Logo bg white

Luxe reis Thailand

21-daagse rondreis door Thailand
Vanaf € 13.650,00 p.p.
december t/m mei
Annalena5593
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Thailand


Tijdens deze 21-daagse luxe rondreis maakt u kennis met de hoogtepunten van Thailand. U overnacht in enkele van de meeste luxe en unieke accommodaties en er staat een mooi aanbod aan boeiende excursies op het programma.

U begint de luxe reis Thailand in de bruisende hoofdstad Bangkok, waar u kennis maakt met het drukke stadsleven. U reist verder naar de Gouden Driehoek, nabij de grens met Myanmar en Laos. Hier verblijft u in een bijzondere accommodatie gelegen in de jungle met eigen olifantenopvang. Vervolgens reist u in noordelijke richting naar de gezellige Chiang Mai waar u in een schitterende accommodatie verblijft. In Chiang Mai verkent u de omgeving per fiets en kajak en neemt u ook deel aan een Thaise kookcursus. Na enkele dagen vliegt u door naar het zuiden waar u de prachtige Khao Sok National Park verkent en vervolgens in het zeer luxueuze Phulay Bay hotel in Krabi verblijft. Vanuit hier gaat de reis verder naar het eiland Koh Yao Noi waar u de reis heel ontspannen afsluit in het werkelijk schitterende Six Senses resort.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe reis Thailand!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bangkok


Vandaag start uw luxe reis Thailand. U vertrekt aan het einde van de middag vanaf Schiphol met een directe KLM-vlucht naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende ochtend op de internationale luchthaven van Bangkok.

2
2

2: Aankomst in Bangkok


U komt in de ochtend aan op de luchthaven van Bangkok vanwaar een transfer is geregeld naar uw zeer aangename hotel. U heeft de middag vrij te besteden om bij te komen van de lange vlucht. Het prachtige Capella Hotel bevindt zich in de wijk Sathorn en dank de mooie ligging aan de rivier een gevoel van rust en ruimte in de drukke stad, waardoor het een uitstekende plek is om uw luxe reis door Thailand te beginnen!


  • ★★★★★ Capella Hotel (3 nachten)
3
3

3: Stadsexcursie Bangkok


Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw gids voor een excursie langs de hoogtepunten van Bangkok. Vanochtend bezoekt u allereerst Wat Po, een van de oudste tempels in Bangkok waarin zich een enorme gouden liggende Boeddha bevindt. ’s Ochtends vroeg zijn hier biddende monniken aanwezig en u bent dan ook net op tijd om dit te aanschouwen. Vervolgens stapt u in de tuk-tuk om de Lak Muang City Pilaar te bezichtigen, wat beschouwd wordt als de eerste steen van Bangkok. Het hoogtepunt van deze ochtend is een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de tempel van de Emerald Boeddha (Wat Pra Kaew).

Na een typische Thaise lunch (inbegrepen) stapt u aan boord van een longtail boat waarmee u door Bangkok's doolhof van oude kanalen vaart. Onderweg kunt u de waterwegen met drijvende houten winkeltjes, verweerde teakhouten huizen en stille boeddhistische tempels bewonderen. U maakt een stop bij het fascinerende Artist's House (Baan Silapin), een eeuwenoud teakhouten huis dat is omgebouwd tot galerie met lokale kunst en fotografie. Terug op de Chao Phraya rivier eindigt uw tocht bij de tempel van de Dageraad (Wat Arun). Na een bezoek aan deze prachtige tempel wordt u weer bij uw accommodatie afgezet en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

"Wij zijn heel erg tevreden hoe Tico alles in elkaar gezet heeft. Hele goede communicatie en er wordt altijd met ons meegedacht. Wij komen zeker terug voor onze volgende reis."
Tico-reiziger
4
4

4: 'A Taste of Chinatown'


De ochtend en het begin van de middag kunt u vrij besteden. In de namiddag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een culinaire middag in de 200 jaar oude wijk Chinatown. U bezoekt verschillende eetgelegenheden, van eethuisjes op de stoep tot karakteristieke restaurants. Met een tuk-tuk trekt u diep deze wijk in om een aantal delicatessen te proeven, waaronder dim sum, dumplings, verse zeevruchten en lokale desserts. U sluit deze excursie af met een drankje en wordt in de loop van de avond weer keurig teruggebracht naar uw hotel.

5
5

5: Bangkok - Chiang Rai


Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Vanaf hier vliegt u in ca. 1,5 uur naar uw volgende bestemming van deze luxe reis Thailand, het indrukwekkende Chiang Rai. Na aankomst op het vliegveld van Chiang Rai wordt u door een gids en chauffeur ontvangen en naar uw prachtige accommodatie voor de komende dagen gereden. Chiang Rai ligt naast de zogenoemde Gouden Driehoek, de grens tussen Myanmar en Laos. Hier gaat uw heerlijke verblijf in het Anantara Golden Triangle Elephant Camp van start. U verblijft deze dagen op basis van volpension en tevens zijn een selectie non-alcoholische drankjes, de minibar en een dagelijkse activiteit of spa behandeling naar keuze inbegrepen. Het verblijf beschikt over een eigen olifantenkamp en heeft een breed aanbod aan excursies.

  • ★★★★ Anantara Golden Triangle Elephant Camp (3 nachten)
6
6

6: De Gouden Driekhoek


Vandaag staat er een boeiende excursie naar de Gouden Driehoek op het programma. Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur en gids. Samen rijdt u naar het drielandenpunt, waar de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Dit gebied staat bekend om zijn verleden van opiumhandel en blijft vandaag de dag worstelen met de controle op illegale smokkel van amfetaminen en andere goederen, waarvan sommige hun weg vinden naar de Chinese provincie Yunnan.

U gaat aan boord van een privéboot voor een ontspannende Mekhong-riviertocht, waarbij uw gids u meer zal vertellen over de geschiedenis terwijl u geniet van typische Noord-Thaise snacks en een glas wijn. Ook staat een bezoek aan het fascinerende 'Hall of Opium' museum op het programma. Hier leert u meer over de geschiedenis van de Gouden Driehoek en ontdekt u de impact van de papaverteelt op de lokale bevolking.

Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van uw verblijf bij het Anantara Golden Triangle Elephant Camp vrij te besteden.

Blank
7
7

7: Walking with Giants - Olifantenkamp


Vanochtend maakt u kennis met het olifantenkamp van het resort, waar u de dieren in hun natuurlijke omgeving kunt observeren en een Mahout training kunt bijwonen waarbij u veel leert over de olifanten die hier worden opgevangen.

Na de lunch volgt een wandeling door de jungle in de aanwezigheid van olifanten. Deze 'Walk With Giants' ervaring geeft zowel u als de olifanten de nodige tijd en ruimte om een band op te bouwen in hun eigen natuurlijke habitat.

Blank
8
8

8: Gouden Driehoek - Chiang Mai


Na een vroeg ontbijt wordt u in ca. 4,5 uur naar het gezellige Chiang Mai gereden waar u de komende dagen in een prachtige accommodatie verblijft. Onderweg passeert u koffieplantages en bergstammen en maakt u een stop van 3 uur om de omgeving te verkennen. U bezoekt de bergstammen Akha en Lisu en geniet van een luxe picknick lunch op een prachtige plek. De wandeling is erg rustig en kan ter plaatse worden aangepast. Een uitstekende manier om de mensen in dit kleurrijke deel van het land te leren kennen. Hierna volgt een transfer naar uw zeer aangename hotel. Gelegen in een rustig gebied, net buiten de stad.


  • ★★★★ Four Seasons Chiang Mai (3 nachten)
9
9

9: Omgeving Chiang Mai


Vandaag maakt u kennis met de culturele en koninklijke geschiedenis van Chiang Mai. Tijdens deze excursie vertelt uw gids u alles over de kleurrijke geschiedenis en bezoekt u enkele van de verborgen tempels op de Doi Suthep-berg. Hier maakt u ook een prachtige wandeling door het bos en bezoekt u 600 jaar oude tempelruïnes.

U eindigt de tour met een typisch Lanna noedelgerecht in een traditioneel restaurant alvorens u weer terug gebracht wordt naar uw accommodatie.

10
10

10: Kookworkshop met een Lanna familie


Vandaag krijgt u de unieke kans om een Lanna familiehuis te bezoeken en een kijk te nemen in de traditionele levensstijl van mensen die hier generaties geleden naartoe migreerden en over hun tradities en manier van leven te leren. In de ochtend gaat u met uw chauffeur en gids naar het Lanna huis. Na een rondleiding door de gastheer en gastvrouw plukt u verse kruiden en andere benodigdheden uit de tuin, om later in de keuken te gebruiken. Samen bereidt u een aantal authentieke Noord-Thaise gerechten in traditionele kleipotten die een extra smaakelement aan uw gerechten toevoegen. Daarna kunt u van uw heerlijke zelfgemaakte maaltijd genieten. Een onvergetelijke ervaring tijdens uw Thailand Deluxe reis! Na de les wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie en heeft u de rest van de middag vrij te besteden.

11
11

11: Chiang Mai - Khao Lak


Vandaag vervolgt u deze luxe reis Thailand richting het zuiden. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. U vliegt vandaag met een rechtstreeks vlucht naar de plaats Phuket, gelegen aan de zuidwestkust van Thailand. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw comfortabele hotel gebracht. De namiddag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.


  • ★★★★ The Sarojin (2 nachten)
"'Geweldige reis, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten, perfect maatwerk van jullie kant, bedankt!'"
Tico-reizigers

The Sarojin

12
12

12: Khao Sok National Park


Vanochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor een avontuurlijke dag in het Khao Sok National Park op ca. 1 uur rijafstand van uw hotel! Khao Sok is een van de meest fascinerende nationale parken in Thailand, gevormd tijdens dezelfde tektonische verschuiving waaruit het Himalaya-gebergte is ontstaan en een van de oudste regenwouden ter wereld.

Allereerst maakt u een wandeling van ca. 3 uur door de jungle waarbij uw gids u veel leert over de natuur in dit gebied van Thailand. U wandelt door de ongerepte jungle waarbij u verschillende apen en andere diersoorten kunt spotten. Tevens bezoekt u één van de vele grotten in de omgeving. ‘s Middags luncht u (inbegrepen) in een lokaal restaurantje midden op het meer.

Na de lunch maakt u een u een prachtige tocht op een bamboo raft over de adembenemende Klong Sok rivier dat wordt omringd door spectaculair landschap. Tijdens deze boottocht kijkt u uit op de enorme kalkstenen rotsformaties en het groene regenwoud. De idyllische sfeer en het enorme meer zijn zeer indrukwekkend. Na afloop van deze avontuurlijke dag wordt u weer terug gereden naar uw hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden.

Blank
13
13

13: Khao Lak - Krabi


U laat Khao Lak achter zich en reist vandaag verder in zuidelijke richting naar Krabi. Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ca. 2 ½ naar uw volgende aangename accommodatie gerden. Hier verblijft u de komende dagen in een zeer exclusief en sfeervol hotel direct aan het strand gelegen. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van de luxe service en faciliteiten waar Ritz-Carlton om bekend staat.


  • ★★★★★ Phulay Bay, a Ritz-Carlton Reserve (3 nachten)
11
11

14 t/m 16: Vrije dagen


Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt besluiten deze dagen te spenderen op het strand of aan het prachtige zwembad van uw verblijf. U kunt een spabehandeling boeken, of besluiten toch een uitstapje te maken.

Ook is het mogelijk om naar een hoog uitzichtpunt te wandelen, vanaf waar u spectaculair uitzicht heeft op de omgeving. Indien gewenst kunt u aan activiteiten die door de accommodatie georganiseerd worden deelnemen. Verder leent deze omgeving zich uitstekend voor rotsklimmen, kajakken en duiken. Tevens kunt u verschillende grotten op eigen gelegenheid bezoeken. Er zijn dan ook genoeg opties om u de komende dagen tijdens uw Thailand Deluxe vakantie te vermaken!

17
17

17: Krabi - Koh Yao Noi


De ochtend heeft u nog vrij te besteden in Krabi. Aan het begin van de middag wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van het Six Senses Yao Noi hotel en gaat u aan boord van een speedboot waarmee u naar uw volgende aangename accommodatie op het eiland Koh Yao Noi wordt gebracht.

Bij aankomst wordt u hartelijk ontvangen en naar uw heerlijke verblijf gebracht. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht indelen en genieten van de faciliteiten van uw accommodatie. Het Six Senses Yao Noi is de perfécte afsluiting van uw luxe reis Thailand!


  • ★★★★★ Six Senses Yao Noi (3 nachten)

Six Senses Yao Noi

18
18

18: Phang Nga Bay longtail boat excursie


Vandaag verkent u samen met uw gids de beroemde Phang Nga Bay per longtail canoe. Eenmaal aangekomen bij de eilanden Koh Panak en Koh Hong, heeft u voldoende tijd om rond te peddelen in het glasheldere water en een duikje te nemen. De idyllische witte zandstranden en het kristalheldere water vormen het perfecte decor voor ontspanning en genot.

Vervolgens geniet u van uw lunch op het strand met een prachtig uitzicht op de Pha Nga Bay. In de namiddag staat een bezoek naar het James Bond Island op het programma. Het iconische eiland werd wereldberoemd door “The Man with the Golden Gun”, een James Bond film uit 1974. Op u canoe heeft u voldoende privacy en vrijheid om de kustlijn rond het eiland op uw eigen gemak te verkennen. In de loop van de middag keert u terug naar uw resort.

19
19

19: Vrije dag Koh Yao Noi


Een vrije dag op het eiland die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt genieten van uw accommodatie, uitkijkend over de prachtige baai. Indien gewenst kunt u erop uittrekken en snorkelen, duiken of de omliggende eilanden verkennen. Daarnaast is het ook mogelijk het eiland per fiets of tuk-tuk te verkennen. Informeert u zich bij de receptie naar alle mogelijkheden.

20
20

20: Vertrek


Vandaag komt er een einde aan deze onvergetelijke luxe reis Thailand. De ochtend heeft u nog vrij te besteden. Rond het middaguur wordt u teruggevaren naar Phuket waar u naar de internationale luchthaven wordt gereden. Hier checkt u in op uw vlucht met Malaysia Airlines naar Kuala Lumpur. Bij aankomst in Kuala Lumpur stapt u over op uw vlucht met KLM terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende ochtend vroeg op luchthaven Schiphol.

21
21

21: Aankomst


Vroeg in de ochtend aankomst in Amsterdam. Einde van uw luxe reis Thailand.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Thailand reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze luxe reis Thailand


Voor deze luxe reis Thailand geldt een indicatie reissom van €13.650 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in bovenstaande accommodaties. Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten (in economy class) en is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Deze voorbeeldreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. We assisteren u graag met het samenstellen van uw ideale luxe vakantie Thailand!


Direct offerte aanvragen
Annalena Hartmann • Reisexpert Thailand

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van luxe reizen door deze authentieke bestemming. De ervaren reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw luxe reis Thailand.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Thailand reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat