Logo bg white

Makgadikgadi zoutpannen Botswana

3-daags arrangement Botswana
Vanaf € 1.160,00 p.p.
Gehele jaar (afhankelijk van het gekozen gebied)
Gemma hanrath
Heeft u vragen?
×

Makgadikgadi zoutpannen

De Makgadikgadi zoutpannen zijn gelegen in centraal Botswana bestaan uit droge zoutkorst en behoren tot de grootste ter wereld. De drie grootste pannen zijn de Ntwetwe, Sowa (Sua) en Nxai pan. Het Makgadikgadi Pans National Park ligt ten westen van de pannen en omvat het westelijke deel van de Ntwetwe Pan en een groter deel grasland en acacia woodland. Ten noorden hiervan bevindt zich de Nxai Pan, een grote vlakte die is begroeid met kort gras. De beste periode om wildlife te zien varieert jaarlijks en per gebied, maar globaal kan worden uitgegaan van de volgende omschrijvingen. Van april t/m juli trekken de pannen in het Madgadikgadi Pans Nationale Park grote kuddes zebra’s, wildebeest en andere grazers aan. Het beste seizoen voor het zien van dieren in de Nxai Pan is december t/m april. Bij verblijf nabij de Nxai Pan kan tevens een bezoek worden gebracht aan de beroemde Baines’ Baobabs! De Boteti rivier ligt ten westen van de pannen, hier bevinden zich in de maanden augustus t/m november de meeste dieren.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Aankomst Makgadikgadi

Vandaag vliegt u vanuit Maun met een klein chartervliegtuigje naar de Makgadikgadi Pannen. Afhankelijk van uw programma kan de luchthaven van vertrek uiteraard worden aangepast. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. U kunt kiezen voor verblijf bij de Ntwetwe Pan, de westelijk gelegen Boteti rivier of de noordelijk gelegen Nxai Pan.

  • ★★★ Camp Kalahari (2n)
  • ★★★ Nxai Pan Camp (2n)
  • ★★★★ Leroo La Tau (2n)
  • ★★★★+ San Camp (2n)
  • ★★★★+ Jacks Camp (2n)

Leroo La Tau filmpje:

2
2

2: Makgadikgadi Pannen

Vandaag staan twee activiteiten op het programma in dit uitgestrekte gebied. De lodge biedt diverse excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt een drive per 4WD safari voertuig en zult afhankelijk van het seizoen bepaalde gebieden bezoeken. Vanuit Ntwetwe kunt u een bezoek brengen aan de Green’s Baobab en de Chapman’s Baobab. Vanuit Nxai Pan kunt u een bezoek brengen aan de Baines’ Baobabs.

3
3

3: Vertrek

Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar een bestemming naar keuze reist.

Prijsindicatie voor deze prachtige Makgadikgadi verlenging

Bij een verblijf van 3 dagen / 2 nachten bij de Makgadikgadi zoutpannen geldt een indicatie reissom van € 1.160 per persoon (bij deelname van 2 personen en met verblijf in een toeristenklasse accommodatie in het laagseizoen). Verblijft u liever in een luxere accommodatie zoals het San Camp dan dient u rekening te houden met een reissom van € 2.700 per persoon.

Het arrangement is op full-inclusive basis en één chartervluchtje is inbegrepen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor een verblijf van 3 of meer nachten.


Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisvoorstel op maat

Uw unieke reisvoorstel bevat een fantastisch reisprogramma en prachtige accommodaties, speciaal door Tico geselecteerd op locatie, sfeer en kleinschaligheid.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de bijzondere accommodaties, de schitterende bezienswaardigheden en het georganiseerde vervoer.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat