Logo bg white

Makgadikgadi zoutpannen Botswana

3-daags arrangement Botswana
Vanaf € 1.650,00 p.p.
April t/m oktober
Gemma
Heeft u vragen?
×

Makgadikgadi zoutpannen


De Makgadikgadi bestaan uit enorme zoutpannen en behoren tot de grootste ter wereld. Ze zijn gelegen in centraal Botswana en drie grootste pannen zijn de Ntwetwe, Sowa (Sua) en Nxai pan. Het Makgadikgadi Pans National Park ligt ten westen van de pannen en omvat het westelijke deel van de Ntwetwe Pan en een groter deel grasland. Ten noorden hiervan bevindt zich de Nxai Pan, een grote vlakte die is begroeid met kort gras. De beste periode om wildlife te zien varieert jaarlijks en per gebied, maar globaal kan worden uitgegaan van de volgende omschrijvingen. Van april t/m juli trekken de pannen in het Madgadikgadi Pans Nationale Park grote kuddes zebra’s, wildebeest en andere grazers aan. Het beste seizoen voor het zien van dieren in de Nxai Pan is december t/m april. De omgeving van de Boteti River kan het beste in augustus t/m november bezocht worden.

Een van Tico's favoriete accommodatie is Leroo La Tau en ligt aan de westelijke oever van de Boteti rivier. Deze mooie lodge is prachtig gelegen en kijkt uit over de rivier. Een verblijf van 3 dagen dagen is absoluut aan te raden en zal geen dag te lang zijn. Van augustus t/m november zult u hier ontelbaar veel dieren zien en hoeft u eigenlijk de lodge niet eens te verlaten.Lerro La Tau is de ideale bestemming om uw rondreis door Botswana in alle rust en comfort af te sluiten.

1
1

dag 1: Aankomst Makgadikgadi


Vandaag vliegt u vanuit Maun (of - afhankelijk van uw programma - vanaf een andere bestemming) met een klein chartervliegtuigje richting Makgadikgadi Pans National Park. Aangekomen op de airstrip wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de lodge en naar uw accommodatie gebracht. Leroo La Tau ligt aan de westelijke oever van de Boteti River. De rivier wordt gevoed door de Okavango Delta en stroomt in zuidoostelijke richting naar Lake Xau. Ze heeft vanaf eind jaren 90 drooggestaan, maar sinds 2010 stroomt er weer water door de bedding en zoeken de vele dieren in de regio de rivier dankbaar op, met name in de droge wintermaanden.

Vanaf juni trekken vele dieren naar de rivier en in november is het topdrukte met zebra's, wildebeest, leeuwen, nijlpaarden en krokodillen. Ook luipaarden, cheeta's, bruine en gevlekte hyena's en de Chobe Bushbuck kunt u tijdens excursies zien. Na de regens vertrekken de dieren weer en migreren ze naar Nxai Pan of het zuidoosten van Botswana. Leroo La Tau is een kleinschalige lodge met slechts 12 chalets, allen op houten palen gebrouw, met grote glazen ramen en een eigen veranda. In het hoofdgebouw vindt u de lounge, zwembad en een mooie locatie voor buiten diners!

  • ★★★★ Leroo La Tau (2n - all inclusive)

Leroo La Tau kamer

2
2

dag 2: Makgadikgadi Pannen


Vandaag staan prachtige activiteiten op het programma in dit uitgestrekte gebied. In de droge wintermaanden trekken zoveel dieren naar de rivier dat u de lodge niet eens hoeft te verlaten om veel wild te spotten! De lodge biedt echter dagelijks mooie excursies aan die zijn inbegrepen bij uw verblijf. U maakt bijvoorbeeld een gamedrive per 4WD safari voertuig door het Makgadikgadi Pans National Park (let op, deze excursie vindt niet dagelijks plaats). Wanneer er veel water in de Boteti rivier staat, worden ook boot activiteiten aangeboden. Optioneel kan ook een bezoek aan het nabijgelegen Khumaga dorp worden gebracht of kunt u een dagtrip organiseren naar Nxai Pan en de Baines Baobabs.

Activiteiten vanuit Leroo La Tau

3
3

dag 3: Vertrek


Na het ontbijt wordt u teruggereden naar de airstrip vanwaar u naar een bestemming naar keuze vliegt. De Makgadikagi Pannen zijn een prachtige bestemming om aan te doen tijdens uw rondreis door Botswana! Wij stellen graag een prachtig programma voor u samen en zullen adviseren over de mooiste routes en prachtigste accommodaties. Afhankelijk van uw gezelschap en de doorgegeven wensen en voorkeuren nemen we Leroo La Tau voor u op in de reis of stellen we een van de andere prachtige accommodaties in deze omgeving voor; zoals Meno a Kwena, Jack's Camp of Camp Kalahari.

Prijsindicatie voor dit prachtige Makgadikgadi bezoek:


Bij een verblijf van 3 dagen / 2 nachten bij Leroo La Tau nabij de Makgadikgadi zoutpannen kunt u (bij deelname van 2 personen) rekening houden met een indicatie reissom van:


  • € 1.650 per persoon (in het laagseizoen: december t/m maart)
  • € 2.000 per persoon (in het middenseizoen: april t/m juni + november)
  • € 2.000 per persoon (in het hoogseizoen: juli t/m oktober)

Bovenstaande prijzen zijn inclusief: 2 binnenlandse vluchtjes, verblijf in de lodge naar keuze, alle maaltijden, drankjes en alle aangeboden excursies gedurende uw verblijf. Overige reisonderdelen zijn niet inbegrepen.


U kunt dit arrangement niet los boeken, maar we verwerken een bezoek graag voor u in een uitgebreid reisprogramma. Neemt u contact met ons op zodat we een prachtige offerte voor u uit kunnen werken?

Direct offerte aanvragen
Gemma Hanrath • Reisexpert Botswana

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u van Tico verwachten?

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Reisprogramma op maat

Wij werken graag een uniek reisprogramma voor u uit. Dit programma bevat een fantastische en goed lopende route, die de mooiste gebieden combineren. U doorkruist het land met Cessna vluchtjes die voor u zijn verzorgd en bij de mooie lodges zijn alle maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Genieten tijdens de reis

U hoeft tijdens de rondreis alleen maar te genieten van de prachtige uitgestippelde route, de afwisselende gebieden, de natuur, het georganiseerde vervoer en uiteraard alle inbegrepen excursies. Door het all-inclusive verblijf zijn alle maaltijden en alle excursies die u vanuit uw mooie lodge kunt maken inbegrepen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat