhoog, vanuit waar u prachtige uitzichten heeft op het platteland en de oceaan. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar de lodge.

Tatai waterval

20
20

​20: Koh Kong – Kep 

Na het ontbijt wordt u teruggevaren naar Tatai waar u wordt opgewacht voor de transfer zuidwaarts naar Kep. In de middag arriveert u in Kep, voorheen een belangrijke luxe badplaats voor de Frans-koloniale elite. U verblijft in het Le Flamboyant Resort. Wanneer u in het Veranda Natural Resort verblijft, verblijft u in een mooi verborgen resort met prachtig uitzicht over zee. Wanneer u ervoor kiest om in het Knai Bang Chatt te verblijven, dan ligt uw hotel direct aan zee. • ★★★ Le Flamboyant Resort (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Veranda Natural Resort (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Knai Bang Chatt (2n)

Knai Bang Chatt

21
21

21: Excursie Elephant Cave, Secret Lake en Peper plantage

Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de Phnom Kampong Trach grot, ook wel bekend als de ‘Elephant cave’. Deze prehistorische limestenen ruïnes worden door de lokale bevolking als gedenkplek gebruikt. U vervolgt uw trip naar een peperplantage. De peper die gemaakt wordt in Kampot wordt gezien als een van de beste ter wereld.

U maakt kennis met de omgeving van Kep en Kampot en u leert over de geschiedenis van dit indrukwekkende land. Onderweg bezoekt u oude koloniale gebouwen en de zeezoutvlakte, waarna u typische Khmer-koffie kunt proeven in een lokaal restaurant aan de Kampotrivier. Na de picknicklunch vervolgt u rustig uw weg terug, terwijl u nog een paar korte stops maakt. U wordt weer afgezet bij uw hotel.

Elephant Cave

22
22

22: Vertrek

De ochtend heeft u nog vrij te besteden. In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier stapt u op de vlucht van Cathay Pacific terug naar Amsterdam. U dient over te stappen in Hong Kong.

23
23

23: Einde Vietnam en Cambodja reis

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Noord Vietnam en Cambodja reis

Voor deze 23-daagse Vietnam en Cambodja reis geldt een indicatie reissom van €4.055 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristen klasse hotels. Verblijft u liever in superieure klasse hotels? Dan dient u rekening te houden met een reissom van €4.890 per persoon. Ook is het mogelijk deze reis te maken op basis van luxe klasse. In dat geval dient u rekening te houden met een reissom van €6.280 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Cambodja

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico deze Vietnam en Cambodja reis maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze bijzondere bestemming. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Vietnam en Cambodja!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw verzoek.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat