Logo bg white

Rondreis Wings over Namibia

16-daagse rondreis door Namibië
Vanaf € 13.100,00 p.p.
April t/m november
Gemma
Heeft u vragen?
×

Wings over Namibia rondreis op basis van chartervluchtjes en verblijf in prachtige lodges


Omdat de afstanden groot zijn in Namibië en de wegen veelal ongeasfalteerd, vormen chartervluchtjes een uitkomst wanneer u veel wilt zien van het land in weinig tijd. Tijdens de prachtige rondreis 'Wings over Namibia' verkent u Namibië middels binnenlandse vluchtjes en verblijft u in de mooiste accommodaties! U bezoekt in 16 dagen de beroemde Sossusvlei duinen, verblijft in Camp Kipwe nabij Twyfelfontein (Damaraland) en brengt een meerdaags bezoek aan de exclusieve Hoanib Skeleton Coast! U sluit de reis af bij Andersson's at Ongavan nabij Etosha National Park.

Bij de meeste lodges verblijft u op full inclusive basis, dus zijn alle maaltijden, drankjes en excursies in groepsverband inbegrepen. Uiteraard vormen alle benodigde transfers en de vluchtjes (doorgaans uitgevoerd in kleine Cessna vliegtuigjes) onderdeel van het programma. Heeft u meer reisdagen tot uw beschikking, dan kunnen we de reis voor u uitbreiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Serra Cafema in het uiterste noorden van Namibië óf kunnen we een bezoek aan de Shipwreck Lodge toevoegen.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Heenreis naar Johannesburg


Vandaag gaat uw prachtige rondreis Namibië van start. In de ochtend reist u naar de luchthaven van Amsterdam Schiphol Airport waar u incheckt op uw directe KLM-vlucht naar Zuid-Afrika. In minder dan 11 uur wordt u naar Johannesburg gevlogen. In onze zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika, in onze wintertijd bedraagt het tijdsverschil slechts 1 uur. Na aankomst loopt u de korte afstand naar uw hotel wat direct tegenover de aankomsthal is gelegen.

  • ★★★ City Lodge O.R. Tambo Hotel (1 nacht)
2
2

2: Windhoek


In de ochtend loopt u terug naar de luchthaven en checkt u in voor uw 2 uur durende vlucht naar Namibië. Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en volgt de transfer naar uw centraal gelegen accommodatie. De hoofdstad van Namibië is klein van stuk en biedt onderdak aan slechts 250.000 mensen. In de middag ontmoet u bij uw hotel een vertegenwoordiger van onze lokale agent. U ontvangt de lokale papieren met de uitgebreide informatie zodat u volledig voorbereid uw reis zult beginnen. Liever buiten de stad verblijven, dan is Omaanda een geweldige optie.

  • ★★★★ The Olive Exclusive (1 nacht)
3
3

3: Windhoek - Sossusvlei


Vandaag wordt u naar de airstrip gebracht en met een klein chartervluchtje naar Sesriem gevlogen. Bij Sesriem bevindt zich de poort naar Sossusvlei, bekend vanwege de prachtige hoge, rode zandduinen. Na landing wordt u naar uw lodge gebracht. U verblijft de komende dagen bij Kwessi Dunes, een goed gelegen lodge met 12 comfortabele kamers in een prachtige omgeving. Iedere avond heeft u de mogelijkheid te overnachten onder de sterrenhemel in uw 'star gazer room', uw tweede slaapkamer die grenst aan de badkamer. Een onvergetelijke ervaring! U verblijft op basis van full inclusive en alle maaltijden en diverse excursies in groepsverband zijn inbegrepen. Liever een luxer verblijf? Kies deze nachten dan voor de Sossusvlei Desert Lodge.

  • ★★★+ Kwessi Dunes Lodge (3 nachten)

"Het was een prachtige Namibia reis. Zoals we gewend waren van Tico was alles tot in de puntjes verzorgd met fraaie en aangename overnachtingen. De overnachtingen met diners waren alle heel goed en ook de aangeboden game drives en sundowners waren prachtig en waren een goede gelegenheid om van de natuur en omgeving ter plekke te genieten en te bewonderen"
Tico-reizigers over hun reis naar Namibië

Kwessi Dunes:

4
4

4: Ballonvaart nabij de Sossusvlei


Vandaag staat er een prachtige excursie voor u op het programma! Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw lodge en naar het startpunt van de ballonvaart gereden. U wordt ongeveer 1,5 uur voor zonsopgang verwacht bij het startpunt van tour (in de winter komt de zon rond 07:30 uur op, in de zomer is dit 06:00 uur). U wordt met de overige deelnemers naar de ballon gereden en terwijl de zon langzaam kleur begint te geven aan de dag, stapt u aan boord van de mand voor een ballonvaart van ca. 60 minuten. Welke route u exact aflegt is afhankelijk van de windrichting en weerscondities. Een ding is zeker: het landschap is adembenemend!

Na landing wacht er een uitgebreid ontbijt met mousserende wijn, voor u opgezet middenin de woestijn. Ongeveer 3 tot 4 uur na zonsopkomst zal u weer bij het kantoor van Namib Sky worden afgezet en wordt u terug naar de lodge gereden. Mocht u liever niet deelnemen aan de ballonvaart, dan vernemen wij het graag en laten we de excursie uiteraard voor u uit het programma.

Blank
5
5

5: Sossusvlei


Vandaag kunt u deelnemen aan door de lodge georganiseerde activiteiten in groepsverband. Scenic drives door het NamibRand Nature Reserve, Nature walks, quad biking en 's avonds stargazing behoren tot de mogelijkheden. Voor een bezoek aan de beroemde en veel gefotografeerde Sossusvlei duinen geldt een toeslag. U vertrekt in dat geval in de vroege ochtend en bezoekt de Sossusvlei en de Deadvlei. De dode bomen op een brokkelige zoutkorst bieden, in combinatie met de omringende zandduinen, een surrealistisch aanblik. Het beklimmen van een van de duinen vergt een behoorlijke inspanning, maar eenmaal op de top aangekomen wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving.

6
6

6: Sesriem - Twyfelfontein


Vandaag wordt u teruggebracht naar de airstrip voor een chartervluchtje naar Swakopmund. Hier stapt u over op het vluchtje naar Twyfelfontein, gelegen in Damaraland. Na aankomst heeft u een transfer naar uw lodge. U verblijft in de buurt van de ‘Orgelpijpen’ (door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende), de Twyfelfontein rotstekeningen en de Burned Mountains. U verblijft in de Kipwe Suite en bij uw verblijf zijn alle maaltijden en aangeboden excursies in groepsverband inbegrepen.

  • ★★★★ Camp Kipwe (2 nachten)
7
7

7: Twyfelfontein


Vandaag kunt u de prachtige omgeving van Twyfelfontein verkennen tijdens de aangeboden (en tevens inbegrepen) activiteiten. In de ochtend kunt u deelnemen aan een game drive. U verzamelt vroeg in de ochtend en verkent hierna met een 4WD landcruiser en ervaren gids in ca. 5 uur de omgeving op zoek naar woestijnolifanten en ander wild dat hier leeft. Na deze drive kunt ontspannen bij de lodge en genieten van het zwembad of genieten van uw heerlijke ruime suite met gevulde minibar.

In de middag kunt u na de lunch deelnemen aan een excursie waarin u een bezoek brengt aan de beroemde en nabijgelegen UNESCO werelderfgoed site. De ‘Orgelpijpen’ (door erosie gevormde zuilen in vulkanisch gesteende) en Burnt Mountain worden bezocht. In de omgeving van Twyfelfontein zijn daarnaast meer dan 2000 rotstekeningen van de San gevonden waar u diverse tekeningen zult zien

Blank
8
8

8: Twylfelfontein - Hoanib Skeleton Coast


Vandaag vliegt u naar Hoanib Skeleton Coast Camp (onderdeel van Wilderness Safaris), gelegen in een afgelegen gebied in Kaokoveld in het noordwesten van Namibië. Deze unieke en zeer bijzondere accommodatie is enkel per vluchtje te bereiken vanuit Doro Nawas nabij Twyfelfontein. Ondanks de afgelegen ligging vindt u hier een moderne en zeer elegante accommodatie. Het camp bestaat uit 8 ruime en-suite tenten en een algemene hoofdtent met lounge, dinerruimte en dompelzwembad. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis. Alle maaltijden, standaard drankjes en tours zijn dus inbegrepen. U heeft alle ruimte om uw kennismaking met deze uitgestrekte en desolate omgeving op een onvergetelijke manier in te vullen. Hoanib is een luxe en onvergetelijke accommodatie in de uitgestrekte woestijn; een aanrader!

  • ★★★★ Hoanib Skeleton Coast Camp (3 nachten)
9
9

9 & 10: Hoanib Skeleton Coast Camp


Vrije dagen die u geheel naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt ontspannen en genieten van de rust en stilte of deelnemen aan een van de vele mogelijke excursies. Tijdens een wandeling loopt u onder begeleiding van een ervaren gids over de eindeloze duinen en ziet u mogelijk een web-footed gekko, schorpioen of kameleon. Tijdens een prachtige ochtend- of middagdrive kunt u per 4WD de grootsheid van dit gebied leren kennen. Het is indrukwekkend om te zien hoe olifanten, springbokken, hyena's, giraffen en leeuwen kunnen overleven in deze extreem droge omgeving. Ook kunt u een oase bezoeken tijdens een dagexcursie. Doorgaans een fantastische kans om vele vogels en wild te zien die hier komen drinken! U gaat voor deze tour op pad met een half open wagen en stopt onderweg voor een smakelijke en geheel verzorgde picknick.

11
11

11: Hoanib - Ongava Game Reserve


Na het ontbijt pakt u de tassen en wordt u naar de kleine airstrip gebracht waar het kleine toestel al op u staat te wachten. U vliegt terug naar Doro Nawas en stapt hier over op het toestel dat u naar Ongava brengt. U verblijft de komende dagen bij een heerlijke lodge gelegen in Ongava Game Reserve. Ongava grenst direct aan de zuidelijke grens van Etosha National Park en deze ligging biedt u dus de mogelijkheid beide parken (elk met hun eigen unieke voordelen) uitgebreid te verkennen. U overnacht in Andersson's at Ongava, een kleinschalige lodge met slechts 8 ruime kamers, een zwembad, bar, restaurant en direct uitzicht op de nabijgelegen waterput. U verblijft bij Andersson's op basis van halfpension, maar kunt optioneel ook kiezen voor een full-inclusive verblijf.

  • ★★★★ Andersson's at Ongava (3 nachten)


Blank
12
12

12 & 13: Ongava en Etosha National Park


De komende twee dagen heeft u vrij te besteden. U kunt bij de lodge game drives boeken waarbij u met een gids Etosha National Park en/of Ongava Game Reserve verkent. Etosha National Park is een van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika. De naam Etosha betekent ‘grote witte plek van droog water’ en verwijst naar de zoutpan die een groot deel van het park beslaat. De eerste aanblik van deze uitgestrekte zoutpan doet soms, zeker in het harde licht midden op de dag, pijn aan de ogen. In het park komen meer dan 340 soorten vogels voor en een groot aantal wilde dieren.

14
14

14: Ongava - Windhoek


Een transfer brengt u naar de airstrip van Ongava. U vliegt met een klein toestel terug naar Windhoek en wordt na aankomst opgewacht door een transfer, verzorgd door Omaanda. U overnacht bij een kleinschalige lodge met slechts 10 individuele hutten. De lodge ligt in het 22.000 hectare grootte Zannier-reservaat, op slechts 30 minuten van de internationale luchthaven, maar toch midden in de natuur. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. U verblijft op basis van halfpension, maar kunt optioneel kiezen voor een full-inclusive verblijf.

  • ★★★+ Zannier Hotels Omaanda (1 nacht)
Blank
15
15

15 & 16: Terugreis


Na een vrije ochtend wordt u door Omaanda naar de internationale luchthaven van Windhoek gebracht. Aan het einde van de middag vliegt u naar Johannesburg waar u overstapt op de rechtstreekse KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Het toestel zal de volgende ochtend aankomen. Mocht u de voorkeur hebben voor een andere luchthaven of andere luchtvaartmaatschappij, dan vernemen wij het graag.


Deze reis dient ter inspiratie en is uiteraard nog op uw wensen aan te passen, mocht dat gewenst zijn. Wij zien uw aanvraag tegemoet!


Prijsindicatie voor de Wings over Namibia rondreis:


Voor deze rondreis door Namibië op basis van chartervluchtjes geldt een indicatie reissom van € 13.100 per persoon (bij deelname van 2 personen). Houdt u er rekening mee dat deze indicatie is gebaseerd op middenseizoen tarieven.


Inbegrepen:


De prijsindicatie is inclusief alle vermelde vliegreizen in Economy Class, een 4WD Toyota Fortuner autohuur en overnachtingen in de vermelde accommodaties (vaak op basis van halfpension of full inclusive).

Wenst u Business Class te vliegen of aanpassingen in het reisprogramma aanbrengen, dan is dit uiteraard mogelijk. Laat ons uw wensen weten en wij passen het reisprogramma graag voor u aan.Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Namibië

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Waarom met Tico naar Namibië?

Wij zijn expert in het verzorgen van luxe reizen op maat en zijn zelf in Namibië geweest. Wij kunnen een prachtige rondreis door Namibië samenstellen voor u.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Namibië reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Namibië reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het mooist mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten tijdens de reis

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat