Logo bg white

Combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië

24-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië
Vanaf € 7.950,00 p.p.
april t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Een schitterende combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië


Tijdens deze prachtige combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië rijdt u met een comfortabele 4WD huurauto door de prachtige Zuid-Afrikaanse landen Zuid-Afrika en Namibië. Het groene Zuid-Afrika in combinatie met een bezoek aan het ruige, maar oogverblindende Namibië maken deze rondreis afwisselend en uniek. De reis start in de moderne en veelzijdige stad Kaapstad. Hierna brengt u een bezoek aan het wijngebied bij Franschhoek, het mooie Cedergebergte en het plaatsje Springbok. Dan is het tijd om de grens met Namibië over te stekken en bezoekt u de Fish River Canyon, Afrika’s diepste canyon. Via Aus rijdt u naar de Sossusvlei, bekend om haar 200 meter hoge roodkleurige zandduinen. Swakopmund, Twyfelfontein en het prachtige Etosha National Park staan hierna op het programma. U sluit de reis af met een ontspannen dag bij het Okonjima Plains Camp.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Zuid-Afrika


Vandaag gaat uw combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië van start. U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Kaapstad. Na aankomst wordt u verwelkomd en heeft u een comfortabele transfer naar uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u hier pas laat op de avond arriveert.


 • ★★★★ Kensington Place (3n)
2
2

2: Fietsexcursie Kaapstad

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie aanvangt. Tijdens deze excursie fietst u in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion! De tour eindigt weer bij het V&A Waterfront. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden Blank.

"Voor de 4de maal naar Namibie, een zeer mooi land met prachtige en bijzondere natuur, vele dieren, hele mooie logementen die ons aanbevolen waren door Gemma. Erg vriendelijke en behulpzame bevolking, lekker eten en drinken en een land dat je altijd blijft verbazen door de afwisselende landschappen. Je krijgt er niet genoeg van en we gaan zeker terug! De dienstverlening van Tico is ook uitstekend, dat hebben we nu al vele malen mogen ondervinden in verschillende landen. Bedankt voor alles! "
Sonja & Ivo

Green Point stadion

3
3

3: Kaapstad & omgeving

In de ochtend wordt bij uw hotel de huurauto opgeleverd (4WD Toyota Fortuner of gelijkwaardig) die tot het einde van deze reis tot uw beschikking zal staan. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden in de omgeving van deze fantastische stad. Een bezoek aan het legendarische Robbeneiland is een aanrader en ook de Tafelberg is zeker een bezoek waard. Ook is het de moeite om naar Kaap de Goede Hoop te rijden. De wegen zijn schilderachtig mooi. Bij Boulders Beach kunt u stoppen om de pinguins op het strand te bewonderen.

Chapman's Peak

4
4

4: Kaapstad – Wijngebied

Vandaag rijdt u in minder dan 1 uur naar het wijngebied (ca. 50 km). Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels. U verblijft de komende dagen in een sfeervolle accommodatie in Franschhoek. Indien gewenst kan Tico ook een luxer verblijf voor u boeken.

De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

 • ★★★ Fransvliet Guesthouse (2n) Blank


Optioneel kunt u verblijven in het gerenommeerde Babylonstoren:

5
5

5: Wijngebied


Vandaag heeft u een vrije dag waarin u deze prachtige wijnstreek van Zuid-Afrika kunt verkennen. Er zijn diverse wijnhuizen waar u tegen een geringe vergoeding de uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. U kunt een picknick boeken bij een wijnhuis, een fietstocht maken langs te wijnvelden en tevens is het de moeite om het sfeervolle centrum van Stellenbosch te voet te verkennen. In de avonduren kunt u heerlijke eten in een van de vele goede restaurants in Franschhoek.

6
6

6: Wijngebied – Cedergebergte

Vandaag rijdt u in noordelijke richting over de N7 naar Clanwilliam, gelegen bij het Cedergebergte. Uw verblijf voor de komende dagen bevindt zich buiten dit dorpje, op een prachtige locatie. Eventueel kunt u onderweg een stop maken voor een rooibos tea tasting bij het Rooibos Tea House. Dit is de enige streek ter wereld waar rooibosthee wordt gekweekt. Indien u dit interessant vindt kunt u tevens de rooibosfabriek, het rooidorpsdorpsmuseum, of de plantages in Clanwilliam bezoeken. Het diner is de komende dagen inbegrepen.

 • ★★★+ Cederberg Ridge Wilderness Lodge (2n)
7
7

7: Cedergebergte


Tijdens deze vrije dag kunt u deelnemen aan de door uw lodge georganiseerde activiteiten. U kunt begeleide wandel- of fietstochten maken waarbij u op zoek gaat naar rotstekeningen van de San (waarvan er in het reservaat maar liefst 130 te vinden zijn!) of mooie scenic drives maken. In de avond kunt u zich samen met een gids vergapen aan de heldere sterrenhemel. Deze activiteiten kunt u ter plekke tegen betaling bijboeken.

8
8

8: Cedergebergte – Springbok

Vandaag rijdt u ca. 400 kilometer (ca. 3½ uur) over de N7 naar Springbok en het Goegap Nature Reserve. Als u deze combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië in de lente (augustus en september) maakt, dan kunt u schitterende wilde bloemen zien in dit gebied. Wanneer u in de middag nog voldoende tijd heeft kunt u het nabij gelegen Goegap Nature Reserve bezoeken en een wandeltocht maken. Uw diner is vanavond inbegrepen.


 • ★★★+ Naries Namakwa Retreat (1n)
9
9

9: Springbok – Fish River Canyon (Namibië)


Een autotocht van ongeveer 300 kilometer, brengt u via de N7 en de B1 in ongeveer 4 à 5 uur naar uw volgende reisdoel, de Fish River Canyon. Bij Vioolsdrift gaat u de grens over met Namibië. De Oranjerivier vorm een natuurlijke grens tussen beiden landen. U overnacht nabij de Fish River Canyon. Het diner is inbegrepen bij uw verblijf.


 • ★★★+ Fish River Lodge (2n) Blank

Fish River Lodge

10
10

10: Fish River Canyon


Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Fish River Canyon en omgeving bezoeken. Vanaf de rand van de kloof heeft u een spectaculair uitzicht, dat zeker bij zonsondergang een onuitwisbare indruk achter laat. Ook kunt u, afhankelijk van het seizoen, onder begeleiding van een gids in de canyon afdalen. In dit gebied komen bergzebra’s, kudu, steenbok, springbok en (lastiger te spotten) luipaarden voor.

11
11

11: Fish River Canyon – Aus

U vervolgt uw rondreis door Namibië vandaag in noordwestelijke richting naar het plaatsje Aus. Ongeveer 20 km ten westen van Aus bevindt zich het plaatsje Garub, bekend om de wilde paarden van de Namibwoestijn die zich hier in de omgeving ophouden. Aus grenst aan het Diamond Area I, een zeer diamantrijke gebied.


 • ★★★ Klein Aus – Eagle’s Nest (2n)
12
12

12: Aus

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt prachtig wandelen, of mountainbiken in deze omgeving en indien u van paardrijden houdt dan is het een absolute aanrader om een paardrijtocht te maken.

13
13

13: Aus – Sesriem (Sossusvlei)

Vandaag vervolgt u de rondreis door een desolaat landschap waarbij u nauwelijks ander verkeer en andere mensen tegenkomt. Na ca. 5½ uur rijden bereikt u Sesriem waar zich de poort naar Sossusvlei bevindt, bekend vanwege de prachtige hoge, rode zandduinen.


Sossusvlei Desert Lodge

14
14

14: Sossusvlei

Vandaag heeft u een vrije dag. Een absolute aanrader is een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen. U kunt naar de Sossusvlei-duinen afreizen en diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Uw lodge biedt daarnaast diverse excursies aan die u ter plaatse optioneel kunt boeken. Zo behoort het maken van een ballonvaart tot de mogelijkheden.. een unieke excursie op deze bijzondere locatie!

Ballonvaart over de Sossusvlei!

15
15

15: Sesriem – Swakopmund

U verlaat Sesriem en rijdt in ca. 4½ uur naar de kustplaats Swakopmund. Kort na vertrek ziet u het Naukluft-gebergte aan uw rechterhand. Het laatste deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft Park, wat een adembenemend mooi stuk is. Vanaf Walvis Bay rijdt u weer op een geasfalteerde weg.


 • ★★★ Cornerstone Guesthouse (2n)
16
16

16: Kajakexcursie vanuit Walvis Bay


In de ochtend rijdt u naar Walvisbaai waar een interessante excursie naar het Pelican Point-schiereiland van start gaat. De tour begint met een tocht per 4WD langs flamingo's en pelikanen naar het startpunt van de kajak tour. Tijdens het kajakken ziet u grote kolonies zeehonden, de vuurtoren, pelikanen, flamingos en hopelijk ook dolfijnen. Uw ontbijt en drankjes zijn deze ochtend inbegrepen Blank.

De middag heeft u vrij te besteden. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die voorkomen in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund wordend diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden.

Flamingo's tijdens de kajak excursie

17
17

17: Swakopmund – Twyfelfontein (Damaraland)


Vandaag heeft u de keuze uit twee routes. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokeland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar zo’n 75.000 (!) zeerobben een kolonie vormen.

Uiteindelijk bereikt u Damaraland, waar u overnacht. Bij uw verblijf zijn het diner, de park fee’s en 1 wandeling met gids inbegrepen.

 • ★★★+ Camp Kipwe (2n)
 • (optioneel) ★★★★ Mowani Mountain Camp (2n) Blank

Camp Kipwe

18
18

18: Twyfelfontein


Vrije dag waarin u het prachtige heuvelachtig landschap van Damaraland kunt verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

19
19

19: Twyfelfontein – Etosha National Park

Vandaag reist u via Khorixas en Outjo naar het centrale gedeelte van Etosha. De komende dagen verblijft u in Etosha, één van Afrika’s grootste en interessantste natuurparken. Uw ontbijt en diner zijn de komende dagen inbegrepen en optioneel kunt u bij uw verblijf safari's boeken.


 • ★★★ Anderssons at Ongava (3n) Blank

Etosha National Park

20
20

20 & 21: Etosha National Park


Vrije dagen bij uw mooie accommodatie. U kunt op eigen gelegenheid (per auto) het park verkennen of deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies. Tot het aanbod behoren game drives in de vroege ochtend en middag door Etosha National Park of Ongava Game Reserve!

22
22

22: Etosha National Park – Okonjima Reserve (Africat)

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting over de B1 naar het Okonjima-reservaat. In het 20.000 hectare grootte reservaat bevinden zich diverse camps en de AfriCat foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s en luipaarden. Bij uw verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. Als u op tijd aanwezig wil zijn voor een optionele activiteit dient u vandaag voor 14:30 uur in Okonjima aan te komen.

 • ★★★+ Okonjima Plains Camp (1n – view kamer) Blank

Video Okonjima Reserve

23
23

23: Okonjima Resere – Vertrek


Vandaag rijdt u in ca. 3 uur over de B1 terug naar Windhoek waar u de auto inlevert bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf. De combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië komt daarmee helaas tot een einde. U checkt in op uw vlucht terug naar huis. U arriveert hier de volgende dag.

24
24

24: Aankomst

Aankomst.

Prijsindicatie voor deze combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië


Voor deze 24-daagse combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië geldt een indicatie reissom van € 7.950 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties. Voor verblijf in de optioneel vermelde accommodaties geldt een toeslag. Tico informeert u graag over deze extra kosten. Deze prijsindicatie is gebaseerd op laagseizoentarieven.

Deze prijsindicatie is inclusief alle vluchten, overnachtingen incl. ontbijt, autohuur, drop-off kosten voor de huurauto en de als inbegrepen vermelde excursies.

Deze rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Deze combinatiereis Zuid-Afrika & Namibië kunt u uitbreiden met een verblijf in de schitterende Tswalu Kalahari Lodge

Uniek arrangement
4 dagen
Vanaf € 5.505,– p.p.
april t/m oktober

Zuid-Afrika accommodatie | Tswalu Kalahari Lodge

Tijdens dit bijzondere arrangement verblijft u in het Tswalu Kalahari Reserve, het prachtige Kalahari gebied tussen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. De Tswalu Kalahari Lodge biedt een zeer exclusieve en complete ervaring!


Lees meer

Wat kunt u verwachten van uw reis met Tico?

Iedere reiziger heeft andere reiswensen. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemmingen en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat