Logo bg white

Prachtige 26-daagse rondreis Peru Bolivia

26-daagse rondreis door Peru & Bolivia
Vanaf € 5.950,00 p.p.
Mei t/m november
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Een unieke rondreis Peru en Bolivia

Tijdens deze veelzijdige rondreis Peru en Bolivia bezoekt u op individuele basis zowel het spectaculaire zuiden van Zuid-Amerika’s topbestemming Peru als het kleurrijke en nog traditionele buurland Bolivia.

In Peru reist u naar de koloniale steden Lima, Arequipa en Cuzco. Vanuit de prachtige stad Arequipa vervolgt u uw reis naar één van ’s werelds diepste kloven: de Colca Canyon: hét leefgebied van de indrukwekkende condor. Via Cuzco en de mysterieuze Incastad Machu Picchu vervolgt u uw tocht via het afgelegen en idyllische Zonne-eiland, gelegen in het Titicacameer naar La Paz in Bolivia. U zakt verder zuidwaarts af naar Sucre, alvorens u arriveert in het dorpje Uyuni, uitvalsbasis voor een bezoek aan Bolivia’s grootste hoogtepunt: de sprookjesachtige en haast buitenaards ogende Uyuni zoutwoestijn. Per 4WD reist u hier enkele dagen onder begeleiding van een gids door dit ruige en onherbergzame landschap. Een onvergetelijke rondreis Peru en Bolivia welke wij helemaal op maat voor u kunnen maken!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Peru en Bolivia!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

De rondreis Peru en Bolivia gaat vandaag van start! U vertrekt vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima.

Op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel zal brengen. Afhankelijk van uw hotelkeuze, verblijft u ofwel in de traditionele en artistieke wijk Barranco (Second Home) ófwel in de aangename wijk Miraflores (Atemporal).

 • ★★★ Second Home Peru (2n)
 • ★★★★ Atemporal Hotel (2n)

Atemporal Hotel

2
2

2: Bezoek aan Lima

De ochtend heeft u vrij om even rustig bij te komen van de lange reis van gisteren en waarin u kunt genieten van een uitgebreid ontbijt.

In de middag maakt u een excursie naar het koloniale centrum van Lima, waarbij u een bezoek brengt aan de kathedraal en de San Francisco kerk. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het archeologische museum Larco niet op het programma tijdens uw rondreis Peru Bolivia. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse pre-columbiaanse culturen van Peru.

"Onze reis naar Peru en Bolivia was een hoogtepunt in alle reiservaringen, die wij tot nu toe met andere landen en reisorganisaties hebben gehad. Wij hadden al onze wensen op een rijtje gezet en Tico heeft dit kunnen vertalen in een mooie privé reis waarin alles tot in de puntjes verzorgd was. Heel veel dank hiervoor!"
Gerard Groot

Uniek design van het Paleis van de Aartsbisschop

3
3

3: Lima - Arequipa

Na het ontbijt staat een chauffeur u op te wachten in de lobby van uw hotel en wordt u naar de luchthaven gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u vandaag naar de prachtige stad Arequipa, gelegen in het Andesgebergte. Met haar ligging op ca. 2.200 meter hoogte, is het een heerlijke stad om enkele dagen te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte. Bij aankomst wordt u naar uw sfeervolle hotel gebracht.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 • ★★★ Casa Arequipa (2n)
 • ★★★★ Casa Andina Premium (2n)

Casa Andina Premium

4
4

4: Arequipa

U heeft de hele dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het beroemde klooster Santa Catalina, wat u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren. Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

5
5

5: Arequipa - Colca Canyon

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor de reis vanuit Arequipa naar de Colca Canyon. Dit is een prachtig onderdeel van deze rondreis Peru en Bolivia op maat.
Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op de magnifieke Andes-toppen. De reis voert door het Aguada Blanca reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuña’s en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. Even later arriveert u bij uw hotel, gelegen nabij Yanque. De komende dagen zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals alle uitstapjes.

 • ★★★ Killawasi Lodge (1n)
 • ★★★★ Colca Lodge (1n)

Video Colca Lodge

6
6

6: Colca Canyon - Arequipa

Het hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de reis door de Colca Canyon zelf. In de vroege ochtend gaat u naar het uitzichtpunt ‘Cruz del Condor’ waar u met een beetje geluk vele condors over ziet vliegen. Vervolgens reist u naar het dorpje Yanque met haar prachtige witte kerk.

Na het middaguur begint de terugreis naar Arequipa, waar u wordt afgezet bij uw sfeervolle hotel.

 • ★★★ Casa Arequipa (1n)
 • ★★★★ Casa Andina Premium (1n)
7
7

7: Arequipa - Cuzco

Een chauffeur brengt u vanochtend naar de luchthaven. Per binnenlandse vlucht reist u naar Cuzco, een volgende hoogtepunt in deze rondreis Peru en Bolivia. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw sfeervolle hotel.

In de middag brengt u samen met een lokale gids een bezoek aan enkele Incaruïnes in de omgeving van Cuzco, zoals Sacsayhuaman, Tambomachay, Puka Pukara en Q’enqo.

 • ★★★ Tierra Viva Cuzco Saphi Hotel (2n)
 • ★★★★ El Mercado Tunqui (2n)

El Mercado Tunqui

8
8

8: Cuzco

Vrijde dag in Cuzco die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

9
9

9: Pisac & Ollantaytambo

Vandaag staat er een prachtige excursie door de Heilige Vallei op het programma waarbij u o.a. de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo bezoekt.

Na het ontbijt vertrekt u eerst naar het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Hierna reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw kleinschalige en sfeervolle accommodatie.

 • ★★★ Hotel Pakaritampu (1n)
 • ★★★★ Sol y Luna Lodge & Spa (1n)

Sol y Luna Lodge & Spa

10
10

10: Ollantaytambo - Machu Picchu

In de vroege ochtend reist u naar het treinstation van Ollantaytambo vanwaar u per Expedition klasse trein naar Aguas Calientes reist. Het contrast in landschap is gigantisch; in een kort tijdsbestek ziet u het Peruaanse Andesgebergte plaatsmaken voor de jungle. U brengt vanochtend direct een bezoek aan het wereldberoemde Inca ruïnecomplex onder leiding van een lokale gids.

Na dit bezoek reist u terug naar Aguas Calientes voor de lunch. De rest van de middag heeft u vrij te besteden. Bij uw verblijf in Aguas Calientes is halfpension inbegrepen.

 • ★★★ El Mapi Hotel (1n)
 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu (1n)

El Mapi by Inkaterra

11
11

11: Macu Picchu - Cuzco

Vroeg in de ochtend brengt u nógmaals een bezoek aan Machu Picchu, echter nu zonder gids. Ook kunt u vanochtend de berg Huayna Picchu beklimmen voor een spectaculair uitzicht op het complex vanuit een geheel andere hoek. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex.

In de namiddag reist u per Expedition klasse trein weer terug richting Cuzco, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • ★★★ Tierra Viva Cuzco Saphi Hotel (2n)
 • ★★★★ El Mercado Tunqui (2n)
12
12

12: Cuzco

Vrije dag in Cuzco die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen.

13
13

13: Cuzco - Puno

Per bus reist u vandaag over de ‘altiplano’ naar Puno, gelegen aan het Titicacameer, vlakbij de grens met Bolivia. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op het indrukwekkende landschap. Vanuit Cuzco slingert de weg omhoog en passeert u diverse kleine indiaanse dorpjes. Onderweg maakt u enkele stops bij overblijfselen van pre-columbiaanse culturen, o.a. bij de kerk van Andahuaylillas, de pas La Raya, het ruïnecomplex Raqchi en bij Pukara.

Eenmaal aangekomen in Puno wordt u afgezet bij uw aangename hotel, gelegen aan het meer.

 • ★★★+ Casa Andina Premium (1n)
14
14

14: Puno - Isla del Sol (Bolivia)

U reist vandaag naar de tweede bestemming van uw Peru en Bolivia reis op maat: het authentieke Bolivia.

U wordt naar Copacabana in Bolivia gebracht, gelegen op ca. 3-4 uur rijden van Puno. Vanuit Copacabana reist u per boot in ongeveer een uurtje naar het prachtige ‘Isla del Sol’. Tico heeft voor u een bijzondere accommodatie geselecteerd waarvoor u ongeveer een uurtje moet lopen alvorens u deze bereikt. U wordt uiteraard geassisteerd met uw bagage. U overnacht de komende nachten op dit eiland en heeft een spectaculair uitzicht op de omgeving. Bij uw verblijf op Isla del Sol is volpension inbegrepen.

 • ★★★ Ecolodge La Estancia (2n)
15
15

15: Isla del Sol

Vroeg opstaan wordt hier zeer zeker beloond. Vanuit de Ecolodge heeft u spectaculair uitzicht op de omgeving in het vroege ochtendlicht!

Met uw gids bezoekt u vanochtend de belangrijkste hoogtepunten van Isla del Sol. Zo gaat u o.a. naar de Chincana ruïnes en de Heilige Rots. U bezoekt Challapampa en neemt de boot naar Challa, waar zich een interessant museum bevindt.

De middag heeft u vrij om het eiland verder op eigen gelegenheid te verkennen. Op de rustige landweggetjes kruisen alleen Aymará indianen uw pad, er is geen gemotoriseerd verkeer.

16
16

16: Isla del Sol - La Paz

’s Ochtends maakt u met uw gids een prachtige wandeling naar het dorpje Yumani en bezoekt u de tuin van de Inca’s. Vervolgens neemt u de boot naar het eiland van de Maan waar u de Inak Uyu ruïnes bezoekt.

Hierna reist u door naar Copacabana waar u ook weer de belangrijkste bezienswaardigheden met uw gids aandoet en door het stadje wandelt. In de middag reist u in ca. 3-4 uur door naar La Paz waar u wordt afgezet bij uw hotel.

 • ★★★ Casa de Piedra Boutique Hotel (2n)
 • ★★★★ Stannum Boutique Hotel (2n)

Stannum Boutique Hotel

17
17

17: Bezoek aan La Paz

Deze ochtend gaat u onder leiding van een lokale gids het prachtige centrum van La Paz verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en u gaat vanochtend dan ook te voet. U bezoekt o.a. het centrale plein waarin verschillende belangrijke bezienswaardigheden zijn gelegen waaronder het Congres, het Overheidspaleis, en de Kathedraal. Ook bezoekt u het Goudmuseum, de koloniale kerk San Francisco en de beroemde heksenmarkt. Bent u wat slechter ter been, dan kan Tico uiteraard ook een stadsexcursie per auto voor u verzorgen.

De rest van de middag heeft u vrij te besteden.

18
18

18: La Paz - Sucre

Transfer naar de luchthaven van La Paz voor de binnenlandse vlucht naar Sucre. U wordt keurig opgewacht op de luchthaven en naar uw sfeervolle hotel gebracht, gelegen in het centrum.

De rest van de dag heeft u geheel vrij te besteden. • ★★★ Hostal de su Merced (2n)

Hostal de su Merced

19
19

19: Sucre

Vrije dag in deze aangename en prachtige koloniale stad die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden.

Valt deze dag op een zondag, dan kunt u een bezoek brengen aan de zeer kleurrijke zondagsmarkt van Tarabuco. Iedere zondag komen de bewoners van de omliggende indiaanse dorpjes naar Tarabuco. Uit de wijde omgeving brengen zij hun koopwaar naar de markt, die wel de grootste en meest kleurrijke van heel Zuid-Amerika wordt genoemd.

20
20

20: Sucre - Colchani

Er staat vandaag een lange maar prachtige tocht op het programma naar Uyuni. U komt hier terecht in een geheel andere wereld. De reis voert via Potosí en indien gewenst is het mogelijk om de reis te breken en te overnachten in dit eenvoudige mijnstadje. Houdt u er rekening mee dat u ca. 7-8 uur onderweg bent. U verblijft vanavond in een sfeervol en bijzonder hotel, geheel opgebouwd uit blokken zout, gelegen nabij de nederzetting Colchani, aan de rand van de enorme zoutvlakte. • ★★★+ Hotel Luna Salada (1n)

Hotel Luna Salada

21
21

21: Colchani - Villamar

Vanochtend start een spectaculair 3-daags (2 nachten) arrangement per comfortabele 4WD onder begeleiding van een gids. U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. De komende dagen is volpension inbegrepen.Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en reist u zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende twee nachten overnacht in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie. • ★★ Mallku Cueva Lodge (2n)

Valle de las Rocas

22
22

22: Laguna Colorada & Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Na dit alles keert u terug naar uw accommodatie in Villamar.

Laguna Colorada

23
23

23: Villamar - Colchani

U vertrekt na het ontbijt uit Villamar en rijdt in ca. 3-4 uur terug naar Uyuni. Vandaag staat geheel in het teken van uw bezoek aan de indrukwekkende en haast onwerkelijke Uyuni zoutvlakte. U brengt vandaag een bezoek aan Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. Kunt u zich een betere plek wensen om te lunchen vandaag? Ook bezoekt u het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Colchani, waar u vanavond overnacht. • ★★★+ Hotel Luna Salada (1n)

Isla Pescado

24
24

24: Colchani - La Paz

Transfer naar de kleine luchthaven van Uyuni voor de binnenlandse vlucht terug naar La Paz. Uiteraard is er in La Paz een transfer verzorgd naar uw hotel.

 • ★★★ Casa de Piedra Boutique Hotel (1n)
 • ★★★★ Stannum Boutique Hotel (1n)
25
25

25: Vertrek

Deze spectaculaire Peru en Bolivia reis op maat komt vandaag tot een einde.

Transfer naar de luchthaven van La Paz voor de korte vlucht terug naar Lima. Hier dient u over te stappen op de directe vlucht van KLM naar Amsterdam.

26
26

26: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Peru en Bolivia reis op maat

Voor deze 26-daagse Peru en Bolivia rondreis op maat geldt een indicatie reissom van € 5.950 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Kiest u voor verblijf in de superieure klasse accommodaties, houdt u dan rekening met een indicatie reissom van € 6.900 per persoon.

Inbegrepen:
Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, transport, excursies en hotelovernachtingen.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Bolivia

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze reis

Deze reis door Peru en Bolivia wordt nóg specialer met een bezoek aan het Amazonegebied. Reis af naar het ongerepte Manu National Park in Peru.

Uniek arrangement
6 dagen
Vanaf € 1.995,– p.p.
April t/m oktober

Peru arrangement | Manu National Park

Reis over land vanuit Cuzco in het Andesgebergte naar het ongerepte Manu National Park in de Peruaanse Amazone. Dit beschermde natuurreservaat biedt een zeer authentieke jungle ervaring voor de ware natuurliefhebber.

Lees meer

Waarom met Tico naar Peru en Bolivia reizen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Peru & Bolivia reizen. De reisspecialisten verzorgen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Peru Bolivia.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat