Logo bg white

Rondreis Ecuador en Peru

24-daagse rondreis door Ecuador & Peru
Vanaf € 7.515,00 p.p.
Mei t/m november
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Fantastische rondreis Ecuador en Peru

U start deze schitterende rondreis Ecuador en Peru in de Peruaanse hoofdstad Lima. Via de ruige westkust reist u naar de koloniale stad Arequipa. Alvorens u naar de wereldberoemde Incastad Machu Picchu reist, bezoekt u de prachtige Heilige Vallei. U sluit uw verblijf in Peru af in de indrukwekkende stad Cuzco.

Via Lima vliegt u naar Quito, de hoofdstad van het kleinere buurland Ecuador. U verblijft hoog in de Andes nabij de Cotopaxi vulkaan. Een bezoek aan de sfeervolle Kapawi Lodge staat vervolgens op het programma. U maakt hier kennis met de geheimen van de Amazone. Via Quito reist u vervolgens naar de unieke Galápagoseilanden. Deze eilanden bieden zeldzame flora & fauna. Het aanwezige dierenleven is totaal niet schuw, wat prachtige plaatjes oplevert. Deze rondreis naar Ecuador en Peru biedt u een reis vol hoogtepunten en daarbij de perfecte balans tussen cultuur, natuur en ontspanning.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis door Ecuador en Peru!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

Deze indrukwekkende rondreis Ecuador en Peru start vandaag op Schiphol van waar u met een directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima vliegt.


U wordt opgewacht op de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel, gelegen in de traditionele en artistieke wijk Barranco of de aangename wijk Miraflores.

 • ★★★ Second Home Peru (2n)
 • ★★★★ Atemporal Hotel (2n)

"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Ecuador en Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
dhr. & mw. Verheijdt

Second Home Peru

2
2

2: Stadsexcursie Lima

De ochtend heeft u vrij. ’s Middags maakt u een excursie naar het koloniale centrum van Lima, waarbij u een bezoek brengt aan de kathedraal en de San Francisco kerk. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het archeologische museum Larco niet op het programma. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru.

3
3

3: Lima – Paracas

’s Ochtends transfer naar het busstation van waar u per eerste klasse bus vertrekt naar Paracas. In Paracas wordt u naar uw hotel gebracht.

’s Middags brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan het Paracas reservaat. Het reservaat, dat behoort tot één van ’s werelds rijkste ecosystemen, kent prachtige donkerrood gekleurde stranden en een enorme woestijnvlakte. Vele soorten trekvogels strijken hier jaarlijks neer. Met een beetje geluk ziet u vanmiddag wellicht enkele flamingo’s.

 • ★★★ San Agustin Paracas (1n)
 • ★★★★ Hotel Paracas (1n)

Hotel Paracas

4
4

4: Boottocht naar de Ballestas eilanden – Nazca

’s Ochtends transfer naar de pier van Paracas. Hier start uw boottocht naar de Ballestas eilanden. ‘s Middags reist u in ca. drie uur per eerste klasse bus door naar Nazca. U wordt afgezet bij uw hotel. U wordt afgezet bij uw hotel. Wanneer u kiest voor een verblijf in hotel Nuevo Cantalloc, dan verblijft u prachtig buiten Nazca.

 • ★★★ Casa Andina Nazca (1n)
 • ★★★+ Nuevo Cantalloc Hotel (1n)
5
5

5: Rondvlucht Nazcalijnen – Arequipa

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het lokale vliegveld van Nazca gebracht. In een klein Cessna vliegtuigje maakt u een ca. 20 minuten durende rondvlucht boven de Nazcalijnen. ’s Middags wordt u naar het busstation gebracht voor de ca. 8 uur durende reis per comfortabele eerste klasse bus naar Arequipa waar u ’s avonds laat arriveert. Vanaf het busstation in Arequipa is uiteraard een transfer verzorgd naar uw hotel.

 • ★★★ Casa Arequipa (2n)
 • ★★★★ Casa Andina Premium (2n)

Casa Andina Premium

6
6

6: Arequipa

U heeft de hele dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het beroemde klooster Santa Catalina, wat u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren. Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

7
7

7: Arequipa – Heilige Vallei

In de ochtend reist u naar de luchthaven van Arequipa van waar u per korte binnenlandse vlucht naar Cuzco reist. Vanaf de luchthaven van Cuzco volgt een ca. anderhalf uur durende transfer naar uw sfeervolle accommodatie in de Heilige Vallei. Onderweg brengt u een bezoek onder begeleiding van een gids aan de bijzondere ruïnes van Pisac, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair.

Na de lunch (inbegrepen) reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. In de loop van de middag wordt u afgezet bij uw accommodatie. Kiest u voor verblijf in hotel Pakaritampu, dan verblijft u zeer centraal in Ollantaytambo, naast het treinstation. Kiest u voor verblijf in de Sol y Luna Lodge, dan verblijft u nabij Urubamba.

 • ★★★ Hotel Pakaritampu (2n)
 • ★★★★ Sol y Luna Lodge & Spa (2n)

Sol y Luna Lodge & Spa

8
8

8: Heilige Vallei

Vrije dag in de Heilige Vallei die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt heerlijk genieten van de prachtige omgeving of bv. een bezoek brengen aan de zoutpannen van Maras of de markt van Chinchero (indien op zondag). De Heilige Vallei leent zich ook perfect tot het maken van tochten per mountainbike of paard. Informeert u bij uw hotelreceptie naar de mogelijkheden.

9
9

9: Heilige Vallei – Machu Picchu

Vanaf het treinstation van Ollantaytambo reist u vanochtend per comfortabele Expedition trein richting het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu. Het contrast in landschap is gigantisch; in een kort tijdsbestek ziet u het Peruaanse Andesgebergte plaatsmaken voor de jungle.

Na aankomst brengt u direct een bezoek onder begeleiding van een lokale gids aan de beroemde ruïnes. Het laatste traject reist u per bus via een steile, kronkelende weg naar het magische complex Machu Picchu. Na dit bezoek kunt u lunchen in de Sanctuary Lodge, gelegen bij de ingang (uw lunch is inbegrepen).

De rest van de middag bent u vrij. U kunt ervoor kiezen om terug te reizen naar Aguas Calientes of opnieuw een entreebewijs voor Machu Picchu aan te schaffen voor een bezoek in de namiddag. U verblijft in Aguas Calientes op basis van halfpension.

 • ★★★ El Mapi Hotel (1n)
 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu (1n)

El Mapi Hotel

10
10

10: Machu Picchu – Cuzco

Vroeg in de ochtend brengt u nogmaals een bezoek aan Machu Picchu (entreegeld is inbegrepen, géén gids). Ook is entreegeld inbegrepen voor beklimming van Mount Huayna Picchu. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex. U heeft nog ruimschoots de tijd om het complex te verkennen.

In de namiddag reist u per Expedition trein weer terug naar Cuzco. U stapt weer uit in Ollantaytambo, van waar een transfer is verzorgd naar uw hotel in Cuzco.

 • ★★★ Tierra Viva Cuzco Saphi (2n)
 • ★★★★ El Mercado Tunqui (2n)
 • (optioneel) ★★★★★ Inkaterra La Casona (2n)
11
11

11: Excursie ruïnes nabij Cuzco

De ochtend kunt u vrij besteden. U kunt even rustig bijkomen van de afgelopen dagen en genieten van een uitgebreid en ontspannen ontbijt.

In de middag maakt u een excursie onder begeleiding van een gids naar enkele Inca ruïnes in de omgeving van Cuzco, zoals Tambomachay, Puka Pukara en Q’enqo. Ook bezoekt u het centrum van Cuzco.

12
12

12: Cuzco – Cotopaxi (Ecuador)

Vandaag verlaat u Peru en reist u verder naar Ecuador.

Transfer naar de luchthaven van Cuzco voor de vlucht naar de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. U dient over te stappen in Lima.

Bij aankomst in Quito wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar het zuidelijk gelegen Nationale Park Cotopaxi zal brengen. Tijdens deze prachtige rit volgt u een deel van de ‘Avenida de los Volcanes’. U bent een kleine twee uur onderweg. Al ver voordat u Lasso nadert ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. U overnacht in een sfeervolle accommodatie. Bij het verblijf in San Agustín de Callo is volpension inbegrepen.


 • ★★★ Hacienda La Cienega (2n)
 • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (2n)

Hacienda San Agustín de Callo

13
13

13: Cotopaxi

Vandaag heeft u een vrije dag. Breng zeker een bezoek aan het indrukwekkende Nationale Park Cotopaxi. Er staat vandaag een lokale gids tot uw beschikking. U kunt het nationale park enkel betreden met een lokale gids. Uw chauffeur kan u naar ca. 4.500 meter rijden. Vanaf hier kunt u een ongeveer 1 uur durende wandeling naar ca. 4.860 meter maken. Houdt u er rekening mee dat dit door de hoogte een pittige wandeling is.

Een bezoek aan het kratermeer Quilotoa behoort ook tot de mogelijkheden. De circa 3 uur durende rit naar het meer is schitterend. Ter plaatse kunt u een prachtige wandeling maken langs het meer. Op donderdag is het tevens mogelijk een bezoek te brengen aan de markt van Saquisilí. Dit wordt een van de mooiste markten van Ecuador genoemd en heeft een authentieke sfeer. Op zondag kunt u een bezoek brengen aan de (nog niet door vele toeristen ontdekte) markt van Pujilí, iets ten zuiden van Saquisilí gelegen.

14
14

14: Cotopaxi – Pastaza (Amazone)

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar Shell. Via de steden Latacunga, Ambato en Baños rijdt u over land richting Puyo. Onderweg zult u diverse vulkanen zien liggen zoals de Ilinizas vulkanen, en de Tungurahua. U krijgt een lunchbox aangeboden en zult diverse korte stops maken.

Na aankomst in Shell vliegt u met een privé vliegtuigje van de lodge in 50 minuten naar één van de meest geïsoleerde gebieden van Ecuador, de zogenaamde ‘lower Pastaza’. Houdt u er rekening dat u maximaal 11 kg per persoon op deze vlucht mag meenemen. Overige bagage kunt u achterlaten bij het kantoor van de Kapawi Ecolodge. Een korte transfer brengt u naar de unieke Kapawi Ecolodge. Na de lunch heeft u tijd om de bagage uit te pakken en de lodge te leren kennen. In de middag wordt een eerste excursie aangeboden. U ontvangt ter plaatse informatie over alle mogelijke activiteiten die u de komende dagen kunt ondernemen. U verblijft bij de lodge op basis van volpension waarbij alle excursies zijn inbegrepen.

 • ★★★★ Kapawi Ecolodge & Reserve (3n)

Kapawi Ecolodge

15
15

15: Amazone

Vroeg in de morgen vertrekt u per motorboot naar de Claylick, een wand van klei waar verschillende vogels zich tegoed aan doen. De kans is groot dat u hier vroeg in de morgen verschillende soorten macaws en papegaaien ziet eten. Na het ontbijt staat er een wandeling op het programma. De gids vertelt u tijdens de wandeling meer over het gebied, het tropische woud en medicinale planten. U luncht bij de lodge en heeft wat tijd om te rusten. In de loop van de middag verkent u per kajak de Kapawari rivier en de aangrenzende meren. Wellicht ziet u hier de roze rivier dolfijn! Na het diner is het mogelijk met de gids een wandeling te maken in de nabije omgeving van het hotel waarbij vooral naar insecten en kikkers gezocht wordt.

16
16

16: Amazone

’s Ochtends staat er een birdwatching wandeling op het programma. Na het ontbijt gaat u op pad met lokale gidsen en leert u meer over de flora en fauna en de Achuar. De lunch wordt genuttigd als picknick in het bos. U brengt vandaag tevens een bezoek aan een van de Achuar gemeenschappen.

17
17

17: Pastaza – Quito

Vroeg in de ochtend maakt u een laatste excursie. Na het ontbijt neemt u afscheid van de Kapawi Lodge. U wordt teruggebracht naar het vliegveld en vliegt terug naar Shell. In Shell staat er transport voor u klaar, waarmee u terug naar Quito reist. U verblijft in het oude centrum van de stad.

 • ★★★ Casa El Eden (2n)
 • ★★★★ La Casona de la Ronda (2n)
 • ★★★★★ Casa Gangotena (2n)

Video Gangotena

18
18

18: Quito

’s Ochtends staat er een excursie naar het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u tevens genieten van het levendige straatbeeld. Wanneer er voldoende tijd over is bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. De middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

19
19

19: Guayaquil – Galápagos eilanden

Transfer naar de luchthaven voor uw LAN vlucht naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Santa Cruz. Transfer naar de haven van Puerto Ayora, waar u aan boord stapt van uw schip. Hier start uw 5-daagse cruise langs de Galápagos eilanden. U verblijft de komende dagen op het schip en maakt dagelijks excursies naar de verschillende eilanden en legt aan bij mooie baaien. Uw kajuit heeft privé faciliteiten. Het cruisearrangement is inclusief alle transfers, volpension en excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

 • ★★★ Yolita II (4n)
 • ★★★★ Galápagos Odyssey (4n)
 • ★★★★★ Galápagos Grand Odyssey (4n)

Galápagos Odyssey

20
20

20 - 22: Galápagos archipel

U verblijft op basis van volpension op uw schip en vaart langs diverse eilanden. Onder begeleiding van een professionele gids maakt u dagelijks schitterende wandelingen over de eilanden en leert u de interessante flora en fauna kennen. Er worden tevens stops ingepland waarbij u kunt zwemmen in de Stille Oceaan en snorkelen tussen enorme scholen tropische vissen. De exacte invulling van het programma is afhankelijk van de keuze van het schip, is volledig onder voorbehoud en onderhevig aan wijzigingen. Er kan zonder enige kennisgeving vooraf worden afgeweken van de geprogrammeerde vaarroute in verband met weersomstandigheden, drukte van de schepen en bepalingen van het Parkbeheer. Uiteraard zijn er nog vele andere schepen mogelijk en zou u ook kunnen kiezen voor een 5-daagse of 8-daagse cruise. Informeer bij Tico naar verdere mogelijkheden en tarieven.

23
23

23: Galápagos – Guayaquil – Vertrek

Vandaag komt er een einde aan uw reis door Peru en Ecuador. Transfer naar de luchthaven voor uw LAN vlucht naar Guayaquil. U vertrekt ’s avonds met een directe vlucht van KLM naar Amsterdam.

24
24

24: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. Uw rondreis Ecuador en Peru komt hiermee ten einde.

Prijsindicatie voor deze reis naar Peru en Ecuador

Voor deze 24-daagse rondreis naar Ecuador en Peru geldt een indicatie reissom van € 7.515 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 9.120 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis Ecuador en Peru is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid deze reis naar Peru en Ecuador uit met een bezoek aan het magische Titicacameer in Peru, gelegen bij de grens met Bolivia. Verblijf hier in de Amantica Lodge, een prachtige accommodatie welke Tico speciaal voor u heeft geselecteerd.

Uniek arrangement
3 dagen
Vanaf € 1.350,– p.p.
Mei t/m november

Peru arrangement | Amantica Lodge, Titicaca

De Amantica Lodge is een prachtig en zeer exclusief luxe hotel in het Titicacameer. Deze kleinschalige lodge telt slechts 2 kamers, waar u altijd exclusief verblijft (zonder andere gasten). Een oase van rust op een idylische locatie!

Lees meer

Waarom met Tico een rondreis Ecuador en Peru maken?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemmingen. De reisspecialisten regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Ecuador en Peru.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat