Logo bg white

Familiereis Peru

19-daagse rondreis door Peru
Vanaf € 10.600,00 p.p.
Mei t/m oktober
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Zeer afwisselende Peru familiereis


Ontdek met uw gezin het zeer veelzijdige Zuid-Amerikaanse land Peru. Deze reis laat u in een kleine drie weken kennis maken met de meest bijzondere hoogtepunten van het land. Onderweg overnacht u in enkele van de mooiste kindvriendelijke accommodaties die Peru te bieden heeft en zijn er verschillende leuke activiteiten georganiseerd.

Na een drecte vlucht vanaf Amsterdam arriveert u in de Peruaanse hoofdstad Lima. Na een verblijf in de chique wijk Miraflores vliegt u naar Puerto Maldonado voor een bezoek aan de tot de verbeelding sprekende Amazone. Via de beeldschone Heilige Vallei reist u naar de majestueuze incaruïnes van Machu Picchu en de koloniale stad Cuzco, ooit het middelpunt van het Incarijk. U sluit de vakantie heel ontspannen af aan de prachtige stranden van Máncora in het noorden van Peru. Via Lima vliegt u weer rechtstreeks terug naar huis.


Bekijk het volledige reisprogramma van van deze familiereis Peru!


Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Lima


U vliegt vandaag met een directe vlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Peru. U arriveert aan het begin van de avond op de luchthaven van de Peruaanse hoofdstad Lima.

Bij aankomst op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw prachtige hotel zal brengen, gelegen aan de kust in de chique wijk Miraflores. Het Miraflores Park Hotel is onderdeel van de Belmond collectie en heeft wellicht Lima’s mooiste locatie! Vanuit uw kamer heeft u een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


  • ★★★★★ Miraflores Park (2 nachten)

Miraflores Park, a Belmond Hotel

2
2

2: Larco Museum & koloniaal Lima


Vandaag staat een leuke eerste kennismaken met Peru op het programma. In de ochtend bezoekt u allereerst met een privégids het archeologische museum Larco waar u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru kunt bewonderen. Er zijn in het museum speciale rondleidingen voor gezinnen. Het programma wordt afgesteld op de leeftijd van de kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in het museum speuren naar aanwijzingen en raadsels oplossen, of zelf een precolumbiaanse hoofdtooi maken.

Na dit interessante bezoek rijdt u met uw gids naar het centrale plein 'Plaza de Armas' in het oude koloniale stadshart van Lima. Hier liggen vele overheidsgebouwen, evenals het presidentiële paleis, de kathedraal van Lima, het gemeentehuis en het Paleis van de Aartsbisschop. In de loop van de dag wordt u weer netjes naar uw hotel terug gebracht, en kunt u de rest van de middag vrij besteden.

Blank
3
3

3: Lima - Amazone


In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Lima gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado. Deze stad is de toegangspoort tot het Tambopata reservaat, onderdeel van het Peruaans Amazonegebied. Op de luchthaven start uw 4-daagse arrangement op basis van verblijf bij Inkaterra Reserva Amazónica. U wordt naar de haven gebracht van waar u per boot verder reist naar de prachtige lodge, gelegen aan de Madre de Dios rivier. Onderweg heeft u al kans om diverse dieren te spotten. De komende dagen zijn alle transfers, excursies en volpension inbegrepen.

  • ★★★★ Inkaterra Reserva Amazónica (3 nachten)

Inkaterra Reserva Amazónica

4
4

4 & 5: Tambopata reservaat


Gedurende deze dagen neemt u deel aan het verzorgde excursieprogramma van de lodge. U maakt prachtige excursies in kleine groepjes onder begeleiding van een professionele natuurgids. U gaat op zoek naar het aanwezige dierenleven en wandelt door de indrukwekkende natuur. Nergens ter wereld komen zoveel verschillende soorten planten en dieren voor als in het Amazonegebied. Door de dichte begroeiing is het spotten van wildlife echter een uitdagende en soms lastige klus. Een gids is dan ook een absolute must en zal u attent maken op het aanwezige dierenleven, zowel overdag, als na zonsondergang.

6
6

6: Amazone - Heilige Vallei


Na het ontbijt verlaat u de lodge en wordt u weer terug gevaren naar de haven van Puerto Maldonado. Vanaf hier wordt u naar de luchthaven gebracht. U reist per binnenlandse vlucht naar Cuzco, ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de gids waarmee u vandaag een prachtige tocht door de Heilige Vallei maakt waarbij u onder andere de bijzondere ruïnes van Pisac bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair.

Hierna brengt u een bezoek aan de zeer kleurrijke lokale markt van Calca, waar de inheemse bevolking, afstammelingen van de Inca’s, samenkomen voor het verhandelen van hun waar. Buiten veel lokale artikelen, treft u hier tegenwoordig ook tal van souvenirs. Aan het eind van de middag wordt u afgezet bij uw sfeervolle accommodatie. Sol y Luna – onderdeel van Relais & Chateaux - ligt nabij het dorpje Urubamba in het hart van de Heilige Vallei. Het is een fantastische uitvalsbasis voor het verkennen van de enorme culturele rijkdom van deze regio.


  • ★★★★ Sol y Luna (3 nachten)

Sol y Luna

7
7

7: Mountainbiken naar Maras en Moray


Vandaag staat een leuke mountainbike-tocht door de Heilige Vallei op het programma. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar Cruzpata op het Maras plateau gebracht, hier begint uw mountainbike-avontuur. U kunt vandaag vanaf de fiets genieten van een prachtig uitzicht op indrukwekkende Andes-toppen, landbouwterrassen en authentieke dorpjes. Ook brengt u een bezoek aan de surrealistische zoutpannen van Maras. Het gebied beslaat zo’n 3000 zoutpoelen, ieder ca. 5 m2 groot en werden vroeger beheerd door de Inca’s die het zout gebruikten als ruilmiddel. Nog altijd werkt de lokale bevolking in deze zoutmijnen. Even verderop bezoekt u de oude landbouwterrassen van Moray. Ook deze in cirkels gebouwde terrassen werden voorheen gebruikt door de Inca’s, vermoedelijk als experiment om nieuwe gewassen te laten groeien. Aan het eind van de dag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet.

8
8

8: Raften op de Urubamba rivier


Vandaag staat een spannende activiteit op het programma! U gaat raften op de Urubamba rivier. In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de rivier gebracht. Na een korte instructie begint het avontuur en vaart u samen met uw instructeur zo'n 6 kilometer door de vallei. Het kan op sommige stukken best wild zijn, maar er zijn ook rustige delen waar u kunt genieten van de prachtige omgeving. Na de excursie wordt u weer netjes naar uw hotel gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

9
9

9: Heilige Vallei – Machu Picchu


Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. U reist vanochtend per trein in ca. anderhalf uur naar Aguas Calientes, uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu, misschien wel hét hoogtepunt van deze reis. Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht door de lokale gids die u naar uw hotel begeleidt. Nadat u rustig bent ingecheckt in het prachtige Inkaterra hotel, heeft u even de tijd om heerlijk te lunchen in het restaurant.

Na de lunch reist u per bus naar Machu Picchu voor een bezoek onder begeleiding van uw gids. Hij of zij kan u veel achtergrondinformatie verschaffen over dit indrukwekkende ruïnecomplex. Hierna heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid verder rond te dwalen alvorens u in de loop van de middag de bus weer terug neemt naar Aguas Calientes. Bij uw overnachting is halfpension inbegrepen.


  • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu Pueblo (1 nacht)

Inkaterra Machu Picchu Pueblo

10
10

10: Machu Picchu – Cuzco


Vroeg in de ochtend brengt u nógmaals een bezoek aan Machu Picchu voor de wandeling naar de top van de Huayna Picchu, de bergtop die boven de stad uittorent. Deze beklimming is een absolute must-do voor avonturiers! De stevige klimtocht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex.

In de middag reist u per trein weer terug naar Ollantaytambo, waar een chauffeur op u staat te wachten voor de transfer naar uw prachtige hotel in Cuzco. Het Palacio Nazarenas hotel, gelegen in een rustiger gedeelte van Cuzco’s vrij hectische centrum, is gehuisvest in een voormalig klooster en onderdeel van de exclusieve Belmond collectie.

  • ★★★★★ Palacio Nazarenas (3 nachten)

Palacio Nazarenas, a Belmond hotel

11
11

11: Cuzco en omgeving verkennnen


Vandaag trekt u er met een gids op uit om Cuzco en omgeving te gaan verkennen. U bezoekt de spectaculaire Inca ruïnes die net buiten de stad liggen: Sacsayhuaman, Puka Pukara, Tambomachay en Qenko. Al deze ruïnes hadden ten tijde van het Inca imperium een andere functie. Ook bezoekt u enkele bezienswaardigheden in het centrum van Cuzco zoals het Plaza de Armas, de Koricancha tempel, de artistieke wijk San Blas en de San Pedro markt.

12
12

12: Vrije dag in Cuzco


Vandaag kunt u vrij besteden om Cuzco verder te ontdekken. Wij hebben een zogenaamdBoleto Turisticogeregeld, een algemeen entreebewijs waarmee u toegang heeft tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

13
13

13: Cuzco - Máncora


U wordt vandaag vroeg in de ochtend door een chauffeur opgehaald en naar de luchthaven van Cuzco gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht via Lima naar Talara aan de noordwestkust van Peru.

Op de luchthaven van Talara wordt u opgewacht voor een transfer naar het kleinschalige kustplaatsje Máncora gebracht, zo’n 1,5 uur ten noorden van Talara. Het noorden van Peru, en dan vooral de omgeving van Máncora, heeft prachtige stranden. De ideale setting voor een heerlijk ontspannen strandafsluiter! U verblijft de komende dagen in een heerlijke accommodatie direct aan het strand.


  • ★★★★ Arennas Máncora (4 nachten)
14
14

14 t/m 16: Ontspanning aan de Peruaanse kust


Vrije dagen in Máncora. U kunt hier uw rondreis door Peru afsluiten in een paradijselijke omgeving. De aanwezigheid van de koude ‘Humboldt’ stroming en de warme ‘El Niño’ stroming zorgen voor ideale droge tropische temperaturen. Voor de actieve reizigers zijn er het hotel verschillende optionele (watersport) activiteiten te ondernemen. Uiteraard kan er ook geluierd worden op het strand of bij een van de zwembaden.

17
17

17: Máncora – Lima


Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en in zo'n 1,5 uur terug naar de luchthaven van Talara gebracht. U reist per binnenlandse vlucht terug naar Lima. Op de luchthaven van Lima wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw hotel zal brengen. U kunt de rest van de dag vrij besteden.


  • ★★★★★ Miraflores Park (1 nacht)
18
18

18: Vertrek


De ochtend kunt u nog vrij besteden in Lima. In de middag heeft u een transfer naar de internationale luchthaven voor de directe vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Airport Schiphol.

19
19

19: Aankomst in Amsterdam


Na aankomst op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol haalt u de ruimbagage op en vervolgt u de laatste rit naar huis op eigen gelegenheid.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Prijsindicatie van deze familiereis Peru

Voor deze 19-daagse familiereis Peru dient u rekening te houden met een reissom vanaf € 10.600 per persoon, gebaseerd op een gezelschap van 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen).


Bovengenoemde reissom is gebaseerd op laagseizoentarieven. Reist u in de hoogseizoen, dan dient u rekening te houden met een toeslag


Inbegrepen


Bij de reissom zijn de vluchten (in Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen op basis van verblijf in twee kamers, al het benodigde transport en de in het programma vermelde unieke ervaringen.

Wenst u Business Class te vliegen, dan kan dit uiteraard. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee in uw familiereis Peru.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze Peru familiereis

Uniek arrangement
3 dagen
op aanvraag
Mei t/m november

Peru arrangement | Amantica Lodge, Titicaca

De Amantica Lodge is een prachtig en zeer exclusief luxe hotel in het Titicacameer. Deze kleinschalige lodge telt slechts 2 kamers, waar u altijd exclusief verblijft (zonder andere gasten). Een oase van rust op een idylische locatie!

Lees meer

Waarom met Tico naar Peru?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze prachtige en veelzijdige bestemming. Wij regelen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw familiereis Peru.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Unieke accommodaties

Wij selecteren voor u bijzondere accommodaties met een authentieke sfeer. Dit hoeft zeker niet altijd een 5-sterren hotel te zijn.

Uw droomreis Peru

Geen enkele reis is hetzelfde. In overleg met u wordt uw persoonlijke en unieke programma samengesteld op basis van uw reisgezelschap.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat