Logo bg white

Veelzijdige rondreis Namibië en Botswana

22-daagse rondreis door Namibië & Botswana
Vanaf € 9.500,00 p.p.
Mei t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Prachtige rondreis Namibië en Botswana

Deze rondreis laat u het beste zien van Namibië en Botswana. U begint de reis in Namibië. Vanuit Windhoek rijdt met uw huurauto naar een van Namibië’s meest bijzondere reservaten; Wolwedans. Hierna rijdt u de korte afstand naar Sesriem. Hier bezoekt u de prachtige en veel gefotografeerde duinen van Sossusvlei en de Deadvlei. Met een tussenstop in Swakopmund rijdt u naar Twyfelfontein. Na bezoek aan de rotstekeningen en de orgelpijpen, rijdt u naar een ander hoogtepunt van Namibië; Etosha National Park! Hier kunt u bijna alle wilde dieren die Namibië kent tegenkomen.

Teruggekomen in Windhoek levert u de huurauto in en vliegt u door naar Maun, het startpunt van uw safari met een klein vliegtuigje naar de Okavango Delta, de grootste attractie van Botswana met haar bijzondere waterlandschap. De verscheidenheid in landschap en wildlife is enorm. Vanaf de Okavango Delta vliegt u naar een ander hoogtepunt van Botswana: Chobe National Park. Tenslotte brengt een korte transfer u naar een van ‘s wereld natuurwonderen, de Victoria watervallen, gelegen op de grens met Zambia en Zimbabwe. Deze reis laat u kennis maken met de prachtige natuur van de bestemmingen Namibië en Botswana! Het is belangrijk uw rondreis naar Namibië en Botswana zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties te hebben!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze prachtige rondreis Namibië en Botswana!


In november 2018 bezocht reisspecialiste Gemma het schitterende Namibië. In deze video ziet u een mooie impressie van haar bezoek aan de Sossusvlei!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Windhoek

Het is zover: uw rondreis door Namibië en Botswana gaat van start! U vliegt met een nachtvlucht vanuit Amsterdam met KLM rechtstreeks naar Windhoek. Onderweg maakt het toestel een tussenlanding in Luanda.

2
2

2: Aankomst Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf die de transfer naar uw hotel in Windhoek verzorgt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ Olive Grove Guest House (1n)
 • ★★★★ hotel Heinitzburg (1n)

3
3

3: Windhoek - Wolwedans

’s Ochtends wordt u opgehaald door een chauffeur naar het kantoor van het autoverhuurbedrijf gebracht. Hier wordt de huurauto opgeleverd die de komende 11 dagen van uw rondreis Namibië en Botswana tot uw beschikking zal staan. U krijgt een uitleg over het rijden in een 4WD en ontvangt informatie over de wegen. Na de uitleg ontmoet u op kantoor de vertegenwoordiger van ons lokaal agentschap en krijgt u een uitleg over uw rondreis. U rijdt hierna naar het NamibRand Nature Reserve (ca. 380 km). Het kampement van Wolwedans ligt verscholen tussen de duinen en heeft één van Namibië’s mooiste panorama’s. Na het inchecken wordt u met een jeep naar uw accommodatie gebracht waar u de komende dagen verblijft op basis van volpension waarbij alle door de lodge georganiseerde activiteiten, park fee’s, maaltijden en (standaard) drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★★ Wolwedans Dune Camp (2n) Blank
 • ★★★★+ Wolwedans Dunes Lodge (2n) Blank

Video Wolwedans Dunes Lodge

4
4

4: NamibRand Nature Reserve

Vandaag kunt u deelnemen aan alle door Wolwedans georganiseerde activiteiten. Ervaren gidsen laten u kennis maken met de vele facetten van het Namibrand Nature Reserve. Er worden zowel excursies per jeep als wandelexcursies aangeboden.

Optioneel tijdens uw Namibië en Botswana reis (niet inbegrepen):
Het is ook mogelijk om vandaag een ballonvaart of een vluchtje per charter vliegtuig in dit gebied te maken.

5
5

5: Wolwedans - Sesriem

Na het ontbijt wordt u door een jeep van Wolwedans teruggebracht naar de receptie. U vervolgt uw Namibië en Botswana rondreis in uw huurauto door een desolaat landschap waarbij u nauwelijks ander verkeer en mensen tegenkomt. Na korte tijd bereikt u de Sesriem waar zich de poort naar Sossusvlei bevindt, bekend vanwege de prachtige hoge, rode zandduinen.

 • ★★★ Sossusvlei lodge (2n)
 • ★★★★ Kulala Desert Lodge (2n)
6
6

6: Sossusvlei

Vandaag heeft u een vrije dag. Een absolute “must” tijdens uw rondreis door Namibië en Botswana is een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen. U kunt met de eigen huurauto naar de Sossusvlei duinen rijden en kunt op eigen gelegenheid diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Uw lodge biedt daarnaast diverse excursies aan die u ter plaatse optioneel kunt boeken.

7
7

7: Sesriem - Swakopmund

U verlaat het Sesriem gebied en vervolgt u rondreis in ca. 4½ uur uur naar de kustplaats Swakopmund (ca. 320 km). Kort na vertrek ziet u het Naukluft gebergte aan uw rechterhand. Het laatste deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft Park. Vanaf Walvis Bay rijdt u weer op een geasfalteerde weg.

 • ★★★ Cornerstone Guesthouse (2n)
 • ★★★★ Hotel Zum Kaiser (2n)
8
8

8: Swakopmund

Vrije dag tijdens uw rondreis door Namibië. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die voorkomen in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund wordend diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden. En in de lagunes en zoutopgravingen bij het 30 km ten zuiden van Swakopmund gelegen Walvisbaai vindt u vele flamingo’s. Vanuit Swakopmund kunt u daarnaast een mooie desert tour maken.

9
9

9: Swakopmund - Twyfelfontein

Vandaag rijdt u in noordelijke richting over de C34 via Henties Bay en C35, richting Khoriaxas tot aan de afslag met D2612 naar Twyfelfontein. De afstand bedraagt bijna 400 km en de reisduur is ca 5 à 6 uur. Uiteindelijk bereikt u Damaraland, waar u overnacht. Bij uw verblijf is het diner, de park fee’s en 1 wandeling met gids inbegrepen. U kunt deze dagen ook kiezen voor verblijf in het Etendeka Mountain Camp.

 • ★★★+ Camp Kipwe (2n)
 • ★★★★ Mowani Mountain Camp (2n) Blank

Mowani Mountain Camp

10
10

10: Twyfelfontein

Vrije dag waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. Per auto kunt u het heuvelachtig landschap van Damaraland zelf verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

11
11

11: Twyfelfontein - Etosha National Park

Vandaag reist u via Khorixas en Outjo naar het centrale gedeelte van Etosha. De komende dagen verblijft u in Etosha, één van Afrika’s grootste en interessantste natuurparken. Wanneer u kiest voor het toeristenklasse hotel verblijft u in een druk camp met vele bungalows, maar op een gunstige locatie binnen het Nationale Park. U kunt bij het winkeltje van Okaukuejo een handige kaart kopen waarin alle routes en waterholes in Etosha staan aangegeven. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een van de aangeboden game drives boeken. Het toeristenklasse-A hotel is net buiten de grenzen van het park gelegen.

 • ★★★ Okaukuejo Rest Camp (2n)
 • ★★★+ Ongava Lodge (2n)
12
12

12: Etosha National Park

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid per auto het park verkennen of eventueel deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies (tegen betaling). Houdt er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten.

13
13

13: Etosha National Park - Windhoek

Vandaag rijdt u via Otjiwarongo over geasfalteerde wegen terug naar Windhoek. U legt de afstand van iets meer dan 400 kilometer af in ca 5 uur. U levert uw huurauto in op het kantoor van het autoverhuurbedrijf en heeft hierna een transfer naar uw hotel.

 • ★★★ Olive Grove Guest House (1n)
 • ★★★★ hotel Heinitzburg (1n)
14
14

14: Windhoek - Maun - Okavango Delta

’s Ochtends is er een transfer naar de luchthaven van Windhoek. Een vliegreis van ca. 1½ uur brengt u naar Maun. Na aankomst wordt u opgewacht en ontvangt u informatie over uw reisprogramma in Botswana. U wordt geassisteerd met de incheck voor uw chartervluchtje (doorgaans uitgevoerd door een Cessna) naar Nxabaga Okavango Tented Camp, gelegen in de Okavango Delta. De concessie van Nxabega bestaat uit ca. 70 km2 natuurgebied, het Beyond kampement ligt verscholen tussen ebbenhout bomen en heeft een schitterend uitzicht op lagunes en kanalen. Er zijn 9 comfortabele Oost Afrikaanse safari tenten welke op een houten verhoging staan en een veranda hebben met uitzicht op het water. Uw verblijf bij het Nxabega Tented Camp is op basis van volpension: alle aangeboden safari activiteiten, maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. ’s Middags kunt u al deelname aan de eerste safari-activiteit.

 • ★★★★ Nxabega Okavango Tented Camp (3n) Blank

Nxabega Okavango Tented Camp

15
15

15 & 16: Okavango Delta

Nxabega ligt ten zuidwesten van Moremi Nationaal park in een (privé) concessie dat 7000ha groot is. Vanuit uw kamp kunt u deelnemen aan diverse safari–activiteiten zoals tochten over waterwegen (afhankelijk van het seizoen), in een ‘mokoro’, een kano welke door de deltabewoners gemaakt werd uit een uitgeholde boomstam. Tegenwoordig gebruikt men in de deltakampen overwegend kano’s gemaakt van kunststof. Uiteraard zijn er tevens ‘game drives’ in open landrovers (max. 6 personen) om olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en wilde honden te observeren.

17
17

17: Okavango Delta - Chobe National Park

’s Ochtends staat nog een safari op het programma. Hierna reist u met een klein vliegtuig naar de luchthaven van Kasane. Na aankomst wordt u opgewacht door het safari-personeel van de organisatie &Beyond voor uw transfer naar het kampement in het nationale park van Chobe. Het Chobe avontuur begint al tijdens uw transfer onderweg! De weg gaat dwars door het nationale park en u zult al olifanten, giraffes en buffels kunnen tegenkomen. U verblijft in een comfortabele safari tent, met een groot bed, open kledingkast, nachtkastjes, in de achtertent uw badkamer met een wastafel met warm en koud water, een goede toilet en een ‘bucket shower’! De solide emmer wordt gevuld met warm water waarna u gedoseerd en warm kunt douchen, een unieke ervaring tijdens uw rondreis Namibië Botswana! U verblijft op basis van volpension, inclusief drankjes, en 2x dagelijkse safari activiteiten met o.a. een rivier cruise vanuit Kasane over de Chobe rivier waarbij u vele drinkende olifanten, buffels en ander groot wild kunt zien.

 • ★★★+ Chobe Under Canvas (2n) Blank
18
18

18: Chobe National Park

Vandaag maakt u ’s ochtends en ’s middags in dit gebied uitstekende gamedrives en vogelverkenningstochten. Als u deze rondreis door Botswana in het safari hoogseizoen (juli-oktober) maakt, dan zijn de vele drinkplaatsen in het achterland (Nxai Pan, Makgadigkadi Pans) droog en trekken duizenden dieren naar Chobe op zoek naar water. In deze periode is de kans leeuwen en luipaarden tegen te komen het grootst.

19
19

19: Chobe - Victoria Falls

In de ochtend na uw gamedrive wordt u naar Kasane gebracht. Vandaar is er een transfer van circa 100 km over land naar Victoria Falls in Zimbabwe, met onderweg douane controle waar u uw visum verkrijgt. Hierna wordt u met een transfer naar de lodge van uw keuze gebracht. De Ilala lodge is een kleinschalig hotel in boutique stijl, nabij de watervallen gelegen. The Elephant Camp is op 10 minuten van de watervallen gelegen en biedt een full-inclusive verblijf (alle maaltijden, lokale drankjes, minibar en laundry service is inbegrepen).

 • ★★★★ Ilala Lodge (2n)
 • ★★★★★ The Elephant Camp (2n)

Video Ilala Lodge

20
20

20: Victoria Falls

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een excursie naar de Victoria Falls. Tijdens deze ca. 2 uur durende tour maakt u kennis met deze spectaculaire watervallen. Aan het einde van de excursie wordt u weer afgezet bij uw hotel. U kunt bij de receptie van uw lodge eventueel een middagexcursie reserveren.

21
21

21: Victoria Falls - Johannesburg - Vertrek

De rondreis door Namibië en Botswana is afgelopen. In de middag transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. Vliegreis naar Johannesburg, waar u later in de avond overstapt op de rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam.

22
22

22: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie van deze rondreis Namibië Botswana

Voor deze 22-daagse rondreis Namibië en Botswana geldt een indicatie reissom van € 9.500 per persoon (bij deelname van 2 personen). Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, autohuur en hotel overnachtingen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Namibië en Botswana?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en zijn zelf in Namibië en Botswana geweest. Wij kunnen een prachtige rondreis door Namibië en Botswana samenstellen voor u.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat