Logo bg white

Combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië

25-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië
Vanaf € 13.680,00 p.p.
april t/m november
Gemma
Heeft u vragen?
×

Een schitterende combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië


Tijdens deze prachtige combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië rijdt u met een comfortabele huurauto door de prachtige Zuid-Afrikaanse landen Zuid-Afrika en Namibië. Het groene Zuid-Afrika in combinatie met een bezoek aan de Namib Desest in Namibië, maken deze rondreis afwisselend en uniek. De reis start in de moderne en veelzijdige stad Kaapstad. Aan het einde van uw bezoek aan deze bruisende stad wordt de huurauto opgeleverd en rijdt u naar het wijngebied bij Franschhoek. Hierna vervolgt u de weg in noordelijke richting naar het mooie Cedergebergte (voor een verblijf bij Bushmans Kloof) en het plaatsje Springbok.

Na de grensovergang met Namibië staat de indrukwekkende Fish River Canyon op het programma, Afrika’s diepste canyon. Via Aus rijdt u naar de Sossusvlei, bekend om haar 200 meter hoge roodkleurige zandduinen, de Deadvlei. U maakt hier een unieke ballonvaart over de Namib Desert. Swakopmund, Twyfelfontein en het prachtige Etosha National Park staan hierna op het programma. U sluit de reis af met een ontspannen dag bij Okonjima en vliegt hierna vanuit Windhoek terug naar Nederland.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Zuid-Afrika


Vandaag gaat uw reis van start. In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam Airport Schiphol met een rechtstreekse KLM-vlucht en wordt u in iets meer dan 11 uur naar Kaapstad gevlogen. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kaapstad wordt u hartelijk welkom geheten door onze vertegenwoordiger. Daarna volgt de transfer naar uw comfortabele hotel in de groene buitenwijk Higgovale. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.


  • ★★★★ Kensington Place (3 nachten)
2
2

2: Fietsexcursie Kaapstad


In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie begint. Tijdens deze privé-excursie fietst u met een e-bike in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion! De tour eindigt weer bij het V&A Waterfront. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden en bijvoorbeeld gebruiken om te lunchen bij het V&A Waterfront. Blank

3
3

3: Helikoptertocht Kaapstad


Vandaag staat er een avontuurlijke excursie op het programma. Deze ochtend zal u Kaapstad namelijk vanuit een helikopter bewonderen! Na het ontbijt wordt u opgehaald door een chauffeur voor de transfer naar het helikopterplatform. Na een uitleg stapt u aan boord van de helikopter en zal u in ca. 23 minuten enkele prachtige hoogtepunten van Kaapstad aanschouwen, zoals het Cape Town stadion, de 4 stranden van Clifton, Camps Bay en de Twaalf Apostelen. Aan het einde van de tocht wordt u uiteraard weer netjes afgezet bij uw hotel.

4
4

4: Kaapstad – Wijngebied


In de ochtend wordt bij uw hotel de huurauto opgeleverd (2WD Toyota Fortuner of gelijkwaardig) die tot het einde van deze reis tot uw beschikking zal staan. U checkt uit en rijdt in 1 uur naar het wijngebied (ca. 62 km). U zou via een omweg kunnen rijden, bijvoorbeeld via Kaap de Goede Hoop. Bij Boulders Beach kunt u stoppen om de pinguïns op het strand te bewonderen. Hierna rijdt u door naar uw hotel, gelegen tussen Paarl en Franschhoek. Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur.

  • ★★★★ Angala Boutique Hotel (2 nachten)

"Het was een fantastische reis. Heel veel indrukken en alles was zeer positief. Alle mensen die we tegenkwamen waren verschrikkelijk aardig en behulpzaam. Eten en drinken was op elke locatie top. En de locaties waren fenomenaal."
Tico Reizigers
Blank
5
5

5: Wijnproeverijen per e-bike


Vandaag staat u een leuke en smakelijke privé-excursie te wachten per e-bike. In de ochtend rijdt u met de auto naar het startpunt van de fietstocht waar uw elektrische mountainbike klaar staat. U bezoekt vandaag vier landgoederen, waaronder het Grande Provence Wine Estate, La Bri Estate en Rickety Bridge Wine Estate. Er staan meerdere wijnproeverijen op u te wachten en kunt onderweg genieten van het fietsen door het glooiende landschap. U fietst langs de kenmberkende Kaaps-Hollandse architectuur en het Het Hugenotenmonument. Ondeweg geniet u van een gastronomische picknick op het prachtige landgoed van Mont Rochelle. Een dagvullende en luxe privé excursie die eventueel ook inclusief transfers aangeboden kan worden.

6
6

6: Wijngebied – Bushmans Kloof Wilderness Reserve


Vandaag rijdt u naar het schitterende Bushmans Kloof. U bent een kleine 3,5 uur onderweg om dit bijzondere onderkomen te bereiken. Zeker het laatste gedeelte van de reis is werkelijk prachtig. Eventueel kunt u onderweg een stop maken voor een rooibos tea tasting bij het Rooibos Tea House. Dit is de enige streek ter wereld waar rooibosthee wordt gekweekt. Indien u dit interessant vindt kunt u tevens de rooibosfabriek, het rooibos dorpsmuseum, of de plantages in Clanwilliam bezoeken.

Hierna rijdt u door naar Bushmans Kloof Wilderness Reserve waar u met een grote glimlach welkom wordt geheten. Bushmans Kloof is een unieke plek, en met geen andere plek te vergelijken. De charmante lodge, de wonderschone natuur, de stilte, de ongeëvenaarde service, de uitstekende maaltijden, de overweldigende sterrenhemel, het ruime aanbod aan diverse activiteiten en het stukje geschiedenis wat hier te vinden is, maken deze plek simpelweg magisch.

Uw maaltijden en activiteiten zijn bij uw verblijf in begrepen.

  • ★★★★+ Bushmans Kloof (2 nachten)
7
7

7: Bushmans Kloof Wilderness Reserve


Er is een uitgebreid activiteitenprogramma waar u aan kunt deelnemen. Tijdens de 'nature drive' ligt de focus op de oude rotstekeningen die in dit gebied te vinden zijn. Na een goed ontbijt heeft u tijd om te ontspannen bij een van de zwembaden, of om gebruik te maken van de spa. Trekt u er liever op uit? Pak dan een fiets en maak dan op eigen gelegenheid een prachtige tocht in de omgeving. Ook kunt u gaan wandelen, kajakken in het nabij gelegen meer of leren boogschieten. In de namiddag kunt u mee met de 'sundowner drive', en ligt de focus meer op de natuur en de dieren die hier hun natuurlijke habitat hebben gevonden. Zodra u terugkeert bij de lodge staat er een heerlijke maaltijd op u te wachten, zodat u 's avonds met een zeer voldaan gevoel kan gaan slapen.

8
8

8: Cedergebergte – Springbok


Vandaag rijdt u ca. 400 kilometer (ca. 3½ uur) over de N7 naar Springbok en het Goegap Nature Reserve. Als u deze Zuid-Afrika en Namibië reis in de lente maakt (augustus en september), dan kunt u schitterende wilde bloemen zien in dit gebied. Wanneer u in de middag nog voldoende tijd heeft kunt u het nabij gelegen Goegap Nature Reserve bezoeken en een wandeltocht maken. U verblijft bij Naries Namakwa Retreat en uw diner is vanavond inbegrepen.


  • ★★★+ Naries Namakwa Retreat (1 nachten)
9
9

9: Springbok – Fish River Canyon (Namibië)


Vandaag staat er een lange rit op het programma. Een autotocht van ongeveer 6,5 uur brengt u naar uw volgende bestemming, de Fish River Canyon in Namibië. U steekt de grens over met Namibië en passeert hierbij de Oranjerivier die de natuurlijke grens vormt tussen beiden landen. U kunt de westelijke route via Vioolsdrift en Rosh Pinah rijden over gravelwegen (welke in goede conditie verkeren) of de oostelijke route via Grünau. Deze route is langer, maar grotendeel geasfalteerd.

U overnacht de komende dagen in de Fish River Lodge, een eenvoudige accommodatie, maar direct aan de Fish River Canyon gelegen. De Fish River Canyon vraagt om een verkenning en de lodge biedt dan ook vele optionele activiteiten aan! U kunt zich bij de receptie laten informeren over de mogelijkheden. Het diner is inbegrepen bij uw verblijf.


  • ★★★+ Fish River Lodge (2 nachten)
Blank
Blank
10
10

10: Fish River Canyon


Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Fish River Canyon en omgeving bezoeken. Vanaf de rand van de kloof heeft u een spectaculair uitzicht, dat zeker bij zonsondergang een onuitwisbare indruk achter laat. Ook kunt u, afhankelijk van het seizoen, onder begeleiding van een gids in de canyon afdalen. Ook fietstochten per fat bike of mountainbike en tours per 4x4 behoren tot de mogelijkheden! In dit gebied komen bergzebra’s, kudu, steenbok, springbok en (lastiger te spotten) luipaarden voor.

11
11

11: Fish River Canyon – Aus


U vervolgt uw rondreis door Namibië vandaag in noordwestelijke richting naar het plaatsje Aus. De rit zal ca. 4 uur duren. Aus is voornamelijk bekend vanwege de wilde paarden van de Namibwoestijn die zich op ongeveer 20 km ten westen van Aus bevinden. Bij het plaatsje Garub is een drinkplaats en kunt u de paarden vanuit een schuilhut zien. Aus grenst daarnaast aan het Diamond Area I, een zeer diamantrijke gebied. U kunt in de omgeving mooi wandelen en mountainbiken.


  • ★★★ Klein Aus – Eagle’s Nest (2 nachten)
12
12

12: Aus


Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt prachtig wandelen, paardrijden of mountainbiken in deze omgeving. Ook kunt u een bezoek aan Kolmanskop en het kustplaatsje Lüderitz brengen. Toen in deze omgeving in 1908 diamanten werden gevonden, begon een bloeiende diamantenindustrie. Er ontstond zo'n 10 km van Lüderitz een plaatsje met grote huizen en moderne voorzieningen: Kolmanskop. Het inmiddels verlaten spookstadje is vandaag de dag overgenomen door het zand van de Namib Desert wat een surrealistisch en fotogeniek beeld biedt. Kolmanskop is alleen in de ochtend te bezoeken en er worden dagelijks op vaste tijden tours aangeboden met een gids. In de kustplaats Lüderitz ziet u nog vele Duitse invloeden en kunt u een excursie per boot maken naar de pinguïns, robben en dolfijnen.13
13

13: Aus – Sesriem (Sossusvlei)


Vandaag vervolgt u de rondreis door een desolaat landschap waarbij u nauwelijks ander verkeer en andere mensen tegenkomt. Na ca. 5½ uur rijden bereikt u Sesriem waar zich de poort naar Sossusvlei bevindt. De Sossusvlei bestaat uit zandduinen, zover het oog reikt en de soms wel 300 meter hoge, rode duinen bieden vooral bij zonsopgang een schitterende en bijna onwerkelijke aanblik. De Sossusvlei maakt deel uit van Namib Naukluft, het grootste wildreservaat van Namibië en één van de grootste nationale parken ter wereld. Het park bestaat uit een oppervlakte van 23.000 vierkante kilometer woestijn en semi-woestijn.

Uw lodge ligt in het 27.000 hectare grootte Kulala Wilderness Reserve en ligt dichtbij de Sossusvlei. U verblijft in een van de 11 suites van Little Kulala en verblijft op full inclusive basis. Er staat niet alleen een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen op het programma, maar ook een onvergetelijke ballonvaart


14
14

14: Ballonvaart


Vandaag staat er een unieke excursie voor u op het programma! Voor zonsopgang wordt u naar het startpunt van de ballonvaart gereden. De ballon wordt opgeblazen en terwijl de zon kleur begint te geven aan de dag, stapt u aan boord van de mand voor een onvergetelijke vlucht. Welke route u gedurende ca. 60 minuten exact aflegt is afhankelijk van de windrichting en weerscondities. Een ding is zeker: het landschap is adembenemend! Na landing wacht er een uitgebreid ontbijt, wat voor u middenin de woestijn is opgezet. Ongeveer 3 tot 4 uur na zonsopkomst zal u weer bij het kantoor van Namib Sky worden afgezet en kunt u de korte rit terug naar de lodge inzetten en de rest van de dag vrij besteden. Mocht u liever niet deelnemen aan de ballonvaart, dan vernemen wij het graag en laten we de excursie uit het programma

15
15

15: Sossusvlei


Vandaag kunt u deelnemen aan de aangeboden activiteiten in groepsverband. Een absolute aanrader is een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen. U kunt naar de Sossusvlei-duinen afreizen en diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik.

16
16

16: Sesriem – Swakopmund


U verlaat Sesriem en rijdt in ca. 5,5 uur naar de kustplaats Swakopmund. Kort na vertrek ziet u het Naukluft-gebergte aan uw rechterhand. Het laatste deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft Park, wat een adembenemend mooi stuk is. Vanaf Walvis Bay rijdt u weer op een geasfalteerde weg. Swakopmund is de tweede stad van Namibië. Het is de traditionele ‘zomerhoofdstad’ van het land en de enige badplaats, hoewel het water ijzig koud is.


  • ★★★★ Strand Hotel (2 nachten)
17
17

17: Walvis Bay catamaran cruise


In de ochtend rijdt u naar Walvis Bay waar uw catamaran cruise van start gaat. Het eerste deel van de route voert langs oesterkwekerijen en Pelican Point met zijn kenmerkende vuurtoren en tienduizenden Kaapse pelsrobben. Van juli tot november worden regelmatig grotere zoogdieren zoals de zuidkaper en bultruggen gespot. De reis voert vanaf Pelican Point langs enkele interessantere schepen en booreilanden, waar u onder het genot van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en frisdank meer over kunt leren. Houdt u ogen open voor walvissen, dolfijnen, mola's, lederschildpadden en zeehonden. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Swakopmund. Mocht u liever een andere excursie maken of een vrije dag hebben vandaag, dan is dit ook mogelijk. In en om Swakopmund worden diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden.

18
18

18: Swakopmund – Twyfelfontein (Damaraland)


Vandaag heeft u de keuze uit twee routes. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokeland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar zo’n 75.000 zeerobben een kolonie vormen. Uiteindelijk bereikt u Damaraland, waar u overnacht in de luxe Kipwe Suite. Bij uw verblijf is het diner inbegrepen.

  • ★★★+ Camp Kipwe (2 nachten)
19
19

19: Twyfelfontein


Vrije dag waarin u het prachtige heuvelachtige landschap van Damaraland kunt verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

20
20

20: Twyfelfontein – Onava Game Reserve (Etosha)


Vandaag reist u via Khorixas en Outjo naar het centrale gedeelte van Etosha. U verblijft de komende dagen bij een heerlijke lodge gelegen in Ongava Game Reserve. Ongava grenst direct aan de zuidgrens van Etosha en deze ligging biedt u dus de mogelijkheid beide parken (elk met hun eigen unieke voordelen) uitgebreid te verkennen. U overnacht in Andersson's at Ongava, een kleinschalige lodge met slechts 8 ruime kamers, een zwembad, bar, restaurant en direct uitzicht op de nabijgelegen waterput. U verblijft bij Andersson's op basis van halfpension, maar kunt optioneel ook kiezen voor een full-inclusive verblijf.

  • ★★★★ Andersson's at Ongava (3 nachten)
21
21

21 & 22: Ongava Game Reserve & Etosha National Park


De komende twee dagen heeft u vrij te besteden bij uw mooie accommodatie. U kunt bij de lodge game drives boeken waarbij u met een gids Etosha National Park en Ongava Game Reserve verkent. Het is daarnaast ook goed mogelijk (en zeer eenvoudig door de verharde wegen) Etosha op eigen gelegenheid met de huurauto te verkennen. Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten.

Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika. De naam Etosha betekent ‘grote witte plek van droog water’ en verwijst naar de zoutpan die een groot deel van het park beslaat. De eerste aanblik van deze uitgestrekte zoutpan doet soms, zeker in het harde licht midden op de dag, pijn aan de ogen. In het park komen meer dan 340 soorten vogels voor en een groot aantal wilde dieren. Door het park zijn gravelwegen aangelegd, die het mogelijk maken dichtbij de drinkplaatsen van wild te komen.

23
23

23: Etosha National Park – Okonjima Reserve


Vandaag rijdt u in zuidelijke richting over de B1 naar het Okonjima-reservaat. In het 20.000 hectare grootte reservaat bevinden zich diverse camps en de AfriCat foundation, een organisatie die de oprichting heeft ingezet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s en luipaarden. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en excursies inbegrepen. Als u op tijd aanwezig wilt zijn voor een optionele activiteit dient u vandaag voor 14:30 uur in Okonjima aan te komen.

  • ★★★★ Okonjima The Villa (1 nacht)


24
24

24 & 25: Terugreis


Vandaag rijdt u in ca. 3 uur over de B1 terug naar Windhoek, waar u de auto inlevert bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf. Uw schitterende Zuid-Afrika en Namibië reis komt daarmee tot een einde. Aan het einde van de middag vliegt u naar Johannesburg waar u overstapt op de rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel zal de volgende ochtend aankomen in Amsterdam.

Deze reis dient ter inspiratie en is uiteraard nog op uw wensen aan te passen, mocht dat gewenst zijn. Wij zien uw aanvraag tegemoet!

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië


Voor deze combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië geldt een indicatie reissom van
€ 13.680 per persoon
(bij deelname van 2 personen). Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten (Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de mooiste (en romantische) accommodaties ter plekke, comfortabele huurauto, begeleiding door lokale gidsen en diverse prachtige excursies zoals vermeld in het programma.

Wenst u Business Class te vliegen, dan is dit uiteraard mogelijk. Laat het ons weten dan zorgen wij voor vluchten die passen bij deze luxe Namibië reis. Deze rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten van uw reis met Tico?

Iedere reiziger heeft andere reiswensen. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemmingen en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat