Logo bg white

Veelzijdige rondreis Namibië en Botswana

20-daagse rondreis door Namibië & Botswana
Vanaf € 13.250,00 p.p.
April t/m november
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Prachtige rondreis Namibië en Botswana


Deze rondreis bevat een schitterende combinatiereis Namibië en Botswana. U begint de reis in Namibië. Vanuit Windhoek rijdt met uw huurauto naar Omaruru en verblijft in de Epako Safari Lodge, de enige Relais & Chateaux accommodatie in Namibië. Hierna rijdt u de korte afstand naar een ander hoogtepunt van Namibië; Etosha National Park waar u zowel in het centrale als oostelijke deel verblijft. Via Rundu rijdt u vervolgens naar de Caprivistrook en verblijft u in het Divava Okavango Resort & Spa, direct aan de Okavango-rivier gelegen.

U volgt de Caprivistrook in oostelijke richting en steekt de grens met Botswana over bij het Chobe Forest Reserve in het uiterste noordoosten van Botswana. Vanuit de kleinschalige Ngoma Safari Lodge verkent u Chobe National Park en haar rijke dierenleven. U maakt Game Drives en een heerlijke boottocht over de Chobe River. Tijdens uw laatste rit met de huurauto rijdt u naar Kasane waar u de huurauto inlevert en vervolgens met een klein chartervluchtje (wat al een excursie op zich is!) naar de Okavango Delta vliegt. De Okavango Delta is de grootste attractie van Botswana met haar bijzondere waterlandschap. De verscheidenheid in landschap en wildlife is enorm. Aan het einde van de reis vliegt u via Maun en Johannesburg terug naar Amsterdam. Tijdens deze luxe rondreis door Namibië en Botswana verblijft u in kleinschalige, luxe en overwegend duurzame accommodaties. Blank

Bekijk het volledige reisprogramma van deze prachtige rondreis Namibië en Botswana!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Johannesburg


Het is zover: uw rondreis door Namibië en Botswana gaat van start! In de ochtend reist u naar de luchthaven van Amsterdam waar u incheckt voor uw directe KLM vlucht naar Zuid-Afrika. In minder dan 11 uur vliegt u van Amsterdam naar Johannesburg. Na de landing heeft u een korte transfer naar de kleinschalige accommodatie nabij de luchthaven.


  • ★★★★ African Rock Hotel (1 nacht)
2
2

2: Johannesburg – Windhoek - Omaruru


Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven en checkt u in voor de korte vlucht die u in 2 uur naar Namibië zal brengen. Na aankomst in Windhoek wordt u ontvangen door onze lokale partner die tijdens de reis uw aanspreekpunt zal zijn. U ontvangt een uitgebreide uitleg over de reis en wordt begeleid naar het autoverhuurbedrijf. Na oplevering van de 4WD Toyota Fortuner huurauto gaat de rondreis van start! U rijdt in 3 uur naar de Epako Safari Lodge. De lodge (onderdeel van Relais & Chateaux) telt 10 kamers en suites en ligt aan de voet van het Erongo-gebergte en ligt in een 11.000 hectare groot privéreservaat waar meer dan 2000 dieren en vogels leven.


  • ★★★★ Epako Safari Lodge (3 nachten)

"We zijn gisteren GEWELDIG ontvangen in Namibië. Hele lieve dame, super duidelijke informatie, mooie kaart met de route helemaal ingetekend, zoveel kleine details... echt te gek! Heerlijk geslapen en nu onderweg naar onze tweede accommodatie!"
Tico-reizigers
Blank
3
3

3 & 4: Omaruru


U heeft twee volle dagen die u in dit mooie privé-reservaat kunt besteden. U verblijft op full-inclusive basis, dus alle maaltijden, drankjes en mooie safari-activiteiten zijn inbegrepen tijdens uw verblijf. Maak een begeleide wandeling of ga met de gids mee op game-drive en geniet van een aperitief bij zonsondergang met uitzicht op het Epako-gebergte. U heeft ook alle tijd om te ontspannen op een van de vele terrassen en de dieren hun dorst te zien lessen bij de nabijgelegen waterput. Zoals u van een Relais & Chateau property gewend bent, zijn de verzorgde maaltijden uitstekend. Er wordt een combinatie van de Namibische en Franse keuken geserveerd, gecomplementeerd met Zuid-Afrikaanse wijnen. Optioneel kunt u een behandeling bij de "Epako Spa" bijboeken.

5
5

5: Omaruru - Etosha National Park


Vandaag reist u 2,5 uur in noordelijke richting via Outjo naar het centrale gedeelte van Etosha. De komende dagen verblijft u in de Etosha Oberland Lodge, 10 km ten zuidoosten van de Anderson Gate gelegen (een van de toegangspoorten naar Etosha). De lodge ligt in een 5.000 hectare groot privé wildreservaat wat gedeeltelijk grenst aan Etosha. Deze kleinschalige lodge bestaat uit 18 ruime chalets met eigen terras en airconditioning. De chalets bieden veel privacy en schitterend, vrij uitzicht op de savanne. Tijdens uw verblijf op volpension basis, zijn ontbijt, lunch en een 5-gangen diner inbegrepen. U kunt na een enerverende dag afkoelen in het zwembad en tijdens een drankje aan de bar kijken of er dieren te spotten zijn bij de waterputten van de lodge.

De Ondili Group (waar de lodge onderdeel van uitmaakt) hecht groot belang aan natuurbehoud. Ze zijn verbonden aan veel projecten en ontwikkelen en onderhouden natuurgebieden in verschillende delen van Namibië. Daarnaast wekt iedere Ondili lodge haar elektriciteit en warme water op via de eigen zonnepanelen. Groenten, kruiden en sommige vleesproducten worden lokaal geproduceerd en de lokale bevolking profiteert van werkgelegenheid en de biologische landbouw.

  • ★★★★ Etosha Oberland Lodge (2 nachten) Blank
Blank
6
6

6: Etosha


Vandaag kunt u Etosha National Park verkennen. Etosha is ruim 20.000 km2 groot en is daarmee het grootste nationale park van Namibië. In het park bevond zich vroeger een groots meer, maar door klimatologische veranderingen zijn de kanalen die het meer van water voorzagen opgedroogd en treft u nu een zoutpan aan die een groot deel van het park beslaat. De vegetatie heeft plaatsgemaakt voor savannen en uitgestrekte graslanden met een begroeiing van acacia’s. U kunt vandaag op eigen gelegenheid Etosha verkennen: de wegen zijn goed en er zijn vele waterputten waar u met name in het droge seizoen (van juli tot en met oktober) veel dieren kunt vinden. Ook kunt u optioneel bij uw lodge een Game Drive, Bush Walk of Sundowner Drive boeken.

7
7

7: Etosha National Park – Onguma Nature Reserve


U rijdt vandaag dwars door Etosha naar de oostelijke kant van het park. De afstand bedraagt slechts 190 kilometer, maar als u de rit ziet als excursie langs waterputten, zal deze rit ongetwijfeld langer duren. Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten. U verblijft de komende dagen op halfpension basis bij Onguma The Fort, een van de 5 kleinschalige lodges die binnen het Onguma Nature Reserve liggen.

Onguma The Fort is een schitterende lodge met 13 kamers, fantastische safari-mogelijkheden en een een geweldige ligging voor het dagelijks genieten van de zonsondergang. Onguma heeft een fantastisch sustainability programma in de vorm van Oshivelo Farming. Door middel van groenteproductie wordt gezorgd voor banen en inkomen voor de lokale gemeenschap. Door middel van boorgaten op het terrein wordt op dit moment 94 hectare grond van water voorzien waarop het hele jaar door groenten als wortelen, rode biet, uien, tomaten, mais, broccoli en pompoen worden geproduceerd. Oshivelo Farming heeft momenteel 180 lokale mensen in vaste dienst (waarvan 80% vrouw) en per seizoen worden tot 100 extra mensen aangenomen. Een schitterend en succesvol initiatief waar u met uw verblijf aan bijdraagt.


★★★★ Onguma The Fort (3 nachten) Blank

8
8

8 & 9: Onguma Nature Reserve


U heeft twee vrije dagen waarin u kennis kunt maken met Onguma. In het 34.000 hectare grootte Onguma Private Nature Reserve leven meer dan 30 verschillende diersoorten, zoals kudu, giraffe, eland, oryx, hartenbeest, zebra, impala, de zwarte neushoorn, leeuwen, cheeta's en luipaarden. Gedurende de maanden met meer regenval (van december tot en met maart) is Onguma met zijn meer dan 300 vogelsoorten een must-visit voor vogelaars! U kunt op eigen gelegenheid Etosha verkennen, maar u kunt bij uw lodge ook aanvullende safari-activiteiten boeken die door Etosha of Onguma Nature Reserve voeren. Bush walks, Game Drives, Sunset en Sundownerdrives behoren optioneel tot de mogelijkheden. Blijft u liever ontspannen bij de lodge, dan kunt u een heerlijke massage boeken bij de spa.

10
10

10: Onguma – Caprivistrook


U heeft vandaag een lange reisdag voor de boeg en rijdt in noordoostelijke richting via Grootfontein en Rundu naar de Caprivistrook. Vanuit de lodge waar u de komnde dagen verblijft kijkt u prachtig uit over Okavango-rivier. Het ontbijt, de lunches en diners zijn bij uw verblijf inbegrepen. Alle 20 chalets zijn luxe ingericht en hebben een groot terras, airconditioning, een minibar en grote bedden met klamboes. Divava runt de Divava Pre-Primary School en zorgt daarnaast voor veel werkgelegenheid voor Divava village en omliggende dorpen.

  • ★★★★ Divava Okavango Resort (3 nachten) Blank
11
11

11 & 12: Caprivistrook


Deze dagen kunt u een bezoek brengen aan het Mahango Game Reserve. Dit park ligt op slechts 10 minuten rijden van de lodge, is veel kleiner dan Etosha en leent zich perfect om olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden te spotten. De Big Baobab vormt de ideale locatie voor een stop of picknick. U kunt het park bezoeken met de eigen auto of deelnemen aan een door de lodge georganiseerde optionele game drive. Divava ligt op 1 km afstand van de Popa Falls. Deze watervallen kunt u met de huurauto bezoeken of kunt u tijdens een boot cruise van Divava aandoen. U vaart dan langs de oever waar u nijlpaarden, krokodillen en veel vogels zult tegenkomen. Net voor zonsondergang vaart u richting de Popa watervallen die u onder het genot van een hapje en drankje kunt aanschouwen. Daarnaast zijn ook een bezoek aan het Buffalo Game Park mogelijk of kunt u een village tour boeken bij de lodge.

13
13

13: Caprivistrook – Chobe (Botswana)


Na een laatste ontbijt bij Divava vertrekt u in oostelijke richting. U rijdt over de Caprivistrook en volgt de B8 tot u na 4 uur rijden bij de Botswaanse grens bent aangekomen. U overnacht in het Chobe Forest Reserve. Het Forest Reserve grenst aan de westelijke kant van Chobe National Park en het gebied kent daardoor veel minder bezoekers en een grotere kans op rust, stilte en een rijk dierenleven. Ngoma Safari Lodge is een kleinschalig camp met slechts 8 luxe suites, gelegen aan de rand van een plateau met direct uitzicht op de uiterwaarden van de Chobe River. Bij uw verblijf op full-inclusive basis zijn alle maaltijden en aangeboden safari-activiteiten (game drives, boot cruise en wandelingen) inbegrepen.

Ngoma is van de Machaba Safaris lodges in Botswana en Zimbabwe. Deze organisatie biedt luxe lodges aan en zet zich daarnaast maximaal in voor natuurbehoud en het ondersteunen van de lokale bevolking. Een deel van de opbrengst van uw verblijf wordt dan ook ingezet voor het beschermen en behouden van de lokale ecosystemen, voor belangrijke projecten in de gemeenschappen waar de lodges zich bevinden. Er worden huizen gebouwd, scholen financieel gesteund en ze bieden werkgelegenheid aan veel mensen uit de lokale gemeenschap. 10% van de vaste medewerkers is vrouw onder de 25 jaar en er wordt veel geïnvesteerd in interne opleidingen en waardevolle werkervaring.

  • ★★★★ Ngoma Safari Lodge (3 nachten) Blank
Blank
14
14

14 & 15: Chobe (Botswana)


Er is een ruim aanbod aan safari–activiteiten zoals Game Drives en boottochten over de Chobe-rivier waar u grote kuddes olifanten, giraffen, buffels en sabelantilopen kunt tegenkomen. Het kleine wild trekt ook veel leeuwen, cheeta’s en luipaarden aan. In het droge seizoen (mei - oktober) raken vele drinkplaatsen in het achterland (Nxai Pan, Makgadigkadi Pans) droog en trekken duizenden dieren naar Chobe op zoek naar water. In deze periode is de kans leeuwen en luipaarden tegen te komen het grootst.

Vanwege de enorme olifanten–populatie vormt een bezoek aan Chobe ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Het park kent een grote veelzijdigheid aan flora, van ondergelopen land, baobab- en mopane bomen en acaciabossen tot aan graslanden en struikgewas langs de Chobe-rivier. Buiten de olifanten vindt u hier ook veel ander groot wild, zoals leeuwen, nijlpaarden, giraffes, buffels, nijlkrokodillen en zebra’s. Het nationale park ontleent haar naam aan de Chobe-rivier die Botswana scheidt van Namibië. Een absolute aanrader is een riviercruise laat in de middag wanneer de nijlpaarden de wal opzoeken en de olifanten de rivier. Van augustus tot en met oktober vindt u de grootste dierenpopulaties in Chobe.

Blank
16
16

16: Chobe – Okavango Delta


Na het ontbijt rijdt u in 50 minuten naar Kasane, gelegen in het uiterste noordoosten van Botswana. Eventueel zou u deze reis uit kunnen breiden met een bezoek aan de Victoria Falls. U levert de huurauto in bij de luchthaven en vliegt met een chartervluchtje naar de Okavango Delta. Fantastisch om op deze wijze alvast vanuit de lucht kennis te maken met het waterrijke Okavango-gebied! Na aankomst op de airstrip heeft u een transfer naar de lodge. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle maaltijden, standaard drankjes, transfers en activiteiten zijn dan ook inbegrepen. Mogelijk staat er vanmiddag of in de vroege avond al een mooie eerste activiteit op het programma. De Xugana Island Lodge is gelegen in een privé-concessie in het hart van de Delta. Vanaf de airstrip wordt u in ca. 20 minuten naar het camp gevaren. Op het grote deck kunt u heerlijk zitten of dineren en heeft u een schitterend zicht op het de Xugana lagune. De lodge biedt 8 ruime chalets aan met rieten dakn, en-suite faciliteiten, ventilator en privé veranda’s. Xugana is een zogenaamd ‘mixed camp’ dus prachtig voor water activiteiten per mokoro en moterboot, maar ook game drives, wandeltochten en visexcursies zijn mogelijk.

  • ★★★★ Xugana Island Lodge (3 nachten) Blank

Xugana Island Lodge video:

17
17

17 & 18: Okavango Delta


Deze dagen staan er diverse prachtige safariactiviteiten op het programma. De indrukwekkende Okavango-rivier eindigt in de Kalahari-woestijn en vormt met de Okavango Delta ’s werelds grootste binnenlandse delta. U verkent de wateren in een motorboot of een mokoro (een uitgeholde kano). In deze omgeving ziet u aan de waterkant veel litschiewaterbokken, leeuwen, luipaarden, giraffen en olifanten. In de diepere kanalen leven de indrukwekkende nijlpaarden. Door de aanwezigheid van het vele water in dit gebied is het soms iets lastiger dieren te spotten dan in drogere gebieden in Botswana. De maanden februari en maart vormen het seizoen van de vogeltrek en zijn dus het beste voor vogelliefhebbers.

19
19

19 - 20: Terugreis - Johannesburg - Amsterdam


Tijdens de laatste dag van de reis wordt u naar de airstrip van Xugana gereden en met een chartervluchtje naar Maun gevlogen. Vanuit Maun vliegt u naar Johannesburg waar u overstapt op de directe KLM vlucht naar Amsterdam. Het toestel zal de volgende ochtend landen in Amsterdam. We twijfelen er niet aan dat u terugkijkt op een onvergetelijke reis!

Spreekt deze reis u aan en wenst u een reisprogramma op maat te ontvangen? Wij zien uw offertaanvraag graag tegemoet via info@tico.nl, het offerteformulier of telefonisch via 020 788 7777.

Prijsindicatie van deze rondreis Namibië en Botswana:


Voor deze 20-daagse rondreis door Namibië en Botswana geldt een indicatie reissom van € 13.250 per persoon (bij deelname van 2 personen). Houdt u er rekening mee dat deze indicatie is gebaseerd op middenseizoen tarieven.


Inbegrepen:

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, autohuur en alle overnachtingen in de vermelde accommodaties (vaak op basis van full inclusive)Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Namibië en Botswana?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en zijn zelf in Namibië en Botswana geweest. Wij kunnen dan ook met veel liefde en vakkundigheid een prachtige rondreis door Namibië en Botswana samenstellen voor u.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat