Logo bg white

Machu Picchu trekking lodge-to-lodge

7-daags arrangement Peru
op aanvraag
Mei t/m november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Machu Picchu trekking lodge to lodge

Bent u avontuurlijk ingesteld, houdt u enorm van wandelen, maar heeft u geen zin om te kamperen in eenvoudige kampementen? Dan is deze exclusieve Machu Picchu trekking van lodge naar lodge een uitstekende keuze!

De zeer populaire incatrail heeft dagelijks te maken met grote aantallen wandelaars. Gelukkig zijn er zoveel andere wandelingen te maken door de spectaculaire heilige vallei. De Salkantay trekking voert over minder betreden paden en is een prachtig alternatief. Gedurende deze lodge-to-lodge trekking verblijft u onderweg in de zeer comfortabele berglodges van de gerenommeerde ‘Mountain Lodges of Peru’ keten. U ervaart de essentie van avontuur, terwijl u ’s avonds heerlijk tot rust komt in een comfortabele lodge; een oase van rust. Dit programma biedt een unieke kans om kennis te maken met Peru’s oogverblindende landschap ver verwijderd van de toeristische centra, haar diepgewortelde cultuur en culinaire verrassingen. En u hoeft dus niét te kamperen!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Cuzco - Soraypampa

Vandaag start de 7-daagse Salkantay Machu Picchu trekking. Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuzco door een vertegenwoordiger van Mountain Lodges of Peru voor de reis naar de Salkantay Lodge, gelegen in Soraypampa. Onderweg brengt u een bezoek aan de Inca ruïnes van Tarawasi nabij het dorpje Limatambo, gelegen op ca. anderhalf uur rijden van Cuzco. Hierna volgt een aangename koffiestop bij het dorpje Mollepata alvorens de weg naar beneden slingert naar Marcoccasa.

Vanaf hier start een prachtige ca. 6 uur durende wandeling (niveau: gemiddeld) over een oude route genaamd ‘Camino Real’ (ofwel Koninklijk Pad). Een picknick lunch onderweg is inbegrepen. U kunt vanmiddag alvast uitstekend acclimatiseren en wandelt naar uw eerste overnachtingsplaats van vanavond: de Salkantay Lodge, vernoemd naar de hoogste bergtop (6.270 m) van deze regio. De komende dagen zijn alle maaltijden, drankjes en begeleiding door professionele gidsen inbegrepen. Iedere avond ontvangt u een briefing over het programma van morgen.

NB: indien u vandaag niet wenst te lopen, kunt u met de auto naar de Salcantay Lodge worden gebracht.

  • ★★★ Salkantay Lodge (2n)

Het is aanbevolen om voor de trekking tenminste 2 nachten in Cuzco te zijn. Daarbij is het aan te bevelen om ná de trekking, nog enkele dagen in Peru te blijven alvorens u uw terugvlucht naar huis plant om evt. vertragingen op te vangen.

Salkantay Lodge

2
2

2: Soraypampa

‘s Ochtends staat er een prachtige trekking van ca. 4 uur (niveau: gemiddeld tot pittig) naar het Humantay meer, gevoed door de gletsjers van Mt. Humantay, op het programma. De uitzichten onderweg zijn adembenemend en indien u de kou wilt trotseren, kunt u zelfs een duik nemen in het gletsjermeer! Tegen lunchtijd keert u terug naar de lodge.

De rest van de middag bent u vrij om heerlijk te ontspannen bij de lodge of te relaxen in de outdoor jacuzzi.

Filmpje van de Salkantay trekking

3
3

3: Soraypampa - Wayraccmachay

Vandaag is de zwaarste dag van deze meerdaagse Machu Picchu trekking. U wandelt vandaag ca. 6-8 uur (niveau: pittig) en passeert de Salkantay pas, gelegen op ruim 4.600 meter hoogte!Na een vroeg ontbijt start de trekking richting de pas, van waar u een onvergetelijk en magnifiek uitzicht heeft op de omliggende bergtoppen. U kijkt op de toppen van de Vilcabamba bergketen terwijl Mt. Salkantay hoog boven u uit torent. U luncht onderweg. Vanaf de pas daalt u af naar de volgende overnachtingsplaats.  • ★★★ Wayra Lodge (1n)
4
4

4: Wayraccmachay - Colpapampa

Na het ontbijt start de ca. 3-4 uur durende wandeling (niveau: eenvoudig tot gemiddeld) bergafwaarts langs de oevers van de Salkantay rivier naar de Colpa Lodge. De omgeving is hier wederom prachtig en aangezien u hier behoorlijk lager zit, verandert de vegetatie. U gebruikt de lunch in de lodge, welke prachtig is gelegen bij een driesprong van rivieren. U heeft hier een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen. Deze namiddag kunt u rondom de lodge besteden, waar u prachtige soorten orchideeën kunt bewonderen.  • ★★★ Colpa Lodge (1n)

Colpa Lodge

5
5

5: Colpapampa - Lucmabamba

Vandaag vervolgt u uw tocht door de Santa Teresa vallei, een wat dichtbevolkter gebied met enkele inheemse dorpen. U wandelt langs verschillende plantages en tuinen waar bananen, avocado’s en koffie worden verbouwd. U luncht uiteraard weer onderweg.

Na de lunch wandelt u nog een uurtje alvorens u wordt opgehaald voor een korte transfer per auto naar het begin van de ‘Llactapata Inca Trail’. Hier start het laatste wandeltraject van vandaag naar de Lucma Lodge, uw volgende overnachtingsplaats. Al met al wandelt u vandaag ca. 5-6 uur (niveau: gemiddeld tot pittig, hoogteverschillen zijn niet groot).

  • ★★★ Lucma Lodge (1n)
6
6

6: Lucmabamba - Aguas Calientes

Vandaag gaat het laatste traject van deze Machu Picchu trekking van start, de wandeling naar Aguas Calientes. Deze nederzetting is de uitvalsbasis voor het bezoek aan de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu. Na een stevig ontbijt start de ca. 2-3 uur durende trekking bergopwaarts naar de Llactapata pas (2.736 m), van waar u een eerste glimp kan opvangen van Machu Picchu. Hierna kunt u het Llactapata ruïnecomplex op uw gemak verkennen welke recentelijk is gerestaureerd.

U luncht bij een prachtig uitzichtpunt, waarna u de laatste afdaling maakt naar de Aobamba rivier, een tocht door dichtbegroeid bamboebos, langs boomgaarden en koffieplantages. Het laatste traject vandaag legt u af per trein. In Aguas Calientes wordt u naar uw prachtige hotel gebracht. In totaal wandelt u vandaag ca. 4-6 uur (niveau: gemiddeld tot pittig).

  • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu (1n)

Inkaterra Machu Picchu

7
7

7: Machu Picchu - Cuzco

Na een zeer vroeg ontbijt in uw prachtige hotel, wandelt u met uw gids naar het busstation van waar u per bus in ca. 30 minuten via een weg met veel haarspeldbochten naar boven rijdt. Vanochtend brengt u onder begeleiding van uw gids een ca. 2 uur durend bezoek aan het complex. Hierna heeft u natuurlijk nog de tijd om het gehele complex verder op eigen gelegenheid te verkennen.

Hierna keert u terug naar Aguas Calientes voor de lunch. In de namiddag reist u per trein terug naar Cuzco, waar u wordt afgezet bij uw hotel. Einde van dit Machu Picchu trekking arrangement.

Prijsindicatie voor deze Machu Picchu trekking


Voor deze 7-daagse (6 nachten) Machu Picchu trekking is de prijs op aanvraag.

Inbegrepen:
Bij deze Machu Picchu trekking zijn alle transfers, volpension, overnachtingen in de vermelde lodges (kamers met eigen sanitair), begeleiding door professionele gidsen en entreegelden inbegrepen. Vliegtickets naar Cuzco zijn niet inbegrepen.

Het is niet mogelijk om de Machu Picchu lodge-to-lodge trekking los te boeken bij Tico Reizen. Graag nemen wij dit arrangement voor u op in een complete reis door Peru.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Peru. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren voor u bijzondere accommodaties met een authentieke sfeer. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat