Logo bg white

Familiereis Bhutan & Thailand

19-daagse rondreis door Bhutan
Vanaf € 18.500,00 p.p.
Gehele jaar
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Familiereis Bhutan & Thailand in de zomervakantie


Deze schitterende familiereis Bhutan neemt u mee naar één van de meest authentieke reisbestemmingen ter wereld waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Na een comfortabele directe vlucht van KLM arriveert u in de Indiase hoofdstad Delhi waar u een korte stop maakt en vervolgens doorreist naar het Koninkrijk Bhutan. Op de kleinschalige internationale luchthaven van Paro zal u hartelijk worden ontvangen door uw privégids en chauffeur die u gedurende deze familiereis Bhutan zullen assisteren. U brengt o.a. een bezoek aan de hoofdstad Thimpu, de lager gelegen Punakha-vallei met het schitterende fort ('dzong') en de ruige rivier voor veel waterpret en de sprookjesachtige Phobjikha-vallei. Uw bezoek aan Bhutan wordt afgesloten met de Paro-vallei en de onvergetelijke klim naar het Tigers Nest.

I.v.m. de beperkte vluchtverbindingen van/naar Bhutan sluit u de reis af in Thailand, waar u een bezoek brengt aan de hoofdstad Bangkok en heerlijk afsluit op het eiland Koh Samui.

Reizen in de periode juni t/m augustus


In tegenstelling tot haar buurlanden en vele andere reisbestemmingen in Azië is het prachtige Koninkrijk Bhutan eigenlijk het hele jaar door goed te bezoeken. De periode juni t/m augustus behoort tot het regenseizoen (de monsoon) en het is goed om te realiseren dat er dagelijks regen kan vallen. Het regent echter meestal alleen in de avond en/of de nacht. De temperaturen lopen in de zomermaanden in Punakha op tot zo'n 35 graden, maar in o.a. de Phobjikha-vallei zal het niet veel warmer worden dan 25 graden Celsius i.v.m. de hoogte. In de zomermaanden staan de rijstvelden in bloei en is het schitterend groen. Houd er wel rekening mee dat de paden wat modderiger zijn, wat het wandelen wat kan bemoeilijken.

De reisspecialisten van Tico werken momenteel aan het gedetailleerd dag-tot-dag programma wat u z.s.m. op deze pagina zal kunnen terug vinden.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Delhi


Dit is de eerste dag van een werkelijk onvergetelijke familiereis Bhutan, een klein koninkrijk wat als een tijdcapsule ligt ingeklemd tussen India en China. Door haar geïsoleerde ligging in het Himalaya-gebergte is ze niet heel goed bereikbaar en is een stop in Delhi, Singapore of Bangkok op zowel de heen- als de terugreis, meestal een vereiste.

U vertrekt vandaag met een comfortabele, directe vlucht van KLM vanaf Amsterdam Airport Schiphol en reist in nog geen 8 uur naar de Indiase hoofdstad Delhi. Het toestel landt in het holst van de nacht in deze miljoenenstad in het noorden van India en nadat u zich met uw door Tico verzorgde visum heeft gemeld bij immigratie begeeft u zich richting de uitgang waar u van harte welkom wordt geheten door uw chauffeur voor de transfer naar uw aangename hotel in New Delhi.

  • ★★★★★ The Imperial Delhi (2 nachten)


Geeft u de voorkeur aan het vliegen met een andere maatschappij, wenst u graag Premium Economy of Business Class te vliegen of vertrekt u bij voorkeur vanaf bv. Brussel, Parijs, Frankfurt of Düsseldorf? Laat het ons weten zodat we kunnen kijken naar de beste bij u passende vluchten.

The Imperial Delhi

2
2

2: Een dag in Delhi


Een dag in het bruisende Delhi is zó gevuld en uiteindelijk bepalen we uw programma voor vandaag geheel in overleg met u. Een en ander is afhankelijk van de periode waarin u reist. Reist u bv. in de zomermaanden juli en augustus, dan kunt op het heetst van de dag ontspannen bij het zwembad van The Imperial en focussen we het programma wat meer op de namiddag.

U trekt er vandaag met een gids op uit en start de dag met een bijzondere kennismaking met een ander gezicht van Delhi. Samen met uw gids - die zelf ook ooit op straat leefde - maakt u een educatieve wandeling georganiseerd door een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het verbeteren van de levenssituatie van de kinderen in de straten van Delhi. U luistert naar het verhaal van de kinderen, een verhaal van hoop en inspiratie maar eveneens een harde realiteit.

Hierna wordt u meegenomen naar het bruisende oude deel van Delhi waar u samen met uw gids - indien gewenst deels per rikshaw - de smalle straten verkent en alle geuren en kleuren van Delhi in u op kunt nemen. U brengt o.a. een bezoek aan de specerijenmarkt, het bekende Rode Fort (van buiten), de Jama Masjid (moskee) en Chandni Chowk, één van de oudste en drukste markten van Delhi.

3
3

3: Delhi - Paro - Thimpu


Na een heerlijk ontbijt checkt u uit bij The Imperial en volgt een transfer terug naar de luchthaven waar u incheckt op de ruim 2 uur durende vlucht naar Paro in Bhutan waar de piloot met precisie het toestel veilig in de Paro-vallei aan de grond zet en deze familiereis Bhutan dan écht van start gaat.

U arriveert op de kleinschalige en nog zeer authentieke luchthaven van Paro waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Na het tonen van uw door Tico verzorgde visum haalt u uw bagage op en gaat u naar de uitgang waar u van harte welkom wordt geheten door uw Bhutanese en Engels sprekende gids én chauffeur die de komende dagen tot uw beschikking zullen staan.

U verlaat Paro en reist in ongeveer anderhalf uur naar de hoofdstad Thimpu, waar u incheckt bij het prachtige Six Senses Resort, beter bekend als het 'Palace in the Sky'. U verblijft in een schitterende villa met 2 aparte slaapkamers voor ultieme privacy en volpension en een ongelimiteerde wasseretteservice is inbegrepen.

Afhankelijk van het energieniveau en de tijd van aankomst, trekt u er in de namiddag nog op uit. Zo kunt u een bezoek brengen aan Thimpu zelf, het Folk Heritage Museum waar u meer te weten komt over het traditionele leven in Bhutan, het textielmuseum of een kunstatelier.

  • ★★★★+ Six Senses Thimpu (2 nachten)
4
4

4: Thimpu


Vrije dag in de omgeving van Thimpu die u geheel naar eigen inzicht en in overleg met uw privégids en chauffeur kunt inrichten. Erg de moeite is de wandeling naar het gigantische bronzen boeddhabeeld wat in het jaar 2015 werd gebouwd ter ere van de 60e verjaardag van Bhutan's vierde koning Jigme Singye Wangchuck. Het beeld rust bovenop een gigantische meditatiehal en trekt zeker op feestdagen duizenden bezoekers. De wandeling ernaartoe is aangenaam en voert u door de heuvels van Thimpu waarbij u onderweg kunt genieten op goede uitzichten op de stad welke worden omlijst door eindeloze slingers met gebedsvlaggen. Het is tevens een zeer goede wandeling om het lichaam alvast wat te laten wennen aan de hoogte.

5
5

5: Thimpu - Phobjikha-vallei


U laat Thimpu vandaag achter u en reist verder naar de Phobjikha-vallei, ook wel bekend als de Gangtey-vallei, vernoemd naar het bekende en werkelijk schitterende klooster. De reis voert via de Dochula bergpas op 3.100 meter hoogte welke bekend is vanwege de 108 herdenkingsstoepa's die de naam Druk Wangyal Chortens dragen. U heeft tijd om hier rond te wandelen en te genieten van het indrukwekkende uitzicht op de omliggende pieken van de Himalaya.

U stopt in de lager gelegen Punakha-vallei voor de lunch en reist vervolgens verder naar Gangtey waar u incheckt bij uw werkelijk schitterende verblijf met subliem uitzicht op de vallei. Ook in deze Six Senses hebben we voor u weer een villa met 2 aparte slaapkamers voorzien. Bij uw verblijf is volpension (incl. non-alcoholische drankjes) en een ongelimiteerde wasseretteservice inbegrepen.

De Phobjikha-vallei is van november t/m maart het tijdelijke verblijf van de zeer indrukwekkende zwarthalskraanvogels die hier in de winterperiode neerstrijken vanuit Tibet. De vallei is beschermd en is adembenemend mooi en authentiek. Het is de ideale locatie voor het maken van schitterende wandelingen.

  • ★★★★+ Six Senses Gangtey (2 nachten)
6
6

6: Phobjikha & het klooster van Gangtey


Vrije dag in deze schitterende en nog zeer ongerepte vallei. De Phobjikha-vallei is zéker bij natuurliefhebbers en wandelaars groot favoriet.

Een absolute must is een bezoek aan het bekende klooster van Gangtey, ook wel bekend als 'Gangtey Goemba'. Het is het grootste klooster van Bhutan en werd gebouwd in 1613. Ze is gelegen op een heuvel en kijkt uit over de vallei. Het is een schitterend staaltje kunst wat u terug kunt zien in het houtsnij- en schilderwerk

Ook de hele rurale setting en het lokale leven is in Gangtey beslist de moeite. Maak een schitterende wandeling door de vallei en breng bv. een bezoek aan de school en het lokale sportveld waar u kennis maakt met de lokale bevolking.

Reist u buiten het winterseizoen (november t/m maart), dan is het zeer de moeite om een bezoekje te brengen aan het Crane Center, een bijzonder initiatief waar u meer te weten komt over de bijzondere zwarthalskraanvogels die hier iedere winter vanuit het Tibetaans plateau neerstrijken. Er is een klein museum en het is eveneens een plek waar zieke of verzwakte kraanvogels worden opgevangen die de vallei niet hebben kunnen verlaten.

7
7

7: Phobjikha-vallei - Punakha


U reist vandaag terug naar de lager gelegen Punakha-vallei, een reis van ca. anderhalf uur. Onderweg kan worden gestopt bij Chimi Lakhang, de tempel van de vruchtbaarheid. Deze tempel werd in 1449 gebouwd op een heuvel en is een belangrijk pelgrimsoord.

U verblijft er de komende dagen in de fantastische &Beyond Punaka River Lodge, een schitterende accommodatie gelegen aan de rivier waar u wordt omringd door het groen. De lodge beschikt over een prachtig buitenzwembad en u verblijft in de zeer comfortabele familievilla met 2 slaapkamers met eigen plungepool. Het verblijf is op All-Inclusive basis, wat wil zeggen dat al uw maaltijden, (geselecteerde) drankjes en ongelimiteerde wasseretteservice zijn inbegrepen.

In de namiddag kunt u er met uw gids op uittrekken in de vallei voor een heerlijke wandeling naar Khamsum Yulley Namgyal, een mooie stupa welke op een heuvel is gelegen. De wandeling voert door de rijstvelden en brengt u uiteindelijk naar de top van de heuvel voor een mooi uitzicht op de vallei.


  • ★★★★+ &Beyond Punakha River Lodge (3 nachten)


Reist u in de zomermaanden juni t/m september, dan is het goed om er rekening mee te houden dat het in de Punakha-vallei tropisch warm is, met temperaturen overdag tot wel 35 graden Celsius. De activiteiten zullen in deze periode worden gepland in de ochtend en namiddag.

8
8

8: Bezoek aan Punakha Dzong


U start de dag met een bezoek aan het zeer indrukwekkende Punakha Dzong, het absolute pronkstuk van de vallei en beslist een hoogtepunt in deze familiereis Bhutan. Dit zeer indrukwekkende fort is het op één na oudste fort van Bhutan en werd in het jaar 1637 gebouwd als belangrijk religieus en politiek centrum. Nog altijd is het fort het toneel voor belangrijke nationale evenementen en is ze het administratieve centrum van het Punakha-district en het winterpaleis voor het kloosterlijk lichaam.

In de namiddag kunt u een bezoek brengen aan het nonnenklooster Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang, prachtig gelegen op een heuvel. Het klooster is een plek voor scholing en meditatie voor ca. 120 nonnen.

9
9

9: Raften op de Punatshangchu-rivier


In de ochtend staat er een avontuurlijke ervaring op het programma. U gaat raften op de Punatshangchu-rivier, een leuk onderdeel van deze familiereis Bhutan!

De rivieren Mo (vrouw) en de Pho (man) komen samen bij Punakha. Waar Mocchu uitermate geschikt is voor beginners, biedt Phochhu - zeker in het regenseizoen - wat meer uitdaging en hevigere stroomversnellingen.

10
10

10: Punakha - Paro


U laat de Punakha-vallei vandaag achter u en reist terug naar Paro, de laatste stop in deze familiereis Bhutan. De reis voert weer via Thimpu en brengt u rond lunchtijd in de Paro-vallei waar u incheckt bij uw sfeervolle accommodatie. U verblijft er de komende dagen in een ruime COMO suite met prachtig uitzicht op de vallei. Indien gewenst is het ook mogelijk om in een villa met 2 slaapkamers te verblijven.

De Paro-vallei is de breedste vallei van allemaal en biedt veel mogelijkheden om de komende dagen gevarieerd in te vullen. Na de lunch kunt u o.a. een bezoek brengen aan Paro zelf met haar oude en unieke architectuur.

In de namiddag kunt u evt. deelnemen aan een een lesje boogschieten, de nationale sport van Bhutan. Mocht hier interesse in zijn, laat het ons dan gerust weten zodat we dit voor u kunnen inplannen.

  • ★★★★ COMO Uma Paro (3 nachten)

"Fantastische reis gehad, prachtige locaties en verblijf, geweldig goed georganiseerd, van eerste tot laatste moment helemaal verzorgd. "
Tico-reizigers
11
11

11: Wordt vervolgd...


We werken momenteel op dagelijkse basis aan het gedetailleerde dag-tot-dag programma van deze prachtige familiereis Bhutan welke spoedig in alle volledigheid online zal komen te staan.

Mocht u vragen hebben over onze Bhutan reizen of wenst u een offerte aan te vragen, neem dan contact met ons op via info@tico.nl.

Prijsindicatie van deze familiereis Bhutan & Thailand


Voor deze 19-daagse familiereis Bhutan & Thailand dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 18.500 per persoon (bij deelname van 4 personen). We gaan dan uit van 2 kinderen van 12 jaar en ouder.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals alle overnachtingen in de mooiste hotels & lodges waarbij (vrijwel) overal villa's of suites met 2 aparte slaapvertrekken zijn voorzien, privétransport én privégidsen, unieke ervaringen conform programma, visakosten voor zowel India als Bhutan en alle verplichte heffingen en belastingen.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw ideale familiereis Bhutan.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Bhutan

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom Tico Reizen

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Authentieke ervaringen

Gedurende uw tijd in Bhutan verblijft u in de meest bijzondere accommodaties en maakt u op authentieke wijze kennis met het schitterende landschap en de unieke Bhutanese cultuur.

Ultiem genieten

Alles is tot in de puntjes verzorgd, van uw transport tot aan die ervaring die u nooit meer zal vergeten. U hoeft zich dan ook nergens zorgen over te maken en alleen nog maar te genieten.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat