Logo bg white

Namibië Delight | schitterende self-drive Namibië

17-daagse rondreis door Namibië
Vanaf € 10.500,00 p.p.
April t/m november
Gemma
Heeft u vragen?
×

Self-drive langs de hoogtepunten van Namibië


Tijdens deze rondreis rijdt u langs diverse prachtige natuur- en wildparken in Namibië en verblijft u in luxe, bijzondere en kleinschalige accommodaties. U legt de reis af in een stevige en comfortabele 4WD huurauto, geschikt voor de overwegend ongeasfalteerde wegen. U begint de reis in Namibië met een overnachting bij Omaanda. De volgende dag rijdt u in noordelijke richting naar Etosha National Park. U verblijft in het centrale gedeelte van het park en heeft volop de gelegenheid de Game Reserves Etosha en Ongava te verkennen.

De volgende bestemming is Damaraland met zijn kenmerkende rotsblokken. Vanuit uw aangename lodge gaat u op zoek naar de bijzondere woestijnolifant en kan een bezoek gebracht worden aan de rotstekeningen en de 'Organ Pipes'. U zet de self-drive voort naar de kustplaats Swakupmund waar de Duitse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn in de architectuur en gerechten. Uw volgende bestemming zal ongetwijfeld een hoogtepunt vormen van uw reis. U bezoek de unieke rode zandduinen van de Sossusvlei. De Sossusvlei ligt in de Namib Desert, een van de oudste en grootste woestijnen ter wereld. Het bezoeken van de Sossusvlei, Deadvlei en het maken van ballonvaart zijn hier absolute aanraders! U sluit de reis af met een verblijf bij een van de favoriete accommodaties van Tico: Wolwedans. Een ideale afsluiter van deze prachtige self-drive Namibië.

Bekijk het volledige reisprogramma van deze selfdrive Namibië reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Johannesburg


Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met een KLM-vlucht naar Johannesburg. Deze dagvlucht brengt u in minder dan 11 uur rechtstreeks naar Johannesburg waar u in een prettige accommodatie nabij de luchthaven overnacht, alvorens u de volgende ochtend doorvliegt naar Windhoek.

Mocht u voorkeur geven aan een andere luchthaven van vertrek of een andere luchtvaartmaatschappij dan vernemen wij dit graag en wordt dit meegenomen in uw persoonlijke reisvoorstel.

  • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1 nacht)


2
2

2: Aankomst Windhoek - Overnachting Omaanda


In de ochtend vliegt u vanuit Johannesburg in 2 uur en 15 minuten naar Windhoek. U land op de internationale luchthaven van Windhoek en wordt na aankomst van harte welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale partner. Op de luchthaven vindt de oplevering van de 4WD Toyota Fortuner huurauto plaats en krijgt u een uitgebreide 'self-drive meet and greet' waarna u volledig geïnformeerd en extra goed voorbereid uw reis kunt beginnen. Vanaf de luchthaven is het een half uur rijden naar uw eerste accommodatie in Namibië. U overnacht bij Omaanda, een kleinschalige lodge met slechts 10 individuele hutten. De lodge ligt in het 22.000 hectare grootte Zannier-reservaat. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U verblijft op basis van halfpension, maar kunt optioneel kiezen voor een full-inclusive verblijf.

  • ★★★+ Zannier Hotels Omaanda (1 nacht)

"Samengevat hebben jullie ons weer verrast met een geweldig reisprogramma, waarvoor heel veel dank!"
Isolde & Henk
Blank
3
3

3: Omaanda - Ongava Game Reserve


Vandaag staat uw eerste langere Namibië rit op het programma! Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u via Okahandja, Otjiwarongo en Outjo in 5 uur (reistijd zonder stops of vertragingen) in noordelijke richting naar Etosha National Park. U verblijft de komende dagen bij een heerlijke lodge gelegen in Ongava Game Reserve. Ongava grenst direct aan de zuidgrens van Etosha en deze ligging biedt u dus de mogelijkheid beide parken (elk met hun eigen unieke voordelen) uitgebreid te verkennen. U overnacht in Andersson's at Ongava, een kleinschalige lodge met slechts 8 ruime kamers, een zwembad, bar, restaurant en direct uitzicht op de nabijgelegen waterput. U verblijft bij Andersson's op basis van halfpension, maar kunt optioneel ook kiezen voor een full-inclusive verblijf.

  • ★★★★ Andersson's at Ongava (3 nachten)
4
4

4 & 5: Etosha National Park


De komende twee dagen heeft u vrij te besteden. U kunt bij de lodge game drives boeken waarbij u met een gids Etosha National Park en/of Ongava Game Reserve verkent. Het is daarnaast ook goed mogelijk (en zeer eenvoudig door de verharde wegen) Etosha op eigen gelegenheid met de huurauto te verkennen. Vraag bij de lodge een lunchbox aan en u kunt overdag rondrijden in Etosha National Park en op zoek gaan naar grote en kleine dieren! Houd er rekening mee dat u binnen het park maximaal 60 km p/u mag rijden om de dieren niet onnodig te hinderen. Door de aanwezigheid van onder andere leeuwen en luipaarden mag u buiten de daarvoor aangewezen picknickplaatsen uw auto uiteraard niet verlaten.


Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika. De naam Etosha betekent ‘grote witte plek van droog water’ en verwijst naar de zoutpan die een groot deel van het park beslaat. De eerste aanblik van deze uitgestrekte zoutpan doet soms, zeker in het harde licht midden op de dag, pijn aan de ogen. In het park komen meer dan 340 soorten vogels voor en een groot aantal wilde dieren. Door het park zijn gravelwegen aangelegd, die het mogelijk maken dichtbij de drinkplaatsen van wild te komen.

Een video van Ongava Game Reserve:

6
6

6: Ongava - Twyfelfontein


Na het ontbijt checkt u uit en vervolgt u uw rondreis naar Damaraland, bekend vanwege de indrukwekkende rode rotsblokken die het landschap kenmerken. In ca. 4 uur rijden bereikt u Twyfelfontein. U verblijft in de buurt van de belangrijkste hoogtepunten van dit gebied: het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, de ‘Orgelpijpen’ (door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende), de Twyfelfontein rotstekeningen en de Burned Mountains. U verblijft in de Kipwe Suite en bij uw verblijf zijn alle maaltijden en aangeboden excursies in groepsverband inbegrepen.

  • ★★★+ Camp Kipwe (3 nachten)
7
7

7 & 8: Twyfelfontein


Deze dagen kunt u de prachtige omgeving van Twyfelfontein verkennen. Damaraland is een overgangsgebied tussen de extreem droge kust van Skeleton en de zoutvlakte van Etosha. Het heuvelachtige land is nagenoeg onvruchtbaar. Her en der groeien kokerbomen en welwitschia's. Bij uw verblijf zijn de aangeboden excursies van Camp Kipwe inbegrepen. Tijdens een game drive gaat u op zoek naar de woestijnolifanten die hier in de extreem droge omstandigheden weten te overlegen. U verkent het heuvelachtig landschap van Damaraland en rijdt door de droge rivierbedding op zoek naar sporen van olifanten en ander wild wat hier leeft. Ook een bezoek aan het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’, de ‘Orgelpijpen’ (door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende) en rotstekeningen van de San zijn de moeite waard!

9
9

9: Twyfelfontein - Swakopmund


Vandaag rijdt u naar de kustplaats Swakopmund. U kunt de snelste route ‘binnendoor’ rijden via de C35. Een andere mogelijkheid is het rijden via de C34. Een groot deel van de rit voert u dan over zoutwegen langs de Skeleton Coast en dwars door het Skeleton Coast National Park. Deze 40 km brede strook vormt een natuurlijke barrière tussen de zee en het landinwaarts gelegen Damaraland en Kaokoland. U kunt in dit geval ook een bezoek brengen aan Cape Cross waar duizenden Kaapse Pelsrobben leven en zult diverse scheepswrakken zien liggen die de naam Skeleton Coast eer aan doen. Langs de geraamtekust liggen vele overblijfselen van oude en jongere schepen die op de verraderlijke en steeds veranderende zandbanken zijn vastgelopen.

Swakopmund is de tweede stad van Namibië. Het is de traditionele ‘zomerhoofdstad’ van het land en de enige badplaats, hoewel het water ijzig koud is. Aan de zeezijde van de stad worden de stranden geflankeerd door een boulevard met palmen, aan de landzijde begint de woestijn. De Duitse invloed is nog overal aanwezig en is terug te zien in de architectuur en in de lokale keuken. Het oude station, de Lutherse kerk en het Woermann Huis getuigen van de Duitse koloniale geschiedenis van de stad. In de omgeving van Swakopmund worden diverse woestijn en water-activiteiten aangeboden.

  • ★★★★ Strand Hotel (2 nachten)

Strand Hotel

10
10

10: Walvis Bay catamaran cruise


Vandaag start vanuit Walvis Bay uw catamaran cruise op zoek naar walvissen, dolfijnen, mola's, lederschildpadden en zeehonden. Het eerste deel van de route voert langs oesterkwekerijen en Pelican Point met zijn kenmerkende vuurtoren en tienduizenden Kaapse pelsrobben. Van juli tot november worden regelmatig grotere zoogdieren zoals de zuidkaper en bultruggen gespot. De reis voert vanaf Pelican Point langs enkele interessantere schepen en booreilanden, waar u onder het genot van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en frisdank meer over kunt leren. De rest van de middag kunt u naar eigen inzicht besteden in Swakopmund. Mocht u liever een andere excursie maken of een vrije dag hebben vandaag, dan is dit ook mogelijk.

11
11

11: Swakopmund - Sossuvlei


U rijdt vandaag in zuidelijke richting naar Sesriem. U kunt een stop maken bij Solitair om te tanken en een stuk appeltaart te eten. Verder rijdend in zuidelijke richting ziet u het Naukluft-gebergte aan uw linkerhand. Het Naukluft-gebergte vormt de scheiding tussen de Namib Desert in het westen en de Kalahari Desert in het oosten.

Na ca. 5,5 uur rijden passeert u Sesriem waar zich de poort naar Sossusvlei bevindt, bekend vanwege de prachtige hoge, rode zandduinen. De Sossusvlei maakt deel uit van Namib Naukluft, het grootste wildreservaat van Namibië en één van de grootste nationale parken ter wereld. Het park bestaat uit een oppervlakte van 23.000 vierkante kilometer woestijn en semi-woestijn. Vanaf Sesriem loopt een 65 km lange geasfalteerde weg naar de Sossusvlei duinen. De Sossusvlei bestaat uit zandduinen, zover het oog reikt en de soms wel 300 meter hoge, rode duinen bieden vooral bij zonsopgang een schitterende en bijna onwerkelijke aanblik. Uw lodge ligt in het 27.000 hectare grootte Kulala Wilderness Reserve en ligt dichtbij de Sossusvlei. U verblijft in een van de 11 suites van Little Kulala en verblijft op full inclusive basis. Alle maaltijden, drankjes en diverse excursies zijn dan ook inbegrepen. Er staat niet alleen een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen op het programma, maar ook een onvergetelijke ballonvaart!


  • ★★★★ Little Kulala Lodge (3 nachten)
12
12

12: Ballonvaart nabij de Sossusvlei


Vandaag staat er een unieke excursie voor u op het programma! Ongeveer 1,5 uur voor zonsopgang wordt u naar het startpunt van de ballonvaart gereden. De ballon wordt opgeblazen en terwijl de zon langzaam kleur begint te geven aan de dag, stapt u aan boord van de mand voor een onvergetelijke vlucht van ca. 60 minuten. Welke route u exact aflegt is afhankelijk van de windrichting en weerscondities. Een ding is zeker: het landschap is adembenemend! Na landing wacht er een uitgebreid ontbijt met cava, die voor u opgezet is middenin de woestijn. Ongeveer 3 tot 4 uur na zonsopkomst zal u weer bij het kantoor van Namib Sky worden afgezet en kunt u de korte rit terug naar de lodge inzetten en de rest van de dag vrij besteden. Mocht u liever niet deelnemen aan de ballonvaart, dan vernemen wij het graag en laten we de excursie uit het programma.

13
13

13: Bezoek aan de Sossusvlei duinen


Een absolute must tijdens uw verblijf is natuurlijk een bezoek aan deze beroemde rode duinen van de Sossusvlei. Al uw excursies zijn inbegrepen, dus u kunt deelnemen aan een door Little Kulala georganiseerde tour in groepsverband. Bij de duinen aangekomen kunt u diverse prachtige wandelingen maken. Het beklimmen van een van de duinen vergt enige inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. Ook een bezoek de Sesriem Canyon en een bezoek aan de Deadvlei zijn zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik.

14
14

14: Wolwedans

Na het ontbijt verlaat u Little Kulala en rijdt u met de huurauto in ca. 2 uur naar uw laatste accommodatie van deze reis. Weinig accommodaties in Namibië zijn zo uniek als de Wolwedans Lodges. Het privé natuurreservaat waar de Wolwedans lodges liggen, bevindt zich in het NamibRand Nature Reserve. Alle tenten van Wolwedans Dune Camp bestaan uit een combinatie van hout en canvas en zijn voorzien van alle luxe; een king size bed, volledig ingerichte badkamer en een groot buitenterras. U treft hier echter geen tenten aan met airconditioning of spa faciliteiten; de natuurervaring staat centraal. Uw verblijf is inclusief heerlijke maaltijden en er worden schitterende excursies verzorgd binnen het reservaat.

  • ★★★+ Wolwedans Dune Camp (2 nachten)
15
15

15: Wolwedans


Deze dagen kunt u deelnemen aan alle door Wolwedans georganiseerde activiteiten. In overleg bepaalt u de invulling van uw dagen. Ervaren gidsen laten u kennis maken met de vele facetten van het Namibrand Nature Reserve. De tours variëren van wandelingen tot scenic drives per 4WD. Vanwege de prachtige kleuren is dit unieke landschap een paradijs voor fotografen. De aanwezige dieren zoals de Oryx, Zebra, Springbok, Hartebeest en Kudu steken mooi af tegen de rode duinen. Optioneel (niet inbegrepen) is het ook mogelijk om te paardrijden.

16
16

16 & 17: Terugreis


Vandaag rijdt u terug naar Windhoek waar uw self drive Namibië tot een einde komt. U levert de auto in bij het kantoor van het autoverhuurbedrijf en heeft vanuit hier een transfer naar de luchthaven. Aan het einde van de middag vliegt u naar Johannesburg waar u overstapt op de rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel zal de volgende ochtend aankomen in Amsterdam.

Deze reis dient ter inspiratie en is uiteraard nog op uw wensen aan te passen, mocht dat gewenst zijn.

Wij zien uw aanvraag tegemoet!

Prijsindicatie van deze self-drive Namibië Delight reis:


Voor deze Namibië Delight reis geldt een indicatie reissom van € 10.500 per persoon (bij deelname van 2 personen).

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten (Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in onze favoriete (kleinschalige en bijzondere accommodaties) ter plekke, autohuur op basis van een 4WD Toyota Fortuner, enkele unieke excursies en maaltijden zoals vermeld in het programma.

Wenst u Business Class te vliegen, dan is dit uiteraard mogelijk. Laat het ons weten en wij nemen deze optie graag voor u mee uw ideale self-drive reis door Namibië.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Namibië?

Wij zijn zelf groot fan van Namibië en delen dit enthousiasme graag met onze klanten. We adviseren op basis van onze eigen ervaring en de ervaringen van klanten die u zijn voorgegaan. Het reisprogramma wat u van ons ontvangt is gedetailleerd en bevat een passende huurauto, heerlijke accommodaties en bijzondere activiteiten, zodat u zonder zorgen en perfect voorbereid optimaal kunt genieten van dit prachtige land!

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat