Logo bg white

Veelzijdige rondreis Namibië en Botswana

16-daagse rondreis door Namibië & Botswana
Vanaf € 9.800,00 p.p.
April t/m november
Gemma
Heeft u vragen?
×

Prachtige rondreis Namibië en Botswana


Deze rondreis bevat een schitterende combinatiereis Namibië en Botswana. U begint de reis in Namibië. Vanuit Windhoek rijdt met uw huurauto naar Okonjima en verblijft in de exclusieve Okonjima Villa. Hierna rijdt u de korte afstand naar een ander hoogtepunt van Namibië; Etosha National Park waar u zowel in het centrale als oostelijke deel verblijft en verblijft in geweldige en kleinschalige accommodaties. Via Rundu rijdt u vervolgens naar de Caprivistrook en verblijft u in het Divava Okavango Resort & Spa, direct aan de Okavango-rivier gelegen.

U volgt de Caprivistrook in oostelijke richting en steekt de grens met Botswana over bij het Chobe Forest Reserve in het uiterste noordoosten van Botswana. Vanuit het kleinschalige Ngoma Safari Lodge verkent u Chobe National Park en haar rijke dierenleven. U maakt Game Drives en een heerlijke boottocht over de Chobe River. Tijdens uw laatste rit met de huurauto rijdt u naar Kasane waar u de huurauto inlevert en vervolgens naar Johannesburg vliegt waar u overstapt op de directe KLM-vlucht naar Amsterdam. Mocht u meer tijd hebben, dan kunt u vanuit Kasane met een klein chartervluchtje (wat al een excursie op zich is!) naar de Okavango Delta vliegen. Tijdens deze luxe rondreis door Namibië en Botswana verblijft u in prachtige, kleinschalige accommodaties.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze prachtige rondreis Namibië en Botswana!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Johannesburg


Het is zover: uw rondreis door Namibië en Botswana gaat van start! In de ochtend reist u naar de luchthaven van Amsterdam waar u incheckt voor uw directe KLM-vlucht naar Zuid-Afrika. In minder dan 11 uur vliegt u van Amsterdam naar Johannesburg. Na de landing loopt u de korte afstand naar uw hotel, gelegen tegenover de aankomsthallen van de luchthaven van Johannesburg.


  • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1 nacht)
2
2

2: Johannesburg – Windhoek - Okonjima


Na het ontbijt loopt u terug naar de luchthaven en checkt u in voor de korte vlucht die u in iets meer dan 2 uur naar Namibië zal brengen. Na aankomst in Windhoek wordt u ontvangen door onze lokale partner die tijdens de reis uw aanspreekpunt zal zijn. U ontvangt een uitgebreide uitleg over de reis en wordt begeleid naar het autoverhuurbedrijf. Na oplevering van de 4WD Toyota Fortuner huurauto gaat de rondreis van start! U rijdt in 3,5 uur (reistijd zonder stops of vertragingen) naar Okonjima. U verblijft in The Villa, een exclusieve lodge gelegen in het Okonjima reservaat. Deze safari-chique villa heeft 2 slaapkamers met ieder een eigen badkamer en 2 aparte minisuites. The Villa biedt dus plaats aan maximaal 8 volwassenen en 4 kinderen.


  • ★★★★ Okonjima The Villa (2 nachten)

"We zijn gisteren GEWELDIG ontvangen in Namibië. Hele lieve dame, super duidelijke informatie, mooie kaart met de route helemaal ingetekend, zoveel kleine details... echt te gek! Heerlijk geslapen en nu onderweg naar onze tweede accommodatie!"
Tico-reizigers
3
3

3: Okonjima Reserve


Vandaag kunt u Okonjima Nature Reserve verkennen. U verblijft op full-inclusive basis, dus alle maaltijden, drankjes en safari-activiteiten in groepsverband zijn inbegrepen. Maak een begeleide wandeling of ga met de gids mee op game-drive en geniet van een aperitief bij zonsondergang. U heeft ook alle tijd om te ontspannen op een van de terrassen of het zwembad van uw kleinschalige lodge en de dieren hun dorst te zien lessen bij de nabijgelegen waterput. U kunt The AfriCat Foundation bezoeken en hier leren over grote carnivoren in het wild, zoals cheeta's, luipaarden en leeuwen. Wandelen met cheeta's en leeuwen, welpen aanraken of enig direct contact tussen mens en dier - zijn altijd schadelijk voor wilde dieren. Dit wordt dan ook niet aangeboden door Okonjima of AfriCat (en altijd en overal sterk afgeraden door Tico).4
4

4: Okonjima - Ongava Game Reserve


Vandaag reist u via Outjo in 3 uur naar het centrale gedeelte van Etosha. De komende dagen verblijft u in bij Andersson's at Ongava, gelegen nabij de Andersons Gate. De logdge is volledig vernieuwd en opende in 2019 opnieuw zijn deuren. Ongava Game Reserve grenst direct aan de zuidgrens van Etosha en deze ligging biedt u dus de mogelijkheid beide parken (elk met hun eigen unieke voordelen) uitgebreid te verkennen. Andersson's at Ongava is een kleinschalige lodge met slechts 8 ruime kamers, een zwembad, bar, restaurant en direct uitzicht op de nabijgelegen waterput. U verblijft bij Andersson's op basis van halfpension, maar kunt optioneel ook kiezen voor een full-inclusive verblijf.

  • ★★★★ Anderssson's at Ongava (2 nachten)
5
5

5: Etosha


Vandaag kunt u Etosha National Park verkennen. Etosha is ruim 20.000 km2 groot en is daarmee het grootste nationale park van Namibië. In het park bevond zich vroeger een groots meer, maar door klimatologische veranderingen zijn de kanalen die het meer van water voorzagen opgedroogd en treft u nu een zoutpan aan die een groot deel van het park beslaat. U kunt vandaag op eigen gelegenheid Etosha verkennen: de wegen zijn goed en er zijn vele waterputten waar u met name in het droge seizoen (van juli tot en met oktober) veel dieren kunt vinden. Ook kunt u optioneel bij uw lodge excursies boeken door Etosha of Ongava Game Reserve.

6
6

6: Etosha National Park – Onguma Nature Reserve


U rijdt vandaag dwars door Etosha naar het oostelijke deel van het park. De afstand bedraagt slechts 190 kilometer, maar als u de rit ziet als excursie langs waterputten, zal deze rit ongetwijfeld langer duren. Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten. U verblijft de komende dagen op halfpension basis bij Onguma Tented Camp, een van de 5 kleinschalige lodges die binnen het Onguma Nature Reserve liggen.

Onguma Tented Camp is een intieme lodge met slechts 7 luxe tenten, fantastische safari-mogelijkheden en een een geweldige ligging voor het dagelijks genieten van de zonsondergang. Onguma heeft een fantastisch sustainability programma in de vorm van Oshivelo Farming. Door middel van groenteproductie wordt gezorgd voor banen en inkomen voor de lokale gemeenschap. Door middel van boorgaten op het terrein wordt op dit moment 94 hectare grond van water voorzien waarop het hele jaar door groenten als wortelen, rode biet, uien, tomaten, mais, broccoli en pompoen worden geproduceerd. Oshivelo Farming heeft momenteel 180 lokale mensen in vaste dienst (waarvan 80% vrouw) en per seizoen worden tot 100 extra mensen aangenomen. Een schitterend en succesvol initiatief waar u met uw verblijf aan bijdraagt.


★★★★ Onguma Tented Camp (3 nachten)

7
7

7 & 8: Onguma Nature Reserve


U heeft twee vrije dagen waarin u kennis kunt maken met Onguma. In het 34.000 hectare grootte Onguma Private Nature Reserve leven meer dan 30 verschillende diersoorten, zoals kudu, giraffe, eland, oryx, hartenbeest, zebra, impala, de zwarte neushoorn, leeuwen, cheeta's en luipaarden. Gedurende de maanden met meer regenval (van december tot en met maart) is Onguma met zijn meer dan 300 vogelsoorten een must-visit voor vogelaars! U kunt op eigen gelegenheid Etosha verkennen, maar u kunt bij uw lodge ook aanvullende safari-activiteiten boeken die door Etosha of Onguma Nature Reserve voeren. Bush walks, Game Drives, Sunset en Sundownerdrives behoren optioneel tot de mogelijkheden.

9
9

9: Onguma – Caprivistrook


U heeft vandaag een lange reisdag voor de boeg en rijdt in noordoostelijke richting via Grootfontein en Rundu naar de Caprivistrook. Vanuit de lodge waar u de komende dagen verblijft kijkt u prachtig uit over Okavango-rivier. Het ontbijt, de lunches en diners zijn bij uw verblijf inbegrepen. Alle 20 chalets zijn luxe ingericht en hebben een groot terras, airconditioning, een minibar en grote bedden met klamboes. Divava runt de Divava Pre-Primary School en zorgt daarnaast voor veel werkgelegenheid voor Divava village en omliggende dorpen.

  • ★★★★ Divava Okavango Resort (3 nachten)
10
10

10 & 11: Caprivistrook


Deze dagen kunt u een bezoek brengen aan het Mahango Game Reserve. Dit park ligt op slechts 10 minuten rijden van de lodge, is veel kleiner dan Etosha en leent zich perfect om olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden te spotten. De Big Baobab vormt de ideale locatie voor een stop of picknick. U kunt het park bezoeken met de eigen auto of deelnemen aan een door de lodge georganiseerde optionele game drive. Divava ligt op 1 km afstand van de Popa Falls. Deze watervallen kunt u met de huurauto bezoeken of kunt u tijdens een boot cruise van Divava aandoen. U vaart dan langs de oever waar u nijlpaarden, krokodillen en veel vogels zult tegenkomen. Net voor zonsondergang vaart u richting de Popa watervallen die u onder het genot van een hapje en drankje kunt aanschouwen. Daarnaast is een bezoek aan het Buffalo Game Park ook mogelijk of kunt u een village tour boeken bij de lodge.

12
12

12: Caprivistrook – Chobe (Botswana)


Na een laatste ontbijt bij Divava vertrekt u in oostelijke richting. U rijdt over de Caprivistrook en volgt de B8 tot u na 4 uur rijden bij de Botswaanse grens bent aangekomen. U overnacht in het Chobe Forest Reserve. Het Forest Reserve grenst aan de westelijke kant van Chobe National Park en het gebied kent daardoor veel minder bezoekers en een grotere kans op rust, stilte en een rijk dierenleven. Ngoma Safari Lodge is een kleinschalig camp met slechts 8 luxe suites, gelegen aan de rand van een plateau met direct uitzicht op de uiterwaarden van de Chobe River. U verblijft op basis van full-inclusive waarbij alle maaltijden en aangeboden safari-activiteiten (game drives, boot cruise en wandelingen) zijn inbegrepen.

Ngoma is van de Machaba Safaris lodges in Botswana en Zimbabwe. Deze organisatie biedt luxe lodges aan en zet zich daarnaast maximaal in voor natuurbehoud en het ondersteunen van de lokale bevolking. Een deel van de opbrengst van uw verblijf wordt dan ook ingezet voor het beschermen en behouden van de lokale ecosystemen, voor belangrijke projecten in de gemeenschappen waar de lodges zich bevinden. Er worden huizen gebouwd, scholen financieel gesteund en ze bieden werkgelegenheid aan veel mensen uit de lokale gemeenschap. 10% van de vaste medewerkers is vrouw onder de 25 jaar en er wordt veel geïnvesteerd in interne opleidingen en waardevolle werkervaring.

  • ★★★★ Ngoma Safari Lodge (3 nachten)
Blank
13
13

13 & 14: Chobe National Park


Er is een ruim aanbod aan safari–activiteiten zoals Game Drives en boottochten over de Chobe-rivier waar u grote kuddes olifanten, giraffen, buffels en sabelantilopen kunt tegenkomen. Het kleine wild trekt ook veel leeuwen, cheeta’s en luipaarden aan. In het droge seizoen (mei - oktober) raken vele drinkplaatsen in het achterland (Nxai Pan, Makgadigkadi Pans) droog en trekken duizenden dieren naar Chobe op zoek naar water. In deze periode is de kans leeuwen en luipaarden tegen te komen het grootst.

Vanwege de enorme olifanten–populatie vormt een bezoek aan Chobe ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Het park kent een grote veelzijdigheid aan flora, van ondergelopen land, baobab- en mopane bomen en acaciabossen tot aan graslanden en struikgewas langs de Chobe-rivier. Buiten de olifanten vindt u hier ook veel ander groot wild, zoals leeuwen, nijlpaarden, giraffes, buffels, nijlkrokodillen en zebra’s. Het nationale park ontleent haar naam aan de Chobe-rivier die Botswana scheidt van Namibië. Een absolute aanrader is een riviercruise laat in de middag wanneer de nijlpaarden de wal opzoeken en de olifanten de rivier. Van augustus tot en met oktober vindt u de grootste dierenpopulaties in Chobe.

Blank
15
15

15 & 16: Terugreis naar Amsterdam


Tijdens de laatste dag van de reis rijdt u over een goede, geasfalteerde weg naar Kasane, gelegen in het uiterste noordoosten van Botswana. Hier levert u de huurauto in en vliegt u naar Johannesburg waar u overstapt op de directe KLM-vlucht naar Amsterdam. Het toestel zal de volgende ochtend landen in Amsterdam.

Spreekt deze reis u aan en wenst u een reisprogramma op maat te ontvangen? Wij zien uw offertaanvraag graag tegemoet. Uiteraard kunt u eventuele gewenste wijzigingen in het programma doorgeven. Zo is het mogelijk deze reis uit te breiden met een bezoek aan de Okavango Delta of de Matetsi Safari Lodge.

Prijsindicatie van deze rondreis Namibië en Botswana:

Voor deze rondreis door Namibië en Botswana geldt een indicatie reissom van € 9.800 per persoon (bij deelname van 2 personen). Houdt u er rekening mee dat deze indicatie is gebaseerd op middenseizoen tarieven.


Inbegrepen:

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, een 4WD Toyota Fortuner autohuur en alle overnachtingen in de vermelde accommodaties (vaak op basis van halfpension of full inclusive).


Wenst u Business Class te vliegen of aanpassingen in het reisprogramma aanbrengen, dan is dit uiteraard mogelijk. Laat ons uw wensen weten en wij passen het reisprogramma graag voor u aan.Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Namibië en Botswana?

Wij zijn zelf groot fan van Namibië en Botswana en delen dit enthousiasme graag met onze klanten. We adviseren op basis van onze eigen ervaring en de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan. Het reisprogramma wat u van ons ontvangt is gedetailleerd en bevat een passende huurauto, heerlijke accommodaties en bijzondere activiteiten, zodat u zonder zorgen en perfect voorbereid optimaal kunt genieten van deze prachtige landen!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat