Logo bg white

Beste reistijd voor

Beste reistijd Peru

Mei t/m november

In het algemeen kan worden gesteld dat de beste reistijd Peru loopt van mei t/m november, de droge Peruaanse winter. In november begint het al wat meer te regenen, maar houdt u hiermee rekening, dan is het nog altijd een prachtige maand voor een bezoek aan Peru.

Vermijd het hoogseizoen

Het is verstandig om, indien u niet teveel gebonden bent aan de grote (zomer) vakanties, de maanden juni t/m augustus te mijden. Dit is dé periode van de internationale schoolvakanties en het land wordt in deze maanden dan ook overspoeld door toeristen.

Heeft u wat meer vrijheid wat betreft de reisperiode, dan zijn de maanden mei, september en oktober eigenlijk prachtige maanden. Het is er dan minder druk, en het klimaat is zeer aangenaam. De maand september is vooral in de steden Lima en Arequipa vaak druk. Het is dé maand van de zakelijke en internationale congressen en hotels zitten vaak al ver van tevoren vol.

Blank

Beste reistijd kustregio

December t/m maart

In de wintermaanden (mei t/m oktober) hangt er een dikke mist boven de kustregio en vooral Lima en Paracas hebben hier last van. Deze dikke zeemist (genaamd 'garua') ontstaat door de koude Humboldtstroming en zorgt voor een onaangename gevoelstemperatuur. Temperaturen dalen tot gemiddelden van ca. 10-17 graden celsius en door een wat hogere luchtvochtigheid voelt het kil aan. Het regent het hele jaar amper in de kustregio.

In de zomermaanden december t/m maart trekt de dikke mist op en komt de zon tevoorschijn. Dit is ook de vakantieperiode voor de Peruanen en de stranden zijn dan erg druk.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 26 26 26 25 22 19 19 19 20 20 21 25
mm 1 1 1 0 1 3 4 3 3 2 1 1

Beste reistijd Andesgebergte

Mei t/m oktober

Peru's mooiste bezienswaardigheden liggen toch wel in het indrukwekkende Andesgebergte. Om van de fabelachtige besneeuwde bergtoppen en magistrale vergezichten te kunnen genieten, zijn heldere luchten essentieel. Van mei t/m oktober (de droge Peruaanse winter) zijn de kansen daarop het grootst.

In de maanden januari t/m april valt de meeste neerslag in het Andesgebergte. De incatrail is dan zelfs gesloten. Ook rijden de treinen naar Machu Picchu volgens een afwijkende dienstregeling en komt het weleens voor dat door aardverschuivingen helemaal geen treinen rijden naar Machu Picchu.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 16 16 16 15 11 10 10 11 12 14 14 12
mm 160 140 110 60 20 5 5 20 30 50 80 120

Beste reistijd Amazone

Gehele jaar

Het Amazonegebied kan het beste worden bezocht in de maanden mei t/m oktober. Gedurende deze maanden regent het weinig en laat het dierenleven zich gemakkelijker zien. In het Amazonegebied regent het echter gedurende het hele jaar wel. Houdt u dan ook altijd rekening met enige regen.

De meeste regen valt in de maanden januari t/m april. Gedurende deze maanden dient u de zuidelijke Amazone (Tambopata en Manu) te vermijden. Het Manu National Park is dan zelfs gesloten. In dit zuidelijke deel van de Peruaanse Amazone zijn de programma's van de lodges écht ingericht op wandelingen.

In de natte maanden januari t/m april is het wél heel goed mogelijk om een mooie Amazone cruise te maken, alleen mogelijk in de noordelijke Amazone bij Iquitos. In de noordelijke Amazone regent het gedurende het gehele jaar een stuk meer dan in het zuiden. De cruiseprogramma's zijn dan ook speciaal ingericht op hoog water en vrijwel alle excursies worden uitgevoerd per boot.

Blank
jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 27 26 26 27 26 26 27 26 26 26 26 26
mm 340 325 300 225 95 65 60 70 105 170 235 320

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat