Logo bg white

Praktische informatie Namibië

Praktische informatie Namibië

Onderstaande informatie kunt u gebruiken in voorbereiding op of tijdens uw reis door Namibië.

Ligging

Namibië ligt in het in het zuiden van het Afrikaanse continent. De buurlanden van Namibië zijn Angola, Zambia, Botswana en Zuid-Afrika. Ook de Caprivistrook (een smalle strook land tussen Angola, Zambia en Botswana) in het noorden van het land behoort tot Namibië. Namibië is een groot land (ca. 20 keer groter dan Nederland) en heeft een lage bevolkingsdichtheid. De gehele kust ligt aan de Atlantische Oceaan.

Blank

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Namibië heeft u geen visum nodig, mits uw reis korter is dan 3 maanden. Wel moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrekdatum uit Namibië. Bij aankomst in het land dient u een douaneformulier in te vullen. Het is aan te raden kopieën van uw belangrijke reisdocumenten (zoals paspoort en vluchtgegevens) mee te nemen zodat u deze eventueel kunt overhandigen bij de douane. U kunt deze documenten inscannen en ze mailen naar uw eigen e-mailadres. U kunt deze dan altijd en overal uitprinten indien nodig.

Vluchten naar Namibië

U vliegt vanuit Amsterdam met een directe KLM Airlines vlucht in iets meer dan 13 uur naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Onderweg maakt het toestel een korte tussenlanding in Luanda (Angola). De KLM vlucht van Amsterdam naar Windhoek wordt drie keer per week uitgevoerd, op dinsdag, vrijdag en zondag.

Vanuit Frankfurt vliegt Air Namibië rechtstreeks naar Windhoek.

Vervoer ter plaatse

Namibië laat zich perfect per huurauto verkennen. Het is een veilige bestemming en het wegennet voldoet (ook al is het in beperkte mate geasfalteerd) goed. Alle self drives van Tico zijn inclusief een 4WD. Houdt er rekening mee dat men links rijdt. U ontvangt bij het ophalen van de auto een goede uitleg van het autoverhuurbedrijf zodat u goed met uw 4WD auto overweg kunt. Daarnaast ontvangt u een routekaart en routebeschrijvingen van de ene accommodatie naar de andere.

Het is ook mogelijk per charter vluchtje van de ene bestemming naar de andere te vliegen. Op deze manier kunt u in korte tijd veel verschillende bestemmingen aandoen en de hoogtepunten combineren! U vindt deze manier van reizen terug in de voorbeeldreis Namibië Deluxe.

Blank

Taal

De officiële taal in Namibië is Engels. Andere veel gesproken talen zijn Afrikaans en Duits. Naast deze talen worden er nog veel andere talen en dialecten gesproken zoals: Herero, Kavango, Nama en Ovambo. Met Engels en Duits kunt u echter overal goed terecht.

Accommodatie

Namibië is een dunbevolkt land met weinig steden en bebouwing. Ook het aantal accommodaties is beperkt en zijn doorgaans kleinschalig van aard. Hierdoor zult u niet snel een ‘massaal’ gevoel hebben tijdens uw reis door Namibië. Tico heeft een selectie gemaakt van schitterende, kleinschalige en sfeervolle accommodaties met een gunstige locatie ten opzichte van de bezienswaardigheden. Omdat er weinig lodges zijn in het land, is het aan te raden zo vroeg mogelijk te beginnen met het plannen van uw Namibië reis. Hierdoor heeft u de grootste kans op beschikbaarheid bij de gewenste accommodaties. Helemaal in de drogere en koelere wintermaanden van mei t/m oktober is het aan te raden bij voorkeur een jaar van tevoren te reserveren. Wij zijn u uiteraard graag van dienst met een mooi reisvoorstel.

Blank

Valuta

De valuta is de Namibische Dollar (NAD) welke evenveel waard is als de Zuid-Afrikaanse Rand. Betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand is overal geaccepteerd. De actuele koers van de Namibische Dollar kunt u vinden op de website: www.oanda.com. Op deze site kunt u een handig overzichtje uitdraaien met de huidige koersen die u mee kunt nemen op reis (kijk hiervoor bij de ‘Currency Tools’ bij de ‘Travel Exchange Rates’). Met dit overzichtje wordt het omrekenen tijdens uw reis erg makkelijk.

Betalingsmogelijkheden

Het gebruik van een creditcard is in de meeste accommodaties, winkels en restaurants geaccepteerd. Pinnen kan bij banken in alle grote(re) steden. Door de lange afstanden tussen de steden is het aan te raden elke keer tijdig geld op te nemen of te wisselen wanneer u niet met creditcard wilt of kunt betalen. Naast de Namibië Dollar en Zuid-Afrikaanse Rand, kunt u op sommige locaties ook met Amerikaanse Dollars betalen. Het gebruik van Traveller’s Cheques is in Namibië niet aan te bevelen.

Elektriciteit

De netspanning in Namibië is 220 volt. U heeft een verloopstekker nodig die moeilijk in Europa te verkrijgen is. U kunt deze stekker gemakkelijker in veel winkels in Namibië aanschaffen.

Mobiel bellen & internet

In de meeste grotere steden zult u bereik hebben met uw mobiele telefoon. Er zijn echter niet veel steden in Namibië en in de afgelegen gebieden zult u zeer zelden mobiel bereik hebben. Wilt u er zeker van zijn waar u in Namibië kunt bellen en gebeld kunt worden, dan kunt u het beste even contact opnemen met uw provider. Het is afhankelijk van uw toestel en uw provider of/waar u mobiel bereikbaar zult zijn in Namibië.

In de meeste accommodaties is er WiFi waar u in ieder geval in de lobby gebruik van kunt maken. In de bijzonder afgelegen gebieden is een snelle en betrouwbare verbinding echter niet verzekerd.

Veiligheid

Reizen in verre landen kan risico’s met zich meebrengen. Over het algemeen is Namibië een veilig land om doorheen te reizen. Voor de meest up-to-date informatie met betrekking tot de veiligheidsrisico's verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid.

Gezondheid

Tico mag als reisorganisatie geen concrete adviezen geven over vaccinaties. Omdat adviezen hieromtrent regelmatig wijzigen, verwijzen wij u voor specifieke en de meest up-to-date informatie graag door naar het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, GG&GD, Tropencentrum of uw huisarts.

Voor zover ons bekend zijn er geen vaccinaties verplicht, maar wordt een DTP en Hepatitis A vaccinatie aangeraden. Malaria komt alleen in het noorden van het land voor (met name de Caprivi Strook) en komt niet veel voor.

Kleding

De beste kleding om naar Namibië mee te nemen is een compacte garderobe voor alle seizoenen. Overdag kan het warm zijn en ’s avonds kan het afkoelen. Voor een safari bestaan geen officiële kledingvoorschriften, maar gemakkelijk zittende kleding is aan te raden. De soms brandende zon vereist bescherming middels een pet en een goede zonnebrandcrème. Voor het koele seizoen heeft u lichte, ruime en gemakkelijk zittende kleding nodig, maar ook een warmer kledingstuk voor de avonden.

Tijdsverschil

Er is een minimaal tijdsverschil tussen Nederland / België en Namibië. Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het 1 uur vroeger in Namibië.

Eten en drinken

De Namibische keuken is sterk beïnvloed door de Duitse en de Zuid-Afrikaanse keuken. Vlees of vis zijn bijna altijd de hoofdbestanddelen van een maaltijd. Drinkwater uit flessen is noodzakelijk in Namibië. Windhoek Lager, het lokale bier, is ook een optie na een dag vol natuur en avontuur. Koffie en rooibosthee worden er eveneens veel genuttigd.

Fooien

In de meeste restaurants wordt een bedrag voor servicekosten in rekening gebracht. Indien dit niet het geval is, geeft u meestal een fooi ter hoogte van 10%. Bell boys en kamermeisjes stellen een fooi op prijs. Voor de gidsen tijdens de safari’s geldt een gemiddeld bedrag van NAD 25 per persoon per dag.

Religie

Ongeveer 80-90% van de bevolking heeft de christelijke godsdienst, de rest van de bevolking heeft een traditionele religie.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat