Logo bg white

Natuurreis Peru

21-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 14.250,00 p.p.
Mei t/m oktober
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Peru, een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers


Het Zuid-Amerikaanse land Peru staat voornamelijk bekend om zijn culturele schatten, maar door de grote verscheidenheid aan landschappen en klimaten is het ook een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers! U vindt hier onder andere ruige kusten en ravijnen, het zeer indrukwekkende Andesgebergte en natuurlijk het tot de verbeelding sprekende Amazonegebied.

Deze schitterende natuurreis start in hoofdstad Lima waarna u naar Paracas ten zuiden van de stad reist. Hier brengt u een bezoek aan het prachtige Paracas-reservaat en de Ballestaseilanden. De twee eilanden zijn een belangrijke broedplaats van vele zeevogels en een begrip bij natuurliefhebbers. Via Lima vliegt u naar Arequipa en reist door naar de Colca Canyon. Via Arequipa vliegt u naar Cuzco. Hier gaat de spectaculaire 7-daagse Salkantay trektocht door het Andesgebergte naar Machu Picchu van start. Tot slot reist u naar Puerto Maldonado voor een avontuur in de Peruaanse Amazone. Via Lima reist u weer terug naar huis.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Peru rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Lima


Uw prachtige natuurreis Peru gaat vandaag van start! U reist op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol en vliegt vanaf hier met een directe vlucht naar Peru. U arriveert aan het begin van de avond op de luchthaven van de Peruaanse hoofdstad Lima.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw kleinschalige boetiekhotel zal brengen, gelegen in een rustige straat in de chique wijk Miraflores. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Atemporal (1 nacht)

Atemporal

2
2

2: Lima – Paracas


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel door een chauffeur opgehaald en naar Paracas ten zuiden van Lima gebracht, een rit van zo’n 3-4 uur. U verblijft de komende nachten in een prachtig hotel aan de kust nabij het Paracas-reservaat.

’s Middags brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het reservaat. Het Paracas-reservaat, dat behoort tot één van ’s werelds rijkste ecosystemen, kent prachtige donkerrood gekleurde stranden en een enorme woestijnvlakte. Vele soorten trekvogels strijken hier jaarlijks neer. Met een beetje geluk ziet u vanmiddag wellicht enkele flamingo’s.

 • ★★★★ Hotel Paracas (2 nachten)

Hotel Paracas

3
3

3: Ballestaseilanden


Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een korte transfer naar de pier van Paracas. Hier start uw 2 uur durende boottocht naar de Ballestaseilanden, onderdeel van het Paracas-reservaat. De 2 eilanden liggen op zo'n 30 minuten varen van de kust. De rotsen hier zijn een belangrijke broedplaats van vele zeevogels als pinguïns, aalscholvers, Jan-van-Genten, meeuwen en pelikanen. Ook liggen hier veel zeeleeuwen op de kale rotsen. Na de prachtige boottocht wordt u weer terug naar uw hotel gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden. Optioneel zou u vanmiddag een rondvlucht over de beroemde Nazcalijnen kunnen maken.

4
4

4: Paracas – Arequipa


U wordt opgehaald bij uw hotel en in zo’n 4 uur terug naar de luchthaven van Lima gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u vanmiddag naar de prachtige koloniale stad Arequipa, gelegen in het Andesgebergte. Met haar ligging op zo'n 2.200 meter hoogte, is het een heerlijke stad om te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte. Op de luchthaven wordt u opgewacht en netjes naar het stijlvolle CIRQA gebracht. Het hotel is gevestigd in een schitterend gerenoveerd historisch pand in het hart van de oude binnenstad van Arequipa. De rest van de dag kunt u vrij besteden om de stad te verkennen.

 • ★★★★+ CIRQA (1 nacht)

CIRQA

5
5

5: Arequipa - Colca Canyon


U verlaat de stad Arequipa voor een bezoek aan de indrukwekkende Colca Canyon. De reis van Arequipa naar de Colca Canyon is werkelijk prachtig. Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op het magnifieke Andes gebergte. De reis voert door het Aguada Blanca reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuñas en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio.

U arriveert in de loop van de middag bij uw bijzondere accommodatie. PUQIO is het nieuw geopende luxe tentenkamp van de organisatie achter fantastische accommodaties als CIRQA in Arequipa, Titilaka bij het Titicacameer en Atemporal in Lima. Deze unieke accommodatie bestaat uit 4 hutten en 4 safaritenten. Elke tent is zo’n 55-60 m2 en bestaat uit een master suite en een en-suite badkamer, evenals een buitendouche & -bad. U verblijft de komende nachten volledig verzorgd in een Carpa Refugio-tent. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en drankjes (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) inbegrepen, evenals een groot aantal activiteiten (in kleine groepjes).

 • ★★★★ PUQIO (2 nachten)

PUQIO

6
6

6: De Colca Canyon verkennen


Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van het uitgebreide excursiemenu van PUQIO. Het programma wordt volledig op uw wensen en voorkeuren aangepast. In de omgeving kunt u schitterende wandelingen maken, variërend van een dagdeel, tot een hele dag. U kunt daarnaast onder andere mountainbiken, tochten maken per auto, ontspannen in de thermale baden van Uyo Uyo of een bezoek brengen aan enkele van de beste textielwevers in de Andes

7
7

7: Colca Canyon – Cuzco


In de loop van de ochtend wordt u bij Puqio opgehaald en in zo'n 4 uur naar de luchthaven van Arequipa gebracht. U vliegt naar Cuzco, ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk. Het moderne Cuzco geldt als het belangrijkste culturele centrum van Zuid-Amerika. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw sfeervolle hotel op steenworp afstand van de ‘Plaza de Armas’, het centrale plein van Cuzco.

 • ★★★★ Inkaterra La Casona (2 nachten)

Inkaterra La Casona

8
8

8: Wandeling door de regenboogvallei


U wordt vandaag zeer vroeg in de ochtend opgehaald voor een spectaculaire wandeling door het Peruaanse Andesgebergte. U bezoekt samen met een gids de regenboogvallei van Palccoyo, het minder toeristische alternatief op de nabij gelegen regenboogberg van Vinicunca. Dit gebied dankt zijn naam aan de prachtig gekleurde bergen en heuvels, door de aanwezigheid van mineralen. In zo’n 3 uur rijdt u naar het beginpunt van de wandeltocht op 4.700 meter boven zeeniveau. Vanaf hier wandelt u naar verschillende uitzichtpunten waar u beloond wordt met prachtig vergezichten op de omliggende vallei en Ausangate-berg. Ter afsluiting van de wonderschone wandeling wordt een heerlijke picknick voor u bereid. Na de lunch rijdt u weer terug naar Cuzco waar u netjes bij uw hotel wordt afgezet.

9
9

9: Start Salkantay-trektocht


Vandaag start de 7-daagse Salkantay-trektocht naar Machu Picchu. Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco door een vertegenwoordiger van Mountain Lodges of Peru voor de reis naar de Salkantay Lodge, gelegen in Soraypampa. Onderweg brengt u een bezoek aan de Inca ruïnes van Quillarumiyoc. Hierna volgt een aangename lunch in het dorpje Mollepata alvorens de weg naar beneden slingert naar Challacancha.

Vanaf hier start een prachtige ca. 3 uur durende wandeling (niveau: gemiddeld) over een oude route genaamd ‘Camino Real’ (ofwel Koninklijk Pad). U kunt vanmiddag alvast uitstekend acclimatiseren en wandelt naar uw eerste overnachtingsplaats van vanavond: de Salkantay Lodge, vernoemd naar de hoogste bergtop (6.270 m) van deze regio. De komende dagen zijn alle maaltijden, drankjes en begeleiding door professionele gidsen inbegrepen. Iedere avond ontvangt u een briefing over het programma van morgen.

 • ★★★ Salkantay Lodge (2 nachten)
Blank
10
10

10: Wandeling naar Laguna Humantay


‘s Ochtends staat er een prachtige trekking van ca. 4 uur (niveau: gemiddeld tot pittig) naar het Humantay-meer, gevoed door de gletsjers van Mt. Humantay, op het programma. De uitzichten onderweg zijn adembenemend en indien u de kou wilt trotseren, kunt u zelfs een duik nemen in het gletsjermeer! Tegen lunchtijd keert u terug naar de lodge.

De rest van de middag bent u vrij om heerlijk te ontspannen bij de lodge of te relaxen in de outdoor jacuzzi.

11
11

11: Soraypampa – Wayraccmachay


Vandaag is de zwaarste dag van de trekking. U wandelt vandaag ca. 6 uur (niveau: pittig) en passeert de Salkantay pas, gelegen op ruim 4.600 meter hoogte.

Na een vroeg ontbijt start de trekking richting de pas, van waar u een onvergetelijk en magnifiek uitzicht heeft op de omliggende bergtoppen. U kijkt op de toppen van de Vilcabamba bergketen terwijl Mt. Salkantay hoog boven u uit torent. U luncht onderweg. Vanaf de pas daalt u af naar de volgende overnachtingsplaats.


 • ★★★ Wayra Lodge (1 nacht)
12
12

12: Wayraccmachay – Colpapampa


Na het ontbijt start de ca. 3-4 uur durende wandeling (niveau: eenvoudig tot gemiddeld) bergafwaarts langs de oevers van de Salkantay rivier naar de Colpa Lodge. De omgeving is hier wederom prachtig en aangezien u hier behoorlijk lager zit, verandert de vegetatie. U gebruikt de lunch in de lodge, welke prachtig is gelegen bij een driesprong van rivieren. U heeft hier een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen. Deze namiddag kunt u rondom de lodge besteden, waar u prachtige soorten orchideeën kunt bewonderen.

 • ★★★ Colpa Lodge (1 nacht)
13
13

13: Colpapampa – Lucmabamba


Vandaag vervolgt u uw tocht door de Santa Teresa vallei, een wat dichtbevolkter gebied met enkele inheemse dorpen. U wandelt langs verschillende plantages en tuinen waar bananen, avocado’s en koffie worden verbouwd. U luncht uiteraard weer onderweg.

Na de lunch wandelt u nog een uurtje alvorens u wordt opgehaald voor een korte transfer per auto naar het begin van de ‘Llactapata Inca Trail’. Hier start het laatste wandeltraject van vandaag naar de Lucma Lodge, uw volgende overnachtingsplaats. Al met al wandelt u vandaag ca. 5-6 uur (niveau: gemiddeld tot pittig, hoogteverschillen zijn niet groot).


 • ★★★ Lucma Lodge (1 nacht)
14
14

14: Lucmabamba - Aguas Calientes


Vandaag gaat het laatste traject van de trekking van start, de wandeling naar Aguas Calientes. Deze nederzetting is de uitvalsbasis voor het bezoek aan de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu. Na een stevig ontbijt start de ca. 2-3 uur durende trekking bergopwaarts naar de Llactapata pas (2.736 m), van waar u een eerste glimp kan opvangen van Machu Picchu. Hierna kunt u het Llactapata ruïnecomplex op uw gemak verkennen welke recentelijk is gerestaureerd.

U luncht bij een prachtig uitzichtpunt, waarna u de laatste afdaling maakt naar de Aobamba rivier, een tocht door dichtbegroeid bamboebos, langs boomgaarden en koffieplantages. Het laatste traject vandaag legt u af per trein. In Aguas Calientes wordt u naar uw prachtige hotel gebracht. In totaal wandelt u vandaag ca. 4-6 uur (niveau: gemiddeld tot pittig).


 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu Pueblo (1 nacht)

Inkaterra Machu Picchu Pueblo

15
15

15: Machu Picchu – Cuzco


Na een zeer vroeg ontbijt in uw hotel wandelt u met uw gids naar het busstation van waar u per bus in ca. 30 minuten via een weg met veel haarspeldbochten naar boven rijdt. Vanochtend brengt u onder begeleiding van uw gids een ca. 2 uur durend bezoek aan het Machu Picchu ruïne complex. Na de rondleiding heeft u natuurlijk nog de tijd om het gehele complex verder op eigen gelegenheid te verkennen.

Hierna keert u terug naar Aguas Calientes voor de lunch. In de namiddag reist u per trein naar Ollantaytambo, waar een chauffeur op u staat te wachten voor de transfer naar uw hotel in Cuzco.


 • ★★★★ Inkaterra La Casona (1 nacht)
16
16

16: Cuzco – Amazone


In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Cuzco gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Deze stad is de toegangspoort tot het Tambopata reservaat, onderdeel van het Peruaanse Amazonegebied. Op de luchthaven start uw 4-daagse arrangement op basis van verblijf bij Inkaterra Reserva Amazónica. U wordt naar de haven gebracht van waar u per boot verder reist naar de prachtige lodge, gelegen aan de Madre de Dios rivier. Onderweg heeft u al kans om diverse dieren te spotten. De komende dagen zijn alle transfers, excursies en volpension inbegrepen.

 • ★★★★ Inkaterra Reserva Amazónica (3 nachten)

Inkaterra Reserva Amazónica

17
17

17 & 18: Tambopata reservaat


Gedurende deze dagen neemt u deel aan het verzorgde excursieprogramma van de lodge. U maakt prachtige excursies in kleine groepjes onder begeleiding van een professionele natuurgids. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven en wandelt door de indrukwekkende natuur. Nergens ter wereld komen zoveel verschillende soorten planten en dieren voor als in het Amazonegebied. Door de dichte begroeiing is het spotten van wildlife echter een uitdagende en soms lastige klus. Een gids is dan ook een absolute must en zal u attent maken op het aanwezige dierenleven, zowel overdag, als na zonsondergang.

19
19

19: Amazone – Lima


’s Ochtends na het ontbijt verlaat u de lodge en wordt u weer terug gevaren naar de haven van Puerto Maldonado waar een busje voor u klaar staat voor transport naar de luchthaven. U reist per binnenlandse vlucht terug naar Lima waar u weer naar uw hotel in Miraflores wordt gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Atemporal (1 nacht)
20
20

20: Vertrek


De ochtend kunt u nog vrij besteden in Lima. In de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven voor de directe vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Airport Schiphol.

21
21

21: Aankomst


Na aankomst op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol haalt u de ruimbagage op en vervolgt u de laatste rit naar huis op eigen gelegenheid. We hopen dat u heeft genoten van een fantastische reis!

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie natuurreis Peru


Voor deze 21-daagse natuurreis Peru geldt een indicatie reissom van € 14.250 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de genoemde accommodaties.

Deze prijsindicatie is gebaseerd op schouderseizoentarieven voor de accommodaties en gunstige (laagseizoen) vluchtprijzen (zowel intercontinentaal als binnenlands). Reist u dan ook last-minute, of in het hoogseizoen, dan zal de reissom hoger uitvallen.

Inbegrepen in de reissom zijn alle vluchten in Economy Class, al het transport, de beschreven excursies, en hotelovernachtingen. De reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Deze reis wordt nog specialer met een exclusief verblijf bij het magische Titicacameer.

Uniek arrangement
3 dagen
op aanvraag
Mei t/m november

Peru arrangement | Amantica Lodge, Titicaca

De Amantica Lodge is een prachtig en zeer exclusief luxe hotel in het Titicacameer. Deze kleinschalige lodge telt slechts 2 kamers, waar u altijd exclusief verblijft (zonder andere gasten). Een oase van rust op een idylische locatie!

Lees meer

Waarom met Tico naar Peru

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige en veelzijdige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis door Peru.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren voor u bijzondere accommodaties met een authentieke sfeer. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat