Logo bg white

Indrukwekkende Peru & Bolivia rondreis

25-daagse rondreis door Peru & Bolivia
Vanaf € 10.350,00 p.p.
Mei t/m november
Charissa martens4850 %28new%29
Heeft u vragen?
×

Een unieke rondreis Peru en Bolivia

Tijdens deze veelzijdige rondreis Peru en Bolivia bezoekt u op individuele basis zowel het spectaculaire zuiden van Zuid-Amerika’s topbestemming Peru als het kleurrijke en nog traditionele buurland Bolivia.

U start uw reis in de Peruaanse hoofdstad Lima. Via de witte stad Arequipa vervolgt u uw reis naar één van ’s werelds diepste kloven: de Colca Canyon: hét leefgebied van de indrukwekkende condor. U vervolgt uw tocht via het afgelegen en idyllische Zonne-eiland, gelegen in het Titicacameer naar La Paz in Bolivia. U zakt verder zuidwaarts af naar Sucre, alvorens u arriveert in het dorpje Uyuni, uitvalsbasis voor een bezoek aan de sprookjesachtige en haast buitenaards ogende Salar de Uyuni. Per 4WD reist u hier enkele dagen onder begeleiding van een gids door dit ruige en onherbergzame landschap. Voor het laatste deel van uw reis vliegt u via La Paz weer terug naar Peru en bezoekt daar de historische stad Cuzco en de prachtige Heilige Vallei. U sluit uw reis af bij de wereldberoemde Incastad Machu Picchu. Een werkelijk onvergetelijke rondreis Peru en Bolivia!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze rondreis Peru en Bolivia!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Peru

De rondreis Peru en Bolivia gaat vandaag van start! U vertrekt vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Op de luchthaven wordt u van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die u naar uw hotel in de traditionele en artistieke wijk Barranco zal brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Hotel B (2n)

Hotel B

Hotel B

2
2

2: Koloniaal & modern Lima

Vandaag bezoekt u onder begeleiding van een gids zowel het nieuwe, moderne Lima als het oude koloniale stadshart. U verlaat het stadsdeel Barranco en gaat allereerst met uw gids naar de districten Miraflores en San Isidro. U stopt bij het Parque del Amor in Miraflores waar u een prachtig uitzicht heeft op zee. In het oude koloniale stadshart bezoekt u uiteraard de centrale Plaza de Armas, waaraan de vele overheidsgebouwen liggen, evenals het presidentiële paleis, de kathedraal van Lima, het gemeentehuis en het Paleis van de Aartsbisschop. Ook brengt u een bezoek aan het archeologische museum Larco. Hier ziet u de fraaiste schatten van de diverse precolumbiaanse culturen van Peru.

3
3

3: Lima - Arequipa

Na het ontbijt staat een chauffeur u op te wachten in de lobby van uw hotel en wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht. Per binnenlandse vlucht reist u vandaag naar de prachtige stad Arequipa, gelegen in het Andesgebergte. Met haar ligging op zo'n 2.200 meter hoogte, is het een heerlijke stad om enkele dagen te acclimatiseren en te wennen aan de hoogte. Bij aankomst wordt u naar uw sfeervolle hotel gebracht. Bij een verblijf in Cirqa is naast het ontbijt ook het diner inbegrepen.

De rest van de dag heeft u vrij te besteden en kunt u op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

 • ★★★★ Cirqa (2n)

Cirqa

4
4

4: Arequipa

U heeft de hele dag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Zeker aan te raden is een bezoek aan het beroemde klooster Santa Catalina, wat u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen. U kunt eventueel bij de ingang een gids inhuren. Mocht u Arequipa liever onder begeleiding van een gids verkennen, dan kan Tico dit uiteraard voor u verzorgen.

5
5

5: Arequipa - Colca Canyon

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor de reis vanuit Arequipa naar de Colca Canyon. Dit is een prachtig onderdeel van deze rondreis Peru en Bolivia. Gedurende de rit heeft u adembenemende uitzichten op de magnifieke Andes-toppen. De reis voert door het Aguada Blanca reservaat waar u met een beetje geluk kuddes alpaca’s, vicuña’s en lama’s ziet. U passeert vandaag de Patapampa pas, met 4.910 meter de hoogste pas van de regio. Even later arriveert u bij uw hotel, gelegen nabij het dorpje Yanque. U verblijft hier op basis van volpension.

 • ★★★★ Colca Lodge (1n)Colca Lodge

Colca Canyon

6
6

6: Colca Canyon - Titicacameer

Het hoogtepunt van vandaag is ongetwijfeld de reis door de Colca Canyon zelf. ’s Ochtends bezoekt u het uitzichtpunt ‘Cruz del Condor’ waar u met een beetje geluk vele condors over ziet vliegen. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan het dorpje Yanque met haar prachtige witte kerk.

Na de lunch reist u samen met uw chauffeur verder naar het stadje Puno aan het Titicacameer. De route is van een ongekende schoonheid. Onderweg passeert u de helderblauwe meren van de Peruaanse hoogvlakte en heeft u prachtige vergezichten. In Puno wordt u afgezet bij uw aangename accommodatie, prachtig gelegen aan het meer.

 • ★★★+ Casa Andina Premium (1n)
7
7

7: Puno - Isla del Sol (Bolivia)

U wordt vandaag na het ontbijt naar Copacabana in Bolivia gebracht, gelegen op ca. 3-4 uur rijden van Puno. Vanuit Copacabana reist u per boot in ongeveer een uurtje naar het prachtige ‘Isla del Sol’. Tico heeft voor u een bijzondere accommodatie geselecteerd waarvoor u ongeveer een uurtje moet lopen alvorens u deze bereikt. U wordt uiteraard geassisteerd met uw bagage. U overnacht de komende nachten op dit eiland en heeft een spectaculair uitzicht op de omgeving. U verblijft op Isla del Sol op basis van volpension, en alle beschreven activiteiten zijn inbegrepen.

 • ★★★ Ecolodge La Estancia (2n)
8
8

8: Isla del Sol

Vroeg opstaan wordt hier zeer zeker beloond. Vanuit de Ecolodge heeft u spectaculair uitzicht op de omgeving in het vroege ochtendlicht!

Met uw gids bezoekt u vanochtend de belangrijkste hoogtepunten van Isla del Sol. Zo gaat u o.a. naar de Chincana ruïnes en de Heilige Rots. U bezoekt Challapampa en neemt de boot naar Challa, waar zich een interessant museum bevindt.

De middag heeft u vrij om het eiland verder op eigen gelegenheid te verkennen. Op de rustige landweggetjes kruisen alleen Aymará indianen uw pad, er is geen gemotoriseerd verkeer.

9
9

9: Isla del Sol - La Paz

’s Ochtends maakt u met uw gids een prachtige wandeling naar het dorpje Yumani en bezoekt u de tuin van de Inca’s. Vervolgens neemt u de boot naar het eiland van de Maan waar u de Inak Uyu ruïnes bezoekt.

Hierna reist u door naar Copacabana waar u ook weer de belangrijkste bezienswaardigheden met uw gids aandoet en door het stadje wandelt. In de middag reist u in zo'n 3 tot 4 uur door naar La Paz, de administratieve hoofdstad van het land. Hier wordt u netjes bij uw hotel afgezet.

 • ★★★★ MET Hotel (2n)
10
10

10: Wandelen in La Paz

Deze ochtend gaat u onder leiding van een lokale gids het prachtige centrum van La Paz verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en u gaat vanochtend dan ook te voet. U brengt al wandelend onder andere een bezoek aan de Plaza Murillo, het centrale plein van La Paz. Hier bevinden zich enkele belangrijke bezienswaardigheden waaronder het Congres, het Overheidspaleis, en de Kathedraal. Ook bezoekt u het Goudmuseum, de koloniale kerk San Francisco en de beroemde heksenmarkt. De rest van de middag kunt u vrij besteden.

11
11

11: La Paz - Sucre

In de ochtend wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van La Paz. Hier checkt u in op de korte binnenlandse vlucht naar Sucre, Bolivia’s officiële hoofdstad. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw sfeervolle accommodatie in het centrum van de stad. De rest van de middag kunt u vrij besteden. • ★★★ Hotel de su Merced (2n)
12
12

12: Sucre

Vrije dag in deze aangename en prachtige koloniale stad die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden.

Valt deze dag op een zondag, dan kunt u een bezoek brengen aan de zeer kleurrijke zondagsmarkt van Tarabuco. Iedere zondag komen de bewoners van de omliggende indiaanse dorpjes naar Tarabuco. Uit de wijde omgeving brengen zij hun koopwaar naar de markt, die wel de grootste en meest kleurrijke van heel Zuid-Amerika wordt genoemd.

13
13

13: Sucre - Colchani

Er staat vandaag een lange maar prachtige tocht naar de zoutvlakte van Uyuni op het programma. U komt hier terecht in een geheel andere wereld. De reis voert via Potosí en indien gewenst is het mogelijk om de reis te breken en te overnachten in dit eenvoudige mijnstadje. Houdt u er rekening mee dat u ongeveer 7 tot 8 uur onderweg bent. U verblijft vanavond op halfpension basis in een sfeervol en bijzonder hotel, geheel opgebouwd uit blokken zout, gelegen nabij de nederzetting Colchani, aan de rand van de enorme zoutvlakte. • ★★★+ Palacio de Sal (1n)
14
14

14: Colchani - Villamar

Vanochtend start een spectaculair 3-daags (2 nachten) arrangement per comfortabele 4WD onder begeleiding van een gids. U reist de komende dagen door zeer ruige natuur en komt in een uitermate afgelegen en ongerept deel van Bolivia. De komende dagen is volpension inbegrepen.

Na het ontbijt verlaat u het noordelijke deel van Uyuni en reist u zuidwaarts richting het dorpje Villamar waar u de komende twee nachten overnacht in een comfortabel en sfeervol pension. U passeert de Chiguana zoutvlakte en de ‘Valle de las Rocas’, een indrukwekkende vallei met prachtige rotspartijen. Het is ongelooflijk om voor te stellen dat deze formaties door de erosie van de wind zijn gevormd. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie.

 • ★★ Mallku Cueva Lodge (2n)

Valle de las Rocas

15
15

15: Laguna Colorada & Laguna Verde

U verkent vandaag samen met uw gids het hele zuidelijke deel van dit zeer ruige gebied. U brengt een bezoek aan het surrealistisch rood gekleurde meer: ‘Laguna Colorada’, waar u een redelijk grote kans heeft om flamingo’s te zien. U bezoekt de warmwaterbronnen van Polques en het diepgroen gekleurde meer ‘Laguna Verde’, gelegen bij de Chileense grens. Ook mag een bezoek aan de bekende ‘Sol de Mañana’ geisers vandaag niet ontbreken. Sol de Mañana betekent ‘Zon van de Ochtend’. De geisers, kokende modderpoelen, waterstromen en door de wind geërodeerde rotsen zijn een natuurlijk spektakel en laten een onvergetelijke indruk achter. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw accommodatie in Villamar.

Buitenaardse zoutmeren

16
16

16: Villamar - Colchani

U vertrekt na het ontbijt uit Villamar en rijdt in ca. 3-4 uur terug naar Uyuni. Vandaag staat geheel in het teken van uw bezoek aan de indrukwekkende en haast onwerkelijke Uyuni zoutvlakte. U brengt vandaag een bezoek aan Isla Pescado, ook wel ‘Incahuasi’ genoemd. Dit gebied staat bekend om de enorme cactussen en u heeft een adembenemend uitzicht op de grootse zoutvlakte. Kunt u zich een betere plek wensen om te lunchen vandaag? Ook bezoekt u het ‘kerkhof’ van de stoomlocomotieven, om vervolgens verder te reizen naar Colchani, waar u overnacht. Het diner is vanavond inbegrepen.

 • ★★★+ Palacio de Sal (1n)
17
17

17: Colchani - La Paz

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de kleine luchthaven van Uyuni gebracht. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht terug naar La Paz. Op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ MET Hotel (1n)
18
18

18: La Paz - Cuzco

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van La Paz gebracht. U vliegt vandaag naar de Peruaanse stad Cuzco, een volgende hoogtepunt in deze rondreis Peru en Bolivia. Vanaf de luchthaven is een transfer verzorgd naar uw sfeervolle hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag kunt u vrij besteden om de stad alvast te gaan verkennen.

 • ★★★★ Inkaterra La Casona (2n)Inkaterra La Casona

19
19

19: Cuzco & omgeving

Vandaag trekt u er met een gids op uit om Cuzco en omgeving te gaan verkennen. U bezoekt de spectaculaire Inca ruïnes die net buiten de stad liggen: Sacsayhuaman, Puka Pukara, Tambomachay en Qenko. Al deze ruïnes hadden ten tijde van het Inca imperium een andere functie. Ook bezoekt u enkele bezienswaardigheden in het centrum van Cuzco zoals het Plaza de Armas, de Koricancha tempel, de artistieke wijk San Blas en de San Pedro markt.

Sacsayhuamán

20
20

20: Pisac & Ollantaytambo

Vandaag staat er een prachtige excursie door de Heilige Vallei op het programma waarbij u o.a. de bijzondere ruïnes van Pisac en het fort Ollantaytambo bezoekt.

Na het ontbijt vertrekt u eerst naar het dorpje Pisac waar u de gelijknamige ruïnes bezoekt, hoog gelegen tegen een klif. Het is een flinke klim om er te komen, maar het uitzicht vanaf Pisac is dan ook spectaculair. Hierna reist u door naar het plaatsje Ollantaytambo, waar u het gelijknamige fort bezoekt. Het machtige fort werd onder andere gebruikt om de weg naar de stad Machu Picchu te bewaken en diende tevens als ‘rustplaats’ voor boodschappers op hun weg van Cuzco naar Machu Picchu. Aan het eind van de dag wordt u afgezet bij uw sfeervolle accommodatie.

 • ★★★★ Sol y Luna Lodge & Spa (2n)Ollantaytambo

21
21

21: Heilige Vallei

Vrije dag in deze prachtige en zeer rustgevende omgeving. De sprookjesachtige vallei leent zich uitstekend voor het maken van prachtige excursies in de omgeving. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de surrealistische zoutpannen van Maras of de oude landbouwterrassen van Moray. De vallei biedt eveneens uitstekende mogelijkheden voor het maken van tochten per mountainbike of per paard.

Zoutpannen van Maras

22
22

22: Heilige Vallei - Machu Picchu

In de ochtend wordt u opgehaald en naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht. U reist vanochtend per Vistadome trein in ongeveer anderhalf uur naar Aguas Calientes, uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde Inca ruïnecomplex Machu Picchu, hét hoogtepunt van deze luxe rondreis Peru.

Op het treinstation van Aguas Calientes wordt u opgewacht door uw lokale gids die u naar uw hotel begeleidt. Nadat u rustig bent ingecheckt heeft u even de tijd om te lunchen (inbegrepen).

Na de lunch reist u per bus naar Machu Picchu voor een bezoek onder begeleiding van uw gids. Uw gids kan u veel achtergrondinformatie verschaffen over dit indrukwekkende ruïnecomplex. Hierna heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid verder rond te dwalen alvorens u in de loop van de middag de bus weer terug neemt naar Aguas Calientes. Bij uw overnachting is halfpension inbegrepen.

 • ★★★★ Inkaterra Machu Picchu Pueblo (1n)

Inkaterra Machu Picchu Pueblo

23
23

23: Macu Picchu - Cuzco

Vroeg in de ochtend brengt u nógmaals een bezoek aan Machu Picchu, echter nu zonder gids. Ook kunt u vanochtend de berg Huayna Picchu beklimmen voor een spectaculair uitzicht op het complex vanuit een geheel andere hoek. Het zachte ochtendlicht versterkt de mystieke sfeer van het complex.

In de middag reist u per Vistadome trein weer terug naar Ollantaytambo, waar een chauffeur op u staat te wachten voor de transfer terug naar uw hotel in Cuzco.

 • ★★★★ Inkaterra La Casona (1n)
24
24

24: Vertrek

’s Ochtends bent u nog vrij in Cuzco. Houdt u er wel rekening mee dat u ’s ochtends dient uit te checken uit uw hotelkamer.

’s Middags wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Cuzco. Hier checkt u in op de binnenlandse vlucht terug naar Lima. Vroeg in de avond vliegt u met een directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

25
25

25: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar deze Peru & Bolivia rondreis tot een einde komt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Latijns-Amerika reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze Peru en Bolivia reis op maat

Voor deze 25-daagse Peru en Bolivia rondreis geldt een indicatie reissom vanaf € 10.350 per persoon (bij deelname van 2 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.

Inbegrepen

Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, transport, excursies en overnachtingen. Uiteraard is deze reis geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Charissa Martens • Reisexpert Peru

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Peru en Bolivia reizen?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste Peru & Bolivia reizen. De reisspecialisten verzorgen uw transport, accommodaties en activiteiten, zodat u optimaal kunt genieten van uw rondreis Peru Bolivia.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Bolivia reis op maat

In overleg met u maken wij een uniek voorstel, helemaal gebaseerd op uw wensen en voorkeuren. Wij stippelen een programma uit wat exact aansluit bij uw wensen.

Genieten in Bolivia

Wij stellen deze reis speciaal voor u samen. U hoeft dan ook tijdens de reis niets anders te doen dan te genieten van een zorgeloze vakantie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat