Logo bg white

Luxe reis Botswana inclusief Rovos Rail treinreis

14-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 15.100,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma
Heeft u vragen?
×

Luxe reis Botswana incl. Rovos Rail treinreis!


Tijdens deze schitterende reis worden de mooiste plekken van Botswana gecombineerd met een 4-daagse Rovos Rail treinreis van Pretoria naar Victoria Falls. De rondreis begint met een bezoek aan Johannesburg waar u verblijft in een heerlijke accommodatie in een groene, prettige en veilige buurt. Na deze ontspannen start wordt u vanuit Johannesburg naar het kantoor van Rovos Rail in Pretoria gebracht. U stapt aan boord van de schitterende Rovos Rail trein waar u de komende dagen verblijft in een zeer comfortabele suite en het u aan niets zal ontbreken! In 4 dagen wordt u naar de wereldberoemde Victoria Falls gereden, de grootste watervallen in Afrika.


Over land en met een chartervluchtje vervolgt u de reis naar Botswana, waar u met een klein vliegtuigje naar Linyanti wordt gevlogen. Linyanti is het thuis van grote kuddes olifanten en ander wild zoals buffels en leeuwen en wordt door de ligging (ver weg van Kasane) door weinig mensen bezocht. Deze prachtige bestemming leent zich dus bij uitstek voor de natuur- en dierliefhebber die op zoek is naar rust, een prachtig landschap en safari’s! Deze luxe Botswana reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Okavango Delta. In de waterrijke delta verkent u de wateren per 4WD, per motorboot of in een ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Tijdens bijna de gehele reis verblijft u op full-inclusive basis en zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze luxe Botswana reis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

dag 1: Vliegreis naar Johannesburg


Uw reis naar Zuid-Afrika en Botswana gaat vandaag van start! U vertrekt ’s ochtends met een directe KLM vlucht vanuit Amsterdam en vliegt in iets minder dan 11 uur naar Johannesburg. U zal in de loop van de avond landen op de intercontinentale luchthaven van Johannesburg en haalt na aankomst de bagage op. Bij het verlaten van de luchthaven wordt u opgewacht door de chauffeur die u naar uw comfortabele accommodatie zal brengen. U start de reis met twee heerlijke dagen in Johannesburg en verblijft in een heerlijke accommodatie, gelegen in de groene en veilige wijk Melrose. The Peech boetiekhotel beschikt over twee zwembaden, een restaurant en een bar en vormt een fijne eerste stop. Wilt u Johannesburg liever overslaan? Dan laten we u graag verblijven in het Intercontinental O.R. Tambo op de luchthavenkan en korten we het bezoek in tot 1 nacht.


 • ★★★★ The Peech Hotel (2n - ontbijt)

The Peech Hotel

2
2

dag 2: Stadsexcursie Johannesburg


In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor een excursie van een halve dag waarin u kennismaakt met Johannesburg en meer leert over haar interessante geschiedenis. Deze excursie vindt plaats op privé basis en u wordt vergezeld door een deskundige gids. U maakt kennis met het straatleven van Newtown, kijkt uit over de chique buitenwijk Westcliff en bezoekt Museum Africa. Onderdeel van de tour is tevens een bezoek aan het Carlton Centre (met zijn 50 verdiepingen een van de hoogste gebouwen in Afrika) vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over Johannesburg. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan Constitution Hill waarna u wordt afgezet bij uw hotel.

In de middag kunt u ontspannen bij uw hotel, optioneel een bezoek brengen aan het indrukwekkende Apartheid Museum of een leuke en interessante fietstocht door Soweto maken. Tijdens deze tour fietst u in 2 uur door een van de bekendste wijken van Johannesburg en maakt u kennis met de mensen en het alledaagse leven in de township. Ook een bezoek aan Nelson Mandela’s huis staat uiteraard op het programma Blank.

"Mijn vrouw en ik hebben een geweldig mooie vakantie gehad en hebben enorm genoten van Botswana. Geweldige gastvrijheid in de lodges en stuk voor stuk uitstekende lokaties. Ook de logistiek was geweldig, ik heb me afgevraagd hoe het mogelijk is om zoiets te organiseren!! "
Tico-reizigers

Soweto fietstour

3
3

dag 3: Rovos Rail treinreis

In de ochtend wordt u na het ontbijt opgehaald bij uw hotel en in 45 minuten naar het Rovos Rail treinstation gebracht in Pretoria. U gaat om 10:00 uur aan boord van uw luxe trein en maakt kennis met uw comfortabele suite en host(ess). Alle treinen van Rovos Rail zijn smaakvol gerestaureerd in Victoriaanse stijl en voor velen is een meerdaagse reis aan boord van deze iconische trein een 'once in a lifetime' ervaring. U kunt verblijven in een van de volgende suites:

 • De Pullman Suite is ca. 7m2 en biedt een en-suite badkamer met douche, klein bureau en bedbank die 's avonds voor u als bed wordt opgemaakt. Het bed is 1.89 m lang.
 • De Deluxe Suite is ca. 10m2 en biedt en een en-suite bakamer met douche, klein bureau, twee stoelen, koelkastje en een vast bed. Het bed is 1.89 m lang.
 • De Royal Suite is met zijn ca. 16m2 de ruimste suite. De en-suite badkamer is inclusief douche en bad, klein bureau, twee ruime stoelen, koelkastje en een vast bed. Het bed is 2 meter lang.


Rovos Rail staat voor luxe, klasse en stijl. De high-tea, cocktails en diners op chique maken de ervaring compleet!
Alle maaltijden (vergezeld door uitstekende wijn) en excursies zijn inbegrepen de komende dagen.

 • ★★★★ Rovos Rail (3n - Pullman Suite - all inclusive)

Rovos Rail

4
4

dag 4 & 5: Rovos Rail treinreis


De komende twee dagen rijdt u in noordelijke richting van Zuid-Afrikaanse naar Zimbabwe. Dagelijks worden uitstekende maaltijden geserveerd in het restauratierijtuig (lunch en diner worden vergezeld door een smakelijk wijnarrangement). U kunt ontspannen in uw suite of kunt zich bij de medereisgenoten voegen in de lounge met comfortabele stoelen en banken of in de observatiewagon met open achterdek. De gehele trein (incl. uw suite) beschikt over airconditioning en tevens kunnen alle ramen geheel open.

Op de tweede dag aan boord passeert u Bulawayo, de op één na grootste stad van Zimbabwe (alleen de hoofdstad Harare kent meer inwoners). Op de derde dag rijdt de trein tussen Gwaai en Dete 114 kilometer over een van 's werelds langste rechte stukken spoor. Later die middag passeert u de oostelijke grens van het grootste nationale park van Zimbabwe: Hwange National Park. Die de middag staat er een prachtige game drive op het programma! In een 4WD open game drive voertuig gaat u onder begeleiding van een goede gids op zoek naar de big 5! Deze excursie is onderdeel van uw programma en een fantastische kans kennis te maken met dit veelzijdige nationale park.

Reisspecialist Gemma reisde in 2019 af naar Botswana en sloot haar reis af met de Rovos Rail treinreis van Kaapstad naar Pretoria. Haar ervaringen zijn te zien in de volgende video.

Deluxe suite

6
6

dag 6: aankomst Victoria Falls


In de loop van de ochtend rijdt u na een laatste ontbijt het treinstation van Victoria Falls binnen. U neemt afscheid van de medereisgenoten en uw host(ess) die u tijdens de afgelopen 4 dagen in de watten heeft gelegd. Op het station van Victoria Falls staat een chauffeur klaar die u in ongeveer 20 minuten naar de Old Drift Lodge zal brengen. Old Drift Lodge is een fantastische accommodatie, direct aan de Zambezi rivier gelegen. De 14 suites zijn ruim, licht, hebben een ruime en-suite badkamer, airconditioning en hebben allen een ruim privé deck met buitendouche, buitenbad, ligbedden en plunge pool.

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden, drankjes en excursies inbegrepen. U kunt vanmiddag in overleg al een eerste excursie maken en bijvoorbeeld een excursie met gids naar de watervallen ondernemen, een game drive maken in 4WD voertuig of tijdens een Zambezi boottocht genieten van een rivier safari en zonsondergang!

 • ★★★★+ Old Drift Lodge (2n - all inclusive)

Old Drift Lodge

7
7

dag 7: Bezoek aan de Victoria Falls & Zambezi River


Uw verblijf bij de Old Drift Lodge is op all inclusive basis en naast alle maaltijden en drankjes zijn excursies dus ook inbegrepen. U kunt in overleg bepalen hoe u deze dag het mooist in zou kunnen vullen. Een tour naar de watervallen inclusief een river cruise over de Zambezi rivier is een absolute aanrader. Optioneel (niet inbegrepen) zou u een helikoptertocht over de watervallen kunnen maken om de watervallen in hun grootsheid vanuit de lucht te zien. De Zambezi rivier stort zich over een breedte van ruim 1,5 kilometer met enorme snelheid 60 tot 100 meter naar beneden. De hoeveelheid water die met grote snelheid naar beneden stort is afhankelijk van het seizoen:

 • Van maart tot en met mei zijn de watervallen op volle kracht te zien. Door de hoeveelheid water ontstaat er wel mist, wat het maken van goede foto's lastiger maakt.
 • In januari, februari en juni tot en met augustus is het water medium level.
 • Van september tot en met december is de waterstand lager, maar is een bezoek doorgaans nog steeds de moeite waard.

Cruise over de Zambezi rivier

8
8

dag 8: Victoria Falls - Linyanti

In de ochtend heeft u een transfer over land naar de Kasane in Botswana. De transfer zelf duurt ongeveer 1,5 uur, de grensformaliteiten (die doorgaans soepel verlopen) zijn hierin niet meegenomen. Vanaf Kasane airport vliegt u met een chartervliegtuigje naar Linyanti. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van King's Pool Camp en naar deze waanzinnige (medio juni 2019 gerenoveerde) accommodatie gebracht.


Dit prachtige camp is gelegen in een privé concessie en grenst aan het gelijknamige meer en de Linyanti River. De lodge biedt 8 luxe losstaande kamers (tenten) met rieten dak. Iedere kamer heeft een ruime slaapkamer, lounge, en-suite badkamer en een ruime veranda (geen airconditioning). De kamers kijken allen uit over het water en zijn met houten looppaden met elkaar verbonden en leiden naar het hoofdgebouw waar zich het kleine zwembad, een prachtige lounge, terras met vuurplaats en eetruimte bevinden. U verblijft de komende dagen op all inclusive basis dus alle (zeer smakelijke) maaltijden, drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Einde middag staat al een eerste prachtige game drive op het programma.


 • ★★★★ King's Pool Camp (2n - all inclusive)

King's Pool Camp

9
9

dag 9: Savuti en Linyanti regio

Het uiterste noordwesten van het Chobe National Park grenst aan de Linyanti rivier In dit gebied bevindt zich een uitgestrekt moeras van ca. 900 km2. Door de ligging, ver weg van Kasane, en het ontbreken van een goed wegennet wordt dit gedeelte van Chobe minder vaak bezocht door toeristen en zult u in alle rust kunnen genieten van deze mooie omgeving. Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezig dieren leert kennen.

King's Pool Camp biedt een totaalervaring zoals u van een luxe lodge in Botswana kunt verwachten. Uitstekende maaltijden, comfortabele kamers (tenten) en fantastische excursies om het dierenleven te ontdekken. U kunt kennismakingen verwachten met olifanten, leeuwen, wilde honden, nijlpaarden en vele soorten vogels! De lodge biedt dagelijks een mooie aantal excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt game drives per 4WD safari voertuig (omdat het een privé concessie betreft kunt u ook night drives maken), u kunt deelnemen aan wandelsafari's en ook een excursie aan boord van de Queen Sylvia tijdens zonsondergang is absoluut de moeite waard! Blank

Game drives vanuit King's Pool

10
10

dag 10: Linyanti - Okavango Delta


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u deze luxe Botswana reis voortzet. Per chartervluchtje wordt u naar de Okavango Delta gevlogen. De Okavango Delta is ’s werelds grootste binnenlandse delta. De delta zorgt voor een indrukwekkende 95% van al het oppervlaktewater in Botswana. De waterstand van de Okavango staat op zijn laagst tussen november en maart en op zijn hoogst in de maanden juni en juli.

Na aankomst op de airstrip heeft u een transfer naar de lodge. Nxabega Okavango Tented Camp is gelegen in een privé concessie welke grenst aan Moremi Game Reserve. De 9 luxe tented suites liggen een stuk uit elkaar en bieden daarom veel privacy. Ze hebben daarnaast een ruim buitenterras met eigen palapa (een overdekt huisje met schommelbank). Bij Nxabega kunt u zowel land- als prachtige wateractiviteiten ondernemen, zo heeft u de keuze uit game drives, wandel safari’s, mokoro trips, boottochten per motorboot en nachtelijke game drives! De wateractiviteiten zijn afhankelijk van de waterstand. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle maaltijden, transfers, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.


 • ★★★★ Nxabega Okavango Tented Camp (3n - all inclusive) Blank

Nxabega Okavango Camp

11
11

dag 11 & 12: Okavango Delta


Ook gedurende deze dagen va uw luxe Botswana reis staan diverse prachtige activiteiten op het programma in dit waterrijke gebied. De lodge biedt vele excursies aan die allen zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig of verkent de wateren van dichtbij per gemotoriseerde boot of in een mokoro (een traditionele uitgeholde boomstam). In deze omgeving leven veel litschiewaterbokken, olifanten, leeuwen, impala’s en vele honderden vogels. In de diepere kanalen leven de nijlpaarden. Door de aanwezigheid van het vele water in het Okavango gebied is het soms lastiger dieren te spotten dan in drogere gebieden in Botswana. De Okavango is qua landschap echter spectaculair en een niet te missen bestemming tijdens uw reis door Botswana. Nxabega ligt daarnaast in een perfecte omgeving om het aanwezige wild te spotten tijdens de drives en boottochten Blank.

Drankjes tijdens de excursies

13
13

dag 13: Terugvlucht via Johannesburg

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervluchtje (uw laatste van deze prachtige reis) naar Maun wordt gevlogen. Hier checkt u in voor de vlucht naar Johannesburg. Omdat u enkele uren overstaptijd heeft boeken we graag een dagkamer bij het Intercontinental O.R. Tambo Airport Hotel (★★★★) voor u, wat tegenover de aankomsthal gelegen is. U kunt zich opfrissen, op eigen gelegenheid dineren en in de loop van de avond lopend terugkeren naar de incheckbalies waar u kunt inchecken voor uw directe KLM vlucht terug naar Amsterdam. U vertrekt iets voor middernacht en zal de volgende dag landen op Amsterdam Airport Schiphol.

14
14

dag 14: Aankomst


Rond 10:00 uur in de ochtend zal het toestel weer landen op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. U vervolgt de laatste rit naar huis op eigen gelegenheid en hopen dat u nog lang terugdenkt aan deze schitterende reis en horen graag hoe u het gehad heeft! Mocht u deze reis willen maken, maar aanpassingen willen aanbrengen in de duurt, volgorde of accommodaties dan vernemen wij het heel graag. Contacteert u ons voor een mooi reisvoorstel en geeft u uw wensen aan ons door? Wij zijn u graag van dienst!

Prijsindicatie voor deze luxe Botswana reis 'Botswana Deluxe':


Voor deze 14-daagse rondreis door Botswana reis geldt (bij deelname van 2 personen) een indicatie reissom van:


 • € 15.100 per persoon (bij verblijf in de vermelde luxe accommodaties)


Deze prijsindicatie is gebaseerd op het shoulder season (grofweg van 1 november t/m 31 mei) en zijn inclusief: alle vermelde intercontinentale vliegreizen, de binnenlandse vluchten, alle transfers en inclusief alle overnachtingen bij de vermelde accommodaties op basis van ontbijt of all inclusive.

Uiteraard kunnen we de volgorde, duur of de accommodaties die onderdeel uitmaken van deze voorbeeldreis nog aanpassen, mocht u dit wensen. Contacteert u ons via info@tico.nl, het offerteformulier of telefonisch via 020 788 7777 zodat wij een mooie offerte voor u uit kunnen werken?


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. We kennen de verschillende regio's goed, hebben de prachtige luxe accommodaties die onderdeel zijn van deze reis zelf bezocht of hebben er verbleven en kunnen u dus uit eigen ervaring assisteren en de perfecte reis voor u samenstellen. Meer informatie over onze werkwijze vindt u hier.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat