Logo bg white

Vietnam & Angkor Wat in de zomervakantie

20-daagse rondreis door Vietnam
Vanaf € 5.685,00 p.p.
November t/m augustus
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Angkor Wat & Vietnam in de zomervakantie

Een prachtige reis naar Angkor Wat & Vietnam die u ook goed in de zomervakantie kunt maken. In de zomervakantie heeft een groot deel van Zuidoost-Azië te maken met het regenseizoen. Tijdens deze reis bezoekt u de plekken waar gedurende dit seizoen niet zoveel regent en sluit u de reis af aan het strand in Centraal-Vietnam waar het gedurende deze periode over het algemeen stralend weer is!

U begint uw reis bij de betoverende tempels van Angkor, gelegen in Cambodja en vliegt vervolgens naar Saigon in het zuiden van Vietnam. Hier verkent u tevens de bruisende Mekongdelta, het meest vruchtbare gedeelte van Vietnam. Per binnenlandse vlucht vliegt u naar Centraal-Vietnam waar u de omgeving van Hué verkent. Over de Hai Van Pass reist u naar Hoi An waar u deze heerlijke reis aan het strand afsluit.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Cambodja

Vandaag vertrekt u met het vliegtuig naar Cambodja. U dient over te stappen en arriveert de volgende dan in Siem Reap.

2
2

2: Aankomst Siem Reap

Vandaag arriveert u op de internationale luchthaven van Siem Reap in Cambodja. Vanaf de luchthaven is er een transfer geregeld naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u bijkomen van de vliegreis.

  • ★★★★ Sala Lodges (4n)


3
3

3: De tempels van Angkor

U start uw dag vandaag met een bezoek aan de zuidelijke toegangspoort van de mystieke stad Angkor Thom, gebouwd door Jayavarman VII. Hier kunt u zelf kiezen of u deelneemt aan een korte wandeling door de jungle om een bezoek te brengen aan een verborgen tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de tempels van Bayon, Baphuon en de koninklijke stad met het olifantenterras en het terras van de leprakoning.

Na de lunch (inbegrepen) brengt u tevens een bezoek aan de overwoekerde Ta Prohm tempel. De hele namiddag bezoekt u samen met uw gids de vroege 12e eeuwse Angkor Wat tempel, gewijd aan de Hindu god Visnu. Angkor Wat wordt gezien als het meesterwerk van de architectuur van de Khmer. U heeft de tijd om hier rond te kijken en te genieten van een prachtige zonsondergang die u niet snel zal vergeten, alvorens u terugkeert naar uw hotel.

"Ontzettend bedankt voor de heerlijke vakantie die jullie voor ons georganiseerd hebben. We hebben werkelijk genoten van elk aspect, de plaatsen, hotels, gidsen en excursies en we hebben het idee dat we een mooie indruk hebben gekregen van de verschillende culturen en landschappen van Vietnam"
Familie van Veen

Ta Prohm tempel

4
4

4: Tonlé Sap & Prek Toal reservaat

Vroeg in de ochtend transfer naar Mechhrey waar u aan boord stapt van een boot. U verkent het Tonlé Sap meer en het Prek Toal reservaat wat ieder jaar in het regenseizoen geheel onder water komt te staan. Het is een zeer vruchtbaar gebied met veel bomen waar watervogels nesten. U beklimt een platform voor een mooi uitzicht op de omgeving. In Prek Toal vindt u verschillende reigersoorten, ibissen, pelikanen en adelaars.

Eenmaal terug in het drijvende dorp Prek Toal, krijgt u een heerlijke lunch (inbegrepen) voorgeschoteld, gemaakt door vrouwen uit het dorp. Na de lunch zal u per roeiboot Blank het dorp verkennen. U zult zien dat alle huisjes hier gebouwd zijn op bamboematten zodat de huisjes blijven drijven. In de namiddag wordt u teruggereden naar uw verblijf in Siem Reap.

5
5

5: Siem Reap

Vrije dag welke u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U heeft alle tijd om de tempelcomplexen van Angkor nogmaals te bezoeken. U kunt per tuk-tuk gaan, of een dag een auto met chauffeur nemen. De verder weg gelegen Roluos Group is zeker een bezoek waard. Of gaat u bijvoorbeeld naar het Preah Khan complex, waar zich een gebouw in Griekse stijl bevindt dat wordt overwoekerd door gigantische boomwortels.

U kunt ook een bezoek brengen aan de uit roze zandsteen opgebouwde tempel Banteay Srei, ofwel de ‘Citadel van de Vrouwen’. Deze hindoeïstische tempel is opgedragen aan Shiva en is tot in detail gedecoreerd. Deze tempel is geheel anders t.o.v. de wereldberoemde tempels van Angkor die u eerder heeft bezocht. De reis er naartoe is prachtig en voert u langs uitgestrekte rijstvelden en dorpjes. Indien gewenst kan Tico deze dagen één of meerdere excursies voor u verzorgen.

Banteay Srei tempel

6
6

6: Siem Reap - Saigon

Na een vroeg ontbijt wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gereden waar u incheckt op uw vlucht naar Saigon, gelegen in het zuiden van Vietnam. Bij aankomst in Saigon (officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City) wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner en naar uw accommodatie gereden. De rest van de middag heeft u vrij te besteden en u kunt eventueel op eigen gelegenheid alvast de stad verkennen.

  • ★★★★ Villa Song (2n) Blank
7
7

7: Saigon by night

De ochtend en middag heeft u vrij te besteden. U kunt genieten van de faciliteiten van uw accommodatie of de stad op eigen gelegenheid verkennen. Brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan het stadhuis, het oude postkantoor en het oorlogsmuseum.

Aan het einde van de middag staat er een excursie op het avondprogramma. U stapt achter op een brommer waarmee u vanavond door de stad wordt gereden. De brommer is in Azië het meest gebruikte vervoersmiddel en uw chauffeur weet dan ook probleemloos door het verkeer te rijden. Onderweg stopt u op verschillende plekken om heerlijke Vietnamese snacks te proeven. Na een aantal snacks te hebben genuttigd, wandelt u door de stad waarbij u op plaatsen komt die niet veel door toeristen wordt aangedaan. Hier ziet u het echte leven van Saigon! Aan het einde van de excursie wordt u getrakteerd op nog een aantal heerlijke gerechten en een heerlijk Vietnamees drankje.

8
8

8: Saigon - Mekongdelta

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een prachtige ca. 2 uur durende tocht zuidwaarts naar het vruchtbaarste gedeelte van Vietnam, de Mekongdelta. Het is tevens het meest welvarende en dichtbevolkte deel van Vietnam. Zodra u Saigon verlaat, verandert het landschap drastisch; het is een labyrint van rivieren en kanaaltjes. Bij het plaatsje Ben Tre stapt u aan boord van een sampan (een kleine gemotoriseerde houten boot) welke u door diverse kanalen vaart. Onderweg stopt u om wandelingen Blank te maken langs de verschillende lokale werkplaatsen. Gedurende deze wandelingen krijgt u een goede indruk van het leven van de lokale bevolking. Zo ziet u hoe rijstpapier wordt gemaakt, bezoekt u een kokosnoten plantage, en een bijentuin.

Na een bezoek aan deze werkplaatsen, staan er fietsen voor u klaar waarmee u een fietstocht maakt door de omgeving. Na de tocht stapt u aan boord van een roeibootje waarmee u over een schaduwrijk kanaal vaart naar uw lunchplek. U luncht vanmiddag in een restaurant met uitzicht over de rivier (inbegrepen). Na de lunch stapt u weer aan boord en wordt u naar de pier gevaren vanwaar u een ca. 3 uur durende transfer heeft naar Can Tho en wordt afgezet bij uw hotel.

  • ★★★★ Azerai Can Tho (2n)

Azerai Can Tho

9
9

9: De drijvende markt van Cai Rang

Na een vroeg ontbijt brengt u een bezoek aan de bekende Cai Rang drijvende markt Blank, de bekendste drijvende markt van de Mekongdelta. Geniet aan boord van een lokaal bootje van het bruisende tafereel en de prachtige omgeving. U vaart over smalle kanaaltjes naar een fruittuin waar u heerlijk lokaal fruit kunt proberen. Aan het einde van de ochtend wordt u teruggebracht naar uw accommodatie en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht indelen.

10
10

10: Can Tho - Hué

Vanochtend heeft u een ca. 4 uur durende transfer, terug naar de luchthaven van Saigon. Hier checkt u in op uw binnenlandse vlucht naar de keizerlijke stad Hué waar u aan het einde van de middag arriveert. Bij aankomst wordt u verwelkomd door uw chauffeur en gids en naar uw accommodatie gereden.

  • ★★★★+ Azerai La Residence (3n) Blank
11
11

11: Kennismaking met het platteland

Thanh Toan ligt op slechts 7 km van het centrum van Hué en is een vredig dorpje op het platteland van Vietnam. Vanochtend krijgt u een kijkje in het leven op het platteland Blank waarbij u zelf ook mee zult helpen met een aantal bezigheden. Het is een zeer interactieve ervaring! Afhankelijk van het seizoen komt u meer te weten over bepaalde processen waar de boeren zich in Vietnam mee bezighouden. Vervolgens verkent u een lokale markt, en leert u meer over het boerenleven. U stapt aan boord van een sampan (lokaal bootje) en leert hoe u traditionele technieken kunt toepassen om te vissen. Een heerlijke ochtend die u diverse inzichten biedt op het plattelandsleven in Vietnam!

Aan het einde van de ochtend wordt u naar terug naar uw accommodatie gereden. U kunt er vandaag voor kiezen om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan de Verboden Stad.

12
12

12: Hué

Vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt indelen. U kunt ervoor kiezen om heerlijk te ontspannen bij het zwembad of, indien u dit gisteren nog niet heeft gedaan, op eigen gelegenheid een bezoekt te brengen aan de bijzondere Verboden Stad. Uiteraard kan Tico ook een interessante excursie voor u verzorgen. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Reist u met kinderen? Het Pilgirmage Village organiseert voor kinderen enkele leuke activiteiten zoals het decoreren van Vietnamese hoedjes. Informeert u bij de hotelreceptie naar de eventuele mogelijkheden.

13
13

13: Over de Hai Van pass naar Hoi An

Na het ontbijt start een spectaculaire tocht over de Hai Van Pass, Vietnam’s hoogste pas. ‘Hai Van’ betekent letterlijk vertaald ‘zee wolk’. Het landschap onderweg is adembenemend en uiteraard kunt u af en toe stoppen om een mooie foto te maken. U bereikt de kustplaats Da Nang na ongeveer 2 uur en bezoekt hier het Cham museum waar u prachtige overblijfselen van het hindoeïstische Champa koninkrijk kunt bewonderen. Na dit bezoek reist u door naar de Marble Mountains waar u stopt voor een bezoek.

In de namiddag doorreis naar de historische stad Hoi An, waar u wordt afgezet bij uw zeer aangename en direct aan het strand gelegen verblijf. Houdt u er rekening mee dat dit verblijf buiten het centrum van de stad ligt.

  • ★★★★ Victoria Hoi An Beach Resort (5n)
  • (optioneel) ★★★★★ Four Seasons The Nam Hai (5n)


Hai Van Pass

14
14

14: Stadswandeling Hoi An

Na het ontbijt staat er een leuke stadswandeling Blank op het programma. Geniet van de prachtige architectuur van zowel de Frans koloniale herenhuizen als de Chinese en Japanse bouwwerken. U brengt een bezoek aan het 200 jaar oude Tan Ky huis, de Chua Ong pagode en de lokale markt. Aan het einde van de ochtend heeft u de mogelijkheid om uw eigen Hoi An lampion en Vietnamees opera masker te maken. De lampion en het masker kunt u als souvenirs mee naar huis nemen.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden in deze gezellige stad.

De kleurrijke lampionnen van Hoi An

15
15

15: Vietnamees koken

Vanochtend gaat u samen met uw gids, al fietsend Blank op stap. U stopt bij de lokale en kleurrijke markt waar men hun goederen verkoopt. U leert hier meer over de lokale producten en ingrediënten die u later vanochtend zal gebruiken tijdens uw Vietnamese kookworkshop. Na een bezoek aan de markt fietst u verder naar het charmante dorpje Tra Que. Hier krijgt u een korte uitleg over de geschiedenis van het dorp en over de verbouwing van groeten in dit gebied. Uw gids neemt u mee naar de tuinen waar de groente wordt verbouwd, en waar u kennismaakt met de lokale boeren.

Samen met een lokale kok bereidt u een heerlijke Vietnamese lunch. U leert hoe u gerechten als ‘tam huu’ spring rolls en ‘Banh Xeo’, een type pannenkoek, kan maken. Een erg leuke en leerzame ervaring! Na de lunch kunt u nog wat ontspannen in en rondom het huis waar u de lunch heeft bereid. Vervolgens wordt u terug naar uw accommodatie gereden.

16
16

16 & 17: Hoi An & omgeving

Vrije dagen aan het strand van Hoi An. Geniet van het heerlijke strand en de faciliteiten van uw accommodatie.|

Optioneel kunt u kiezen voor een verblijf in The Nam Hai:

18
18

18: Snorkelen bij de Cham eilanden

Vandaag staat er een leuke dag op het programma! Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het plaatsje Cua Dai gereden. U stapt aan boord van een boot waarmee u naar de Cham Islands vaart, gelegen op zo’n 15 kilometer uit de kust. De eilandengroep is prachtig en u wandelt even rond langs rijstvelden en een honderd jaar oude tempel. Vervolgens zal de boot u naar een strandje varen waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen Blank. U luncht vandaag op het strand (inbegrepen) waarna u nog de tijd heeft om te ontspannen of te snorkelen. ‘s Middags wordt u weer teruggevaren naar Cua Dai vanwaar u een transfer heeft terug naar uw accommodatie.

19
19

19: Vertrek

De ochtend en het begin van de middag heeft u nog vrij te besteden. Houdt u er wel rekening mee dat u officieel rond het middaguur dient uit te checken. In de loop van de middag wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar de luchthaven van Da Nang gereden. Hier checkt u in op uw vlucht terug naar Nederland. U dient over te stappen en arriveert de volgende dag.

20
20

20: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Angkor Wat & Vietnam zomervakantie reis

Voor deze 20-daagse reis naar Angkor Wat & Vietnam geldt een indicatie reissom van € 6585 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van de voorgestelde accommodaties. Voor een een verblijf in The Nam Hai geldt een toeslag.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten (in economy class). De reis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Vietnam

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Angkor Wat & Vietnam?

Onze reisspecialisten hebben veel ervaring met de verzorging van reizen naar Cambodja en Vietnam. Wij kennen de bestemmingen uit eigen ervaring goed, en kunnen voor u de perfecte reis samenstellen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Vietnam reizen op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat