Logo bg white

23-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië

23-daagse rondreis door Zuid-Afrika & Namibië
Vanaf € 4.275,00 p.p.
april t/m september
Fraukje van nes
Heeft u vragen?
×

Een schitterende rondreis door Zuid-Afrika & Namibië

Tijdens deze prachtige rondreis door Zuid-Afrika en Namibië rijdt u met een comfortabele 4WD huurauto door de prachtige Zuid-Afrikaanse landen Zuid-Afrika en Namibië. Het groene Zuid-Afrika in combinatie met een bezoek aan het woeste en dorre Namibië maken deze rondreis tot een zeer bijzondere rondreis. De reis start in de modern en veelzijdige stad Kaapstad. Hierna brengt u een bezoek aan het wijngebied bij Stellenbosch en Franschhoek, het mooie Bushmans Kloof Reserve bij het Cedergebergte en het plaatsje Springbok. Hierna steekt u de grens met Namibië over en bezoekt u de Fish River Canyon, Afrika’s diepste canyon. Via Aus rijdt u naar de Sossusvlei die bekend staan om zijn 200 meter hoge roodkleurige zandduinen, Swakopmund en Twyfelfontein. Hierna is een bezoek aan het prachtige Etosha National Park aan de beurt. U sluit de rondreis af met een ontspannen dag bij het Okonjima Plains Camp. Het is belangrijk deze reis zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties in Namibië te hebben!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Zuid-Afrika & Namibië rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Zuid-Afrika

Vandaag gaat uw rondreis door Zuid-Afrika en Namibië beginnen. U vliegt overdag met een rechtstreekse KLM vlucht van Amsterdam naar Kaapstad. Na aankomst wordt u verwelkomd en heeft u een comfortabele transfer naar uw hotel. U kunt kiezen voor verblijf in Oranjezicht (een centraal gelegen wijk nabij Kloof Street), V&A Waterfront (in het noordelijk havengebied van Kaapstad) of Camps Bay (een chiquere wijk op loopafstand van strand). U kunt voor een accommodatie in bijna iedere categorie kiezen op deze locaties.

 • ★★★ Acorn House (3n)
 • ★★★★ Sea Five Boutique Hotel (3n)
 • ★★★★★ Cape Grace Hotel (3n)

Video Cape Grace Hotel

2
2

2: Fietsexcursie Kaapstad

In de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het V&A Waterfront waar uw fietsexcursie aanvangt. Tijdens deze excursie fietst u in ca. 3 uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Kaapstad. U bezoekt onder andere het V&A Waterfront, de kleurrijke wijk Bo-Kaap, The Company Gardens en het Green Point stadion! De tour eindigt weer bij het V&A Waterfront. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden.

"Helaas is onze reis alweer achter de rug. Werkelijk genoten!!! De guesthouses waren allemaal erg luxe. Geweldige plekken, overal een warm ontvangst. Zuid-Afrika is een absolute aanrader!"
Tico-reizigers

Green Point stadion

3
3

3: Kaapstad en omgeving

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden in deze fantastische stad. Een bezoek aan het legendarische Robbeneiland is een aanrader en ook de Tafelberg is zeker een bezoek waard tijdens uw rondreis. Aan het einde van de dag wordt bij uw hotel de huurauto opgeleverd (4WD Toyota Hilux single cab of gelijkwaardig) die de komende 19 dagen van uw rondreis door Zuid-Afrika en Namibië tot uw beschikking zal staan.

4
4

4: Kaapstad – Wijngebied

Vandaag rijdt u in minder dan 1 uur naar het wijngebied (ca. 50 km). Dit prachtige gebied vormt het centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnproductie en staat bekend om zijn Kaaps-Hollandse architectuur met prachtige witte gevels. U kunt voor elke hotelklasse kiezen voor verblijf in Paarl, Stellenbosch of in het nabijgelegen Franschhoek.

 • ★★★ Fransvliet Guesthouse (2n)
 • ★★★★ Babylonstoren (2n)
 • ★★★★★ Le Residence (2n)
5
5

5: Wijngebied

Vandaag heeft u een vrije dag tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika waarin u de prachtige wijnstreek van Kaapstad kunt bezoeken. Er zijn diverse wijnhuizen waar u tegen een geringe vergoeding de uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. En het nabijgelegen Franschhoek staat bekend om zijn schitterende ligging en de aanwezigheid van vele restaurants.

6
6

6: Wijngebied – Bushmanss Kloof

Vandaag rijdt u in noordelijke richting over de N7 naar Clanwilliam, gelegen bij het Cedergebergte. Bushmanss Kloof Wilderness Reserve ligt op ca. 30 minuten rijden van Clanwilliam (in totaal ca. 3½ uur rijden, 265 km). Bij uw verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten zoals begeleide scenic drives en wandeltochten inbegrepen.

 • ★★★★ Bushmans Kloof Wilderness Reserve (2n – vp)
7
7

7: Cedergebergte

Tijdens deze vrije dag kunt u deelnemen aan de door uw lodge georganiseerde activiteiten. U kunt begeleide wandeltochten maken waarbij u op zoek gaat naar rotstekeningen van de San (waarvan er in het reservaat maar liefst 130 te vinden zijn!) of mooie scenic drives maken door het 7.500 hectare grootte gebied. Bushmans Kloof kent daarnaast bijzonder goede en uitgebreide spa faciliteiten die zeer de moeite waard zijn tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika.

8
8

8: Bushmans Kloof Reserve – Springbok

Vandaag rijdt u ca. 400 kilometer (ca. 3½ uur) over de N7 naar Springbok en het Goegap National Reserve. Als u deze rondreis Zuid-Afrika en Namibië in de lente (augustus en september) maakt, dan kunt u schitterende wilde bloemen zien in dit gebied. Wanneer u in de middag nog voldoende tijd heeft kunt u het nabij gelegen Goegap National Reserve bezoeken en een wandeltocht maken.

 • ★★★ Annies Cottage (1n)
 • ★★★★ Naries Namakwa Retreat (1n – hp)
9
9

9: Springbok – Fish River Canyon (Namibië)

Een autotocht van ongeveer 300 kilometer, brengt u via de N7 en de B1 in ongeveer 4 à 5 uur naar uw volgende reisdoel, de Fish River Canyon. Bij Vioolsdrif gaat u de grens over met Namibië. De Oranjerivier vorm een natuurlijke grens tussen beiden landen. U overnacht nabij de Fish River Canyon.

 • ★★★+ Fish River Lodge (2n – hp)
10
10

10: Fish River Canyon

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Fish River Canyon en omgeving bezoeken. Vanaf de rand van de kloof heeft u een spectaculair uitzicht, dat zeker bij zonsondergang een onuitwisbare indruk achter laat. Ook kunt u, afhankelijk van het seizoen, onder begeleiding van een gids in de canyon afdalen. In dit gebied komen ook dieren als bavianen, bergzebra’s en grondeekhoorns voor.

11
11

11: Fish River Canyon – Aus

U vervolgt uw rondreis door Namibië vandaag in noordwestelijke richting naar het plaatsje Aus. Ongeveer 20 km ten westen van Aus bevindt zich het plaatsje Garub, bekend om de wilde paarden van de Namibwoestijn die zich hier in de omgeving ophouden. Aus grenst aan het Diamond Area I, een zeer diamantrijke gebied.

 • ★★★ Bahnhof Hotel Inn (1n)
 • ★★★ Klein Aus – Eagle’s Nest (1n)
12
12

12: Aus – Sesriem (Sossusvlei)

Vandaag vervolgt u de rondreis door een desolaat landschap waarbij u nauwelijks ander verkeer en mensen tegenkomt. Na ca. 5½ uur rijden bereikt u Sesriem waar zich de poort naar Sossusvlei bevindt, bekend vanwege de prachtige hoge, rode zandduinen.

 • ★★★ Desert Camp (2n)
 • ★★★+ Desert Homestead Outpost (2n)
 • ★★★★★ Sossusvlei Desert Lodge (2n – fi)
13
13

13: Sossusvlei

Vandaag heeft u een vrije dag.

Een absolute aanrader is een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen. U kunt met de eigen huurauto naar de Sossusvlei duinen rijden en op eigen gelegenheid diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Uw lodge biedt daarnaast diverse excursies aan die u ter plaatse optioneel kunt boeken. Zo behoort het maken van een ballonvaart tot de mogelijkheden.. een unieke excursie op deze bijzondere locatie!

Sossusvlei Dune 45

14
14

14: Sesriem – Swakopmund

U verlaat Sesriem en rijdt in ca. 4½ uur naar de kustplaats Swakopmund. Kort na vertrek ziet u het Naukluft gebergte aan uw rechterhand. Het laatste deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft Park. Vanaf Walvis Bay rijdt u weer op een geasfalteerde weg.

 • ★★★ Cornerstone Guesthouse (2n)
 • ★★★+ Swakopmund Luxury Suites (2n)
15
15

15: Swakopmund

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die voorkomen in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund wordend diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden. En in de lagunes en zoutopgravingen bij het 30 km ten zuiden van Swakopmund gelegen Walvisbaai vindt u vele flamingo’s. Vanuit Swakopmund kunt u daarnaast een mooie desert tour maken!

16
16

16: Swakopmund – Twyfelfontein (Damaraland)

Vandaag heeft u de keuze uit twee routes. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokeland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar zo’n 75.000 (!) zeerobben een kolonie vormen.

Uiteindelijk bereikt u Damaraland, waar u overnacht. Bij uw verblijf is het diner, de park fee’s en 1 wandeling met gids inbegrepen.

 • ★★★+ Camp Kipwe (2n – hp)
 • ★★★★ Mowani Mountain Camp (2n – hp)

Camp Kipwe

17
17

17: Twyfelfontein

Vrije dag waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. Per auto kunt u het heuvelachtig landschap van Damaraland verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

18
18

18: Twyfelfontein – Etosha National Park (centraal)

Vandaag reist u via Khorixas en Outjo naar het centrale gedeelte van Etosha. De komende dagen verblijft u in Etosha, één van Afrika’s grootste en interessantste natuurparken. Uw accommodaties is net buiten de grenzen van het park gelegen.

 • ★★★ Etosha Safari Lodge (1n)
19
19

19: Etosha National Park (oost)

Vandaag vervolgt u uw rondreis door Namibië in oostelijke richting naar uw volgende verblijfplaats bij Etosha. Binnen het park mag u maximaal 60 km p/u rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten. U verblijft net buiten het park.

 • ★★★ Mushara Bush Camp (2n – hp)
 • ★★★+ Mushara Lodge (2n – hp)
 • ★★★★ Onguma The Fort (2n – hp)
20
20

20: Etosha National Park (oost)

Een vrije dag bij uw mooie accommodatie. U kunt op eigen gelegenheid (per auto) het park verkennen of deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies.

21
21

21: Etosha National Park – Okonjima Reserve (Africat)

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting over de B1 naar het Okonjima Reservaat. In het 20.000 hectare grootte reservaat bevinden zich diverse camps en de AfriCat foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s en luipaarden. Bij uw verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. Als u op tijd aanwezig wil zijn voor een optionele activiteit dient u vandaag voor 14:30 uur in Okonjima aan te komen.

 • ★★★ Okonjima Plains Camp (1n – hp)
 • ★★★+ Okonjima Plains Camp (1n – view room – hp)
 • ★★★★ Okonjima Bush Camp (1n – hp)

Video Okonjima Reserve

22
22

22: Okonjima Resere – Vertrek

Vandaag rijdt u in ca. 3 uur over de B1 terug naar Windhoek waar u de auto inlevert bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf. Hierna volgt een door Advanced Car Hire georganiseerde transfer naar de luchthaven. De rondreis door Zuid-Afrika en Namibië is zojuist aan een einde gekomen. U checkt in voor uw vlucht en vliegt met een rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam waar uw rondreis Zuid-Afrika Namibië tot een einde zal komen.

23
23

23: Aankomst

In de loop van de ochtend aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze rondreis Zuid-Afrika & Namibië


Voor deze 23-daagse rondreis Zuid-Afrika en Namibië geldt een indicatie reissom van € 4.275 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 4.920 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze rondreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Fraukje van Nes • Reisexpert Zuid-Afrika

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten van uw reis met Tico?

Iedere reiziger heeft andere reiswensen. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte rondreis door Zuid-Afrika en Namibië samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen altijd binnen 2 werkdagen reageren op uw vraag of verzoek.

Zuid-Afrika reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Zuid-Afrika reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat