Logo bg white

Prachtige reis door Brazilië en Peru

18-daagse rondreis door Brazilië & Peru
Vanaf € 10.295,00 p.p.
April t/m november
Charissa 2018
Heeft u vragen?
×

Een unieke combinatiereis Brazilië & Peru

Een spectaculaire reis Brazilië en Peru voor de luxe reiziger. Beide bestemmingen huisvesten enkele zéér indrukwekkende hoogtepunten die u fantastisch binnen één reis kunt combineren.

U start uw reis in Latijns-Amerika’s mooist gelegen stad: het swingende Rio de Janeiro. Na een verblijf van enkele dagen in het gerenommeerde Copacabana Palace Hotel, verlaat u Rio voor een bezoek aan het koloniale en zeer sfeervolle koloniale plaatsje Paraty, gelegen aan zee. Middels een binnenlandse vlucht bereikt u één van Zuid-Amerika’s hoogtepunten: de spectaculaire watervallen van Iguaçu. Vanaf de watervallen verlaat u Brazilië per directe vlucht naar Peru’s hoofdstad Lima. Na een kort verblijf reist u door naar het hart van het oude Inca imperium: de historische stad Cuzco. Uiteraard brengt u een bezoek aan het indrukwekkende ruïnecomplex Machu Picchu. U sluit deze exclusieve Zuid-Amerika reis af in de prachtige Heilige Vallei waar u verblijft in één van Belmond’s mooiste hotels: het Rio Sagrado Hotel. U komt hier even helemaal tot rust alvorens u met KLM terug vliegt naar Amsterdam.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis door Brazilië en Peru!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Brazilië

Vandaag gaat uw prachtige reis Brazilië & Peru van start. U vertrekt ‘s ochtends vanaf Amsterdam met een directe KLM vlucht naar Brazilië’s mooiste stad Rio de Janeiro. Bij aankomst in Rio wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar uw hotel in de mondaine wijk Copacabana. Hotel Copacabana Palace behoort tot Zuid-Amerika’s meest gerenommeerde hotels en is onderdeel van de exclusieve Belmond collectie.

  • ★★★★★ Belmond Copacabana Palace (3n)

Belmond Copacabana Palace

2
2

2: Stadsexcursie Rio

Vandaag trekt u er met een lokale gids op uit en bezoekt u Rio’s mooiste bezienswaardigheden. U start de dag met een bezoek aan Corcovado, de berg met het beroemde Christusbeeld waar u een spectaculair uitzicht heeft op de stad. Met het trammetje reist u weer terug naar beneden, van waar u verder reist per auto naar het centrum van de stad. U drinkt een drankje in Confeitaria Colombo, een prachtige lunchroom in art-deco stijl en bezoekt de indrukwekkende betonnen kathedraal. Hierna gaat u naar de artistieke wijk Santa Teresa. Hier loopt u samen met uw gids door de kleine straatjes met talloze ateliers en leuke bars en restaurants. Vervolgens gaat u te voet verder naar de stadswijk Lapa. Deze afdaling gaat via de ‘escadaria do Selarom’ een trap van duizenden gekleurde oude tegels. In de loop van de middag keert u weer terug bij uw hotel.

3
3

3: Bezoek Suikerbrood

’s Ochtends brengt u een bezoek aan de Suikerbroodberg (‘Pão d’Açúcar’). Deze berg staat aan het begin van de baai Guanabara. De top wordt bereikt middels 2 trajecten per kabelbaan en eenmaal boven gekomen heeft u een spectaculair uitzicht over de baaien en het centrum van Rio.

4
4

4: Rio – Paraty

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel in Rio de Janeiro voor de transfer (duur: ca. 3 uur) langs een prachtige kust met vele verborgen baaien naar Paraty. U wordt afgezet bij uw sfeervolle pousada in het koloniale centrum. U kunt de rest van de dag geheel naar eigen inzicht besteden. U kunt te voet het historische centrum van Paraty bewonderen, welke overigens is uitgeroepen tot Nationaal en Mondiaal Monumentaal erfgoed.

  • ★★★★ Pousada Literaria (2n)

Pousada Literária

5
5

5: Paraty

Vrije dag in Paraty die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt vandaag in het sfeervolle stadje zelf blijven of een prachtige tocht per schoener door de baai maken naar de vele eilandjes die hier voor de kust liggen. Uiteraard assisteert Tico u graag bij het boeken van evt. excursies.

6
6

6: Paraty – Iguaçu

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel in Paraty voor de transfer terug naar Rio de Janeiro waar u wordt afgezet bij de luchthaven. U vliegt naar Foz do Iguaçu, uitvalsbasis voor een bezoek aan de spectaculaire en wereldberoemde watervallen. Een must in deze reis Brazilië & Peru! U wordt opgewacht op de luchthaven en naar het luxe hotel Das Cataratas gebracht, onderdeel van de Belmond collectie. Het hotel is werkelijk schitterend gelegen bovenaan de watervallen in het nationale park aan de Braziliaanse zijde.

  • ★★★★★ Belmond Das Cataratas (3n)

Belmond Das Cataratas

7
7

7: Watervallen van Iguaçu

Uw hotel ligt op zeer korte loopafstand van de prachtige watervallen en een gids is dan ook vandaag niet nodig. U kunt vandaag de watervallen aan de Braziliaanse zijde dan ook geheel in uw eigen tempo bewonderen.

8
8

8: Excursie Argentijnse zijde

Vandaag brengt u onder begeleiding van een gids een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. U zult zien dat u hier een heel ander uitzicht heeft. Heeft u in Brazilië vooral een panoramisch uitzicht, in Argentinië voelt u de enorme kracht van de gigantische watermassa, zeker wanneer u via de loopbruggen naar de Duivelskeel gaat.


9
9

9: Iguaçu – Lima (Peru)

Vandaag zal het tweede gedeelte van deze bijzondere reis Brazilië & Peru van start gaan. U wordt naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht en vliegt in ca. 4 uur naar de Peruviaanse hoofdstad Lima. Uiteraard wordt u in Peru van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner die u naar uw prachtige en zeer comfortabele hotel zal brengen, direct gelegen aan zee in de wijk Miraflores. Het Miraflores Park Hotel is onderdeel van de Belmond collectie en heeft wellicht Lima’s mooiste locatie! Uiteraard heeft u ook vanuit uw kamer uitzicht op de indrukwekkende kustlijn.

  • ★★★★★ Belmond Miraflores Park Hotel (2n)

Belmond Miraflores Park

10
10

10: Bezoek aan Lima

De ochtend heeft u vrij.

’s Middags staat een bezoek aan het koloniale centrum van Lima op het programma onder begeleiding van een gids. U brengt o.a. een bezoek aan de kathedraal en de San Francisco kerk. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het archeologische museum Larco niet op het programma. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru. Mocht het u leuk lijken, dan heeft Tico ook ontzettend leuke fietsexcursies in Lima!

11
11

11: Lima – Cuzco

U wordt opgehaald bij uw hotel in Miraflores voor de transfer terug naar Lima’s luchthaven. In ongeveer anderhalf uur vliegt u naar de schitterende stad Cuzco, gelegen in het Andesgebergte. Op de luchthaven van Cuzco wordt u opgewacht door een medewerker van onze lokale agent voor de korte transfer naar uw zeer bijzondere hotel, een accommodatie van absolute wereldklasse.

Palacio Nazarenas behoort tot Cuzco’s beste hotels en is onderdeel van de befaamde Belmond hotel collectie.Dit kleinschalige en uiterst luxueuze hotel, gelegen in een rustiger gedeelte van Cuzco’s vrij hectische centrum, is gehuisvest in een voormalig klooster. De kamers kennen een klassieke uitstraling, maar zijn van alle moderne gemakken voorzien. Het is eveneens het enige hotel in Cuzco met een (verwarmd) buitenzwembad.

  • ★★★★★ Belmond Palacio Nazarenas (2n)

Palacio Nazarenas

12
12

12: Excursie Cuzco en de nabijgelegen ruïnes

De ochtend kunt u vrij besteden.

In de middag maakt u een excursie onder begeleiding van een gids naar enkele Inca ruïnes in de omgeving van Cuzco, zoals Tambomachay, Puka Pukara, Q’enqo en Sacsayhuamán. Ook bezoekt u enkele bezienswaardigheden in het centrum van Cuzco.

13
13

13: Cuzco – Machu Picchu

’s Ochtends transfer naar het treinstation voor de prachtige ca. 5 uur durende treinreis per Vistadome trein naar Aguas Calientes, uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu. Het contrast in landschap is gigantisch; in een kort tijdsbestek ziet u het Peruaanse Andesgebergte plaatsmaken voor het nevelwoud.Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht door uw lokale gids voor een bezoek aan de ruïnes. Uw bagage zal naar uw hotel worden gebracht. U reist vanuit Aguas Calientes per bus via een steile, kronkelende weg naar boven. Na de begeleide rondleiding kunt u lunchen in de Sanctuary Lodge, gelegen bij de ingang van het complex (uw lunch is inbegrepen).De rest van de middag bent u vrij. Uiteraard kunt u uw tijd besteden bij Machu Picchu; u heeft immers alle tijd om op eigen gelegenheid rond te dwalen totdat het complex sluit en u met de bus weer naar beneden gaat. U verblijft in Aguas Calientes op basis van halfpension. Indien gewenst is het ook mogelijk om (tegen een toeslag) te kiezen voor verblijf in de Belmond Sanctuary Lodge, gelegen bij de ingang.  • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu (1n)

Inkaterra Machu Picchu

14
14

14: Machu Picchu – Urubamba

U heeft vandaag een vrije dag bij Machu Picchu en heeft alle tijd om het complex voor een tweede keer te bezoeken, deze keer zónder gids. Het mooiste is natuurlijk een bezoek in de vroege ochtend en u kunt dan ook al met één van de eerste bussen naar boven (retour bustickets inbegrepen). Het vroege ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex. Ook is uw entreegeld voor de beklimming van de berg Huayna Picchu inbegrepen. Op Huayna Picchu bevindt zich ook nog de Tempel van de Maan. U dient hiervoor de borden te volgen.

In de namiddag reist u per Vistadome trein terug richting Cuzco. U stapt echter na anderhalf uur uit op het station van Ollantaytambo, van waar een transfer is verzorgd naar uw prachtige en luxe hotel, spectaculair gelegen in de Heilige Vallei, nabij Urubamba. In het hotel zal u uw bagage weer in ontvangst kunnen nemen. Hotel Rio Sagrado is onderdeel van de beroemde Belmond collectie.

  • ★★★★★ Belmond Hotel Rio Sagrado (3n)

Belmond Rio Sagrado

15
15

15 & 16: Heilige Vallei

Vrije dagen in deze prachtige en zeer rustgevende omgeving. De Heilige Vallei is een heerlijke plek om uw reis Brazilië & Peru in alle rust af te sluiten. U kunt even bijkomen van alle indrukken en genieten van de uitgebreide faciliteiten van uw fantastische en zeer exclusieve accommodatie.

Bewust heeft Tico besloten op deze dagen vrij te laten. Deze sprookjesachtige vallei leent zich echter uitstekend voor het maken van prachtige excursies in de omgeving. U kunt bv. een bezoek brengen aan de surrealistische zoutpannen van Maras, de oude landbouwterrassen van Moray, de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo. De vallei biedt eveneens uitstekende mogelijkheden voor het maken van tochten per mountainbike of per paard.

17
17

17: Vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel voor de transfer terug naar Cuzco waar u wordt afgezet op de luchthaven. Vanaf hier vliegt u terug naar Lima. U dient uw bagage op te halen en opnieuw in te checken voor de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

Zoutpannen van Maras

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Brazilië & Peru

Voor deze 18-daagse reis Brazilië & Peru geldt een indicatie reissom van € 10.295 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de speciaal geselecteerde superieure en luxe klasse accommodaties, veelal uit de exclusieve Belmond collectie.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten en gebaseerd op laagseizoentarieven. De reis is uiteraard naar wens aan te passen en uit te breiden. Er kunnen natuurlijk ook andere hotels worden geselecteerd.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Brazilië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Breid uw bezoek aan Brazilië uit en reis enkele dagen naar de spectaculaire Pantanal voor een verblijf in de exclusieve Caiman Lodge.

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 1.450,– p.p.
April t/m oktober

Brazilië arrangement | Caiman

Het exclusieve Caiman ligt in de zuidelijke Pantanal en is een fantastisch onderdeel van uw unieke Brazilië reis. Verblijf in één van de mooiste lodges van Brazilië, gelegen in het hart van de wildernis en sta oog in oog met jaguars, reuze rivierotters, miereneters en ander uniek dierenleven.

Lees meer

Waarom met Tico naar Brazilië?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Brazilië. Zij kennen de verschillende gebieden erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Brazilië reis op maat

In overleg met u stippelen wij een mooie route voor u uit en selecteren wij de leukste accommodaties, geheel op basis van uw wensen en voorkeuren.

Genieten

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat