Logo bg white

Familiereis Thailand

18-daagse rondreis door Thailand
Vanaf € 5.820,00 p.p.
december t/m mei
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Indrukwekkende familiereis Thailand

Tijdens deze familiereis Thailand maakt u kennis met het veelzijdige Thailand. Samen met uw gezin bezoekt zowel het groene noorden als het tropische zuiden van dit indrukwekkende land. Uw reis start in de metropool Bangkok, welke wat Tico betreft tot een van de leukste steden ter wereld behoort! Vervolgens reist u per privétransfer naar het plaatsje Kanchanaburi, waar u overnacht in een drijvende accommodatie. Een unieke ervaring! U vindt in deze omgeving wellicht de mooiste watervallen van Thailand. Na een paar indrukwekkende dagen vliegt u vanuit Bangkok naar de gezellige stad Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand. In Chiang Mai staan er enkele bijzondere excursies op het programma. Per privétransfer reist u verder naar uw volgende accommodatie in Pai. Deze heerlijke familiereis Thailand sluit u af aan de tropische kust bij Phuket, gelegen in het zuiden van Thailand.

De accommodaties waar u tijdens deze familiereis Thailand verblijft, zijn de meest prachtige opties wanneer u reist met uw gezin.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze familiereis Thailand.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Bangkok

Uw familiereis Thailand gaat vandaag van start! U vertrekt vanaf Schiphol met een directe KLM-vlucht (economy class) naar de Thaise hoofdstad Bangkok. U arriveert de volgende dag op de internationale luchthaven van Bangkok.

2
2

2: Aankomst Bangkok

U arriveert vandaag op de luchthaven van Bangkok. Hier wordt u hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld van naar uw hotel. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de lange vliegreis.


  • ★★★★ Chatrium Hotel Riverside (3n)

"Het was een fantastische reis vol indrukken en ervaringen. Alles was tot in de puntjes perfect door jullie geregeld!"
Familie de Wit

Chatrium Hotel Riverside

3
3

3: Fietsexcursie door Bangkok

Na het ontbijt wordt u door uw gids opgehaald voor een interessante fietstocht door Bangkok! U fietst door kronkelende steegjes naar de oudste gemeentes van de stad in het Thonburi-gebied. Tijdens de fietstocht maakt u een stop bij het Artist’s House. Dit is een eeuwenoud teakhouten huis dat is omgebouwd tot een galerij met kunstwerken en een poppentheater. U luncht vandaag in een lokaal restaurant en stapt vervolgens aan boord van een traditionele ‘longtail’ boot. De boottocht vaart door de kanalen van Thonburi, wat ook wel de naam ‘Venetië van het Oosten’ heeft gekregen. Na deze indrukwekkende boottocht wordt u weer netjes teruggebracht naar uw hotel gebracht.

4
4

4: A taste of Chinatown

Overdag heeft u vrij te besteden. U kunt er op eigen gelegenheid op uittrekken, of Tico kan een excursie voor u organiseren. U kunt o.a. heerlijk ontspannen bij het zwembad van uw verblijf, of een bezoek brengen aan een van de vele indrukwekkende winkelcentra, of markten.

Voor het avondeten wordt u opgehaald voor een heerlijke Chinees-Thaise proeverij. Allereerst geniet u van een drankje op een rooftop-bar. U heeft hier prachtig panoramisch uitzicht op de rivier. Vervolgens wordt het tijd om eten te gaan proeven. U stapt in een tuk-tuk die u door de steegjes van Chinatown heen manoeuvreert. Tijdens deze rit zullen uw zintuigen geprikkeld worden door de heerlijke geur van kruiden die u overal tegemoet komt. Geniet tijdens de proeverij van o.a. lokale dimsum, dumplings, verse zeevruchten en veel meer. Met een voldaan gevoel wordt u later op de avond teruggebracht naar uw hotel.

5
5

5: Bangkok – Kanchanaburi

Al vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en gids die de komende dagen tot uw beschikking staan. U reist in ca. 3 uur naar uw volgende bestemming, Kanchanaburi. Dit stadje staat bekend om de bekende spoorbrug die onderdeel is van de omstreden Birma-spoorlijn. Deze spoorlijn werd in de tweede wereldoorlog door dwangarbeiders vanuit de hele wereld gebouwd in opdracht van de Japanners. Naar schatting zijn er bij de aanleg van deze spoorlijn meer dan 100.000 mensen gestorven door uitputting en ziekte.

Er staat een indrukwekkende, maar heftige middag op het programma*. Bij aankomst in Kanchanaburi bezoekt u namelijk het Birmaspoorlijncentrum, een interactief museum waarbij u veel leert over de geschiedenis van deze spoorlijn. Vervolgens bezoekt u de geallieerde oorlogsbegraafplaats waar zo’n 6.000 gevangen worden herdacht die tijdens het maken van de spoorlijn om het leven kwamen. Als laatste bezoekt u de beroemde brug over de Kwai rivier. In de middag wordt u afgezet bij een uniek verblijf.


  • ★★★ Float House River Kwai (2n)


* Indien gewenst kan Tico deze dag ook een andere excursie voor u organiseren.

Birma-spoorlijn

6
6

6: Erawan National Park

Vandaag staat er een bezoek aan het Erawan National Park voor u op het programma. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het National Park gereden. De meest interessante bezienswaardigheid van het park is de Erawan-waterval, een indrukwekkende serie van zeven watervallen, elk gelegen op een ander niveau en elk met hun eigen karakteristieke eigenschappen. Allen vallen ze over kalkstenen kliffen waardoor de watervallen een prachtige kleur hebben en het water helder turquoise oogt. Deze ochtend kunt u op een rustig tempo de verschillende watervallen verkennen. U kunt helemaal omhoog wandelen naar het uiterste topje van de waterval, of zwemmen in het verkoelende water.

Na een heerlijke ochtend wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie waar u de rest van de middag vrij te besteden heeft.

7
7

7: Kanchanaburi – Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en in ruim 4 uur naar de luchthaven in Bangkok gebracht. Hier checkt u in op uw vlucht naar Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand. Na aankomst heeft u een transfer van de luchthaven naar uw comfortabele hotel.

  • ★★★★★ Four Seasons Chiang Mai (3n)

Four Seasons Chiang Mai

8
8

8: Kookworkshop Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een smakelijke kookworkshop! U bezoekt het huis van een Lanna-familie. Zij zetten tradities van vele generaties voort en handhaven de natuurlijk omgeving. Tijdens deze ervaring leert u over hun unieke cultuur en hun manier van leven. Samen met de familie kookt u traditionele gerechten met authentieke Noord-Thaise smaken. Nadat u genoten heeft van uw zelfgemaakte lunch, wordt u teruggebracht naar uw hotel. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. Het is de moeite om op eigen gelegenheid het bruisende centrum van de stad te bezoeken.

9
9

9: Zipline in Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een avontuur in de jungle! Via ziplines verplaatst u zich vandaag in hoog tempo van het ene platform naar het andere in het regenwoud. De platforms zijn in de toppen van de bomen geplaatst, waardoor u onderweg getrakteerd wordt op schitterende vergezichten. Via de tokkelbaan, bruggen en treden komt u telkens bij het volgende landingspunt. Na deze avontuurlijke ervaring wacht er een heerlijke lunch in het restaurant op u. Na deze maaltijd keert u weer terug naar uw hotel. De middag heeft u wederom vrij te besteden.

10
10

10: Chiang Mai – Pai

Na het ontbijt wordt u opgehaald en in ca. 3 uur naar Pai gebracht, gelegen in het prachtige bergachtige noorden van Thailand. Het is een hele prettige omgeving om enkele dagen tot rust te komen en om te genieten van de natuur. Onderweg brengt u een bezoek aan de Mork Fah-waterval en de Pong Duead Hot Spring. De komende dagen verblijft u in een bijzonder sfeervol hotel. De middag heeft u vrij te besteden en kunt u alvast op verkenning gaan in het charmante Pai.


  • ★★★+ Reverie Siam (3n)

Reverie Siam

11
11

11: Wandeltocht naar een waterval

Vandaag staat er een mooie wandeling op de planning! U wandelt eerst naar een Lisu-dorp. Hier wonen traditionele bergvolkeren die u graag laten zien hoe zij leven en hoe zij tradities in stand houden. Na deze wandeling wacht er een heerlijke lunch op u. Vervolgens wordt de wandeling voortgezet en wandelt u naar het volgende Lahu-dorp. Bij dit dorp vindt u een prachtige waterval die in 3 niveau's naar beneden stroomt. U kunt hier heerlijk afkoelen en ontspannen. Zodra u bent opgefrist, volgt er een transfer terug naar uw hotel.

12
12

12: Vrije dag in Pai

Vrije dag in deze mooie omgeving die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt een bezoek brengen aan de Pai Canyon of heerlijk ontspannen bij het zwembad van uw verblijf. Indien gewenst kan Tico deze dag een excursie voor u organiseren.

13
13

13: Pai – Phuket / Khao Lak

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. U vliegt vandaag met een rechtstreeks vlucht naar de noordzijde van het eiland Phuket, gelegen aan de zuidwestkust van Thailand. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw comfortabele hotel gebracht. De namiddag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.
U verblijft deze laatste dagen van deze reis in een sfeervol hotel op een fijn gedeelte van het eiland Phuket. Dit hotel ligt direct aan het strand. Indien u wenst te verblijven in het optionele The Sarojin dan heeft u een transfer van ca. anderhalf uur naar Khao Lak.


  • ★★★★ The Slate (5n)
  • (optioneel) ★★★★★ The Sarojin (5n)

The Slate

14
14

14: Snorkelen bij Phi Phi Don

Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald voor een schitterende snorkelexcursie in Phi Phi Don. U wordt naar de pier gebracht, waar u aan boord stapt en naar Maya Bay en Lom Samah Bay wordt gevaren. Na een korte stop vaart u verder naar Pileh Lagoon en Viking Cave. Deze bijzondere plekken zijn zeker een fotomomentje waard. U vaart langs Monkey Beach en meert uiteindelijk aan bij Phi Phi Don. Phi Phi Don is het grootste eiland van de Phi Phi eilanden. U kunt hier geweldig snorkelen in de kristalheldere zee. De rest van de dag kunt u relaxen op het strand of gaan zwemmen. De lunch is vandaag inbegrepen. U maakt nog een laatste stop bij het strand Bamboo Island, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

15
15

15 t/m 17: Vrije dagen

Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt besluiten deze dagen te spenderen op het strand, of aan een van de prachtige zwembaden van uw verblijf. U kunt een spabehandeling boeken, of besluiten toch nog een uitstapje te maken. Excursies boekt u gemakkelijk via de receptie van uw verblijf.


Optioneel kunt u verblijven in de schitterende The Sarojin. Tico informeert u graag over de extra kosten.

The Sarojin

18
18

18: Vertrek & Aankomst

Deze ochtend komt er een einde aan uw prachtige familiereis Thailand. U wordt netjes opgehaald bij uw verblijf door een chauffeur die u naar de luchthaven van Phuket zal brengen. Hier checkt u in op uw vlucht terug naar huis. U dient op de terugreis eenmaal over te stappen.

Prijsindicatie voor deze familiereis Thailand

Voor deze 18-daagse familiereis Thailand dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 5.820 per persoon (bij deelname van 4 personen).


Inbegrepen

Bij de reissom zijn de intercontinentale vluchten (economyclass) inbegrepen, evenals alle overnachtingen inclusief ontbijt, de benodigde (in het programma vermelde) privétransfers en alle in het programma vermelde ervaringen.

Wenst u businessclass te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw persoonlijk samengestelde familiereis Thailand.


Kerstvakantie

Indien u in de Kerstvakantie wenst te reizen dan dient u rekening te houden met een toeslag van ongeveer € 900 per persoon. Dit bedrag is afhankelijk van het tijdstip dat u een reis boekt. Hoe dichter bij de vertrekdatum, hoe hoger de zal toeslag.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Thailand

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Verleng deze familiereis Thailand met een exclusief verblijf in het Six Senses Yao Noi

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 880,– p.p.
november t/m juni

Thailand arrangement l Exclusief verblijf bij Six Senses Yao Noi

Six Senses Yao Noi is een exclusief verblijf in Thailand. Deze luxe accommodatie ligt op het eiland Koh Yao Noi, aan de bekende baai Phang Nga. U ervaart hier ultieme rust, prachtige uitzichten en indrukwekkende activiteiten. Dit in combinatie met de uitmuntende service zorgen voor een onvergetelijk verblijf.

Lees meer

Waarom kiest u voor Tico Reizen?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen wereldwijd. Zij kennen de landen erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte familiereis Thailand voor u samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Thailand reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw interesses.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat