Logo bg white

Beste reistijd Namibië

Klimaat Namibië

Namibië kent overwegend een woestijn en halfwoestijn klimaat. Door de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. Namibië kent ongeveer 300 dagen met zon per jaar wat het land tot een zeer aantrekkelijke reisbestemming maakt!

Het regenseizoen in Namibië loopt van november tot en met maart (de zomermaanden) en wordt gekenmerkt door hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Hoewel het in deze maanden flink kan regenen, wordt Namibië met een jaarlijkse neerslag van 270 mm geclassificeerd als een overwegend droog land. Er zijn gebieden waar het ook in het regenseizoen zeer zelden regent. Tussen januari en april valt de meeste regen en dan met name in het noorden en binnenland. Hoewel er in Namibië in veel gebieden nauwelijks regen valt, zullen met name de hoge temperaturen in de zomer uw Namibië reis tegen kunnen vallen.

December is de heetste maand van het jaar. Gemiddeld wordt het dan 30 graden in het land, en soms tot wel 45 graden in de Kalahari- en de Namibwoestijn. In de wintermaanden kan het ’s nachts in de woestijn flink afkoelen en kan het dan zelfs vriezen, maar overdag klimt de temperatuur vaak snel weer naar ca. 20 graden.

Alvorens u de reis gaat plannen is het handig rekening te houden met de beste reistijd Namibië.

Gehele jaar te bezoeken

Uw reis naar Namibië kan tijdens iedere maand van het jaar plaatsvinden. Houdt u er in de zomerperiode rekening mee dat af en toe even flink kan regenen en dat de temperaturen hoog zijn, met name in de woestijngebieden. In de koelere en droge wintermaanden is het belangrijk te weten dat dit bijzonder populaire reismaanden zijn. Wanneer uw reis zal plaatsvinden tussen mei en november, is het aan te raden de reis zo vroeg mogelijk te plannen en vast te leggen. Wij raden u dus aan een reis naar Namibië vroeger vast te laten leggen dan u waarschijnlijk gewend bent.

Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde temperatuur en neerslag in Namibië:

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 30 29 28 27 22 21 21 22 26 29 30 31
mm 12 11 11 6 2 1 1 1 2 4 6 8

Beste reistijd

Het koele winterseizoen van mei tot en met oktober is de beste tijd om Namibië te bezoeken. U vermijdt dan de hete maanden tussen december en maart en heeft meer kans dieren te zien in de wildparken. Houdt u er wel rekening mee dat het van juni t/m augustus flink kan afkoelen 's nachts en zelfs kan vriezen. Ook in de overige maanden kan uw reis echter prima plaatsvinden.

De Fish River Canyon in het zuiden van het land kunt u het beste van mei tot en met augustus bezoeken. In deze koelere maanden is het toegestaan om mooie wandelingen door de kloof te maken.

In de Caprivi Strook in het noorden van Namibië is de luchtvochtigheid hoger en valt er meer neerslag. De warme en natte maanden kunnen daarom het beste vermeden worden. De beste maanden voor een bezoek zijn juli en augustus.

Blank

Noord Namibië

In het noorden van het land is de luchtvochtigheidsgraad hoger en valt er meer neerslag. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Namibië:

jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
°C 31 31 30 30 27 26 26 30 32 35 34 33
mm 145 150 105 35 2 0 0 0 2 20 60 90

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat