Logo bg white

Spectaculaire selfdrive Namibië reis 'Namibia's Wild Side'

18-daagse rondreis door Namibië
Vanaf € 5.750,00 p.p.
Mei t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Selfdrive langs Namibië's Wild Side

Tijdens deze self drive Namibië reis brengt u een bezoek aan centraal en noord Namibië. U legt deze reis af in een comfortabele 4WD huurauto. U begint de self drive Namibië met een bezoek aan het indrukwekkende Okonjima Reserve. Hierna rijdt u in noordelijke richting naar het meest beroemde wildpark van Namibië: het Etosha National Park. U verblijft zowel aan de oostelijke kant als het centrale gedeelte van het park en heeft volop de gelegenheid de omgeving te verkennen.

Uw volgende bestemming is Damaraland waar u zowel bij het bijzondere Etendeka Mountain Camp verblijft als nabij Twyfelfontein met al zijn bezienswaardigheden. De kustplaats Swakupmund is de volgende bestemming. U sluit de reis af in de rotsachtige omgeving van de Erongo Wilderness Lodge. De self drive Namibië reis 'Namibia’s Wild Side' is een schitterende rondreis voor de natuur- en fotografie liefhebber. Een rondreis die u niet snel zult vergeten! Het is belangrijk uw reis naar Namibië zo spoedig mogelijk te bespreken om zo veel mogelijk kans op beschikbare accommodaties te hebben!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze selfdrive Namibië reis!


In november 2018 bracht reisspecialiste Gemma een bezoek aan Namibië. In deze video ziet u een korte impressie van haar reis.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Namibië

De self drive reis door Namibië gaat vandaag beginnen. U vliegt met een nachtvlucht vanuit Amsterdam met KLM rechtstreeks naar Windhoek. Het toestel maakt een tussenlanding in Luanda, maar u vliegt zonder over te hoeven stappen na een korte stop door naar Windhoek

2
2

2: Aankomst Windhoek

In de ochtend komt u aan in Windhoek. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf die de transfer naar uw hotel in Windhoek verzorgt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • ★★★ Olive Grove Guest House (1n)
 • ★★★★ hotel Heinitzburg (1n)

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk
3
3

3: Windhoek - Okonjima Reserve

’s Ochtends wordt u opgehaald door een chauffeur en naar het kantoor van het autoverhuurbedrijf gebracht. Hier wordt de huurauto opgeleverd (4WD Toyota Hilux single cab) die de komende 15 dagen van uw self drive Namibië reis tot uw beschikking zal staan. U krijgt een goede uitleg over het rijden in een 4WD. Na deze instructie ontmoet u hier op kantoor tevens de vertegenwoordiger van onze lokale agentschap en krijgt u een uitleg over uw rondreis. U ontvangt een landkaart met de uitgetekende route en routebeschrijvingen. Hierna kunt u volledig voorbereid uw reis beginnen. In 3 à 4 uur rijdt u in noordelijke richting naar het Okonjima Reservaat (ca. 250 km). In het 20.000 hectare grootte reservaat bevinden zich diverse camps en de AfriCat foundation, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de grote carnivoren zoals cheeta’s en luipaarden. Bij uw verblijf zijn ontbijt en diner inbegrepen. Als u op tijd aanwezig wil zijn voor een optionele activiteit dient u vandaag voor 14:30 uur in Okonjima aan te komen.

 • ★★★+ Okonjima Plains Camp (2n) Blank
 • ★★★★ Okonjima Bush Camp (2n) Blank

Video Okonjima accommodatie

4
4

4: Okonjima Reserve

U kunt vandaag (optioneel) deelnemen aan de vele door de lodge georganiseerde excursies zoals game drives per 4WD of begeleide wandelingen waarbij u te voet op zoek gaat naar hyena’s of cheeta’s. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om tijdens de zogenaamde hide-out nachtdieren te bewonderen.

5
5

5: Okonjima - Etosha National Park

Vandaag reist u via Otjiwarongo en Otavi in ca. 4 uur (360 km) naar het oostelijke gedeelte van het Etosha National Park. De komende dagen verblijft u in Etosha, één van Afrika’s grootste en interessantste natuurparken. U overnacht in een schitterende accommodatie, gelegen net buiten de grens van het park.

 • ★★★ Mushara Bush Camp (3n)
 • ★★★★ Onguma Tented Camp (3n) Blank

Onguma Tented Camp

6
6

6 & 7: Etosha National Park

Vrije dagen in het Etosha National Park. U kunt op eigen gelegenheid (per auto) het park verkennen of deelnemen aan door uw lodge georganiseerde excursies. U kunt bij het winkeltje van Namutoni of Halali een handige kaart kopen waarin alle routes en waterholes in Etosha staan aangegeven. Uiteraard kunt u ook ter plaatse een van de aangeboden game drives boeken. Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten.

8
8

8: Etosha National Park (centraal)

Vandaag vervolgt u de self drive Namibië reis dwars door het park in westelijke richting naar uw volgende verblijfplaats. De afstand bedraagt slechts 165 kilometer, maar vanwege de beperkte snelheid en de vele mogelijkheden om foto’s te maken kunt u rekenen op een reisduur van ongeveer 5 uur. Wanneer u kiest voor het toeristenklasse hotel verblijft u in een druk camp met vele bungalows, maar op een gunstige locatie binnen het Nationale Park. Het toeristenklasse-A hotel is net buiten de grenzen van het park gelegen.

 • ★★★ Okaukuejo Rest Camp (1n – hp)
 • ★★★+ Ongava Lodge (1n – hp) Blank
9
9

9: Etosha National Park - Etendeka Mountain Camp

U rijdt vandaag naar het Etendeka Mountain Camp, gelegen in het centrum van Damaraland. Bij het plaatsje Palm parkeert u uw auto vlak voor de veterinary checkpoint. Hier wordt u opgehaald door een jeep van Etendeka. Tijdens de transfer naar het Etendeka Camp maakt u kennis met de bijzondere omgeving, dus houdt uw camera en verrekijker klaar! Uw verblijft bij het Etendeka Mountain Camp is op basis van full-inclusive: alle aangeboden excursies, maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★ Etendeka Mountain Camp (2n) Blank

Etendeka Mountain Camp

10
10

10: Damaraland

Het kamp ligt prachtig verscholen, ver van de weg, in een ruige, desolate omgeving. ’s Nachts hoort u het grazen van zebra’s of giraffes voor uw tent. Etendeka biedt genoeg mogelijkheden om onder begeleiding van een gids in de koelte van de ochtend te wandelen in de omgeving of een game drive te maken in de middag. Het Camp biedt een unieke, ongerepte wildernis ervaring die iedere fotograaf, natuurliefhebber en astronoom zal aantrekken, evenals de liefhebbers van rust, stilte en het uitgestrekte gebied.

11
11

11: Etendeka - Twyfelfontein

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar uw auto en vervolgt u de Namibië 4x4 rondreis met uw huurauto naar Twyfelfontein (ca. 100 km). U verblijft in de buurt van de belangrijkste hoogtepunten van dit gebied: het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, de ‘Orgelpijpen’ (door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende), de Twyfelfontein rotstekeningen en de Burned Mountains. Bij uw verblijf is het diner, de park fee’s en 1 wandeling met gids inbegrepen.

 • ★★★+ Camp Kipwe (2n)
 • ★★★★ Mowani Mountain Camp (2n) Blank

Mowani Mountain Camp

12
12

12: Twyfelfontein

Vrije dag in deze self drive Namibië reis waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. Per auto kunt u het heuvelachtig landschap van Damaraland zelf verkennen. Bezoekt u het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, of de ‘Orgelpijpen’, door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van Bosjesmannen gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Ook kunt u bij uw lodge een excursie boeken om tijdens een van de drives op zoek te gaan naar de woestijnolifant en ander wild dat hier leeft.

13
13

13: Twyfelfontein - Swakopmund

Vandaag rijdt u naar de kustplaats Swakopmund. Vandaag heeft u de keuze uit twee routes. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokoland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar zo’n 75.000 (!!) zeerobben een kolonie vormen.

 • ★★★ Cornerstone Guesthouse (2n)
 • ★★★★ Hotel Zum Kaiser (2n)
14
14

14: Swakopmund

Vrije dag. U kunt een bezoek brengen aan het Marine Aquarium, waar u diverse vissoorten kunt bewonderen die leven in de Namibische kustwateren. In en om Swakopmund worden diverse sportieve activiteiten aangeboden zoals quadbiken en sandboarden en in de lagunes bij het 30 km ten zuiden van Swakopmund gelegen Walvisbaai en vindt u vele flamingo’s. Vanuit Swakopmund kunt u daarnaast mooie desert tours maken!

Walvisbaai

15
15

15: Swakopmund - Erongo Wilderness Lodge

Vandaag rijdt u ca. 2½ uur naar de Erongo Mountains (ca. 250 km). De Erongo Wilderness Lodge bevindt zich in een gebied waar woestijn, gebergte en savanne samenkomen. In deze mooie omgeving kunt u op eigen gelegenheid een van de goed uitgezette wandelingen maken of een scenic drive maken per jeep.

 • ★★★+ Erongo Wilderness Lodge (2n) Blank
16
16

16: Erongo Wilderness Lodge

Vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt met of zonder gids wandelingen maken in deze mooie serene omgeving of een mooie scenic drive maken. Erongo is een heerlijke plek om uw Namibië 4x4 rondreis af te sluiten.

17
17

17: Erongo - Windhoek - Vertrek

Vandaag rijdt u terug naar Windhoek waar uw self drive Namibië tot een einde komt. U levert de auto in bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf en heeft vanuit hier een transfer naar de luchthaven. Aan het einde van de middag vliegt u met een rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel maakt een tussenlanding in Luanda, maar u hoeft niet over te stappen of van toestel te veranderen.

18
18

18: Aankomst

Vroeg in de ochtend komt u aan in Amsterdam.

Prijsindicatie van deze selfdrive Namibië reis

Voor deze 18-daagse self drive Namibië reis geldt een indicatie reissom van € 5.750 per persoon (bij deelname van 2 personen) Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, autohuur en hotel overnachtingen.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico een selfdrive Namibië maken?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en zijn zelf in Namibië geweest. Wij kunnen een prachtige rondreis door Namibië samenstellen voor u. Uw transport, unieke accommodaties en activiteiten worden voor u geregeld zodat u optimaal kunt genieten van uw self drive Namibië reis.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé-reizen op maat