Logo bg white

Unieke rondreis Botswana 'Natuurreis Botswana'

12-daagse rondreis door Botswana
Vanaf € 10.200,00 p.p.
Gehele jaar
Gemma
Heeft u vragen?
×

Schitterende rondreis Botswana inclusief een Chobe River cruise en chartervluchtjes


Botswana is een fantastische reisbestemming voor natuur- en dierliefhebbers die op zoek zijn naar rust, prachtige landschappen & safari’s. De nationale parken van Botswana kennen zo goed als geen hekken, waardoor de dieren hun natuurlijke migratiepatronen kunnen blijven volgen. Deze prachtige Botswana rondreis begint met een Chobe River cruise aan boord van de Zambezi Queen. U vervolgt de reis per chartervluchtje naar Savuti en Linyanti, het thuis van grote kuddes olifanten en ander wild zoals leeuwen en wilde honden die u ongetwijfeld zult zien tijdens de vele game drives. Met een volgend vluchtje reist u door naar de waterrijke Okavango Delta. In deze omgeving vindt u naast schitterende natuur, vele vogels, nijlpaarden, olifanten en roofdieren welke u zult zien tijdens boottochten, wandelingen en/of game drives. U sluit deze rondreis af in het mooie wijngebied nabij Franschhoek, Zuid-Afrika.


Deze reis is inclusief alle benodigde vluchten, transfers en chartervluchtjes en is bijna volledig gebaseerd op all inclusive basis (waarbij alle maaltijden, drankjes en excursies zijn inbegrepen tijdens uw verblijf).

Reisspecialist Gemma maakte een videoverslag van haar reis door Botswana, december 2019. Bekijk het volledige reisprogramma van deze onvergetelijke Botswana rondreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

dag 1: Vliegreis naar Johannesburg


Uw schitterende rondreis Botswana vangt vandaag aan. U reist in de ochtend op eigen gelegenheid naar de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en checkt in. U wordt met een directe vlucht van KLM vanuit Amsterdam in minder dan 11 uur naar Johannesburg gevlogen, waar u in de avond zult aankomen. Na aankomst haalt u de bagage op en gaat u lopend of per shuttle service naar uw nabijgelegen accommodatie voor vanavond. U overnacht nabij de luchthaven van Johannesburg, zodat u de volgende ochtend gemakkelijk door kunt reizen naar Botswana.

 • ★★★ City Lodge O.R. Tambo (1n - ontbijt)
 • ★★★+ African Rock Hotel (1n - ontbijt)
 • ★★★★ Intercontinental O.R. Tambo (1n - ontbijt)
2
2

dag 2: Johannesburg - Kasane - Chobe River Cruise


In de ochtend gaat u lopend of met de shuttle service van het hotel terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vliegreis naar Kasane. U wordt in minder dan 2 uur naar het noordoosten van Botswana gevlogen en wordt na aankomst opgewacht door een vertegenwoordiger van de Zambezi Queen cruise. U wordt begeleid naar de transfer die u (over land en water) naar Impalila Island zal brengen. U ontvangt de stempels voor uw aankomst in Namibië en wordt naar de Zambezi Queen gebracht.

U verblijft de komende 3 dagen / 2 nachten aan boord van deze luxe en kleinschalige boot. Bij uw verblijf zijn alle maaltijden, standaard drankjes, mini bar en 2 excursies per dag inbegrepen. Tijdens de boottochten over de Chobe River heeft u grote kans kuddes olifanten, giraffen, buffels en sabelantilopen tegen te komen. Als u deze Botswana rondreis in het droge seizoen maakt (juli – oktober), dan zullen vele drinkplaatsen in het achterland (Nxai Pan, Makgadigkadi Pans) droog staan en zullen duizenden dieren naar de Chobe rivier trekken op zoek naar water. De rest van uw verblijf kunt u vrij besteden aan boord van de Zambezi Queen en u kunt heerlijk genieten van de rust, de mooie natuur en het uitzicht vanuit uw hut of de lounge.

 • ★★★+ Zambezi Queen (2n - suite - all inclusive)
 • ★★★★ Zambezi Queen (2n - master suite - all incl.)

Zambezi Queen

3
3

dag 3: Chobe River


U kunt in alle rust genieten van al het moois dat de Chobe rivier biedt. U verblijft tijdens uw volledige verblijf aan boord van de Zambezi Queen en komt tijdens vele boottochten nog dichter bij de waterrand. De boot vaart heel langzaam op en neer over de Chobe rivier en u heeft alle tijd om te genieten van de natuur, de vele vogels en het dierenleven langs de oevers. Tijdens een van de aangeboden wandelexcursies kunt u een lokaal dorpje bezoeken aan de Namibische zijde van de rivier. Aan boord kunt u ontspannen in uw hut of genieten van het uitzicht vanuit een van de banken in de lounge. Tijdens uw 3-daagse verblijf zijn alle maaltijden, snacks en standaard drankjes inbegrepen dus het zal u aan niets ontbreken!

4
4

dag 4: Chobe - Savute & Linyanti


Na het ontbijt wordt u per boot teruggevaren naar Kasane en naar de luchthaven gebracht. Hier staat een chartervliegtuig voor u klaar voor de korte vlucht naar Savute / Linyanti, het schitterende gebied ten westen van het Chobe National Park. Het kleine toestel vliegt laag over en biedt een prachtig zicht op de Chobe rivier, de wetlands en geeft (afhankelijk van de maand waarin u reist) een eerste indruk van het drogere achterland. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht.

U verblijft de komende dagen op basis van all inclusive dus alle maaltijden, standaard drankjes en activiteiten zijn inbegrepen. Na het installeren en een lunch staat in de middag de high tea op u te wachten, gevolgd door een eerste game drive. U rijdt door het prachtige gebied op zoek naar de mooiste dieren - groot en klein - en sluit de drive af met een drankje met uitzicht op de zonsondergang, een zogenaamde 'sundowner drive' waar er nog vele van zullen volgen tijdens deze prachtige rondreis Botswana.

Benieuwd naar hoe een dag met safari-activeiten eruit kan zien? Bekijk dan de video van reisspecialist Gemma tijdens haar verblijf bij Savuti Camp.

 • ★★★+ Savuti Camp (2n - all inclusive)
 • ★★★★ King's Pool (2n - all inclusive)
 • ★★★★+ Duma Tau (2n - all inclusive)

Luipaard

5
5

5: Savute & Linyanti

De Savute rivierbedding heeft vele jaren drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door. De rivier ontspringt in het moerasgebied van Linyanti en stroomt dan als een smalle lus door een droog gebied naar het Chobe National Park, waar het eindigt in het moerasgebied van Savute. In het droge seizoen zijn vele dieren te vinden in het moerasgebied. Vandaag staan diverse prachtige safariactiviteiten op het programma waarin u de omgeving en de aanwezige dieren leert kennen. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een game drive per 4WD safari voertuig en zult vaak door het moeras rijden Blank.

U kunt kiezen voor verblijf in een van de schitterende camps van Wilderness Safari's: Savuti Camp, King's Pool of Duma Tau. Duma Tau wordt van 1 november 2019 - 1 augustus 2020 verbouwd. Vanaf 1 augustus opent Duma Tau - in geheel nieuwe vorm als premier camp - zijn deuren weer. Alle drie de camps bieden een fantastische safari-ervaring, hebben erg deskundige gidsen in dienst, zijn op basis van all inclusieve en garanderen een verblijf wat varieert van luxe tot zeer onwaarschijnlijk mooi. Alle excursies zijn inbegrepen tijdens uw verblijf en er zitten nooit meer dan 6 personen in een voertuig, zodat u altijd vrij zicht heeft en goede foto's kunt maken. Afhankelijk van de gekozen reisperiode en beschikbaarheid zullen wij bovenstaande óf alternatieve prachtige lodges opnemen in uw reisprogramma.

King's Pool

6
6

dag 6: Savute & Linyanti - Okavango Delta


U neemt vandaag afscheid van uw gids en de staff en wordt in de loop van de ochtend naar de airstrip gereden. U vertrekt met een chartervliegtuig naar de Okavango Delta en verblijft in een zogenaamd 'water camp'. De omgeving waar uw logde is gelegen, kenmerkt zich door de waterrijke omgeving en zelfs in de maanden waarin de rivier op zijn laagst staat (doorgaans vanaf november t/m maart), zijn hier doorgaans nog wateractiviteiten te ondernemen. De Okavango kent vele rivierbossen en weelderige graslandschappen. Het gebied is rijk aan talrijke vogelsoorten en het hele jaar door maakt u goede kans om onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, wilde honden, zebra’s en litschiewaterbokken te zien. Een schitterende plek om de komende dagen te verblijven en gamedrives te maken. Bij uw verblijf zijn uiteraard weer alle transfers, maaltijden, snacks, laundry service, standaard drankjes en alle safari activiteiten inbegrepen.

 • ★★★ Jacana Camp (3n - all inclusive)
 • ★★★★ Little Vumbura (3n - all inclusive)
 • ★★★★+ Jao Camp (3n - all inclusive)

Jao Camp

7
7

dag 7 & 8: Okavango Delta


Deze dagen staan uiteenlopende prachtige safariactiviteiten op het programma in dit waterrijke gebied. Het water van de Okavango vindt zijn oorsprong in Angola en stroomt 1.600 km in zuidoostelijke richting naar Botswana. Hier verandert, door de toevoer van het water, het droge woestijngebied van de Kalahari in een netwerk van lagunes, eilandjes en vertakkingen, begroeid met riet, papyrus en waterlelies. De Okavango Delta is ’s werelds grootste binnenlandse delta. De delta zorgt voor een indrukwekkende 95% van al het oppervlaktewater in Botswana. De waterstand van de Okavango staat op zijn laagst tussen november en maart en op zijn hoogst in de maanden juni en juli.

Door al dit water is de verscheidenheid aan vogels en groot en klein wild enorm. U maakt game drives of een wandeling op een van de eilandjes of verkent de wateren in een motorboot of een mokoro (een uitgeholde kano). Het aanbod activiteiten hangt af van de maand waarin u de delta bezoekt en hangt af van de ligging van de gekozen lodge. In deze omgeving ziet u aan de waterkant veel litschiewaterbokken, leeuwen, luipaarden, giraffe en olifanten. In de diepere kanalen leven de indrukwekkende nijlpaarden Blank.

Mokoro trips

9
9

dag 9: Okavango Delta - Wijngebied (Zuid-Afrika)


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u per chartervluchtje (uw laatste kleine vluchtje van deze reis) naar Maun vliegt. Hier check u in voor uw 2,5 uur durende directe vliegreis naar Kaapstad. Na aankomst staat een comfortabele huurauto (Ford Ecosport of gelijkwaardig) op u te wachten die u tot en met de laatste dag van de reis in uw bezit heeft.

In 45 minuten rijdt u vanaf de luchthaven van Kaapstad naar uw heerlijke accommodatie in Franschhoek. U sluit deze safarireis in stijl af met enkele dagen ontspanning in het prachtige wijngebied van Zuid-Afrika. Uw hotel ligt te midden van de wijngaarden in een prachtige, rustige omgeving. Safari dagen beginnen doorgaans vroeg in de ochtend, dus tijdens deze laatste dagen kunt u uitslapen en alle mooie ervaringen verwerken. De perfecte locatie dus voor een paar ontspannen dagen alvorens u terugvliegt naar Nederland.


 • ★★★ Auberge Clermont (2n - ontbijt)
 • ★★★★ Angala Boutique Hotel (2n - suite - ontbijt)
 • ★★★★+ Angala Boutique Hotel (2n - cottage - ontbijt)

Angala Boutique Hotel

10
10

dag 10: Franschhoek


Er zijn vele wijnhuizen in de omgeving die u kunt bezoeken. Mooie en smakelijke wijnhuizen zijn: Boschendal, Delaire Graff Estate, Lynx Wines en La Motte, waar u tegen een geringe vergoeding een rondleiding kunt krijgen en vaak ook de uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. Franschhoek staat naast de vele wijnhuizen bekend om zijn schitterende ligging en de aanwezigheid van vele goede restaurants. U kunt met de huurauto tevens een bezoek brengen aan Paarl. Een bezoek aan de KWV Cellars of het uitgestrekte Nederburg Estate (beroemd om zijn jaarlijkse wijnveiling) zijn de moeite waard. Ook aan beide zijde van de Paarl Mountain liggen prachtige wijnboerderijen waarvan de meeste bezoekers ontvangen Blank.

11
11

dag 11: Terugreis naar Amsterdam


Vandaag heeft u de ochtend en middag nog vrij te besteden. U zou richting Kaapstad kunnen rijden voor een bezoek aan de Tafelberg, een bezoek aan V&A Waterfront of de stranden van Camps Bay kunnen aandoen. In de loop van de avond rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw KLM vlucht. Het toestel vertrekt voor middernacht en brengt u in 11,5 uur terug naar Nederland.

12
12

dag 12: Aankomst


Iets voor 11:00 uur in de ochtend zal het toestel landen op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol in Nederland. Hier komt uw rondreis tot een einde en rest u alleen nog de laatste rit naar huis. Mocht u meer reisdagen tot uw beschikking hebben, dan is het reisprogramma uiteraard nog prachtig uit te breiden. Zo zou u de reis kunnen beginnen met de Victoria Falls, zou u een extra gebied toe kunnen voegen in Botswana of de reis in Zuid-Afrika kunnen aanvullen met (bijvoorbeeld) de Morukuru Beach Lodge. Neemt u contact met ons op voor een mooi reisprogramma op maat?

Prijsindicatie voor deze rondreis Botswana:


Voor deze 12-daagse 'Natuurreis Botswana' zijn de volgende indicatie reissommen van toepassing bij deelname van 2 personen:

 • € 10.200 per persoon (bij verblijf in de eerst vermelde accommodaties)
 • € 14.900 per persoon (bij verblijf in de als tweede vermelde accommodaties)
 • € 17.675 per persoon (bij verblijf in de meest luxe accommodaties)


Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op het shoulder season (grofweg van 1 november t/m 31 mei) en zijn inclusief: alle vermelde intercontinentale vliegreizen, de binnenlandse vluchten, transfers en inclusief alle overnachtingen bij de vermelde accommodaties op basis van ontbijt of all inclusive.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van de mooiste reizen door Botswana. Zij kennen de verschillende regio's erg goed uit eigen ervaring en kunnen dan ook probleemloos de perfecte reis voor u samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2023 - Privé-reizen op maat