Logo bg white

Vogelreis Ecuador 'Birds & Nature'

19-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 5.740,00 p.p.
april t/m november
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Vogelreis Ecuador: voor echte vogelliefhebbers!

Gedurende deze 19-daagse Ecuador vogelreis bezoekt u een aantal bijzondere natuurgebieden in Ecuador. Ecuador is een waar vogelparadijs. In dit kleine land zijn meer dan 1.600 verschillende vogelsoorten te vinden. U bezoekt een aantal zeer vogelrijke gebieden, waaronder het nevelwoud bij Tandayapa Valley, de omgeving van Papallacta, de natuurrijke omgeving van de San Isidro Lodge en tenslotte het Amazonegebied. Deze vogelreis door Ecuador wordt afgesloten aan de ongerepte stranden bij Puerto Cayo. Hier komen vele vogelsoorten voor die ook op Galápagos te vinden zijn, zoals de blauwvoet Jan van Genten, fregatvogels en Galápagos albatrossen.


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Ecuador vogelreis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador

De vogelreis door Ecuador gaat beginnen! U vertrekt ’s ochtends vanuit Amsterdam met een directe KLM vlucht naar Quito, waar u in de loop van de middag (lokale tijd) arriveert. Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw hotel, gelegen in het plaatsje Puembo.


 • ★★★ Puembo Birding Gardens (1n)
2
2

2: Puembo – Tandayapa Valley

Vandaag start uw 3-daagse bezoek aan het nevelwoud bij Bellavista. ’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de ca. 2 uur durende transfer naar de Tandayapa Valley. De landschapsverandering is indrukwekkend aangezien de Andestoppen in korte tijd plaats maken voor het weelderige groen van het nevelwoud. U logeert in een eenvoudige, maar prachtig gelegen accommodatie. Uw lodge biedt diverse wandelingen aan onder begeleiding van een deskundige gids (bij uw verblijf zijn alle georganiseerde wandelingen inbegrepen). Daarnaast zijn vanuit de lodge diverse wandelingen op eigen gelegenheid te maken.


 • ★★★ Bellavista Cloudforest Lodge (2n)
 • ★★★★★ Mashpi Lodge (2n)

"Boeken bij Tico Reizen is uitstekend bevallen. Wij kunnen deze reisorganisatie zeker aanbevelen. Een volgende keer gaan we zeker weer met Tico als zij het land van onze keuze aanbieden. Alles is keurig verzorgd en ze reageren snel en deskundig op vragen en wensen."
Erica & John

Video Mashpi Lodge

3
3

3: Tandayapa Valley

Al vroeg in de ochtend kunt u deelnemen aan een wandeling waarbij u op zoek gaat naar dieren. De kans is groot dat u veel verschillende prachtige vogels gaat zien tijdens deze ochtend van uw vogelreis door Ecuador. In zowel de ochtend, als in de middag kunt u aansluiten bij een van de aangeboden wandelexcursies, of er op eigen gelegenheid op uit trekken.

4
4

4: Tandayapa Valley – Papallacta

Na de lunch, welke ook vandaag nog is inbegrepen, vervolgt u uw Ecuador vogelreis per transfer naar Papallacta, gelegen op zo’n 70 kilometer ten oosten van Quito. U passeert de Papallacta pas op 4.064 meter hoogte. Het gebied rondom het dorpje Papallacta staat bekend om haar vulkanische activiteit en de thermale warmwaterbronnen gelegen op 3.300 meter hoogte. De combinatie met het ruige decor van de Páramo-gebergte geeft deze plek een zeer bijzondere aanblik. De vele bronnen hebben allemaal een andere temperatuur en het kleine beekje dat gevoed wordt door Antisana’s smeltwater biedt verkoeling. U overnacht in het prachtige hotel Termas de Papallacta waar u tot ’s avonds laat van de diverse thermale baden kunt genieten


 • ★★★ hotel Termas de Papallacta (2n)
 • ★★★+ hotel Termas de Papallacta (2n – suite)

Termas de Papallacta

5
5

5: Papallacta

Vandaag heeft u een vrije dag die u geheel naar eigen inzicht kunt invullen. U kunt gebruik maken van de thermale baden of een mooie wandeltocht in de omgeving maken. U kunt wandelen op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids. Indien u met een gids gaat wandelen dan is de kans op het spotten van bijzondere vogels of andere dieren het grootst. Tevens kunt u hier mooie paardrijtochten maken. Informeert u bij de receptie van uw verblijf naar de mogelijkheden.

6
6

6: Papallacta – San Isidro

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar uw volgende verblijf. Het is een prachtige rit door diepe valleien met beboste flanken en indrukwekkende watervallen. U verblijft de komende dagen in de sfeervolle San Isidro Lodge op basis van volpension. In de directe omgeving van uw verblijf hebben ca. 310 vogelsoorten hun natuurlijk habitat gevonden. De perfecte plek om te verblijven tijdens uw vogelreis door Ecuador. De lodge ligt weliswaar op 2.050 meter hoogte, maar er zijn makkelijke wandelingen te maken naar 2.400 meter hoogte, of omlaag naar 1.850 meter hoogte. Voor de geïnteresseerde vogelaars is dit ideaal: het betekent vaak dat er een grote variëteit aan vogels valt te spotten. Na de lunch gaat u samen met een professionele gids op zoek naar de rode rotshaan. Deze unieke vogel wordt vaak in de namiddag gevonden in de nabije omgeving van de lodge. Dit is het tijdstip dat de mannetjes op zoek gaan naar de vrouwtjes. Na het diner (inbegrepen) maakt u nog een nachtwandeling met de gids op zoek naar dieren die voornamelijk in het donker actief zijn, zoals uilen, vreemde insecten en andere nachtdieren.


 • ★★★ Cabañas San Isidro (2n)

Cabañas San Isidro

7
7

7: San Isidro

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor een begeleide wandeling naar de prachtige Pumayacu waterval. Onderweg zal u veel leren over het aanwezige dieren- en plantenleven. Uiteindelijk komt u uit bij de Cosanga rivier waar u kunt genieten van een heerlijke lunch (inbegrepen). In de middag brengt u een bezoek aan de Yanayacu Biology Station waar u van dichtbij kunt zien wat voor belangrijk en fascinerend onderzoek er in de omgeving wordt verricht. De rest van de middag kunt u ontspannen bij uw verblijf. Indien gewenst kunt u op eigen gelegenheid nog wandelen, op zoek naar bijvoorbeeld de bergtinamoe, de wulpbekmuisspecht, de brilstruikgors of de chapmans miervireo. In de avond is het mogelijk weer deel te nemen aan een nachtwandeling..

8
8

8: San Isidro – Sumaco

Vandaag kunt u nog deelnemen aan een vroeg ochtendprogramma om weer andere vogels te zien. Ongetwijfeld komt u trogons, muisspechten, tirannen en tangara's tegen en met een beetje geluk tevens de roodrugmierpitta. Na het ontbijt bezoekt u een archeologische plek op het terrein van de lodge. U leert hier het interessante verhaal over de ‘Curisetas’, een bevolkingsgroep welke nooit is verslagen door de Inca’s. Na de lunch wordt u opgehaald en vervolgt u uw Ecuador vogelreis naar de Wildsumaco Lodge. Deze kleinschalige lodge ligt aan de voet van de 3.732 meter hoge Sumaco vulkaan en bevindt zich in een bijzonder vogelrijk gebied. De lodge ligt op een hoogte van 1.480 meter. De medewerkers zetten zich in voor de bescherming van de (vaak zeldzame) vogelsoorten die in deze omgeving huizen. Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, gebruik van de wandelpaden en alle aangeboden faciliteiten van de lodge.


 • ★★★ Wildsumaco Lodge (2n)
9
9

9: Sumaco

Vrije dag tijdens uw Ecuador vogelreis die u kunt gebruiken om prachtige wandelingen in de omgeving van de lodge te maken. U kunt vele bijzondere vogels waarnemen. De koperborstglansvogel, de geelkeelbreedbektiran, de grijsstaartpiha, de soldatenara, de bruinschouderpapegaai, de Behns miersluiper, de roraimaschreeuwuil, de vuurkeelcotinga en de zwartsnavelboomjager zijn slechts enkele voorbeelden van vogelsoorten die in dit gebied voorkomen.

10
10

10: Sumaco – Coca – Amazone

Na het ontbijt reist u in ca. 2 uur naar Francisco de Orellana in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd, waar uw junglearrangement van deze Ecuador vogelreis start. U verlaat de hoogte van de altiplano en reist naar Ecuador’s indrukwekkende Amazonegebied in het oostelijke laagland. Het tempo waarin de hooglanden plaatsmaken voor de weelderige groene aanblik van het Amazonewoud is onvoorstelbaar. In Coca wordt u afgezet bij de Rio Napo waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2½ uur naar uw lodge brengt. De tocht over deze gigantische rivier is fascinerend. In de loop van de middag komt u aan bij uw verblijf. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Alle transfers en excursies zijn inbegrepen.

 • ★★★+ Sacha Lodge (3n – vp)
 • ★★★★ La Selva Lodge (3n – vp)

Video La Selva Lodge

11
11

11 & 12: Amazone

De komende dagen maakt u diverse excursies in het Amazonewoud onder begeleiding van een gids. U krijgt uitleg over de diverse planten en hun bijzondere medicinale werking. Met een beetje geluk observeert u de grote diversiteit aan wildlife dat in het woud haar habitat gevonden heeft. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien. Naast bontgekleurde ara’s en toekans leven in dit gebied ook nog honderden andere vogelsoorten. Ook ziet u hier apen, kaaimannen, schildpadden, slangen en vele interessante insectensoorten.

13
13

13: Amazone - Puembo

Na het ontbijt wordt u teruggevaren naar Coca waar uw Amazone arrangement eindigt. U checkt in op de vlucht naar Quito. Hier wordt u weer netjes opgehaald en naar uw verblijf gebracht. U dient hier te overnachten, alvorens u de volgende dag naar Galápagos kunt vliegen. De middag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.

• ★★ Puembo Birding Gardens (1n – standaard kamer)

14
14

14: Quito – Guayaquil – Puerto Cayo

Na het ontbijt heeft u een transfer terug naar de luchthaven van Quito, waar u incheckt op de vlucht naar Guayaquil. In Guayaquil wordt u opgewacht voor de transfer naar Puerto Cayo, waar u deze enerverende reis in alle rust kunt afsluiten. De lange kustlijn met de nog grotendeels ongerepte stranden, vormt een ideale setting voor enkele dagen relaxen en genieten van zon, zee en strand. De drie stranden van Los Frailes ten zuiden van Puerto López bieden een prachtig stukje kustsavanne en zijn uitermate geschikt voor het maken van een mooie wandeling of het nemen van een verfrissende duik. Ook kunt u hier snorkelen.

 • ★★★+ Tanusas Retreat & Spa (4n – standaard kamer)
 • ★★★★ Tanusas Retreat & Spa (4n – master suite ocean view)

Tanusas Retreat & Spa

15
15

15 - 17: Puerto Cayo & omgeving

Vrije dagen te besteden in de omgeving van Puerto Cayo. U kunt verschillende excursies maken (niet inbegrepen) naar o.a. de stranden van Los Frailes en de archeologische vindplaats Agua Blanca. Wanneer u in de maanden juni tot en met september in Puerto Cayo verblijft, dan is het zeker de moeite waard een halve dagexcursie① te maken waarbij u de bultrugwalvissen van dichtbij kunt aanschouwen. Ook een excursie naar het eiland Isla de la Plata behoort tot de mogelijkheden. Op dit eiland komen vele vogelsoorten voor die ook op de Galápagosarchipel te vinden. Met een motorbootje bereikt u tijdens deze excursie dit eiland wat circa 1 uur varen is van Puerto López. U kunt deze en vele andere tours boeken bij de receptie van uw verblijf.

** Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om naar de Galápagoseilanden te reizen i.p.v. Puerto Cayo. Tico informeert u graag over de mogelijkheden**

18
18

18: Puerto Cayo – Guayaquil – Vertrek

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven van Guayaquil. Deze interessante Ecuador vogelreis is tot een einde gekomen. U vertrekt ’s avonds met een vlucht van KLM terug naar Amsterdam.

19
19

19: Aankomst

Aankomst in Amsterdam.

Prijsindicatie voor deze vogelreis Ecuador

Voor deze 19-daagse vogelreis naar Ecuador reis geldt een indicatie reissom van € 5.740 per persoon (bij deelname van 2 personen) en op basis van verblijf in toeristenklasse accommodaties. Voor verblijf in de superieure klasse accommodaties geldt een indicatie reissom van € 6.970 per persoon.

Deze prijsindicaties zijn inclusief alle vluchten en zijn gebaseerd op laagseizoentarieven. Deze Ecuador vogelreis is uiteraard volledig naar wens aan te passen en uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

Wat kunt u verwachten?

Iedere reiziger is anders. De reisspecialisten van Tico hebben veel ervaring met de verzorging van reizen door deze veelzijdige bestemming en kunnen dan ook probleemloos de voor u perfecte vogelreis Ecuador samenstellen.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat