Logo bg white

Familiereis Ecuador

18-daagse rondreis door Ecuador
Vanaf € 5.490,00 p.p.
gehele jaar
Alexander paalman
Heeft u vragen?
×

Bijzondere 18-daagse Familiereis Ecuador

U maakt tijdens deze 18-daagse familiereis kennis met enkele van de mooiste de hoogtepunten van het veelzijdige Ecuador. Qua oppervlakte is het land relatief klein, echter zijn de verschillen qua landschap groot. U bezoekt koloniale steden zoals Quito & Cuenca, de weelderige jungle van de Amazone, het grillige landschap van de Andes, de kleurrijke markt van Guamote en u sluit de reis af op de unieke Galápagoseilanden. Onderweg overnacht u in sfeervolle accommodaties en maakt u verschillende enerverende excursies die leuk zijn voor jong en oud. Deze reis vol hoogtepunten is er een die u niet snel zal vergeten!


Bekijk het volledige reisprogramma van deze Ecuador familiereis!

Vliegtuig
Over land
Boot
1
1

1. Vliegreis naar Ecuador

U vertrekt vandaag in de ochtend vanaf Schiphol met een directe KLM vlucht naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Hier arriveert u in de loop van de middag. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor een hartelijk welkom in Ecuador! Hierna volgt een transfer naar uw aangename hotel, gelegen in het oude centrum van de stad. De rest van de dag kunt u vrij besteden.


 • ★★★+ La Casona de La Ronda (2n)
 • ★★★★ Illa Experience (2n)
 • 2
  2

  2. Quito & evenaar excursie

  Vandaag staat er een excursie naar o.a. het koloniale stadsdeel van Quito op het programma. Tot de bezienswaardigheden behoren enkele van de vele kerken, zoals de kathedraal en de oudste kerk San Francisco. Verder bezoekt u onder andere het klooster van San Agustín, het Archeologisch Museum en het Plaza de la Independencia. Behalve van de fraaie gebouwen kunt u genieten van het levendige straatbeeld. Tevens bezoekt u de Panecillo, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de stad. Uiteraard mag een bezoek aan de evenaar ook niet ontbreken. U bezoekt hier een interessant museum, waar u door middel van verschillende testjes met eigen ogen kunt zien hoe bijvoorbeeld water circuleert op het noordelijk halfrond en hoe dit circuleert op het zuidelijk halfrond. Leuk voor zowel jong, als oud! Als u het leuk vindt dan kunt u uw paspoort meenemen, want in het museum op de evenaar kunt u een stempel krijgen.

  3
  3

  3. Quito – Amazone

  U wordt vandaag opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht. In ca. 45 minuten vliegt u naar Puerto Francisco de Orellana - in de volksmond ook wel ‘Coca’ genaamd - waar uw junglearrangement start. Vanaf het vliegveld van Coca heeft u een transfer naar de Rio Napo waar u aan boord stapt van een gemotoriseerde kano die u in circa 2½ uur naar uw lodge brengt. De tocht over deze gigantische rivier is fascinerend. In de loop van de middag komt u aan in de lodge. U verblijft de komende dagen op basis van volpension. Alle transfers en excursies zijn inbegrepen.


  • ★★★+ Sacha Lodge (3n)
  • ★★★★ Napo Wildlife Center (3n)
  4
  4

  4 & 5. Amazone

  De komende dagen maakt u diverse excursies in het Amazonewoud onder begeleiding van een gids. U krijgt uitleg over de diverse planten en hun bijzondere medicinale werking. Met een beetje geluk observeert u de grote diversiteit aan wildlife dat in het woud haar habitat gevonden heeft. Vele excursies beginnen al vroeg in de ochtend omdat u de jungle dan echt ziet ontwaken. U heeft in de ochtend en rond zonsondergang de meeste kans om dieren te zien. Naast bontgekleurde ara's en toekans leven in dit gebied ook nog honderden andere vogelsoorten. Ook bestaat de kans dat u apen, kaaimannen, schildpadden, slangen of vele interessante insectensoorten tegenkomt.

  Napo Wildlife Center

  6
  6

  6. Amazone – Quito – Otavalo

  Na het ontbijt wordt u met een gemotoriseerde boot in zo’n 2½ uur terug naar Coca gevaren. Na aankomst in Coca volgt een korte transfer naar de luchthaven.Middels een binnenlandse vlucht reist u terug naar Quito. Hier wordt opgewacht door de Engelssprekende chauffeur die de komende 6 dagen tot uw beschikking staat. U reist in noordelijke richting naar het Andesstadje Otavalo. Tijdens deze rit van ca. 2½ uur volgt u de ‘Avenida de los Volcanes’. Bij helder weer ziet u de vulkanen Cayambe (5.790m) en de Imbabura (4.609m) liggen. U verblijft niet in Otavalo zelf, maar in een traditionele hacienda in de omgeving van het dorp.


  • ★★★ Hacienda Pinsaqui (2n)
  • ★★★★ Hacienda Zuleta (2n)
  7
  7

  7. Otavalo & omgeving

  In overleg met uw chauffeur kunt u besluiten vandaag één van de inheemse dorpjes Peguche, Llumán, Agato of Cotacachi te bezoeken. Men werkt hier op traditionele wijze met weefgetouwen (Llumán en Agato) en in de leerbewerking (Cotacachi). Een andere mogelijkheid is het maken van een prachtige wandeling bij het indrukwekkende kratermeer van Cuicocha, circa 30 minuten ten noordwesten gelegen van Otavalo. Het meer is ontstaan in een oude kratermond van de vulkaan Cotacachi welke op een zeker punt moet zijn ingestort. Al wandelend rondom dit meer heeft u bij helder weer schitterend uitzicht op de omliggende vulkaantoppen.

  Indien u het leuk vindt om te paardrijden dan is deze omgeving dé plek om een mooie tocht te maken.

  8
  8

  8. Otavalo – Cotopaxi

  U reist vandaag verder in zuidelijke richting via Quito naar het Nationale Park Cotopaxi. Tijdens deze prachtige rit volgt u wederom de ‘Avenida de los Volcanes’. Vanaf Quito is het nog ca. 1 uur rijden naar Cotopaxi. Al ver voordat u Lasso nadert, ziet u bij helder weer de vulkaan Cotopaxi liggen, die met een hoogte van 5.897 meter een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld is. Onderweg brengt u onder begeleiding van een lokale gids een bezoek aan het nationale park Cotopaxi. U maakt een prachtige wandeling. Houdt u er rekening mee dat dit als pittig kan worden ervaren gezien u op grote hoogte wandelt. De uitzichten zijn echter spectaculair. U rijdt vervolgens naar uw sfeervolle accommodatie, niet ver van de Cotopaxi vulkaan. Indien u kiest voor Hacienda San Agustin de Callo verblijft u vandaag op basis van halfpension.


  • ★★★ Hacienda La Cienega (1n)
  • ★★★★ Hacienda San Agustín de Callo (1n)
  9
  9

  9. Mountainbike-excursie

  Vandaag staat er een uitdagende excursie op het programma. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw verblijf en naar het Chimborazo-reservaat gereden. U rijdt door een gebied genaamd El Arenal, een woestijnachtig gebied alvorens u parkeert op 4.850 meter hoogte. Onderweg spot u met een beetje geluk de vicuñas (een soort lama). Vanaf de parkeerplaats kunt u optioneel wandelen naar 5.060 meter hoogte alvorens de fietsexcursie van start gaat. De mountainbike-excursie start vanaf de parkeerplaats en vanaf hier fietst u ca. 37 km voornamelijk naar beneden. De eerste 8km zijn een 'dirt road' en de laatste 29km fietst u over asfalt met weinig verkeer. Onderweg kunt u genieten van de spectaculair mooie uitzichten op de Chimborazo vulkaan en u zal zien dat het landschap steeds meer veranderd naarmate u daalt. De gids en een auto staan de hele excursie tot uw beschikking. In de middag komt u aan bij uw accommodatie nabij Riobamba waar u verblijft alvorens u de volgende dag door kunt reizen.


  • ★★★ Hostería La Andaluza (1n)

  10
  10

  10. Guamote & Ingapirca

  Vandaag heeft u een zeer interessante reisdag voor de boeg. Onderweg brengt u namelijk een bezoek aan de donderdagmarkt bij Guamote (alleen op donderdag). Deze authentieke markt wordt door nog maar weinig toeristen bezocht en is een waar kleurenspektabel. Onderweg brengt u tevens een bezoek aan de Incaruïnes van Ingapirca. Dit is het grootste Incaruïne-complex van Ecuador. Na dit bezoek reist u verder naar Cuenca waar u wordt afgezet bij uw hotel. Houdt u er rekening mee dat u de gehele dag onderweg bent.


  • ★★★ Forum Hotel (2n)
  • ★★★★ Cruz Del Vado (2n)

  11
  11

  11. Fietsexcursie Cuenca

  In de ochtend staat er een ontspannen fietsexcursie op het programma. U fietst voornamelijk de route langs de rivier en over wegen waar over het algemeen weinig verkeer te vinden is. U verkent o.a. het nieuwe gedeelte van de stad, fijne parken, oude ruïnes en mooie historische gebouwen. De lunch is inbegrepen. In de middag kunt u Cuenca verder op eigen gelegenheid verkennen. Houdt u er rekening mee dat er verder vandaag géén transport tot uw beschikking staat.

  12
  12

  12. Cuenca – Guayaquil

  ’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer met uw Engelssprekende chauffeur naar Guayaquil. Onderweg brengt u een bezoek aan het Nationaal Park Cajas. De rit naar het nationale park duurt circa één uur. Het gebied ten westen van Cuenca is een indrukwekkend páramogebied en telt meer dan 250 meertjes, allemaal gelegen boven de 3.500 meter. Het park is een ruig gebied met toppen van 4.000 meter hoogte. Hier groeien geen echte bomen meer, maar vooral struiken en planten die tegen de hoogte bestand zijn. De iets lagere delen bestaan vooral uit nevelwoud. Veel dieren hebben hier hun habitat gevonden zoals vossen, herten, ocelotten en diverse soorten marmotten. Ook leven hier veel vogels, waaronder patrijzen, haviken, kolibries, eenden en meeuwen en zelfs de condor. Neem warme kleding en regenkleding mee. Na uw wandeling reist u verder naar Guayaquil waar u bij uw hotel wordt afgezet.


  • ★★★★ Wyndham Guayaquil (1n)
  • ★★★★★ Hotel del Parque (1n )

  Hotel del Parque

  13
  13

  13. Guayaquil – Santa Cruz

  Transfer naar de luchthaven van Guayaquil vanuit waar uw vliegt naar Baltra, een klein eilandje gelegen ten noorden van Santa Cruz. Op Baltra begint uw bezoek aan de Galápagoseilanden. Met een bus wordt u in een kleine 10 minuten naar de ferry gebracht. De ferry brengt u in circa 3 minuten naar Santa Cruz Island. Vervolgens heeft u een privétransfer naar uw verblijf in het sfeervolle havenplaatsje Puerto Ayora. Onderweg brengt u een bezoek aan de hooglanden van Santa Cruz. Hier vindt u o.a. “Los Gemelos” (de tweeling), twee grote ingestorte lava tunnels. Tijdens de eenvoudige wandelingen naar en door Los Gemelos ziet u veel inheemse flora en fauna, een prachtige kennismaking met de grote biodiversiteit die te vinden in op de Galápagoseilanden. Ook vindt u in de hooglanden het 600-hectare grootte privéreservaat waar de grote Galápagosschildpadden vrij rondlopen, grazen, en slapen.Een heerlijke lunch onderweg is inbegrepen.


  • ★★★+ IKALA Galápagos Hotel (1n)
  • ★★★★ Finch Bay (1n)
  14
  14

  14. Santa Cruz – Isabela

  Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit de haven van Santa Cruz per boot naar Isabela Island, het grootste eiland van de Galápagos archipel. Wanneer de golven hoog zijn kan het eerste stuk, waar u van het eiland naar de open zee vaart, als behoorlijk hobbelig worden ervaren. Het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk achterin de boot te gaan zitten. Eenmaal op open zee kunt u genieten van de prachtige vergezichten. Ook het laatste stuk kan als hobbelig worden ervaren. Bij aankomt dient u over te stappen op een kleinere watertaxi. In de haven wordt u opgewacht voor de transfer naar uw prachtig gelegen hotel. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.


  • ★★★+ Casa de Marita (2n)
  • ★★★★ Iguana Crossing (2n)

  Iguana Crossing

  15
  15

  15. Snorkelexcursie Los Tuneles

  In de ochtend wordt u opgehaald voor een bijzondere snorkelexcursie bij ‘Los Tuneles’. Deze plek wordt door veel mensen hét hoogtepunt van Galápagos genoemd. Gedurende deze snorkelexcursie is de kans groot dat u veel bijzonder dierenleven ziet. Denk daarbij aan schildpadden, vele gekleurde vissen, mantarays, zeehonden, pinguins, maar ook haaien, welke hier volstrekt ongevaarlijk zijn. Kortom, u zult uw ogen uitkijken hier! De middag heeft u vrij te besteden.


  16
  16

  16. Isabela – Santa Cruz

  Vroeg in de ochtend heeft u een transfer naar de haven en is het alweer tijd om afscheid te nemen van Isabela Island. Per boot reist u in circa 2 uur terug naar de haven van Santa Cruz Island. Vanuit de haven wandelt u in enkele minuten naar uw verblijf. De rest van de middag is op eigen gelegenheid.


  • ★★★+ IKALA Galápagos Hotel (1n)
  • ★★★★ Finch Bay (1n)
  17
  17

  17. Vertrek

  Vandaag komt er een einde aan deze indrukwekkende Ecuador familiereis. U heeft een transfer naar de luchthaven en wordt in ongeveer 2 uur teruggevlogen naar Guayaquil waar u overstapt op de directe KLM vlucht terug naar Amsterdam.

  18
  18

  18. Aankomst

  Aankomst in Amsterdam.


  Bent u nu geïnteresseerd geraakt in deze of een andere Ecuador reis? Neem dan contact op met één van onze reisspecialisten of vraag vrijblijvend een offerte aan.

  Prijsindicatie voor deze Ecuador reis

  Voor deze 18-daagse familiereis Ecuador geldt een indicatie reissom van ca. € 5.490 per persoon (bij deelname van 3 personen) op basis van verblijf in de eerst vermelde accommodaties.


  Kiest u voor verblijf in de als tweede vermelde accommodaties, dan dient u rekening te houden met een reissom van ca. € 6.750 per persoon (bij deelname van 3 personen).


  Inbegrepen:

  Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op laagseizoentarieven en inclusief alle vermelde vliegreizen, transfers, hotelovernachtingen en genoemde excursies. Uiteraard is deze familiereis Ecuador geheel naar wens aan te passen of uit te breiden.


  Direct offerte aanvragen
  Alexander Paalman • Reisexpert Ecuador

  Heeft u vragen?

  Mail mij Bel mij

  De perfecte aanvulling op deze Ecuador reis

  Maak deze familiereis compleet en reis af naar Hacienda La Danesa om alles te weten te komen over het leven op het platteland van Ecuador!

  Uniek arrangement
  3 dagen
  Prijs op aanvraag
  Gehele jaar

  Ecuador arrangement | Hacienda La Danesa

  Hacienda la Danesa ligt op zo'n uur rijden van Guayaquil in het zuid-westen van Ecuador. Sinds vijf jaar is deze prachtige Hacienda opengesteld voor publiek en sinds twee jaar kunt u hier ook overnachten. Er zijn slechts zes vertrekken, dus het verblijf is zeer exclusief!

  Lees meer

  Wat kunt u van Tico verwachten?

  Met zoveel aanbieders is het natuurlijk lastig kiezen. Dat begrijpen wij volkomen. Al sinds 1993 organiseren wij de mooiste reizen naar verre bestemmingen wereldwijd. Onze passie en deskundigheid komt tot uiting in alle aspecten van uw Ecuador reis, welke tot in de puntjes is verzorgd.

  Ecuador reis op maat

  In overleg stellen we een prachtige Ecuador reis voor u samen. Uit eigen ervaring adviseren we over het best mogelijke reisprogramma en de meest unieke accommodaties op de route.

  Genieten

  De route is uitgestippeld en de reisonderdelen zijn voor u geboekt! U hoeft dus niets anders te doen dan te genieten van de bestemmingen en de heerlijke accommodaties.

  Snelle service

  Wij vinden het belangrijk u goed, maar ook snel van dienst te zijn. Onze reisexperts zullen persoonlijk contact met u opnemen en altijd zo spoedig mogelijk reageren op uw vragen.

  Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief vol reisinspiratie, verhalen en aanbiedingen.

  Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens.

  © Tico Reizen 2017 - Privé reizen op maat