Logo bg white

Spectaculaire rondreis Botswana 'Natuurreis Botswana'

14-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 7.350,00 p.p.
Mei t/m oktober
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Onvergetelijke rondreis Botswana

Botswana is een fantastische reisbestemming voor natuur- en dierliefhebbers die op zoek zijn naar rust, prachtige landschappen & safari’s. De Nationale Parken van Botswana kennen zo goed als geen hekken, waardoor de dieren hun natuurlijke migratiepatronen kunnen blijven volgen. Deze prachtige Botswana rondreis begint met een bezoek aan de wereldberoemde Victoria Falls, de grootste watervallen in Afrika. U vervolgt de reis naar Botswana, waar u kennis maakt met twee verschillende delen van Chobe National Park, het thuis van grote kuddes olifanten en ander wild zoals buffels en leeuwen. Met een klein chartervliegtuigje wordt u hierna naar het beboste landschap van Moremi gevlogen, onderdeel van de waterrijke Okavango Delta. In deze omgeving vindt u vele roofdieren dus de kans is groot dat u leeuwen en wilde honden spot tijdens een van de vele game drives. Tot slot sluit u deze Botswana rondreis af in de droge Kalahari woestijn; een uniek gebied in het centrale deel van Botswana. Deze Botswana rondreis vindt volledig plaats op basis van transfers en chartervluchten en is bijna volledig gebaseerd op full-inclusive basis(waarbij alle maaltijden, drankjes en excursies zijn inbegrepen tijdens uw verblijf).


Bekijk het volledige reisprogramma van deze onvergetelijke Botswana rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Johannesburg

De rondreis Botswana gaat van start! U vliegt ’s ochtends met een directe vlucht van KLM vanuit Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst haalt u de bagage op en gaat u lopend/per shuttle service naar uw hotel. U overnacht nabij de luchthaven van Johannesburg.

 • ★★★ hotel City Lodge O.R. Tambo (1n)
 • ★★★★ African Rock Hotel(1n)
 • ★★★★★ Intercontinental Johannesburg O.R. Tambo Airport (1n)

Intercontinental O.R. Tambo Airport

2
2

2: Johannesburg - Victoria Falls

In de ochtend gaat u lopend/met de shuttle service van het hotel terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Victoria Falls. Na aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De Ilala lodge is een kleinschalig hotel in boutique stijl, dichtbij de watervallen gelegen. The Victoria Falls Hotel is eveneens prachtig gelegen bij de watervallen en ademt de koloniale sfeer van weleer. The Elephant Camp bestaat uit bijzonder luxe tenten in een schitterende tenten. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, standaard drankjes, mini bar en 2 transfers per dag naar het stadje inbegrepen. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

 • ★★★★ Ilala Lodge (2n)
 • ★★★★ The Victoria Falls Hotel (2n)
 • ★★★★ The Elephant Camp(2n)

Video Ilala Lodge

3
3

3: Victoria Falls

U kunt ter plekke bij de receptie van uw hotel excursies reserveren. Ook kunt u ervoor kiezen om de excursies voor uw Botswana rondreis vooraf te laten regelen door Tico. U kunt de watervallen bezoeken met een excursie van een halve dag. Ook zijn er avontuurlijke activiteiten als white water rafting te ondernemen. In de avond kunt u een rivier cruise maken over de Zambezi rivier.

Elephant Camp

4
4

4: Victoria Falls - Chobe National Park

In de ochtend heeft u een transfer naar de Kasane, gelegen in Botswana. Na aankomst volgt een transfer naar uw accommodatie naar keuze. Bij verblijf in het ‘Chobe under Canvas Mobile Tented Camp’ is het camp gelegen in het nationale park van Chobe. Het Chobe avontuur begint dan al tijdens uw transfer onderweg die dwars door het nationale park gaat. De Muchenje Safari Lodge en de Ngoma Safari Lodge liggen in het Chobe Forest Reserve, aan de westelijke kant net buiten het Nationale Park. U wordt opgewacht door een vertegenwoordig(st)er van deze lodge en heeft een transfer (zonder foto-stops onderweg) naar de lodge. U verblijft op basis van full-inclusive, dus alle transfers, 2x dagelijkse safari activiteiten, alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.

 • ★★★ Chobe under Canvas (2n)
 • ★★★★ Chobe Game Lodge (2n)
 • ★★★★+ Ngoma Safari Lodge (2n)

Ngoma Safari Lodge filmpje:


5
5

5: Chobe National Park

Er is een ruim aanbod van safari–activiteiten als open landrover game drives en boottochten op de Chobe rivier waar u grote kuddes olifanten, giraffen, buffels en sabelantilopen kunt tegenkomen. Het kleine wild trekt ook veel leeuwen, cheetahs en luipaarden aan. Als u in het droge seizoen (juli – oktober) deze Botswana rondreis gaat maken dan zullen vele drinkplaatsen in het achterland (Nxai Pan, Makgadigkadi Pans) droog staan en dan zullen duizenden dieren naar Chobe trekken op zoek naar water. Als u de Botswana rondreis in deze periode maakt, dan is de kans om leeuwen en luipaarden tegen te komen het grootst.

6
6

6: Chobe - Savute/Linyanti

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Kasane gebracht, waar een chartervliegtuig voor u klaar staat voor de vlucht naar Savute, gelegen in het westen van het Chobe National Park. Het kleine toestel vliegt laag over en biedt een prachtig zicht op de wetlands en vele riviertjes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht

U verblijft de komende dagen op basis van full-inclusive dus alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Wanneer u op tijd arriveert staat vandaag in de middag al de eerste prachtige game drive op het programma.

 • ★★★ Savute Under Canvas (2n)
 • ★★★+ Savuti Safari Lodge (2n)
 • ★★★★★ Duma Tau Camp (2n)
7
7

7: Savute/Linyanti

De Savute rivierbedding heeft vele jaren drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. De rivier ontspringt in het moerasgebied van Linyanti en stroomt dan als een smalle lus door een droog gebied naar het Chobe National Park waar het eindigt in het moerasgebied van Savute. In het droge seizoen zijn vele dieren te vinden in het moerasgebied.

Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezige dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig en zult vaak door het moeras rijden. In deze omgeving zijn op meerdere plaatsen rotstekeningen gevonden van vroegere bewoners. Mogelijk behoort een bezoek aan een van deze tekeningen tijdens uw verblijf ook tot de mogelijkheden.

8
8

8: Savute/Linyanti - Moremi Wild Reserve

U vertrekt vandaag met een chartervliegtuig naar het Moremi Game Reserve, gelegen in het centrale en oostelijke gedeelte van de Okavango Delta. Dit deel van de Okavango kenmerkt zich door vele rivierbossen en weelderige graslandschappen. Het gebied is rijk aan talrijke vogelsoorten en het hele jaar door maakt u goede kans onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, wilde honden, zebra’s litschiewaterbokken te zien. Een schitterende plek om de komende dagen te verblijven en gamedrives te maken.

 • ★★★+ Camp Moremi (3n)
 • ★★★★ Sanctuary Chief’s Camp (3n)
 • ★★★★★ Little Mombo Camp (3n)

Sanctuary Chief's Camp filmpje:

9
9

9-10: Moremi Wildlife Reserve

Dit wildreservaat ontstond ruim vijftig jaar geleden op initiatief van de Tswana stam en wordt thans beschouwd als een van Botswana’s beste wildparken. U maakt hier game-drives in open landrovers om olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en wilde honden te observeren. Bij gebrek aan bruggen moeten de landrovers vaak de rivieren doorkruisen. Afhankelijk van het gekozen kampement gaat u vandaag in open safari-voertuigen of per boot op pad om wild en vogels te spotten.

11
11

11: Moremi - Kalahari woestijn

U vertrekt vandaag met een privé vliegtuig naar het hart van de Kalahari. Vanuit het toestel heeft u een prachtig zicht op uitgestrekte vlaktes. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen op full-inclusive basis en alle transfers, maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen.

 • ★★★+ Kalahari Plains Tented Camp (2n)
 • ★★★★ Tau Pan Camp (2n)
 • ★★★★ Deception Valley Lodge (2n)
12
12

12: Kalahari woestijn

Vrije dag tijdens uw Botswana rondreis waarin u kunt genieten van de rust en stilte. De dagen kunt u naar eigen inzicht invullen met de door de lodge aangeboden en inbegrepen excursies. U kunt een wandeltocht maken met een San tracker, tijdens een game drive de uitgestrekte omgeving verkennen en op zoek naar vogels en antilopen.

13
13

13: Kalahari woestijn - Maun - Vertrek

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervlucht naar Maun vliegt. Hier check u in voor uw vliegreis naar Johannesburg, waar u overstapt op een rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam. De fantastische en onvergetelijke Botswana rondreis is tot een einde gekomen.

14
14

14: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze Botswana reis

Voor deze 14-daagse Botswana rondreis geldt een indicatie reissom van €7.350 per persoon (bij deelname van 2 personen). Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vermelde vliegreizen, hotel overnachtingen en de overnachtingen in de lodges


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat