Logo bg white

Familiereis Ecuador

18-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 9.690,00 p.p.
gehele jaar
Alexander 4856
Heeft u vragen?
×

Bijzondere 18-daagse Familiereis Ecuador

U maakt tijdens deze 18-daagse familiereis Ecuador kennis met enkele van de mooiste de hoogtepunten van dit veelzijdige land. Qua oppervlakte is het land relatief klein, echter zijn de verschillen qua landschap groot. U bezoekt koloniale steden zoals Quito & Cuenca, de weelderige jungle van de Amazone, het grillige landschap van de Andes, de kleurrijke markt van Guamote en u sluit de reis af op de unieke Galápagoseilanden. Onderweg overnacht u in sfeervolle, kindvriendelijke accommodaties en maakt u verschillende enerverende excursies die leuk zijn voor jong en oud. Deze reis vol hoogtepunten is er een die u niet snel zal vergeten!

Bekijk het volledige reisprogramma van deze familiereis Ecuador.

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1: Vliegreis naar Ecuador


U vertrekt vandaag in de ochtend vanaf Schiphol met een directe KLM-vlucht naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito, waar u in de loop van de middag arriveert. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Ecuador! Hierna volgt een transfer naar uw aangename hotel, gelegen in het oude centrum van de stad. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


  • ★★★★ Illa Experience (2 nachten)

Panecillo

2
2

2: Excursie Quito & evenaar


Vandaag gaat deze familiereis Ecuador dan echt van start, met een stadsexcursie naar o.a. het koloniale stadsdeel van Quito. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Naast het bewonderen van de fraaie gebouwen kunt u genieten van het levendige straatbeeld. Tevens bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. Uiteraard mag een bezoek aan de evenaar niet ontbreken. U bezoekt hier een interessant museum, waar u door middel van verschillende testjes met eigen ogen kunt zien hoe bijvoorbeeld water circuleert op het noordelijk halfrond en hoe dit circuleert op het zuidelijk halfrond. Leuk voor zowel jong, als oud! Als u het leuk vindt dan kunt u uw paspoort meenemen, want in het museum op de evenaar kunt u een stempel krijgen.

3
3

3: Quito – Amazone


U wordt vandaag opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht. U vliegt in ca. 45 minuten naar Puerto Francisco de Orellana - in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd - waar uw junglearrangement start. Vanaf het kleine vliegveld van Coca heeft u een transfer naar de Rio Napo waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2,5 uur naar de bootplaats aan de Añangu kreek zal brengen. Hier ontmoet u uw gidsen voor de komende dagen en stapt over op een peddelkano. Gemotoriseerde voertuigen zijn in dit gebied namelijk niet toegestaan. Wat volgt is een mooie 2 uur durende boottocht door het Amazonewoud naar de lodge. Onderweg speurt u samen met uw gidsen naar het dierenleven wat zich aan de overs van het water schuilhoudt.

In de loop van de middag komt u aan bij het Napo Wildlife Center, schitterend gelegen aan het Añangu meer. U verblijft de komende dagen op basis van volpension, en alle transfers en excursies in groepsverband zijn inbegrepen.


  • ★★★★ Napo Wildlife Center (3 nachten)

Napo Wildlife Center

4
4

4 & 5: Amazone


De komende dagen maakt u onder begeleiding van een gids diverse excursies in het Amazonewoud. U krijgt uitleg over de diverse planten en hun bijzondere medicinale werking. Met een beetje geluk observeert u de grote diversiteit aan wildlife dat in het woud haar natuurlijk habitat gevonden heeft. Veel excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien. Naast bontgekleurde ara's en toekans leven in dit gebied ook nog honderden andere vogelsoorten. Ook bestaat de kans dat u apen, kaaimannen, schildpadden, slangen of vele interessante insectensoorten tegenkomt.

Observatietoren

6
6

6: Amazone – Quito – Otavalo

Na het ontbijt wordt u met een gemotoriseerde boot in zo’n 2,5 uur terug naar Coca gevaren. Na aankomst in Coca volgt een korte transfer naar de luchthaven. Middels een binnenlandse vlucht reist u terug naar Quito. Hier wordt opgewacht door de Engelssprekende chauffeur die de komende 6 dagen tot uw beschikking staat. U reist in noordelijke richting naar het Andesstadje Otavalo. Tijdens deze rit van circa 2,5 uur volgt u de ‘Avenida de los Volcanes’. Bij helder weer ziet u de vulkanen Cayambe (5.790m) en Imbabura (4.609m) liggen. U verblijft niet in Otavalo zelf, maar in een traditionele haciënda in de omgeving van het dorp.

  • ★★★★ Hacienda Zuleta (2 nachten)

Hacienda Zuleta

7
7

7: Otavalo & omgeving


In overleg met uw chauffeur kunt u besluiten vandaag één van de inheemse dorpjes Peguche, Llumán, Agato of Cotacachi te bezoeken. Men werkt hier op traditionele wijze met weefgetouwen (Llumán en Agato) en in de leerbewerking (Cotacachi). Een andere mogelijkheid is het maken van een prachtige wandeling bij het indrukwekkende kratermeer van Cuicocha, circa 30 minuten ten noordwesten gelegen van Otavalo. Het meer is ontstaan in een oude kratermond van de vulkaan Cotacachi welke op een zeker punt moet zijn ingestort. Al wandelend rondom dit meer heeft u bij helder weer schitterend uitzicht op de omliggende vulkaantoppen.

Indien u het leuk vindt om te paardrijden dan is deze omgeving dé plek om een mooie tocht te maken.

8
8

8: Otavalo – Cotopaxi


U vervolgt deze familiereis Ecuador vandaag in zuidelijke richting en reist via Quito naar het Nationale Park Cotopaxi. Tijdens deze prachtige rit volgt u wederom de ‘Avenida de los Volcanes’. Vanaf Quito is het nog ca. 1 uur rijden naar Cotopaxi. Al ver voordat u Lasso nadert, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. Onderweg brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan het nationale park Cotopaxi. U maakt een prachtige wandeling. Houdt u er rekening mee dat dit als pittig kan worden ervaren gezien u zich op grote hoogte bevindt. De uitzichten zijn echter spectaculair! U rijdt vervolgens naar uw sfeervolle accommodatie, niet ver van de Cotopaxi vulkaan. U verblijft vandaag op basis van halfpension.

  • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (1 nacht)
9
9

9: Mountainbike-excursie Chimborazo


Vandaag staat er een uitdagende excursie op het programma. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf en naar het Chimborazo-reservaat gereden. U rijdt door een gebied genaamd El Arenal, een woestijnachtig gebied, alvorens u parkeert op 4.850 meter hoogte. Onderweg spot u met een beetje geluk vicuñas (een soort lama). Vanaf de parkeerplaats kunt u optioneel wandelen naar 5.060 meter hoogte alvorens de fietsexcursie van start gaat. De mountainbike-excursie start vanaf de parkeerplaats en vanaf hier fietst u ongeveer 37 km voornamelijk naar beneden. De eerste 8 kilometer zijn 'dirt road' en de laatste 29 kilometer fietst u over asfalt met weinig verkeer. Onderweg kunt u genieten van de spectaculair mooie uitzichten op de Chimborazo-vulkaan en u zal zien dat het landschap steeds meer veranderd naarmate u daalt. De gids en een auto staan de hele excursie tot uw beschikking. In de middag komt u aan bij uw accommodatie nabij Riobamba waar u verblijft alvorens u de volgende dag door kunt reizen.


  • ★★★ Hostería La Andaluza (1 nacht)

"Door jullie goede voorbereiding en de goede contacten in Ecuador en Peru is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. We zullen jullie zeker aanbevelen!"
dhr. & mw. Verheijdt

Chimborazo

10
10

10: Cuenca


Vandaag heeft u een zeer interessante reisdag voor de boeg. Onderweg brengt u namelijk een bezoek aan de donderdagmarkt bij Guamote (alleen op donderdag). Deze authentieke markt wordt door nog maar weinig toeristen bezocht en is een waar kleurenspektabel. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca. Dit is het grootste Incaruïne-complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar de stad Cuenca waar u wordt afgezet bij uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u de gehele dag onderweg bent.

  • ★★★★ Cruz Del Vado (2 nacht)

11
11

11: Fietsexcursie Cuenca


In de ochtend staat er een ontspannen fietsexcursie op het programma. U fietst voornamelijk de route langs de rivier en over wegen waar over het algemeen weinig verkeer te vinden is. U verkent onder andere het nieuwe gedeelte van de stad, fijne parken, oude ruïnes en mooie historische gebouwen. De lunch is inbegrepen. In de middag kunt u Cuenca verder op eigen gelegenheid verkennen. Houdt u er rekening mee dat er verder vandaag géén transport tot uw beschikking staat.

12
12

12: Cuenca – Guayaquil


’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer met uw Engelssprekende chauffeur naar Guayaquil. Onderweg brengt u een bezoek aan het Nationaal Park Cajas. De rit naar het nationale park duurt circa één uur. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend páramogebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. Neem warme kleding en regenkleding mee. Na uw wandeling reist u verder naar Guayaquil waar u bij uw comfortabele hotel wordt afgezet.

  • ★★★★★ Hotel del Parque (1 nacht)

Hotel del Parque

13
13

13: Guayaquil – Galápagoseilanden


Transfer naar de luchthaven van Guayaquil vanuit waar uw vliegt naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Santa Cruz. Op Baltra begint uw bezoek aan de Galápagoseilanden. Met een bus wordt u in een kleine 10 minuten naar de ferry gebracht. De ferry brengt u in circa 3 minuten naar Santa Cruz Island. Vervolgens heeft u een privétransfer naar uw verblijf in het sfeervolle havenplaatsje Puerto Ayora. Onderweg brengt u een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. Hier vindt u o.a. “Los Gemelos” (de tweeling), twee grote ingestorte lava tunnels. Tijdens de eenvoudige wandelingen naar en door Los Gemelos ziet u veel inheemse flora en fauna, een prachtige kennismaking met de grote biodiversiteit die te vinden in op de Galápagoseilanden. Ook vindt u in de hooglanden het 600-hectare grootte privéreservaat waar reuzenschildpadden vrij rondlopen, grazen, en slapen.Een heerlijke lunch onderweg is inbegrepen.

  • ★★★★ Finch Bay (1 nacht)

Reuzenschildpad

14
14

14: Santa Cruz – Isabela

Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit de haven van Santa Cruz per boot naar Isabela Island, het grootste eiland van de Galápagos-archipel. Wanneer de golven hoog zijn kan het eerste stuk, waar u van het eiland naar de open zee vaart, als behoorlijk hobbelig worden ervaren. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk achterin de boot te gaan zitten. Eenmaal op open zee kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Ook het laatste stuk kan als hobbelig worden ervaren. Bij aankomt dient u over te stappen op een kleinere watertaxi. In de haven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw prachtig gelegen hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

  • ★★★+ Iguana Crossing (2 nachten)

Sally lightfoot krab

15
15

15: Snorkelexcursie Los Tuneles


In de ochtend wordt u opgehaald voor een bijzondere snorkelexcursie bij ‘Los Tuneles’. Deze plek wordt door veel mensen hét hoogtepunt van Galápagos genoemd. Gedurende deze snorkelexcursie is de kans groot dat u veel bijzonder dierenleven ziet. Denk daarbij aan schildpadden, vele gekleurde vissen, manta rays, zeehonden, pinguïns, maar ook haaien, welke hier volstrekt ongevaarlijk zijn. Kortom, u zult uw ogen uitkijken hier! De middag kunt u vrij naar eigen inzicht besteden.

Los Tuneles

16
16

16: Isabela – Santa Cruz


Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de haven en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Isabela Island. Per boot reist u in circa 2 uur terug naar de haven van Santa Cruz Island. Vanuit de haven wandelt u in enkele minuten naar uw verblijf. De rest van de middag is op eigen gelegenheid.

  • ★★★★ Finch Bay (1n)
17
17

17: Vertrek


U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven op Baltra gebracht. U vliegt in ongeveer 2 uur terug naar Guayaquil. Hier vertrekt vanavond uw directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag op Amsterdam Schiphol Airport.

18
18

18: Aankomst

Aankomst in Amsterdam, waar deze familiereis Ecuador tot een einde komt.


Bent u nu geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Ecuador reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Prijsindicatie voor deze familiereis Ecuador

Voor deze 18-daagse familiereis Ecuador geldt een indicatie reissom vanaf € 9.690 per persoon (bij deelname van 3 personen) op basis van verblijf in de vermelde accommodaties.


Inbegrepen:

Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen, transfers, hotelovernachtingen en genoemde excursies. Uiteraard is deze familiereis Ecuador geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


Direct offerte aanvragen
Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

Heeft u vragen?

Mail mij Bel mij

De perfecte aanvulling op deze familiereis Ecuador

Maak deze familiereis Ecuador compleet en reis af naar Hacienda La Danesa waar u alles te weten komt over het leven op het platteland van Ecuador!

Uniek arrangement
3 dagen
op aanvraag
Gehele jaar

Ecuador arrangement | Hacienda La Danesa

Hacienda la Danesa ligt op zo'n uur rijden van Guayaquil in het zuid-westen van Ecuador. Sinds vijf jaar is deze prachtige Hacienda opengesteld voor publiek en sinds twee jaar kunt u hier ook overnachten. Er zijn slechts zes vertrekken, dus het verblijf is zeer exclusief!

Lees meer

Wat kunt u van Tico verwachten?

Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Ecuador reis, welke tot in de puntjes is verzorgd.

Ecuador reis op maat

In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

Genieten

De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

Snelle service

Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen

Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

© Tico Reizen 2024 - Privé-reizen op maat