Logo bg white

Combinatiereis Ecuador & Peru

24-daagse rondreis door Ecuador & Peru
Vanaf € 12.650,00 p.p.
Mei t/m november
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Fantastische combinatiereis Peru & Ecuador

U start deze schitterende combinatiereis Peru en Ecuador in de Peruaanse hoofdstad Lima. Via de ruige westkust reist u naar de koloniale stad Arequipa. Alvorens u naar de wereldberoemde Incastad Machu Picchu reist, bezoekt u de prachtige Heilige Vallei. U sluit uw verblijf in Peru af in de indrukwekkende stad Cuzco.


Via Lima vliegt u naar Quito, de hoofdstad van het kleinere buurland Ecuador. U verblijft hoog in de Andes nabij de Cotopaxi-vulkaan. Een bezoek aan de sfeervolle Kapawi Lodge staat vervolgens op het programma. U maakt hier kennis met de geheimen van de Amazone. Via Quito reist u naar de unieke Galápagoseilanden. Deze eilanden bieden zeldzame flora & fauna. Het aanwezige dierenleven is totaal niet schuw, wat prachtige plaatjes oplevert. Deze combinatiereis Peru en Ecuador biedt u een reis vol hoogtepunten en daarbij de perfecte balans tussen cultuur, natuur en ontspanning.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze combinatiereis Peru & Ecuador!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru


De indrukwekkende combinatiereis Peru & Ecuador gaat vandaag van start! U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport met een directe KLM-vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel in de traditionele en artistieke wijk Barranco zal brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Hotel B (2 nachten)Hotel B


Hotel B

2
2

2: Koloniaal & modern Lima


Vandaag bezoekt u onder begeleiding van een gids zowel het nieuwe, moderne Lima als het oude koloniale stadshart. U verlaat het stadsdeel Barranco en gaat allereerst met uw gids naar de districten Miraflores en San Isidro. U stopt bij het Parque del Amor in Miraflores waar u een prachtig uitzicht heeft op zee. In het oude koloniale stadshart bezoekt u uiteraard de centrale Plaza de Armas, waaraan de vele overheidsgebouwen liggen, evenals het presidentiële paleis, de kathedraal van Lima, het gemeentehuis en het Paleis van de Aartsbisschop. Ook brengt u een bezoek aan het archeologische museum Larco. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse precolumbiaanse culturen van Peru.

3
3

3: Lima – Paracas


In de ochtend wordt u bij uw hotel door een chauffeur opgehaald en in zo'n 3-4 uur naar Paracas ten zuiden van Lima gebracht. U verblijft de komende nachten in een prachtig hotel aan de kust nabij het Paracas-reservaat.

’s Middags brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het reservaat. Het Paracas-reservaat, dat behoort tot één van ’s werelds rijkste ecosystemen, kent prachtige donkerrood gekleurde stranden en een enorme woestijnvlakte. Vele soorten trekvogels strijken hier jaarlijks neer. Met een beetje geluk ziet u vanmiddag wellicht enkele flamingo’s.

 • ★★★★ Hotel Paracas (1 nacht)

Hotel Paracas

4
4

4: Ballestaseilanden – Nazca

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een korte transfer naar de pier van Paracas. Hier start uw 2 uur durende boottocht naar de Ballestaseilanden, onderdeel van het Paracas-reservaat. De 2 eilanden liggen op zo'n 30 minuten varen van de kust. De rotsen hier zijn een belangrijke broedplaats van vele zeevogels als pinguïns, aalscholvers, Jan-van-Genten, meeuwen en pelikanen. Ook liggen hier veel zeeleeuwen op de kale rotsen.

's Middags wordt u in ongeveer 4 uur naar uw volgende accommodatie in Nazca gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


 • ★★★ Casa Andina Nazca (1 nacht)
5
5

5: Nazcalijnen – Arequipa


In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het lokale vliegveld van Nazca gebracht. In een klein Cessna vliegtuigje maakt u een circa 20 minuten durende rondvlucht boven de Nazcalijnen. ’s Middags wordt u opgehaald door de chauffeur die u in ongeveer 8 uur naar Arequipa zal brengen. U verblijft de komende nachten op halfpension basis in het prachtige Cirqa in het hart van het oude centrum van de stad.


 • ★★★★ Cirqa (2n)

Cirqa

6
6

6: Arequipa


Vrije dag om Arequipa te verkennen. Aan te raden is een bezoek aan het het Santa Catalina-klooster. Het in 1580 gestichte klooster is nog steeds gedeeltelijk bewoond door nonnen. Het klooster was gebouwd om de dochters van de meest vooraanstaande families te beschermen door ze hier te huisvesten. Eeuwenlang was het klooster volledig afgesloten voor de buitenwereld, en pas in 1970 werd het klooster voor bezoekers opengesteld. Alleen de noordelijke vleugel, waar tot op heden nog enkele nonnen in afzondering leven, blijft gesloten. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren.

Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

7
7

7: Arequipa – Heilige Vallei

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Arequipa gebracht. Hier checkt u in op een korte binnenlandse vlucht naar Cuzco. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de gids waarmee u vandaag een prachtige excursie door de Heilige Vallei maakt waarbij u onder andere de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo bezoekt.

De eerste stop is het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Hierna reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, voor een bezoek aan het gelijknamige fort. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw sfeervolle accommodatie nabij Urubamba.

 • ★★★ Sol y Luna Lodge & Spa (2 nachten)


Sol y Luna Lodge & Spa

Ollantaytambo & Pisac

8
8

8: Heilige Vallei


Vrije dag in de Heilige Vallei die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt heerlijk genieten van de prachtige omgeving of bv. een bezoek brengen aan de zoutpannen van Maras, de oude landbouwterrassen van Moray of de markt van Chinchero (indien op zondag). De Heilige Vallei leent zich ook perfect tot het maken van tochten per mountainbike of paard. Informeert u bij uw hotel naar de mogelijkheden.

9
9

9: Heilige Vallei – Machu Picchu


Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. U reist vanochtend per Vistadome trein in ongeveer anderhalf uur naar het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu, zonder twijfel een van de hoogtepunten van deze combinatiereis Peru en Ecuador is! Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht en naar uw hotel begeleid. U heeft nog even de tijd om te lunchen in Aguas Calientes.

In de middag brengt u een bezoek onder begeleiding van een lokale gids aan de beroemde ruïnes. Het laatste traject reist u per bus via een steile, kronkelende weg naar het magische complex Machu Picchu. In de loop van de middag reist u per bus terug naar beneden. U overnacht vanavond in Aguas Calientes op basis van halfpension.

 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu (1 nacht)

Inkaterra Machu Picchu Pueblo


Machu Picchu

10
10

10: Machu Picchu – Cuzco


Vroeg in de ochtend brengt u nogmaals een bezoek aan Machu Picchu (entreegeld is inbegrepen, géén gids). Ook is entreegeld inbegrepen voor beklimming van Huayna Picchu Mountain. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex. U heeft ruimschoots de tijd om het complex te verkennen.

In de namiddag reist u per Vistadome trein weer terug naar Ollantaytambo, van waar een transfer is verzorgd naar uw hotel in Cuzco. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Inkaterra La Casona (2 nachten)Cuzco

11
11

11: Cuzco & omgeving


Vandaag trekt u er met een gids op uit om Cuzco en omgeving te gaan verkennen. U bezoekt de spectaculaire Inca ruïnes die net buiten de stad liggen: Sacsayhuaman, Puka Pukara, Tambomachay en Qenko. Al deze ruïnes hadden ten tijde van het Inca imperium een andere functie. Ook bezoekt u enkele bezienswaardigheden in het centrum van Cuzco zoals het Plaza de Armas, de Koricancha tempel, de artistieke wijk San Blas en de San Pedro markt.

"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Ecuador en Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
dhr. & mw. Verheijdt

Sacsayhuamán

12
12

12: Cuzco – Cotopaxi (Ecuador)


Vandaag verlaat u Peru en reist u verder naar Ecuador. In de ochtend wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Cuzco voor de vlucht naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. U dient over te stappen in Lima.

Bij aankomst in Quito wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar het zuidelijk gelegen Nationale Park Cotopaxi zal brengen. Tijdens deze prachtige rit volgt u een deel van de ‘Avenida de los Volcanes’. U bent een kleine twee uur onderweg. Al ver voordat u Lasso nadert ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht in een sfeervolle accommodatie op halfpension basis.

 • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n)
13
13

13: Cotopaxi


Vandaag heeft u een vrije dag tijdens deze combinatiereis Peru en Ecuador. Breng zeker een bezoek aan het indrukwekkende Nationale Park Cotopaxi. Houdt u er wel rekening mee dat u het Nationale Park niet kunt betreden zonder begeleiding van een gids. U kunt bij de hotelreceptie informeren naar de mogelijkheden om ter plaatse een excursie te boeken.

Een bezoek aan het kratermeer Quilotoa behoort ook tot de mogelijkheden. De circa 3 uur durende rit naar het meer is schitterend. Ter plaatse kunt u een prachtige wandeling maken langs het meer.

14
14

14: Cotopaxi – Amazone


‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Shell. Via de steden Latacunga, Ambato en Baños rijdt u over land richting Puyo. Onderweg zult u diverse vulkanen zien liggen zoals de Ilinizas vulkanen, en de Tungurahua. U krijgt een lunchbox aangeboden en zult diverse korte stops maken.

Na aankomst in Shell vliegt u met een privévliegtuigje van de lodge in 50 minuten naar één van de meest geïsoleerde gebieden van Ecuador, de zogenaamde ‘lower Pastaza’. Houdt u er rekening dat u maximaal 11 kg per persoon op deze vlucht mag meenemen. Overige bagage kunt u achterlaten bij het kantoor van Kapawi. Een korte transfer brengt u naar de unieke Kapawi Ecolodge. Na de lunch heeft u tijd om de bagage uit te pakken en de lodge te leren kennen. In de middag wordt een eerste excursie aangeboden. U ontvangt ter plaatse informatie over alle mogelijke activiteiten die u de komende dagen kunt ondernemen. U verblijft bij de lodge op basis van volpension waarbij alle excursies zijn inbegrepen.

 • ★★★+ Kapawi Ecolodge (3 nachten)Per vliegtuigje naar de lodge

15
15

15: Amazone


Vroeg in de morgen vertrekt u per motorboot naar een claylick, een wand van klei waar verschillende vogels zich tegoed aan doen. De kans is groot dat u hier vroeg in de morgen verschillende soorten macaws en papegaaien ziet eten. Na het ontbijt staat er een wandeling op het programma. De gids vertelt u tijdens de wandeling meer over het gebied, het tropische woud en medicinale planten. U luncht bij de lodge en heeft wat tijd om te rusten. In de loop van de middag verkent u per kajak de Kapawari-rivier en de aangrenzende meren. Wellicht ziet u hier de roze rivier dolfijn! Na het diner is het mogelijk met de gids een wandeling te maken in de nabije omgeving van het hotel waarbij vooral naar insecten en kikkers gezocht wordt.

Kajakken op de Kapawari rivier

16
16

16: Amazone


’s Ochtends staat er een birdwatching wandeling op het programma. Na het ontbijt gaat u op pad met lokale gidsen en leert u meer over de flora en fauna en de Achuar. De lunch wordt genuttigd als picknick in het bos. U brengt vandaag tevens een bezoek aan een van de Achuar-gemeenschappen.Anchuar-gemeenschap

17
17

17: Amazone – Quito


Vroeg in de ochtend maakt u een laatste excursie. Na het ontbijt neemt u afscheid van de Kapawi Lodge. U wordt naar het vliegveld teruggebracht en vliegt terug naar Shell. In Shell wacht de transfer die u naar Quito brengt. U maakt nog enkele interessante stops onderweg en nabij Baños wordt u een lunch aangeboden (inbegrepen). U arriveert rond 20:00 uur ’s avonds in Quito en wordt bij uw hotel afgezet. U verblijft in een zeer centraal gelegen hotel in het oude centrum van de stad.

 • ★★★★ Casa Gangotena (2 nacht)


18
18

18: Quito


Na het ontbijt staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

19
19

19: Quito – Galápagoseilanden


In de ochtend wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Quito. U vliegt vandaag naar het eiland San Cristóbal in de Galápagos-archipel.

U wordt op de luchthaven van San Cristóbal opgewacht door een chauffeur die u naar uw aangename hotel zal brengen. De rest van de dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. In de middag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek aan het ‘Interpretation Center’. U kunt hier veel leren over de geschiedenis van Glalápagos, maar ook over de ecosystemen en de flora en fauna. Na dit bezoek kunt u het pad, welke start bij het centrum, omhoog volgen. Dit pad komt uit op ‘Frigatebird Hill’. Hier is de kans groot dat u verschillende soorten van de unieke fregatvogels zal spotten.

 • ★★★+ Golden Bay Hotel (2 nacht)
20
20

20: Isla Española


Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor een schitterende excursie naar Española eiland, wat voornamelijk bekend staat als het natuurlijk habitat van de albatros. U vaart in zo'n 2 uur vanuit San Cristobal naar Española. U bezoekt vandaag onder andere Punta Suarez, vanaf waar u onder begeleiding van een gids een prachtige wandeling maakt. Uw gids zal u veel kunnen vertellen over de flora en fauna welke te vinden is op dit bijzondere eiland. Met een beetje geluk spot u onderweg de indrukwekkende albatros. Tevens zijn de blauwvoet-jan-van-genten en de kleurrijke leguanen graag geziene dieren. Daarnaast bezoekt u vandaag Gardner-eiland, waar u in de gelegenheid bent om te snorkelen. De lunch is inbegrepen en aan het einde van de middag keert u terug in San Cristobal.

21
21

21: San Cristóbal - Santa Cruz


Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de haven van San Cristóbal gebracht. Hier vertrekt de publieke boot waarmee u vandaag naar Santa Cruz zult varen. Houdt u er rekening mee dat deze ruim 2 uur durende overtocht als hobbelig kan worden ervaren bij een ruige zee en dat het daarom te adviseren is om zoveel mogelijk achterin de boot te gaan zitten. Na aankomst in het sfeervolle havenplaatsje Puerto Ayora wandelt u in ruim 5 minuten naar uw verblijf. De rest van de dag kunt u vrij besteden om het eiland te verkennen.

 • ★★★★ Finch Bay (2 nachten)

Finch Bay

22
22

22: Santa Cruz


In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een privé-excursie naar Garrapatero Beach. Langs de kust van de prachtige strand is de natuur prachtig en zal u versteld staan van de hoeveelheid schitterende dieren. Uw gids zal u uiteraard veel kunnen vertellen over de flora & fauna van dit gebied. Tevens brengt u een bezoek aan Cerro Mesa. De kans is aanwezig dat u hier de reuze schildpadden kunt aanschouwen en tevens zal u vandaag veel vinken zien. In de loop van de ochtend wordt u weer terug gebracht naar uw verblijf.

De middag kunt u vrij besteden op Santa Cruz. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Tortuga Bay, een prachtig strand gelegen aan de zuidkust van Santa Cruz. U bereikt Tortuga Bay na een wandeling van zo'n 45 minuten. Het 3 km lange strand is een heerlijke plek om te ontspannen en staat bekend om de aanwezigheid van flamingo’s en vinken. Tevens is het de moeite om het Charles Darwin Centrum te bezoeken of een uitstap te maken naar de highlands van Santa Cruz, om bijvoorbeeld Los Gemelos te bewonderen.

Reuzenschildpad

23
23

23: Vertrek


Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende combinatiereis Peru en Ecuador. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven op Baltra gebracht. U vliegt in ongeveer 2 uur naar Guayaquil. Hier vertrekt vanavond uw directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

24
24

24: Aankomst


Aankomst in Amsterdam, waar deze combinatiereis Peru & Ecuador tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Latijns-Amerika reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Peru en Ecaudor

Voor deze 24-daagse combinatiereis Peru & Ecuador geldt een indicatie reissom vanaf € 12.650 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen:

In deze reissom zijn alle vliegreizen (in Economy Class), benodigde transfers, genoemde excursies en hotelovernachtingen inbegrepen. Mocht u graag Business Class willen reizen, dan horen wij dit graag zodat we deze optie voor u kunnen meenemen in de offerte.


Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in het hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag. Uiteraard is deze combinatiereis Peru en Ecuador geheel naar wens aan te passen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze combinatiereis Peru & Ecuador

Breid deze combinatiereis Peru en Ecuador uit met een bezoek aan het magische Titicacameer in Peru, gelegen bij de grens met Bolivia. Verblijf hier in de Amantica Lodge, een prachtige accommodatie welke Tico speciaal voor u heeft geselecteerd.

Uniek arrangement
3 dagen
op aanvraag
Mei t/m november

Peru arrangement | Amantica Lodge, Titicaca

De Amantica Lodge is een prachtig en zeer exclusief luxe hotel in het Titicacameer. Deze kleinschalige lodge telt slechts 2 kamers, waar u altijd exclusief verblijft (zonder andere gasten). Een oase van rust op een idylische locatie!

Lees meer

Waarom bij Tico een combinatiereis Peru & Ecuador boeken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemmingen. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw combinatiereis Peru en Ecuador.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat