Logo bg white

Luxe Brazilië en Peru rondreis

18-daagse rondreis door Brazilië & Peru
Vanaf € 12.950,00 p.p.
April t/m november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een exclusieve combinatiereis Brazilië & Peru


Een spectaculaire reis Brazilië en Peru voor de luxe reiziger. Beide bestemmingen huisvesten enkele zéér indrukwekkende hoogtepunten die u fantastisch binnen één reis kunt combineren. U verblijft tijdens deze spectaculaire reis uitsluitend in hotels van de exclusieve Belmond hotelketen.

U start uw reis bij de spectaculaire watervallen van Iguaçu. Hierna reist u per binnenlandse vlucht naar Latijns-Amerika’s mooist gelegen stad: het swingende Rio de Janeiro. Na een verblijf van enkele dagen in het gerenommeerde Copacabana Palace Hotel, verlaat u Brazilië per directe vlucht naar Peru’s hoofdstad Lima. Na een kort verblijf reist u door naar de prachtige Heilige Vallei waar u verblijft in één van Belmond’s mooiste hotels: het Rio Sagrado Hotel. Uiteraard brengt u een bezoek aan het indrukwekkende ruïnecomplex Machu Picchu. U sluit deze exclusieve Zuid-Amerika reis af in het hart van het oude Inca imperium: de historische stad Cuzco.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis door Brazilië en Peru!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Brazilië


U reist vandaag op eigen gelegenheid naar Amsterdam Airport Schiphol van waar uw directe KLM vlucht naar de Braziliaanse stad São Paulo vertrekt. In São Paulo stapt u over op een binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu, uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire en wereldberoemde watervallen. U arriveert hier laat op de avond. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar het luxe Hotel das Cataratas zal brengen. Het hotel is werkelijk schitterend gelegen bovenaan de watervallen in het nationale park aan de Braziliaanse zijde. Een fantastische start van uw luxe Brazilië en Peru rondreis!


  • ★★★★★ Belmond Das Cataratas (3 nachten)

Hotel das Cataratas, a Belmond Hotel

2
2

2: Watervallen van Iguaçu


Uw hotel ligt op zeer korte loopafstand van de prachtige watervallen en een gids is dan ook vandaag niet nodig. U kunt vandaag de watervallen aan de Braziliaanse zijde geheel in uw eigen tempo bewonderen. Mocht u de watervallen toch liever met een gids bezoeken, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Informeer bij Tico naar de mogelijkheden.

3
3

3: Excursie Argentijnse zijde


Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. U zult zien dat u hier een heel ander uitzicht heeft. Heeft u in Brazilië vooral een panoramisch uitzicht, in Argentinië voelt u de enorme kracht van de gigantische watermassa, zeker wanneer u via de loopbruggen naar de Duivelskeel gaat.


4
4

4: Iguaçu - Rio de Janeiro


In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht voor de vlucht naar Brazilië’s mooiste stad Rio de Janeiro. Bij aankomst in Rio wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw prachtige en zeer comfortabele hotel zal brengen, spectaculair gelegen in de wijk Copacabana aan de boulevard van Rio’s bekendste strand. Het Copacabana Palace is het bekendste hotel van de stad en was tevens het eerste hotel wat ooit aan de boulevard van Copacabana is gebouwd.


  • ★★★★★ Copacabana Palace (3 nachten)

Copacabana Palace, a Belmond Hotel

5
5

5: Rio met een gids verkennen


Vandaag trekt u er met een lokale gids op uit en bezoekt u Rio’s mooiste bezienswaardigheden. U start de dag met een bezoek aan Corcovado, de berg met het beroemde Christusbeeld waar u een spectaculair uitzicht heeft op de stad. Met het trammetje reist u weer terug naar beneden, van waar u verder reist per auto naar het centrum van de stad. U drinkt een drankje in Confeitaria Colombo, een prachtige lunchroom in art-deco stijl en bezoekt de indrukwekkende betonnen kathedraal. Hierna gaat u naar de artistieke wijk Santa Teresa. Hier loopt u samen met uw gids door de kleine straatjes met talloze ateliers en leuke bars en restaurants. Vervolgens gaat u te voet verder naar de stadswijk Lapa. Deze afdaling gaat via de ‘Escadaria Selarón’, een trap van duizenden gekleurde oude tegels. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

6
6

6: Suikerbroodberg


’s Ochtends brengt u een bezoek aan de Suikerbroodberg (‘Pão d’Açúcar’). Deze berg staat aan het begin van de baai Guanabara. De top wordt bereikt middels 2 trajecten per kabelbaan en eenmaal boven gekomen heeft u een spectaculair uitzicht over de baaien en het centrum van Rio. Aan het begin van de middag wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

7
7

7: Rio – Lima (Peru)


Vandaag zal het tweede gedeelte van deze bijzondere reis Brazilië & Peru van start gaan. Het grootste deel van de dag heeft u nog vrij te besteden in Rio de Janeiro. Aan het eind van de middag wordt u naar de internationale luchthaven gebracht. U vliegt aan het begin van de avond met een rechtstreekse vlucht naar de Peruviaanse hoofdstad Lima. Uiteraard wordt u in Peru van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw prachtige en zeer comfortabele hotel zal brengen, direct gelegen aan zee in de wijk Miraflores. Het Miraflores Park Hotel is onderdeel van de Belmond collectie en heeft wellicht Lima’s mooiste locatie! Uiteraard heeft u ook vanuit uw kamer uitzicht op de indrukwekkende kustlijn.

  • ★★★★★ Miraflores Park Hotel (3 nachten)

Miraflores Park, a Belmond Hotel

8
8

8: Koloniaal Lima


Vandaag bezoekt u met een privégids het oude koloniale stadshart van Lima. U verlaat het stadsdeel Miraflores en rijdt met uw gids naar het centrale plein 'Plaza de Armas' waaraan de vele overheidsgebouwen liggen, evenals het presidentiële paleis, de kathedraal van Lima, het gemeentehuis en het Paleis van de Aartsbisschop.

Allereerst brengt u een bezoek aan de kathedraal van Lima. De bouw begon in 1535, hetzelfde jaar dat de stad Lima werd gesticht. Door de jaren heen heeft het verschillende aardbevingen doorstaan en veel renovaties ondergaan. Het is ook waar de veroveraar Francisco Pizarro is begraven, en tijdens het bezoek krijgt u de kans om het religieuze museum te bezoeken. Tegenwoordig torent de kathedraal hoog boven de Plaza de Armas uit, en is het een van de belangrijkste attracties van het koloniale stadscentrum.U bezoekt tevens de San Francisco-kerk en zijn klooster, waarvan de kloostergangen en de hal zijn verfraaid met authentieke tegels uit Sevilla uit 1620. Het complex is gebouwd over ondergrondse catacomben die tijdens de koloniale tijd als begraafplaatsen werden gebruikt. U vervolgt de rondleiding naar het klooster van Santo Domingo, daterend uit de 16e eeuw. De kerk is beroemd in Lima omdat het de enige is met een "echte" toren, in een unieke stijl. In de loop van de dag wordt u weer netjes naar uw hotel terug gebracht, en kunt u de rest van de middag vrij besteden.

Kathedraal van Lima

9
9

9: De smaken van Lima


In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids bij die u in ongeveer 5 uur de rijke culinaire scene van Lima van binnen en van buiten gaat leren kennen. U begint de dag in een lokale koffiebranderij voor een proeverij van biologische, met de hand geplukte Peruaanse koffie. Na deze heerlijke start verkent u de koloniale straten van de Boheemse wijk Barranco en een prachtige lokale markt in Miraflores om het exotische fruit en de lokale delicatessen te proeven. Daarna stopt u bij een van de beste visrestaurants van de stad om de perfecte ceviche en pisco sour te leren bereiden. Onder begeleiding van de chef-kok en barman leert u ze helemaal zelf te maken! Tot slot is aan het begin van de middag een heerlijke lunch voor u bereid in een prachtig restaurant met een spectaculair uitzicht. Na de lunch wordt u weer netjes bij uw hotel afgezet en kunt u de rest van de dag zelf naar eigen inzicht invullen.

10
10

10: Lima – Urubamba


U wordt opgehaald bij uw hotel in Miraflores voor de transfer terug naar Lima’s luchthaven. In ongeveer anderhalf uur vliegt u naar de schitterende stad Cuzco, gelegen in het Andesgebergte. Op de luchthaven wordt u opgewacht door de gids waarmee u vandaag een prachtige tocht door de Heilige Vallei maakt waarbij u onder andere de bijzondere ruïnes van Pisac bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Hierna brengt u een bezoek aan de zeer kleurrijke lokale markt van Pisac, waar de inheemse bevolking, afstammelingen van de Inca’s, samenkomen voor het verhandelen van hun waar. Buiten veel lokale artikelen, treft u hier tegenwoordig ook tal van souvenirs. Na deze interessante dag wordt u afgezet bij uw prachtige en luxe hotel nabij Urubamba.


  • ★★★★★ Rio Sagrado, a Belmond Hotel (3 nachten)

Rio Sagrado, a Belmond Hotel

11
11

11 & 12: Heilige Vallei


Vrije dagen in deze prachtige en zeer rustgevende omgeving. De Heilige Vallei is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken en te genieten van de uitgebreide faciliteiten van uw fantastische en zeer exclusieve accommodatie.

Bewust heeft Tico besloten op deze dagen vrij te laten. Deze sprookjesachtige vallei leent zich echter uitstekend voor het maken van prachtige excursies in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de surrealistische zoutpannen van Maras, de oude landbouwterrassen van Moray of het fort Ollantaytambo. De vallei biedt eveneens uitstekende mogelijkheden voor het maken van tochten per mountainbike of per paard.

13
13

13: Heilige Vallei – Machu Picchu


’s Ochtends wordt u opgehaald voor de transfer naar het Ollantaytambo treinstation voor de prachtige treinreis per Vistadome trein naar Aguas Calientes, uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu. Het contrast in landschap is gigantisch; in een kort tijdsbestek ziet u het Peruaanse Andesgebergte plaatsmaken voor het nevelwoud.

Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht door uw lokale gids voor een bezoek aan de ruïnes. U reist vanuit Aguas Calientes per bus via een steile, kronkelende weg naar boven en gaat eerst lunchen bij hotel. U verblijft vannacht op volpension basis in de Sanctuary Lodge, gelegen naast de ingang van het complex.

In de middag brengt u een bezoek onder begeleiding van een lokale gids aan de beroemde ruïnes. De ligging van de Incastad laat een onvergetelijke indruk achter. Na de rondleiding bent u de rest van de middag vrij. Uiteraard kunt u uw tijd besteden bij Machu Picchu; u heeft immers alle tijd om op eigen gelegenheid rond te dwalen totdat het complex sluit en u naar het hotel gaat voor het diner.


  • ★★★★ Sanctuary Lodge, a Belmond Hotel (1 nacht)

Sanctuary Lodge, a Belmond Hotel

14
14

14: Machu Picchu – Cuzco


Vroeg in de ochtend brengt u nógmaals een bezoek aan Machu Picchu voor de wandeling naar de top van de Huayna Picchu, de bergtop die boven de stad uittorent. Deze beklimming is een absolute must-do voor avonturiers! De stevige klimtocht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex.

In de namiddag gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation waar u plaats kunt nemen in de lounge. U reist vanmiddag met de zeer exclusieve Hiram Bingham Express terug naar Cuzco. Het is één van de meest luxueuze treinreizen ter wereld en onderdeel van de Belmond Collectie. U wordt welkom geheten met een aperitief. Na vertrek dineert aan boord onder het genot van een mooi glas wijn terwijl het prachtige landschap aan u voorbij trekt. In de avond arriveert u in Cuzco, waar u uiteraard netjes wordt afgezet bij uw zeer bijzondere hotel, een accommodatie van absolute wereldklasse.

Het kleinschalige en uiterst luxueuze Palacio Nazarenas hotel, gelegen in een rustiger gedeelte van Cuzco’s vrij hectische centrum, is gehuisvest in een voormalig klooster. De kamers kennen een klassieke uitstraling, maar zijn van alle moderne gemakken voorzien. Het is eveneens het enige hotel in Cuzco met een (verwarmd) buitenzwembad.


  • ★★★★★ Palacio Nazarenas, a Belmond Hotel (3 nachten)

Palacio Nazarenas, a Belmond Hotel

15
15

15: Excursie Cuzco en de nabijgelegen ruïnes


U trekt er vandaag met een gids op uit om Cuzco en omgeving te gaan verkennen. U bezoekt de spectaculaire Inca ruïnes die net buiten de stad liggen: Sacsayhuaman, Puka Pukara, Tambomachay en Qenko. Al deze ruïnes hadden ten tijde van het Inca imperium een andere functie. Ook bezoekt u enkele bezienswaardigheden in het centrum van Cuzco zoals het Plaza de Armas, de Koricancha tempel, de artistieke wijk San Blas en de San Pedro markt.

16
16

16: De Palccoyo-vallei


U wordt vandaag zeer vroeg in de ochtend opgehaald voor een spectaculaire wandeling door het Peruaanse Andesgebergte. U bezoekt samen met een gids de regenboogvallei van Palccoyo, het minder toeristische alternatief op de nabij gelegen regenboogberg van Vinicunca. Dit gebied dankt zijn naam aan de prachtig gekleurde bergen en heuvels, door de aanwezigheid van mineralen. Waar Vinicunca snel aan populariteit heeft gewonnen, is Palccoyo nog redelijk onontdekt met slechts een handvol toeristen per dag. In zo’n 3 rijdt u naar het beginpunt van de wandeltocht op 4.700 meter boven zeeniveau. Vanaf hier wandelt u naar verschillende uitzichtpunten waar u beloond wordt met prachtig vergezichten op de omliggende vallei en Ausangate-berg. Ter afsluiting van de wonderschone wandeling wordt een heerlijke picknick voor u bereid. Na de lunch rijdt u weer terug naar Cuzco waar u netjes bij uw hotel wordt afgezet.

17
17

17: Vertrek


U wordt opgehaald bij uw hotel in Cuzco en naar de luchthaven gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u terug naar Lima. Hier stapt u over op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Schiphol.

18
18

18: Aankomst


Aankomst in Amsterdam, waar deze indrukwekkende reis tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Brazilië & Peru


Voor deze 18-daagse reis Brazilië & Peru geldt een indicatie reissom van € 12.950 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de speciaal geselecteerde accommodaties uit de exclusieve Belmond collectie.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden. Er kunnen natuurlijk ook andere hotels worden geselecteerd.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid uw bezoek aan Brazilië uit en reis enkele dagen naar de spectaculaire Pantanal voor een verblijf in de exclusieve Caiman Lodge.

Uniek arrangement
4 dagen
op aanvraag
April t/m oktober

Brazilië arrangement | Caiman

Het exclusieve Caiman ligt in de zuidelijke Pantanal en is een fantastisch onderdeel van uw unieke Brazilië reis. Verblijf in één van de mooiste lodges van Brazilië, gelegen in een privéreservaat van zo’n 53.000 hectare, en sta oog in oog met jaguars, reuze rivierotters, miereneters en ander uniek dierenleven.

Lees meer

Waarom met Tico naar Brazilië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Brazilië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat