Logo bg white

Exclusieve groepsreis Peru

16-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 3.995,00 p.p.
5-20 oktober 2018

Een bijzondere groepsreis Peru in een klein gezelschap

Reist u vaak alleen en vindt u het prettig om u eens aan te sluiten bij een klein reisgezelschap van maximaal 8 personen? Of bent u een koppel, maar vindt u het weleens aangenaam om een paar weken met anderen op pad te gaan? U kunt bij Tico nu ook terecht voor exclusieve groepsreizen!

Tico Reizen ontwikkelde een bijzondere groepsreis Peru voor een select gezelschap van maximaal 8 personen langs de belangrijkste hoogtepunten van het zuiden van het land. Al het transport is op privé-basis, evenals de in het programma vermelde excursies. U verblijft in speciaal geselecteerde comfortabele en unieke accommodaties.

U brengt een bezoek aan de hoofdstad Lima, en de schitterende koloniale steden Arequipa en Cuzco. U reist door de spectaculaire Colca-kloof waar u op zoek gaat naar condors. Uiteraard mag ook het sprookjesachtige Titicacameer niet ontbreken, waar wij u laten verblijven op het kleinschalige eiland Suasi, ver weg van alle drukte. De reis eindigt met wellicht het hoogtepunt: een bezoek aan het magische ruïnecomplex Machu Picchu.

Deze reis heeft een vaste startdatum op 5 oktober 2018. U kunt zich uiterlijk tot maandag 27 augustus 2018 inschrijven voor deze reis. De reis gaat door bij een minimale deelname van 4 personen.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

5 oktober: Aankomst in Lima

Vandaag arriveert u in de Peruaanse hoofdstad Lima. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner voor een hartelijk welkom in Peru! Vanaf de luchthaven volgt een transfer naar uw comfortabele hotel in de aangename wijk Miraflores. Hier ontmoet u ook uw medereizigers die ook vandaag zullen arriveren in Lima.  • superieure klasse: Hilton Hotel Lima (2n)


Houdt u er rekening mee dat de intercontinentale vliegtickets vanaf Amsterdam niet zijn inbegrepen. Uiteraard assisteren wij u graag bij het boeken van uw vliegtickets.


Hilton Lima

2
2

6 oktober: Stadsbezoek Lima

Na het ontbijt ontmoet u in de lobby van uw hotel uw gids die uw groep vanochtend zal rondleiden in zowel het nieuwe, moderne Lima als het oude koloniale stadshart. Allereerst verkent u de wijk waarin uw hotel is gelegen. U stopt bij het Parque del Amor in Miraflores waar u een prachtig uitzicht heeft op zee. Hierna gaat u naar het oude koloniale stadshart waar u uiteraard het centrale plein bezoekt. Aan de Plaza de Armas liggen vele overheidsgebouwen, evenals het presidentiële paleis, de kathedraal van Lima, het gemeentehuis en het Paleis van de Aartsbisschop.

De middag heeft u vrij te besteden. Erg interessant is een bezoek aan het indrukwekkende Larco museum.

Vanavond kunt u fantastisch dineren in bijvoorbeeld restaurant Central, met stip het beste restaurant van Lima. Uiteraard assisteren wij u graag bij het maken van een reservering.

3
3

7 oktober: Lima - Arequipa

Alvorens u het vliegtuig neemt naar Arequipa, laten wij u graag kennis maken met Lima's artistieke wijk Barranco, een bijzonder stadsdeel met een rijke historie. Samen met een lokale gids wandelt u door haar mooie straten en kunt u genieten van de prachtige koloniale architectuur van de oude huizen en pleinen. Dit stadsdeel bruist en heeft gezellige café's, restaurants en de mooiste kunstgalerijen. U bezoekt vanochtend ook het Pedro de Osma museum waar u een mooie collectie schilderijen, meubilair en textiel kunt bewonderen. Bij een bezoek aan Barranco mag ook het Mario Testino museum (MATE) niet ontbreken. In dit museum van deze wereldberoemde fotograaf vindt u een enorme collectie van zijn werk, veelal van bekendheden waaronder Prinses Diana en Kate Moss.Vroeg in de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar de koloniale stad Arequipa, de volgende stop in deze exclusieve groepsreis Peru. U arriveert in de loop van de middag en wordt uiteraard naar uw mooie en comfortabele hotel gebracht in het centrum.  • superieure klasse: Casa Andina Premium (2n)
4
4

8 oktober: Stadswandeling Arequipa

Uw groep wordt ’s ochtends opgehaald door uw Engelssprekende gids voor een interessante stadswandeling door Arequipa. U wandelt langs de prachtige koloniale gebouwen en door de wijk San Lázaro. Uiteraard ontbreekt ook het beroemde klooster Santa Catalina niet vanochtend. In de straten van Barrio del Solar, één van de oudste buurten van Arequipa, vindt u vele kleine winkeltjes waar lokale kunstenaars prachtige voorwerpen maken.

De middag heeft u vrij te besteden.

5
5

9 oktober: Arequipa - Colca Canyon

U verlaat de stad Arequipa voor een bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon. De reis van Arequipa naar de Colca Canyon is werkelijk prachtig. Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op de magnifieke Andestoppen. De reis voert door het Aguada Blanca-reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuñas en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. U luncht onderweg (inbegrepen) en arriveert in de loop van de middag bij uw zeer aangename accommodatie, gelegen nabij Yanque. Deze dag is volpension inbegrepen.

  • superieure klasse: Colca Lodge (1n)

De hotsprings van de Colca Lodge

6
6

10 oktober: Colca Canyon - Puno

In de vroege ochtend gaat u naar uitzichtpunt 'Cruz del Condor' waar u met een beetje geluk vele condors over ziet vliegen. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan de hangende graftombes van Choquetico, gebouwd door de Collaguas (pre-inca) en de dorpjes Maca, Achola en Yanque met haar prachtige witte kerk.

Na de lunch (inbegrepen) reist u door naar het Titicacameer, het volgende hoogtepunt van deze exclusieve groepsreis Peru. Het is een werkelijk prachtige rit over de Peruaanse hoogvlakte met uitzicht op vulkanen en schitterende helderblauwe bergmeren. Vroeg in de avond arriveert u in Puno, waar u wordt afgezet bij uw aangename hotel aan het meer.

  • toeristenklasse-A: Casa Andina Premium (1n)
De majestueuze condor

7
7

11 oktober: Puno - Suasi Island

In de ochtend vertrekt de boot vanaf de aanlegsteiger bij het hotel naar uw volgende onderkomen: het eiland Suasi. De komende twee dagen zijn al het vermelde transport, en de vermelde excursies (met andere gasten van het hotel) inbegrepen.

U legt eerst aan bij de drijvende rieteilanden van de Uros indianen waar u kunt zien hoe de lokale bevolking woont en in het levensonderhoud voorziet.

Hierna vaart u in ca. 2 uur verder naar het eiland Taquile. Een lange klim over een in de rotsen uitgehouwen trap leidt naar een andere wereld. De Quechua-bevolking van dit eiland heeft haar tradities weten te bewaren en zowel mannen als vrouwen dragen de oorspronkelijke klederdracht. Een lunch is vandaag inbegrepen. Na uw bezoek aan Taquile reist u per boot door naar het eiland Suasi, waar u vannacht zal logeren in een mooie lodge. Vandaag is volpension inbegrepen.

De rest van de middag kunt gebruik maken van het excursieprogramma van het hotel of gebruik maken van de aangename voorzieningen.

  • toeristenklasse-A: Isla Suasi Hotel (1n)

Isla Suasi Hotel

8
8

12 oktober: Suasi Island - Puno

De ochtend heeft u heerlijk vrij te besteden. U kunt prachtig wandelen op het eiland, een boottocht maken op zoek naar vogels en ander dierenleven, of kanoën in ’s werelds hoogst gelegen bevaarbare meer.

Hierna wordt u terug gebracht naar Puno, waar u vanavond nog overnacht alvorens u morgen doorreist naar Cuzco.

  • toeristenklasse-A: Casa Andina Premium (1n)

9
9

13 oktober: Puno - Urubamba

U laat vandaag het Titicacameer achter zich en vervolgt uw tocht naar de regio Cuzco waarin zich enkele spectaculaire hoogtepunten van deze exclusieve groepsreis Peru bevinden. Transfer naar de luchthaven van Juliaca voor de binnenlandse vlucht naar Cuzco. Op de luchthaven van Cuzco wordt u ontvangen door een gids waarmee u direct door zal reizen naar Urubamba, een rit van ongeveer anderhalf uur. U wordt afgezet bij uw werkelijk schitterende accommodatie, gelegen temidden van de prachtige vallei. U verblijft hier de komende dagen in alle luxe en kunt even helemaal tot rust komen.  • luxe klasse: Tambo del Inka Resort & Spa (2n)

Exclusieve groepsreizen nu ook bij Tico!

Steeds vaker krijgen we van onze reizigers te horen dat ze het helemaal niet erg vinden om eens aan te sluiten bij een klein, gelijk gestemd gezelschap. En zo werd het idee van de exclusieve groepsreizen geboren. De eerste gekozen bestemming: Peru! Wellicht één van onze favoriete bestemmingen welke zich uitstekend leent voor het verzorgen van deze eerste editie exclusieve groepsreizen.

Tambo del Inka Resort & Spa

10
10

14 oktober: Ollantaytambo, Maras & Moray

Vandaag staat er voor uw groep de gehele dag een gids tot de beschikking. U brengt een bezoek aan het oude Incafort bij Ollantaytambo, wat o.a. werd gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Ook reist u naar de indrukwekkende zoutpannen van Maras. Even verderop vindt u de oude landbouwterrassen van Moray. Ook deze in cirkels gebouwde terrassen werden voorheen gebruikt door de Inca’s, vermoedelijk als experiment om nieuwe gewassen te laten groeien. Uw lunch is vandaag inbegrepen en u keert in de loop van de middag weer terug bij uw hotel.

De zoutpannen van Maras

11
11

15 oktober: Urubamba - Machu Picchu

Na het ontbijt vertrekt de trein vanaf het treinstation bij het hotel richting Machu Picchu. Het is een schitterende (ca. anderhalf uur durende) tocht. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes wordt u opgewacht door een gids die u naar uw accommodatie zal begeleiden. U kunt hier uw tas achterlaten en heeft nog even rustig de tijd om te lunchen (niet inbegrepen).

In de middag brengt u een bezoek onder begeleiding van een lokale gids aan de beroemde ruïnes, een absoluut hoogtepunt van deze exclusieve groepsreis Peru! U krijgt een interessante rondleiding en heeft daarna nog alle tijd om het complex verder op eigen gelegenheid te verkennen. Wanneer u bent uitgekeken, reist u per bus terug naar Aguas Calientes voor de overnachting. Uw diner is vanavond inbegrepen.

  • superieure klasse: Hotel Sumaq (1n)

Hotel Sumaq

12
12

16 oktober: Machu Picchu - Cuzco

Vroeg in de ochtend brengt u nogmaals een bezoek aan Machu Picchu (entreegeld is inbegrepen, géén gids). Ook is entreegeld inbegrepen voor beklimming van Mount Huayna Picchu. U heeft nog ruimschoots de tijd om het complex deze ochtend te verkennen.

In de middag reist u per trein terug naar Cuzco, waar u in de avond arriveert. U wordt afgezet bij uw prachtige accommodatie. Het Monasterio Hotel is een zeer bijzondere locatie om te mogen overnachten; een begrip in Cuzco!

  • luxe klasse: Belmond Hotel Monasterio (3n)

Belmond Hotel Monasterio

13
13

17 oktober: Stadswandeling Cuzco

Geniet van het uitstekende (en zeer uitgebreide) ontbijt van het Monasterio Hotel en maak een wandeling door het prachtige gebouw. Hierna gaat u naar de lobby waar u en de rest van de groep de gids ontmoeten. Samen verkent u vanochtend te voet een paar belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Allereerst gaat u naar het centrale plein voor een bezoek aan de kathedraal. Vervolgens gaat u naar de Koricancha tempel, een oude Inca tempel en belangrijke plaats voor aanbidding van de Zonnegod. Het is bizar om te zien hoe de Dominicanen hier hun katholieke kerk bouwden bovenop de funderingen van deze voor de Inca's zó heilige plaats. U eindigt in de artistieke wijk San Blas met veel kleine ateliers, bars en restaurants,

De middag heeft u vrij te besteden om de stad verder op eigen gelegenheid te verkennen.

14
14

18 oktober: Cuzco

Vrije dag in Cuzco.

Verken de stad op eigen gelegenheid of breng een bezoek aan de nabijgelegen ruïnes Sacsayhuamán, Tambomachay, Puka Pukara en Q’enqo.

Sacsayhuamán

15
15

19 oktober: Cuzco - Lima

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Lima. Er staat u een overnachting in onze favoriete accommodatie te wachten in de artistieke wijk Barranco, een heerlijke locatie om deze exclusieve reis door Peru af te sluiten!  • superieure klasse: Hotel B (1n)


Hotel B is werkelijk uniek en huisvest een grote collectie kunstvoorwerpen. Het gebouw is een oude koloniale villa welke op prachtige wijze is verbouwd.

Hotel B

16
16

21 oktober: Vertrek

Vandaag komt een einde aan deze exclusieve rondreis Peru. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van uw vlucht, wordt een transfer voor u verzorgd naar de internationale luchthaven.

Voor diegenen die pas vanavond zullen vertrekken, is er vanochtend nog genoeg te doen! Zo kunt u bijvoorbeeld een hele leuke kookcursus (in een klein groepje) volgen waarbij u samen met een chef een aantal Peruaanse specialiteiten bereid. Ook kunt u een bezoek brengen aan Casa de Aliaga, een zeer oude koloniale villa welke al vele generaties in bezit is van de familie Aliaga. Het is misschien wel het oudste koloniale huis in heel Latijns-Amerika. Uiteraard assisteren wij u graag met het bijboeken van excursies of bijzondere ervaringen.

Houdt u er rekening mee dat intercontinentale vliegtickets niet zijn inbegrepen in de reissom. Uiteraard maken wij met alle plezier een offerte voor uw vluchten.

Kookcursus

Reissom voor deze exclusieve groepsreis Peru (exclusief intercontinentale vliegtickets)

Verblijf in een tweepersoonskamer:

U dient rekening te houden met een reissom van € 3.995 per persoon. Alleenreizenden verblijven altijd in een eigen kamer. Gedeelde kamers met andere reizigers zijn niet mogelijk.


Verblijf in een eenpersoonskamer:

U dient rekening te houden met een reissom van € 6.125 per persoon.

Inbegrepen

In deze reis zijn alle binnenlandse vluchten, alle excursies, het transport, entreegelden en hotelovernachtingen inclusief ontbijt inbegrepen. De excursies maakt u met de rest van uw gezelschap en tevens deelt u het transport met de rest van uw gezelschap.

Niet inbegrepen

Intercontinentale vliegtickets (bv. Amsterdam - Lima en retour) zijn niet inbegrepen bij deze reissommen. Uiteraard assisteren wij u graag bij het boeken van uw vliegtickets.

Houdt u er tevens rekening mee dat diners niet zijn inbegrepen, tenzij expliciet vermeld in het programma. U reist onder leiding van lokale, Engelssprekende gidsen. Er gaat dus geen Nederlandstalige reisleiding mee.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat maakt deze reis zo bijzonder en hoe kan ik mij aanmelden?

Op verzoek van onze reizigers start Tico Reizen met deze prachtige eerste editie exclusieve groepsreizen. Wanneer u al eens met ons heeft gereisd, weet u wellicht al wat u van ons kunt verwachten. Het service- en kwaliteitsniveau zal gedurende deze exclusieve groepsreis Peru beslist niet anders zijn dan tijdens uw eerdere bij Tico geboekte individuele reizen.

Klein gezelschap

In tegenstelling tot de reguliere groepsreizen, reist u met Tico in een klein gezelschap van maximaal 8 personen uit Nederland en/of België. Het gezelschap kan bestaan uit zowel alleenreizenden, of samenreizenden en deelname is voor alle leeftijden.

Gegarandeerde accommodaties

De in het programma vermelde accommodaties zijn gegarandeerd en u wordt dan ook bij boeking niet verrast met alternatieve hotels. Deze hotels zijn speciaal voor deze reis geselecteerd. De mooiste hotels zijn gekozen op locaties waarvan wij denken dat u het extra zal kunnen waarderen!

Aanmelden

Wanneer u wenst deel te nemen aan deze exclusieve groepsreis Peru, dan kunt u zich uiterlijk 27 augustus 2018 bij ons aanmelden. U kunt contact opnemen (telefonisch of per e-mail) of ons offerte-formulier invullen.

Ontvang ca. 4 keer per jaar onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat