Logo bg white

Namibië Deluxe | Rondreis in luxe & kleinschalige lodges

19-daagse rondreis door Namibië
Vanaf € 10.250,00 p.p.
April t/m november
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Luxe Namibië rondreis per comfortabele 4WD


Tijdens deze luxe Namibië reis rijdt u in een comfortabele 4WD huurauto in 19 dagen langs de mooiste gebieden van het land, terwijl u verblijft in luxe en kleinschalige accommodaties. Er staat u aan het begin van de reis een heerlijke verblijf te wachten bij Habitas Namibia waar u even kunt opladen voordat u aan de reis begint. De eerste stop tijdens uw rondreis is de Dead Valley Lodge, gelegen nabij de Sossusvlei-duinen. De ligging van de Dead Valley Lodge biedt u de mogelijkheid al vroeg in de ochtend richting de duinen te rijden en de zonsopkomst te aanschouwen vanaf de top van een duin. Een onvergetelijke ervaring. Ook de kustplaats Swakopmund staat op het programma. U leert tijdens een Living Desert Tour over de "Little 5" en geniet van oesters en mousserende wijn tijdens een catamaran cruise. In Twyfelfontein verblijft u bij het Mowani Mountain Camp tussen de granieten rotsblokken die zo kenmerkend zijn voor Damaraland. U maakt hier schitterende gamedrives en maakt kennis met de rotstekeningen. Tijdens uw verblijf in Anderssons at Ongava heeft u ruim de tijd voor het Private Game Reserve Ongava en Etosha National Park. De reis wordt afgesloten in de Epako Safari Lodge, de enige Relais & Chateaux accommodatie in Namibië.

Tijdens de gehele reis verblijft u in geweldige accommodaties, allen geselecteerd op comfort, luxe en kleinschaligheid. Daarnaast zijn zoveel mogelijk duurzame accommodaties opgenomen. De accommodaties die zich inzetten voor het ondersteunen van de lokale gemeenschap, cultuur, natuurbehoud en duurzaamheid, zijn aangemerkt met een wereldbolletje. Blank

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Johannesburg


Vandaag reist u in de ochtend naar de luchthaven van Amsterdam Airport Schiphol waar u incheckt voor uw directe KLM vlucht naar Zuid-Afrika. In minder dan 11 uur wordt u naar Johannesburg gevlogen. In onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika, in onze wintertijd bedraagt het tijdsverschil slechts 1 uur. U zult dus geen tot weinig tot geen last hebben van tijdsverschil. Na landing heeft u een korte transfer naar de kleinschalige accommodatie waar u overnacht alvorens u de volgende dag door zult vliegen naar Namibië.

  • ★★★★ African Rock Hotel (1 nacht)
2
2

2: Johannesburg - Windhoek - Habitas Namibia


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de luchthaven van Johannesburg. U checkt in voor de Airlink vlucht die u in iets meer dan 2 uur naar Namibië zal brengen. Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek wordt u ontvangen door onze lokale partner die tijdens de reis uw directe aanspreekpunt zal zijn. U ontvangt een uitgebreide uitleg over uw reis en wordt begeleid naar het autoverhuurbedrijf voor de oplevering van de huurauto. Na oplevering van de 4WD Toyota Fortuner en satelliet telefoon gaat de rondreis van start!

Uw eerste accommodatie ligt op een comfortabele 45 minuten rijden ten zuiden van de luchthaven. Habitas Namibia is een luxe en kleinschalige accommodatie en vormt een ideaal startpunt van de reis. Tijdens uw full-inclusive verblijf zijn alle maaltijden, drankjes en activiteiten inbegrepen.

  • ★★★★ Habitas Namibia (2 nachten) Blank

"Voor de 4de maal naar Namibie, een zeer mooi land met prachtige en bijzondere natuur, vele dieren, hele mooie logementen die ons aanbevolen waren door Gemma. Erg vriendelijke en behulpzame bevolking, lekker eten en drinken en een land dat je altijd blijft verbazen door de afwisselende landschappen. Je krijgt er niet genoeg van en we gaan zeker terug! De dienstverlening van Tico is ook uitstekend, dat hebben we nu al vele malen mogen ondervinden in verschillende landen. Bedankt voor alles! "
Sonja & Ivo
Blank
3
3

3: Habitas Namibia


U verblijft in een van de 12 luxe suites die op enige afstand van elkaar zijn gelegen en veel privacy bieden. U heeft een adembenemend uitzicht vanuit uw suite en het ruime terras. Habitas Namibia ligt in een 50.000 hectare groot natuurgebied wat volledig is gericht op bescherming van de natuur en wilde dieren. Tijdens de diverse inbegrepen activiteiten leert u alles over dit rijke natuurgebied en haar interessante bewoners. U gaat tijdens een gamedrive op zoek naar neushoorns, zebra's en gnoes en leert van Paulus (wiens stam afkomstig is uit de Bwabwate-regio in Namibië) over de medicinale doeleinden van vele planten die hier groeien. U verblijft op full-inclusive basis, dus naast alle aangeboden excursies zijn tevens alle maaltijden inbegrepen. Er wordt zeer smaakvol gekookt met overwegend lokale ingrediënten. Habitas zet zich niet alleen in voor de natuur, maar probeert ook de lokale cultuur te beschermen en lokale werkgelegenheid te vergroten via Habitas RISE.

4
4

4: Habitas - Sesriem


Vandaag staat een rit van ca. 4,5 uur op het programma. U rijdt vanuit Habitas in zuidwestelijke richting naar Sesriem. U verblijft de komende dagen in het Namib-Naukluft National Park. Dit park beslaat een groot deel van de Namibwoestijn en het Naukluft-geberkte en de wereldberoemde, roodgekleurde zandduinen bij de Sossusvlei. Uw lodge ligt net voorbij de toegangspoort naar de Sossusvlei. Dit geeft u het voordeel niet afhankelijk te zijn van de openingstijden van de toegangspoort en al vroeg in de ochtend richting de duinen te kunnen rijden. Elk van de 20 vrijstaande tented chalets heeft een eigen patio en airconditioning. Tijdens uw volpension verblijf zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

  • ★★★★ Dead Valley Lodge (3 nachten)


5
5

5 & 6: Namib-Naukluft National Park (Sossusvlei)


U heeft twee vrije dagen waarin u kunt genieten van de vergezichten van dit prachtige nationale park. Een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde zandduinen zal ongetwijfeld een hoogtepunt vormen van uw reis. U kunt vroeg in de ochtend met de eigen huurauto de eerste 60 km over geasfalteerde wegen naar de Sossusvlei duinen rijden. Vanaf de parkeerplaats verzorgt een parktransfer (tegen een kleine betaling) de laatste afstand tot aan de beroemde Sossusvlei-duinen. Dune 45 en de Hiddenvlei zijn absoluut een bezoek waard. Het beklimmen van een van de duinen (helemaal de Bid Daddy, de hoogste duin) vergt inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht. Ook een bezoek aan Deadvlei is zeker de moeite waard. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Mocht u dit bezoek niet op eigen gelegenheid willen brengen, dan kunnen wij van tevoren een excursie voor u bijboeken.

Mocht u een hele speciale ervaring toe willen voegen aan de reis, dan raden wij een ballonvaart aan! Wij voegen deze ervaring met veel plezier toe aan uw reisprogramma. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het startpunt van de ballonvaart gebracht. U gaat aan boord en vliegt terwijl de zon opkomt vredig over de Sossusvlei duinen. Na landing wacht u een smakelijk ontbijt met mousserende wijn, voor u opgezet in het midden van de woestijn. In de loop van de ochtend zal u weer bij de lodge worden afgezet. Op deze dag kunt u in de middag een bezoek aan de Sesriem Canyon brengen, te bereiken via een gravel road. Deze kloof is ongeveer een kilometer lang en op sommige plekken wel 30 meter diep. U kunt ter plaatse een permit aanschaffen en daarna een wandeling maken door de kloof.

Blank
7
7

7: Sossusvlei - Swakopmund


U verlaat Sesriem en vervolgt uw weg in noordelijke richting. Kort na vertrek ziet u het Naukluft gebergte aan uw rechterhand. Na ongeveer 1 uur rijden passeert u Solitair. Dit plaatsje kende vroeger alleen een benzinestation, maar is inmiddels een bekende stop met oude autowrakken, een winkeltje, restaurant en bakkerij. Het volgende deel van de route rijdt u dwars door het Namib-Naukluft National Park. Na ongeveer 4,5 uur rijden bereikt u Swakopmund, de tweede stad van Namibië. Het is de traditionele ‘zomerhoofdstad’ van het land en de enige badplaats (hoewel het water ijzig koud is).


  • ★★★★ Strand Hotel (3 nachten)
8
8

8 & 9: Living Desert Tour en catamaran tocht


Tijdens uw verblijf in Swakopmund staan er twee interessante excursies op het programma. Tijdens de Living Desert Tour gaat u op privébasis de woestijn in met een ervaren gids. De gids zal u alles leren over de 'Little 5', de kleinste dieren die in de woestijn leven. U maakt een 4WD rit door de duinen en leert over de flora en fauna. In de woestijn leven Tok Tokkie kevers, de Namib Dune Gecko, hagedissen, de Dancing white lady (cartwheeling spider), adders, kameleons, schorpioen en slangen. Een educatieve en fotogenieke excursie! De excursie wordt diervriendelijk uitgevoerd en de rit door de duinen wordt uitgevoerd zonder het unieke duinlandschap te veranderen of in enige vorm te beschadigen. Blank

De volgende dag rijdt u in de ochtend naar Walvis Bay en gaat u aan boord van een catamaran. Tijdens deze educatieve cruise leert u meer over de walvissen, dolfijnen, schildpadden, maanvissen en zeehonden die in deze wateren leven. Pelikanen en zeehonden laten zich zeer regelmatig zien en ook de pelsrobben bij de vuurtoren bij Pelican Point zijn altijd aanwezig. Mogelijk vergezellen dolfijnen de cruise of ziet u in het seizoen (van juli tot november) walvissen. Er worden aan boord verse oesters en mousserende wijn geserveerd. U kunt na de cruise op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan flamingo lagoon waar zich vanaf november tot en met maart flamingo's en pelikanen bevinden. Mocht u een actievere invulling wensen vandaag, dan is een Pelican Point Kayakking tour ook een geweldige optie.

10
10

10: Swakopmund - Twyfelfontein (Damaraland)


Vandaag rijdt u in noordelijke richting via Henties Bay over de C34 en C35 en ziet u aan uw linkerhand de Brandberg. U rijdt in ca. 4,5 uur naar Twyfelfontein. Uw eindbestemming van vandaag is het Mowani Mountain Camp, gelegen in Damaraland. Dit kleinschalige camp is al jarenlang een favoriet van Tico en ligt rondom enorme granieten rotsblokken die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, de park fees en alle aangeboden excursies in groepsverband inbegrepen. De luxe en-suite safaritenten van Mowani zijn op houten platforms gebouwd. Er is een klein zwembad, uiteraard gelegen tussen grote boulders. Het meest exclusieve verblijf bij Mowani is de luxueuze Mountain Suite met butler service.

Bij Mowani wordt veel belang gehecht aan een duurzame omgang met de gemeenschap, natuur en milieu. Er wordt een gemeenschappelijke moestuin opgezet en Mowani steunt het Desert Lion-project. Er worden inheemse planten geplant die worden herplant rond de lodge en de waterput. Bij Mowani 'verminderen, hergebruiken en recyclen' ze al het afval en worden zowel spaarlampen als zonnegeisers gebruikt om de ecologische voetafdruk te verkleinen. U verblijft op basis van volpension en diverse aangeboden excursies zijn inbegrepen.


  • ★★★★ Mowani Mountain Camp (3 nachten) Blank
Blank
11
11

11 & 12: Twyfelfontein en omgeving


U heeft twee vrije dagen waarin u de prachtige omgeving van Twyfelfontein kunt verkennen. De aangeboden activiteiten zijn inbegrepen en bieden u de kans om het heuvelachtig landschap van Damaraland beter te leren kennen. Bezoek tijdens een excursie het miljoenen jaar oude ‘Versteende Woud’ en de door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende genaamd de ‘Orgelpijpen’. In de omgeving van Twyfelfontein zijn meer dan 2000 rotstekeningen van de San gevonden, waaronder afbeeldingen van giraffen en olifanten. Dit stukje geschiedenis is absoluut een bezoek waard.

De excursie waarbij u tijdens een gamedrive op zoek gaat naar de (op de uitdagende woestijncondities aangepaste) olifanten en ander wild dat hier leeft is ook een absolute aanrader! Rondom de lodge zelf zijn daarnaast op eigen gelegenheid diverse korte wandelingen te maken.

Blank
Blank
13
13

13: Twyfelfontein - Ongava Game Reserve (grenzend aan Etosha National Park)


Vandaag reist u in 3,5 uur naar Etosha National Park. De komende dagen verblijft u in Ongava Private Game Reserve, een wildreservaat wat grenst aan de zuidkant van Etosha National Park. In 1991 kochten enkele families vier veeboerderijen in Noord-Namibië op, om het gebied om te vormen tot een 30.000 hectare groot privé wildreservaat. Ongava zorgt vandaag de dag voor natuurbehoud, onderzoek door het Ongava Research Center (bijvoorbeeld naar neushoornpopulaties) en deelt het mooie park daarnaast met bezoekers door verblijf in een van de prachtige lodges mogelijk te maken.

U verblijft in Anderssons at Ongava, vernoemd naar Charles Andersson, de Zweedse ontdekkingsreiziger die voor het eerst de Etosha Pan beschreef. Deze kleinschalige lodge biedt slechts 8 suites, allen royaal in afmetingen en van alle luxe voorzien met een privé terras met prachtig zicht, airconditioning en een en-suite badkamer. U verblijft op halfpension basis, dus het ontbijt en diner zijn inbegrepen. U kunt afkoelen in het zwembad en het zicht op de waterput en de ondergrondse hide laten u zelfs vanuit de lodge genieten van het wild.


  • ★★★★ Andersson's at Ongava (3 nachten) Blank
Blank

Foto credits: Dana Allen

14
14

14 & 15: Ongava & Etosha National Park


U heeft twee vrije dagen waarin u Ongava en Etosha kunt verkennen. Etosha is ruim 20.000 km2 groot en is daarmee het grootste nationale park van Namibië. In het park bevond zich vroeger een groots meer. Door klimatologische veranderingen zijn de kanalen die het meer van water voorzagen opgedroogd en heeft de vegetatie plaatsgemaakt voor savannen en uitgestrekte graslanden met een begroeiing van acacia’s. De naam Etosha betekent letterlijk ‘grote witte plek van droog water’ en verwijst naar de zoutpan die een groot deel van het park beslaat. U kunt op eigen gelegenheid Etosha verkennen: de wegen zijn goed en er zijn vele waterputten waar u met name in het droge seizoen (van juli tot en met september) veel dieren kunt vinden. Ook kunt u optioneel bij uw lodge gamedrives boeken waarbij u Etosha óf Ongava verkent.

Foto credits. 1e: Hazel Spencer Chapman 2 - 4: Dana Allen

16
16

16: Ongava - Omaruru


U verblijft deze laatste dagen van de reis bij de Epako Safari Lodge. De lodge (het enige Relais & Châteaux lid in Namibië) ligt aan de voet van het Erongo-gebergte en ligt in een privéreservaat van 11.000 hectare waar meer dan 2000 dieren leven. De exclusieve lodge wordt omringd door prachtig onderhouden gazons, kent een uitstekende keuken en goede spa. De 10 kamers en suites hebben airconditioning. De waterbronnen bij Epako trekken neushoorns, giraffen, oryx, koedoes, elanden en soms komen zelfs cheeta's en luipaarden hun dorst lessen.


  • ★★★★ Epako Safari Lodge (2 nachten)

17
17

17: Omaruru


Úw laatste dag in Namibië die u in dit mooie privé-reservaat kunt besteden. U verblijft op full-inclusive basis, dus er staan enkele mooie safari-activiteiten voor u op het programma. Maak een begeleide wandeling of ga met de gids mee op game-drive en geniet van een aperitief bij zonsondergang met uitzicht op het Epako-gebergte. U heeft ook alle tijd om te ontspannen op een van de vele terrassen en de dieren hun dorst te zien lessen bij de nabijgelegen waterput. Zoals u van een Relais & Chateau property gewend bent, zijn de verzorgde maaltijden uitstekend. Er wordt een combinatie van Namibische en Franse keuken geserveerd, gecomplementeerd met Zuid-Afrikaanse wijnen. Optioneel kunt u uw verblijf aanvullen met een behandeling bij de "Epako Spa".

18
18

18 & 19: Terugreis


Vanuit de Epako Safari Lodge rijdt u in 3,5 uur naar de internationale luchthaven van Windhoek. U levert de auto in bij het autoverhuurbedrijf en checkt daarna in voor uw vlucht. U vliegt in de middag naar Johannesburg waar u overstapt op de directe KLM nachtvlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend zult arriveren.

Wij werken graag een persoonlijk reisvoorstel voor u uit gebaseerd op deze prachtige reis. Neemt u contact met ons op om uw gewenste reisdata en eventuele aanvullende ideeën door te geven?

Prijsindicatie van deze luxe Namibië reis:


Voor deze 19-daagse luxe Namibië reis dient u in het schouderseizoen rekening te houden met een reissom van ca. € 10.250 per persoon.

Inbegrepen

Bij de reissom zijn de vluchten (Economy Class) inbegrepen, evenals uw overnachtingen in de mooiste accommodaties ter plekke, comfortabele 4WD huurauto, begeleiding door lokale gidsen, de prachtige excursies en maaltijden zoals vermeld in het programma.

Wenst u Business Class te vliegen, dan is dit uiteraard mogelijk. Laat het ons weten dan zorgen wij voor vluchten die passen bij deze luxe Namibië reis.

Houdt u er rekening mee dat beschikbaarheid in Namibië beperkt is door de kleinschalige accommodaties waarmee wij bij voorkeur werken. Wanneer mogelijk raden we u aan uw Namibië reis ver van tevoren te bespreken.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom Tico Reizen?

Wij streven ernaar iedere reis perfect af te stemmen op uw wensen en voorkeuren. Ons aanbod bestaat uit de mooiste accommodaties en routes en wij selecteren hierbij op luxe, kleinschaligheid & duurzaamheid. Iedere reis is uniek en uiteraard heeft u gedurende de gehele reis een vast aanspreekpunt bij Tico en bij onze lokale partner.
Ontzorgen, zodat u kunt genieten.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat